anetarem 10.02.05, 21:53 W kilku źródłach spotkałam się z kilkoma wskazówkami więc nie wiem czy afirmacje należy przepisywać czy powtarzać w myślach? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beataanna1 Re: afirmacje 10.02.05, 22:03 dostałam treść afirmacji od koleżanki która zajmuje sie wrożeniem z run,mnie pomaga, należy ją powtarzać glośno, najlepiej przed lustrem...albo w mysli....ja robię w myślach, bo w domu mam nieciekawie, albo też można pisać pisać pisać....aż się uwierzy w siebie...))) "Spieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą..." Odpowiedz Link
delphine2 Re: afirmacje 10.02.05, 22:11 beataanna1 napisała: > "Spieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą..." w/g mnie to nie jest afirmacja wplywajaca pozytywnie na Ciebie afirmacja w stylu : Ja ... akceptuje siebie jaką jestem ... etc. to tak ale nie powyzsza .. chyba ze sie myle ;/ Odpowiedz Link
beataanna1 Re: afirmacje 11.02.05, 10:22 To co otrzymałam brzmi : ja..imię i nazwisko, kocham i akceptuję siebie taką jaka jestem, taka jaka jestem zasługuję na miłość, szacunek i przyjaźń...dalej...wybaczam wszystkim którzy mnie skrzywdzili...no i rozwija się to do życzeń mówionych w czasie terażniejszym też..to znaczy jak jestem sama...żeby nie pisać przeczeń typu nie chcę być sama....tylko np mam kochanego faceta, jestem dobrym pracownikiem...(chociaż nie pracuję...), co do tych życzeń to jeszcze do nich nie doszłam...powtarzam na razie pierwszą część...do momentu wybaczam wszystkim...by zupełnie się...oczyścić....ale efekty już widzę powolutku. Kwestia by dobrze wypowiadać te życzenia...podobno..i muszę dokładnie to poczytać... 8-P Odpowiedz Link
amatemi Re: afirmacje 11.02.05, 11:25 witaj Beato Nie zdziw sie jak zaczna od Ciebie odchodzic ludzie. Pozdrawiam Cie goraco, amatemi)) Odpowiedz Link
beataanna1 Re: afirmacje 11.02.05, 14:12 Dlaczego uważasz, że ludzie zaczną odchodzić ode mnie...przecież nie wykrzykuję głośno swoich afirmacji..., nie stoję na środku placu i nie wrzeszczę do ludzi..by mnie zaakceptowali taką jaka jestem, wolna wola..jeśli ktoś nie chce mnie akceptować nikogo do tego nie zmuszę, hehe,może ktoś zostanie przy mnie...jednak...przecież afirmacja ma pomóc...nie skrzywdzić...nie klepię jej jak różańca...cały czas...tylko wtedy gdy jest mi smutno...powtarzam sobie te słowa...a muszę przyznać...że od jakiegoś czasu nawet tego nie robię...bo czuję się szczęśliwa... Odpowiedz Link
amatemi Re: afirmacje 11.02.05, 18:10 no wlasnie, ma pomoc. A afirmacja, czy ja bedziesz wykrzykiwac, czy tez powtarzac w mysli dziala podobnie. Z ta tylko roznica, ze jednak wypowiadanie jej na glos moze przyspieszyc przemiany. Dziala jak mantra. Przeczytaj sobie te afirmacje ze zrozumieniem. Wtedy bedziesz wiedziala o co mi chodzilo. Pozdrowionka serdeczne, amatemi))) Odpowiedz Link
pieszczoszek5 do Beatyanny1 12.09.05, 14:26 Jeśli Beato zrozumiałaś o co chodziło poprzedniczce( bo ja nie) że będą od ciebie niby ludzie odchodzić- to wytłumacz mi co takiego złego jest w twojej afirmacji( o co chodziło anatemi), - ja uważam że chyba się ciebie czepiała- nie rozumiem po prostu.Wytłumacz mi ją- jeśli rozumiesz, Odpowiedz Link
amatemi Re: do Beatyanny1 13.09.05, 13:52 )) pieszczoszku)) Jesli mowimy, piszemy myslimy o czyms to nasza intencja nabiera ogromnej mocy. Jesli ktos powtarza sobie wciaz zdanie: spieszmy sie kochac ludzi, tak szybko odchodza. To jaka informacje wysyla w eter???))) Pozdrawiam)) I mam nadzieje ze wystarczy Ci moja interepretacja)) Choc chetnie przeczytalabym interpretacje Beaty) amatemi Odpowiedz Link
eevvaa Re: afirmacje 10.02.05, 22:10 Witaj Anetarem ! Na pewno wiesz, że afirmacje służą przeprogramowaniu naszych form myślowych. Usuwamy poprzez afirmacje negatywne wzorce myślowe z naszego umysłu - więc nie możemy bezmyślnie je przepisywać. Przepisywanie afirmacji i jednocześnie powtarzanie ich w myślach może przyśpieszać te zmiany. pozdrawiam Cię serdecznie ewa < Życie jest piękne - tylko trzeba to jeszcze zauważyć. > Odpowiedz Link
sc200 Re: afirmacje 11.02.05, 08:11 Temat juz przeze mnie poruszany forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=468&w=17317073&v=2&s=2 Odpowiedz Link
anetarem Re: afirmacje 11.02.05, 13:49 Dziękuję wszystkim za dotychczasowe rady,Michale zaglądałam do twojego wątku do którego mnie odesłałeś- dzięki. Jednak to wszystko nie rozjaśniło jeszcze wszystkich moich wątpliwości może dlatego że jestem w tym temacie całkiem zielona. Czytam coś nie coś na różnych stronach i koniecznie chcę zacząć zmieniać swoje życie na lepsze na początek wybrałam afirmacje. Michale czytałam też to co pisałeś wcześniej że najpierw należałoby oczyścić podświadomość, ale czy nie można tak na skróty od razu zacząć afirmować? Jeśli tak można to poproszę o jakiś może link czy może żeby ktoś krótko napisał coś w rodzaju elementarza afirmacji/ bo na razie wiem że trzeba afirmacje przepisywać ze zrozumieniem i dodatkowo je powtarzać/tzn chodzi mi bardziej o to ile afirmacji można pisać jednorazowo, czy wszystkie afirmacje mają się skupiać na jednym temacie, czy można pisać dekrety afirmacyjne i dodatkowo jakieś jeszcze afirmacje na inny tema......?????Jeśli to gdzieś już było to podpowiedzcie mi gdzie mam tego szukać bo przejrzałam już sporo stron a dalej nic nie wiem. Pozdrawiam Aneta Odpowiedz Link
tamaya_lunaris Re: afirmacje 11.02.05, 14:04 Afirmacją staje się wszystko co wypowiesz w takiej afirmacyjnej formie, więc mimowolnie stosujesz ja być może na codzień, chociaż najczęściej afirmujemy złe rzeczy i przez to potem czujemy się gorzej. Pytałaś wyżej czy pisanie może być pomocne myślę, że technik jest wiele. Ostatnio czytałam sobie wczoraj dokładnie na temat afirmacji gdzie piszesz "Jestem ładna", a obok co Ci w związku z tym napisem przychodzi do głowy negatywnmego i tak przez dwadzieścia parę dni, aż przestaną Ci pojawiać sie negatywne podszepty i wtedy kolejne. Pozdrawiam, Tamaya Odpowiedz Link
sc200 Re: afirmacje 11.02.05, 14:18 Witaj, Nie wiem gdzie Cie mam odesłać - więc może ja pokuszę się o ustalenie Ci tych zasad formowania afirmacji? Ok ZASADY POPRAWNEGO FORMOWANIA AFIRMACJI 1. Musi być w czasie teraźniejszym 2. Należy je pisać ZE ZROZUMIENIEM (nie zasypiać czy myśleć o zielonych ludzikach...) 3. Należy pisać ja <imie> ..... x 5 Ty <imie> ..... x 5 On lub ona <imie> ..... x 5 4. Nie należy pracować z więcej niż 2oma-3 tematów na raz 5. Afirmacji w obrębie jednego tematu może być więcej ale muszą one dotyczyć właśnie tego tematu Wów czas można je układać w całe zdania, prawie opowieść - są to właśnie dekrety afirmacyjnej. 6. Pisałem o oczyszczeniu wcześniej podświadomości więc to wyjaśnie Jeśli nie korzystamy z metod np. huna to warto się modlić tzn. pomodlić o: "Boże prosze Cie o oczyszczenie moich intencji do tego a tego tematu" "Bóg wspomaga poprawienie jakości mojego życia" 7. Jeśli jesteś początkujący i za bardzo nie wierzysz w moc afirmacji to warto zaczynać od: "Ja <imie> ufam i dostrzegam pozytywne oddziaływanie moich afirmacji" "Ja <imię> Dziękuje, za niesamowitą moc afirmacji w moim życiu" itp Oczywiście w 3 osobach - jak wyżej. Odpowiedz Link
sc200 Re: afirmacje 11.02.05, 14:36 Sorry za szybko wysłałem. Wklejam teraz całość Witaj, Nie wiem gdzie Cie mam odesłać - więc może ja pokuszę się o ustalenie Ci tych zasad formowania afirmacji? Ok ZASADY POPRAWNEGO FORMOWANIA AFIRMACJI 1. Musi być w czasie teraźniejszym 2. Należy je pisać ZE ZROZUMIENIEM (nie zasypiać czy myśleć o zielonych ludzikach...) 3. Należy pisać ja <imie> ..... x 5 Ty <imie> ..... x 5 On lub ona <imie> ..... x 5 4. Nie należy pracować z więcej niż 2oma-3 tematów na raz 5. Afirmacji w obrębie jednego tematu może być więcej ale muszą one dotyczyć właśnie tego tematu Wów czas można je układać w całe zdania, prawie opowieść - są to właśnie dekrety afirmacyjnej. 6. Pisałem o oczyszczeniu wcześniej podświadomości więc to wyjaśnie Jeśli nie korzystamy z metod np. huna to warto się modlić tzn. pomodlić o: "Boże prosze Cie o oczyszczenie moich intencji do tego a tego tematu" "Bóg wspomaga poprawienie jakości mojego życia" Oczyszczanie przyśpiesza realizacje afirmacji, ale również to samo można osiągnąć przez właśnie... afirmacje i modlitwę. 7. Jeśli jesteś początkujący i za bardzo nie wierzysz w moc afirmacji to warto zaczynać od: "Ja <imie> ufam i dostrzegam pozytywne oddziaływanie moich afirmacji" "Ja <imię> Dziękuje, za niesamowitą moc afirmacji w moim życiu" itp Oczywiście w 3 osobach - jak wyżej. 8. Jeden cykl (zaliczam tu przestrzeganie góra 2-3 tematów) należy pisać przez około 4-6 tygodni No powiedzmy minimum 5 tygodni 9. Należy pisać CODZIENNIE - nie ma wymówek że to czy tamto. 10. Należy je pisać w spokojnym miejscu tzn nie słuchając muzyki (no chyba że cicha relaksacyjna) czy wiadomości sportowych, tv czy sąsiadki jednocześnie. Najlepiej osobny pokój i poprosić domowników aby nie przeszkadzali Tak jak napisałem nie należy zbyt wiele tematów na początek poruszać bowiem, w zależności od stopnia pop* podświadomości lepiej Jej nie mieszać za dużo na początek. LEPIEJ SYSTEMATYCZNIE I MAŁO niż DUŻO i NARAZ ! Oglądanie efektów... Pierwszym efektem jest AKCEPTOWANIE afirmacji Polega to na tym, że na początku starajcie sie pisać tak ------------------------------------------------------------------------------ AFIRMACJE || REAKCJE ------------------------------------------------------------------------------ Ja <imie> itd itd || pisz reakcje Ja <imie> itd itd || pisz reakcje Ja <imie> itd itd || pisz reakcje Ja <imie> itd itd || pisz reakcje Ja <imie> itd itd || pisz reakcje to samo Ty i On (lub ona) || pisz reakcje LEGENDA: = "pisz reakcje" = W tym miejscu należy pisać pierwsze myśli KAŻDE nawet te najgłupsze jakie przyjdą po napisaniu ze zrozumieniem lewej strony czyli afirmacji. Będzie to DIALOG Z PODŚWIADOMOŚCIĄ Później za 1 razem (piwszy dzień pisania afirmacji) czy za drugim, trzecim będziemy widzieli pewną logikę w ODPOWIEDZIACH PODŚWIADOMOŚCI. I to co się ujawnia to jest często obrona naszej podświadomości. Prosze się tym nie zrażać. Jeśli po prawej stronie pojawia się problem to należy wysunąc z niego wniosek i napisać do niego AFIRMACJE rozwiązującą TEN PROBLEM i dopisać do tych pisanych w tym cyklu Przykład ------------------------------------------------------------------------------ AFIRMACJE || REAKCJE ------------------------------------------------------------------------------ 1 Ja Zosia posiadam BMW 745i || brrrrrrrrr 2 Ja Zosia posiadam BMW 745i || ???????? 3 Ja Zosia posiadam BMW 745i || a po co Ci????? 4 Ja Zosia posiadam BMW 745i || kurcze ide wyłączyć bo chyba || zapomniałam gaz w kuchni sprawdzić 5 Ja Zosia posiadam BMW 745i || I tak Ci zaraz ukradną!!! Nie || pamiętasz??? A w TV pokazywali jak kradną ||takie na stłuczkę i możesz życie stracić! ||Po co Ci to??? Jak widać: pkt 1-4 to są Ściemy podświadomości aby olać temat a pkt 5 pokazuje konkretny problem Jaki? Poczucie bezpieczeństwa Bo jak mam poczucie bezpieczeństwa to mi BMW nie ukradną więc... afirmacja Ja Zosia jestem bezpieczna Ja Zosia czuję w każdej chwili Bożą opiekę i ochrone i jestem za to wdzięczna itp itd Jak rozpoznać kiedy afirmacja działa? Albo kiedy zaczyna wchodzić coraz łatwiej do Podświadomości? Kiedy nie mamy żadnej reakcji!!! podkreślam ŻADNEJ Jeśli ktoś pomyśli sobie (przykładowo w omawianym wyżej problemie): NO TAK PRZECIEŻ MNIE STAĆ NA SUPERFURĘ to jest to również ściema To tak jak w życiu Jeśli uczestniczymy w dużym spotkaniu gdzie wiele osób przedstawia rozwiązanie problemu, to przecież nie dyskutujemy z osobą, z którą się zgadzamy Może ktoś jeszcze coś dopisze? O czym zapomniałem? Odpowiedz Link
anetarem Re: afirmacje 11.02.05, 14:57 Michałdzięki że jest tu ktoś taki jak ty i że jest to forum Odpowiedz Link
sc200 Re: afirmacje 11.02.05, 15:37 Jeszcze trzy punkty zapomniałem: 11. Nie wolno używać zaprzeczeń Np. niewłaściwe: Ja Zosia nie palę papierosów właściwe: Ja Zosia żyję zdrowo 12. Afirmacje nie mogą być ZBYT ZŁOŻONE Tzn jedno zdanie na 10 linijek, Bo tam gdzie my się pogubimy to i podświadomość się pogubi. A tam gdzie sie pogubi to to oleje 13. Afirmacje nie mogą zawierać słów: Należy mi sie cos a coś np. Mi Zosi należy się bardzo dobra praca z super zarobkami Gdzie tu jest błąd? dwa błędy Ad. 1 Podświadomość myśli: "Ok Zosiu Należy Ci się" I nic ponadto Ad. 2 Jak jest fragment "super zarobki" to należy powiedzieć JAKIE są te SUPER więc lepiej użyc konkretnych sum np. zarabiam minimum 1000PLN netto na rękę na miesiąc Z mojego doświadczenia lepiej mówić teksty: "minimum" bo jeśli powiemy bez tego słowa to podświadomość będzie miała ciężej (czytaj mozolniej i znacznie dłużej) wykreować właśnie TAKĄ KONKRETNĄ PRACĘ CO DOSTANIEMY powiedzmy x brutto co wyjdzie równe 10000PLN netto. Ciężko. A tak to OTWIERAMY się tą afirmacją na zarobki wieksze A słowo "super zarobki" są różnie rozumiane Więc z tego wniosek NALEŻY UKŁADAĆ AFIRMACJE PRECYZYJNIE !!! I BARDZO NA TO UWAŻAĆ. Mają być PROSTE i PRECYZYJNE. Inny przykład nieprawidłowej afirmacji. lub Ja Zosia zdrowieję bo: podświadomosć: "OK zdrowiejemy tak codziennie. Ok to pożyjemy 80 lat to rozłoże zdrowienie na całe życie" no to za 10 lat przestanie boleć kręgosłup za kolejne 10 lat coś następnego itd... Prawidłowo: Ja Zosia jestem zdrowa Odpowiedz Link
sc200 Re: afirmacje 12.02.05, 13:45 Kolejny punkt dorabiam 14. Afirmacje mają dotyczyć NAS SAMYCH. Nie mogą być manipulacją. Choćby nawet w najszczerszych i dobrych intencjach Więc nic nie pomoze afirmacja: "On Paweł (załóżmy tak ma na imie mąż przykładowej Zosi ) ma bardzo dobrą pracę" Pamiętajcie nie da się wpłynąc na innych jeśli sami tych zmian nie akceptują, a skoro wymieniony Paweł nie ma dobrej pracy tzn. że sam podświadomie uważa że na nią nie zasługuje - choćby niewiadomo co mówił świadomie Jeśli ktośstara się "wstawić" za innych to polecam modlitwy. Są to tzw. modlitwy wstawiennicze. Ps. Myślę że z czasem powstanie strona skupiająca że tak powiem nieładnie przepisy na afirmacje, modlitwy (?) itp itd na osobnej stronie, do której będzie coś dopisywane sukcesywnie w miare nowych pomysłów Ewy, delphine2, moich i innych forumowiczów. Link do strony pojawi się w opisie forum Odpowiedz Link
elijana Re: afirmacje 14.02.05, 09:45 A co myślicie o afirmacjach podczas medytacji ? Mnie one najbardziej odpowiadają ,wtenczas najlepsze sa wizualizacje i można sie "przenosić w czasie" czyli wczuwać w spełnienie nastrojem itp.I jeszcze jedno czy afirmacje b.konretne np. mam określoną kwotę na koncie są odpowiednie? Odpowiedz Link
tamaya_lunaris Re: afirmacje 14.02.05, 15:41 Myślę, że te metoda z medytacją może być bardzo skuteczna. Stosowałam takie programowanie w fazie medytacyjnej z całkiem dobrym powodzeniem. Pozdrawiam, Tamaya Odpowiedz Link
sc200 Re: afirmacje 14.02.05, 15:48 Witaj Co do pierwszego masz racje - każda afirmacja nawet w medytacji ma dużą siłę oddziaływania - chociaż pewno i tak mniejszą niz typowe modlitwy. Ale na pewno ma. Warto w każdej postaci afirmacje "urozmaicać" Co do pytania drugiego. "mam określoną kwotę na koncie są odpowiednie" Moim zdaniem nie uściślaj tego zbyt dokładnie - bo wówczas zamykasz się na coś ... wiecej. I jakby szansa realizacji spada. Oczywiście przy dużej sile kreacji i taka kwota się pojawia w rzeczywistości Więc zamiast mówić: "Ja ... mam 10000 PLN na koncie, które należą do mnie" lepiej: "Ja ... mam conajmniej 10000 PLN na koncie, które należą do mnie" Bo czemu nie miałabyś mieć np. 15000? Odpowiedz Link
usmiech8 Re: afirmacje 16.02.05, 11:50 Witam Michał proszę Cię o rozszerzenie tematu oczyszczania intencji, tzn konkrektnie interesuje mnie, czy lepiej jest w trakcie pracy z afirmacjami prosić Boga o oczyszczenie intencji do *tego* konkretnego tematu, czy może (aby uniknąć blokowania (?)) lepiej będzie modlić się o oczyszczenie wszystkich intencji, jak to napisałeś w innym wątku. I czy proponowane przez Ciebie krótkie modlitwy w tej intencji wystarczają? Pozdrawiam Odpowiedz Link
sc200 Re: afirmacje 16.02.05, 19:34 Witaj, A przeczytałaś wątek "Banalny przepis"? Czy chcesz coś więcej? Ale spróbuje odpowiedzieć przynajmniej na pytanie. Pytasz mnie o takie rzeczy, że trochę śmieszno mi się zrobiło ) Oczywiście, moim zdaniem lepiej modlić się o oczyszczanie wszystkich intencji inaczej mówiąc o wysprzątanie całego pokoju podświadomości. Bo może okazać się, że oczyszczenie tylko jednego kąta nie będzie do końca pomocne, bo z innych rogów pokoju będą tam podmuchem wiatru napływały śmieci... Modlitwy najlepiej układać samemu Przykładowa modlitwa zapożyczona od Łukasza Tuchacza (c) dot. pieniędzy i zarabiania: "Niech się dokona we mnie uwolnienie od wszystkich negatywnych intencji dotyczących pieniędzy. Niech się dokona we mnie uwolnienie od wzorców lęków, wątpliwości i oporów przed zarabianiem i posiadaniem pieniędzy. Niech się dokona we mnie uwolnienie od tych wzorców i intencji, które nie pozwalają mi zarabiać i posiadać pieniądze. Jestem gotowy i otwarty by zarabiać i posiadać pieniądze. Niech się dokona we mnie uwolnienie od wszystkich intencji, wzorców i mechanizmów dotyczących bogactwa. Jestem gotowy i otwarty by uwolnić się od wszelkich intencji, wzorców i mechanizmów dotyczących bogactwa. Niech się dokona we mnie uwolnienie od wszystkich negatywnych dotyczących ludzi bogatych. Niech się dokona we mnie uwolnienie od wzorców lęków i wątpliwości na których opiera się wzorzec pasożytnictwa. Niech się dokona we mnie uwolnienie od wszelkich intencji, wzorców, mechanizmów i programów pasożytowania na innych ludziach. Niech się dokona we mnie uwolnienie od wzorca lęku przed przywiązywaniem się do czegokolwiek. Niech się dokona we mnie uwolnienie od wszystkich negatywnych intencji, wzorców i mechanizmów przywiązywania się do czegokolwiek. Jestem gotowy i otwarty by uwolnić się od wszystkich negatywnych intencji, wzorców i mechanizmów przywiązywania się do czegokolwiek. Niech się dokona we mnie uwolnienie od wzorców lęków i wątpliwości na których opiera się wzorzec nie radzenia sobie w życiu. Niech się dokona we mnie uwolnienie od intencji, wzorców, mechanizmów i programów nie radzenia sobie w życiu. Jestem gotowy i otwarty by doskonale radzić sobie w życiu. Niech się dokona we mnie uwolnienie od wzorców lęków i wątpliwości na których opiera się wzorzec uciekania od życia w praktykę duchową. Jestem gotowy i otwarty by uwolnić się od wzorca uciekania od życia w praktykę duchową. Jestem gotowy i otwarty na zmianę jaka dokona się we mnie, moim postrzeganiu i w moim życiu po tej modlitwie. Wyrażam pełną zgodę na spełnienie się tej modlitwy. Niech się dokona!" Przykładowa modlitwa Ani Atras: "Niech dokona się we mnie i w moim życiu konieczna zmiana, do tego, bym uzdrowiła swoje nastawienie, intencje oraz wszelkie wzorce ograniczające mnie w doświadczeniu w moim życiu poczucia bogactwa. Niech pojawią się w moim życiu okoliczności, które sprawią, że uruchomi się we mnie chęć i motywacja do zmiany tych wzorców. Niech pojawią się możliwości, które dostrzegę i z których skorzystam. Niech pojawią się w moim życiu osoby, które mi w tym pomogą. Jestem gotowa na ich pomoc. Jestem gotowa, na wszelkie zmiany, jakie się w związku z tym dokonają w moim życiu i we mnie. Niech wszelkie siły wszechświata ustawią się tak, bym przejawił gotowość na doświadczanie w moim życiu poczucia spełnienia, jako istota bogata i świadoma możliwości, jakie daje mi materia. Jestem gotowa na to, by zaistnieć w materii, jako istota doświadczająca jej bogactwa. Niech się dokona" Oto schemat skutecznej modlitwy błagalnej stworzonej przez Kahunów, opracowany przez Leszka Żądło: 1. Zbadanie problemu, który polega na sprawdzeniu o co mi chodzi? Czy nie jest to wewnętrznie sprzeczne z tym, o co się już wcześniej modliłem. Czy przypadkiem nie chcę wyrządzić komuś krzywdy. Czy nie chcę własnej krzywdy? 2. Odpowiedz sobie na pytanie, czy chcesz rozwiązać ten problem. Jeśli masz w głowie bałagan i nie wiesz, czego chcesz, módl się o uwolnienie od bałaganu i realizację Boskiego Planu. 3. Odpowiedz, jak rozwiązać ów problem. Jeśli widzisz problem jako rozwiązany przez siebie na swój sposób, to po co się modlić? 4. Przygotowanie formuły modlitwy (prośby). Całą formułę układaj w czasie teraźniejszym. Dla Boga wszystko jest teraz. Formuła nie może zawierać negatywnych myśli ani o tobie, ani o kimkolwiek innym 5. Naucz się formuły na pamięć, tak byś mógł ją wypowiadać w każdej chwili bezbłędnie. Teraz następuje właściwa modlitwa. 6. Koncentracja na temacie, relaks i ładowanie się energią przez głębokie oddychanie (zaleca się stosowanie od 3 do 10 głębokich energetyzujących oddechów) 7. Trzykrotne wypowiedzenie formuły bez zmian i poprawek. Dobrze, gdy powtarzaniu tekstu towarzyszy wizualizacja - to przyspiesza realizację 8. ZAWSZE kończ modlitwę formułą: „cokolwiek się stanie, niech służy Najwyższemu Dobru mojemu i innych” 9. Podziękowanie za to ,że już się to stało 10. Wyjście z medytacji Odpowiedz Link
usmiech8 Re: afirmacje 17.02.05, 08:56 Witaj Dziękuję za odpowiedź. Tak, czytałam ten wątek (w całości). Moje pytanie/ prosba wynikała z faktu, że pracując z jedną z afirmacji miałam problem z uzyskaniem / odczytaniem (?) odpowiedzi od podświadomości. Czułam intuicyjnie, że chodziło o nieoczyszczone intencje, no ale w czoraj późnym wieczorem w końcu ją dostałam . Dziękuję za poświęcenie mi czasu. Pozdrawiam Odpowiedz Link
nadia338 Re: afirmacje 17.02.05, 14:22 Od jakiegos czasu zaczelam stosowac afirmacje. Pisze je na kartce w trzech osobach. Zauwazylam, ze czesto odbiegam myslami od tresci afirmacji i pisze slowa zupelnie bezmyslnie. Moze lepiej jest wiec przed lustrem, obserwujac mimike twarzy. Raz probowalam, zauwazylam, ze nie jest to latwe. Afirmacje typu: 'jestem ladna' sa moim zdaniem 'zaawansowane', gdyz jesli sie siebie nie ackeptuje, mowienie sobie 'jestem ladna' kloci sie kompletnie z naszymi myslami. Wole wiec afirmacje typu: 'jestem mila, lubiana, atrakcyjna', potrafie w nie uwierzyc, natomiast mowiac 'jestem ladna' po prostu w duchu w to nie wierze. wydaje mi sie, ze afirmacje musza pzyPrzynajmniej w malym stopniu byc zgodne z naszymi odczuciami. Na przyklad osoba bardzo niesmiala, jak powie sobie: ‘jestem bardzo smiala’, myslicie, ze nagle stanie sie smiala? Nie wydaje mi sie. Odpowiedz Link
sc200 Re: afirmacje 17.02.05, 14:55 Witaj, I dlatego tak ważna jest precyzja nie tylko w układaniu afirmaji ale też w określaniu TEGO CO CHCE SIĘ OSIĄGNĄĆ Npiasałaś żę afirmacja "Jestem ładna" jest bez sensu - też sie zgadzam. Lepiej pisać żę jest się lubianym i owszem, ale pisać że jestem miła? Zaraz coś mi tu na mile w Twoich afirmacjach śmierdzi poczuciem niegodności względem siebie czy jak kto woloi nli niskim poczuciem wartości. Zgadłem? Coś Ci wytłumacze Mi np. całkowicie rybka czy ktoś mnie lubi czy ktoś mówi mi że jestem atrakcyjny czy miły. I Ty powinnaś zaprzestać takich afirmacji. Bo one wydają sie atrakcyjne na początek ale są pewną pułapką Raczej takie: Ja ... doceniam się pod każdym względem Ja ... zawsze wiem czego chcę Dziękuje za doskonałość mojej istoty pod każdym względem Wierz mi, że jeśli będziesz afirmowała tak dalej jak afirmujesz dotychczas to wpadniesz prędzej czy później uzależnienie od cudzych opinii (o ile już tego nie masz) i na końcu okaże się żę nie taki skutek chciałaś osiągnąć A afirmacja dotycząca śmiałości "Ja ... jestem otwarta i ufna w nowe zdarzenia imojego życia" "Ja ... otwieram się na pozytywne doświadczenia" Naprawdę trzeba głęboko zastanawiać się przed napisaniem sensownych afirmacji tzn takich które albo niczego w naszym życiu tak naprawdę nie zmienią lub też zostaną wyparte przez inne przyzwyczajenia, nad którymi nie chcemy sięzastanawiac a które są obecne w naszej podświadomości. Dlatego ZAWSZE WARTO stosować najpierw tą metodę skojarzeń zanim dojdzie się do właściwej afirmacji. Tą metodę już chyba opisywałem Odpowiedz Link
nadia338 Re: afirmacje 17.02.05, 15:33 Jest wiele racji w tym, co napisales. Psycholog poradzila mi afirmacje typu:’jestem potrzebna, kochana i zawsze mile widziana’. Dodam, ze zostawila mnie osoba, ktora bardzo kochalam i nadal kocham. W zwiazku z tym ta afirmacja. Moze moglbys mi poradzic, jaka afirmacja bylaby bardziej wiarygodna (dla mojego umyslu)? Odpowiedz Link
ja118 Re: afirmacje 18.02.05, 10:06 Bardzo zainteresował mnie temat afirmacji. Chciałabym o rozszerzenie tematu pisania afirmacji w trzech osobach. Nie jestem pewna czy dobrze zrozumiała. Przyjmijmy że afirmuję Kocham i akcepuję siebie taką jaka jestem. Czy afirmacja pisana w trzech osobach powinna brzmieć następująco: Ja Magda kocham i akceptuję siebie taką jaka jestem Ty Magda kochasz i akceptujesz siebie taką jaka jesteś Ona Magda kocha i akceptuje siebie taką jaka jest. Do tej pory nie spotkałam się z zaleceniem pisania afirmacji w trzech osobach Odpowiedz Link
sc200 Re: afirmacje 18.02.05, 10:54 ja118 witaj Bardzo dobra afirmacja możę tylko aby nie wyszło sztucznie pisz tak jak do Ciebie ludzie mówią (dla Ty i Ona) czyli jak mówią Madziu to pisz: Ty Madziu kochasz i akceptujesz siebie taką jaką jesteś Ona Madzia kocha i akceptuje sibie taką jaką jest Możesz dodawać przymiotniki np. Droga Madziu, albo Cudowna Madziu do koloru do wyboru. Umilaj sobie te afirmacje. Odpowiedz Link
sc200 Re: afirmacje 18.02.05, 10:51 Witaj No to ta psycholog nie miała do końca racji... Nie byłaby to zbyt skuteczna afirmacja. A co do tego, jaka afirmacja byłaby najlepsza dla Twojej jpodświadomości naprawdę nie wiem Sama musisz to wyczuć. Dodam tylko tyle, że zawsze istnieje metoda piramidy i musisz dojść do pierwotnych przyczyn dlaczego czujesz się "niepotrzebna, niekochana i nie zawsze mile widziana" Pisz: --------------------------------- Efekt problemu nr. 1 (czuje się niepotrzebna) | pierwsza myśl (może druga, trzecia itd) pierwsza myśl --> afirmacja pod to ta afirmacja | pierwsza myśl (itp druga, trzecia itd) te myśli --> afirmacja pod to -------------------------------------- To samo powtarzasz od początku (to co jest między "--------") dla problemu nr 2 pt. "Dlaczego czuję się niepotrzebna" i dla problemu nr 3 "Dlaczego nie zawsze jestem mile widziana, co za tym się kryje?" W ten sposób dojdziesz do przyczyn i te przyczyny prawdopodobnie (!!!!) Z WSZYSTKICH PUNKTÓW SKUPIĄ SIĘ DO JEDNEJ (góra) DWÓCH PROBLEMÓW np. bo czuję się niegodna.... I wówczas układasz afirmacje pod ten jeden problem. Po przepracowaniu jak to w piramidzie... to co w dół tych tematów zostaje oczyszczone... Odpowiedz Link
nadia8 Re: afirmacje 18.02.05, 13:39 Pogubilam sie. Sadzilam, ze nalezy pisac/mowic afirmacje w 1 osobie. Odpowiedz Link
sc200 Re: afirmacje 18.02.05, 14:17 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25670&w=20472909&a=20494927 Odpowiedz Link
nadia8 Re: afirmacje 18.02.05, 20:29 Dziekuje. Pozostane przy formule: "ja....":-, ktora najbardziej do mnie przemawia (i mam nadzieje, ze zaskutkuje juz niedlugo). Odpowiedz Link
lorddead Re: afirmacje 19.02.05, 19:18 Na mnie afirmacje wogóle nie działają. Chyba musial bym siedzieć na jakimś tronie, a wokół mnie afirmowały by mnie całe tłumy ludzi, żeby coś z tego było. Odpowiedz Link
delphine2 Re: afirmacje 19.02.05, 19:30 lorddead napisał: > Na mnie afirmacje wogóle nie działają. Chyba musial bym siedzieć na jakimś > tronie, a wokół mnie afirmowały by mnie całe tłumy ludzi, żeby coś z tego było. > hehe fajnie ujęłeś na mnie tez nie działaja coż ..... Odpowiedz Link
eevvaa Re: afirmacje 19.02.05, 21:19 Witam )) Myśl słowo i czyn to twórcze energie, które każda z osobna jak i wspólnie mają moc budowania naszej rzeczywistości, którą nazywamy doświadczeniem.Jeśli w życiu nie doświadczamy tego czego byśmy chcieli, to nie dlatego, że Bóg pozostaje głuchy na nasze afirmacje ( modlitwy) - nasze myśli, słowa i czyny są sprzeczne z naszymi pragnieniami.Nie jest dobrze robić co innego niż się myśli. Ani mówić co innego , niż się myśli. Postępując tak zaprzeczamy sami sobie, a skutki ( nasze doświadczenie) stają się nieprzewidywalną" mieszaniną" - brakuje w naszym życiu konsekwencji i spójności. Piszesz "a wokół mnie afirmowały by mnie całe tłumy ludzi, żeby coś z tego było."- Ha, ha chyba by Cię wielbiły te tłumy Czasami afirmacje mogą nie działac, tylko zadziałaja wtedy , gdy dziękujemy Bogu jakbyśmy to już mieli - może nie każdy potrafi prosić. Poprostu musi zachodzic spójność pomiędzy myślą, słowem i czynem . trzeba też miec troche zaufania do siebie i Boga. Takie uczucia negatywne jak: strach , zawiść , cynizm itp. też mogą przeszkadzać w spełnianiu się naszych próśb. Serdecznie pozdrawiam ewa Życie jest piękne -tylko trzeba to jeszcze zauważyć. Odpowiedz Link
lorddead Re: afirmacje 20.02.05, 00:22 eevvaa napisała: > nie doświadczamy tego czego byśmy chcieli, to nie dlatego, że Bóg pozostaje > głuchy na nasze afirmacje ( modlitwy) - nasze myśli, słowa i czyny są sprzeczne > z naszymi pragnieniami. > trzeba też miec troche zaufania do > siebie i Boga. To bóg ma słyszeć nasze afirmacje czy my? Sobie ufam, nie mam sprzecznych dążeń, staram się zachować spójność swojej osobowości, więc teoretycznie spełniam podane przez ciebie warunki, a mimo to jakoś nie czuję tych afirmacji. Odpowiedz Link
sc200 Re: afirmacje 20.02.05, 10:56 Witaj Ktoś wielki kiedyś powiedział: Afirmacje są po to abyśmy zmienili swój podświadomy stosunek do rzeczy, które chcemy otrzymać/zmienić. Bóg z Nami kontaktuje się poprzed Nadświadomość (ma to każdy z nas) i realizuje to co mamy zakodowane w podświadomości. Mówiąc inaczej, daje nam to czego chcemy (zawsze) Jeśli afirmacje na Ciebie jak piszesz nie działają, to mam szerokie wątpliwości czy sobie ufasz . Słowa to nie wszystko skoro nie widzisz skutków... A skoro nie czujesz afirmacji to mogą być różne przyczyny... pomijam to, że nie wiem czy rzetelnie nad nimi pracujesz czy też robisz to z doskoku, to proponuje Ci zrobić metodę przeciwstwanych myśli (to już omawialismy na tym forum) również. Odpowiedz Link
lorddead Re: afirmacje 25.02.05, 01:46 sc200 napisał: [...] > Jeśli afirmacje na Ciebie jak piszesz nie działają, to mam szerokie wątpliwości > czy sobie ufasz . Słowa to nie wszystko skoro nie widzisz skutków... > > A skoro nie czujesz afirmacji to mogą być różne przyczyny... pomijam to, że nie > wiem czy rzetelnie nad nimi pracujesz czy też robisz to z doskoku, to proponuje > Ci zrobić metodę przeciwstwanych myśli (to już omawialismy na tym forum) również Nie pracuje nad tym rzetelnie, bo po porostu tego nie czuję. Afirmacja to pewna forma, której nie akceptuję, ale równie dobrze mogę sobie przyswoić te same treści w zupełnie w innej formie. Skutek będzie taki sam. Sporo pracuje nad śnieniem, odnajduję spokój i harmonię w "własnoręcznie zbudowanej", wyśnionej świątyni, w której zwykłem medytować i rozmawiać z Bogami. Odpowiedz Link
nadia8 Re: afirmacje 20.02.05, 21:49 Jeśli w życi > u > nie doświadczamy tego czego byśmy chcieli, to nie dlatego, że Bóg pozostaje > głuchy na nasze afirmacje ( modlitwy) - nasze myśli, słowa i czyny są sprzeczne > z naszymi pragnieniami. Nie zgadzam sie z tym! Moje afirmacje nie sa sprzeczne z moimi pragnieniami. Zreszta te afiramcje to na naprawde nic wielkiego! Bo czy rzecza niemozliwa jest byc szczesliwa matka i mezatka??? To jest sprzeczne? Odpowiedz Link
natali_ Re: afirmacje 21.02.05, 08:57 witam, wydaje mi sie , a raczej jestem pewna, bo sama ostatnio tego doswiadczylam, tak jak tu juz nie raz bylo pisane, ze nic nie zmienimy, tzn afirmacje nic nam nie pomoga jesli nie usuniemy z naszej podswiadomosci blokad w danym temacie, ja kilkanascie trazy podchodzilam do tematu oczyszczenia tzn myslalam sobie "co jest nie tak?!!", bo mialam swiadomosc tego ze cos mnie blokuje ale nie bylam pewna, a raczej swiadoma tego co to jest, pisalam afirmacje ale mialam caly czas wrazenie ze trafia na sciane i dalej nie pojdzie ....w koncu doszlam do sedna, tzn do zrodla problemu....tak naprawde nie raz o tym mowilam ze to "cos" jest powodem ale nigdy sobie tego w 100% nie usiadomilam. Po tym jak doszlam do tych blokad poczulam sie jakas taka lzejsza, dziwne wrazenie, a w nocy snilo mi sie pranie, tzn sen o tym jak piore brudne rzeczy...moze to zbieg okolicznosci z tym snem o praniu i oczyszczaniem mojej podsiadomosci, ale przeciez kazdy zbieg okolicznoisci nie jest tylko zwyklym przypadkiem .... N. Odpowiedz Link
nadia8 Re: afirmacje 21.02.05, 10:23 Jesli chodzi o blokady, to jakis czas temu mialam mozliwosc skorzystania z uzdrawiania duchowego (SRT). Nie bede wdawac sie w szczegoly, pragne tylko napisac, ze osoba, ktora mi pomogla powiedzila, ze moje blokady zostaly usuniete. Moze to kewstia jej slow, moze chce w to wierzyc, ale ... nie czuje zadnej blokady....czuje sie otwarta na Nowe (stad te afirmacje)i jak na razie nic Ale nie zniechecam sie za bardzo w swoich afirmacjach. Tylko czasem dopadaja mnie watpliwosci - czy to ma jakis sens? Odpowiedz Link
nadia338 pytanie do sc200 23.02.05, 13:09 Czy afirmacja ja,..., wybaczam.... i pozwalam mu zyc jego wlasnym zyciem moze byc twoim zdaniem skuteczna? Chcialabym 'wyzwolic sie' z tych natretnych mysli, wyrzucic go ze swoich mysli, bo juz dostaje swira od tego myslenia. Odpowiedz Link
sc200 Re: pytanie do sc200 23.02.05, 14:33 Witaj Afirmacje w stylu: "ja wybaczam sobie coś..." nie są dobre już lepiej "ja doceniam siebie" badź "ja jestem godna tego czy owego" itp Afirmacja "pozwalam mu zyc jego wlasnym zyciem" nie jest również dobra bo afirmacje dotyczą nas samych i choć niby tu dotyczy Ciebie to jednak jest niefortunna pod tym wzgledem że kogoś tam imiennie wpłatujesz w to w co afirmujesz. Nie wiem pod jakim kątem chcesz tą afirmację użyć. Ale lepiej byłoby tak: "Ja jestem wolna i doceniam tę wolność" "Ja ... spotykam wspaniałego partnera i tworzę z nim harmonijny związek" "Ja ... otwieram się na wspaniałą miłość w związkach partnerskich" itp Odpowiedz Link
nadia8 Mam pytanie 01.03.05, 22:58 Trzeba chyba bardzo bardzo chciec, aby afirmacje sie urzeczywistnily. Ja bardzo chce ale nic sie nie dzieje. Czy jestem jedna z tych osob, na ktore afirmacje nie dzialaja? Czy po prostu to wszystko to jedno wielkie nieporozumienie???? Odpowiedz Link
sc200 Re: Mam pytanie 02.03.05, 09:55 Witaj nadio Kochana nadio, zawsze trzeba bardzo chcieć czegokolwiek w życiu się nie dotkniemy. Jeśli sami tego nie chcemy i nie robimy wszystkiego co w naszej mocy aby nasze przekonania urzeczywistnić to nikt za nas tego nie zrobi. To jak "bardzo się chce" wskazuje i generuje determinacje w dochodzeniu do celu. Tak samo jest przy afirmacjach, ale tu dochodzi jak nigdy: systematyczność, pracowitość. Skoro nie widzisz efektów afirmacji to powodów może być pare: 1. Nie czujesz tego tematu Zacznij wiec od afirmacji. Ja ... wiem o sile i kreacji moich afirmacji! 2. Masz blokady Zacznij od metody słupków Dojdź do prawdziwych przyczyn oporu. Było to już opisywane przeze mnie nieraz 3. Piszesz: "Czy po prostu to wszystko to jedno wielkie nieporozumienie????" Szybko wyłącz Twój świadomy umysł ) Bo tylko wówczas generują się takie pytania. A na głupie pytania są głupie odpowiedzi albo ich nie ma wcale Do roboty nie obijać się! Odpowiedz Link
usmiech8 Re: afirmacje_może komuś pomoże :) 03.03.05, 09:05 Witam Dla tych z Was, którym afirmacje "nie działają" polecam książkę "7 nawyków skutecznego działania" Stephena R.Covey'a. Wczoraj ją zakupiłam i już wiem, że bardzo mi pomoże w dalszej pracy z afirmacjami. Może Wam również? Pozdrawiam Odpowiedz Link
tee2000 Re: afirmacje_może komuś pomoże :) 19.09.05, 21:07 "Niech się dokona we mnie uwolnienie od wszystkich ......" to sposob afirmowania ktory moze sie dokonac za dzien jak i za 60 lat bo brak tu czasu terazniejszego dokonanego. polecam afirmacje Saint germein mam pytanie - dlaczego niektore osoby zalecaja i afirmuja w trzech osobach ?? z gory dziekuje za odpowiedz pozdrawiam Odpowiedz Link
angelika211 Re: afirmacje 19.09.05, 22:05 ja sobie od kilku lat wyobrazam siebie znajaca biegle dwa jezyki obce , siebie po studiach ,z usmiechem sukcesu na ustach. i czy ta afirmacja dziala ? -poniekad - w kazdym badz razie studia dopiero zaczynam ,jez. obcy to tylko niemiecki , angielskie slowka nie wchodza mi do glowy , ale wmawiam sobie rano ,we dnie ,i w nocy , ze opanuje mowe Dikensa , ale poza wmawianiem tego swojej podswiadomosci ucze sie ... afirmacje nie zadzialaja ot tak , trzeba im nieco dopomöc ... przynajmniej w moim przypadku tak jest. Odpowiedz Link