Dodaj do ulubionych

Portret psychologiczny

23.06.15, 18:43
Robił ktoś portret psychologiczny A. Chrzanowskiej? Więcej można o nim poczytać tu: www.ezoforum.pl/portret-psychologiczny/32050-portret-psychologiczny.html

W każdym razie sama postanowiłam obie takowy zrobić, jednakże po karcie 8 nie wiem jak zrobić pozostałe. Wiem, że 9, 10 i 11 karta dotyczą portretu karmicznego, lecz 12, 13 i 14 stanowią dalej element portretu psychologicznego. Mógłby mi też ktoś powiedzieć o co chodzi z odwracaniem kart, gdy się powtarzają 2 lub 3 razy? Czytałam, że nie we wszystkich przypadkach należy je odwracać, przez co mam mętlik w głowie.

Oto co mi wyszło (data urodzenia 27.06.1989):
1 - V Kapłan
2 - VI Kochankowie
3 - V Kapłan
4 - XI Sprawiedliwość
5 - XI Sprawiedliwość
6 - XXII Głupiec
7 - XXII Głupiec
8 - VI Kochankowie
12 - (jeśli to ma być suma 7 i 8 karty) VI Kochankowie
Obserwuj wątek
    • beata25_84 Re: Portret psychologiczny 23.06.15, 20:43
      Przejrzałam sobie pobieżnie ten portret psychologiczny wg.A.Chrzanowskiej i wychodzi na to,że te karty które się powtarzają, to możesz brać ich cechy pozytywne lub negatywne, zależnie od Twojego postępowania.
      Tak więc możesz trzymać się zasad, kierować się radością i odwagą, albo... Łamać wszelkie zasady, postępować niemoralnie, być lekkomyślna.
      Kochankowie jeśli wychodzą trzy razy, więc świadczą o Twoich ogromnych możliwościach do nawiązywania relacji z ludźmi. Wiadomo,że te relacje możesz w dobrym lub złym kierunku wykorzystać, zgodnie z pozostałymi kartami.
    • beata25_84 Re: Portret psychologiczny 24.06.15, 22:17
      W necie udało mi się znaleźć dużo lepsze wytłumaczenie tego portretu (zresztą też na gazecie):
      forum.gazeta.pl/forum/w,245839,157767551,157778741,Re_wzor_na_doniczke_.html

Portret psychologiczny metodą Tarota Alicji Chrzanowskiej.
      Metoda oparta jest jednocześnie na numerologii i tarocie.
      Wykorzystujemy tylko karty AW.
      Karta Głupiec to 22.
      Pełna data urodzenia.
      Jeśli gdzieś z wyliczenia wyjdzie cyfra większa niż 22, to odejmujemy od niej cyfrę 22

1. Karta pierwsza mówi o dzieciństwie i młodości do 29 roku życia
      2. Karta druga mówi o okresie po ukończeniu 29 lat do ukończenia lat 49
      3. Kart trzecia mówi o wieku dojrzałym człowieka po ukończeniu 49 lat.

Wg Chrzanowskiej karty te prezentują ogólne predyspozycje i możliwości człowieka, które na pewno w życiu człowieka się pojawią.

Jak liczymy:
      1. Dzieciństwo - dzień urodzin
      2. Wiek średni - miesiąc
      3. Wiek dojrzały - rok
      4. Podświadomość - (poz.1+poz.2)
      5. Świadomość - (poz.2+poz.3)
      6. Nadświadomość - (poz.4+poz.5)
      7. Misja do wykonania - (poz.1+poz.5)
      8. Dary jakie otrzymujemy by wypełnić misje - (poz.2+poz.6)
      9. Kim byłam w poprzednim wcieleniu - (poz.1-poz.2)
      10. Co robiłam - (poz.3-poz.2)
      11. Karmiczne zadanie - (poz.10-poz.9)
      12. Karta harmonii psychicznej - (poz.7+poz.8)
      13. Wewnętrzna analiza osoby, z czego zrezygnowała, co ukrywa - (poz.1+poz.4+poz.6)
      14. Jak jest odbierana na zewnątrz ? (poz.3+poz.5+poz.6)
      15. Sposób odpracowanie karmy ? (poz.9+poz.10+poz.11-poz.7)
      17. Punkt komfortu karmy - (poz.6+poz.11)
      18. Jak pracować z misją na obecne wcielenie? (poz.8+poz.11)

Dodatkowe informacje możemy odczytać porównując karty:

1. pierwsza, czwarta, szósta - informują nas o tym, jak ludzie odbierani są na zewnątrz, w swoim środowisku, pośród ludzi, jaki przedstawiają obraz siebie samych na zewnątrz.

2. trzecia, piąta i szósta - te karty informują o wnętrzu osoby, o jej charakterze, osobowości oraz o tym co skrywa przed światem.
      • varia89 Re: Portret psychologiczny 24.06.15, 22:48
        Dziękuję Ci bardzo, Beatko smile Faktycznie ten Twój link dużo jaśniej ten portret wyjaśnia.
      • beata25_84 Re: Portret psychologiczny 25.06.15, 20:45
        Moja data ur.13.10.1984r.

Jak dobrze policzyłam, to:

1. Dzieciństwo - dzień urodzin - Śmierć
        2. Wiek średni - miesiąc - Koło Fortuny
        3. Wiek dojrzały - rok - Głupiec
        4. Podświadomość - (poz.1+poz.2) - Mag
        5. Świadomość - (poz.2+poz.3) - Koło Fortuny
        6. Nadświadomość - (poz.4+poz.5) - Sprawiedliwość
        7. Misja do wykonania - (poz.1+poz.5) - Mag
        8. Dary jakie otrzymujemy by wypełnić misje - (poz.2+poz.6) - Świat
        9. Kim byłam w poprzednim wcieleniu - (poz.1-poz.2) - Cesarzowa
        10. Co robiłam - (poz.3-poz.2) - Arcykapłanka
        11. Karmiczne zadanie - (poz.10-poz.9) - Mag
        12. Karta harmonii psychicznej - (poz.7+poz.8) - Głupiec
        13. Wewnętrzna analiza osoby, z czego zrezygnowała, co ukrywa - (poz.1+poz.4+poz.6) - Cesarzowa
        14. Jak jest odbierana na zewnątrz ? (poz.3+poz.5+poz.6) - Sprawiedliwość
        15. Sposób odpracowanie karmy ? (poz.9+poz.10+poz.11-poz.7) - Siła
        17. Punkt komfortu karmy - (poz.6+poz.11) - Wisielec
        18. Jak pracować z misją na obecne wcielenie? (poz.8+poz.11) - Głupiec

1. pierwsza, czwarta, szósta - informują nas o tym, jak ludzie odbierani są na zewnątrz, w swoim środowisku, pośród ludzi, jaki przedstawiają obraz siebie samych na zewnątrz.

Śmierć + Mag + Sprawiedliwość

2. trzecia, piąta i szósta - te karty informują o wnętrzu osoby, o jej charakterze, osobowości oraz o tym co skrywa przed światem.

Głupiec + Koło Fortuny + Sprawiedliwość
    • beata25_84 Re: Portret psychologiczny 24.06.15, 23:18
      1. Dzieciństwo do 29r.ż. - Kapłan (V)
      Dzieciństwo upłynęło pod znakiem zdobywania wiedzy, możliwe że jakiś mężczyzna z otoczenia był autorytetem dla Ciebie, być może kierował się on sprawiedliwymi, ale surowymi zasadami w trakcie wychowywania, nauczania Ciebie. Mógł tez Cię jakoś przytłoczyć autorytet ojaca, któremu brakowało luzu i dawał Ci mało swobody.

2. Wiek średni - miesiąc - 29-49 r.ż - Kochankowie (VI)
      To będą lata gdzie będziesz uczyła się relacji między ludzkich, liczne spotkania, zdobywanie przyjaźni i miłości.

3. Wiek dojrzały - rok - od 49 r.ż. - Kapłan (V)
      Znów nauka, może wyciąganie wniosków z lat ubiegłych, zdobytych doświadczeń, może Twoja wiedza będzie już na tyle duża, żeby umieć służyć radą innym.

4. Podświadomość - Sprawiedliwość (XI)
      Dla Twojej podswiadomości ważne jest własciwe, moralne postępowanie, kierowanie się zasadami w życiu.

5. Świadomość - Sprawiedliwość (XI)
      Opis jak wyżej i myślę,że duzym plusem jest to,że dążenia świadome i podświadome pozostają ze sobą w zgodzie.

6. Nadświadomość - Głupiec (22)
      Twoje wyższe ja wie,że powinnaś być bardziej ufna, odważna i radosna w zyciu i do tego powinnaś dążyć.

7. Misja do wykonania - Wieża (XVI)
      Ojjojoj, będziesz musiała wszystko odbudować, zburzyć stare wyobrażenia, nawyki i na nowo postawić fundamenty, uporządkowac gruz. Myślę,że w tym wcieleniu poprostu wyciagniesz lekcje z poprzednich i wszystko bardzo mocno przewartościujesz.

8.Dary jakie otrzymujemy by wypełnić misje - Kochankowie (VI) Masz możliwość dobrego dogadywania się z ludźmi, jesteś zdolna do głębokich uczuć.

9. Kim byłam w poprzednim wcieleniu - Mag (I) (-1)
      Byłaś osobą, której raczej niczego nie brakowało, miałaś ogromne talenty i umiałaś to wykorzystywać. Może byłaś jakąś osobą na stanowisku?

10. Co robiłam - Mag (I)
      Doskonale używałaś zdolności, sprytu, możliwości, które posiadałaś. Potrafiłaś pięknie mówić i czarować otoczenie. Czyżbyś była politykiem w poprzednim wcieleniu? wink

11. Karmiczne zadanie - Głupiec (0)
      Odzyskać radość, beztroskę i odwagę, przestać bać się wyzwań.

12. Karta harmonii psychicznej - Głupiec (22)
      Po raz kolejny przesłanie,że powinnaś odzyskać radość, beztroskę i odwagę, przestać bać się wyzwań.
      Wyluzowanie i nabranie pewności siebie to najlepsza droga do uzyskania harmonii psychicznej w Twoim wypadku.

13. Wewnętrzna analiza osoby, z czego zrezygnowała, co ukrywa - Wieża (XVI)
      Ukrywasz swoją wybuchowość, a może wręcz przeciwnie - tłumisz ukrywasz emocję, które niestety od środka aż Cię rozrywają, zrezygnowałaś ze spontanicznego, żywiołowego okazywania emocji, bo obawiasz się,że może wyjść to spod Twojej kontroli.

14. Jak jest odbierana na zewnątrz ? Wieża (XVI)
      Na zewnątrz jesteś postrzegana albo jako osoba wybuchowa, nerwowa, albo wręcz właśnie jako osoba, która kipi w środku, a na zewnatrz te emocje ukrywa. Cieżko mi jednoznacznie stwierdzić, który z tych kierunków jest właściwy.

15. Sposób odpracowanie karmy ? Umiarkowanie (XIV) (-14)
      Najlepszą metodą na odpracowanie karmy jest zrównoważenie wszystkiego - powagi z Kapłana i beztroski z Głupca, emocji z Wieży i uczuć z Kochanków. Miej we wszystkim umiar, dąż do znalezienia złotego środka i równowagi w tym wszystkim.

17. Punkt komfortu karmy - Głupiec (22)
      Po raz kolejny ta karta - naprawdę powinnaś wyluzować i działać z większą ufnością i odwagą, pozbyć się strachu!

18. Jak pracować z misją na obecne wcielenie? - Kochankowie (VI)

Nauczyć się tworzyć harmonijne, trwałe relację z otoczeniem - zarówno przyjacielskie, jak i uczuciowe. Właśnie to masz do przepracowania w tym wcieleniu!

Kapłan+Sprawiedliwość+Głupiec

Przez otoczenie jesteś odbierana jako osoba mądra, rozsądna, sprawiedliwa, chociaż może odrobine dziecinna, ale za to wesoła. smile

Wyszło identycznie jak wyżej, po raz kolejny potwierdzając Twoja spójność wynikającą ze świadomych i poswiadomych działań, co już wcześniej było widoczne.

Tak jeszcze ode mnie, to moje odczucia - w zbyt dużej dyscyplinie byłaś wychowywana w dzieciństwie, przez to masz jakieś problemy z emocjami (ich okazywaniem - zbyt mało lub zbyt dużo, może uważasz że złościć się to coś złego lub wbrew przeciwnie przesadnie wybuchasz, nie kontrolujesz emocji). Ważne jest żebyś odzyskała luz i nauczyła się budować bliskie relacje z ludźmi.

Nic tu na temat powtarzających kart nie znalazłam, ale myślę,że za to jest wiecej pytań podanych, dzięki czemu lepszy obraz się pojawia.
      Mam też nadzieję,że nigdzie się nie walnęłam przy obliczeniach. wink

Daj znać co myślisz o takiej interpretacji. smile
      • varia89 Re: Portret psychologiczny 25.06.15, 15:39
        Beatko, dziękuję Ci bardzo, że poświęciłaś czas na tę interpretację. Zaraz jak rozłożyłam karty to zaczęłam się zastanawiać nad znaczeniem Kapłana na 1 pozycji. W dalszym ciągu nie wiem czy to oznacza mojego ojca - wcale nie despotę, ale osobę, która odgrywa bardzo ważną rolę w moim życiu. Zastanawiałam się czy to nie chodzi o mojego nauczyciela z gimnazjum, który miał ogromny wpływ na moją edukację - ze względu na niego wybrałam szkołę średnią, a to w jaki sposób mnie nauczył języka angielskiego wpłynęło na dobór kierunku studiów.
        Ów Głupiec nawołujący do wyluzowania się i odzyskania radości i beztroski jest czymś, z czego bardzo dobrze zdaję sobie sprawę. Przez lata zdobyte doświadczenia zrobiły ze mnie osobę krytyczną, zrzędliwą i szukającą często dziury w całym. Próbuję z tym walczyć, ale nie wychodzi mi to zbytnio. sad
        Co do Wieży w XIII i XIV - raczej jestem osobą wybuchową i nerwową, nie tłumię emocji i to trochę działa na moją niekorzyść, bo nieraz zamiast ugryźć się w język i przemilczeć, to nastawiam karku. Jednakże nie noszę tzn. duszy na ramieniu, te najgłębsze uczucia skrywam i nie daję po sobie poznać, kiedy ktoś mnie mocno zrani.

Co do dyscypliny, to raczej miałam sporo luzu. Parę razy się przez to sparzyłam, popełniłam dość wcześnie błędy i przez to rygor sama na siebie narzuciłam. Jako nastolatka stroniłam od imprez, alkoholu, papierosów z własnej woli i przez to mam problemy w interakcjach z innymi. Wskutek tego spędzam dużo czasu sama i przez to często skupiam się na sobie i nieraz nie wiem jak odpowiedzieć/zareagować na to, co ktoś mówi o sobie. Jakieś wymuszone i sztuczne te moje reakcje się wtedy wydają.

Co do reszty (za wyjątkiem przyszłości/poprzedniego wcielenia), to trafiłaś praktycznie w sam sedno. Beatko, Twoje spojrzenie na ten portret psychologiczny w porównaniu z moim jest dużo bardziej obiektywne i lepiej trafia w sedno - trudno jednak jest samemu siebie opisywać smile Jakbyś chciała, to mogę rzucić okiem na Twój (możesz podać mi swoją datę urodzenia). Pozdrawiam cieplutko smile
        • beata25_84 Re: Portret psychologiczny 25.06.15, 20:37
          Może ten Kapłan w pierwszym etapie życia, to po prostu ogólnie mężczyźni, którzy stanowili autorytet dla Ciebie?
          Bądź bardziej wyrozumiała dla siebie i zdradzę Ci taki mały sekret - im bardziej udajesz, starasz się dopasować do "oczekiwań" otoczenia (tak naprawdę to są Twoje wyobrażenia o tym jak myślisz,że inni chcieliby,żebyś się zachowywała) tym mniej jesteś sobą, a Twoje zachowania są bardziej sztuczne, czy wymuszone jak to określasz. Paradoksalnie Ty się w tym coraz bardziej dusisz i męczysz, inni Cię wcale bardziej przez to nie akceptują. Nigdy nie zadowolisz wszystkich, żyj w zgodzie ze sobą i staraj się poszukać ludzi podobnych do siebie, takich z którymi łapiesz wspólny język i możesz być sobą, bez udawania. Jakość znajomości, a nie ilość się liczy! smile Głowa do góry, więcej luzu i mniej krytycyzmu w stosunku do siebie i innych, więcej uśmiechu i myślę, że jeśli trochę pracy w to włożysz (a w końcu to Twoja karma), to nauczysz się bardziej harmonijnie funkcjonować z otoczeniem. smile Pamiętaj,że początki mogą być trudne, ale nie poddawaj się! Trzymam kciuki! smile
          • nidhogg-vrede Re: Portret psychologiczny 03.11.15, 12:12
            Witam! a jak zinterpretować kartę sprawiedliwość jako misję do wykonania. Bardzo proszę o pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka