Dodaj do ulubionych

Prośba o wróżbę-desperatka

23.01.11, 14:40
Witam,
od kilkunastu miesięcy jestem bez pracy, czy ktoś może mi postawić karty i odpowiedzieć kiedy znajdę pracę?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • krolowa.mieczy Re: Prośba o wróżbę-desperatka 23.01.11, 14:51
      Witaj Aniu! Jednak trafiłaś do nas jak mówilam smile
      Rozłożyłam ci karty już wtedy i wkleję je i opiszę za jakiś czas (obecnie mam na głowie gości).
      Bądź cierpliwa smile
      • krolowa.mieczy rozkład 23.01.11, 16:19
        Przeszłość – wisielec
        teraźniejszość- 7 mieczy
        przyszłość – król pucharów
        przeszkoda - 2 pucharów
        rada – wieża
        własny stosunek – księżyc
        rezultat – śmierć (sens – papież).

1. dlaczego szukasz pracy – 8 mieczy
        2. co do tej pory robiłaś źle - kochankowie
        3. jakie przeszkody w najbliższej przyszłości – paź pucharów
        4. jak sama sobie możesz pomóc – 8 pucharów
        5. na jaką pomoc możesz liczyć z zewn. - rycerz mieczy
        6. rada – 5 kijów
        7. odpowiedź na zadane pytanie – 7 mieczy

Zrobiłam dwa rozkłady, bo po pierwszym w ogóle nie mogłam się połapać o co chodzi. Zresztą i teraz mam wątpliwości.
        Jedno jest wg mnie pewne: nie szukasz pracy aktywnie i stąd wynika największy problem. Moim zdaniem otaczają cie osoby niegodne zaufania, pogrążające ciebie w stanie, w którym trwasz i w pewnym sensie blokujące ruchy. Powinnaś odejść z tego środowiska, może pozrywać kontakty. Nie wiem czy to rodzina, znajomi – karty niejednoznacznie mówią o tym.
        W pierwszym rozkładzie pojawił mi się mężczyzna na twojej drodze – to będzie ktoś ci życzliwy, ktoś kto prawdopodobnie pomoże ci spojrzeć na sprawy z zupełnie innej perspektywy, jakby obudził cie do życia. Nie twierdzę, ze będzie to od razu materiał na męża lub partnera, bo to może być ktoś, kto po prostu wyciągnie rękę do pomocy.
        Zadałam pytanie czy do wiosny znajdziesz pracę – tarot odpowiada, ze nie. Taka jest odpowiedź, ponieważ warunkiem jest zmiana otoczenia, a przede wszystkim osób – zawieraj znajomości, które oparte są na zdrowych zasadach, takie, które mogłabyś nazwać cie inspirującymi do działania.
        Napisz kilka słów komentarza do moich słów lub o swojej obecnej sytuacji.
        A z forumków kto się dołączy do interpretacji?
        • lilka107 Re: rozkład 23.01.11, 17:51
          nieefektywne szukanie, przegadanie tematu, wiecej mowisz o tym niz faktycznie dzialasz.. tutaj problemem jest tez jakby ktoś bliski albo zwiazek cie ogranicza, dziwne tu cos jest...
          i najwazniejsze - by znalezc pracę musisz radykalnie zmienić sposob dzialania, obszar poszukiwan, albo zmienic zawód, odejsc od starych schematów, szukac tam gdzie Cie jeszcze nie było, czy to miejscowosc czy rodzaj pracy..
        • ania0208 Re: rozkład 23.01.11, 17:53
          krolowo.mieczy przede wszystkim dziękuję za rozkład i poświęcony czas.
          Według mnie staram się szukać pracy aktywnie, urząd pracy, internet, ogłoszenia, nawet poprosiłam o pomoc starych znajomych, niestety tylko mnie zbywali obiecując, że się odezwą i do tej pory cisza chociaż minęło kilka miesięcy, oczywiście przypominałam się, ale nic to nie daje.
          • krolowa.mieczy Re: rozkład 23.01.11, 18:19
            Aniu, to w takim razie musisz całkowicie zmienić sposób postępowania w szukaniu pracy. Dotychczasowy nie przyniesie pozytywnego rezultatu. Może wysyłaj aplikacje nawet tam, gdzie nie jest aktualnie prowadzona rekrutacja.
            I koniecznie obracaj się wśród kręgu innych znajomych - osób; przełam rutynę, wyznacz nowe cele itp. Bo karty wskazują drogę radząc poszukać możliwości tam, gdzie do tej pory nie brałaś ich pod uwagę.
            Teraz jak napisałaś parę słow od siebie, to rozumiem, ze te osoby mamiły cię i obiecywały gruszki na wierzbie.
            Zgadzam sie z Lilką - jeśli trzeba, to nawet zmień miejsce zamieszkania.
            • ania0208 Re: rozkład 23.01.11, 18:44
              krolowa.mieczy, w 100% zgadzam się z Toba, że znajomi do których się zwracałam z prośbą o pomoc w znalezieniu pracy po prostu mnie zwodzili i obiecywali coś czego w moim odczuciu po prostu nie chcieli zrealizować. Niestety zaczenie wszystkie od początku nie jest takie proste, po prostu nie mam pieniędzy na przeprowadzkę itp. ...
              Ale wierzę, że kiedyś mój los się odmieni.
              • dana-25 Re: rozkład 23.01.11, 22:28
                A czy myślałaś o pracy za granicą?
        • motyla_noga123 Re: rozkład 24.01.11, 11:29
          Chciałabym dodać jedną rzecz - wydaje mi się, że nie chodzi tu o to, że źle szukasz w sensie miejscowości czy sposobu szukania, a moze bardziej o rodzaj pracy chodzi. Niektórzy tak się fiksują na tym, ze pracują na X stanowisku, ze nie widzą innych mozliwości. Moze w tej karcie 8 pucharów chodzi wlaśnie o to, zeby zostawic to co znane i odważnie ruszyć w nowe, niekoniecznie w kontekście innego miejsca zamieszkania, tylko moze nowego zawodu, może na innych warunkach? To karta brama - jest szansa dla Ciebie na coś zupełne innego, teraz masz szansę zawalczyć o siebie. Oczywiscie gorzej gdy nie masz zadnych propozycji ale może chodzi tu o przełamanie jakiegoś schematu w Twoim życiu.

• krolowa.mieczy Re: Prośba o wróżbę-desperatka 26.01.11, 15:57
      Aniu, nie dostałam od ciebie zapłaty za wróżbę zgodnie z naszym regulaminem forum:
      4. Zapłata jest konieczna. Należy ją wysłać zaraz po otrzymaniu wróżby, lub jeszcze przed, gdy konkretna wróżka jasno zadeklaruje się, że powróży w późniejszym terminie. Zapłatą może być np: kartka internetowa, przepis na coś pysznego, opowiadanie - cokolwiek uznamy za miłe i przyjemne - tym samym godne miana zapłaty.
      • ania0208 Re: Prośba o wróżbę-desperatka 26.01.11, 17:40
        krolowo.mieczy na jaki adres mam przesłać zapłatę?
        • krolowa.mieczy Re: Prośba o wróżbę-desperatka 26.01.11, 17:45
          na gazetowy:
          krolowa.mieczy@gazeta.pl
          smile
          • nielaik Re: Prośba o wróżbę-desperatka 09.02.11, 18:52
            Przeszłość – wisielec
            teraźniejszość- 7 mieczy
            przyszłość – król pucharów
            przeszkoda - 2 pucharów
            rada – wieża
            własny stosunek – księżyc
            rezultat – śmierć (sens – papież).

1. dlaczego szukasz pracy – 8 mieczy
            2. co do tej pory robiłaś źle - kochankowie
            3. jakie przeszkody w najbliższej przyszłości – paź pucharów
            4. jak sama sobie możesz pomóc – 8 pucharów
            5. na jaką pomoc możesz liczyć z zewn. - rycerz mieczy
            6. rada – 5 kijów
            7. odpowiedź na zadane pytanie – 7 mieczy

W przeszłości nie za wiele się działo w temacie pracy. Niby można było coś zrobić, ale wszystko było w sferze obietnic, ciągle coś jest przekładane na później. Dzisiaj twój problem polega na tym, że jest zbyt wielu konkurentu w walece o miejsce pracy, które rówież ciebie interesuje. Ludzi jest za dużo, giniesz pomiędzy nimi w tłumie, każdy pokazuje, że jest lepszy, ma większe umiejętności, jest lepiej wykształcony. Błędem jest nawiązywanie z konkurencją przyjaznych relacji, tzn nie mam na myśli okazywania wrogości, ale ty tym ludziom w jakiś sposbó pomagasz, można się uśmiechać, normalnie rozmawiać, ale nic więcej dla nich nie rób. Nie podawaj żadnych dodatkowych inforamcji, które mogły by im się przydać. Oni to wykorzytasją, ale tu już nie zdażysz. Tutaj jest dżungla zacznij stosować się do jej zasad. Może nawet sama wprowadzaj konkurencję w błąd. Jeżeli kotś ci coś obieuje, to jet to tylko palcem po wodzie pisane. Za bardzo ufasz w słow dane przez kolegę, który powiedział, że ci pomoże. Ktoś cię tutaj źle prowadzi. Karta Kochanków, potwierdza 2 kielichów. Radą jest zmiana zaintersowania miejscami pracy, w które do tej pory celowałaś. Nie słuchuja już ludzi, którzy składają wiele obietnic, ale się z nich nie wywiązuja.
            Nie wiem co napisać o 5 kijów. Karta wygląda tak jakby ludzie razem coś roblili. A może trzeba działać inaczej niż dotychczas?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka