Dodaj do ulubionych

godziny pracy

26.02.10, 17:01
tak z ciekawości-po ile godzin pracują wychowawczynie , szczególnie w grupie 3
latków?
a nas tej Pani pomaga druga i jeszcze dodatkowo Pani która podaje posiłki,
przygotowuje leżaki itp.te dwie są właściwie cały dzień ale Pani wychowawczyni
rzadko kiedy jest po południu-często wychodzi jeszcze przed porą obiadu.

czy po prostu nie ma obowiązku pracy8-godzinnej?
pytam jako mama bo denerwujące jest ze po południu nie mogę zastać Pani by z
nią porozmawiać o dziecku.mogę rozmawiać z tą co jej pomaga ale jednak wolę z
wychowawczynią
Obserwuj wątek
    • mroweks Re: godziny pracy 26.02.10, 17:36
      Nauczyciele pracują 25 godzin tygodniowo, więc pewnie u Pani też tak jest. Na tablicy ogłoszeń w przedszkolu powinna być informacja o godzinach pracy nauczycieli, więc proszę sprawdzić. Z moich obserwacji wynika, że pomoc nauczycielki często wie dużo więcej o dzieciach niż nauczyciel. Wynika to z tego, że jest z dzieciakami codziennie po 8 godzin (przynajmniej tak jest w moim przedszkolu).
      • kazet.1 Re: godziny pracy 26.02.10, 22:02
        z dziećmi zawsze musi być nauczycielka, w jednej grupie pracują dwie i zmieniają
        się ok. godz. 12.00 (najczęściej). wszystkie ważne informacje powinny sobie
        przekazać, więc nauczycielka popołudniowa także będzie wiedzieć jeśli się coś
        wydarzyło. a ogólne informacje o dziecku przekażą ci obydwie. ale ty piszesz
        tak, jakby u was w grupie była tylko jedna nauczycielka, może źle
        zaobserwowałaś? dzieci nie mogą być tylko pod opieką woźnej czy niani,
        nauczycielka zawsze musi być obecna.
        • d_dora Re: godziny pracy 26.02.10, 22:53
          w grupie sa dwie panie-wychowawczyni oraz ta co jej pomaga a dodatkowo trzecia
          która pomaga np.przy posilkach a po zajęciach sprząta.
          na początku wychowawczyni zawsze była rano przed 8:00 jak przyprowadzalam
          dziecko i koło 15:00jak zabierałam też była(albo sama albo we dwie z ta co jej
          pomaga). dopiero od niedawna jej nie ma po południu.myślalam ze po prostu jest
          zatrudniona na niecały etat czy jak i dlatego tu pytam z ciekawości.

bo owszem do drugiej pani tez można się zwrócić w sprawie dziecka ale jakoś mi
          tak lepiej by było rozmawiać z jedną a nie raz z tą a raz z tamtą.

ale dziękuję za wyjeśnienia-teraz mam pojęcie jak to wygląda.

swoja droga podziwiam WSZYSTKIE PANIE W PRZEDSZKOLU szczególnie te z 3latkow że
          wytrzymuja z tymi dziećmi całymi dniami. szczególnie z tymi najmniejszymi które
          na poczatku sprawiają trochę problemów-w grupie mojej córki oprócz niej to chyba
          wszystkie wyły od rana do wyjścia z przedszkola. nie chwaląc się tylko moja córa
          od pierwszego dnia uwielbiała przedszkole.

to naprawde okrutna praca-trzeba mieć naprawdę dużo serca żeby ją wykonywać..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka