madohora Re: Śląskie wice:) 24.06.16, 20:41 zamknięty Sędzia do oskarżonej o zabicie męża: - Dlaczego otruła pani męża grzybami? - Bo w całym mieście nie było arszeniku... Odpowiedz Link
madohora Re: Śląskie wice:) 24.06.16, 21:55 zamknięty Stirlitz poszedł do lasu, ale ani borowików, ani podgrzybków, ani nawet opieniek nie było. - Pewnie nie sezon - pomyślał Stirlitz, siadając w zaspie., Odpowiedz Link
madohora Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 15:01 zamknięty Antek uoskarżył Francika skuli uobrazy. Syndzia przi rozprawje we Sóńdzie Powiatowym we Toszku: - Skuli czego czujecie sie uobrażyni?". Antek: - Francek mie spierónowoł! - No, no. Pierón u nos to niyma fest uobraźliwe słowo! - Jak tak, to żegnej ty pieróński Syńdzio!. Odpowiedz Link
madohora Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 15:18 zamknięty - Panie Gajda, czy waszo baba je dóma? - Niy, przed trzyma godzinami poszła na pjyńć minut do sómsiadki. Odpowiedz Link
madohora Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 15:29 zamknięty Roz spotkało sie trzech kamratów. Wypili se i terozki stoć musieli na przistanku, żeby do dóm zajechać. No i tyn jedyn tak prawi: - Jakby tak stoła sam moja staro, to by przez drzwi do tramwaju niy wlazła, bo tako je grubo. - To jeszcze nic - pado tyn drugi. - Jakby sam stoła moja staro, to by sie ani tramwaj na szynach niy zmieścił. Przeca jak ida ze nióm do teatru to kupuja trzi bilety, bo jedyn stołek jyj niy stykniy. - To jeszcze nic - pado tyn trzeci. - Moja baba je i tak grubszo. Mo taki fajny stanik, to jak jo go zaniósł do pralni, to mi padali "namjotów do czyszczynio niy przijmujymy". .. Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 15:33 zamknięty Roz jechała jedno baba bankóm do Chorzowa. Kónduktorka pyto jóm kaj jedzie? - Do Chorzowa - pado baba. - Do Starego? - pyto kónduktorka, no bo to i Stary Chorzów je. - Niy! - pado baba, - Do ymy prać. Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 16:02 zamknięty - Baba niy je czowjekjym! A wiecie po jakjymu niy? Bo jak sie na nióm zawoło: "Hej czowjeku!", to łóna sie nigdy niy łobejrzy, a chłop zawsze! / Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 16:04 zamknięty Na jednym łodpuście bół bardzo srogi ścisk. No i jednyj staryj babie łukradli we tym ścisku pjynióndze. A miała je we kiecce we kabzie. Prziszła zatym ze płaczym do proboszcza i prosi, coby proboszcz ze ambóny wygłosili i sómiyniy złodziyjowi skruszyli. No nale farorz jóm naprzód pytajóm: - A niy zmiarkowaliście nic, jak wóm tam kto rynka wsadzowoł? - Ja! - pado baba. - Zmiarkowała, ino myślała że to we dobrych zamiarach. ,,, Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 16:05 zamknięty Spotkały sie roz tyż dwie przijaciółki. No i jak to baby, zaroz poczły rozprawjać ło modzie, włosach i szatach. - Mosz bardzo świeżo cera, co robisz na to? - Zmywóm wodóm toaletowóm, tak mi poradziła znajómo. No i za pora dni zaś sie spotykajóm, ino że ta jedno miała całe łoko podbite. - A wiesz, jak żech tóm wodóm toaletowóm gymba myła, to mi ta deska klozetowa na łeb spadła. Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 16:06 zamknięty - Ty Zeflik, wczoraj żech sie dopiero we Krakowie dowjedzioł jako je różnica mjyndzy teściym a teściowóm. - No to pedz mi gibko! - No ta, że teść przichodzi ze wizytóm a teściowo na wizytacja Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 16:16 zamknięty Antek, czy ty wiesz jako je różnica pómjyndzy psym a babóm? - ? - No widzisz, baba to na swojego szczeko, a do cudzego sie przimilo, a pies na łopak! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 16:16 zamknięty Jedyn chłop prziszoł do Gogolina. Na dworcu idzie do kasy a pado: - Dajóm mi wartko bilet, ja? - Nale dokónd? - A co wos to łobchodzi kaj jada? - pado chłop. / Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 16:18 zamknięty - Kjedy chop znosi jajka? - ??? - Wtedy, kjedy schodzi ze drabiny. . Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 16:19 zamknięty Roz jedyn chłop wlozł do restaracyji a zamówił se łobiod. Kelner zamówjyniy przijół a wystawił mu rachónek. - Jak to? To już móm płacić? Jeszczech przeca ani zupy niy dostoł? - No ja, nale łóni se zamówili zupa grzibowa Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 16:21 zamknięty Jedyn chłop seblekoł sie i chcioł sie kómpać we Łodrze. Naroz zjawio sie policjant a obserwuje go. Jak sie już chłop blank seblek to miliciant podchodzi bliżyj a pado: - Sam niy wolno sie kómpać! - No to po jakjymu mi tego wcześniyj niy pedzieli, przeca widzieli że sie seblekóm? - Bo seblekać sie wolno! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 16:24 zamknięty Jedyn chłop chcioł sie łobwjesić. Wziół sznure i łowiónzoł se brzuch, tak przez pół. Idzie tamtyndy drugi czowiek i pado: - To niy tak sie trza wjeszać. To trza sznure przez kark! - Ty guptoku, przeca to by mnjy pierońsko dusiło! . Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 16:24 zamknięty Prziszół chłop do restauracyji a łobstalowoł se parówki ze żymłóm. Kelner prziniósł, a chłop patrzy na talerz a pado: - Co to? Zmniyjszyliście porcje? - Niy, ino robiliśmy remónt i wstawiliśmy srogsze stoły, to sie tak terozki wszyjstkim bydzie zdowało. / Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 16:26 zamknięty Roz spotkały sie dwje furmanki. A byli ci chłopi znajómkami. - Kaj to jedziecie sómsiedzie? - pyto sie tyn jedyn. - A dyć spytejcie ło to kónia! - No nale chcieliście przeca na targ jechać? A to je we drugóm stróna! - Toć prowda prawicie, nale byda sie to ze kóniym wadził? Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 16:27 zamknięty W jednyj wsi stoł klasztor. A siostry zakónne bóły bardzo łuczynne i chodziły ludzióm dować zastrziki. jedno ze nich robiła to tak dobrze, że ludzie ciyngjym jóm prosili, bo nic niy bolało jak siostra Amelja zastrzik dowała. Jedyn chłop bół dłuższy czas chory i ta siostra mu przichodziła te zastrziki dować. Teroz jak już łómioł chodzić to chcioł sie jyj łodwdziyńczyć niy? Kupił jyj bómbóniyrka, kwjotek i poszedł do klasztoru. Zadzwónił a pado: - Jo chcioł godać ze siostróm Ameljón! - Nale łóna już niy je siostróm, łóna je teroz mateczkóm - pado furtjanka. A na to tyn chłop: - Łoch, żebych to wjedzioł wcześniyj to bych i dlo tego bajtla jako szekulada prziniósł. Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 16:28 zamknięty Prziszli roz ze powjotu tacy panowie i pytajóm gospodarza, wiela mu krowa dziynniy mlyka dawo? - A bydzie ze 7 litrów! - A co ze tym robicie? - 3 litry zostajóm dóma, a 7 sprzedowómy spółdzielni Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 16:30 zamknięty Jedyn pastuch siedzioł se na łónce. Patrzy se tak na to pjynkne niybo a tak se myśli patrzónc na te skowrónki co po niybie furgajóm: "Póniy Boże, tyż mogłeś to i tak zrobić, coby i krowy furgać łómjały. Bółoby tyż to pjynkniy widzieć jak se tak furgajóm niby te skowrónki". Tak se myśloł i położył sie na trowje, i patrzy, i spoziero na niybo. Naroz jedyn skowróneczek niy wytrzimoł i spuścił mu małóm, mjynkkóm, mokróm rzecz prosto na gymba. Wtedy sie pastuch zerwoł, zaczół sie wycierać i głośno do niyba zawołoł: - Dyć Tyś to jednok dobrze wszyjstko łobmyślił, Póniy Boże! Jakbych jo teroz wyglóndoł, jakby to krowa zamiast tygo skowrónka furgała Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 16:34 zamknięty Jedyn chłop zawsze kupowoł na pómp. Idzie tyż roz kole sklepu a tyn sklepikorz go woło: - Panie Kuśka jak tam ze tym długjym? - Tak jak ze tym krótkjym - łodpedzioł Kuśka. ! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 16:34 zamknięty Dwóch chopów siedzi se na ławce a kurzóm cigarety. Jedyn godo do drugjygo: - Niy ma to jak być babóm. Niy pije, niy kurzi i na baby niy musi chodzić. Łónyj to dobrze! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 16:37 zamknięty - Tato kaj wyście sie łurodzili? - spytoł roz synek łojca. - We Bytómju! - A mamulka? - We Łopolu. - A jo? - We Strzelcach Łopolskich. - No patrzcie, co za szczyńście, że my sie tak wszyjscy spotkali, pra Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 16:37 zamknięty Prziszoł roz jedyn synek ze szkoły a pyto sie matki: - Mamulko, a czy to prowda, że jedzyniy je łod Boga? - No toć prowda! - pado matka. - A czy to prowda, że prezynty przinosi Dziecióntko? - No, prowda! - A czy to prowda, że małe dzieci przinosi bocian? - No, to tyż prowda - łodpowjado niycierpliwo już matka. - No to powjydzcie sami, po co my mómy tatulka?! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 16:39 zamknięty Roz jedyn synek przilecioł do pjekarni a woło: - Dyjcie mi dwje żymły a jedno bułka! - Przecież to je to samo - pado pjekorz. - Nale kać tam! Żymła je żymłóm a bułka je bułkóm. Pjekorz mu sprzedoł, nale jak synek już mioł wylyźć ze sklepu, pado mu jeszcze roz: - No dyć pedz mi. - a to bół pjekorz ze Ślónska. - No pedz mi, czamu to nie je to samo? - No bo widzóm, te dwje żymły sóm dlo babki i moyjł matki, a ta bułka je dlo ciotki, a łóna je ze Sosnowca Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 16:40 zamknięty - I cóż ty na to Karlik - pado Lelónkowo do swojygo chłopa - nasz Stanik wypedzioł dzisiok pjerwsze słowo. -Ja, a każ to bóło? - pyto łuradowany Karlik. -No dyć Maryjka poszła ze nim do łogrodu zoologicznego i jak stanyła przed klotkóm ze małpicami, a Stanik łujrzoł łorangutana, to razym zawołoł "Tata!". Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 16:41 zamknięty Spotyko sie dwóch łojców. jedyn sie chwoli: - Ty Józek, wjesz jak mój Antek fajnie klóńć łómje. - A wjela mu to? - Już 4 lata. - A rzikać łómie to już? - Czyś ty gupi, takje małe dziecko? Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 16:45 zamknięty - Zefliczku - pyto brata Marika. - Za coś ty te lejty wzión? - Wzión? Sami dali Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 16:46 zamknięty Spotykajóm sie dwa bajtle. - I co łu ciebie? - Łojciec mje zloli aże dwa razy. - Poczamu zarozki dwa razy? - Pjerwszy roz jakech im pokozoł śwjadectwo, a drugi roz jak załapoli, że to bóło ich stare śwjadectwo Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 16:50 zamknięty Roz jedyn łojciec kupił synowi gitara, nale bez strón. Synek pado: - Łojciec, po co mi gitara bez strón? - Naprzód pokoż co łómjesz. Jak sie nauczysz grać, to ci i stróny kupja Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 16:51 zamknięty - Pjekorzu, mocie suche żymły? - Móm synku, móm. - To dobrze wóm tak, mogliście je sprzedać jak bóły śwjeże Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 16:54 zamknięty - Francek, to prowda żeś sie łożynił? - Ano, prowda. - No to musisz być szczyńśliwy? - Ano, musza Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 16:55 zamknięty Jedno baba powadziła sie ze mynżym. We wieczór, kiedy sie jeszcze niy pogodzili, maż wzioł kartka a napisoł: "Staro łobudź mie ło pjóntyj rano". Rano łobudził sie ło siódmyj. Już chciół ryknóńć na baba. Naroz widzi na stole kartka. "Stary, wstowyj, już pjyńć" Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 16:58 zamknięty - Ty, Francek! Chodzisz to jeszcze ze tóm Maryjkóm łod Matlorzów? - Niy, już niy chodza. - No to mosz szczyńście, boch sie wczoraj takich rzeczy ło niyj dowjedzioł, żebyś ani niy łuwierził. A po jakjymu już z nióm niy chodzisz? - Boch sie z nióm łożynil Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 16:59 zamknięty Prziszedł roz górnik ze szychty a tyla co wlozł do izby wdepnół do kupy, bo to dziecisków we dóma pełno. A baba ze gymbóm do niygo: - Ty mamlasie jedyn, to jo sam cały dziyń koło tego chodza i niy wdepła, a ty tyla coś wlozł to już prosto we gówno Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 17:00 zamknięty - łod dziś dzielymy sie robotóm - pado żóna do górnika. - Dziecko je nasze i roz ty go bydziesz kolebać, a roz jo. We nocy żóna budzi mynża. - Józef! Mały ryczy! - To se pokoleb twoja połowa, a moja niych rycz Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 17:06 zamknięty - Wiesz łożyniłech sie - pado Gustlik do Ecika. - A fajno mosz baba? - Blank podobno do Matki Boskjyj. - Co godosz? - No dyć, bo jak mniy ze nióm widzóm to wołajóm: "Matko Boska!". Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 17:15 zamknięty Jednymu górnikowi łurodziło sie we trzi mjesiónce po ślubie dziecko. Kamraci mu na dole doskwierali, że to niy jego, że coś sam niy gro. Górnik wypił se jednego na łodwaga i dalyj do swojyj baby. Przichodzi i pado jyj, że ze tym dzieckjym coś mu niy pasuje. A baba jak gymba niy łotwarła: - Co niy pasuje ci? Może rachować niy poradzisz! Patrz: trzi miesiónce jo je twoja baba, trzi miesiónce tyś je mój chłop, trzi miesiónce my sóm żónaci. Wiela to je razym do kupy? Je dziewjyńć mjesiecy czy niy Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 17:16 zamknięty Roz szoł chłop ze swojóm babóm a łoboje coś niyśli. - Jadwiżko, niy mosz za ciyńżko? - Niy. - A niy łobijo ci ta tasza kolan? - Niy. - A niy wdziero ci sie to trzimaniy we rynka? - Niy. - No to zamień sie ze mnóm. Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 17:18 zamknięty Jednym młodym łurodził sie syn. Poszli do kościoła, żeby go łochrzcić. A dali mu na miano Jan. Ksióndz bierze ta wata, sól a łolyje, a pyto: - A którego to Jana wybraliście? - Jak to którego? - No pytóm jak sie wasz synek bydzie mjanowoł, czy Jan Kanty, czy Jan łod św. Krziża, czy Jan łod łolyjów czy może Jan Nepómuceński? - Ach to ło mjano wóm idzie? No to przeca Jan Kaczmarek! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 17:19 zamknięty Antek pracowoł na nocka, na pochylni ze dwóma kómplami. Kiedyś pedzieli mu, że jego staro zdradzo go i poradzili mu, żeby we połowie szychty poszoł zobaczyć do dóm. Antek rzeczywiście we połowie szychty polecioł do dóm. Patrzi przez dziurka łod klucza i widzi, że ze jego babóm siedzi sztajger. Pryndko polecioł nazod i pado do kómpli: - Wy pieróny! Wyście chcieli, żeby łón mje widzioł i zapisoł mi bómelka, ja Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 17:20 zamknięty Pyto roz ksióndz na nauce przedślubnyj: - Pedz mi Józek, czymu to chłop musi baba żywić a niy na łopak? - No myśla, że to wedle tego, iż baba roz we raju chłopa żywiła i my za to jeszcze do dzisiaj pokutujymy Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 17:23 zamknięty Roz Francik posłoł swojóm staróm na wczasy. Tyla razy słyszoł, że je to równouprawniyniy, myślał se: "niych roz i moja zażyje tych wczasów". No i dobrze. Gustla se pojechała, teroz nazod już przijeżdżo. Francik ze bukjetym na dworcu na nióm czeko a jak ino ze pocióngu wylazła, to łón pónóć tak jóm spytoł: - Dziubeczku, a bółaś ty mi aby wjerno? - No toć, Franciku - pado Gustla. - Tak jak i ty mje! - Kóniyc Gustla! - pado Francik. - Już ty mi na żodne wczasy wjyncyj niy pojedziesz! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 17:23 zamknięty Antek mioł tako baba co sie nigdy ze nim niy wadziła. łóniała wszyjstko po dobroci zrobić. Roz tyż Antek wrócił ze szychty a bół pierońsko zły. Baba mu zaroz łobiod dowo i przinosi naprzód zupa. Antek wónio, patrzi, żur ze kartoflami. Bez słowa wyciep talyrz ze zupóm przez łokno. Baba nic. Bez słowa przirychtowała drugje daniy: kotlet, kapusta a kartofle. Antkowi sie na tyn widok łoczy śmjyjóm, bierze już widełka do rynki, a wtym baba bierze talyrz a wyciepła go przez łokno. - Nale babeczko, co ty robisz, taki fajny kotlet! - Jakeś wyciep talerz toch myślała, że dziś chcesz łobjadować we łogródku. Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 17:25 zamknięty Rozbitek na bezludnyj wyspie wycióngł ze wody dziołcha, kjero dopłyneła do brzegu trzimjónc sie beczki. - Downo sam żyjesz? - pyto sie dziołcha. - 15 lot. - Som? - Blank som. - To terozki bydziesz mioł to, czego ci najbardziyj brakowało... - Niy godyj! We tyj beczce je piwo? ! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 17:26 zamknięty W jednyj wsi mieszkoł se chłop ze babóm. A wszyjscy ludzie wjedzieli, że ta baba niy je tako jako mo być prawdziwo baba. Nale tyn chłop, jak to padajóm, tyż mioł swoje za łuszami. No i pado roz tak tyj babie: - Wiesz, staro, jakby tak dziś kto do mniy prziszoł, to niy puść żodnygo. Pedz, że mniy niy ma we dóma, a jo sie położa na mało chwilka. No i tak zrobił. Siedzóm tak we dóma a naroz ktoś klupie. Staro idzie do drzwi, i chłop słyszy jak łóna rozprowio: - Bardzo żałuja, nale dziś mój chłop je we dóma! Po tym zamkła drzwi i poszła do izby. Chłop jyj pado: - Nale, staro, przecież tyś miała blank na łopak pedzieć! A baba mu na to: - A dyć co cie to łobchodzi? To przecież niy bół żodyn do ciebie, ino do mje Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 17:29 zamknięty To je tako staro łopowieść, nale prawdziwo. jedyn górnik spotkoł roz kamrata a pado mu: - Ty, Paulek, słyszołeś to jakie to niyszczyńście naszygo sztygra spotkało? - Niy. A co mu sie stało? - A dyć borok ze mojóm staróm łuciekł Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 17:30 zamknięty Wiesz - pado kamrat do kamrata. - Baba to je jak tyn anioł stróż. Po ślubie to tyn anioł fr, fr do niyba a kole ciebie to ino tyn stróż zostaniy Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 17:35 zamknięty - Antek pożycz mi dwjesta złotych. - No dobrze, nale móm przi sobje ino sto. - No to dej te sto, a drugje sto bydziesz mi winiyn - pado Francek. . Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 17:41 zamknięty Roz Antek ze Franckjym poszli do restauracii. Tam zamówili kotlety. Kelner im po jakijś chwili prziniósł. Tyn jedyn kotlet nale bół srogszy. Antek se go zaroz doł na talerz. - Poleku, poleku - pado Francek - po jakjymu akurat ty tyn srogszy bjeresz? - A ty jakbyś zrobił? - pyto Antek. - No jo by na pewno wzión tyn mniyjszy! - No to co chcesz? Joch zaroz tak pómyśloł a bez toch wzión tyn srogszy Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 17:43 zamknięty Roz Antek i Francek wyjechali se do Paryża. Siedli se we takim fajnym lokalu i chcieli coś dobrego zjeść. Nale Antek sie boł, że sie ze kelnerym niy dogodajóm, bo przeca niy znajóm francuskigo. - Nic sie niy bój Antek - pado Francek. - Jo znóm francuski i jak ino kelner przyleźe to zaroz wszyjstko zamówja. No i prziszoł kelner i Francek pado: - La kelner, dwa razy la supa, la kotlet, la kapusta, la lody i la piwo. Kelner zamówjyniy przijół, prziniós łobjod, zjedli a chcieli płacić. - La kelner - zawołoł Francek. - La rachónek. Kelner wypisywoł rachónek, a Francek pado do Antka: - No i widzisz, takeś sie boł, a jo przeca łómja po francusku. Widzisz to, trzeba ino przed kożdym słowym dodać "la". A na to kelner: - Ty byś pjerónie głodny łaził, kjej by jo niy bół ze Siymianowic Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 17:44 zamknięty Antek łoznajmja Franckowi: - Mjarkuj, synek! Jada autym do Angli! Na to Francek: - A czy ty wjesz, że tam je ruch lewostrónny?... Spotykajóm sie nastympnego dnia i Antek łod razu zaczyna: - Dobrze, żeś mi pedzioł ło tym ruchu lewostrónnym!... Wypróbowołech ze Bytómia do Katowic. To je koszmar!! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 17:51 zamknięty Antek i Francek poszli roz do restauracyji. zjedli, wypili i wyszli. Kjyj byli już na dworze, Antek pyto Francka: - Ty, czyś ty zgupioł? Po jakjymu dołeś portierowi aż 100 zł? - A czyś ty widzioł jaki łón mi doł ancug Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 17:52 zamknięty - Antek co robisz jutro? - Kanarka pjora! - Coś ty, łón ci zdechniy! - Nale kaj! Po dwóch tydniach zaś sie spotykajóm. - Co tam ze kanarkjym? - pyto Francek. - Zdechł. Nale niy przi praniu, ino przi wykryncaniu Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 17:54 zamknięty - Antek! Co ty tak źle wyglóndosz? - Czowieku dziwisz sie? Tako robota! Cały dziyń na kolanach! - A dugo tam już robisz? - No, we póniydziałek móm zaczóńć Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 17:55 zamknięty Roz sie Antek rozchorowoł, wziół a łómarł. Franckowi to tak blisko ku sercu prziszło, że niy trwało długo a łón tyż wnet stoł pod bramóm rajskóm. Klupie a klupie we te dźwierze, nale dostać sie niy móg, bo ci aniyli tak we niybie głośno śpiewali. Nojbardziyj to jednak bóło słychać tygo Antka. Nic ino wrzeszczoł "Hosanna Alleluja, Hosanna Alleluja!". Tego już bóło Franckowi za dugo. Czekoł a czekoł, klupoł a klupoł, aż sie rozeźlił a zaczół szpetnie przeklinać. Te "ogniste pjeróny" to ino tak jedyn za drugim furgały. Teroz bóło mu już blank jedno czy pódzie do niyba, czy do pjekła. Naroz brama sie łotwarła a wyskoczył ze niyj Antek we bjołyj, dugjyj koszuli ze lelujóm we rynce a woło na całe gardło: - Słuchyjcie aniyli! To je dlo mie prawdziwo niybjańsko muzyka, to je balsam dlo mojych łuszu. Czy słyszycie te dzwóny łojczyzny? To sóm głosy mojigo Ślónska. Wpuście kamrata do niyba! No i tak Francek sie tam dostoł Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 17:57 zamknięty Antek ze Franckjym robili roz we wsi. Robjóm i robjóm. No nale naroz sie Antek stracił. Francek go poszoł szukać i patrzi, a Antek stoi nad wychodkjym i kijym tam mjeszo a mjeszo. - Antek! Coż ty sam robisz? - Adyć widzisz, że szukóm. Żakiet mi tam wpodł i niy moga go zność. - Smol go, przecież i tak go już nosić niy bydziesz! - No prowda godosz, ino widzisz we kabzie móm śniadaniy - pado Antek i dalyj szuko a szukooo Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 17:59 zamknięty Antek i Francek wybrali sie do fryzjera. Antek pado po drodze: - Ty Francek, jakbyś mi tak gwóźdź wbił do gowy, to by se fryzier zepsuł maszynka, wyłómoł by zymby. Zrobimy to, ja? - Dobrze - pado Francek. - Bierz i wal! Antek wziół gwóźdź i chce wbić, nale Francek coś sie zatrzóns. - Co to? Strach cie łoblecioł! - Niy, ino tak se myśla, żebyś tego gwoździa niy minół, bo bych wtedy, pierónie, prosto we łeb dostoł! ! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 18:00 zamknięty Do Francka prziszoł roz Antek a pado mu: - Francek wyjrzij tam ino przez łokno, niy chca ci sóm pedzieć, nale zdaje sie, że twojygo psa przyjechało! Francek wyjrzoł, spojrzoł i pado: - Skónd! To przeca niy je mój Azor. - No nale wyjrzij se dobrze - pado Antek - to je na pewno twój pies. Mo taki sóm czorny łogón ze tymi biołymi plamami. - Dyć ci padóm, że to niy je mój pies! - pado Francek i jeszcze roz wyjrzoł, a potym dodał: - Przeca mój pies niy je taki plaskaty Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 18:15 zamknięty - Antek, jak myślisz co je bardziyj ciyńżke, kilo pjerza abo żelaza? - pyto Francek. - Ty guptoku, przeca kilo je kilo! - No to jakeś taki móndry to spuść se kilo pierza, a potym kilo żelaza na noga, a przekónosz sie co je ciyńższe Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 18:18 zamknięty Antek mioł kaca, to zawsze kwaśnica pił. Roz tyż prziniós na szychta kwaśnicy, a że wiedzioł, że inni tyż kaca majóm, naszkryfloł przi niyj kartka: - "Niy pić kwaśnicy, boch do niyj napluł. Antek". Jak prziszoł ze chodnika, to na kartce bóło naszkryflóne: - "Jo tyż. Francek". Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 18:18 zamknięty Roz Antek ze Franckjym szli wele kościoła. Naroz Antek zdjół czopka na znak pozdrowjynia. - Jo myśloł - pado Francek - żeś ty ze Panym Bogjym na bakier? - No bo tak je - pado Antek - my sie ino pozdrowjómy nale ze sobóm niy godómy Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 18:20 zamknięty Przed wojnóm bóło na Ślónsku wielu skórkorzy. Jeździli na wózku abo na kole a wołali: Skórki, skórki! łod królika, zajónca a może być i łod baby!" Antek i Francek tyż byli skórkorzami. No nale zmierzły im sie skórki łod królików czy zajónców. Chcieli se łupolować grubszóm zwierzina. No i poradził im jedyn, coby se pojechali do Afryki, bo tam mogóm łod razu i lamparta, i wielbłada, abo nawet lwa łupolować. Posłuchali, pojechali i zamieszkali na pustyni. No nale trza przeca wybudować jakaś chałpa? No to Francek pado Antkowi: - Sam mosz drzewo, postow jaka budka, a jo ida we tym czasie coś łupolować! Wyszedł i idzie. Naroz patrzi... Maryjko śwjynto, lew, prawdziwy lew! Wrzasnół, zapómnioł ło polowaniu, ło skórce, ło wszystkim i leci do tyj nowozbudowanyj budy. Przewrócił sie przez próg a lew przez niygo i buch - prosto do środka. Francek drap wstoł, zatrzasnół drzwi i zawołoł przez szpara do Antka: - Ty go tam zedrzij ze skóry, a jo ida Antek po drugjygo Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 18:21 zamknięty - Antek! Faróna! Jo cie już rok długi niy widzioł! - Bółech we podróży - pado Antek. - No to po jakjymu niy wniosłeś łodwołania!? Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 18:22 zamknięty Roz już zaś Antek pado Franckowi, że we Afryce to roz polowoł na lwa. Pado mu: - Ci padóm, tyn lew na mniy świdrzi, a jo na niygo. Jo bliżyj, łón bliżyj. Naroz jo na pjyncie zwrot a lew za mnóm. Już mioł mie mieć a sam naroz... ciach, łobalił sie i leżoł. No to jo paf, paf we niygo i zabiłech go. - Toś ty nale łodważny Antek, jo by już chyba ze strachu do galot narobił! - A coś ty myśloł? Na czym łón sie pośliznół Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 18:23 zamknięty - Francek skónd mosz nowe koło? - Ach wiesz bółech ze Marikóm na kómpielisku. Kómpalimy my sie, potym całowali my sie, potym my sie już zaś kómpali, a potym... Marika pedziała: "A teroz se Francik weź to na co mosz łochota". No to mie niy trza dwa rozy godać. Łaps za koło i już moje Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 18:51 zamknięty Tatulku - pyto synek. - Po czym poznać czy kto je łożarty? - No widzisz Gustliczku, patrz tam idzie dwóch chopów niy? A jakbych bół łożarty to bych widzioł czterech, pra? - Nale łojciec! Tam idzie ino jedyn Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 19:35 zamknięty Górnik prziszoł we dziyń wypłaty łożarty. Baba bóło już tako zło, że aż sino. Kjej ino wloz do dóm, to łóna na niygo ze pyskjym. Jak już wszyjstko mu pedziała to na kóniyc godo: - Jo bych tak rada widzieć, jak ty sie bydziesz kiedyś we tym piekle smażył. A górnik na to do synka: - Francik leć ino pryndko do łokulisty i pedz, że te bryle co mamje dali sóm niydobre. Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 19:38 zamknięty Dwóch łożaroków zamjast po chodniku idóm torym kolyjowym. Jedyn coś zmjarkowoł a pado: - Pieróna, jakie te schody sóm dugie! - Te schody, jak te schody, nale patrz jakje te gelyndry sóm niskje. Na to tyn pjyrwszy: - Nale niyszkodzi, właśnie jedzie winda Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 19:40 zamknięty Chop wraco łożarty do chałpy a wali do pryka. Baba pado: Suchyj, może by my przed snym tak jeszcze... A mosz co do picio? łożywio sie chop. Niy chodzi mi ło to. Może by my tak... E, dyj mi pokój, ida spać... Rozżalóna żóna krziczy na cały głos: Boże, czy we tym dómu mieszko jeszcze jakiś prawdziwy chop?! W tym mómyncie ze łokna pjyntro wyżyj wychylo sie inszy sómsiad. A co? pyto. Mocie co do picio... Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 19:42 zamknięty Bóło to we Łopolu. Je to szczyro prowda. Jedyn pijok szoł do dóm i po drodze wpod do śwjyżo wykopanygo grobu. Nad ranym bóło jednak trocha zimno, to sie obudził i zaczół zymbami szczyrkać a wołać: "Brrr... jak mi zimno!" Groborz to usłyszoł i pado: - To po coś sie, pieróniy, wykopoł? Odpowiedz Link
madohora Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 20:57 zamknięty Jedyn chop zasnoł przi łoglóndaniu meczu we telewizyji. Kole północy budzi go baba: - Stowyj już je dwanoście! - Kierzi tela naszczylali?? Odpowiedz Link
madohora Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 21:08 zamknięty Roz jedyn chory łómarł i dostoł sie do niyba. Śwjynty Pieter go wpuścił i widzi, że tyn niyboszczyk sie śmjyje i śmjyje, a we niybie to tam tyla śmiechu niy ma. - Pedz mi duszo - pado Piotr - po jakjymu ty sie tak śmjyjesz? - A dyć ze tego, żech już blisko łod godziny sam we niybie a łóni mje tam na dole jeszcze łoperujóm Odpowiedz Link
madohora Re: Śląskie wice:) 28.06.16, 21:26 zamknięty Karlik przinosi ze szkoły do dóm śwjadectwo. Matka czyto go: - Pilność dobro, staranność dobro, zachowaniy złe. Słuchej no, ty śpiku - pado łoburzono. - Zachowaniy tyż powinno być dobre! - Ja? Toż powjedzcie to, mamulko, rechtórowi. Jo przeca niy pisza świadectw. . Odpowiedz Link
madohora Re: Śląskie wice:) 29.06.16, 17:13 zamknięty Rechtór: - Jak sie mjanujesz? Uczeń: - Njy wjym. - No, a jak na ciebje we dóma wołajóm? - Śpiku, pódź ino sam Odpowiedz Link
madohora Re: Śląskie wice:) 29.06.16, 17:22 zamknięty W szkole pyto sie rechtór dzieci: - Po czym dzieci poznómy czy kura je staro, czy młodo? - Po zymbach panie rechtór - pado Alojzik. - Przecież kura niy mo zymbów! - No to je szczero prowda, nale my mómy zymby, panie rechtór Odpowiedz Link
madohora Re: Śląskie wice:) 29.06.16, 17:35 zamknięty - Słuchaj ino synek, łod pora dni już zaś mosz trocha lepsze te zadania dómowe, niy robisz tyla błyndów co przed niydzielóm. Jak to sie dzieje? - Ano wjedzóm, panie rechtór, mój łojciec mo druga zmiana! . Odpowiedz Link
madohora Re: Śląskie wice:) 29.06.16, 17:48 zamknięty Roz prziszedł chop do dochtora. - Panie dochtor - skarży sie, - jak pija kawa, to niy łómja spać - Łu mje je łodwrotnie - pado dochtór. - Jak śpia to niy łómja pić Odpowiedz Link
madohora Re: Śląskie wice:) 29.06.16, 17:55 zamknięty Przichodzi baba do łokulisty a pado: - Panie dochtor, ze bliska źle widza. - A ze daleka? - pyto dochtór. - ze Kieleckjego Odpowiedz Link
madohora Re: Śląskie wice:) 29.06.16, 18:08 zamknięty 2. Chory posyła po dochtora, tyn niy przichodzi i chory wyzdrowjeje Odpowiedz Link
madohora Re: Śląskie wice:) 29.06.16, 18:11 zamknięty Na jednym zebraniu we klubie spotkało sie pora chopów. No i zaczyli łopowjadać ło dochtorach, ło chorobach, ło lekarstwach. Tam żech se to zapisoł co wóm teroz powjym: Chory może na sześć sposobów wyzdrowieć: 1. Chory niy posyła po dochtora i wyzdrowjeje. 2. Chory posyła po dochtora, tyn niy przichodzi i chory wyzdrowjeje. 3. Chory posyła po dochtora, tyn przichodzi, nale nic niy przepisuje i chory wyzdrowjeje. 4. Chory posyła po dochtora, tyn przichodzi, przepisuje lekarstwa, chory niy posyła do apteki i wyzdrowjeje. 5. Chory posyła po dochtora, tyn przichodzi, przepisuje lekarstwa, chory posyła po niy do apteki, nale ich niy zażywa i wyzdrowjeje. 6. Chory posyła po dochtora, tyn przichodzi, przepisuje lekarstwa, chory posyła po niy do apteki, zażywa je i mimo to wyzdrowjeje Odpowiedz Link
madohora Re: Śląskie wice:) 29.06.16, 18:23 zamknięty Przijechol taki jedyn mody gorol spod Warszawy robić na gruba a po trzech mjesióncach pisol do matki tak: - Kochana mamusiu już trzy mjesionce pracuje na kopalni i pracuje za ślepra. A matka łodpisała mu tak: - Kochany synu. Ślepy czy nie ślepy, wracaj do domu Odpowiedz Link
madohora Re: Śląskie wice:) 29.06.16, 18:31 zamknięty - Jako je rozpjyntoś skrzydył od orła jako ón furgo? - (kożda liczba je dobro) - A jako je rozpjyntoś kedy leci nad Sosnowcym? - Dwa razy myńszo, bo jednym skrzydłym zasłanio se ślypja, coby niy widzieć tygo bajzla na dole Odpowiedz Link
madohora Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 16:54 zamknięty Roz jedyn chłop szedł we nocy kole cmyntorza. A downiyj to tak bóło, że jak sie ducha spotkało, to sie go pytało co by chcioł, bo kożdy mu chyntniy do zbawjynia pómogoł. No to tyn chłop słyszeli wele tego cmyntorza jakieś stynkaniy, roz słabsze, roz mocniyjsze. Wtedy zapytoł: - Czego pragniesz duszyczko? - Papjeru! - prziszła łodpowjedź Odpowiedz Link
madohora Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 17:18 zamknięty Jedyn masorz chce se zakpić ze drugigo i pyto: - Te, suchej, jeśli śtyry cielynta wożón 180 kg, to wjela woży stary byk. - Wlyź, pjerónie, na woga, to ci zarozki powjym genau. , Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 17:33 zamknięty Jednymu łómarła teściowo, a bóła łóna pierónsko wścibsko, tako marki "Heksa". Toż prziszoł do roboty a pado że łómarła mu teściowo. Na drugi dziyń, kjej go majster we robocie widzioł, to mu pado: - Wy co sam robicie? Przeca mocie we rodziniy pogrzeb? - Po lekku paniy majster! Jo je ze tych co to padajóm: "Naprzód łobowjónzki a potym uciechy" - pedzioł tyn istny, co to mu ta teściowo łómarła... Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 17:35 zamknięty Roz siedzioł dziad pod kościołym a tak żebroł: - Dziesiecioro dzieci móm, kulawo baba móm, ślepo świekra móm, wali mi sie dóm, srogo bjedae móm, dyjcie coś panoczku, dyjcie... - Tyla tego mocie a jeszcze wóm mało! - pedzieli panoczek co tam przechodzili. , Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 17:37 zamknięty Roz we wojsku bóła musztra. Sierżant woło: - Patrz we prawo! Wszyjscy patrzóm we prawo, ino jedyn we lewo. - Szeregowy Trómba, po jakjymu niy patrzicie we prawo? - No bo kjejby tak wróg przilozł ze lewyj... Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 17:38 zamknięty Jechoł motocyklista kole traktora. Traktorzista wołoł za nim: - Hyj tam, błotnik ci sie łobluzowoł! - Co godosz? - Błotnik ci sie łobluzowoł, niy słyszysz abo co? - Niy, niy słysza bo móm błotnik łobluzowany! - łodpedzioł motocyklista.. Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 17:42 zamknięty Roz jedyn chłop wyłowjół złoto rybka a łóna mu godo: - Spełnia trzi życzynia całyj twojyj Familiji! Chop wciep złoto rybka do wody. Prziszoł do dóm, zwołał swojo baba a dzieci. - Wjecie, złowiłech złoto rybka i mi pedziała, co spełni trzi nasze życzynio... Mało Marijka, podskoczywszy ze łuciechy, krziknyła: - Chciałabych jeża!... Do rzici ze takjym jeżym...! Aua, wycióngnijcie mi tygo jeża!... A tela bóło, Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 17:45 zamknięty - Mamo a je to prowda, aże za kómóny, to ino łocet bół we sklapach? - Pyta mały Hanysek. - Ja, synek, ino sóm łocet bół we sklepach. - łodpowjada mama. - I co, tak na kożdym regale, łod końca do końca? - No, na kożdym, na kożdym. Nic inszygo, ino łocet. - I chcesz mi pedzieć, że we Realu tyż bół ino sóm łocet? Na tych wszyjskich regałach? Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 17:48 zamknięty - Mamo a je to prowda, aże za kómóny, to ino łocet bół we sklapach? - Pyta mały Hanysek. - Ja, synek, ino sóm łocet bół we sklepach. - łodpowjada mama. - I co, tak na kożdym regale, łod końca do końca? - No, na kożdym, na kożdym. Nic inszygo, ino łocet.' - I chcesz mi pedzieć, że we Realu tyż bół ino sóm łocet? Na tych wszyjskich regałach? Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 17:49 zamknięty Podróżny chcioł wlyźć do restauracyji i przed wejściym przeczytoł napis: "Tu można zjeść kjej dóma". Pokiwoł gowóm a poszół dalyj. ... Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 17:50 zamknięty - Wjysz, tyn kónduktor zaglóndoł na mje cołki czas tak, chobych niy mjoł biletu. - I co żeś zrobił? - Nic. Zaglóndołech na niygo tak, chobych mjoł bilet. ,,, Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 17:52 zamknięty Spotykajóm sie dwa kamraty: - Skónd wracosz? - Bółech łowić szczupaki. - I wjeleś nachytoł? - Ani jednygo. - To skónd wjysz, że to bóły szczupaki.. Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 17:57 zamknięty - Zapómniyliście postawić kropka na waszym przekazie! - Ach, ja! To postawcie jóm już za mje. - Niy moga, bo wszyjstko musi być wypełnióne tym samym charakterym pisma. Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 17:58 zamknięty Na róńdzie w Katowicach policjant zatrzimuje auto a pado do szofera: - No, dmuchej pan. - Bardzo chyntniy, paniy władzo, a kaj wos boli?, Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 17:59 zamknięty Siedzi żebrok pod kościołym a prosi przechodzóncego chopa: - Paniy łaskawy, dyjcie pora złotych bjydnymu... - Ni móm pjyniyndzy. - To weź sie do roboty, łobiboku jedyn Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 18:02 zamknięty Pejter spotyko Paulka: - Kaj terozki robisz? - We łurzyńdzie mjasta... - A co robisz? - Nic. - To ci mosz pjerwszorzyndne zajyncie! - No ja, nale wiesz jako kónkuryncyjo! , Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 18:07 zamknięty - Paniy Polok, czy wasze kóniy kurzóm cygarety? - No toć, że niy! - No to wóm stajnia gore Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 18:08 zamknięty Boluś zachwycóny, że łobsługuje go we restauracyji szykowno kelnerka, przimilo sie do niyj: - Pani kochana, chciołbych zamówić bigos i jakjeś życzliwe słówko na łucho! Za kjeroś chwila kelnerka przinosi Bolusiowi bigos, a łón sie dalyj łupómino: - Bigos już móm, nale miało być jeszcze życzliwe słówko na łucho... Kelnerka nachylo sie nad nim i pado ze życzliwym łuśmiechym: - Niych pan tego lepjyj niy je Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 18:10 zamknięty Na dźwierzach łu Pawiloka pojawiła sie wizytówka "insz. Pawilok". - Paniy Pawilok - pado sómsiod - "inżyniyr" to sie pisze "inż.", a niy "insz." - Jo tyż ni mom inżyniyr yno insztalator Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 18:11 zamknięty Zyguś fotografuje swojo teściowo: - Niy śmiyjcie sie tak gryfniy, bo wos żodyn niy pozno! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 18:14 zamknięty Paniy Szporys byliście już kjedyś karani? - Ja paniy syndzio, przed 10 roków! - A łod tego czasu ani roz? - Ja! - A coście we tym czasie robili? - We hareszcie żech siedzioł! . Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 18:42 zamknięty Syndzia pado do złodziyja: - Zrobliście aż siedym włamań we cióngu tydnia! - No ja. Widzóm, aże złodziyj niy mo niydzieli, Wysoki Sóndzie Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 18:44 zamknięty Roz we sóndzie skarżyli takjygo, jak to padajóm recydywisty. Syndzia tak patrzi na niygo a godo: - Jak widać to musicie być zepsutym czowjekjym. We jakim to towarzistwje sie wychowali a łobracali? - No wjedzóm, łod młodości móm ino ze syndziami i adwokatami do czyniynio Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 18:47 zamknięty - I co, mosz tyn pilnik, kjery żech ci wraziła do kołocza? - pyto Maryjka podczas widzynio ze chopym we wjynziyniu. - Ja, móm, jutro bjeróm mje na łoperacyja. . Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 18:51 zamknięty We sóndzie na ławce we poczekalni siedzioł jedyn chop. Naroz sie ze jednyj sali drzwierza łotwjerajóm i woźny woło: - Powódka! A tamtyn chop wstoł gibko a pado: - Jak po wódka, to i mje zarozki pół litra, ja? ,,, Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 18:51 zamknięty - A wjync łustalóno, że łoskarżóny łuderził poszkodowanygo dwa razy pjyńścióm we gowa. Czy łoskarżóny chce jeszcze coś dodać? - Niy, wysoki sóndzie, myśla, że to mu wystarczy. Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 19:07 zamknięty Ecik 10 lot siedzioł we wjynziyniu. Jak sie już zbjero do wyjścia na wolność strażnik przinosi mu list łod jego baby. Ecik łuradowany łotwjyro list a czyto: "Jak bydziesz szoł do dóm, to kup po drodze chlyb, masło a trzi kilo młodych kartofli. Twojo Maryjka Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 19:07 zamknięty Poszedł górnik do spowiedzi. Coś tam poopowiadał i po chwili zastanowienia mówi: - Prosza ksiyndza, jo mom jeszcze jedyn taki grzych, ino sie wstydza pedzieć... - Godej, synu. Miłosierdzie boskie je niyłograniczone. - Prosza ksiyndza, jo je ze Sosnowca... - To niy grzych, synu. To gańba Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 19:09 zamknięty Jechoł górnik samochodem. Po drodze zatrzymała go panienka i prosi, żeby ją podwiózł. Jak jechali przez las, jemu zachciało sie loć. Powiedzioł: - wyboczcie panienko, muszę wyjść i coś w motorze zrobić. Wylozł, podniósł maskę i udawając, że robi przy motorze, loł do rowu. A z tego rowu głos: - Ty pieronie, co robisz? - Cicho...mom w aucie kobietę, cicho! - A co ty pieronie myślisz, że jo tu z królikiem siedzę? Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 19:10 zamknięty Roz w kopalni było dwóch kumplów. Antek i Francek. Antek był bardziej leniwy od Francka. Toż też roz zjechoł na dół fedrować, ale nie chciało mu sie łopaty brać. Zostawił ją na wierchu i przywiesił do niej kartkę: "Francek jak zjedziesz na dól, weź moją łopatę boch jom zpomnioł Antek". Francek se kartkę przeczytoł i na drugiej stronie napisoł: "Łopaty żech nie widzioł Francek Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 19:46 zamknięty - Wiesz Antek - pado Francek - jo to bych tak chcioł fedrowac na Północnym Biegunie. - Ale coż ci sie też zachciało? - Bo widzisz, tam jest pół roku noc, to bych społ i leżoł, że aż hej. - No ja, ale tyś zapomnioł, że tam jest pół roku dzień, to byś ale fedrowoł!! - Coś ty! Przecę mie obowiązuje ośmiogodzinny dzień pracy Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 19:47 zamknięty Do restauracji w Bytomiu przyszoł taki fajny młodzik. A w kącie siedzieli przy piwie górnicy. No i ten młodzik pyto sie kelnerki czy może dostać dwa kreple, no ale on pedzioł po gorolsku "pączki". I ta kelnerka przyniosła mu te pączki. A on jej na to: - Za te dwa pączki Całuję panią w rączki. To spodobało się kelnerce i pyto go czy by jeszcze czegoś nie chcioł. - No to dwa ciasteczka proszę. - Kelnerka przyniosła a on jej tak: - Za te ciasteczka Całuję panią w usteczka. A ci górnicy przy piwie to ino słuchali, ale jeden nie wytrzymoł i pado na głos: - Panie, a możebyście se i zupę obsztalowali! , Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 19:49 zamknięty Roz na grubie spotkali sie górnicy - kamraci. Siedli na kara i zaczli se rozprawiać. Ten jeden padoł: - Jak jo był w Afryce to mie roz lew gonił. - To jeszcze nic, - pado ten drugi. - Jak jo był w Afryce toch widzioł jak jeden lew skoczył na człowieka i go żywcem pożarł. - To jeszcze nic takiego pado trzeci. - Jak jo był w Afryce toch widzioł jak lew gonił człowieka, potem go pożarł i wypluł! A ten czwarty górnik sie ino przysłuchiwoł i naroz pado: - Kamraty! To jo jest ten istny, co mnie lew gonił, pożarł a potam wypluł. Narszcie mom świadka na to, bo mi żoden wierzyć nie chcioł! , Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 19:50 zamknięty - Ty Karlik, ponoć ty całymi dniami u mojej baby wysiadujesz? Pilnuj sie bracie, bo jak nie to... - Coś ty taki zazdrosny - pado kolega - żeby to w nocy przychodził ale w dzień? - Już ty mi Karlika nie broń, jo go dobrze znom. Z niego to taki pieron, że on nawet w dzień przenocować umie! ,, Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 19:54 zamknięty Jednemu górnikowi zmierzła robota na dole. Pociepł kopalnia i wybroł sie na wieś. No i tam trza na polu robić pra, no to on się wybiero na pole. Pado do baby: - Cygarety mom? - Mosz! - Zapałki mom? - Mosz! - Bat mom? - Mosz! - Kwaretka jest? - Jest! - No to wio! A jak przyszedł na pole to patrzy, a on pługa zapomnioł Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 19:57 zamknięty Spotkoł roz kolega drugiego i pyto go: - Cóż tam u ciebie słychać? - Ano starzeję sie i chcę się ożenić, coby mi kto mioł aby oczy zawrzeć. - No wiesz - pado kolega - jo ci powiem prowdę. Miołech dwie baby, ale one mi dopiero oczy otwarły Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 30.06.16, 19:58 zamknięty Spotkało sie roz dwóch górników i tak rozprowiają: - Patrz jaki ten świat dziwny - pado ten jeden - Jak górnik jest chory to sztygar godo, że jest pijany, a jak sztygar są pijani, to sie pado, że są chorzy. Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 10:25 zamknięty Gornik wpadł do szybu w kopalni, przerażeni koledzy nachylają się nad czeluścią... - Francik... żyjesz?! - Żyja - odpowiada Francik. - Mosz złomaną nogę? - Nii... - To może ręka? - Niii... - To dlaczego nie wychodzisz?! - Bo jeszcze lecaaa Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 10:45 zamknięty W szkole pyto sie rechtór dzieci: - Po czym dzieci poznomy czy kura jest staro czy młodo? - Po zębach panie rechtór - pado Alojzik. - Przecież kura nie mo zębów! - No to jest szczero prowda, ale my momy zęby panie rechtór Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 10:47 zamknięty Po wczasach we Francji wracają do Polski: Masztalski, jego najstarszy syn i ojciec. - Och te Francuzki - wzdycha syn. - Co za temperament! - A co za finezja! - dodaje Masztalski. Po chwili odzywa się jego ojciec: - A... ile... cierpliwości mają Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 10:47 zamknięty Przychodzi sprzątaczka na skargę do dyrektora kopalni i mówi: - Wiycie dyrektorze, jak żech wczoraj myła schody to na samiuśkim końcu, przy ostatnim schodku, jak byłach tak schylono, przilecioł jakiś górnik i tak mnie skrzywdził od zadku że szkoda godać! Na to dyrektor: - To czemu żeście nie uciekali?! A na to ona: - Kaj, na te pomyte? Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 10:49 zamknięty Gorol z Warszawy: - Co wy macie na tym śląsku? Brud, syf, niebo zamiast niebieskie jest czarne. A Katowice w herbie mają jakieś młoty! Hanys: - A co wy mocie w herbie? Pół dorsz, pół k**wa, ani się nie najesz, ani nie podupcysz! . Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 10:50 zamknięty Gorol z Warszawy: - Co wy macie na tym śląsku? Brud, syf, niebo zamiast niebieskie jest czarne. A Katowice w herbie mają jakieś młoty! Hanys: - A co wy mocie w herbie? Pół dorsz, pół k**wa, ani się nie najesz, ani nie podupcysz! .,,,, Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 10:51 zamknięty W świetlicy GS trwa spotkanie przedwyborcze. Kandydat na senatora mówi do zgromadzonych: - Chcę was uwolnić od komunizmu, anarchizmu, klerykalizmu... - A macie panocku coś na reumatyzm? !! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 10:52 zamknięty Roz spotkały sie dwie furmanki. A byli ci chłopi znajomkami. - Kaj to jedziecie sąsiedzie? - pyto sie ten jeden. - A dyć spytejcie o to konia! - No ale chcieliście przecę na targ jechać? A to jest w drugą stronę! - Toć prowda prawicie, ale będę sie to z koniem wadził? ! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 11:08 zamknięty Spotkało sie roz dwóch górników. - Zeflik znosz śląski napój na k..? - pyto jeden. - Kwaśnica! - Psinco! - No to co? - Krzynka piwa! - No to ci teroz też powiem. Znosz śląski napój na d..? - Nie? - Dwie krzynki piwa! !! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 11:09 zamknięty Jeden chłop seblekoł sie i chcioł sie kąpać w Odrze. Naroz zjawio się milicjant i obserwuje go. Jak sie już chłop blank seblek to milicjant podchodzi bliżej i pado: - Tu nie wolno sie kąpać! - No to po jakiemu mi tego wcześniej nie pedzieli, przecę widzieli że sie seblekom? - Bo seblekać sie wolno! !! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 11:10 zamknięty Antek i Francek poszli roz do restauracji. Zjedli, wypili i wyszli. Jak byli już na dworze, Antek pyto Francka: - Ty, czyś ty zgłupioł? Po jakiemu dołeś portierowi aż 100zł? - A czys ty widzioł jaki on mi doł mantel?! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 11:11 zamknięty Jeden pastuch siedzioł se na łące. Patrzy se tak na to piękne niebo i tak se myśli patrząc na te skowronki co po niebie furgają: Panie Boże, też mogłeś to i tak zrobić, coby i krowy furgać umiały. Byłoby też to pięknie widzieć jak se tak furgają niby te skowronki. Tak se myśloł i położył sie na trowie i patrzy i spoziero na niebo. Naroz jeden skowroneczek nie wytrzymoł i spuścił mu małą, miękką, mokrą rzecz prosto na gębę. Wtedy sie pastuch zerwoł, zaczął sie wycierać i głośno do nieba zawołoł: - Dyć Tyś to jednak dobrze wszystko obmyślił Panie Boże! Jakbych jo teraz wyglądoł jakby to krowa zamiast tego skowronka furgała! ! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 11:12 zamknięty Przyszli roz z powiotu tacy panowie i pytają gospodarza, wiela mu krowa dziennie mleka daje? - A będzie z 7 litrów! - A co z tym robicie? - 3 litry w doma zostają a 7 sprzedowomy spółdzielni..... Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 11:13 zamknięty - Antek, jak myślisz co jest bardziej ciężkie kilo pierza albo żelaza? - pyto Francek. - Ty głuptoku, przecież kilo jest kilo! - No to jakes taki mądry to spuść se kilo pierza a potem kilo żelaza na nogę a przekonosz się co jest cięższe! ! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 11:15 zamknięty Roz na dole górnicy chcieli se w karty pograć. Nie mieli jednak pieniędzy i umówili sie, że zamiast pieniędzy to se w gębę strzelą. No i dobrze. Teroz tasują już karty a tu jeden prask w pysk, tego co tasowoł. - Pierona! Co robisz? Dyć żech jeszcze ani dobrze nie pomieszoł? - No ja, ale przecę trzeba coś zawsze na początek dać do banku nie!? ,,,,, Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 11:16 zamknięty Roz jechała jedna baba tramwajem do Chorzowa. Konduktorka pyto ją kaj jedzie? - Do Chorzowa - pado baba. - Do Starego? - pyto konduktorka, no bo to i Stary Chorzów jest. - Nie! - pado baba, - do Emy prać. ,,, Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 11:17 zamknięty - Ty Zeflik, wczoraj żech sie dopiero w Krakowie dowiedzioł jako jest różnica między teściem a teściową. - No to powiedz mi gibko! - No ta, że teść przychodzi z wizytą a teściowo na wizytację! // Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 11:18 zamknięty Roz spotkało się trzech kolegów. Wypili se i terozki stoć musieli na przystanku, żeby do dom zajechać. No i ten jeden tak prawi: - Jakby tak stoła tu moja staro, to by przez drzwi do tramwaju nie wlazła, bo tako jest grubo. - To jeszcze nic - pado ten drugi. Jakby tu stoła moja staro, to by sie ani tramwaj na szynach nie zmieścił. Przecież jak idę z nią do teatru to kupuję trzy bilety, bo jeden stołek jej nie styknie. - To jeszcze nic - pado ten trzeci - moja baba jest i tak grubszo. Mo taki fajny stanik, to jak jo go zaniósł do pralni, to mi padali "namiotów do czyszczenia nie przyjmujemy". .,,,, Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 11:20 zamknięty Idzie trzech króli do żłóbka. Na progu stajenki jeden z nich sie potknął i krzyknął : - O, Jezu ! Słysząc to Maryja trąciła Józefa łokciem i pedziała: No i widzisz - to jest imię - "Jezus" , a nie jakiś tam Stefan Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 11:21 zamknięty Młoda dziołcha wleciała uradowano do izby i pado: - Babko, pamiętocie wy jeszcze jak wos kto pierwszy roz pocałowoł? - Coś ty, jo już nawet tego ostatniego nie pamiętom. .... Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 11:22 zamknięty Na jednym odpuście był bardzo wielki ścisk. No i jednej starej babie ukradli w tym ścisku pieniądze. A miała je w kiecce w kabzie. Przyszła zatem z płaczem do proboszcza i prosi, coby proboszcz z ambony wygłosili i sumienie złodziejowi skruszyli. No ale farorz ją naprzód pytają: - A nie zmiarkowaliście nic jak wom tam kto ręka wsadzowoł? - Ja! - pado baba. - Zmiarkowałach, ino myślałach że to w dobrych zamiarach. ,,,, Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 11:23 zamknięty Antek pracowoł na nockę, na pochylni z dwoma kumplami. Kiedyś powiedzieli mu, że jego staro zdradzo go i poradzili mu, żeby w połowie szychty poszoł zobaczyć do dom. Antek rzeczywiście w połowie szychty polecioł do dom. Patrzy przez dziurkę od klucza i widzi, że z jego babą siedzi sztajger. Prędko polecioł nazod i pado do kumpli: - Wy pierony! Wyście chcieli, żeby on mie widzioł i zapisoł mi bumelkę. Co!? ! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 11:25 zamknięty - Francek, ponoć żeś sie ożenił? - Ano, prowda. - No to musisz być szczęśliwy? - No, musza Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 11:35 zamknięty Przyszedł roz górnik z szychty i tyla co wlozł do izby wdepnął do kupy, bo to dziecisków w doma pełno. A baba z gębą do niego: - Ty mamlasie jeden, to jo tu cały dzień koło tego chodzę i nie wdepłach, a ty tyla coś wlozł to już prosto w gówno. ... Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 11:36 zamknięty Roz w sądzie skarżyli takiego jak to padają recydywistę. Sędzia tak patrzy na niego i rzekł: - Jak widać to musicie być zepsutym człowiekiem. W jakim to towarzystwie sie wychowali i obracali? - No wiedzą, od młodości mom ino z sędziami i adwokatami do czyniynio! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 11:37 zamknięty Jednemu górnikowi urodziło sie w trzy miesiące po ślubie dziecko. Koledzy mu na dole doskwierali, że to nie jego, że coś tu nie gro. Górnik wypił se jednego na odwagę i dalej do swojej baby. Przychodzi i pado jej, że z tym dzieckiem cos mu nie pasuje. A baba jak gębę nie otwarła: - Co nie pasuje ci? Może rachować nie umiesz! Patrz: Trzy miesiące jo jest twoja baba. Trzy miesiące tyś jest mój chłop. A trzy miesiące my są żonaci. Wiela to jest razem do kupy? Jest dziewieć miesięcy czy nie? ! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 11:39 zamknięty Co to jest? Chodzi po ścianie i ryczy. Sztygar. ! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 11:40 zamknięty - Od dziś dzielimy sie robotą - pado żona do górnika. Dziecko jest nasze i roz ty go będziesz kolebać a roz jo. W nocy żona budzi męża. - Józef! Mały ryczy! - To se pokoleb twoją połowę a moja niech ryczy.,, Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 11:41 zamknięty Jednego też roz operowali i w środku w brzuchu mu nożyce zostawili. No to też musieli drugi roz operować. Jeszcze dobrze po tej drugiej operacji do siebie nie przyszedł jak wlozł ten dochtór co go operowoł do sali i zawołoł: - Nie ma tam gdzie mojego parasola? Chłop z mety zemdloł! .... Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 11:42 zamknięty Tatulku - pyto synek - po czym poznać czy kto jest pijany? - No widzisz Gustliczku, patrz tam idzie dwóch chłopów nie? A jakbych był pijany to bych widzioł czterech - wiesz? - Ale ojciec! Tam idzie ino jeden! !!! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 11:43 zamknięty - Antek, powiedz mi po jakiemu Adam z Ewą tak dobrze w raju żyli? - No to przecież jest proste! Nie mieli teściowej! ,,,, Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 11:45 zamknięty Roz jeden chory umarł i dostoł sie do nieba. Święty Pieter go wpuscił i widzi, że ten nieboszczyk sie smieje i smieje, a wniebie to tam tyla śmiechu nie ma. - Powiedz mi duszo - pado Piotr - po jakiemu ty sie tak śmiejesz? - A dyć z tego, żech już blisko od godziny tu w niebie a oni mie tam na dole jeszcze operują! !! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 11:46 zamknięty - Panie dochtorze, prędko, prędko, nasz Alojzik złykł korkociąg! - telefonowała matka do dochtora. - Już lecę, zaroz tam będę, a coście dotąd robili? - Otwarli my flachę nożem, Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 11:47 zamknięty - Francek skąd mosz nowy rower? - Ach wiesz byłech z Mariką na kąpielisku. Kąpalimy my sie, potem całowali my sie, potem my sie już zaś kąpali, a potem... Marika powiedziała: "A teroz se Francik weź to na co mosz ochotę". No to mie nie trza dwa razy godać. Łaps za koło i już moje. ! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 11:48 zamknięty Roz Antek z Franckiem szli wele kościoła. Naroz Antek zdjął czopka na znak pozdrowienia. - Jo myśloł - pado Francek - żeś ty z Panem Bogiem na bakier? - No bo tak jest - pado Antek - my sie ino pozdrowiomy ale ze sobą nie godomy Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 12:05 zamknięty - Antek pożycz mi 200 złotych. - No dobrze, ale mom przy sobie ino sto. - No to dej te sto, a drugie sto będziesz mi winien - pado Francek. ,,, Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 12:13 zamknięty Roz Antek chcioł wypróbować swojego kamrata i pedzioł mu tak: - Wiesz Francek, jak jo umra, to bych bardzo chcioł, żebyś tak przy mie trzy noce wachowoł. Możesz mi to przysiąc? - Do ciebie wszystko - pado Francek. - moga i tydzien nawet. No i dobrze. Antek chcioł sie przekonać, czy to prowda i udowoł umrzyka. Leżoł w trumnie a okiem ukradkiem spozieroł czy Francek umowa dotrzymo. Francek jednak był szewcem i żol mu było tych trzech nocy to se trzewiki do zolowanio przyniósł i kołki wbijoł. Naroz Antek z trumny godo: - Przy trupie sie nie klupie! - A umarty mo pysk zawarty - pado Francek. ... Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 12:13 zamknięty Antek i Francek wybrali sie do fryzjera. Antek pado po drodze: - Ty Francek, jakbyś mi tak gwóźdź wbił do głowy, to by se fryzjer zepsuł maszynkę, wyłomoł by zęby, zrobimy to? - Dobrze pado Francek, bierz i wal! Antek wziął gwóźdź i chce wbić, ale Francek coś sie zatrząsł. - Co to? Strach cie oblecioł! - Nie, ino tak myślę, żebyś tego gwoździa nie minął, bo bych wtedy pieronie prosto w łeb dostoł! ! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 12:14 zamknięty Do Francka przyszoł roz Antek pra, no i pado mu: - Francek wejrzyj tam ino przez okno, nie chcę ci som powiedzieć, ale zdaje sie, że twojego psa przejechało! Francek wyjrzoł, spojrzoł i pado: - Skąd! To przecież nie jest mój Azor. - No ale wejrzyj se dobrze - pado Antek - to jest na pewno twój pies. Mo taki som czorny ogon z tymi biołymi plamami. - Dyć ci padom, że to nie jest mój pies! - pado Francek i jeszcze roz wejrzoł a potem dodał: - Przecież mój pies nie jest taki plaskaty. .... Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 12:37 zamknięty Antek z Franckiem robili roz we wsi. No i dobrze. Robią i robią. No ale naroz sie Antek stracił. Francek go poszoł szukać i patrzy, a Antek stoi nad wychodkiem i kijem tam mieszo a mieszo. - Antek! Coż ty tu robisz? - Adyć widzisz, że szukom. Żakiet mi tam wpodł i nie mogę go zność. - Smol go, przecież i tak go już nosić nie będziesz! - No prowda godosz, ino widzisz w kabzie mom śniadanie - pado Antek i dalej szuko i szuko. ... Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 12:38 zamknięty - Antek! Co ty tak źle wyglądosz? - Człowieku dziwisz się? Tako robota! Cały dzień na kolanach! - A długo tam już robisz? - No, w poniedziałek mom zacząć. ... Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 12:39 zamknięty - Tato kaj wyście się urodzili? - spytoł roz synek ojca. - W Bytomiu! - A mamulka? - w Opolu. - A jo? - W Strzelcach Opolskich. - No patrzcie, co za szczęście, że my sie tak wszyscy spotkali pra? ! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 12:40 zamknięty Józik spotyka w restauracji Masztalskiego i szepcze mu na ucho: - Ty, znowu ktoś jest u twojej żony. - Pierona! Już nie wytrzymom! - Bierz moją laskę i leć - radzi kamrat. Masztalski wchodzi po chwili do chałupy i choć ciemno, wyraźnie widzi, że spod kołdry wystają cztery nogi. Wali na oślep laską po nogach, a potem wyżej i wyżej... Opamiętał się dopiero w kuchni, gdy przy piecu zobaczył żonę. - Przywitałeś się już z teściami? - pyta żona. - Bardzo zdrożeni przyjechali i żech ich w naszej sypialni położyła... . Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 12:43 zamknięty Jedna baba powadziła sie z mężem. We wieczór, kiedy sie jeszcze nie pogodzili, maż wziął kartkę i napisoł: "staro obudź mie o piątej rano". Rano obudził sie o siódmej. Już chcioł ryknąć na baba. Naroz widzi na stole kartkę. "Stary, wstowej, już pięć". . Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 12:43 zamknięty Roz szoł chłop ze swoją babą a oboje coś nieśli. - Jadwiżko, nie mosz za ciężko? - Nie. - A nie obijo ci ta torba kolan? - Nie. - A nie wdziero ci sie to trzymanie w rękę? - Nie. - No to zamień sie ze mną Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 12:47 zamknięty Antek mioł taką babę co sie nigdy z nim nie wadziła. Umiała wszystko po dobroci zrobić. Roz też Antek wrócił z szychty a był pierońsko zły. Baba mu zaroz obiod dowo i przynosi naprzód zupę. Antek wonio, patrzy, żur z kartoflami, bez słowa wyciep talerz z zupą przez okno. Baba nic. Bez słowa przyrychtowała drugie danie: kotlet, kapustę i kartofle. Antkowi sie na ten widok oczy śmieją, bierze już widełkę do ręki a w tym baba bierze talerz i wyrzuca go przez okno. - Ale babeczko, co ty robisz, taki fajny kotlet! - Jakeś wyciep talerz toch myślała, że dziś chcesz obiadować w ogródku. . Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 12:48 zamknięty - Takiś niedobry dla mnie, Masztalski - mówi teściowa - ale mógłbyś przynajmniej załatwić mi miejsce na Powązkach. Masztalski oburzony, że teściowa tak źle o nim myśli, pojechał do Warszawy. Wraca na drugi dzień i oznajmia: - Miejsce mosz załatwione! - Nie może być! - cieszy się teściowa. - Ino musisz się pospieszyć do środy, bo przepadnie Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 12:50 zamknięty - Ty, Francek! Chodzisz to jeszcze z tą Maryjką od Matlorzów? - Nie, już nie chodzę. - No to mosz szczęście, boch sie wczoraj takich rzeczy o niej dowiedzioł, żebyś ani nie uwierzył. A po jakiemu już z nią nie chodzisz? - Boch sie z nią ożenił. ,,, Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 12:51 zamknięty Roz jeden górnik kupił synowi gitarę, ale bez strun. Synek pado: - Ojciec, po co mi gitara bez strun? - Naprzód pokoż co umiesz. Jak się nauczysz grać, to ci i struny kupię. ,, Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 12:52 zamknięty W katastrofie górniczej zginął Kulik. Górnicy się naradzali jak to Kuliczce powiedzieć, że już nie mo chłopa. Wybrali do tego Francka, bo pedzieli, że on sie nojlepiej do takich babskich spraw nadaje. Toż Francek poszoł, zaklupoł i pado: - Mieszko tu wdowa Kuliczka? - Coście? Przecę jo nie wdowa! Mój przyjdzie o drugiej ze szychty! - A o co weta, że jednak wdowa! - pado jej Francek Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 12:53 zamknięty Roz sie Antek rozchorowoł, wzion i umarł. Franckowi to tak blisko ku sercu przyszło, że nie trwało długo i on też wnet stoł pod bramą rajską. Klupie i klupie w te dźwierze, ale dostać sie nie mógł, bo ci anieli tak w niebie głośno śpiewali. Nojbardziej to jednak było słychać Antka. Nic ino wrzeszczoł "Hosanna Alleluja, Hosanna Alleluja!". Tego już było Franckowi za długo. Czekoł i czekoł, klupoł i klupoł, aż sie rozeźlił i zaczął szpetnie przeklinać. Te "ogniste pierony" to ino tak jeden za drugim furgały. Teroz było mu już blank jedno czy pódzie do nieba czy do piekła. Naroz brama sie otwarła i wyskoczył z niej Antek w biołej, długiej koszuli z lelują w ręku i woło na całe gardło: - Słuchejcie anieli! To jest dlo mie prawdziwo niebiańsko muzyka, to jest balsam dlo moich uszu. Czy słyszycie te dzwony ojczyzny? To są głosy mojego Śląska. Wpuście kamrata do nieba! - No i tak Francek sie tam dostoł. ,,, Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 12:55 zamknięty Teroz to wszędzie na całym świecie zamiast ludzi wprowadzają maszyny. Jo nie wiem czy to dobre, ale tak ponoć jest. Roz też przyszła komisyjo zwiedzić taki nowy zakład i ten kierownik ich oprowadzo, pokazuje wszystko, a potem to pokozoł im blank nowe instalacje i pado: - Ta instalacjo zastępuje aż sześć ludzi. - Och! - godo komisyjo. _ A kto je obsługuje? - Siedmiu specjalistów - pado kierownik. ' Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 12:57 zamknięty Spotyko się dwóch ojców. Jeden sie chwoli: - Ty Józek, wiesz jak mój Antek fajnie kląć umie. - A wiela mu to? - Już 4 lata. - A rzykać umie to już? - Czyś ty głupi, takie małe dziecko Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 12:57 zamknięty Sędzia pado do złodzieja: - Zrobliście aż siedem włamań w ciągu tygodnia! - No ja. Widzą, że złodziej nie mo niedzieli, wysoki Sądzie. ... Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 13:59 zamknięty Ściąłem drzewo... Zbudowałem z niego dom... Przekonałem kobietę, żeby miała ze mną syna... A to wszystko jedną siekierą Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 14:00 zamknięty Pewna mała dziewczynka na pytanie, jak się nazywa, zwykle odpowiadała "jestem córką doktora Nowaka". Mama, obawiając się, że rodzina będzie posądzona o snobizm, wreszcie zdołała przekonać ją, że powinna mówić "jestem Basia Nowak". Pewnego razu po niedzielnej mszy ksiądz przygląda się małej i zagaduje: - Czy ty jesteś może córką doktora Nowaka? Na co dziewczynka: - No ja myślałam, że tak, ale mamusia mówi, że nie. , Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 16:12 zamknięty Pewna mała dziewczynka na pytanie, jak się nazywa, zwykle odpowiadała "jestem córką doktora Nowaka". Mama, obawiając się, że rodzina będzie posądzona o snobizm, wreszcie zdołała przekonać ją, że powinna mówić "jestem Basia Nowak". Pewnego razu po niedzielnej mszy ksiądz przygląda się małej i zagaduje: - Czy ty jesteś może córką doktora Nowaka? Na co dziewczynka: - No ja myślałam, że tak, ale mamusia mówi, że nie. , Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 16:13 zamknięty Grupę zaginionych w amazońskiej dżungli polskich turystów odnaleziono idąc tropem klnących papug Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 16:26 zamknięty - Czy w pana rodzinie zdarzały się przypadki kazirodztwa? - Tak. - Wiele? - Nie, mogę je policzyć na palcach jednej ręki. - A dokładniej? - Siedem. , Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 16:28 zamknięty Miejski autobus. Nastolatek do kaszlącej staruszki: - Na zdrowie, babciu! - Przecież zakaszlałam, a nie kichnęłam, chłopcze... - odpowiada zdziwiona staruszka. - Dla mnie to babcia mogła się i chu*em zadławić! Dla harcerza najważniejsze to być grzecznym! ! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 16:32 zamknięty Świadkiem napadu na bank był wędkarz, który potwierdził, że napastnik miał około 4 metrów wzrostu i 400 kg wagi Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 16:33 zamknięty Ojciec ostrzegał, żebym pod żadnym pozorem nie otwierał drzwi do piwnicy. Jednak dziecięca ciekawość zwyciężyła. Otworzyłem i zobaczyłem rzeczy, których nigdy wcześniej nie widziałem. Trawę, niebo, słońce, drzewa Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 16:35 zamknięty A Francja była piękna! I zachwycił się Pan Bóg. A jest mądry i sprawiedliwy. I zamyślił się Pan Bóg... Cała Ziemia jest piękna, ale Francja jest najpiękniejsza. Pomyślał Pan Bóg chwilę i dla sprawiedliwości stworzył tam Francuzów Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 16:36 zamknięty Dwóch napitych gości odlewa się pod płotem. - A ty co tak cicho lejesz? - A bo leję po spodniach. - A nie szkoda ci spodni? - Nie, bo leję po twoich Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 16:37 zamknięty W nocy do psychiatryka dobija się jakiś mężczyzna i krzyczy: - Ratunku, oszalałem, potrzebuję natychmiastowej pomocy lekarskiej! Zaspany portier otwiera drzwi i warczy: - Panie, jest trzecia w nocy! Pan chyba zwariował Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 16:38 zamknięty Najlepszy koreański piłkarz: - Kiwa Jakotako . Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 16:40 zamknięty Stary rabin zdecydował, że opuści Związek Radziecki i wróci do Izraela. Gdy przeszukiwano go na lotnisku, ochrona znalazła u niego popiersie Lenina. - Co to jest? Spytał celnik. - Co to jest? Co to jest?! Nie pytaj się "co", tylko "kto". To sam Towarzysz Lenin, geniusz, myśliciel, twórca najwspanialszego systemu świata! Celnik zaśmiał się i przepuścił żyda przez bramki. Rabin przyleciał do Izraela, gdzie sytuacja się powtórzyła. - Co to jest? Pyta celnik. - Co to jest? Co to jest? Nie pytaj się "co", tylko "kto". To Lenin, zawszony komunista, gdy wrócę do domu, umieszczę go w toalecie. Celnik zaśmiał się i bez problemu przepuścił rabina. Gdy rabin wrócił do swojego rodzinnego domu w Jeruzalem, jego wnuk zobaczył popiersie i zapytał. - Kto to jest? - Nie "kto to jest", tylko raczej "co to jest". To, moje drogie dziecko, jest 5kg szczerego złota. ! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 16:42 zamknięty W czasie jednej z wypraw na prowincję władca zobaczył wieśniaka wyglądającego identycznie jak on. Wezwał go do siebie i pyta: - Czy twoja matka nie służyła kiedyś na dworze królewskim? - Matka nie, ojciec służył, Najjaśniejszy Panie. . Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 16:44 zamknięty XVIII wiek. Dwóch przyjaciół, byłych piratów (jeden z drewnianą nogą), dla oszczędności utrzymywało wspólnie jedną kochankę. Po pewnym czasie okazało się, że kobiecina jest w ciąży. Testów na ojcostwo nie było, ale przecież wypadałoby, żeby tylko jeden łożył na dziecko. Usiedli przy flaszce rumu, by rzecz przedyskutować. Kiedy już przedyskutowali trzecią flaszkę, kulawego olśniło: - Słuchaj, John, sprawa prosta! Poczekajmy, aż się dziecko urodzi. Jak będzie miało drewnianą nogę, to moje! ! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 16:47 zamknięty Kiedyś Holender marzył, żeby jego syn ożenił się z Holenderką. Później marzył już, żeby jego syn ożenił się z białą kobietą. Teraz marzy, by jego syn ożenił się z kobietą Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 16:47 zamknięty U okulisty: - Jaką literę pokazuję? - A gdzie pan jest? , Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 16:50 zamknięty Leży na intensywnej terapii trzech gości, dwóch po zawale, jeden po udarze. I zaczynają rozmowę, jak trafili na OIOM. Zaczynają zawałowcy: - Pracuję w sklepie, od czasu do czasu jakiś towar na lewo zejdzie, a tu wpadła policja podatkowa. To ja dup o podłogę... Drugi opowiada: - Jestem przedsiębiorcą. Towar się kręci tu i tam, a tu wpada policja podatkowa. I też padłem. Obracają się do ''udarowca'' a ten opowiada: - Jestem grabarzem. No i ostatnio mamy pogrzeb, trumna czarna, lakierowana, za jakieś pięć-siedem koła baksów, w niej facet w gajerze za drugie tyle, palce w pierścieniach, wszystkie zęby złote.... No i nie mogę spać noc, drugą, trzecią... Podjąłem decyzję. Idę na cmentarz, wykopuję trumnę, otwieram wieko, a ta swołocz uśmiecha mi się w twarz wszystkimi swoimi 32 złotymi zębami i cedzi: - POCHÓWEK KONTROLOWANY! ! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 16:51 zamknięty Chłopak mruga porozumiewawczo do dziewczyny: - Przyjdź do mnie jutro o siedemnastej, nikogo nie będzie. Nazajutrz dziewczyna odstrzeliła się, pachnidło, bielizna. Przyszła i dzwoni... dzwoni... dzwoni... dzwoni... dzwoni Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 16:53 zamknięty - Kochanie, Ty tylko żłopiesz to piwsko, a ze mną to nawet nie porozmawiasz. - A o czym? - O mnie, o moich potrzebach, jakie kwiaty lubię, jaki kolor... - A jaki kolor lubisz? - Róż. - To róż dupę po piwo. . Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 16:57 zamknięty SS'mani po wielu nieudanych próbach w końcu złapali MacGyvera. Natychmiast wydano rozkaz wsadzenia go do komory gazowej. Po 5 minutach przychodzą a ten coś dłubie w rogu komory. - Więcej gazu! Po kolejnych minutach dalej nic - Jeszcze więcej gazu! Zaglądają przez okienko a ten wstaje i podchodzi do drzwi - Gaz do oporu! - Krzykną zdenerwowany SS'man Po chwili słychać pukanie do drzwi i głos Mac Gyvera: - Gaz wam się ulatniał, ale już naprawiłem! . Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 16:58 zamknięty Rozmawia dwóch kumpli. - Stary, w jakim dziale pracujesz? - W kreatywnym. - A na jakim stanowisku? - Główny kretyn. . Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 17:04 zamknięty Facet wchodzi do sklepu: - Czy jest dżem? - Pyta facet - Przykro mi, ale nie ma- Odpowiada ekspedientka - A czy jest Ketchup? - Znowu pyta - Jest - Mówi ekspedientka i stawia na ladzie produkt - Należy się 2.50 - Mówi ekspedientka - Nie zapłacę - Odpowiada facet - Czemu?! - Pyta się oburzona ekspedientka - Bo nie ma dżemu Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 17:04 zamknięty - Zgadnij, w której ręce? - W tej. - Cholera. Znowu wygrałeś! Jednoręki Joe nie potrafił niczym zaskoczyć w tej grze ' Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 17:05 zamknięty Małżeństwo 90-latków wybrało się do doktora. Najpierw wchodzi facet. Lekarz na wejściu pyta go jak minął mu dzień? On na to: Wspaniale! Bóg jak zwykle był dla mnie dobry. Gdy wszedłem dziś do ubikacji zapalił mi światło, a jak skończyłem to zgasił. Doktor pokiwał głową, dał tabletki i kazał wejść żonie. Powiedział jej co przed chwilą usłyszał od jej męża, a ta momentalnie zerwała się z miejsca i biegnie w kierunku drzwi. Lekarz na to: Zaraz! Nie skończyłem z panią jeszcze! Co się stało? Na co babka: Ten kretyn znowu nasrał mi do lodówki! ; Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 17:12 zamknięty - Jakie były dwa najpopularniejsze imiona w PRL? - Iza i Ania, bo w kolejce stało się iza masłem, iza chlebem, iza cukrem, a w sklepach nie było ani masła, ani chleba, ani cukru. , Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 17:15 zamknięty Dowódca pyta szeregowego: - Co mamy napisać na twoim nieśmiertelniku, żołnierzu? Protestant, Katolik czy Żyd? - Nic. Jestem niewierzący. - A gdybyś został ranny, kogo powinniśmy wezwać: Pastora, księdza czy rabina? - Wezwijcie lekarza Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 17:17 zamknięty Podczas rozmowy o pracę, człowiek z którym rozmawiałem dał mi swojego laptopa i powiedział żebym spróbował mu go sprzedać. Wziąłem go pod pachę i wyszedłem. Za chwilę dzwoni komórka: - Proszę go zwrócić! - Tysiak i jest pana Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 17:18 zamknięty Przychodzi Pierre Curie do Marii i mówi: - Kochanie, ależ dziś promieniejesz! Maria, jak nikt była tego dnia uradowana Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 17:20 zamknięty Pyta się klient ciastkarza: - Z czym jest ta polewa? - Z ka-kałem - Kakao, świetny pomysł! - Dz-dzięki. Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 18:06 zamknięty Transatlantyk płynie przez ocean. W pewnym momencie z niewiadomych przyczyn ulega awarii i idzie na dno. Trzymając się jednego koła ratunkowego do pobliskiej wyspy dopływa dwóch rozbitków. Rozbitkowie to przypadkowy Kowalski i Angelina Jolie. Wyspa oczywiście okazuje się bezludna. Gdy mija pierwszy szok i nastaje wieczór, oboje leżą na plaży w ostatnich promieniach zachodzącego słońca. W pewnym momencie odzywa się Angelina: - Jesteśmy tu sami, nie zanosi się na szybki ratunek... - No... - Chyba nic się nie stanie jak zrzucimy ubrania i przytulimy się do siebie, co? - No... Przytulają się, a że krew nie woda, po paru godzinach wykończeni padają na piasek. Sytuacja powtarza się przez parę kolejnych dni. Następnego dnia Angelina podchodzi do Kowalskiego, który smutny i zasępiony siedzi na plaży i spogląda na błękitne wody morza... - Kochany, może zrzucimy ubrania... - Nie... nie mam ochoty - powiedział i odwrócił głowę - Boże! Co się stało? - A... nic... - Powiedz proszę! Może będę mogła pomóc!? - A wiesz - odpowiada Kowalski - że chyba możesz... - Co mam zrobić? Mówić świństewka? A może... - Nie... ubierz moje spodnie. Ubrała - Ubierz moja koszulę i marynarkę... Ubrała - Hmmm... ubierz mój kapelusz i włóż pod niego włosy.. Ubrała... - Taaaak... ubierz jeszcze moje okulary przeciwsłoneczne Ubrała a Kowalski pyta: - I co? Czujesz się chociaż trochę jak facet? - No... trochę tak... - STARY!!! PRZELECIAŁEM ANGELINĘ JOLIE! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 18:07 zamknięty Moja laska cały czas się żali swoim koleżankom, że nie kupuję jej kwiatów. Szczerze mówiąc to ja nawet nie wiedziałem, że ona ma jakieś kwiaty na sprzedaż Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 18:09 zamknięty Pokłócił się facio z żoną i postanowił rzucić dotychczasowe życie w pizdiec. Wsiadł w pociąg i pojechał w głęboką tajgę. Najął się jako drwal i powoli - na łonie dzikiej natury - odzyskiwał równowagę psychiczną. Minął miesiąc, dwa, pół roku. Po roku zatęsknił jednak za kobietą. Udał się w weekend do najbliższej osady, wchodzi do miejscowego baru, zamawia setę i zagaduje mimochodem: - Wiesz, pracuję już tu cały rok. Kobiety potrzebuję! Jak tu u was z babami? - Chyba nie możesz za siebie, drwalu - odpowiada barman. - Tu, w głębokiej tajdze kobiety? Nic z tego.. Ale mamy Walentina Pietrowicza... - A na co mi Walentin Pietrowicz? Czy ja wyglądam na pedała? - zdenerwował się drwal, dopił wódkę i wrócił niezadowolony w tajgę. Rąbał tam las jeszcze przez pół roku, ale hormony buzowały coraz bardziej. W końcu udał się ponownie do osady. Zaszedł do baru i mówi: - No dobra. dawaj mi tego Walentina Pietrowicza, ale żeby o tym wiedziały tylko trzy osoby! Ja, Ty i Walentin Pietrowicz - prosi. - Nie da rady. Musi o tym wiedzieć co najmniej 7 osób - rozkłada ręce barman. - A po co jeszcze czterech? - No, ktoś musi trzymać Walentina Pietrowicza... On nie za bardzo to lubi. Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 18:10 zamknięty Turysta chce wyjechać z Polski, lecz nie wie dokąd. Udaje się zatem do biura podróży. Zasiadłszy przy biurku informatora, rozważa różne możliwości. Wreszcie zniecierpliwiony urzędnik radzi niezdecydowanemu petentowi: - Tam w kącie jest stolik z globusem. Proszę podejść i wybrać sobie jakiś kraj. Turysta pochyla się nad stolikiem, długo rozmyśla, a potem zwraca się do urzędnika: - Żaden z tych krajów mi nie odpowiada. Może mi pan pokaże jakiś inny globus Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 19:28 zamknięty Kiedy palę na balkonie nigdy nie wyrzucam niedopałków. Boję się, że pet - niesiony wiatrem - wpadnie do jakiegoś mieszkania, spowoduje pożar, wybuchną butle z gazem i zginie mnóstwo ludzi. Policja zacznie śledztwo i dojdzie, że to moja wina. Skażą mnie na długoletnie więzienie. Pokaże mnie telewizja i mama się wtedy dowie, że palę Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 19:30 zamknięty Ostatnio kumpel z pracy podchodzi do mnie i mówi, że zaliczył trójkącik. Ja zdziwiony, bo przecież debil ożenił się pół roku temu. Pytam się z kim, a ten mi mówi: - Z żoną, w ciąży jest! Znam lepsze sposoby na powiedzenie, że zostanie się ojcem Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 19:31 zamknięty - Skarbie pójdziesz ze mną na siłownię? - Mówisz, że jestem gruba? - No dobra, jak nie chcesz? - I do tego leniwa? - Uspokój się Kochanie. - Uważasz, że jestem histeryczką? - Wiesz, że nie o to chodzi. - Teraz, że przeinaczam prawdę? - Nie, nie musisz ze mną nigdzie iść! - Tak??? A dlaczego Ci tak zależy, żeby iść samemu Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 19:33 zamknięty Wykład z elektryki. Prowadzący zwraca się do studentów per Panowie, jednakże na sali jest kilka dziewczyn. Po pewnym czasie, zauważając swój błąd mówi: Żeby Panie nie czuły się takie pomijane, zrobimy teraz zadanie specjalnie dla was. Po czym dyktuje: Kuchenka mikrofalowa ma 230V i dwie spirale grzewcze Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 19:35 zamknięty Ostatnio kolegi pytam bo miał wypadek: "jak to się stało?" i autentyczna rozmowa. - Patrzę w pewnym momencie wszyscy w samochodzie śpią, oprócz mnie... - Jak to? - zapytałem - A ja siedziałem z tyłu Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 19:36 zamknięty Przychodzi facet do szpitala i mówi: - Chciałbym, żeby mnie wykastrowano. - Wykastrowano? Jest pan pewny? - Tak, jestem pewny. Na drugi dzień odbył się zabieg, wszystko poszło dobrze. Lekarz będąc ciekawy przyczyny, z jakiej pacjent chciał się wykastrować, pyta: - Dlaczego chciał się pan wykastrować? - Wie pan, moja narzeczona jest ortodoksyjną żydówką i powiedziała, że jak tego nie zrobię, to nie wyjdzie za mnie. - To może pan się chciał obrzezać? - A co ja powiedziałem? ! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 19:38 zamknięty Leży żona w szpitalu po urodzeniu dziecka. Przybiega mąż: - I co? Do kogo jest podobny?!? - I tak nie znasz! ! Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 19:39 zamknięty Kobieta w sklepie spożywczym podchodzi do kasy i wykłada z koszyka: małą wytłoczkę jajek, sok pomarańczowy, główkę kapusty, słoik kawy i wędlinę. Rozpakowuje tak te rzeczy, kiedy z ciekawością zaczyna jej się przyglądać pijak. Patrzy tak i mówi: - Pani to musi nie mieć faceta. Kobieta trochę zszokowana taką uwagą od nieznajomego, ale jednocześnie zaintrygowana intuicją czy dedukcją. Popatrzyła na wszystkie rzeczy które kupiła, ale żadna z nich nie wydawała jej się zbyt wyjątkowa czy sugerująca stan cywilny. Zaciekawiona powiedziała więc: - Wie pan co, ma pan rację, ale skąd do cholery pan wiedział? - A, bo brzydka pani jak noc. .. Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 20:09 zamknięty Jedzie rudy z przyjaciółmi na jednorożcach i zaczynają polować na smoki. Po czym atakuje ich ogromny dinozaur. Na ratunek przybył im Krzysztof Ibisz. Co jest w tym niewiarygodnego? Rudy nie ma przyjaciół. . Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 20:10 zamknięty W aptece: - Poproszę opakowanie tabletek na odchudzanie. - Hm, pan wybaczy, ale dopiero co sprzedałam panu dziesięć opakowań. - no wiem, ale jakoś się nimi nie najadłem Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 20:11 zamknięty Idzie sobie garbaty nocą przez las, idzie sobie idzie i nagle zza krzaków wyskakuje zjawa. - Łaaa! Oddawaj wszystkie pieniądze! W różnych nominałach! Najlepiej w bilonie. - Ale ja nie mam pieniędzy zjawo. - mówi przerażony garbaty. - A co masz? - Garba. - No to dawaj! - i zjawa zabiera jego garba. Szczęśliwy biegnie do swojego niewidomego kumpla i o wszystkim mu opowiada. Niewidomy też chciał być znów zdrowy i następnej nocy poszedł do lasu.No i idzie sobie, idzie mija kilka minut i NAGLE, zza krzaków wyskakuje garbata zjawa. - Łaaa! Masz garba? - Yyy, Nie. - No to masz! ` Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 20:13 zamknięty Widziałem jak pewnej kobiecie wypadło 20 zł. Podniosłem, pomyślałem co zrobiłby Jezus na moim miejscu i zamieniłem je na wino Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 20:19 zamknięty Spotkało się dwóch kumpli. Jeden miał najnowsze BMW a drugi malucha. Postanowili, że zamienią się autami i pojadą na autostradę. Po kilku godzinach spotkali się, ponownie ale już na jednej sali w szpitalu. Ten od BMW pyta "Stary co się stało?" - To proste, wsiadłem w Twoje BMW, rzuciłem 1,2,3,4,5, rozpędziłem się do 250/h i wypadłem z zakrętu, ale powiedz lepiej jak Ty to zrobiłeś. - Wsiadłem do Twojego malucha, wrzuciłem 1,2,3,4, po czym wysiadłem, żeby sprawdzić czy to w ogóle jedzie. . Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 02.07.16, 04:45 zamknięty Spotkało się dwóch kumpli. Jeden miał najnowsze BMW a drugi malucha. Postanowili, że zamienią się autami i pojadą na autostradę. Po kilku godzinach spotkali się, ponownie ale już na jednej sali w szpitalu. Ten od BMW pyta "Stary co się stało?" - To proste, wsiadłem w Twoje BMW, rzuciłem 1,2,3,4,5, rozpędziłem się do 250/h i wypadłem z zakrętu, ale powiedz lepiej jak Ty to zrobiłeś. - Wsiadłem do Twojego malucha, wrzuciłem 1,2,3,4, po czym wysiadłem, żeby sprawdzić czy to w ogóle jedzie. . Odpowiedz Link
balzack Re: Śląskie wice:) 02.07.16, 04:46 zamknięty Strażacy założyli zespół muzyczny. Na pierwszej próbie kapelmistrz zadaje pytanie: - Jaka jest różnica miedzy fortepianem, a skrzypcami? Cisza. Wreszcie jeden z przyszłych muzyków mówi: - Fortepian dłużej się pali. . Odpowiedz Link
madohora Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 13:12 zamknięty Gdy czasem młoda polonistka Taka naiwna, schludna taka, Egzaltowana, świeża, czysta, Że chciało by się siąść i płakać. Więc gdy ta polonistka właśnie Małpując młodopolskie pozy Wybiegnie o porannym czasie Boso na łąkę między brzozy, Poigra z pliszką i skowronkiem Oraz z pudliszką i z biedronką, Przywita ze wschodzącym słonkiem, Wołając: - Witaj jasne słonko! Z róż i powojów splecie wieńce, Pomacha rączką do motyla, Kraśnym obleje się rumieńcem Widząc jak pszczółka kwiat zapyla. Coś z Anny German gdy zanuci, Wyrecytuje coś z Asnyka, A potem bardzo się zasmuci Nad żabką, którą bocian łyka, I chcąc zapłakać nad półtrupem (bo drugie pół ten bocian urwał) Wlizie tą bosą nogą w kupę I wyda okrzyk: - Ożesz kurwa! To - jeśli byłbym na tej łące Naocznym świadkiem tego zgrzytu - Jak jestem facet niepijący, Pół litra wychlałbym z zachwytu! Autor: Andrzej Waligórski , Odpowiedz Link
madohora Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 13:22 zamknięty Wszedł mrówkojad do knajpy wśród przyjaciół grona I pyta: - Czy są świeże mrówki faraona? Na to wchodzi faraon. Też by sobie pojadł, Więc pyta: - Czy dziś w karcie jest świeży mrówkojad Odpowiedz Link
madohora Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 13:36 zamknięty Zbliża się już 18 Miałam jechać dziś do miasta Lecz za oknem burza i grad Dziś oszalał cały świat, Odpowiedz Link
madohora Re: Śląskie wice:) 01.07.16, 13:44 zamknięty Panie mój daj mi głuchoniemą nimfomankę z dużym kontem w banku. Ma być właścicielką sklepu monopolowego i mieć własny jacht i napalone koleżanki nimfomanki. Wiem że to się nie rymuje - ale tu nie o rym chodzi. .. Odpowiedz Link