Dodaj do ulubionych

Programy/karty pracy

01.05.10, 08:11
Wiem, że był podobny wątek, być może nawet ja go zakładałam ale go nie znalazłam a wyszukiwarka nie działa...
Na jakich programach pracujecie w tym roku? Jakie są wasze odczucia? Zmieniacie je w przyszłym roku? Na jakie?
Ja w tym roku pracuję na WSiP-ie, ale chcę zmienić, zastanawiam się na jaki, a czasu nie mam dużo, podpowiedzcie coś... smile
I jeszcze karty pracy - korzystacie? kserujecie? kto "sponsoruje" kserowanie (papier mam na myśli)? Jak rozwiązujecie ten "problem" (karty pracy)?

Obserwuj wątek
    • kazet.1 Re: Programy/karty pracy 01.05.10, 22:40
      Grupa mieszana (3-6l.) - pracuję na programie "Zanim będę uczniem". nawet mi się
      podoba, tylko trochę brakuje treści rozszerzających wiedzę starszych dzieci typu
      Eskimosi, Kosmos itp. Dzieci 5-6 letnie mają podręczniki. podczas pracy z 6
      latkami nie wymagamy czytania, znajomości cyfr ale i tak większość dzieci zna
      litery i cyfry, potrafi czytać . po prostu traktujemy czytanie, pisanie,
      działania matematyczne jako treści dla zainteresowanych.
    • art1010 Re: Programy/karty pracy 11.03.21, 09:23
      Jeśli szukasz rozwiązania problemu związanego ze sponsorowaniem dostępu do materiałów to polecam Ci wejśc na stronę kwiecien.academy/, ja uż od jakiegoś czasu korzystam ponieważ wszystkie materiały na stronie są bezpłatne i odpada problem skąd wziąć pieniążki na materiały. na stronie poza materiałami i kreatywnymi pomysłami znajduje się np Kalendarz Świąt Nietypowych, kwiecien.academy/kalendarz-swiat-typowych-i-nietypowych-na-rok-2021/ z którego czerpie też inspiracje do codziennych zajęć. Warto sprawdzić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka