Dodaj do ulubionych

Alejandro Jodorowsky

17.04.08, 01:31
Witajcie.

Biorąc pod uwagę, że Alejandro Jodorowsky jest jedną z ważniejszych postaci na światowej scenie ludzi zajmujących się tarotem, a w polskim internecie praktycznie nie ma o nim informacji, że o książkach nie wspomnę, postanowiłam podzielić się z Wami kilkoma wiadomościami na ten temat.
Oto informacja na polskiej wikipedii na jego temat. pl.wikipedia.org/wiki/Alejandro_Jodorowsky
hahaha to jest wielki żart oczywiście smile Jak znajdę czas to może przetłumaczę wink
Na początek udostępniam część wywiadu z nim jaki ostatnio oglądałam. Napracowałam się, żeby zrobić napisy do filmików, ale niestety na końcu program nie chciał ich zapisać, straciłam kilka godzin pracy i dałam sobie spokój smile Bardzo się przyjemnie na niego patrzy i jego żarty, ale w końcu treść jest ważniejsza.
Mam nadzieję, że choć troszkę Was zainteresuje.
Oto link:
www.chomikuj.pl/flosruberum/Dokumenty/Wywiad+Jodorowsky.doc
Pozdrawiam,
Aneta
Obserwuj wątek
    • vickydt Re: Alejandro Jodorowsky 18.04.08, 11:42
      dzieki za to tłumaczenie. Widać, że pan Alejandro preferuje Tarota marsylskiego,
      który jakoś do mnie nie przemawia. Szkoda, że nie ma więcej jego prac, widać, że
      ciekawy człowiek smile
      • flosruberum Re: Alejandro Jodorowsky 18.04.08, 14:16
        bardzo ciekawy smile

W Marsylskim, przynajmniej w ksiazce jego ktora mam mozna bardziej skupic sie na terazniejszosci i na pracy nad soba, nad energiami, ktora kazda z kart niesie ze soba i jak one dzialaja w zyciu czlowieka. Duzo mozna odkryc zaleznosci pomiedzy kartami, miedzy detalami graficznymi, znaczeniem, niektore sie uzupelniaja, inne odpychaja, co najciekawsze chyba tam mozna sie kierowac tym, w ktora strone ktora karta "patrzy", tzn, ktora jest przed jaka i po jakiej. Stosuje tez przekladanie kart, przepozycjonowanie, np jesli widzi, ze karty sa w nieodpowiedniej kolejnosci, tzn cos pracuje na niekorzysc w zyciu danej osoby, karty wedlug pewnej zasady przeklada i patrzy, co zrobic, zeby sytuacje polepszyc.
        Temat, przynajmniej dla mnie jest bardzo zajmujacy, chociaz troche duzo tego i dosc to skomplikowane, tak, ze trzeba isc po kolei, u mnie z liniowoscia dzialania tak srednio, tak, ze ide sobie powoli swoim rytmem. To takie inne podejscie do tarota niz"A ja bym chciala wiedziecz czy znajde faceta w ciagu pol roku" "A ja bym chciala wiedziec, czy ten zwiazek ma szanse" smile
        Ja tez bym chciala wiedziec, ale skoro nie wiemy na poczatek z jakimi energiami pracujemy, jakie przesylamy we wszechswiat, do jakich dazymy a nad jakimi powinnismy pracowac ciezko byloby cokolwiek powiedziec...
        Jak to powiedzial Jodorowsky, Ci, ktorzy nie pracuja nad soba zostaja w przeszlosci, powtarzaja ja, Ci, ktorzy sie rozwijaja, buduja swoja przyszlosc smile
        • vickydt Re: Alejandro Jodorowsky 18.04.08, 14:49
          brzmi niezwykle zachęcająco. Dokładnie to określiłaś: zbyt roztrząsamy
          przyszłość ignorując fakt, ze to teraźniejszość ma na nią wpływ...kurcze,
          za-chę-ca-ją-ce.
    • flosruberum Jodorowsky o sobie :) 25.05.08, 18:45
      A tak sobie przetlumaczylam smile
      Nie ma polskich liter, niestety jeszcze nie doszlam do tego jak je zrobic big_grin

es.youtube.com/watch?vshockPHeiRP3360
      • vickydt Re: Jodorowsky o sobie :) 25.05.08, 20:56
        tyle tu było boskich treści, że wahając się, którą z nich wybrać na status do
        gg, wkleiłam cały link. Może ktoś się zastanowi nad tym, co usłyszy...
        Respect za tłumaczenie Flos.
    • vickydt Re: Alejandro Jodorowsky 26.05.08, 22:28
      Flos, a masz moze tekst tego tlumaczenia w pliku tekstowym? smile chodzi mi o ten
      boski kawalek z youtube...
      • flosruberum Re: Alejandro Jodorowsky 26.05.08, 23:27
        Prosze bardzo smile

chomikuj.pl/flosruberum/Dokumenty/Jodorowsky+o+sobie.txt
        • vickydt Re: Alejandro Jodorowsky 26.05.08, 23:47
          mrauk! smile
    • flosruberum Re: Alejandro Jodorowsky 27.07.08, 12:35
      Witam smile

Polecam nowy pliczek Jodorowskiego...
      www.chomikuj.pl/flosruberum/Dokumenty/Alejandro+Jodorowsky-10+Przepis*c3*b3w+na+szcz*c4*99*c5*9bcie.doc
      Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka