Dodaj do ulubionych

Zagadki dla Forumowiczow :)

19.08.16, 12:16
Moi drodzy! Jesli ktos bedzie mial ochote ktoregos dnia, to zapraszam do zagadki smile

Dla kazdego przygotuje inna - udzial oczywiscie nie-obowiazkowy.

Rozwiazania bede podawac wkrotce po podaniu odpowiedzi na dana zagadke.

Proponuje wylosowac na to karty, ale moze byc wahadelko, sama intuicja, czy co uwazacie za stosowne.

Milego odgadywania! smile
Obserwuj wątek
    • aprepope Dla Free.hugs :) 19.08.16, 12:21
      Wczoraj (18.8) zjadlam:

500 gr pralinek czekoladowo-karmelowych
      czy
      500 ml lodow o smaku pralinek z karmelem

?

Dodatkowe tarotowe zadanko

Karta, ktora (Twoim zdaniem) najlepiej oddaje energie Twojego ulubionego tanca? smile
    • aprepope Dla Adoptowany :) 19.08.16, 12:24
      Na mojej liscie zakupow na przyszly tydzien jest:

a) Specjalny notes do zapisywania moich Kart dnia

b) Woreczek do przechowywania "Tarota Pauliny"

c) Skrzyneczka dla talii, ktora ma zniszczone pudelko

Co na to ktoras z Twoich talii..? smile

• adoptowany Re: Dla Adoptowany :) 19.08.16, 12:43
        Tarot Marsylski obstawia 8 bulaw ..skrzyneczka,
        ja, bez kart stawiam na specjalny notes dla kart dnia.
        woreczka nie kupisz, bo woreczki to marny pomysl.
        • aprepope Rozwiazanie dla @Adoptowany :) 19.08.16, 12:52
          8 bulaw na zapiski tez pasuje..ale Twoja odpowiedz intuicyjna lepsza, niz Tarot Marsylski wink
          Odpowiedz: specjalny notes na zapisywanie i weryfikacje Kart dnia, ale malo tego: tak, woreczka nie kupie, bo wlasnie takie mam zdanie o woreczkach wink

Brawo! smile
        • adoptowany Re: Dla Adoptowany :) 19.08.16, 13:06
          a widzisz moja pycha zostala skarcona, bo w watku Karola mowilem ze nie wczuwam zywiolow w kolorach Tarota, a 8 bulaw widze,ze blednie skojarzylem je bulawy = drewno, skrzynka,..gdybym nie byl tak zarozumialy i leniwy i zajrzal do mojego vedemecum,..uff a tam przy 8 bulaw jako ilustracja jest siedzacy pan z otwartym grubym notesem,albo ksiazka w rekach.Marsylski sie nie pomylil,to byl moj blad
          • aprepope Re: Dla Adoptowany :) 19.08.16, 13:13
            Mnie sie 8 bulaw kojarzy z pedzaca energia, rzecza, mysla, idea, dlatego mi te 8 bulaw nie pasowalo na skrzynke..co innego 4 bulaw, czy 4 monet wink ale intuicja i rozmowy ze mna Cie trafnie naprowadzily smile
    • aprepope Dla Tabularasa22 :) 19.08.16, 12:42
      Ktore Arkana darze wieksza sympatia:

a) Wielkie

b) Male

c) Cala talia jednakowo

smile
      • rrozsypana80 Re: Dla Tabularasa22 :) 19.08.16, 18:43
        No tak wiec moje pozyczone karty mowia.... ze....
        arkana wielkie - kolo fortuny
        arkana male - 9 mieczy
        cala talie jednakowo - giermek bulaw

Male Arkana to dla Ciebie zbyt niska ranga, cala talia to zbyt wiele, za bardzo bys sie rozdrabniala. Najbardziej lubisz kochana Arkana Wielkie. Fajnie to pokazuje KF bo w Arkanach Wielkich jest cala prawda zycia i koleje losu.
        • aprepope Rozwiazanie dla Rrozsypanej80 :) 19.08.16, 18:53
          aaa, bo ta zagadka, jak te karty - i to i to nie Twoje, to i odpowiedzi nie wyszly..jakby to byla tamta zagadka, co byla faktycznie Twoja, to by Ci pewno super poszlo.

Jakbym musiala wybierac miedzy Wielkie, a Male, to mogla bym Wielkie w sumie spoko wyrzucic - odpowiedz: karty Malych Wtajemniczen smile

Tabula nie zgadlas, no nie zgadlas wink Brawa dla Rozsypanej, ktora by bez kart wiedziala, ze kucharz wink
          Buziaki! smile
          • rrozsypana80 Re: Rozwiazanie dla Rrozsypanej80 :) 19.08.16, 18:56
            hahahaha no trudno no trudno jakos zniose te gorycz porazki
            • rrozsypana80 Re: Rozwiazanie dla Rrozsypanej80 :) 19.08.16, 18:57
              wszystko przez Tab, ktora mi zagadke podkradla. Pewno czula, ze ta trudniejsza wink
    • aprepope Dla Rrozsypana80 :) 19.08.16, 12:56
      Kto z tych trzech wymienionych wydaje sie mi bardziej pociagajacy?

- Kucharz gotujacy z pasja i kreujacy male dziela sztuki, ale nie tracacy przy tym zdrowego dystansu do siebie..

- Rajdowca samochodowy, ktory radzi sobie z tym szalenczym tempem, nie tracac przy tym niesamowitego refleksu..

- Nauczyciel, ktory jest opanowany, rzeczowy i ma przy tym prawdziwie anielska cierpliwosc do swoich uczniow..

smile
      • rrozsypana80 Re: Dla Rrozsypana80 :) 19.08.16, 15:01
        Hehe piękna zagadka Apruniu. Odpowiedź wieczorem!
        • aprepope Re: Dla Rrozsypana80 :) 19.08.16, 15:33
          No staralam sie jako-tako i indywidualnie interesujaco, Rozsypciu smile Odpowiedz kiedy tam bedziesz miec czas..zycze Ci milego weekendowego odpoczynku od cyferek! smile
      • tabularasa22 Re: Dla Rrozsypana80 :) 19.08.16, 15:39
        bąble wyszły na sekundę to korzystam big_grin ostatnio nie mam chwili na tarota i cierpię sad((((
        Czas jednak zacząć się wdrażać z powrotem
        Kucharz - XV Diabeu big_grin
        Rajdowiec - XIV umiarkowanie
        Nauczyciel - 5 Buław
        ouuuu , na wszelkie pociąganie to Diabeu big_grin czyli stawiam na kucharza
        do rajdowca masz szacun, ale żeby od razu pociąg to nie
        Nauczyciel to by cię tylko prowokował i do szału doprowadzał tongue_out
        • rrozsypana80 Re: Dla Rrozsypana80 :) 19.08.16, 15:51
          Tabula buchnelas mi zagadke! A idz.... tongue_out
          • aprepope Re: Dla Rrozsypana80 :) 19.08.16, 15:55
            Karma tarotowa do Rozsypanej wrocila..jak przyjdzie Free, to sie usmieje wink A ja napisalam naglowki, a trzeba bylo jeszcze w tekscie....to Rozsypana, jak nie chcesz brac zagadki Tabuli, to w weekend podam Ci calkiem nowa, taka tylko dla Ciebie - wybieraj...smile
        • aprepope Rozwiazanie dla Rozsypanej Tabuli ;) 19.08.16, 16:00
          BRAWA TABULO!

Poza tym szacunem do rajdowcow, to doslownie przeczytalas ze mnie swoimi kartami i ich interpretacja, jak z otwartej ksiegi... Odpowiedz: kucharz smile
          • rrozsypana80 Re: Rozwiazanie dla Rozsypanej Tabuli ;) 19.08.16, 16:09
            Hehehehe ja tam bez kart to wiedzialam. Nauczyciel i Ty nooo przeciwienstwa wrecz wink brawo Tab!!!
            No to co ja biore Twoja eh eh noo niech tam wink
            Apre nie tworz nowej ta wystarczy
            • tabularasa22 Re: Rozwiazanie dla Rozsypanej Tabuli ;) 19.08.16, 18:05
              omg! Przepraszam ! Zupełnie nie zauważyłam nagłówka sad(((( myślałam że to tak w wersji otwartej jak zazwyczaj tylko szybszej. Boszz. no widzicie w jakim jestem zakręconym stanie sad((
              • aprepope Re: Rozwiazanie dla Rozsypanej Tabuli ;) 19.08.16, 18:12
                ale co, fajnie wybralas wink Rozsypana sie na bank nie gniewa, a ja nastepnym razem oznacze jeszcze w tresci, co dla kogo wink poszlo Ci wysmienicie, mimo zakreconego stanu smile
          • tabularasa22 Re: Rozwiazanie dla Rozsypanej Tabuli ;) 19.08.16, 18:14
            dziękuję dziękuję smile ale karty , co ? tongue_out leżą tu sobie po cichutku , nie wysilają, ale chyba nabierają mocy big_grin
            A odnośnie kucharzy - nie znam żadnego !!! nie wiem jak bym miała z pociągiem. Ale rajdowców za to poznałam kilku, no i fiu fiu , fajne chłopaki smile Jedni to miłe misie - mechanicy, inni narwańcy od szybkości. Nie taki rajdowiec straszny wink
            • aprepope Re: Rozwiazanie dla Rozsypanej Tabuli ;) 19.08.16, 18:23
              ja tez nie znam zadnego kucharza..ale moze w nastepnym zyciu wink mnie ogolnie sportowcy nie pociagaja.
              karty na pociag wyszly Ci genialne wink i Adopto sobie latwo poradzil z moim specjalnym notesem smile
              jeszcze raz gratki!!!

• aprepope Re: Zagadki dla Forumowiczow :) 19.08.16, 13:05
      Kolejne zagadki dzis po 20-tej smile
    • aprepope Dla Donbas :) 19.08.16, 20:25
      Zagadka dla @Donbas smile

Moj Ascendent jest:

a) w Pannie..

b) w Wadze..

c) w Byku..

?

smile
      • donbas Re: Dla Donbas :) 19.08.16, 20:39
        Odpowiem jutro bo dziś mam szczególnie wesoły dzień ( szok!!!!, że wesoły) i popijam drinka, a umówilam się z kartami, że po alkoholu nie stawiam. Nawet malutkim.
        • aprepope Re: Dla Donbas :) 19.08.16, 20:45
          Hej Donbas - to milej zabawy smile Widze, ze oblewasz z nami nasza 2. miesiecznice wink Odpowiedz, kiedy tam bedzie Ci sie chcialo, tylko moze w tym miesiacu..wink Pozdrowionka i zdrowko! smile
        • rrozsypana80 Re: Dla Donbas :) 19.08.16, 20:46
          No nie wierze i Ty Donbas tez dzis pijesz ??? A co tam to i ja tez!
    • aprepope Dla Ewik1976 :) 19.08.16, 20:36
      Zagadka dla Ewik1976 smile

Do ktorego z tych kolorow mam najwiekszy sentyment:

a) srebrny

b) blekitny

c) krwistoczerwony

?
    • aprepope Dla Karoll3k :) 19.08.16, 20:55
      Zagadka dla @Karoll3k smile

Jaki watek zamierzam otworzyc:

a) "Archetypy w Tarocie"

b) "I. Mag, blaski i cienie"

c) "Praca z cieniem, a karty Tarota"

?
    • aprepope Re: Zagadki dla Forumowiczow :) 20.08.16, 14:43
      Jesli o jakims Forumowiczu zapomnialam, a jest zainteresowany zagadka, to niech sie przypomni.. Reszty grzechow nie pamietam wink
    • aprepope Re: Zagadki dla Forumowiczow :) 22.08.16, 11:19
      Donbas, Free, Ewik, Karolu, jesli nie bedzie do konca tygodnia rozwiazan od Was, to ja pozwole sobie swoja droga podac rozwiazania Waszych zagadek, bo moze ktos jest nimi zainteresowany wink Pozdrawiam! smile
    • aprepope Rozwiazanie 23.08.16, 14:12
      Rozwiazanie zagadki Donbas: Ascendent w Wadze.
      Kiedys zreszta pisalam na ten temat, ze przyciagam mezczyzn dominujacych (choc nie agresywnych wzgledem mnie) i to ponoc przez ten Ascendent wink
      Pozdrawiam! smile
      • donbas Re: Rozwiazanie 24.08.16, 14:28
        Buuuu - wprawdzie postawiłam na dziwnych Panow ale to było juz w łózeczku i na szybko. Wczoraj wieczorem mialam się wziąć za Twoj ASC ale niestety popsułas mi dobra zabawę zdradzając go w innym poscie i stawiając mnie do kąta. szkoda. Chociaż to musztarda po obiedzie to napiszę, że zanim postawiłam karty rozwazałam Wage i Panne. Byka nie rozwazalam bo przeciez Byk to taki sabaryta, wygodny - no chyba nie chcialoby Ci się tak udzielać na tym forum.
        Panna - ze wzgledow Twoich zdolności analitycznych, spostrzegawczości ale z drugiej strony to moze wynikac niekoniecznie z ASC ale z połozenia Merkurego i jego aspektow.
        A wagusia - no cóż, wagusia to niby taka wyważona, pół na pół, nie dąży do zwady ale złośliwie przywalić umie. Oj umie.
        Co do tego jakich mężczyzn przyciagasz to lepiej spójrz na Twojego Marsa i wszystko będzie wiadomo.
    • aprepope Re: Zagadki dla Forumowiczow :) 24.08.16, 15:15
      Donbas, Twoj temat o Swiecie "w przyszlym tygodniu"..moj Ascendent "jutro"..a Twoja zagadke "na juz" lezala 3 tygodnie bez rozwiazania...i ja mam za Toba latac i pytac oraz prosic o to, czy o tamto, przy czym Ty piszesz, ze czekasz na cos, co ja Ci obiecalam.. Przez to sie mi juz nie chce kiwac tu palcem i pisze o Tarocie na blogu i nie oczekuje zadnej wspolpracy z tym, czy owym. To samo Rozsypana - jak ja cos potrzebowalam, to sie Rozsypana na mnie wypinalas na Forumku nie raz, wszem i wobec, a jak zaczynalo sie znow z "durnym panem", to mi nawet z zaznaczeniem, ze juz mam postawiona, na sile karty stawialas. Myslicie obie tylko o swoim czubku nosa, to i sa na Forumku takie sytuacje i to nie zarzut, a stwierdzenie faktu. Ja Wam zycze jak najlepiej, ale u mnie 8 kielichow na temat tego Forumka wypadla nie od parady. Poprosilam Tabule, zeby zalatwila reklame tego Forumka, zeby i beze mnie sie nie zawalilo - co z tego wyjdzie, to sie zobaczy - ja plakac nie bede.
      • rrozsypana80 Re: Zagadki dla Forumowiczow :) 24.08.16, 15:30
        Ale Apre o co znowu sie pieklisz?
        • aprepope Re: Zagadki dla Forumowiczow :) 24.08.16, 15:39
          O nic - wyrazila swoje zdanie - podobnie Adoptowany, ktory prosi o udzial w swoich zagadkach, a innych zagadki omija...co to za wspolpraca, jak kazdy tylko patrzy, zeby wyciagnac dla siebie ???
          Dla mnie to juz praktycznie stracilo sens i tyle, pisze to bez emocji.
          • adoptowany Re: Zagadki dla Forumowiczow :) 24.08.16, 22:17
            Moja szlachetna kolezanko nie omijam, prawda jest banalna,no i wstawiam i tak b. malo swoich zagadek i zgadza sie nie udzielam sie w zbyt wielu,..ale to dlatego,ze zeby popracowac musze miec idealny spokoj, cisze i byc wypoczetym, inaczej nie potrafie nawet przypomniec sobie gdzie polozylem klucze, a co dopiero zobaczyc cokolwiek w kartach, Aprepope wez pod uwage moj wiek, juz nie jestem najmlodszy,czesto kiedy wracam z pracy ledwo powlocze nogami idac od samochodu do drzwi domu.
            • rrozsypana80 Re: Zagadki dla Forumowiczow :) 24.08.16, 22:43
              Adoptowany wiemy. Apre jest po prostu w goracej wodzie kapana i niecierpliwa. Musi sie popienic. Minie Jej dajmy Jej czas
              • adoptowany Re: Zagadki dla Forumowiczow :) 24.08.16, 22:47
                doskonale ja rozumiem, bo dziewczyna wiele nam daje od siebie,a ze jest troche porywcza, coz taki jej urok i za to tez ja lubie..8)
                • aprepope Re: Zagadki dla Forumowiczow :) 25.08.16, 10:57
                  Ja mam Aure na ten miesiac 7 bulaw, wiec wicie-rozumicie...a drogi kolega Adoptowany niech sie praca i wiekiem swym jeszcze mlodym nie zaslania, bo ja jestem amatorka, a i tak wiem, ze chodzi o ambicje i prosze nie zaprzeczac wink Rozsypana pisalas swego czasu o koncencji, w ktorej Ci czasem przeszkadzam, to rozwin te swoja koncepcje i tyle..smile
                  • rrozsypana80 Re: Zagadki dla Forumowiczow :) 25.08.16, 12:08
                    Ale to bylo swojego czasu. Jakbys nie zauważyła zdazylam sie pogodzic z Twoja i wspolistniec i przymykac oko na pewne zajawki pewnej pani. Ja nie narzekam na obecne status quo.
                    • aprepope Re: Zagadki dla Forumowiczow :) 25.08.16, 12:15
                      ale ja nie ma tu juz zadnej konkretnej, wiec mozesz spokojnie odkopac swoja i wdrazac...smile ja moze powspolistnieje z Twoja koncepcja i nawet moge przymknac oko - mnie obecne status quo nie zadowala.
                      smile
        • rrozsypana80 Re: Zagadki dla Forumowiczow :) 24.08.16, 15:47
          Rozumiem, ze masz od czasu do czasu spadek nastroju ale daj spokój. Nikt sie na Ciebie nie wypina. Schowaj swoje miecze i nie wojuj. To bez sensu. Problem jest chyba w tym, ze jestes w goracej wodzie kapana i musisz miec wszystko na juz i natychmiast. Nie zawsze sie tak da. Wiem natomiast na pewno, ze nikt tu Ciebie nie olewa i to subiektywne Twoje uczucie. Kochana buziaki i usciski i juz uspokoj ta swoja krolowa mieczowa smile
    • aprepope Re: Zagadki dla Forumowiczow :) 25.08.16, 12:22
      Zdazylas sie pogodzic z moja? Biedactwo, sie musialo pogodzic..wink Badzmy kreatywni! Forsujmy swoje tworcze pomysly! Ty masz swoj Forumek, ja chce swoja prace podpisywac imieniem i nazwiskiem nie tutaj i przeciez wszyscy moga byc nadal zadowoleni...smile
      • rrozsypana80 Re: Zagadki dla Forumowiczow :) 25.08.16, 16:51
        Twoja kreatywnosc nie przeszkadza mojej a jesli juz chodzi o podpisywanie swojej pracy to forumek moge oddac Tobie. W sensie praw zalozycielskich czy jak tam to sie nazywa. Mysle, ze celem forumka nie bylo kto go zalozyl tylko wspolna wspolpraca. Czy nie tak to zakladalysmy na poczatku? Dziwi mnie wytykanie przez Ciebie autorstwa. Brzmi to jakbys uwazala, ze podpinam sie pod Twoje pomysly, cos w rodzaju swoistego plagiatu. Nic takiego nie mialo miejsca. Twoje pomysly sa pod Twoim nickiem, moje pod moim, Tabuli pod Tabuli. W ogole o co tu chodzi? Myslalam, ze jestesmy jednym forumkiem razem a tu nagle okazuje sie ze Apre identyfikujesz forumek jako forumek to Apre a Apre to forumek. Masz tu spory wklad i nikt go nie umniejsza. Nikomu nie musisz tego udowadniac bo nikt Ci tego nie zabiera. Po co te wszystkie akcje w stylu zobaczymy jak sobie poradzicie beze mnie i ja plakac nie bede? Mam wrażenie Apre, ze oczekujesz wyjatkowego traktowania a przeciez zalozeniem poczatkowym bylo ze wszyscy bedziemy rowni i nie bedzie lepsiejszych i nie-lepsiejszych. Ja wszystkich uwazam po rowno i nikogo nie wyrozniam bo wszyscy przeciez maja tu swoj cenny wklad. Bez względu na ilosc postow czy udzialow w zagadkach. Kazdy z nas cos wnosi. Rozumiem, ze masz problem z tym, ze Twoiich postow jest tu 3/4 a reszta (w tym ja) udziela sie znacznie mniej. Jest to kwestia czasu i humoru rowniez. Jesli ja nie mam humoru i kiepski dzien i nie mam ochoty stawiac kart to nic nowego na forumku nie wniose. Wiec po co akurat w tym momencie moja obecnosc? Roznie to bywa i trzeba patrzec wyrozumialej na innych. Ja zagladam tu niemalze codziennie. Nawet jak bylam na urlopie to cos ogladalam, pisalam i zdazylam sie z Toba poklocic. Ale jakie to ma znaczenie kto ile zaglada i ile pisze? Albo kto ile osob tu sciaga? Ja nie mam takiej potrzeby zeby wypromowac forum Bog wie gdzie. Ty masz i to robisz. No i ok. Ale dlaczego ja to mam robic jesli ja tego nie czuje. Forum jest obecnie fajne bo uczestnicza w nim fajni ludzie.
        • aprepope Re: Zagadki dla Forumowiczow :) 25.08.16, 17:08
          Jak Ty nie czujesz potrzeby promowania nadal nowego Forumka, to czemu ja mam to czuc..tez nie czuje.
          • rrozsypana80 Re: Zagadki dla Forumowiczow :) 25.08.16, 17:27
            Ale no ja tej potrzeby nigdy nie czulam uwazalam ze forumek sie sam wybroni. To ze Ty ja czulas to Twoja wlasna inicjatywa, ktorej nigdy nie negowalam. Czulas, ze tak trzeba i ze musisz sie tym zajac i to robilas. Ja nie zwalalam tego na Ciebie. Uwazalam, ze skoro tak bardzo chcesz rozslawic forum to ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka