hanna1985 28.04.15, 20:54 Zagadka dotyczy mnie samej ;D Pytanie brzmi - Co sobie uswiadomilam w ostatnim czasie? Kto lub co mi pomoglo? Jak to na mnie wplynelo? Jak ja sie teraz czuje i jakie mam myslenie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata25_84 Re: Zagdaka! 28.04.15, 22:55 1. Co Hania sobie uświadomiła w ostatnim czasie - 4 Monety - odwrócone Haniu tak jak byś się blokowała z okazywaniem uczuć, albo ktoś skąpił Ci swoich uczuć i żadne argumenty, prośby, grożby nie są w stanie wpłynąć na zachowanie tej osoby. Uświadomiłaś sobię więc albo swoją skrytość emocjonalną, albo,że nie uda Ci się zmienić tego konkretnego człowieka. Może o parnera chodzi? Druga możliwość, to uświadomiłaś sobie,że nie uda Ci się na razie uzyskać kredytu. Czyżbyś o mieszkanie się starała? Jest jeszcze jedna rzecz, która przyszła mi do głowy - jesli to dotyczy pracy, to może ktoś Ci poskąpił awansu, podwyżki? 2.Kto lub co Hani pomogło - 9 kielichów - odwrócone Ktoś Ci uświadomił,że na sukcesy musisz jeszcze trochę poczekać,że nie wszystko od razu, że powinnaś mniej skupiać się na sobie i patrzeć bardziej na wspólne korzyści, a z wymaganiami trochę zpasować, bo mogą być zbyt wygórowane. 3. Jak to wpłynęło na Hanię -Koło Fortuny - proste Haniu znieniłaś swoje podejście do sprawy o 180 stopni. 4. Jak się teraz Hania czuje i jakie ma myślenie -7 kielichów - odwrócone Wiesz,że mleko się już rozlało, złe decyzje zapadły. Teraz myślisz nad tym jak to wszystko naprawić, co możesz zrobić w tej sytuacji. Tak ogólnie to mi się nasuwa taka myśl,że doszłaś do wniosku,że trzeba mierzyć siły na zamiary. Mogłaś mieć trochę zbyt wygórowane ambicje, zbyt mocno skupiać się wygodzie, dobrach materialnych. Odpowiedz Link
beata25_84 Re: Zagdaka! 29.04.15, 10:50 Haniu ponieważ wielkimi krokami zbliża się majówka, to przyszło mi jeszcze do głowy,że może ktoś w pracy poałował Ci urlopu - dostałaś dużo krótszy niż chciałaś,albo w cale, bo dużo chętnych na przedłużenieweekendu było. W takiej sytuacji np.ktoś mógł Ci uświadomić,że nie tylko Twoje potrzeby się liczą, w wyniku czego musiałaś pozmieniać plany na majówkę i teraz myślisz jak najlepiej wykorzystać te dni wolnego, które zostały. Odpowiedz Link
hanna1985 Re: Zagdaka! 02.05.15, 08:45 Bardzo ladnie to karty pokazaly Beatko! Nie stosuje kart w negacji, ale patrze na Twoje karty jak w pozycji prostej. jets tak jak piszesz. Zdalam sobie sprawe, ze pieniadz jets nam potrzebny do przetrwania na ziemi, cos sie we mnie zmienilo, stalam sie bardziej cierpliwa i zadna rzecz materialna nie jets w stanie mnie bardizje ucieszyc niz muzyka czy widok kochajacyhc sie ludzi. Wyszly denary i puchary, czyli moj stosunek emocjonalny do kasy Kolo swietnie to pokazalo, 9 kielichow mowi, ze sama do tego doszlam. W karcie 7 kielichow widze 7 grzechow glownych. Zdalam sobie sprawe, ze pokusy kieruja czlowiekiem dosc mocno. Czlowiek moze wiele osiagnac wtedy i tylko wtedy kiedy ma w swojej duszy pokore i umiar Zawsze bylam zbyt wymagajaca od siebie, a teraz na spokojnie przyjmuja kazda i mysl i 5 razy przemysle czy, aby ma to sens! Aha w tej 4 denarow zbytnio balam sie zycia pod wzgledem materialnym, strach prze utrata pracy, partnera ( utrzymania domu), uwazalam, ze moj sposob myslenia jest sluszny.Jednak teraz jest mi lepiej. Zyje dniem dzisiejszym i robie plany na jutro, Nie przeliczam, nie sprawdzam tak czesto ile mi zeszlo zkonta ;D i inwestuje z siebie. Wyjechalm na obczyzne dorbic sie czegos i moze stad bylo to parcie? Ladnie Beatko interpretujesz, widac, ze chcesz to robic, jeszcze troche i bedziesz jak jednosc z kartami. Nie mowi, ze jestem super wrozka, ale przychodiz moment, ze one same do Ciebie mowia, podpowiadaja Ci w myslach wiele spraw. Zobaczysz sama! Pomysl o tych kartach w negacji malych arkanow, bo troszke to utrudnia, ale moze ja sie myle? ;D Odpowiedz Link
hanna1985 Re: Zagdaka! 02.05.15, 09:13 Suma kart 30 minus 22 to 8 karta Moc!!! Samoswiadomosc, tolerancja bledow, nauka brania odpowiedzialnosci za swoje czyny, przejmowanie kontroli nad swoim zyciem, stawanie twarza w twarz z rzeczywistoscia. Na karcie Ridera W... widac kobiete z lwem. Nad glowa kobiety widnieje symbol nieskonczonsoci, symbol energii kosmosu. To wlasnie komunikacja z "gora" pomogla mi to zrozumiec Odpowiedz Link
beata25_84 Re: Zagdaka! 02.05.15, 13:08 Cudowna sprawa, że w końcu odczułaś taki spokój wewnętrzny, przestałaś być niewolnikiem pieniędzy. Masz świadomość,że one są potrzebne w życiu, ale nie stanowią głównej wartości. Karty natomiast mnie zadziwiają swoją trafnością... Chyba nie ważne ile razy bym się na tym łapała, to zawsze w takich chwilach mam sporo pokory wobec tarota. Nie wiem jak to działa, ale działa. Poddałam się, przestałam tłumaczyć to racjonalnie, zaczęłam wierzyć, chociaż nie tracąc dystanu, bo karty nie wyrocznia. ; ) Co do kart AM tylko w pozycji prostej, to był moment że całą talię stosowałam tylko w pozycji prostej i miałam kłopot,żeby dostrzeć czy tarot chce mi blas czy cień pokazać. Może dlatego,że ja od samego poczatku, od pierwszej wrózby stosowałam karty proste i odwrócone i uważam,że w taki sposób więcej mi pokazują, łatwiej mi się z nimi dogadać. Odpowiedz Link