Dodaj do ulubionych

oferta pracy

28.01.11, 23:52
Co za dzień dzisiaj miałam! Dopiero co znalazłam fajną nowiutką ofertę pracy, która może na chwilę by mi odpowiadała. Jeśli chodzi o kwalifikacje to mam wszystkie aż w nadmiarze (co of course sukcesu nie gwarantuje ale nie wstyd aplikować). Ale mam tez wątpliwości czy wysyłać aplikację bo potem głupio będzie się wycofać. Spytałam Tarota czy to byłby dobry pomysł:
1. Szanse na tę pracę - As Mieczy
2. Co jest przeciw - Giermek Buław
3. Co jest za - Rycerz Monet
4. Wynik jeśli wyślę aplikację - Kapłan
i jakie będzie moje zadowolenie (satysfakcja) z tej pracy - 2 Buław.

As Mieczy w zasadzie mói ok, wyśłij jak się zdecydujesz. Mam te wszystkie kwalifikacje, których chcą więc w dokumentacji jest ok. Praca byłaby rzetelna (firma państwowa, ustalony czas bo do końca roku i ja nie chcę nic na stałe na razie), pewna i stabilna. Przeciw - no właśnie, a mnie gna jednak gdzie indziej, jakieś nowe wyzwania, najlepiej za granicę. Ta praca jest z pogranicza - czyli głównie w kraju, z obcokrajowcami. Może i będą wyjazdy ale raczej krótkie. Wynik - Kapłan - teoretycznie byłaby tu jakaś rozmowa z pracodawcą w stylu staw się i pogadamy. Bardziej zastanawia mnie ta moja satysfakcja w 2 Buław - bo to trochę tak jakbym się skazała na pogranicze - nie mogę wyjechać za granicę, ale jestem na styku. Mam globus w łapce ale stoję za murem i do końca roku jestem delikatnie mówiąc udupiona w kraju. 2 Buław
Przypomina mi to lizanie cukierka przez papierek.
Z przełożenia wypadły mi Głupiec, 3 Buław, 5 Kielichów - czyli nowa praca jest ale te plany na wyjazd to pójdą w odstawkę.
Oczywiście deadline jest za miesiąc więc nie muszę się szybko decydować a ten rozkład to pod wpływem impulsu. Musiałabym chyba się pogodzić z tym, że znowu się jakiś czas sama zniewolę. A po co ja przechodziłam na emeryturę? Żeby decydować gdzie i jak chcę dalej pracować. Bo mnie ten Paź Buław gna gdzie indziej sad
Obserwuj wątek
    • krolowa.mieczy Re: oferta pracy 29.01.11, 14:47
      Ja pisałam odpowiedź i zresetowało mi połączenie z netem. Widać to głupoty byly tongue_out wink
      No to napiszę inaczej niż poprzednio: jeśli podpasuje ci nudna praca i ciągnaca sie jak flaczki z olejkiem, to bierz i idź rozmawiać. A jeśli wiesz, że będziesz przebierać nogami jak ten pazik kij, to nie.
      smile
      • mrgodot Re: oferta pracy 29.01.11, 20:26
        smile i meritum jest najlepsze. Też tak sądzę! Mam jeszcze ponad miesiąc na ew. zmianę zdania i przemyślę, ale jakoś się tam nie widzę.
    • nielaik Re: oferta pracy 05.02.11, 08:28
      1. Szanse na tę pracę - As Mieczy
      2. Co jest przeciw - Giermek Buław
      3. Co jest za - Rycerz Monet
      4. Wynik jeśli wyślę aplikację - Kapłan
      i jakie będzie moje zadowolenie (satysfakcja) z tej pracy - 2 Buław.
      Z przełożenia wypadły mi Głupiec, 3 Buław, 5 Kielichów

Widać, że chcesz podróżować, ale ta praca cię rozczaruje. Ciągle będziesz myśleć szkoda, że się zgodziłam, mogłam być gdzie indziej. Głupiec i 3 buław mówią, że nie chcesz być uwiązana do jednego miejsca, chcesz mieć swobodę w decydowaniu o termianach wyjazdu, długości, jak ci się podoba wylko we wtorek to tak właśnie zrobisz, bez przygotowania. Na końcu jest 5 kielichów, postać patrzy na trzy rozlane puchary, które nawiązują do 3 buław i trzech statków, jest żal, że nie podóżujesz, chociaż warunki pracy masz naprawdę dobre. Nawet nie zauważasz korzyści jakie płyną z tej pracy. Rycerz Monet masz pieniądze, nawet spore, jesteś doceniana na stanowisku, ludzie mogą cię nawet podziwać za to jakiem masz kwalifikacje, co robisz. Powiedziłabym nawet, że na tym stanowisku się ołoiwsz. Ale samafirma jest bardzo formalna, zanim gdzieś wyjedziesz, zanim jakakolwiek podróż nabierze realnych kształtów minie sporo czasu. Nie specjalnie widać też jakieś wyjazdy, tam jesteś odcięta od takich możliwości. Spoglądasz poza mury firmy, na przestrzeń. Nie wiem czy łatwo będzie się wywinąć z tej umowy?
      Paź Buław podobnie jak Głupiec chce mieć pełną swobodę manewru.
    • niepokornazonka Re: oferta pracy 06.02.11, 13:57
      dostaniesz ta prace,bedziesz zadowolona z zarobkow,ale bedziesz sie tez czula rozdarta miedzy krajem i za granica. jednak zycie i tak sprawiloby Ci niespodzianke zmuszajaca na odlozenie troche wyjazdu z kraju. Moim zdaniem najlepiej bedzie sie zdecydowac na ta prace.
      • mrgodot Re: oferta pracy 06.02.11, 20:15
        Dzięki dziewczyny!
        Właśnie potwierdzacie moje rozterki czy warto. Praca jest na pół roku kontraktu. I ja się zastanawiam teraz, że jak mam emeryturę to warto zaczynać coś niekoniecznie rokującego, żeby np później znowu wrócić na emeryturę. Pensja dosłownie o parę stów wyższa niż moja emerytura ale za to dużo pracy. Potem musiałabym odkręcać z zakładem emerytalnym bo chyba mi zawieszą na ten okres. Ja nie wiem jak to się robi bo przepisy to nie moja działka. I pół roku udupienia na miejscu a nie wiem czy z tej pozycji potem uda mi się zahaczyć gdzieś w tej firmie. A w ogóle to sa jeszcze inne instytucje na świecie.
        Nie wiem, im dłużej myślę tym więcej wątpliwości.
        As Mieczy! Poczekam jeszcze i rozłożę karty za jakieś 2-3 tygodnie. Do marca mogę poczekać. Satysfakcja w 2 Buław to jest żadna.
        • niepokornazonka Re: oferta pracy 07.02.11, 01:08
          wlasnie ten As mieczy kojarzy mi sie z tym,zeby zawalczyc,zaryzykowac
        • 2bieguny Re: oferta pracy 07.02.11, 19:26
          Uwazam, ze w sytuacji nie warto, ja bym sobie dała spokój. ale ok, zobaczymy co rozłozysz za kilka tyg.
          smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka