Dodaj do ulubionych

Google odcięło Facebooka

06.11.10, 22:30
Pejszbuk. Przereklamowana sprawa.
Obserwuj wątek
    • adude49 Re: Google odcięło Facebooka 06.11.10, 22:33
      nareszcie
    • na100procent Re: Google odcięło Facebooka 06.11.10, 22:34
      nasza klasa się kończy, fejsbuk też się skończy
    • wietke Re: Google odcięło Facebooka 06.11.10, 23:25
      fejsbook też już się kończy -serwisy społecznościowe wogóle się już znudziły i teraz można się w nich tylko co najwyżej pogubić tyle badziewia tam dodają
    • mameluch Re: Google odcięło Facebooka 06.11.10, 23:51
      jak to dobrze, że na100procent będzie nam zawsze miłościwie panować.
    • dexterek011 Re: Google odcięło Facebooka 07.11.10, 00:50
      "To pierwszy tak otwarty strzał w największego konkurenta Google"

Facebook, konkurentem Google??? W jakim segmencie?? Co Ci dziennikarze wypisują??
    • siekiera_motyka Re: Google odcięło Facebooka 07.11.10, 03:55
      FACEBOOK RULEZ!!!

niemniej racja jest po stronie Google. Przeplyw danych powinien byc obustronny, to nie fair.
      Wyraznie jednak wskazuje to, ze Facebook cos ukrywa a to co ukrywa to "mapa uzytkownikow internetu" porownywalna z ta, ktora posiada Google.

Z tym, ze ta ktora posiada Google oparta jest na wyszukiwanych haslach i poczcie a ta na FB jest bardziej osobista, co robisz, jak wygladasz, jakie sa twoje przkonania

Zuckerberg kolejnym, hamujacym postep technologii monopolista a la Gates?

Za 50 lat hymn Globalnej Wioski bedzie zaczynal sie od slow:

Vivat Facebook!
      Vivat Apple!

• siekiera_motyka Re: Google odcięło Facebooka 07.11.10, 03:59
      A FB sie nie skonczy kochani, jako "system operacyjny internetu" ma olbrzymie szanse wyprzec Googla
      Juz teraz mowi sie (nie wiem czy w PL ale w londynie - facebook me - czyli daj mi znac na facebooku) a nie email me

ide dopalic jointa

• test12340 Re: Google odcięło Facebooka 07.11.10, 08:17
      Miejmy nadzieję że Facebook się nie podda szantażowi.

Nie chciałbym by moje prywatne dane (email, nr. telefonu) trafiły do Google. Szczególnie bez mojej wiedzy udostępnione przez kogoś z moich znajomych.

Nasi znajomi nie powinni mieć możliwości eksportowania żadnych naszych danych do innych portali bez naszej zgody. To że mają do naszych prywatnych danych dostęp nie znaczy że są właścicielami tych danych i mogą je rozsyłać do innych firm.
    • myszan Re: Google odcięło Facebooka 07.11.10, 09:50
      DO test12340 - przydałaby się umiejętność czytania ze zrozumieniem....
    • jami8 Re: Google odcięło Facebooka 07.11.10, 10:22
      Dla mnie wniosek jest jeden - omijać szerokim łukiem portale tzw. społecznościowe.

Nieważny kierunek fruwania informacji - wpuścisz je tam i już lecą w świat.

Chyba, że ktoś lubi.
    • pani_ozapa_huhuya Re: Google odcięło Facebooka 07.11.10, 11:09
      Od lat jestem generatorem DD (durnych danych). Założyłam tysiące kont itp. Uwielbiam wysyłać znikąd donikąd interesujące załączniki w postaci np. pliku excela o wadze 5 mega i bez jednej nawet cyferki. Umieszczam je wszędzie i w dużej ilości. Ale moja misja też już się kończy. Ilość DD zamieszczana w intencji podzielenia się ze światem swoją osobą, osobowością i osobliwością jest już wystarczająco gigantyczna. Rewoluszyn iz ołwer.
    • ascetic Re: Google odcięło Facebooka 07.11.10, 11:56
      Gdy dostaję na konta pocztowe zaproszenia od ludzi, których nie znam, z serwisów, których adresu nigdy nie wpisałem, to jak dla mnie, jest to bardzo nie halo.
    • ambitnylos1 Re: Google odcięło Facebooka 07.11.10, 12:39
      Nie moge powiedziec, ze nie zgadzam sie z postawa googla. Ale w sumie wkurza mnie ogolna dostepnosc moich danych i danych moich znajomych.
      --------------------
      Wygraj w konkursie F1 2010. Wiecej info:
      www.facebook.com/pages/F1-2010-Gra/149181418444071?ref=sgm
    • alexa.raimunda Re: Google odcięło Facebooka 07.11.10, 13:30
      "Jedną z bardziej kontrowersyjnych FUNKCJONALNOŚCI Facebooka...Zajrzyjcie do słownika, bo już w każdym artykule macie ten zwrot. Facebook, program, telefon, iPod czy cokolwiek innego, nawet pralka ma FUNKCJĘ!!!!! Funkcja wirowania, nie funkcjonalność wirowania!!! Tak jest w języku POLSKIM, a to, jak jest w angielskim, nie ma nic do rzeczy. W dziale o gotowaniu też by było u Was np. "smakowitościowy" zamiast smakowity? Chociaż, o ile się orientuję, to skrzywienie dotyczy tylko środowiska informatyków i dziennikarzy z działów technologie.
    • thauramarth Re: Google odcięło Facebooka 07.11.10, 16:38
      Do test12340 - ty naprawde wierzysz w jakakolwiek prywatnosc w sieci? Nie rozsmieszaj mnie... Zakladajac konto w serwisie typu facebook czy nasza klasa, dobrowolnie rezygnujesz zee swojej prywatnosci. Jesli jeszcze podasz swoj numer telefonu i adres to juz w ogole jest super...
    • nomina Re: Google odcięło Facebooka 07.11.10, 18:28
      I bardzo dobrze! Nie mam konta na FB, a co rusz dostaję wiadomość z tego portalu, wysyłaną automatycznie z konta osób, z którymi koresponduję (one o tym nie wiedzą i są zdziwione, kiedy im to zgłaszam), że mogę znać tę i tę osobę. Tu FB wskazuje na kogoś, kogo dany użytkownik absolutnie nie zna, ale ja z tym kimś korespondowałam. W ten sposób pod automatycznie generowanym mailem z konta znajomej z klasy pojawia mi się informacja, że mogę znać mojego kontrahenta. I to wszystko w sytuacji, gdy nie mam konta na FB, więc nie tylko nie ustawiałam żadnych pobrań adresów, ale w ogóle się nie logowałam!

To jest dopiero naruszenie prawa :/...
    • onetjestlepszy Re: Google odcięło Facebooka 07.11.10, 20:46
      No i dobrze.
    • michal.kowalewski Re: Google odcięło Facebooka 07.11.10, 23:02
      Janusz A. Urbanowicz. Kolejny niewidzący różnicy między słowami "funkcja" i "funkcjonalność". Zapamiętam cię, łosiu.
    • honkers Re: Google odcięło Facebooka 07.11.10, 23:35
      Gdy tylko zorientowałem się jak nieczysto gra facebook dałem dyla. I radzę tym co chcę zachować choć trochę niezależności - nie piszcie o sobie prawdy na facebooku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka