13.03.05, 09:09
Witam cieplutko ,znowu mam kilka pytan nurtujacych mnie bardzo na ktore trudno znalezc mi odpowiedz :-)) Mam 2 dzieci z orzeczeniem o niepelnosprawnosci u jednego z nich wystepuje adhd z napadami agresji (oprocz farmakologi -syn przyjmuje leki sprowadzane na import docelowy) bardzo duze wskazania bylyby w zastosowaniu metody EEG-biofeebeck ,jednak z tego co sie dowiadywalam NFZ nie refunduje tego.Czy jest mozliwosc starania sie o dofinansowanie z pefronu ? Drugie pytanie dotyczy drugiego synka ,jest on niepelnosprawny ruchowo i porusza sie na wozku inwalidzkim .wiem ze mozemy starac sie o pomoc z pefronu jezeli chodzi o usuniecie barier architektonicznych .Interesuje mnie fakt czy w kosztorysie powinna byc ujeta tylko cena urzadzen czy mozemy rowniez wpisac koszty wykonania tego remontu ? Z gory dziekujemy za odpowiedz :-))
Obserwuj wątek
    • beszka Re: pefron 13.03.05, 09:21
      www.niepelnosprawni.info/labeo/app/cms/x/2383
      Osoba niepełnosprawna, która ma trudności z poruszaniem się, może wystąpić o
      pomoc w likwidacji barier architektonicznych utrudniających jej dostęp do
      budynku, w którym mieszka.

Wnioski dotyczące likwidacji barier architektonicznych oraz przystosowania
      mieszkania do potrzeb osoby niepełnosprawnej np. jeśli chodzi o dostosowanie
      łazienki, są identyczne. Można równocześnie, na jednym formularzu, ubiegać się
      o pomoc w obu tych kwestiach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka