Dodaj do ulubionych

Decyzja - proszę o pomoc w interpretacji.

15.05.13, 21:53
Zostałam poproszona o wyciągnięcie kart. Znajoma dostała namiar na dwóch lekarzy, długo szuka już prawdziwego specjalisty i wciąż niestety nie może trafić na odpowiednią osobę, która wreszcie poradziłaby sobie z jej problemem.
Wyciągnęłam karty na dwóch z nich, ale też jakoś różowo tego nie widzę, jak sądzicie?

Najpierw doktor nr. 1

Jeśli go wybierze to będzie tak : 7 kielichów
Jeśli go wybierze to tak nie będzie : Głupiec
Wynik czyli efekt zaordynowanego przez niego leczenia : 7 mieczy + 3 kielichy

Doktor nr. 2

Jeśli go wybierze to będzie tak : Umiarkowanie
Jeśli go wybierze to tak nie będzie : 6 mieczy
Wynik czyli efekt zaordynowanego przez niego leczenia : Giermek Kielichów + 2 buław

1.
Będzie pokładać duże nadzieje, liczyć na to, że wreszcie znalazła odpowiedniego specjalistę, ale chyba ten człowiek jednak jej nie pomoże. Lekarz może podejmie "walkę" o pomoc dla niej, ale chyba ostatecznie nic z tego nie będzie.

2.
To umiarkowanie to nie wiem wydaje mi się, że jakieś przeciąganie w czasie - może długo będzie musiała czekać na wizytę u tego człowieka ? Niby w grę wchodzą tylko płatne wizyty prywatne, ale czasami też trzeba na taką dłużej czekać. No nie wiem, ale wydaje mi się, że ten lekarz potraktuje ją dość rutynowo, nie przeanalizuje jakoś dogłębnie jej przypadku, będą wahania i niezdecydowanie i też nic z tego nie wyniknie pozytywnego.

Sama nie wiem, znajoma ma już dość, co prawda na szczęście nie chodzi tu o sprawę podbramkową na śmierć i życie, ale sprawa jest dość poważna, a te wszystkie wizyty są bardzo drogie. Karty mają być jedynie wskazówką co robić.

Co sądzicie o tych kartach ?

Obserwuj wątek
    • anna151sx Re: Decyzja - proszę o pomoc w interpretacji. 16.05.13, 08:06
      Jak już to wybrałabym tego drugiego, bo Umiarkowanie może oznaczać długie leczenie, ale z pomyślnym skutkiem.
      • 966ania Re: Decyzja - proszę o pomoc w interpretacji. 16.05.13, 09:12
        Zgadzam się z Anią , bo ten pierwszy to tak jakby leczył metodą prób i błędów.

Moim zdaniem:

Jeśli go wybierze to będzie tak : Umiarkowanie - prawidłowe długotrwałe leczenie. Karta idzie w 6 mieczy co mówi o pozbyciu się problemu w zależności od stanu może to być całkowite wyleczenie lub częściowe ale znaczne.

Jeśli go wybierze to tak nie będzie : 6 mieczy- unknięcie operacji lub też niewłaściwie zaaplikowanego medykamentu czego skutkiem mogły by być nieodwracalne skutki, straty.

Wynik czyli efekt zaordynowanego przez niego lec.enia : Giermek Kielichów + 2 buław - poprawa zdrowia, wizyty kontrolne.
        • getdance Re: Decyzja - proszę o pomoc w interpretacji. 16.05.13, 11:56
          Dziękuję.
          Znajoma próbowała się umówić do lekarza nr. 2 , ale termin dopiero za 2 miesiące, czyli to umiarkowanie chyba też może mówić tak jak przeczuwałam o odwlekaniu. Niestety póki co zrezygnowała bo po prostu nie może tak długo czekać. Swoją drogą to 2 miesiące czekania na wizytę prywatną za sporą kasę to dla mnie lekki szok. Fakt, że ten lekarz przyjmuje tylko 2 razy w tygodniu po parę godzin, no, ale jak ktoś ma nagły problem, pogorszenie to za nic nie da się do niego dostać.
          • 966ania Re: Decyzja - proszę o pomoc w interpretacji. 17.05.13, 10:41
            Terminy wizyt nie ustalone ...to właściwie rozkład kart jest typu gdyby i tak jakby nieadekwatny do sedna sytuacji, bo pytania odpowiadają na temat: jeśli pytająca się zdecyduje na leczenie u specjalisty, to...

...więc gdyby termin był ustalony to lekarz Nr.II jest lepszy, ale że terminu brak, to interpretacja zmienia charakter i rzeczywiście Umiarkowanie mówi o przewlekaniu w czasie, oczekiwaniu. Karta idzie w 6mieczy co oznacza, że będzie odejście od czekania tj. odcięcie i zamiar czyli Giermek kiel przy zawieszeniu- 2 buław spali na panewce. 2 buław zamyka układ, więc trzeba szukać innej drogi, jeszcze raz się rozejrzeć.

Zaprezentowane dwa układy kart (znając że terminy są nie ustalone) mówią, że ostatecznie leczeniem zajmie się trzeci specjalista – kobieta.

Odnośnie opcji I to nawety, gdyby doszło do wizyty u lekarza, to znajoma nie będzie zadowolona, dlatego też karty wyrzuciły, aby rozejrzeć się raz jeszcze i wziąć pod uwagę leczenie u kobiety.
    • o-misia Re: Decyzja - proszę o pomoc w interpretacji. 17.05.13, 10:54
      Najpierw doktor nr. 1
      >
      > Jeśli go wybierze to będzie tak : 7 kielichów spelnienie jej oczekiwan byc moze wkoncu bedzie szansa ,na to co ona oczekuje
      > Jeśli go wybierze to tak nie będzie : Głupiec nie bedzie znowu doszukiwac sie od poczatku o co chodzi ,zaczynac odzera tylko juz bedzie wiadomo cos w tej sprawie
      > Wynik czyli efekt zaordynowanego przez niego leczenia : 7 mieczy + 3 kielichy bedzie cierpienie i wytrwalosc rodzina bedzie jej jakos pomagac
      >
      Doktor nr. 2
      >
      > Jeśli go wybierze to będzie tak : Umiarkowanie bedzie jak bylo z pewna niewiadomoa ,bedzie tak jak jest
      > Jeśli go wybierze to tak nie będzie : 6 mieczy nie bedzie musiala hm sie gdzies pzemieszczac ,dojezdzac
      > Wynik czyli efekt zaordynowanego przez niego leczenia : Giermek Kielichów + 2 b
      > uław giermek z bulawami , chyba zacznie dazyc do pomocy tej pani ,widac w spolprace jakies moze badania
      >

• getdance Re: Decyzja - proszę o pomoc w interpretacji. 17.05.13, 11:42
        966ania - tak, to prawda pytanie było trochę na wyrost, ale znajoma nie przypuszczała, że na prywatną wizytę trzeba będzie aż tyle czekać - tydzień, dwa, ale nie aż 2 miesiące.
        Ostatecznie umówiła się wczoraj do innego lekarza - do kobiety !
        • yool125 Re: Decyzja - proszę o pomoc w interpretacji. 17.05.13, 22:28
          Ania a gdzie zobaczyłaś ze to kobieta będzie tym 3 lekarzem?
          • 966ania Re: Decyzja - proszę o pomoc w interpretacji. 18.05.13, 10:16
            yool125 napisała:

> Ania a gdzie zobaczyłaś ze to kobieta będzie tym 3 lekarzem?

w 3 kielichów.
    • getdance Rozkład 22.05.13, 21:42
      Wizyta jest umówiona, ma się odbyć lada chwila. Dopytujemy więc konkretnie jak to będzie z tą lekarką, która jest dość popularna bo leczyła/leczy ludzi z podobnym problemem.

Tak przebiegnie wizyta : 2 buław, 4 kielichy
      Tak nie przebiegnie : Cesarzowa, Giermek Mieczy
      Jakie odczucia/przemyślenia będą towarzyszyły X. po wizycie lekarki : 8 kielichów, Sprawiedliwość
      Efekt leczenia : 4 buław, Księżyc, Kapłanka

Jakoś mi się wydaje, że albo lekarka będzie trudna i dość zamknięta w kontakcie albo moja znajoma się zamknie na mojej 4 kielichów jest dziewczyna zamknięta w muszli, wygląda jedynie przez małą szparkę. Jednocześnie wrażenie po wizycie raczej nie powinny być najgorsze, choć nie wiem czy poczuje się "zaopiekowana" . Jeśli chodzi o efekt mam wątpliwości, bo ta 4 buław to taka "ciepłokluchowatość" i spokój i nic nowego się nie dzieje - a tu jednak potrzeba zmian, żeby zobaczyć efekt, Księżyc też iluzja, Kapłanka też jest dla mnie tajemnicą w pytaniu o efekt.

Proszę zerknijcie .
      • 966ania Re: Rozkład 23.05.13, 11:18
        hmmmm....tu są trzy różne energie, które nie tworzą spójności, jedno nie wynika z drugiego i nie da się dobrze zinterpretować układu kiedy nie ma logicznej podstawy ... wyciągnęłaś karty za jednym zamachem, tak?
        Dla mnie rozkład jest nieczytelny ponieważ:

1. zapytałaś tarota jak to będzie konkretnie z popularną lekarką, a powinnaś zapytać o pacjenta lub bardziej ogólnie o wizytę datowaną na...
        2. ...wtedy 3 pierwsze punkty mają sens. Wcześniej nie miały bo weszłaś w energię lekarza a nie sytuacji datowanej na..., a po co ci wiedzieć o wizytach lekarki u innych pacjentów, bo na tak postawione pytanie to nie wiesz czy tarot odpowiedział na przebieg wizyty (z punktu widzenia lekarza) u twojej znajomej czy kogoś innego; no a przecież chcemy wiedzieć jak przebiegnie wizyta u pacjentki X tzn. jak te dwie osoby/energie (lekarz-pacjent) będą współpracować ze sobą, żeby był efekt.
        3. w 3 pkt. żeby był zachowany sens powinno być pytanie : efekt wizyty, a nie leczenia. Na efekt leczenia trzeba nowy układ postawić z konkretnym zapytaniem. Kapłanka na końcu rozkładu z różnch przyczyn nie udziela odpowiedzi - nigdy, a tu przyczyną prawdopodobnie jest chaos myśli.

Takie jest moje zdanie i np. ja nie mogę tego układu kart z ww. przyczyn zinterpretować, ale jeśli ktoś inny nie widzi w tym przeszkód, to chętnie przeczytam punkt widzenia.

ps.
        jeśli chcesz się dowiedzieć o lekarkę w domyśle o jej umiejętności itp to też trzeba inny układ postawić stricte na nią skierowany pod kątem leczenia pacjentki X.

Pozdrawiam smile
        • getdance Re: Rozkład 23.05.13, 12:30
          966Ania, ale ja pytałam właśnie o tę konkretną wizytę, która ma się odbyć, w której będzie brała udział moja znajoma. Napisałam wcześniej, że lekarka jest popularna wśród ludzi z podobną chorobą, ale oczywiście to jako dodatek bo w ten sposób została znaleziona, ale inni jej pacjenci zupełnie nas nie obchodzą.
          • 966ania Re: Rozkład 23.05.13, 13:15

getdance, ależ ja zdaje sobie sprawę,że nie obchodzą cię sprawy tej lekarki...

ale napisałaś tak : Dopytujemy więc konkretnie jak to będzie z tą lekarką, która jest dość popularna bo leczyła/leczy ludzi z podobnym problemem.

więc z tego jasno wynika, że dopytujemy jak to będzie z lekarką , a nie pacjentem ....to jest energia lekarki, która daje odpowiedź na pkt. 1 czyli przez wzgląd na energetykę lekarki mamy odpoweidź zapisaną w pkt 1, a co za tym idzie z tego wynika pkt. 2 i tu podkreślę, że tarot mógł rzeczywiście odpowiedzieć przez pryzmat energii lekarki na wizytę z pacjentem X danego dnia ...ale też mógł wyrzucić energię wizyty u innego pacjenta tego samego dnia...
            przecież jak czytasz karty to jesteś w roli tu: albo pacjenta albo lekarki, a u ciebie jest poplątane. Sama napisałaś, że nie wiesz czy ten pkt1. tyczy się postawy lekarki czy pacjenta, a tak się składa według tak postawionego pytania (pomimo dobrych intencji), że to są karty kobiety, że ręką która oferuje pomoc jest lekarka, to ona musi dotrzeć do pacjenta , tylko tu nie ma pewności, że o twojego pacjenta chodzi...

1.Tak przebiegnie wizyta : 2 buław, 4 kielichy
            2.Tak nie przebiegnie : Cesarzowa, Giermek Mieczy

3. Jakie odczucia/przemyślenia będą towarzyszyły X. po wizycie lekarki : 8 kielichów, Sprawiedliwość

...dlatego też pkt 3 nie ma ciągłości z 2 wcześniejszymi. Ta druga energia- energia pacjenta nie może zostać precyzyjnie określona bez dodatkowego potasowania kart bo nie podlega pod wpływ kart z pierwszego tasowania, bojest konflikt energii, tu powinnaś choćby raz przełożyć karty.

4. Efekt leczenia : 4 buław, Księżyc, Kapłanka

Trzecią energią jest energia zawarta w pytaniu nr4. Powiedzmy, że te 3 pkt są spójne, to i tak 4 jest nielogiczny, bo sens tego pytania nie wypływa z 3 wcześniej zadanych. Nie możesz zadać pytania o efekt leczenia po pierwszej wizycie ...Tu musi być odzielny układ karta bo inaczej to jest groch z kapustą.

Tarot jest bardzo logiczny.
            • 966ania Re: Rozkład 23.05.13, 13:26
              pod uwagę trzeba wziąć jeszcze jednen fakt: wielowymiarowość. Tarot nie dał konkretnej spójnej odpowiedzi, ale gdy będzie po fakcie wydarzenia, to wtedy bardzo łatwo można będzie podstosować znaczenia kart do zaistniałej sytucji, ale to nie będzie wypływać z logiczno+intuicyjnego odczytu kart a z tego , że tarot to taki ballader i tak jest że,po fakcie to każda karta pasuje do wadarzenia; dlatego też pierwsze co to trzeba mieć to konkretne adekwatne pytanie do problemu, dwa logiczny rozkład, a dopiero potem interpretować...tak jest najkorzystniej i najtrafniej - takie moje zdanie.
    • blue_space Re: Decyzja - proszę o pomoc w interpretacji. 23.05.13, 18:50
      getdance napisała:

>
      > Najpierw doktor nr. 1
      >
      > Jeśli go wybierze to będzie tak : 7 kielichów
      > Jeśli go wybierze to tak nie będzie : Głupiec
      > Wynik czyli efekt zaordynowanego przez niego leczenia : 7 mieczy + 3 kielichy

Doktor nr 1 wykaże się bardzo elastycznym podejściem do sprawy. Będzie próbował różnych sposobów i tak łatwo nie odpuści. leczenie jednak nie do końca cos wniesie- raczej zamaskuje objawy. Może odeśle do innego zaprzyjaźnionego specjalisty

> Doktor nr. 2
      >
      > Jeśli go wybierze to będzie tak : Umiarkowanie
      > Jeśli go wybierze to tak nie będzie : 6 mieczy
      > Wynik czyli efekt zaordynowanego przez niego leczenia : Giermek Kielichów + 2 b
      > uław
      Ten lekarz podejdzie do sprawy w sposób bardziej rutynowy, zdrowie koleżanki się nie pogorszy ale też nie polepszy pod wpływen kuracji u tego doktora.

• blue_space Re: Decyzja - proszę o pomoc w interpretacji. 23.05.13, 19:08
        O widze, że już musztarda po obiedzie i są nowe fakty.
        \
        1.Tak przebiegnie wizyta : 2 buław, 4 kielichy
        2.Tak nie przebiegnie : Cesarzowa, Giermek Mieczy
        3. Jakie odczucia/przemyślenia będą towarzyszyły X. po wizycie lekarki : 8 kielichów, Sprawiedliwość

Z tych kart mi wynika, że wizyta u tej specjalistki nie wniesie nic nowego. Te same pytania, badania, lekarstwa i zalecenia,. Lekarka nie wywrze najlepszego wrażenia i koleżanka znowu zostanie sama ze swoją dolegliwością. Myślę, że będzie dalej szukać lekarza , tym razem może gdzieś w szpitalu...
        • blue_space Re: Decyzja - proszę o pomoc w interpretacji. 23.05.13, 19:24
          Efekt leczenia : 4 buław, Księżyc, Kapłanka

Wszystko pozostanie na starym poziomie, może zaleczy, ale nic nie wniesie. Chyba nikt jeszcze jej prawidłowo nie zdiagnozował po prostu.
    • 966ania Re: Do getdance 23.05.13, 22:11
      mam nadzieję, że nie uraziła cię moja odpowiedź

...ale jeśli tak to przesyłam ci kiss
      • getdance Re: Do getdance 23.05.13, 23:04
        966Ania coś Ty , absolutnie mnie nie uraziła smile . Sama teraz widzę, że trochę to wszystko nielogiczne wyszło. Zresztą podziwiam Twoją intuicję i to jak dobrze i ciekawie interpretujesz.

W każdym razie wizyta już się odbyła, kumpela zadzwoniła, żeby podzielić się wrażeniami, ale póki co nic nie wiadomo, lekarka ma pomysł na leczenie, ale dała jej listę badań, które musi koniecznie wykonać . No i to w sumie tyle, bez badań nie ruszą do przodu i nie zaczną leczenia. Wrażenia ogólne podobno pozytywne póki co.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka