Dodaj do ulubionych

Co robić? Rozkład

29.04.19, 18:22
Cześć, dziś chcialabym poradzic sie w sprawie co robic, czego nie robic. Od niedawna mam nowa prace i nie do konca mi sie podoba poki co. Nie wiem czy zmienic dzial, czy zostac poki co w tym, w ktorym jestem. relacje z szefowa tez nie najlepsze. Prosze o pomoc w interpretacji, bo dopiero ucze sie kart smile

Rozklad znalazlam na forum.

Co robić- śmierć, dociagnelam as kielichow- mam problem z karta smierc. Interpretacja wg mnie to zaczac od nowa w nowym dziale? Lub zmienic nastawienie, przeczekac trudny okres?
Dlaczego powinnam to zrobić?- 6 monet jezeli zostane w tym dziale, to po ciezkiej pracy moze czekac na mnie sukces.
Co bedzie jak to zrobie?- 9 kielichow- bede zadowolona z tej pracy mimo wszsystko.

Czego nie powinnam robic?- krol monet- rzucac tej pracy tak od razu.
Dlaczego nie powinnam tego robic? cesarz po to aby ustabilizowac sie materialnie, zdobyc doswiadczenie, musze tam pracowac.
Co bedzie jak zrobie to czego nie powinnam? kaplanka to i tak znajde prace ktora bedzie mi sie podobac.

Bardzo prosze o pomoc w interptetacji, mam spory problem juz od poczatku z karta smierc przez co dalej nie wiem za bardzo jak interpretowac.

Obserwuj wątek
    • 92lusia Re: Co robić? Rozkład 29.04.19, 18:36
      zrobilam jeszcze rozklad na trzy karty:
      10 monet, 5 mieczy, rycerz monet
      • beata25_84 Re: Co robić? Rozkład 03.05.19, 15:38

Co robić- śmierć, dociagnelam as kielichow
        Moim zdaniem dociągnięta karta mówi o tym żeby zmienić nastawienie, podejść bardziej pozytywnie do ludzi z którymi pracujesz.

Dlaczego powinnam to zrobić?- 6 monet 
        Ponieważ ta praca opiera się na współpracy i nie dając nic z siebie nic nie dostaniesz, a solo nie dasz rady.
        Co bedzie jak to zrobie?- 9 kielichow
        Tak, będziesz zadowolona, będziesz miała wszystkiego pod dostatkiem.

Czego nie powinnam robic?- krol monet
        Myśleć tylko o kasie. Karty pokazują że warto skupić się nad relacjami.

Dlaczego nie powinnam tego robic? cesarz 
        Bo musisz wyluzować trochę, a nie tak sztywno i formalnie jak cesarz.

Co bedzie jak zrobie to czego nie powinnam? kaplanka to i tak znajde prace ktora bedzie mi sie podobac.

Nie bardzo rozumiem to pytanie, o co w nim chodzi. Czego nie powinnaś? Co miałaś na myśli.
        Kapłanka to tajemnica, jak by karty nie chciały zdradzić odpowiedzi.
        Ja przede wszystkim czuję, że powinnaś zadbać o relacje w pracy, być bardziej serdeczna.

zrobilam jeszcze rozklad na trzy karty:
        10 monet, 5 mieczy, rycerz monet
        Tego też nie rozumiem - do czego dociągnięte są te karty? Jaką informację miały Ci dać dodatkowo?
        Mi się wydaje że mogą pokazywać obecną sytuację. Zależy Ci na kasie, ale widać kłótnie i to bardzo nieprzyjemne w tych 5 Mi.
        Więcej dyplomacji, bo jako nowa osoba kłótnią nie wygrasz.

• 92lusia Re: Co robić? Rozkład 04.05.19, 18:59
          Dzieki 👍🏻
          • 92lusia Re: Co robić? Rozkład 06.05.19, 15:03
            Tylko o to chodzi ze ja wlasnie jestem pozytywna, nie jestem osoba konfliktowa. Moja szefowa za to ma bardzo zla opinie i mnie nie wdraza w prace jak powinna.
    • mala_mi_2018 Re: Co robić? Rozkład 29.04.19, 19:14
      92lusia napisał(a):

> Co robić- śmierć, dociagnelam as kielichow- mam problem z
      > karta smierc. Interpretacja wg mnie to zaczac od nowa w nowym dziale? Lub zmien
      > ic nastawienie, przeczekac trudny okres?

Stare musi umrzeć by zrobić miejsca nowemu - musisz zaakceptować, że zmiany które zaszły są nieuchronne i zaakceptować nowy początek zawodowy. Myślę, że z czasem się polepszy, gdy przeczekasz ciężki okres będziesz bardziej zadowolona niż teraz
      > Dlaczego powinnam to zrobić?- 6 monet jezeli zostane w tym dziale
      > , to po ciezkiej pracy moze czekac na mnie sukces.
      Pomagać innym, dzielić się wiedzą, a i sama nie bać się prosić o pomoc gdy czegoś nie wiesz
      > Co bedzie jak to zrobie?- 9 kielichow- bede zadowolona z tej prac
      > y mimo wszsystko.
      > Zadowolenie z siebie, z otoczenia, harmonia w otoczeniu zawodowym
      > Czego nie powinnam robic?- krol monet- rzucac tej pracy tak od ra
      > zu.
      Nie nastawiaj głównie na zyski finansowe z pracy, nie bądź zbyt władcza, nie wkraczaj w kompetencje kierownictwa, pokazuj że nie tylko zależy Ci na zarobkach, ale że lubisz tę pracę, Staraj się głośno nie poruszać w towarzystwie zawodowym spraw finansowych w firmie, ani kwestii zarobków.
      > Dlaczego nie powinnam tego robic? cesarz po to aby ustabilizowac
      > sie materialnie, zdobyc doswiadczenie, musze tam pracowac.
      Bo możesz otrzeć się o szefa, który może odczuć, że momentami wkraczasz w jego kompetencje
      > Co bedzie jak zrobie to czego nie powinnam? kaplanka to i tak zn
      > ajde prace ktora bedzie mi sie podobac.
      Zostaniesz osamotniona w tej firmie, możesz zostać odsunięta na bok, nie bardzo będziesz mogła w tej pracy liczyć na czyjś pomoc. Podsumowując - moim zdaniem karty radzą nie wychylać się zbytnio, podporządkowanie się szefostwu, współpracę z współpracownikami i postępowanie w ten sposób, w jaki od nas oczekują.
      >
      > Bardzo prosze o pomoc w interptetacji, mam spory problem juz od poczatku z kart
      > a smierc przez co dalej nie wiem za bardzo jak interpretowac.
      >
      • 92lusia Re: Co robić? Rozkład 29.04.19, 20:38
        Wow dzieki za interpretacje !
      • beata25_84 Re: Co robić? Rozkład 03.05.19, 15:44
        Interpelacja Małej Mi też jest super i widzę, że główny człon jest zgodny z tym co ja zobaczyłam w kartach. Mimo że każda z nas własnymi słowami opisała.
        • mala_mi_2018 Re: Co robić? Rozkład 03.05.19, 18:26
          O faktycznie, dopiero teraz przeczytałam Twoją interpretację Beato i faktycznie są bardzo podobne do siebie
          • beata25_84 Re: Co robić? Rozkład 03.05.19, 21:29
            Tak, a zawsze staram się robić tak, że żeby się nie sugerować, to najpierw daję swój opis, a dopiero później czytam interpretacje innych.
    • 92lusia Re: Co robić? Rozkład 05.05.19, 18:12
      CZYli nie warto poki co zmieniac dzialu?
    • biala_magnolia2018 Re: Co robić? Rozkład 06.05.19, 15:38
      Ja nie do końca rozumiem te pytania, np. co robić? Czy tu chodzi o to co zrobić, w sensie czy zmienić dział lub pracę? Ważne jest aby jak najbardziej szczegółowe zadawać pytania, gdyż jeśli pytanie jest zbyt ogólne to i odpowiedź będzie ogólna.
      Mimo wszystko karty śmierci i as pucharów kojarzą mi się z pożegnaniem przeszłości i otwarciem na nowości,czyli tu może być sugestia abym właśnie szukać szczęścia gdzie indziej - w innym dziale, innej firmie...
      • 92lusia Re: Co robić? Rozkład 06.05.19, 22:09
        Hmm no wlasnie czasem tez mam problem z zadawankem pytan. Zadalam ogolne z mysla o tym czy zmienic dzial 😝 nastepnym razem musze bardziej precyzowac. Dzieki za wskazowke!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka