Dodaj do ulubionych

dlaczego za wróżby się płaci?

22.03.11, 17:19
Temat rzeka. Teorii multum. Przychylam się do tej o wymianie energii, a jeszcze mocniej do dużo bardziej prozaicznej przyczyny czyli tego, że otrzymujący poradę: odpłatnie - docenia ją, analizuje, poddaje swoje interpretacji i być może jest mniej krytyczny w stosunku do niej, co umożliwia łatwiejsze zdiagnozowanie jego problemu.
Obserwuj wątek
    • coill Re: dlaczego za wróżby się płaci? 22.03.11, 18:52
      a dlaczego za wizyte u lekarza sie placi? bo nie ma nic za darmo hehehebig_grinCo za roznica czy wrozba,czy nauka czytania. Zreszta jak sama zapewne wiesz, wroząc dluzej i w pelnym "oddaniu sie" temu mozna sie zmęczyc, to wyczerpujące.
      ktos robi cos dla kogos - i nie ma obowiazku tracic energii za nic.a jaka sobie zaplate zyczy to juz rzecz subiektywna. Moze duzo i kasy - jesli potrzebuje jej do zycia a jest dobrym tarocista, to czemu nie?

czas to pieniądz... W wiekszosci nie wlicza sie z te krytelizszychria znajomych blizszych dalszych. ale dlaczegoby kazdy kto przyjdzie do wrózki mial nie placic? Jesli dobra wrozka, to zapewne mialaby tlumy w domu i zatkaną skrzynke mail.Niektorzy ludzie lubią nie znać umiaru i ciągnąc jak od dojnej krowy ile wlezie jesli tylko da sie im na to szanse.

to co mowisz,ze szanuje sie jak sie zaplaci niemalo, tez fakt. I to nie tyczy sie tylko wrozbsmile

Mnie tylko jedno drazni, zaplata za wrozbe...niekompenetną czy niekompletną lub taka gdzie ktos odpisał nam mail od niechcenia, nie odpowiadając na podstawowe nasze pytania albo wcale nie rozkl kart. to juz zakrawa o oszustwo i takich "wrozek" nalezy unikac..nawet jesli napisały 100 książek i mają sie za cholera wie jakiej rangi ezoteryczne mentorkibig_grin
      • asia.33 Re: dlaczego za wróżby się płaci? 22.03.11, 19:05
        dokladnie coill..to samo mysle co Ty.
        Ja kiedys zapłaciłam za wrózbe na allegro sporo a dostałam 3 zdania wielka czcionka pisana w kolorze zielonym, do tego dodano cytat jakis o nadzeii ..a finał tej wrozby byl taki, ze ..zadałm konkretne pytanie , otrzymałam odp ze nie, nie ma sznas i mam zapomiec po czym wrozba spelniła sie zupełnie odwrotnie -na moja korzysc po miesiacyuu czasu a pozniej poatorzyło jeszcze kilka razy.
        Wiec czym sie kierowac wybierajac "profesjoinalna wrozke" taka , która moze i wezmie duzo (ja chetnie zapłace) ale aby to była wrózka wiarygodna.
        Aaaa dodam, ze po miesiacu chciałam wystawic negatywny komentarz poniewz juz wtedy wiedziłam , ze wrózba miała sie nijak do rzeczywistosci , okazało sie za na allegro wrózka ustaliła z serwisem ze nie mozna wystawiac jej komentarzy juz po czasie. wiec komentarz jak tu wypisac ..chyba tylko o tym czy ktos zareagował na moja prosbe i odpowiedział ale to co odpowiedział juz nie podlega ocenie?
        Od tego momentu co raz rzadziej korzystam z takich usług i trzyamam sie jednej wrozki , nie ryzykuje juz nie chodzi o pieniadze ale o to ze jakos sobie chcialam w zyciu poukladac i gdybym wtedy na podst tej wrozby podjeła jakies wiazace decyzje to bym dzisiaj miała nieciekawie ! mało ze to było kilka słow odpowiedzianych to z bledami i niechlujnie napisanych od niechcenia ..zupelnie zlekcewazona sie poczułam.
        Za porade dobrej wrozki chetnie zapłace, poniewaz wole wydac raz na jakis czas wiecej ale miec jakas porzadna porade.
        • joooooooana Re: dlaczego za wróżby się płaci? 15.04.11, 14:47
          asia.33 napisała:

> Aaaa dodam, ze po miesiacu chciałam wystawic negatywny komentarz poniewz juz wt
          > edy wiedziłam , ze wrózba miała sie nijak do rzeczywistosci , okazało sie za na
          > allegro wrózka ustaliła z serwisem ze nie mozna wystawiac jej komentarzy juz p
          > o czasie. wiec komentarz jak tu wypisac ..

można rozwinąć?
          nigdy z czym podobnym się nie spotkałam, a z allegro korzystam od 2008 r.
          • asia.33 Re: dlaczego za wróżby się płaci? 15.04.11, 18:48
            ja tez sie zdziwiłam...mam odp gdzies na mailu od allegro.
            bo wiadomo mozna skomentowac reakcje sprzedawcy ze zareagowal i odpowiedzial ..ale wrozba sprawdza sie zazwyczaj po jakims czasie i co do trafnosci to akurat mialo sie nijak
            to byla jedorazowa wrozba...wiecej juz nie prosilam wtedy bo po co jesli wyszlo zupelnie inaczej niz mialo byc...sadze ze karty nawet nie byly kladzione
            po za tym nie mozna ocenic wrozki na allegro jej trafnosci i zdolnosci jedynie mozna ocenic szybkosc wykonania uslugi...po weryfikacji z rzeczywistoscia zazwyczaj wystawienie komentarza jest juz nimozliwe z uwagi na czas jaki uplynal od zakupu aukcji-uslugi do czasu sprawdzenia badz nie
          • zainteresowany1977 Re: dlaczego za wróżby się płaci? 16.04.11, 01:14
            Nie masz czasu odpowiedzieć choćby na mój wpis na swoim forum a jednak masz czas tu wejść żeby strzelić jakikolwiek wpis i podłapać forumków.
            • asia.33 !!!!!!!!!!!!!!!!! 16.04.11, 11:02
              TAK ZAINTERESOWANY TEZ TO ZAUWAZYLAM..OSOBA NIC NIE WNOSI DO NASZEGO FORUM A ROBI SOBIE NIBY PRZYPADKIEM REKLAME !!!!!!!!!!
              ALE TO NA INNYCH FORACH TEZ TO ROBI....niby porusza temat ktorego nie zamierza rozwijac ... wraca gdy chce sie zareklamowac..to samo robi na numerologii...chodzi o reklame i zwrocenie uwagi na siebie bo nie zauwazylam aby ta Pani brala czynny udzial w innych watkach tarotowych czy pomogla komus w interpretacji !! Tym bardziej ze ma swoje forum
              • coill Re: !!!!!!!!!!!!!!!!! 16.04.11, 11:04
                bana jej i po klopociebig_grin
                • mrgodot Re: !!!!!!!!!!!!!!!!! 16.04.11, 12:47
                  coill napisała:

> bana jej i po klopociebig_grin
                  No właśnie - Ma_Ewo, Zet - ruszcie się! Od czego jesteście? smile Ja popieram. To nie jest miejsce na darmową reklamę usług.
                  • ma_ewa01 Re: !!!!!!!!!!!!!!!!! 16.04.11, 12:52
                    Ja nie mam takich uprawnień, może Zet ma? A może tylko Królowa miała...
                    Msmile
                    • mrgodot Re: !!!!!!!!!!!!!!!!! 16.04.11, 20:35
                      ma_ewa01 napisała:

> Ja nie mam takich uprawnień, może Zet ma? A może tylko Królowa miała...

To niech Zet tnie!
                    • zainteresowany1977 Re: !!!!!!!!!!!!!!!!! 16.04.11, 22:06
                      Ja nie mogę, może tylko Mieczyk, ale to nie jest problem, zawsze można wyciąć jak coś będzie nie teges wink
                      • coill Re: !!!!!!!!!!!!!!!!! 17.04.11, 18:23
                        to ja nie rozumiem. po co Krolowa "zrzekla" sie bycia adnimen, skoro inni admini nie moga niczego co moze tylko ona?

nie mozecie przyszpilac trematow
                        nie mozecie banowac...
                        wogole cos mozecie co byloby przydatne,poza usuwaniem postów?uncertain

bez sensu to zrobione, czemu dwie osoby nie moga np zabanowac kogos?
                        • ma_ewa01 Re: !!!!!!!!!!!!!!!!! 17.04.11, 18:38
                          Wiesz, Coil, jest tak,jak piszesz. Tylko uprawnienia tzw właściciela pozwalają na wiecej. Ja jako admin mam jedynie możliwość kasowania postów i widzenia na podglądzie, co usunął drugi admin. Natomiast nie mam podglądu ani wpływu na to, co usuwa właściciel.
                          W przypadku drastycznego naruszania regulaminu możemy ( admini) jedynie czujnie kasować posty takiej osoby.
                          Mam nadzieję, że Królowa z oddali nas czyta i jakby co, to sama zabanuje takiego natrętnego trola. No i dobrze by było ten wątek o Thoth -tarocie przyszpilić.
                          No, ale to już nie moja głowa, ja tu tylko sprzątam smile
                          Msmile
                          • misboaa Re: !!!!!!!!!!!!!!!!! 17.04.11, 20:12
                            O ile dobrze pamiętam to nie można już nic więcej przyszpilić bo są ograniczenia. Do niczego takie coś bo to zdecydowanie za mało.
                          • zainteresowany1977 Re: !!!!!!!!!!!!!!!!! 18.04.11, 00:21
                            Gdyby mogła czytać to mogłaby i coś dopisać, pewnie nie ma tam netu.
    • krolowa.mieczy Re: dlaczego za wróżby się płaci? 24.03.11, 18:34
      Na tym założeniu można się przejechać: otrzymujący pora
      > dę: odpłatnie - docenia ją, analizuje, poddaje swoje interpretacji i być może j
      > est mniej krytyczny w stosunku do niej, co umożliwia łatwiejsze zdiagnozowanie
      > jego problemu.

Nie wszyscy przyjmują do wiadomosci, ze aby "było dobrze" muszą zacząć od siebie lub sami wpłynąć na zmiany. I również nie wszyscy są zachwyceni tym co wróżka widzi w kartach.

A za wróżbę się płaci, bo to usługa. Prca jak kazda inna. Ktoś wydał pieniadze na szkolenia z tarota, ksiażki, talie, a ktoś w innej dziedzinie wydał swoje pieniądze na zdobycie uprawnień audytora lub pełnomocnika ds. zarzadzania jakością, procedur ISO itd.
      • mrgodot Re: dlaczego za wróżby się płaci? 24.03.11, 18:54
        Ja nigdy nic nie brałam za wróżby i to był błąd. Na początku można poćwiczyć za darmo na znajomych i rodzinie, ale potem czuje się ten ciężar i ubytek energetyczny kiedy nagle wszyscy chcą coś za darmo. A do tego niektórzy niezadowoleni z odpowiedzi.
        Powinno się płacić. Podobał mi się zwyczaj na Szkółce, że to taka "zapłata" w formie podziękowań. Dużo nie kosztuje, ale jednak jest.
        Jak mam komuś ochotę rozłożyc karty za darmo to to robię. Od rodziny i najbliższych znajomych też nie biorę zapłaty. Ale na tym koniec, bo nie zawsze i dla każdego można być Matką Teresą.
        • coill Re: dlaczego za wróżby się płaci? 24.03.11, 19:05
          i popieram, od znajomych to w sumie ja nie umiem kasy brac za cokolwiek co moge zrobic(no chyba ze mialabym przy czyms poniesc jakis wiekszy wklad finansowy, to inna sprwink

odnosnie jeszcze znajomych...kiedys kolezanka przyniosla mi po wrozbie(a nie prosilam o nic) balonika czerwonego na tasiemce i cukierka fajnego, kolezanka mamy której wrozylam regularnie dala mi koraliki, innym razem na ręke coś przywiozla,co jakis czas cośtam mi sie w niespodziance dostało... inny kumpel flaszke wódki...tak mi sie podobalo najbardziejbig_grin big_grin
        • krolowa.mieczy Re: dlaczego za wróżby się płaci? 24.03.11, 19:05
          > Jak mam komuś ochotę rozłożyc karty za darmo to to robię. Od rodziny i najbliżs
          > zych znajomych też nie biorę zapłaty. Ale na tym koniec, bo nie zawsze i dla ka
          > żdego można być Matką Teresą.

Święta racja smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka