Dodaj do ulubionych

Zechciałby ktoś?

19.03.11, 23:08
Powrózyc mi,na moje zycie osobiste dotyczace zwiazków ew.
Jakos nic się nie zmienia, mimo, ze sie staram, powoli mojają mnie kolejni panowie, czuje sie dzis jakos szczególnej samotnie, stad moja prośba.
Sama sobie juz nie wróże.
Czy się zjawi jakis pan w moim zyciu w tym roku? Ten tzw. partner stały/docelowy?
Póżno juz. Dobrej nocy.
Obserwuj wątek
    • coill Re: Zechciałby ktoś? 20.03.11, 02:52
      sproboje jutrosmile ale zakladamy ze chodzi o okres do konca 2011smile
    • czu-jka Re: Zechciałby ktoś? 20.03.11, 10:23
      Podobno to działa tak, że im się mocniej chce i szuka to nie wychodzi. Może poprostu warto odpuścić i wtedy pojawi się ten Twoj monetowy?
      • 2bieguny Re: Zechciałby ktoś? 20.03.11, 16:09
        Ja juz sie tak bardzo nie staram, ale czasem myslę sobie co dalej. Wiem, ze spotkac, zakochać się można w kazdym wieku. Ale czasem mam takie dni, ze ta samotnosc dokucza bardziej. To chyba tyle.
        • czu-jka Re: Zechciałby ktoś? 20.03.11, 18:54
          Oczywiście, że możnasmile. Na to liczę.
          Praca pracą, ale wracać do pustego mieszkania i spędzać samotnie wieczory nie jest miło. Wiem coś o tym.
    • 2bieguny Nikt nie zechciał 22.03.11, 08:05
      sad
      • mrgodot Zechciał ... 22.03.11, 12:09
        Rozłożyłam ci Celtycki na uczucia do końca roku. Na razie wrzucę rozkład a za chwilę interpretację. Jak dla ciebie oczywiście talia Gilded smile
        Przełożenie: Król Monet, Kochankowie, 2 Mieczy
        1. Ty - Świat
        2. Impuls ze świata - Królowa Buław
        3. Twoje pragnienia - Kochankowie
        4. Podstawa, fundament - Królowa Kielichów
        5. Przeszłość - 6 Monet
        6 To będzie najpierw - As Mieczy (oznacza Królowa Mieczy, 2 Mieczy)
        7. Twoje świadomo podejście do sprawy - Giermek Kielichów
        8. Wpływy z otoczenia - 5 Buław
        9. Nadzieje i obawy - 3 Kielichów
        10. Wynik: Księżyc, 2 Buław, 8 Monet (wylosowałam jeszcze kolejne karty na dalszą przyszłość - Giermek Buław, As Kielichów, Król Mieczy)

Zaraz wrzucę interpretację.
        • mrgodot Interpretacja 22.03.11, 12:32
          > Przełożenie: Król Monet, Kochankowie, 2 Mieczy
          Nie wiem o co tu chodziło z tym monetowym ale się pokazał w przełożeniu. Ale coś mi tu nie pasuje. Pod Kochankami była 2 Monet - to takie rozterki i nie wiem czy tu nie chodzi o kogoś zajętego już.
          > 1. Ty - Świat
          > 2. Impuls ze świata - Królowa Buław
          > 3. Twoje pragnienia - Kochankowie
          > 4. Podstawa, fundament - Królowa Kielichów
          > 5. Przeszłość - 6 Monet
          > 6 To będzie najpierw - As Mieczy (oznacza Królowa Mieczy, 2 Mieczy)
          > 7. Twoje świadomo podejście do sprawy - Giermek Kielichów
          > 8. Wpływy z otoczenia - 5 Buław
          > 9. Nadzieje i obawy - 3 Kielichów
          > 10. Wynik: Księżyc, 2 Buław, 8 Monet (wylosowałam jeszcze kolejne karty na dals
          > zą przyszłość - Giermek Buław, As Kielichów, Król Mieczy)

Karta Świata z reguły oznacza otwarcie i dobrą postawę wobec otoczenia ale nie podobają mi się te dwie Królowe - Kielichów w podstawie i Mieczowa przy 2 Mieczy i Asie Mieczy. Wysyłasz sprzeczne sygnały - z jednej strony chcesz tego związku i to bardzo (Kochankowie, Królowa Kielichów) a z drugiej nie wierzysz, że coś cię jeszcze dobrego może spotkać. As Mieczy wskazuje na konieczność zmiany myślenia. 2 Mieczy się powtarza przy Królowej Mieczy wskazując, że im bardziej chcesz tego partnerstwa, tym bardziej w siebie wątpisz. Otoczenie z kolei patrzy na ciebie jak na Królową Buław i pewnie sądzi, że jesteś osobą, która świetnie da sobie radę więc nie trzeba się o ciebie martwić. Poza tym ona jest bardzo samodzielna i możesz tym panów zrażać, a nawet bardziej onieśmielać. Dlatego z zewnątrz masz 5 Buław czyli flirty, przelotne znajomości. Jest zainteresowanie twoją osobą ale bez czegoś głębszego.
          6 Monet to problem z otwarciem się i zaangażowaniem. Lubi stapać po pewnym gruncie i wchodzić w bezpieczne "interesy" a nie inwestować w coś, co może się okazać pomyłką.
          W tym ciągu kart od 6 Monet przez Świat do Asa Mieczy jest pokazana droga otwierania się. Zacznij myśleć inaczej.
          Twoje podejście do uczuć - wychodzisz z Giermka Kielichów czyli sobie stoisz i patrzysz kto sie zianteresuje. To ładna karta, razem z Królową Kielichów pokazuje szlachetność i szczerość uczuć ale tego nie widać. 5 Buław tego nie doceni bo lubi powalczyć dla samej walki i adrenaliny. Jeszcze 3 Kielichów w nadziejach i obawach - powiedziałabym, że słusznie nie chcesz być tą trzecią. I jeszcze jedno - w większym gronie stojąc w postawie Giermka Kielichów możesz być po prostu niezauważalna.
          Dalsza przyszłość - pierwsze trzy karty się zablokowały. Masz do przerobienia lekcję otwierania się pozytywnego na ludzi i świat. Musisz pokonać własne lęki. 2 Buław przy Księżycu to takie "chciałabym ale się boję". Ludzie defilują ci przed oczami a ty czekasz czy ktoś zwróci na ciebie uwagę. Kolejne 3 karty pokazują, że taki mężczyzna się pojawi - As Kielichó, Król Mieczy. Muszisz zmienić postawę - tu jest Giermek Buław czyli nie tylk otwarcie na wyzwania ale stawianie sobie tych wyzwań.
          Jeszcze sobie dociągnęłam karty na pozycję 3 - Kochankowie - i spytałam kiedy twoje pragnienie się spełni. I Tarot pokazał 9 Mieczy, Sprawiedliwość. To jest dokładnie to co pokazuje cały rozkład. Powtózę się - w naszym życiu nie pojawi się nic czego nie potrafimy sobie wyobrazić, w co nie wierzymy, że nam się może spełnić.
          I może o tym mówi przełożenie: będzie mężczyzna jak się przestaniesz bać tego, że on będzie.
          Pamiętaj, positive thinking!
          • zainteresowany1977 Re: Interpretacja 22.03.11, 15:22
            Giermek Buław, As Kielichów, Król Mieczy - te trzy wyglądają mi na okoliczności (giermek buław) i być może określenie czasu kiedy na Jej drodze stanie ta yntelygentna męnżczyzna i zawróci w głowie smile
            • mrgodot Re: Interpretacja 22.03.11, 15:50
              zainteresowany1977 napisał:

> Giermek Buław, As Kielichów, Król Mieczy - te trzy wyglądają mi na okoliczności
              > (giermek buław) i być może określenie czasu kiedy na Jej drodze stanie ta ynte
              > lygentna męnżczyzna i zawróci w głowie smile
              Też tak myślałam chociaż ciągnęłam na zasadzie "po kolei" co będzie. Jakieś letnie karty na tego "intelygentnego męnżczyznę".
          • 2bieguny Odpowiedz. 22.03.11, 19:43
            Staram się od kilku lat zmienic swoja samotnosc na bycie z kims, poniewaz jestem tradycjonalistką, wiec wyobrazałam to sobie typowo, ale szybko sie zorientowałam, ze typowo jest dzis tak jak dla mnie jest nietypowo, wiec odpusciłam, o jakimkolwiel zwiazku zalegalizowanym juz nie mysle, nie ma kogos pasujacego do mnie. Napotkani panowie sa mniej wykształceni, gorzej zarabiają, albo nawet pracy wclae nie mają, mieszkaja z mamami i tyle i jeszcze pytaja, czy jestem skłonna opuscic to co mam i sie przeprowadzic. Niby gdzie? Pod most? Ja mam sytuacje stabilną i nie chciałabym tej stabilnosci stracic a tez mam dosyc duzo lat, zeby zaczynac od poczatku. Zwłaszcza, ze dzis jest ciezko.
            Umęczona jestem tą sytuacją, umawiałam sie, spotykałam sie, ale to wszystko nie to, teraz juz nawet na randki ide bez emocji. Ale jakos ostatnio znawu myslałam co bedzie dalej, czy juz zawsze bede sama?
            Nie poukładałam zycia, jestem sama, zagapiłam sie i tyle.
            Stąd moje pytanie.
            Ostatnio. Jeden pan spóznił sie ponad pół godziny, ostatni jakos chciałby zebym zyła jego zyciem a ktos tam jeszcze umówił sie i sie nie zjawił. Albo mam pecha, albo juz nie wiem.
            Kolejną kobietą albo jedną z wielu tez nie mam zamiaru byc.
            Kiedys bardzo wyobrazałam sobie, ze uda mi sie kogos poznac, ale się nie udało.
            Dzis juz rzeczywiscie nie wierze, ale samotnosc mnie poraza i przeraza.
            • czu-jka Re: Odpowiedz. 22.03.11, 20:28
              Moim zdaniem zjawi sie interesujacy mezczyzna, byc moze jeszcze nie w tym roku
              • 2bieguny Re: Odpowiedz. 22.03.11, 20:33
                Oj Czujko, nie wiem, ja juz nie wierze, ale co jakis czas ktos mi tak mówi, ale mwói od lat i nic sie nie zmienia.
                • czu-jka Re: Odpowiedz. 22.03.11, 20:38
                  Więc może ten moment się przybliżasmile.
                  Ja też już zwątpiłam i ciekawa jestem co karty powiedzą, być może w tym roku spotkam Księcia z Bajkismile (Koszmar z Ulicy Wiązów lub Fredie Krugersmile)
        • czu-jka Re: Zechciał ... 22.03.11, 14:35
          Znów pojawił Ci się Król Monetowy, ale jakbyś sie go bała (2 mieczy).
          Moim zdaniem jesteś otwarta, pragniesz miłości (Kochank., Król. Puch). Impuls ze świata również ruchliwasmile. W przeszłości dawałaś z siebie bardzo dużo w związach, Vo będzie hmm.. podejrzewam, ze bedziesz wybredna i patrzec krytycznie na kandydatów. 5 buław spostrzegam jako przyjazną kartę.
          Myślę, że przejdziesz z fazy iluzji do pracy nad sobą. Te na dalsza przyszłość to chyba jakiś facet-tak sobię myślęsmile
    • 2bieguny Mrgodot :) 22.03.11, 19:33
      podziekowanie poszło. Otrzymałaś?
      • mrgodot Re: Mrgodot :) 23.03.11, 12:47
        Dziękuję! Doszło oczywiście.
        • nielaik Re: Mrgodot :) 23.03.11, 13:40
          Przełożenie: Król Monet, Kochankowie, 2 Mieczy
          Przypomina mi się krzyżak, w którym twoim sygnifikatorem był Król Denarów. Wszystko musi być na poziomie, poniżej pewnych oczekiwań nie zejdziesz. Są rzeczy, które mają dla ciebie dużą wartość i z nich nie zrezyfnujesz. Nie chodzi tylko o pieniądzę, ale właśnie o wykształcenie, chartakter. Wszystko razem powinno towrzyć harmonijną całość, uzupełniać się Kochankowie. Król Denarów spogląda na Kochnków, to jest jego cel, ale nie za dobrze kończy, bo w 2 mieczy. Nie widzisz pewnych możliwości, które fortuna ci podsuwa, zła strategia poszukiwania? Facet na początku może nie mieć pieniędzy, ale dużą chęć do ich zarabiania i potencjał w tym kierunku. Może nie stawiaj od razu na produkt gotowy, a dać szansę na rozwinięcie się tym mężczynzą, którzy są tego warci? Duże oczekiwania, ktrórym na początku nie każdy może sprostać. Ale to nie oznacza, że takiego nie znajdziesz. Chcesz kogoś z kim naprawdę się dogadasz. Pomimo różnic będziecie do siebie pasować.
          Chcesz mieć pstrąga, nie idziesz polować na rekiny w Atlantyku. Może zastanów się w jakich miejscach dotychaczas szukłaś. Jest większe prawdopodobieństwo, że upolujesz kilku profesorów w kawiarni literackiej, a nie grająych w krykieta. Jaki jest twój profil meżyczny, którego chcesz mieć i spróbuj określić, gdzie możesz taki typ osób odnaleźć.
          1. Ty - Świat
          Albo zamknięta na nowe możliwości poznania kogoś, albo karta mówi o tym, że nie kryjesz się z tym, że chciałabyć kogoś znaleźć. Może myślisz o poszukiwaniach bardziej globalnie, wyjeździe za granicą, skierowania swoich zainteresowania na obckokrajowców. Myślę, że to drugie jest prawdopodobne. Karta niżej to Królowa Buław, może poznasz kogoś w tym typie, kto zachęci cię do działania. To może być ktoś kto ma zupełnie inne podejście do sprawy niż ty. Patrzy optymistycznie, a optymizm wynika z tego, że wie, że coś jest wykonalne. Ta osoba się w pewien sposób bawi mężczynzami, związkami. Może dzięki tej osobie wrzucisz na luz i znajdziesz to czego szukasz?
          2. Impuls ze świata - Królowa Buław
          Kobieta, mężczyzna, która ma w sobie zapał, optymizm, umie zdobywać to na czym jej/jemu zależy. Stanowczość, zdecydowanie w działaniu, wyróżnianie się z tłumu.
          3. Twoje pragnienia - Kochankowie
          Nie kierujesz się względami praktycznymi przy znalezieniu mężczyzny. Nie chesz samego związku, dla związku, tylko dlatego, że inni mają. To ma być porozumienie dwóch osób, na początku romans i wszytkie miłe rzeczy z tym związane.
          4. Podstawa, fundament - Królowa Kielichów
          Gruboskórny rekin biznesu odpada, najpierw dogadanie się z tą osobą, podobna wrażliwość, podobny gust.
          5. Przeszłość - 6 Monet
          Nie było spontaniczności, tego impulsu, który by sprawił, że dobrze czujesz i bawisz się w towarzystie tej osoby. Tę kartę łączę z 2 mieczy, ze względu na wagę. Przyglądanie się kandydatom z każdej strony, ale też korzyści, które dzięki tobie mogli osiągnąć. Interesowność. Nie wiem czy tak było.
          6 To będzie najpierw - As Mieczy (oznacza Królowa Mieczy, 2 Mieczy)
          Przemyślenie problemu, przeanlizowanie, zmian podejścia do sprawy. Odcięcie grubą kreską, od tego co było. Czysta kartka papieru i do dzieła.
          7. Twoje świadomo podejście do sprawy - Giermek Kielichów
          Życzliwie do ludzi, ale ta karta wygląda tak jakby Giermek Kielichów miło spędzał czas na przyjęciu i nic poza tym nie działał, nie angażował się w rozmowę, jakby mu było dobrze samemu ze sobą.
          8. Wpływy z otoczenia - 5 Buław
          Nie wiem, panowie o ciebie walczą?
          9. Nadzieje i obawy - 3 Kielichów
          Spotkanie kogoś z kim będziesz prowadzić ciekawe, wesołe, życie. Ale obawiasz się, że skończy się tylko na poszukiwaniach, randkach, imprezach, które prowadzą do nikąd.
          10. Wynik: Księżyc, 2 Buław, 8 Monet (wylosowałam jeszcze kolejne karty na dalszą przyszłość - Giermek Buław, As Kielichów, Król Mieczy)
          Pojawi się ktoś, ale trzeba zaryzykować.
          • 2bieguny Re: Mrgodot :) 23.03.11, 22:45
            Dziękuje Nielaiku smile
            Staram sie otwierac na nowe znajomosci, spotykam się, ale jakies to wszystko nijakie i zniechęca mnie. Ale bede się starała smile Panowie raczej sie o mnie nie bija, raczej szybko sie wycofuja. Musze jeszcze o tym pomyslec.
            Pozdrawiam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka