18.03.11, 11:36
Znowu czegoś szukam sad Tym razem kluczyków.

1. Gdzie są teraz - Głupiec
chybba rzuciłam je gdzieś bezmyślnie/ może wpadłuy w jakąś szczelinę. Tobołek mógłby być torebką, ale obszukałam wszystkie i nic

2. Po czy poznam to miejsce - 8 Mieczy, As Mieczy
z tasowania też mi wypadły te karty. Pudło na szpargały, wieszak

3. Otoczenie - 10 Monet
Dużo tam wszystkiego/ są w domu. Mam takie okienko jak na karcie, stoją tam świeczki i bibeloty, ale kluczyków brak. Miejsce wspólne, a nie mój własny kącik. Przedpokój?

4. Rada jak szukać - Diabeł (2 Monet)
nie odpuszczać i szukać wszędzie gdzie się da, ale raczej na oślep. W pierwszej kolejności w jakiś ciemnych miejscach, moze wpadły gdzieś, zaczepiły się o coś

Obserwuj wątek
    • asia.33 Re: zguba 18.03.11, 12:15
      8mieczy i as mieczy ..ciasne miejsce gdzie wejdzie noz..ostrze minimalnie wiecej ..jakas szpara
      lub miejsce gdzie trudno sie ruszyc..albo miejsce z ktorego mozna isc w kilku kierunkach
      a zobacz przy komputerze????? bo as mieczy wiadomosci lub przy gazetach
      • misboaa Re: zguba 18.03.11, 14:59
        asia.33 napisała:

> 8mieczy i as mieczy ..ciasne miejsce gdzie wejdzie noz..ostrze minimalnie wiec
        > ej ..jakas szpara
        > lub miejsce gdzie trudno sie ruszyc..albo miejsce z ktorego mozna isc w kilku k
        > ierunkach
        > a zobacz przy komputerze????? bo as mieczy wiadomosci lub przy gazetach

Wydwało mi się, że rzuciłam je w przedpokoju na którąś z szafek lub okno, ale nigdzie ich nie widzę.
    • asia.33 Re: zguba 18.03.11, 12:23
      sprawdz jeszcze czy gdzies w kiesszeni lub torebce szwy nie puscily i nie jest pod podszewka
      • pirankap Re: zguba 18.03.11, 13:26
        tam gdzie trzymasz pieniadze zoacz w torebce lub na jakies szafce nie masz jakies szklanki lub sloika miseczki gdzie wrzucasz pieniadze takie droniaki gdzies w tym miejscu kolo jakies lampki
      • misboaa Re: zguba 18.03.11, 15:01
        asia.33 napisała:

> sprawdz jeszcze czy gdzies w kiesszeni lub torebce szwy nie puscily i nie jest
        > pod podszewka

Masz nosa bo podarła się cała kieszonka w torebce. Przez dziurę dogrzebałam się nawet do tektury wzmacniającej dno i nic tongue_out
      • asia.33 PODSZEWKA 18.03.11, 17:08
        z krawiectwem mi sie skojarzyło tu za drugim podejsciem big_grin
    • algaria Re: zguba 18.03.11, 13:33
      przedpokój albo łazienka
      kieszeń kurtki albo torebka która jest w przedpokoju sprawdź kieszenie ubrań które miałaś na sobie kiedy ostatnio trzymałaś klucze - skojarzyło mi się kosz na brudna bieliznę i pralka
      • misboaa Re: zguba 18.03.11, 15:05
        algaria napisała:

> przedpokój albo łazienka
        > kieszeń kurtki albo torebka która jest w przedpokoju sprawdź kieszenie ubrań kt
        > óre miałaś na sobie kiedy ostatnio trzymałaś klucze - skojarzyło mi się kosz na
        > brudna bieliznę i pralka

W łazience też szukałam bo czasami wracając do domu zanim się rozbiorę biegnę szorować ręce i już nie raz rzuciłam coś do koszyków z kostkami do wc big_grin Zaraz sprawdzę jeszcze w paierze toaletowym.
    • coill Re: zguba 18.03.11, 14:04
      wiesz co a moze one sa jednak blisko innyc kolczykow(bizuteri, spinek itp)?? tylko popostu sie tak zapętaly ze nie widac i ty myslisz ze nie ma a są?smile
      • coill Re: zguba 18.03.11, 14:05
        dawno temu mialam podobny problem z jednym duuzym ukochanym kolczykiem. Okazalo sie ze był u S w kieszeni od kurtki.

moze tez swojego zapytaj?big_grin hehe
        • pirankap Re: zguba 18.03.11, 14:12
          ale to nie sa kolczyki tylko kluczyki big_grin
    • asia.33 Re: zguba 18.03.11, 14:16
      a moze masz psa?
      diabel i 2mon to moze byc obok smyczy
      • misboaa Re: zguba 18.03.11, 15:07
        asia.33 napisała:

> a moze masz psa?
        > diabel i 2mon to moze byc obok smyczy

Sprawdzę miejsce na smycz po moim ŚP czworonogu.
        • misboaa nie-do-wiary! 18.03.11, 16:38
          1. Gdzie są teraz - Głupiec
          2. Po czy poznam to miejsce - 8 Mieczy, As Mieczy
          3. Otoczenie - 10 Monet
          4. Rada jak szukać - Diabeł (2 Monet)

Są!
          Szuakałam od niedzieli!!!!
          Połączyłam wszystko i zaczęłam pentrować wieszak z ubraniami bo tam też było miejsce na smycz dla pieska. Skoro niczego nie znalazłam pod szafką, w zakamarkach i kieszeniach wzięłam się za obmacywanie płaszczy big_grin
          Są pod podszewką długiej kurtki, ale nie wiem jak tam się znalazły bo nie mogę znaleźć dziury!!! big_grin Teraz próbuje znaleźć do nich dojście big_grin
          Diabeł to rada by szukać podstępnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka