Dodaj do ulubionych

Nowe Miasto

IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.02, 00:43
Ogólnie jest fajnie, ale na moim piętrze od tygodnia nikt nie wymienił spalonej
żarowki. Poza tym ciągle (mimo widocznych starań spółdzielni) brakuje miejsc do
parkowania...
Obserwuj wątek
    • Gość: turtle Re: Nowe Miasto IP: *.com.pl 15.05.02, 12:57
      nowe miasto to miejsce na którym się wychowałem i spotkało mnie tam wszystko,
      co najlepsze. choć nie mieszkam tam już od pięciu lat, to zawsze gdy jestem w
      Rzeszowie tam bywam.
    • Gość: Ordnung Re: Nowe Miasto IP: *.rsk.pl 29.05.02, 16:59
      A mnie denerwuja psy, choc moze nie do konca tylko one, ich wlasciciele maja w
      tym chyba wiekszy udzial. No moze nie wszyscy ... nie chce generalizowac.

Zastanawiacie sie dlaczego oni tak mnie wqrzaja? Spiesze z wyjasnieniem ...
      Idac sobie trawnikiem - wiem nie wolno deptac zieleni, trzeba niezly tor
      przeszkod pokonac, bowiem co kawalek podpis jakiegos pieska lezy.

Spoldzielnia mieszkaniowa NM (mysle jednak, ze problem ten nie dotyczy tylko
      tego osiedla) wprawdzie postawila kolo piaskownic tabliczki niosace wiesc:
      piasek jest tylko dla dzieci, a nie dla psow!!! .... ale, to za malo. Wydaje mi
      sie, ze z trawnikami tez powinno sie cos zrobic, przynajmniej z tymi w
      najblizszym otoczeniu blokow. W koncu na tych samych trawnikach bawia sie
      dzieci, graja w pilke itp itd ...

Byc moze rozwiazaniem byloby jakies jedno wpsolne miejsce, wpolna "psia
      toaleta" a nie totalna samowolka.
      • Gość: Woody Re: Nowe Miasto IP: *.pp.rzeszow.pl 30.05.02, 14:03
        Nie tylko na nowym mieście psy, a właściwie pozostałości po nich są problemem.
        Mieszkam na Krakowskiej Południe i także tu, choć administracja osiedla
        postawila tabliczki informujące o zakaziem wyprowadzania zwierza na place
        zabaw, często zdarza sie, że dzieci muszą brodzić wśród ekskrementów.
        Oczywiście wiadomo, że nie zwierzęta sa tu winne, a jedynie ich właściciele,
        którzy nie przestrzegają podstawowych zasad współżycia miedzyludzkiego. Ale z
        drugiej strony kiedyś chciałem sie zorientowac, czy w sklepach na moim osiedlu
        można kupić niezbędniki sanitarne dla zwierzakow (woreczek, tekturowa szufelka)
        i niestety okazało sie, że czegoś takiego nie można zakupić. Będąc w innych
        krajach europejskich widziałem, że tego typu przyborniki znajdują sie przy
        specjalnych pojemnikach na dchody, usytuowanych w parkach i na ulicach (np. w
        Hyde Parku w Londynie) i każdy z wlaścicieli zwierzaków moze za darmo pobrać
        tego typu sprzęt i posprzątać po swim pupilu. Ale wydaje mi sie, że do tego
        typu inicjatyw trzeba dorosnąć...
        • Gość: sampler Re: Nowe Miasto IP: *.pp.rzeszow.pl 31.05.02, 07:37
          Wydaje mi sę, że na rzeszowskich osiedlach sa wieksze problemy od psich kupek -
          zniszczone chodniki, niezbyt bezpieczne place zabaw, odrapane klatki schodowe,
          dziurawe ulice, brak znakw drogowych, śmiecie zalegające w nieodpowienich
          miejscach itd. itp. Lepiej chyba tym sie zająć, a nie zwierzętami:)
          • Gość: Ordnung Re: Nowe Miasto IP: *.rsk.pl 05.06.02, 15:08
            Gość portalu: sampler napisał(a):

> Wydaje mi sę, że na rzeszowskich osiedlach sa wieksze problemy od psich kupek -

Na pewno sa ... ja tego nie kwestionuje. Ten o ktorym wyzej wspomnialem, to jeden
            z przykladow.

> zniszczone chodniki, niezbyt bezpieczne place zabaw, dziurawe ulice, brak
            znakow drogowych ...

Ok ... wladze lokalne powinny z tym cos zrobic!

Ale wspomniane przez Ciebie odrapane klatki schodowe, śmiecie zalegające w
            nieodpowienich miejscach i wymieniona przeze mnie kwestia "piesqw" to w znacznej
            mierze zalezy od samych MIESZKANCOW.

Smieci same sie nie rozrzucaja po osiedlach. Co jakis czas w osiedlowych windach
            sa popalane plastykowe przyciski. Jakies niewyzyte gowniarze kupuja sobie
            zapalniczki i odreagowuje swoje kompleksy na nieczego nie winnych przyciskach.

To samo ze scianami blokow, klatek ipt itd. Same sie nie brudza ...

• Gość: eiddie Re: Nowe Miasto IP: 80.48.236.* 07.10.03, 20:54
          Dzieci również maja wyznaczone tereny zabaw, mówie tu o boiskach do gry w piłke
          nozna np. niestety, na moim osiedlu, dzieci graja gdzie popadanie, pod oknami,
          balkonami niszcząc zasadzone kwiaty i drzewka, nie mówiąc juz o wydzieraniu
          się. Jesli chodzi o kupki i prowadzenie psów na smyczy, bo to tez problem, to
          jedynym rozwiązaniem są mandaty, ale któż by miał je nakładać. Przecież straż
          miejska jest tylko od wpisywania mandatów za niewłaściwe parkowanie. Ja mam psy
          i brak torebek w sklepach nie jest dla mnie problemem, zuzywam nadmiar
          jednorazowych worków, które sie gromadzą w domu po każdorazowych zakupach.
          Problem jest w tym że praktycznie nie ma zamykamych koszy na odchody i trzeba
          wędrować z kupką w reklamówce prze całe osiedle.
      • ziobro Re: Nowe Miasto 20.10.02, 21:53
        Gość portalu: Ordnung napisał(a):

> A mnie denerwuja psy, choc moze nie do konca tylko one, ich wlasciciele maja
        w
        > tym chyba wiekszy udzial. No moze nie wszyscy ... nie chce generalizowac.
        >
        > Zastanawiacie sie dlaczego oni tak mnie wqrzaja? Spiesze z wyjasnieniem ...
        > Idac sobie trawnikiem - wiem nie wolno deptac zieleni, trzeba niezly tor
        > przeszkod pokonac, bowiem co kawalek podpis jakiegos pieska lezy.
        >
        > Spoldzielnia mieszkaniowa NM (mysle jednak, ze problem ten nie dotyczy tylko
        > tego osiedla) wprawdzie postawila kolo piaskownic tabliczki niosace wiesc:
        > piasek jest tylko dla dzieci, a nie dla psow!!! .... ale, to za malo. Wydaje
        mi
        >
        > sie, ze z trawnikami tez powinno sie cos zrobic, przynajmniej z tymi w
        > najblizszym otoczeniu blokow. W koncu na tych samych trawnikach bawia sie
        > dzieci, graja w pilke itp itd ...
        >
        > Byc moze rozwiazaniem byloby jakies jedno wpsolne miejsce, wpolna "psia
        > toaleta" a nie totalna samowolka.

Ja mieszkam również na NM i terz mnie to wqrza le chyba nie da się psa zmusić
        żeby siusiał tutaj a nie gdzie indziej bo on nie ma rozumu. Rozwiazaniem byłony
        przegłosowanie przez sej ustawy o sprzataniu nieczystości przez właściwości
        czworonogów jak to jest w krajach UE
      • Gość: House Re: Nowe Miasto IP: *.smlw.pl / 10.1.16.* 15.04.03, 13:37
        FAJNE OSIEDLE :-))
    • o666o Re: Nowe Miasto 15.02.03, 13:37
      PIEKNA SPRAWA TYLE LADNYCH KWADRATOWYCH DOMKOW A W NICH TYSIACE LUDU, COS
      WSPANIALEGO - NAPRAWDE LUX
    • Gość: tex.tp,102cox Re: Nowe Miasto IP: *.man.rsk.pl 17.04.03, 20:16
      mieszkam na NM juz ponad 20 lat i jak zwykle są rozne problemy i te psie
      kupki,a może kupy.Panie z bloku PodwisLocze 26 upodobały sobie wyprowadzać
      swoich czworonogów przed blok nr 24,gdzie jest zwykle piękna trawa i gdzie
      dzieci latem rozsiadaja się na kocykach,bawią się itd. Możę przeczytają
      to,albo ich ktoś poinformuje,że lepiej byłoby pod swoimi oknami pospacerować z
      pieskiem,bo bliżej...... mmaria
    • Gość: asia Re: Nowe Miasto IP: *.man.rsk.pl 29.04.04, 17:59
      jeśli chodzi o tą żarówkę to ja nigdy nie czekam aż mi społdzielnia wymieni -
      po prostu za kilka groszy kupuje sama i wymieniam. pozdrawiam i życze wiecej
      zaradnosci w codziennym zyciu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka