Dodaj do ulubionych

liceum medyczne

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 19:55
no co nikt nie chce wspominać najbardziej zakłamanej szkoły w mieście
zapomiałyście mury klasztoru habitki schowałyście głęboko do szafy.
Dlaczego nigdy nie chcecie robić zjazdów jubileuszowych? Nie ma co
wspominać!!! To trzeba zapomnieć!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • natkare Re: liceum medyczne 31.12.06, 13:08
      W czerwcu 1995 takowe skończyłam.
      Po tych latach wspominam czasami z łezką w oku nasze żarty, psoty i bunty
      właśnie najczęściej wynikające z reżimu tam panującego.
      Dobrze to ujełaś klasztor żeński.
      Skończyłam szkołę w Gdyni.
      My miałyśmy spotkanie klasowe w szkole po 6 latach od ukończenia, było fajnie.
      Teraz reż myślę o "zwołaniu" koleżanek , bo troszkę czasu już minęło.
      • Gość: Maja Re: liceum medyczne IP: 82.139.41.* 19.01.07, 20:22
        Ja skończyłam Liceum Medyczne w Radomiu. I niestety musze wyznac , że nie były
        to lata szczęśliwe...Do dziś mam żal do rodziców , że nie wyperswadowali 14-
        letniemu dziecku na jaką szkołę się decyduje...Kiedy czytam inne wątki na
        tym forum , wspomnienia szczęśliwej młodości w ogólniakach , to łza w oku sie
        kręci , że mieli tak wspaniałą atmosferę w szkole...
        Ja pragnę zapomnieć...
        • emma27 Re: liceum medyczne 23.01.07, 11:15
          witam,
          ja mam bardzo podobne odczucia (jak Maja), chodziłam do l.medycznego w Radomiu,
          atmosfera straszna - kiedy moje przyjaciółki w inych szkołach miały normalną
          atmosferę - u nas w liceum była atmosfera strachu, kierat, polowanie na
          uczennice z pomalowanymi paznokciami i nie daj Bóg koloryzowanymi włosami
          (wówczas grono pedagogiczne gnębiło taką uczennicę), nauczyciele w większości
          bez podejścia pedagogicznego, którzy nie powinni się znaleść w szkole(np pani
          od historii , wg której 90% klasy miało analfabetyzm wtórny), i jeszcze wielu,
          wielu innych profesorów, moja klasa składała się w 90% z dziewczyn ze wsi,
          tylko ja i ze 3 koleżanki były z Radomia, ja dotrwałam tylko do matury a
          pożxniej poszłam na zupełnie inne studia
          pozdrawiam
          • Gość: Stanek Liceum medyczne. To był koszmar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 11:50
            Prawdziwy...
            • Gość: absolwentka Re: Liceum medyczne. To był koszmar IP: *.pr.radom.net 19.09.07, 08:34
              minelo juz 30 lat od chwili kiedy ukonczylam Liceum medyczne.Milo
              wspominam czas kiedy tam sie uczylam.Pamietam nasza cudowna pania
              dyrektor Grelewska,pania od biologi Ways,matematyczke babcie Zegan a
              potem mlodego przystojnego pana Domino.Tak moze nie najmilej
              wspominam pania od jezyka polskiego Golaszewska,jej lekcje naprawde
              byly na poziomie uniwersyteckim,duzo od nas wymagala.Nauka w tej
              szkole to napewno nie byl koszmar!
              • Gość: MARIA Re: Liceum medyczne. To był koszmar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.08, 01:16
                WSZYSTKIE TE NAZWISKA SĄ MI ZNAJOME.MOŻE BYŁO TRUDNO ALE NIE BYŁ TO
                KOSZMAR.SZKODA,ŻE DZIŚ NIE UCZĄ MŁODYCH PIELĘGNIAREK
                ODPOWIEDZIALNOŚCI I POSZANOWANIA CZŁOWIEKA.
                • Gość: Aneta Re: Liceum medyczne. To był koszmar IP: *.11.radom.pilicka.pl 16.01.09, 04:34
                  cześć dziewczyny; nie marudźcie bo wcale tak źle nie było; reżim jak cholera ale
                  za to ile radości jak coś się zbroiło)
                  jestem jakies 15 lat po tej szkole, nie pracuje w zawodzie ale... mnie się
                  podobało; mundurki tez były ok - chyba lubie taki rygor ;))))))))); mnie utkwiła
                  również w pamieci P. Sochaczewska - fizyczka; jej teksty u mnie w domu do tej
                  pory funkcjonują i oczywiście p. dyr. Werdin; pozdrawiam wszystkich serdecznie
                  acha; co ważne miałyśmy jako jedyna klasa wtedy chłopaków - hm....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka