Dodaj do ulubionych

"Romans" polityczny - nowy cykl w Szkolce tarota

19.10.16, 17:24
Polityka to temat ktory dotyczny nas wszystkich.
Splot kilku ostatnich wydarzen zstal sie moja inspiracja i tak powstal ten pomysl. Wiem, ze watek bedzie wzbudzal emocje, to zrozumiale, ale prosze o wykropkowywanie, jezeli nie bedziecie mogli powstrzymac sie przed uzyciem niektorych slow jezyka polskiego big_grin Kazdy z nas ma/swoje sympatie i antypatie.
Pomysl jest nowatorski. Opiera sie o rozklad partnerski ktory zazwyczja/stosuje sie w pytaniach milosnych. Nie spotkalam sie z podgladaniem politykow od tej strony, czyli poniekad takze prywatnie. Moim celem nie jest szpiegowanie romansow (nie w tym celu losuje karty), ale zobaczenie ludzkiej strony relacji laczacych wazne nazwiska sceny politycznej.
Pamietajcie, ze ta zabawa dzieje sie naprawde.
Zycze wam ezoterycznego rozwoju smile
misboaa
Obserwuj wątek
    • misboaa J - A 19.10.16, 17:41
      Jar. K. .......................................................................................................... Ang. M.
      1. ich karta wspolna...........................................................3Bul
      2. to ich laczy......................................................................5Mi (3Mi 10Bul)
      3. to ich dzieli..............................................................................QMi
      4. Co mysla o sobie nawzajem - ...................Umiar................................Sad
      5. To pokazuja na zewn. wzgledem siebie - 2Mon........................KPuch
      6. Takie maja zamiary wobec siebie - .........KMon.........................2Puch
      7. Tego od siebie oczekuja -.......... 5Bul (Ksiezyc 7Mi)...........................Swiat (9Bul 6Mi)
    • beata25_84 Re: "Romans" polityczny - nowy cykl w Szkolce tar 20.10.16, 00:50
      Jar. K. .......................................................................................................... Ang. M.

1. ich karta wspolna...........................................................3Bul
      3 Buławy to świadomie obrany cel - obie strony wiedzą doskonale co chcą osiągnąć.

2. to ich laczy......................................................................5Mi (3Mi 10Bul)
      Oj bardzo się nie lubią i czują się ogromnie sobą zmęczeni.

3. to ich dzieli..............................................................................QMi
      Dzieli ich logika, sposób myślenia.

4. Co mysla o sobie nawzajem - ...................Umiar................................Sad
      Starają się utrzymać negatywne emocje na wodzy, zdają sobie sprawę z problemu.

5. To pokazuja na zewn. wzgledem siebie - 2Mon........................KPuch
      Kombinowanie i przymilanie się. Biorąc pod uwagę co naprawdę o sobie myślą, to pięknie pkazuje jak zakłamana jest polityka. wink

6. Takie maja zamiary wobec siebie - .........KMon.........................2Puch
      Starają się rozsądnie i mimo wszystko dogadać, co się chwali biorąc pod uwagę ile wzajemnej antypatii między nimi.

7. Tego od siebie oczekuja -.......... 5Bul (Ksiezyc 7Mi)...........................Swiat (9Bul 6Mi)
      Tego,że rywalizacja ma być zdrowa, mieć zasady, pozbawiona być podstępów vs Większej otwartości i pójścia na przód w swoich postawach.
    • beata25_84 Re: "Romans" polityczny - nowy cykl w Szkolce tar 20.10.16, 00:51
      Powiem tak - całkiem rozsądnie to wygląda. Spodziewałabym się dużo gorszych kart. Fakt - nie lubią się strasznie, ale wiedzą,że do interesów tego mieszać nie powinni i starają się dogadać.
      • misboaa Re: "Romans" polityczny - nowy cykl w Szk 20.10.16, 14:20
        Wlasnie! Przyznam, ze bardzo spodobaly mi sie te karty, a co za tym idzie nastawienie tych osob do siebie. Trudno im znalezc wspolne stanowisko, ale... oboje sa swiadomi tego, ze maja wspolny cel. Rozne drogi prowadza do niego, ale oczekuja tego samego efektu. Brawo! Znaja sie na tyle, ze oboje maja tego swiadomosc. Co ciekawe, ja mysle, ze obiektywnie siebie oceniaja i wiedza ze mimo wszystko siebie lubia. Sa dobrze do siebie nastawieni. Roznica jest taka, ze JK chcia by zeby AM spojrzala realnie na sytuacje i w jakis kwestiach byla bardziej stanowcza i przestala unikac. Postawila sie. AM uwaza go za madrego czlowieka, liczy na jego rozum wiedze i oczekuje, ze zamknie on pewne rozdzialy, a skupi sie na tym co bedzie bo to jest cel da nich.
        Oceniam to tak, ze oni sa jednomyslni jesli chodzi o efekt tylko roznia sie stylem smile Malo tego, mysle ze sa dla siebie rownymi partnerami, choc nie zawsze tak wyglada.
        Ona mowi: skupmy sie na tym co teraz i przyszlosci bo to co nadchodzi jest dla nas wazne, jedziemy tym samym wozkiem. On: ja tez tak to widze dlatego proponuje zrobic punk wyjscia i zaczac od poczatku zamykajac kwestie strat z przeszlosci.

• beata25_84 Re: "Romans" polityczny - nowy cykl w Szkolce tar 21.10.16, 14:36
      Ja mimo wszystko bede sie upierac,ze nie lubia sie,ale szanuja,doceniaja doswiadczenie polityczne i licza sie ze soba.
      • misboaa Re: "Romans" polityczny - nowy cykl w Szk 22.10.16, 20:26
        Przeczytalam (troche z niedowierzaniem) jeszcze raz swoje slowa by sprawdzic czy napisalam ze lubia siebie?
        Napisalam smile
        Wydawalo mi sie, ze jasno wyrazilam, ale widac nie do konca. Lubia sie, mam na mysli ze sie sznuja, nie kieruja sie antypatia. Nie chcialam by zabrzmialo to tak, ze chetnie umowili by sie na herbatke z ciasteczkami by poplotkowac. Sa dobrze do siebie nastawieni pomimo duzej roznicy. Moga usiasc razem przy stole i zjesc oficjalny obiad bez uprzedzen i wewnetrznych bolesci. To bardzo duzo.
        • beata25_84 Re: "Romans" polityczny - nowy cykl w Szk 23.10.16, 17:32
          Tak, to jak najbardziej big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka