nielaik 14.02.11, 21:52 Mapa Skarbów siatka baguaiprzepis na mapę Czy ktoś z was robił i z jakim efektem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
2bieguny Re: Mapa Skarbów 14.02.11, 21:54 Nielaiku, chciałabym podziekowac Ci za interpretacje Bardzo dziękuje O mapie słyszałam, nie robiłam. Odpowiedz Link
pacha.mama Re: Mapa Skarbów 14.02.11, 22:03 W którymś numerze "Wróżki" było o niej, czekałam specjalnie do tego nowiu a potem jej nie zrobiłam Ale wciąż planuję, myślę o pełni jednak...jakoś czuję, że dla mnie jest lepsza niż nów Myślę, że jest to fajna sprawa o ile nie chowa się jej na dno szafy. Odpowiedz Link
17sadowy Re: Mapa Skarbów 15.02.11, 11:07 Bardzo poważnie przymierzam się do zrobienia mojej pierwszej Mapy Skarbów. Na razie jestem na etapie zbierania materiałów nazwałabym to. Odpowiedz Link
algaria Re: Mapa Skarbów 15.02.11, 13:53 Czy to można zrobić w każdy nów czy tylko w ten wiosenny?? Odpowiedz Link
pacha.mama Re: Mapa Skarbów 15.02.11, 16:05 Nie wiem jak tam, ale we Wróżce pisało o każdym nowiu, przy czym najlepszy jest pierwszy nów w roku. Jako opcjonalne daty podano Nowy Rok, dzień urodzin i wspominaną przeze mnie pełnię Odpowiedz Link
felutka Re: Mapa Skarbów 15.02.11, 16:27 Ja robiłam Mapę robi się na przesileniu wiosennym, podczas nowiu. Zadziałało, ale dość przewrotnie hi hi hi... Wkleiłam psa w zdrowiu coby mi ozdrowiał i co? Pies wyzdrowiał i dostałam w prezencie jeszcze jednego Wkleiłam dom, bo chciałam wykończyć na tip top ten który miałam a ...kupiliśmy kolejny do remontu Wycieczka zagraniczna była ale...do pracy itd Ponadto mapa chyba działa w dłuższym okresie niż 1 rok. Teraz przymierzam się do zrobienia kolejnej po trzech latach przerwy, co z tego będzie czas pokaże. pozdr Odpowiedz Link
mrgodot Re: Mapa Skarbów 15.02.11, 17:11 felutka napisała: > Ja robiłam > Mapę robi się na przesileniu wiosennym, podczas nowiu. Zadziałało, ale dość prz > ewrotnie hi hi hi... To może nie róbcie w tym roku na przesileniu wiosennym bo będzie z Uranem w tle. Chociaż to może być nawet ciekawe ... Odpowiedz Link
felutka Re: Mapa Skarbów 15.02.11, 18:03 Niestety mapę robi się tylko raz w roku, więc albo rybka albo....Uran pozdr Odpowiedz Link
magdalena.1230 Re: Mapa Skarbów 15.02.11, 23:06 A czy mapa skarbów to to samo co mapa marzeń? W jaki dzień robicie mapę? Odpowiedz Link
nielaik Re: Mapa Skarbów 16.02.11, 15:10 Atlas zrobię, bo się nie zmieszczę na jednej kartce. W strefie bogactwa umieszczę 40 talii tarota, kótre sobie już wypatrzyłam, do tego sprzęt do gofrów...jedym słowem tyle tego, że sama strefa bogactwa zajmie mi trzy strony. Zrobię mapę kiedy poczuję dobry moment, ze strony huny wyczytałam, że nie trzeba się ograniczać do jednej daty, można wybrać dzień, w którym mamy ochotę to zrobić, MOC ma być z nami. 14 luty był dobry, tzn miałam dobry nastrój, ale późno się zrobiło, to dałam sobie spokój. Co takiego się stanie gdy zrobimy mapę z Uranem w tle? Szykuje się fajna zabawa i albo obalimy mit mapy, albo stwierdzimy, że działa. A pieniądze to w jaki sposób wykleić? Suma, czy lepiej symbol bogactwa? Odpowiedz Link
algaria Re: Mapa Skarbów 17.02.11, 14:33 a można w sferze dzieci wkleić zdjęcie swoich?? Ja karty tarota wklejam gdzie wiedza a centrum nie wiem czy wkleić swoje zdjęcie na którym jestem szczęśliwa czy tam gdzie jestem piękna młoda i opalona Odpowiedz Link
nielaik Re: Mapa Skarbów 17.02.11, 15:01 Zamierzam się kierować przy wybieraniu zdjęć tym co do mnie przemaiwa i co mnie się najbardziej podoba. W centrum możesz umieścić siebie jak jesteś młoda i opalona. Nie zdziw się jak pewnego dnia w tym roku, taka się obudzisz. Z dziećmi robisz podobnie, mogą być cudze zdjęcia, ale nie muszą. Dobry pomysł z kartami tarota w sektorze wiedzy. Nie wiem co zrobić z jogą, gdzie umieścić. Chciałabym być jak ta gumka rozciągnięta i umieć robić takie rzeczy jak doświadczeni adepci. Więć gdzie wkleić w sektorze wiedzy czy zdrowia, a może kariery? Odpowiedz Link
nielaik Re: Mapa Skarbów 17.02.11, 15:03 A teraz przyszło mi do głowy, że mapa wcale nie jest taka prosta. Po pierwsze wybrać właściwy moment, po drugie znaleźć zdjęcia, które nam się naprawdę podobają, po trzecie wiedzieć w jaki sektor to wsadzić. Nie wiem od czego jeszcze może zależeć powodzenie mapy. Odpowiedz Link
algaria Re: Mapa Skarbów 17.02.11, 15:15 Ja dziś siedziałam nad wyszukaniem zdjęć ze 3 godz a i tak nie mam wszystkich - a że jestem niecierpliwa a jutro pełnia - to chciałabym jutro ją zrobić Odpowiedz Link
algaria Re: Mapa Skarbów 18.02.11, 11:56 Zrobiłam - dziś Śnieżna Pełnia Księżyca to aż grzech jej nie wykorzystać. Nie umiem tu wstawiać zdjęć bo bym wam ja pokazała Odpowiedz Link
nielaik Re: Mapa Skarbów 22.02.11, 16:19 Mam do ciebie pytanie. Widzisz już jakieś zmiany? Kompletuje zdjęcia do mojej mapy, jestem na etapie kogo chciałabym mieć, z kim się zaprzyjaźnić. Dziwna sprawa, ale zaczynam potykać się o panów, którzy są podobni z fryury, postawy, ubrania, do osoby, którą wyklejam. A to jeszcze nie jest Mapa Skarbów. Odpowiedz Link