Dodaj do ulubionych

CSI NY s04e06 - tarot

04.02.11, 19:28
Oglądam sobie dla rozluźnienia 4 sezon CSI NY odcinek 6 i...
pojawia sie grecka Kasandra smile Jak na wieszczkę przystało jest niewidoma. Ma przed sobą ułożony celtycki z RW - dostrzegłam w przeszłosci 10 pucharów, Pustelnika...
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/xj/qb/dm1b/hDfixdBe5v8OI97JWX.jpg

Wyciąga rycerz kijów - do sklepu wchodzi para policjantów.
Potem go ostrzega wyciagając: Wieża, Wisielec, Diabeł.
smile
Obserwuj wątek
    • misboaa Re: CSI NY s04e06 - tarot 04.02.11, 21:45
      Na tej fotce to ja nie rozpoznaję niczego oprócz 10 Puch. Czy to napewno RW? Środkowa niczego mi nie przypomina.
      • krolowa.mieczy Re: CSI NY s04e06 - tarot 04.02.11, 22:51
        tak, to RW,
        Ale reszta kadrów kart z odcinka jest do kitu - jakoś przez ręce kamera patrzy.
        Pustelnik był na pewno.
        Całego celtyckiego też nie bylo widać.
    • zainteresowany1977 Re: CSI NY s04e06 - tarot 04.02.11, 23:27
      Po lewej leży 10 pucharów, po prawej pod spodem to najpewniej głupiec a na nim umiarkowanie, na samej górze śmierć.
      • zainteresowany1977 Re: CSI NY s04e06 - tarot 04.02.11, 23:30
        Nie jestem pewny czy na górze to śmierć, słabo widać.
        • krolowa.mieczy Re: CSI NY s04e06 - tarot 04.02.11, 23:37
          inne ujęcie
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/xj/qb/dm1b/1tDuMl3BHjAFKhE41X.jpg
          • krolowa.mieczy Re: CSI NY s04e06 - tarot 04.02.11, 23:40
            Na dole, znaczy bliżej kobiety, to jest Świat.
            • misboaa Re: CSI NY s04e06 - tarot 05.02.11, 00:23
              Dobrze gadasz rodzyneczku, to Umiarkowanie smile Jestem ostatnio kompletnie zamóżdżona ostatnio.
              • zainteresowany1977 Re: CSI NY s04e06 - tarot 05.02.11, 17:37
                Ona ma RW w nietypowych kolorach, karty są ozdobniejsze od podstawowej wersji. Najbliżej kobiety leży świat, karta w linii prostej z talią to chyba eremita, karta obok talii z dala od reszty odkrytych to rycerz buław.
                • krolowa.mieczy Re: CSI NY s04e06 - tarot 05.02.11, 17:44
                  Opiszę wam ten odcinek, bo teraz widze zbieżnośc z kartami: zaczyna się tak, ze 4osobowa rodzina została zamordowana w swoim domu - to jest 10puch.
                  Rycerza kijów Kasandra wyciaga w tym samym momencie, gdy policjanci wchodzą do jej sklepu.
                  Pustelnik mówi o ich poszukiwaniach rozwiazania morderstwa. Świat i Umiarkowanie nie wiem.
                  Na końcu kobieta wyciąga Wieżę, Wisielca i Diabła - diabła zintepretowali dosłownie, bo ktoś miał tatuaż na placach z diablem. Wisielec - po 30 latach znaleziono ciało dziewczynki w tym domu, w którym na początku została zamordowana rodzina.
                  • zainteresowany1977 Re: CSI NY s04e06 - tarot 05.02.11, 23:52
                    Filmu nie widziałem ale przyszło mi do głowy, że osoba która odwiedziła wróżkę miała rodzinę, i że tam odbyła się mordownia, myślałem o tym że ta osoba (tu pewnie jakiś detektyw a nie członek rodziny?) szuka morderców na swoją rękę i że suma sumarum będzie mieć z nimi starcie, myślałem, że do wróżki zapuka morderca, może napastliwy typ, ale to byli policjanci. Musieli się kogoś poradzić co do rozkładu do scenariuszasmile
                    Może umiarkowanie oznacza konieczność ostrożnej pracy podczas śledztwa i potrzebę uwagi, zwracania uwagi na szczegóły?, może trudność w poznaniu faktów i konieczność wykazania się cierpliwością (uważne postępowanie z przelewanym płynem, ale i opieka anioła w wykonywaniu zadania). Może świat oznacza perspektywę wyjaśnienia sprawy?, symbol spełnienia to w tym miejscu bardzo dobry omen.
                    Diabeł to chyba uwikłanie pytającego w sprawę i podzielenie problemów?
                    • zainteresowany1977 Re: CSI NY s04e06 - tarot 05.02.11, 23:55
                      Myślałem o tym rozkładzie wcześniej, ale nie chciałem się wyrywać to by zmniejszyło jakąkolwiek satysfakcję gdyby cokolwiek się zgodziło smile Rozkład z książkowo dobranymi kartami, raczej tak pod pic, jak to do filmu smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka