Dodaj do ulubionych

teoria - błędna?

17.11.10, 17:54
Rozkładałam partnerski i osoba X wnosiła 10 kijów a osoba Y Moc. Osoba X wyszła w kartach łagodniejsza, skora na ustępstwa, osobę Y odebrałam jako silny charakter i osobowość. I tak się zastanawiam nad 10 kijów - czy możliwe, zeby pokazała, ze osoba X chce "zasłużyć" sobie na uwagę i zainteresowanie osoby Y?
Mój tok myślenia jest następujacy: jeśli osoba X bierze na siebie odpowiedzialność czy obowiązek dbania o dobre stosunki z X i zależy jej widać na tym i także na jakimś uznaniu ze strony osoby Y, to naturalnie przeszłam do myśli o tym "zasłużeniu sobie".
Ma to sens wg was czy pudło?
Obserwuj wątek
    • mrgodot Re: teoria - błędna? 17.11.10, 23:11
      krolowa.mieczy napisała:

> Rozkładałam partnerski i osoba X wnosiła 10 kijów a osoba Y Moc. Osoba X wyszła
      > w kartach łagodniejsza, skora na ustępstwa, osobę Y odebrałam jako silny chara
      > kter i osobowość. I tak się zastanawiam nad 10 kijów - czy możliwe, zeby pokaza
      > ła, ze osoba X chce "zasłużyć" sobie na uwagę i zainteresowanie osoby Y?
      > Mój tok myślenia jest następujacy: jeśli osoba X bierze na siebie odpowiedzialn
      > ość czy obowiązek dbania o dobre stosunki z X i zależy jej widać na tym i także
      > na jakimś uznaniu ze strony osoby Y, to naturalnie przeszłam do myśli o tym "z
      > asłużeniu sobie".
      > Ma to sens wg was czy pudło?
      Według mnie ma jak najbardziej, chociaż mi się od razu bardziej rzuca w oczy męcząca zależność między X a Y w stylu niewolnik i pan. X oprócz odpowiedzialności może odczuwać olbrzymi ciężar i przytłoczenie w tej relacji. Przy negatywnych kartach można by założyć, że ciągnie już tylko siłą woli i kiedyś rzuci to wszystko w cholerę.
      • krolowa.mieczy Re: teoria - błędna? 18.11.10, 18:22
        aaaaa widzisz! o rzuceniu w cholerę nie pomyślałam!
        dzięki smile
    • misboaa Re: teoria - błędna? 17.11.10, 23:18
      x - już nie daje rady, jest przytłoczona tym co robi, jak się zachowuje y
      Nie ma z nim szans i lada moment opadnie całkiem z sił
      • krolowa.mieczy Re: teoria - błędna? 18.11.10, 18:23
        o to to to! dobrze ujęłaś smile
    • niwa1 Re: teoria - błędna? 17.11.10, 23:46
      Moim zdaniem
      Napisałaś łagodniejsza, a może po prostiu słabsza? to nie to samo?
      Może mniej będzie oponować, stawiać sprzeciwów, a Moc będzie wiodła prym, dominować?.
      Ja bym uznała w tym zestawieniu 10 Buł jako bierność i zgodę na to co zarządzi Moc,ale inicjatywy 10 Buł bym nie widziała , a już jakieś zabiegania o coś, nie sądzę że w tym układzie okaże się biernościa,zgodą i brakiem inicjatywy.
      • krolowa.mieczy Re: teoria - błędna? 18.11.10, 18:24
        tak, osoba słabsza też. Ale nie fizycznie a osobowościowo raczej smile
    • coill Re: teoria - błędna? 18.11.10, 01:04
      X pracuje jak mrówka comps.fotosearch.com/bigcomps/IST/IST509/9185-111.jpg smile
      wiec mozna i takwink ALe nie powiedziane ze ta praca i zaslugiwanie oraz staranie nie przytlaczaja juz zabardzo ..
      • krolowa.mieczy Re: teoria - błędna? 18.11.10, 18:25
        fajne porównanie z mrówą big_grin
        no właśnie ja mam wrażenie, że X jeszcze pociągnie trochę. ale może myśleć o tym rzuceniu wszystkiego jak napisała Godotka...
        • dana-25 Re: teoria - błędna? 18.11.10, 20:37
          Moc może oznaczać, ze Y wnosi do związku kochankę, i X o tym wie, ledwie już to wytrzymuje i ma tego dość.
          • krolowa.mieczy Re: teoria - błędna? 18.11.10, 20:38
            Dano, to dwóch kumpli smile
            Rozkład koleżeński.
            • ma_ewa01 Re: teoria - błędna? 18.11.10, 20:55
              X jest przytłoczony, nie daje już rady. Spadło na niego zbyt dużo. Ale w zestawieniu z mocą Y -ka bym powiedziała, że wszystko robi Y a X tylko narzeka i jęczy, że mu cięźko, jest ciągle zmęczony i nie może z niczym zdążyc. W ogóle jakiś niezorganizowany jest i nie wyrabia na zakrętach. Y go musi popychać i podpierać. Na pewno nie równe siły mają i niejednakowo dają sobie radę z obowiązkami. Y- daje sobie świetnie radę, jest w swoim żywiole, góry przenosi, X się guzdra, nie nadąża...na pewno się na siebie wkurzająsmile
              Msmile
              • krolowa.mieczy Re: teoria - błędna? 19.11.10, 09:03
                Kurcze, ale pojechałaś na calego wink
                Coś w tym też jest chyba hihi
                smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka