madohora Re: Humor żydowski 21.04.20, 20:26 — Jeżeli jajko kosztu je 10 groszy, to ile zapłacisz za 5000 jajek, Moryc — A jaka jest hurtowa cena jajek, panie profesorze, bo ja 5000 sztuk po detalicznej cenie nie kupuję Odpowiedz Link
madohora Re: Humor żydowski 17.05.20, 23:23 Na cmentarzu żydowskim widnieje napis grobowy: — Tu spoczywaMorycKor liszoner. Dzielny kupiec. Zacny człowiek. Żydek czyta napis i powiada do siebie: — Taki mały grób, a spoczywa w nim, 3 dziwo, aż trzech ludzi. Odpowiedz Link
madohora Re: Humor żydowski 17.05.20, 23:59 zwarc wpada wzburzony do ka wiarni i szepce Blausteinowi, który gra w szachy: — Chodź prędko do domu, a przy chwycisz na schadzce żonę swą z Rot- manem! — Nie mam się potrzeby spieszyć, znam Rotmana. Rano będzie dość czasu!— odpowiada flegmatycznie Blau- stein i zabiera piona przeciwnikowi. Odpowiedz Link
madohora Re: Humor żydowski 18.05.20, 23:46 Obchodząc wagony, spostrzegł kon ¬ duktor skulonego pod ławką żydka. — Cóż to znaczy? — spytał — Gdzie pański bilet? — Drogi, kochany panie konduk torze! — jął błagać żydek — Jestem stary, biedny, jadę na ślub córki, a bilet dużo kosztuje! Ulituj się pan! Będę aż do Krakowa siedział pod ławką, a kontroler mnie nie zobaczy! Wzruszony tern konduktor poszedł dalej. Za chwilę jednak spostrzegł pod inną ławką drugiego żydka. — Wyłaź pan! — zawołał — Cóż to jest? Gdzie bilet? — Nie mam. .. Tamten właśnie za prosił mnie na wesele córki swojej Odpowiedz Link
madohora Re: Humor żydowski 21.05.20, 23:27 Umiera stary Żyd. Żona siedzi przy łóżku. Żyd pyta: – Rozoczka. Być może to nasza ostatnia rozmowa. Ty mnie powiedz prawdę. Czy ty kiedyś mnie zdradziłaś? – Oj, Abram. A jak nie umrzesz? Odpowiedz Link
madohora Re: Humor żydowski 24.05.20, 20:55 Przychodzi do KGB stary Izaak Goldberg i oświadcza, że chce paszport, bo ma zamiar wyemigrować. Oficer pyta się go: - Co Wy?! Wytrzymaliście Stalina, Chruszczowa, Breżniewa, pierestrojkę i kryzys, a teraz, gdy nareszcie można odetchnąć spokojnie, to chcecie emigrować na stare lata? - To z powodu homoseksualizmu. - Przecież u was z tym nie ma problemu, żadnych skłonności nie macie! - U mnie w porządku, ale widzę dokąd to zmierza. Za Stalina homoseksualistów rozstrzeliwali. Za Chruszczowa wsadzali do łagra. Za Breżniewa - przymusowo leczyli w psychuszce. Za Gorbaczowa przestali sobie nimi zawracać głowę, a potem homoseksualizm zrobił się modny. To ja chcę wyjechać, póki jeszce nie jest obowiązkowy. Odpowiedz Link
madohora Re: Humor żydowski 07.06.20, 01:00 Dwóch żydków staje sądem rabinackim. Jeden z nich skarży drugiego, że pożyczył mu 1 000 złotych a ten mimo umowy do dzisiaj ich nie oddał. Mosiek przyznaje, że zaciągnął dług ale ze spłacił już całą sumę. - Możesz przysiąc przed rabinem - pyta Icek - Z największą przyjemnością - odpowiada Mosiek i składa przysięgę Wobec takiego obrotu sprawy rabin uniewinnił Mośka od odpowiedzialności. Oboje wychodzą. Ale w wyjściu Icek dopada do Mośka i krzyczy: - Ty złodzieju jeden, jakżeś się nie bał przysięgać żeś mi oddał 1 000 złotych. A czy ja ci kiedy pożyczyłem chociaż jeden grosz? Odpowiedz Link
madohora Re: Humor żydowski 09.06.20, 23:51 - Ależ to jest mój wóz. co mi go skradziono,. - Ny, daj pan dobrodziej spokój! To nie jest prawda... Zresztą. jak pan jemu może poznać. Kiedy ja jego przemalował na zielono? Odpowiedz Link
madohora Re: Humor żydowski 18.06.20, 12:36 - Powiedz Izaak co byś zrobił gdybyś miał tyle pieniędzy jak Rotschild? - Mnie bardziej ciekawi co by zrobił Rotschild gdyby miał tyle pieniędzy co ja?! Odpowiedz Link
madohora Re: Humor żydowski 01.07.20, 19:46 U rabina. – Rebe, spotkałem 25-letnią śliczną dziewczynę. Mam 60 lat i jestem bogaty. Czy mogę skłamać, że mam tylko 50? Czy to zwiększy moje szanse? – Żeby zwiększyć swoje szanse, powiedz jej, że masz 80. Odpowiedz Link
madohora Re: Humor żydowski 11.07.20, 23:15 - Mosze jak sądzisz, kiedy zniosą obowiązek noszenia maseczek? - Abram ja cię błagam! Poważni ludzie zainwestowali poważne pieniądze! Jak zarobią swoje to zniosą Odpowiedz Link
madohora Re: Humor żydowski 21.09.20, 23:20 Przychodzi szeregowy Rozencwajg do sierżanta po przepustkę na trzy dni: – A po co wam, Rozencwajg, trzy dni przepustki? – Bo ja mam, panie sierżancie, immatrykulację. – Ej, Rozencwajg, wy z tymi waszy-mi żydowskimi świętami!.. Odpowiedz Link
madohora Re: Humor żydowski 23.09.20, 23:58 Żydowska żona skarży się swojej mamie: – Wczoraj w samochodzie Mojsze znalazłam babskie majtki, dzisiaj stanik... – Sara, ty siedź cicho i nie rób scen. Może za parę dni futro znajdziesz.. Odpowiedz Link
madohora Re: Humor żydowski 13.11.20, 23:08 W żydowskiej restauracji: - Szlomo, skosztuj tej zupy - O co chodzi? Przecież to ta sama zupa ♨ co zawsze zamawiasz. - Spróbuj! - Podałem ci kiedyś złą zupę?! - Mówię ci, spróbuj! - No dobrze, już próbuję. Gdzie jest łyżka? - O! Odpowiedz Link
madohora Re: Humor żydowski 06.01.21, 19:17 On ma rację. — Coś pan taki kontent, panie Icekson? —; Bo idą święta Wielkanocne. — Co one pana obchodzą? Pan jesteś przecie żydem? — No to co? Czy pan kiedy widział jakie święta katolickie na których żydzi by nie zarobili?! Odpowiedz Link
madohora Re: Humor żydowski 13.02.21, 23:14 W pewnym miasteczku rabin zwo-łał zamożniejszych Żydów do synago-gi i zwraca się do nich, żeby się złoży-li na remont świątyni.– Patrzcie, jak nasza świątynia wyglą-da – mówi. – Szyby stłuczone, ściany odrapane, podłoga brudna i zniszczo-na, gorzej niż w bajzlu...Głos z sali:– O, właśnie...– Panie Kon, co to ma znaczyć: „O, właśnie...”? – pyta oburzony rabin.– Przypomniałem sobie, gdzie zosta-wiłem kalosze... Odpowiedz Link
madohora Re: Humor żydowski 15.06.21, 18:16 – Sara, znów prąd wysiadł. Weź no, zerknij do skrzynki z bezpiecznikami. – Mosze, a od czego ja mam męża?– Sara, a które z nas jest ubezpieczo-ne na życie, a? Odpowiedz Link
madohora Re: Humor żydowski 25.07.21, 20:16 Humor żydowski – Panie doktorze, cierpię na bezsenność. – Panie Rabinowicz, czy wypróbował pan przetestowany starożytny środek – położyć się, zamknąć oczy i policzyć barany? – Próbowałem. Liczę barany, potem ładuję je do samochodu, zabieram na targ i sprzedaję, a potem do rana mar-twię się, czy nie za tanio sprzedałem. Odpowiedz Link
madohora Re: Humor żydowski 24.09.21, 17:21 Ojciec uczonego młodzieńca prze-chwala się przed sąsiadami: – Mój syn poślubił bogatą dziewczynę. – Przecież ona nie ma ani grosza posagu! – To prawda. Ale widzicie, Talmud poucza nas, że dobra żona to połowa majątku i Talmud uczy, że piękna żona to też połowa majątku. A zatem do kupy biorąc – to cały majątek. Odpowiedz Link
madohora Re: Humor żydowski 20.11.21, 23:55 Icek sprzedaje lody. Na wózku z lodami widnieje napis: „Żydom lodów nie sprzedaje się”. Podchodzi do niego rabin i zgorszony pyta: – Icek! A co ty, antysemita jesteś? – Rabi, a ty próbowałeś tych lodów? Odpowiedz Link
madohora Re: Humor żydowski 23.01.22, 20:32 Pan Silberman skarżył się znajomym w kawiarni, że kiedy wraca do domu, ciągle zastaje swoją żonę siedzącą z młodym, przystojnym sąsiadem na kanapie. – Ty powinieneś z tym zrobić koniec – radzą przyjaciele. – Podjąć jakieś zdecydowane kroki. Parę dni później spotykają się w tym samym gronie: – No, nareszcie – triumfalnie zawołał Silberman. – Załatwiłem sprawę konkretnie! – A co ty właściwie zrobiłeś? – Sprzedałem kanapę! Odpowiedz Link
madohora Re: Humor żydowski 03.04.22, 19:50 Rebe widzi żyda jedzącego wieprzo- winę i oburzony zaczyna go strofować: – Jeśli żyd je wieprzowinę, to nie jest prawdziwym żydem! Jedzący mięso odpowiada: – Jeśli żyd je wieprzowinę, to nie jest prawdziwa wieprzowina... Odpowiedz Link
madohora Re: Humor żydowski 25.04.22, 17:38 Nauczyciel biologii: – Jak uważacie, kto jest szybszy: gołąb pocztowy czy koń? Szmulek zgłasza się do odpowiedzi: – To zależy. Jeżeli pieszo, to koń Odpowiedz Link