auto_portret
05.09.14, 21:12
Mój znajomy stara się o zatrudnienie u nas. Ale nie jest to ktokolwiek, kto szuka po prostu innej pracy, a człowiek rzucający wszystko, co dotychczas osiągnął. Zamyka firmę. W grę wchodzą także sprawy rodzinne tzn. z tego, co twierdzi - nie za bardzo się tam coś układa...
Nie wiem czy jemu chodzi w tym przypadku o zupełne rozpoczęcie nowego rozdziału, pod każdym względem.
On nawet po starej znajomości nie chce powiedzieć co się dzieje, za to bardzo chce tej pracy, niesamowicie mu zależy. Zżera mnie ciekawość, ale są kwestie, w których trzeba być delikatnym i taktownie - nie pytać...
Spytałam więc kart co się dzieje w jego życiu i o czym on nie chce mówić - co ukrywa?
Teraz: 5 monet + Rycerz Buław
Najbliższa przyszłość: 2 mieczy + 3 kielichów
Dalsza przyszłość: SĄD + 10 kielichów
Ostateczny rezultat: 5 kielichów.
Intuicyjnie rozumiem ten układ tak:
On nie chce powiedzieć, że ma obecnie ogromne kłopoty finansowe, że firma mu bankrutuje lub przeżywa gigantyczny kryzys - na tyle poważny, że nie ma sensu tego dalej ciągnąć. Myśli jak tu wyjść z dołka i chce działać w kierunku, żeby było lepiej.
Jeśli chodzi o życie osobiste - ma blokadę wobec swojej partnerki, problemy z komunikacją w związku, zamknął się w sobie, ukrywa uczucia i w grę może wchodzić ktoś trzeci - on może być zauroczony inną kobietą i o niej myśleć (3 kielichów).
Dalej: Albo wystara się o nową pracę (SĄD) i może stanowić to dla niego ogromne zwieńczenie marzeń i spełnienie - poprawę sytuacji, albo mowa tu o kontynuacji wątku związanego z panią trzecią i czeka go romans na poważnie?
Ostateczny rezultat nie jest zbyt optymistyczny - możliwe, że cała sytuacja nie przyniesie spełnienia, a stratę. Może dostanie kosza? Może będzie żałował podjętej decyzji zawodowej?