madohora Re: TAK W TEMACIE REKLAM 07.04.21, 17:30 PROTOTYP ROWERU - SKŁADAKA Z 1931 ROKU Odpowiedz Link
madohora Re: TAK W TEMACIE REKLAM 16.03.24, 18:13 Ludzie z natury dokonują porównań, więc marketingowcy by stworzyć złudzenie, że coś jest w atrakcyjnej cenie, odpowiednio rozmieszczają produkty na półkach. Obok promowanego produktu stawiają podobny towar, ale droższy, przez co ludzie mają wrażenie, że zaoszczędzą jak kupią tańszy produkt i nie zastanawiają się, czy jego cena jest faktycznie adekwatna do objętości, trwałości, smaku… Odpowiedz Link
madohora Re: TAK W TEMACIE REKLAM 16.03.24, 18:15 Wydawać by się mogło, że producenci chcą, aby ich produkty byłe jak najlepsze, a to nieprawda. W latach pięćdziesiątych firma Henckels produkująca obieraczki do ziemniaków, zorientowała się, że ich produkt kompletnie się nie zużywa, przez co sprzedaż jest mała. Postanowiono więc zmienić kolor obieraczki i obniżyć jej jakość, by szybciej się zużywała i konsumenci musieli iść kupić nową Odpowiedz Link
madohora Re: TAK W TEMACIE REKLAM 22.04.21, 15:57 CZY PO LATACH ZAPOWIEDZI KATOWICE POZBĘDĄ SIĘ SZPECĄCYCH MIASTO REKLAM - Wyborcza - 22.04.2021 Odpowiedz Link
madohora Re: TAK W TEMACIE REKLAM 13.10.21, 12:24 NOWE TABLICE NA RYNKU - www.katowice24.info - 13.10.2021 Odpowiedz Link
madohora Re: TAK W TEMACIE REKLAM 13.10.21, 12:32 KATOWICE. POJAWIŁY SIĘ NOWE TABLICE - Dziennik Zachodni - 13.10.2021 Odpowiedz Link
madohora Re: TAK W TEMACIE REKLAM 23.07.24, 14:53 Sklep od dłuższego czasu strzela sobie w piętę, robiąc skuteczną antyreklamę. Odpowiedz Link
madohora Re: TAK W TEMACIE REKLAM 28.01.25, 00:22 I jeszcze jedno, na szczęście dzieci zniknęły z reklam to zaczęło się śpiewanie - czy ktoś myśli że jak mi wyśpiewa coś tam coś tam to zaraz po to coś polecę. Odpowiedz Link
madohora Re: TAK W TEMACIE REKLAM 31.01.25, 21:47 Dopiero co ją wyłączyłam i już znowu się pojawiła! Ile razy w jednym bloku reklamowym. Odpowiedz Link
madohora Re: TAK W TEMACIE REKLAM 20.02.25, 16:17 Dajcie już sobie spokój z tą reklamą z Sarą. Ta reklama jest nieetyczna a nawet wulgarna. Naprawdę? Nie da się inaczej? Odpowiedz Link
madohora Re: TAK W TEMACIE REKLAM 14.10.21, 17:18 MIESZKAŃCY KATOWIC ZDECYDOWALI JAK MAJĄ WYGLĄDAĆ TABLICE INFORMACYJNE - www.wp.pl - 14.10.2021 Odpowiedz Link
madohora Re: TAK W TEMACIE REKLAM 13.01.22, 17:33 KUPIĘ KAŻDEGO TRUPA To reklama zakładu skupującego samochody do złomowania. Pod sloganem na tylnej szybie karawanu znajduje się numer telefonu i informacja o skupie aut. Rozmawialiśmy z mieszkańcami poznańskiego Łazarza przechodzącymi obok samochodu z reklamą. – Nie doczytałam ostatnio i trochę miałam niesmak, bo ten samochód przypomina jednak co innego. – To jest właściwie karawan. Niesmacznie. – Jednak człowiek trochę przeżył i to jest takie niezbyt. – Generalnie mi się nie podoba. To jest miasto traktowane jak metropolia i musi mieć pewien smak, pewien poziom, a tu tego nie ma – komentowali ludzie. – Odkupiłem ten karawan od firmy pogrzebowej – wyjaśnia właściciel skupu Sławomir Desperski. – Prywatnie zbieram różne samochody i ten karawan też trafił się w mojej kolekcji, a że myślałem o jakiejś reklamie, żeby któreś z tych aut obkleić swoją firmą, to akurat padło na niego. Nawet w Wikipedii możemy przeczytać, że słowo „trup” oznacza wyeksploatowany, zniszczony przedmiot, najczęściej samochód – mówi Desperski. Właściciel skupu przyznaje, że celem sloganu jest przykucie uwagi, a osobiście otrzymuje wiele pochwał odnośnie do reklamy. – Jest takie stare powiedzenie w marketingu: „Nieważne, czy mówią dobrze, czy źle, byleby nazwy firmy nie przekręcali” – mówi prof. Jacek Trembecki z Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. – Nie sądzę, żeby autor reklamy chciał kogoś urazić. Zależy to oczywiście od uczuć i emocji odbiorcy. Jeżeli ktoś niedawno przeżył tragedię utraty kogoś bliskiego, może czuć się tym urażony. Mieszkańcy zwracają też uwagę, że pojazd zajmuje miejsce w strefie płatnego parkowania, a za wycieraczką ma już kilka wezwań do zapłaty. Właściciel tłumaczy się tygodniowym wyjazdem poza Poznań. Jak zapewnia, wyrobi abonament dla samochodu i zapłaci wystawione mandaty Odpowiedz Link
madohora Re: TAK W TEMACIE REKLAM 22.03.22, 16:45 SZYLDOZA STRASZY W MIASTACH - Wyborcza - 22.03.2022 Odpowiedz Link
madohora Re: TAK W TEMACIE REKLAM 12.04.22, 11:53 SYSTEM INFORMACJI MIEJSKIEJ - Radio Katowice - 12.04.2022 Odpowiedz Link
madohora Re: TAK W TEMACIE REKLAM 28.05.22, 13:53 Ostatnio powala mnie na kolana (negatywnie) reklama pewnej znanej firmy zaczynająca się słowami: - Wesele może poczekać....(właśnie w tej chwili mam ją w TV) Odpowiedz Link
madohora Re: TAK W TEMACIE REKLAM 10.06.22, 20:57 Przepraszam, bo ja zazwyczaj brzydko nie mówię, ale co oglądam pewną reklamę mam takie skojarzEnie: Jula...patrz mam męża ci....la Odpowiedz Link
madohora Re: TAK W TEMACIE REKLAM 05.07.22, 22:04 ZAKOŃCZYŁ SIĘ ETAP WDRAŻANIA SIM - www.katowice24.info - 05.07.2022 Odpowiedz Link