margo1985 Re: pedagogika na łódzkich uczelniach 16.12.04, 17:26 a co jest z pedagogiką>? tak na marginesie, to jestem ciekawa czego się własciwie uczy na tym kierunku??? możesz mi powiedzieć :> plisssss... Odpowiedz Link
agataku Re: pedagogika na łódzkich uczelniach 25.03.05, 22:30 uczy się przede wszystkim metodyki, psychologii i różnych przedmiotów pedagogicznych. to jest podstawa, a do tego dochodzą różne przedmioty na różnych specjalnościach. na przykład: wychowanie fizyczne i zdrowotne - dużo w-fu w każdej formie, biologia, edukacja przez sztukę - plastyka, muzyka, drama itd, itp. tak jest na uniwerku - nie znam innych uczelni. generalnie - studa dla pasjonatów Odpowiedz Link
margo1985 Re: pedagogika na łódzkich uczelniach 18.04.05, 18:54 dzieki za odp. poznałam ostatnio dziewczynę z pedagogiki - jest bardzo sympatyczna i jest na pierwszym roku - tylko zapomniałam się jej zapytac czy jest na jakiej jest pedagogice:< jeszcze raz dzięki :) Odpowiedz Link
gusia1232 Re: pedagogika na łódzkich uczelniach 20.06.05, 16:21 do agatku. A trudno jest sie dostac na pedagogike z wych.fizycznym i zdrowotnym? Ile było osób na miejsce mniej wiecej?I czy z ocenami 444 mam szanse?Czy jest w ogóle sens rejestrowania sie? Odpowiedz Link
agataku Re: pedagogika na łódzkich uczelniach 30.06.05, 17:04 Gusiu, aby dostać się na pedagogikę z wychowaniem fizycznym, musisz przejśc sprawdzian umiejętności, tu jest wszystko wyszczególnione: rekrutacja.uni.lodz.pl/dokumenty/sprawdziany.doc po przejściu sprawdzianu komisja podlicza świadectwo: jest to "suma punktów na świadectwie maturalnym z następujących przedmiotów: język polski, język obcy, przedmiot do wyboru spośród: WOS, biologia, historia, historia sztuki, historia muzyki, matematyka" (ze strony uni.lodz.pl). W zeszłym roku o jedno miejsce starało się 5,67 osób na miejsce, w tym roku jak do tej pory zgłosiło się 4,88 osoby na miejsce. Hmm, jeśli chodzi o sens rejestrowania się - zależy jak sama to czujesz. Jeśli jesteś sprawna i chcesz studiować akurat ten kierunek, to dlaczego nie? Myślę, że oceny 444 są dobre, wszystko zależy od tego, jak wypadniesz na sprawnościowym i ile osób tam polegnie. Tylko jeśli zdawałaś starą maturę to jest już za późno na zarejestrowanie się. Daj znać czy się zarejestrowałaś, pozdrawiam. Odpowiedz Link