witam
zastanawiam się ostatnio nad przeprowadzką z domu do akademika. Postawiłam karty z pytaniem czy powinnam w lutym przeprowadzić się do akademika i wyszło mi tak:
ja wobec problemu - 3 puchary odwrócone
co jeśli zdecyduje za domem - rycerz mieczy, papież, 10 mieczy
co jeśli zadecyduje za akademikiem - rycerz denarów, śmierć odwrócona, 3 denary
Myślę, że 3 puchary odwrócone mogą mówić o tym, że brakuje mi mieszkania w akademiku( mieszkałam w tamtym roku), całej tej atmosfery, znajomych.
Jeśli zdecyduje za domem - karty pokazały fakt, że będę dojeżdżać(rycerz), aby się uczyć(mieczy). Na studiach będzie mi się powodzić(papież), będzie to raczej okres powolnego i spokojnego wzrostu, jednak po jakimś czasie może to wszystko pęknąć(10 mieczy), całkiem zamknę się w sobie, będę się męczyć (interpretuje to tak, ponieważ podobny stan już przeżywałam).
Jeśli zdecyduje za akademikiem - tutaj także widać, że będę tam mieszkać aby studiować(rycerz denarów). Sama nie wiem co może znaczyć odwrócona śmierć. Być może będę czuła się trochę zagubiona i nie do końca będzie to to na czym mi zależało. A 3 denary kojarzy mi się z takim szczęściem dnia codziennego, będę zadowolona, a studia będą mogły być przyjemnością
Kiedy rozkładałam karty(jakieś dwa tygodnie temu) nie wiedziałam co robić. Dziś już jestem prawie zdecydowana za akademikiem.
Patrząc na karty wydaje mi się, że będzie to dobry wybór.
Używam tali "Lo Scarabeo Tarot'.
A Wy co sądzicie? Za każdą pomoc będę bardzo wdzięczna