anti.global 21.11.09, 19:09 na uniwersytetach. edition.cnn.com/2009/US/11/20/california.tuition.protests/index.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
br0fl0vski Re: Rewolucja antybankierska zaczela sie w USA 21.11.09, 22:40 video.google.ca/videosearch?hl=en&source=hp&q=gerald%20celente&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wv#hl=en&source=hp&q=gerald+celente&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wv&qvid=gerald+celente&vid=-45267048503220976 Odpowiedz Link Zgłoś
1a-z Re: Rewolucja antybankierska zaczela sie w USA 21.11.09, 23:20 USA sa w szponach faszystowskiego rezimu. www.youtube.com/watch?v=HUB3SSGp9JU&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski Re: Rewolucja antybankierska zaczela sie w USA 21.11.09, 23:24 www.ustream.tv/recorded/2326835 Odpowiedz Link Zgłoś
anti.global Re: Rewolucja antybankierska zaczela sie w USA 21.11.09, 23:33 Mysle, ze rzadzace swiatem mafie chca wymordowac i okaleczyc jak najwiecej mlodych ludzi, bo sie boja rewolucji w 2012. Dlatego wykreowali pandemie i mordercze szczepionki. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Rewolucja antybankierska zaczela sie w USA 22.11.09, 00:17 Felus sie nie ukryje, morde mu stluka a zloty zab wyleci az na Alaske. Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: Rewolucja antybankierska zaczela sie w USA 22.11.09, 08:37 W naszym , tzw, "cywilizowanym", swiecie brakuje do rewolucji dwoch podstawowych elementow :pustego zoladka i wiodacej IDEI... -Nie zapominajmy o podziale swiata...-my -bogata polnoc i oni - "poludniowa" wiekszosc ludzkosci o pustych zoladkach. Odpowiedz Link Zgłoś
anti.global Re: Rewolucja antybankierska zaczela sie w USA 22.11.09, 12:09 nasz "cywilizowany" swiat w szybkim tempie zbliza sie do III swiata pod wzgledem nedzy. W USA gloduje juz 50 mln ludzi i ich liczba gwaltownie rosnie, bo Obama i jego rezim oprychow z wall street okradli Amerykanow na tryliony w bialy dzien in obalili cala gospodarke . Stan po stanie juz oglaszaja bankructwo . Rewolucja nastapi kiedy wiekszosc straci wszystko i jest tylko kwestia czasu (miesiecy. I ta rewolucja pzreniesie sie na caly swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Faktycznie w USA gloduja :))) 22.11.09, 12:58 outofthebubble.files.wordpress.com/2008/07/typicalamericans.jpg Kartki na zywnosc dostaja leniwi murzyni, no comprende Meksykanie i biala biedota, spod znaku jezuska. Reszta swiata, ma gleboko w dupie amerykanskie 'rewolucje', wiec co najwyzej USA strzela sobie w stope. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Oooo, k-lax 22.11.09, 17:04 rzetelne wiadomosci prosto z Fox Noisa nam tu serwuje Ha! Ha! Ha! >Kartki na zywnosc dostaja leniwi murzyni, no comprende Meksykanie i >biala biedota, spod znaku jezuska. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Oooo, k-lax 22.11.09, 17:27 Tylko dwa kraje na swiecie sa bez dlugu. Jeden to Chiny a drugi Zimbabwe.Chiny poniewaz rzad komunistyczny trzyma wszystko w zelaznej dyscyplinie i jak sie jakis zlodziej ukaze to od razu dostaje kule w leb. Przywodcy partii nie sa zainteresowani nakrasc ile sie da i uciec do Szwajcarii, Bahamas czy Caimann Island tylko w imie filozofii Mao daza aby Chiny byly najwiekszym mocarstwem swiata.W Zimbabwe sie duzo polepszylo. Wszystko pracuje teraz na zdrowych zasadach ekonomicznych. Kupuja tylko jak maja pieniadze i sprzedaja im tylko jak Zimbabwe pokaze cash w reku.Takie cos jak "na kredyt" tam juz nie istnieje.Mysle ze US pujdzie droga Zimbabwe i zbankrutuje a dlug wyparuje w kilka godzin.Tak ze trzymajmy sie "za kapelusze" bo bedzie dobrze wialo. Tak "Katrina" razy 50. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Oooo, k-lax 22.11.09, 17:34 Czy ktos widzi to jakos inaczej? Moze felus by sie wychylil ze swoja "pomidorowka"..... wyborcza.biz/biznes/1,100896,7269760,Amerykanskie_banki_oskarzone_o_zmowe_przy_sprzedazy.html Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Oooo, k-lax 22.11.09, 17:38 Najlepsza oznaka ze "lajba tonie". Szczury uciekaja "na lad". wyborcza.biz/biznes/1,101562,7101880,Odchodzi_prezes_Bank_of_America__bo__stracil_wiare.html Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Oooo, k-lax 22.11.09, 23:31 Nie Hubert. My na wschodzie tez tak to widzimy. Czekamy az niezle zawieje. Pozdro! Jak tam Ed? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 epidemia hubertozay i alka-seltzer nie pomaga 22.11.09, 17:33 UC jest państwowy a to oznacza, że protestują przeciwko decyzjom rzadu a nie banków. Ubolewam, że alka-seltzer nie zauważyła niuansu. Prywatne banki nie mają już możliwości udzielania studenckich pożyczek. Tylko państwo może to robić. Proszę mi wyjaśnić dlaczego studenci uniwersytetu protestują antybankiersko doznając szkody z rak rzadu? Kto ich tam uczy? Może alkaselcerowa? Chyba tak. Ona wie z poważnych źródeł..... Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: epidemia hubertozay i alka-seltzer nie pomaga 22.11.09, 17:44 Felus dobry "kcharz". Ugotowal zupe na winie. To znaczy co sie nawinie... Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: oj felusiak 22.11.09, 19:15 > Prywatne banki nie mają już możliwości udzielania studenckich >pożyczek. Tylko państwo może to robić. >Proszę mi wyjaśnić dlaczego studenci uniwersytetu protestują >antybankiersko doznając szkody z rak rzadu? Felus, rzad nie drukuje pieniedzy, tak jak bys nie wiedzial:) Ta rola od bodajze 1913 roku spoczywa w rekach .... BANKOW, ktore nie wiedziec czemu nosza nazwe FEDERAL RESERVE z rzadem (federalnym) nic wspolnego nie majac. Rzad tanczy tak jak mu zdolne chlopaki z Goldman Sachsa zagraja a nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 ignorance is bliss 22.11.09, 20:51 Marzę aby ludzie dyskutujący ze mną trzymali sie tematu. Niestety uciekają na manowce z braku koherentnych argumentów. To, że nie wiedzą nie jest grzechem ale to, że wiedzieć nie chcą jest dyskwalifikujące i czyni dyskusję bazarową pyskówką. Zastanówmy sie co zawiera wpis inicjujący ten wątek. Według założyciela studenci protestujacy przeciwko 35 procentowej podwyżce czesnego na stanowym uniwersytecie daja poczętek antybankierskiej rewolucji. Rzecz jasna taka teza jest absolutnym nonsensem co bez trudu udowodniłem. W odpowiedzi otrzymałem link brofa do przyszłego kosztu obsługi federalnego deficytu. Ciekawe co to ma wspólnego z podniesieniem czesnego przez rząd stanu Kalifornia? Interesuje mnie również dlaczego ci, którzy tak pluli na deficyty budżetowe poprzedniej administracji traktują obecnego lokatora Białego Domu tak ulgowo? elka-sultzer zechciała również wytoczyć armatę strzelając nie na temat i obok celu. Droga elko w USA pieniądze drukuje Departament Skarbu a nie Federal Reserve. Wszystkich dyrektorów Federal Reserve mianuje prezydent i zatwierdza Senat. Czy zechciałabyś zapoznać się z zakresem kompetencji zanim napiszesz następną bzdurę. Pragnę też donieść ci, droga elko, że drukowanie pieniędzy nie ma nic wspólnego podwyższeniem czesnego na UC. Wiele za to wspólnego ma frywolne wydawanie pieniędzy przez legislaturę stanu Kalifornia. Pragnę donieść ci, ze stan Kalifornia pieniędzy nie drukuje. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: ignorance is bliss 22.11.09, 21:48 No i zobaczcie felusia jak mu ten zlottttttttty zab w gebie blyszczy. A po co felus studenci w US , wystarczy 8 klas aby w Wal*mart pracowac. A do zbierania jablek i salaty to sa Meksykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski Re: ignorance is bliss 22.11.09, 21:54 Man, I love you ... ze wszystkimi twoimi ulomnosciami w koncu nikt nie jest doskonaly, nawet ja. poniewaz jestes taka sama istota ludzka jak ja nie chcialbym zeby twoja dobrze zabezpieczona starosc byla wyplacana w Renminbi czy chcesz cz nie ekonomicznie USA jest "broke" podobnie jak sloneczny stan California i wiele innych stanow i miast w USA. tak mi sie po glowie pie... ze im wiecej w budzecie idzie na splacenie dlugu tym mniej zostaje na chamow takich jak ty czy ja tym i moze wieksze podatki. pewnie sie myle wiec mnie sprostuj. jak sie myle to powinni zaraz zaczac zera dopisywac. brof P.S. Everything is OK Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: ignorance is bliss 22.11.09, 22:30 broflofski, ja was nie kocham......... Nie wiem co czyni, że generalizujesz do absurdu. Wytłumacz mi dlaczego USA jest "ekonomicznie broke", co to dokładnie oznacza. Czy sądzisz, że życie zamiera wraz z niewypłacalnościa powiatu? Czy jesteś zdania, że działalność gospodarcza ustaje kiedy miasto ma pusty skarbiec? Czy twoim zdaniem zdrowie ekonomiczne to wystarczajaco wysokie podatki powodujace brak deficytów? Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski Re: ignorance is bliss 22.11.09, 22:38 felusiak nie wiem na jakiej planecie zyjes ale na mojej co roku gorzej niz lepiej. byc moze na twojej gdy na dlugi trzeba bedzie wydac wiecej niz mozna sciagnac z chamow za pomoca podatkow wszystko bedzie sie dalej krecic. ale nie spierajmy sie dluzej o pierdoly mam tu dla ciebie cos SEXY Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: PS 23.11.09, 00:53 Wierzę, że nie utoniesz. Ale niepotrzebnie wylewasz łzy. Popatrz sobie na Europkę. Tam wysysają z ludzi podatek równy 50% GDP i ciągle maja deficyt. Gdyby u nas wysysali tyle to rządy federalny i stanowe utopiłyby się w morzu dolarów. Czyli jest z czego ssać. Mają jeszcze 20 punktów procentowych do nadrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski Re: PS 23.11.09, 01:21 wiesz, ja nie placze nad innymi, ja tylko prezentuje inna wersjie rzeczywistosci, kazdy ma do niej prawo, nikogo do nie nie zmuszam, kazdy musi sam wybrac, kazdy sam musi zatroszczyc sie o siebie a nie liczyc na innych co nie znaczy ze nie ma wspolnego interesu z innymi. robie to moze troche dlatego ze moze jak mowi moja stara jestem pieknoduchem. w jednym sie chyba zgadzamy ze w US of A ludzie maja chociaz smak wspomnienia wolnosci ktorej nigdzie indziej ludzie nie mieli. wolnosci ktroa im sie po kawalku odbiera pod byle pretekstem. na koniec jeszcze jeden link z tej samej stron Everythink is OK Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: PS 23.11.09, 02:01 Co ten gamon pierniczy. Nie dziwil bym sie jak by mial tego zeba z olowiu ale ma ze zlottta. Wyciagna podatki z kogo z tych zlodziei co ukradli pieniadze czy z tych co mieszkaja w namiotach??? quote.goldseek.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: ignorance is bliss 24.11.09, 00:33 >Czy twoim zdaniem zdrowie ekonomiczne to wystarczajaco wysokie >podatki powodujace brak deficytów? He he he, zadziwiajaca ta taxofobia u was felus. Skoro przy zdrowiu ekonomicznym jestesmy to ciekawi mnie czy rownie fobicznie jestescie nastawieni do np. wybawiania publicznymi pieniedzmi chamow prywatnych dlugow banksterow czy chocby finansowania wojen gdzie tez tylko garstka robi na tym fure szmalu, felus? Bo widze, ze na finasowanie UC krecicie nosem jak na niedomyta prostytuke. Banksterzy i przemysl wojenny i tak wam nic dobrego nie niesie, poza rosnaca fala dlugow i nienawisci. Troche wiedzy, moze. Podnosic taxy? Nie sadze! Moze lepiej zaczac od zamykania koryta tym co sie najwiecj z niego pasa. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 elżunńko, królewno złota 24.11.09, 00:44 Napisz z sensem to ci odpiszę. Na banialuki odpisywać nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: misiaczku, felus ty zlotko moje 24.11.09, 03:17 Jaaaa, banialuki pisze??? A gdziez mi do was, niedoscigniony misiaczku. Taxy i na co one ida to waszym zdaniem ....BANIALUKI??? Czy wy czasem jestescie powazni felusiak? Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: misiaczku, felus ty zlotko moje 24.11.09, 15:49 Ten sluchal felusia i zobaczcie jak na tym wyszedl..... money.cnn.com/2009/11/23/pf/dollar_gold.fortune/index.htm?section=money_latest&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+rss%2Fmoney_latest+(Latest+News)] Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: ignorance is bliss 24.11.09, 01:20 >Droga elko w USA pieniądze drukuje Departament Skarbu a nie Federal >Reserve. No prosze jaki ten felus mundry, jak chlopek roztropek powtarza durne teksty w USA pieniądze drukuje Departament Skarbu . Tylko zapominalo mu sie dodac, kto tym drukowaniem dyryguje, kto dyryguje cash flow? Ot tak sam z siebie Departament Skarbu wlancza drukarki i drukuje mase szmalu:DDD Kto decyduje ile nowego dlugu zostanie wydrukowane, ile nowego dlugu zostanie powieszone na garbach motlochu, felus, Federal Reserve czy Departament Skarbu? >Wszystkich dyrektorów Federal Reserve mianuje prezydent i >zatwierdza Senat. Aaaa, prosze jakie moadre slowa z ust felusiaka sie wycisnely. Zapomnialo sie, czy nie wiedzialo sie, feslus dodac, komu prezyden sluzy symbolicznie "wybierajac" tego dyrektora. Chamom ktorzy go niby wybrali czy garstce finasowych oligarchow, ktorzy finansuja przychylnosc prezydenta, przychylnosc senatu? Pewien prezydent powiedzial to najlepiej: "I am a most unhappy man. I have unwittingly ruined my country. A great industrial nation is controlled by its system of credit. Our system of credit is concentrated. The growth of the nation, therefore, and all our activities are in the hands of a few men. We have come to be one of the worst ruled, one of the most completely controlled and dominated governments in the civilized world. No longer a government by free opinion, no longer a government by conviction and the vote of the majority, but a government by the opinion and duress of a small group of dominant men." - Woodrow Wilson after creating the Fed in 1913 Po wielkiej depresji, po bance internetowej, po bance naftowej, po niedawnym wybawieniu banksterow czy masz felus jeszcze jakies watpliwosci, kto tu jest panem? Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: ignorance is bliss 24.11.09, 03:09 Uslyszalem jak kluczyk od sracza sie zamknal.Felus tak szybko nie wyjdzie, musi odczekac... Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: ignorance is bliss 24.11.09, 03:22 www.polityka.pl/swiat/przegladyprasy/1501037,1,spisek-antydolarowy.read Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 ignorance is bliss z całą pewnością 24.11.09, 07:26 Pewna znana osoba zacytowałe była Szekspira a szło to tak: Beware the leader who bangs the drums of war in order to whip the citizenry into a patriotic fervor, for patriotism is indeed a double-edged sword. It both emboldens the blood, just as it narrows the mind. And when the drums of war have reached a fever pitch and the blood boils with hate and the mind has closed, the leader will have no need in seizing the rights of the citizenry. Rather, the citizenry, infused with fear and blinded with patriotism, will offer up all of their rights unto the leader, and gladly so. How do I know? For this is what I have done. And I am Caesar. Powyższy cytat ma podobną wartość do cytatu "pewnego prezydenta" Oba są wymysłem nawiedzonych fantastów. Z tym, że jakościowo szekspir jest lepszy. elżuńko moja ty królewno to co piszesz nie warte jest funta kłaków. tu nazywamy to incoherent rant. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: ignorance is bliss z całą pewnością 24.11.09, 08:01 No i felus zaskoczyl wszystkich, wylazl ze sracza, blysnal zlotttym zebem i...pierdnal. I az slonie z pobliskiego boru pozdychaly of fetoru.Ps. To nie Szekspir napisal ale Shakespeare..... Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Felus 24.11.09, 19:37 Slowa Wilsona na rok przed podpisaniem Federal Reserve Act www.woodrowwilson.org/learn_sub/learn_sub_show.htm?doc_id=472697 "A great industrial nation is controlled by its system of credit. Our system of credit is privately concentrated. The growth of the nation, therefore, and all our activities are in the hands of a few men who, even if their action be honest and intended for the public interest, are necessarily concentrated upon the great undertakings in which their own money is involved and who necessarily, by very reason of their own limitations, chill and check and destroy genuine economic freedom." Excerpt from 1912 campaign speech "We have restricted credit, we have restricted opportunity, we have controlled development, and we have come to be one of the worst ruled, one of the most completely controlled and dominated, governments in the civilized world--no longer a government by free opinion, no longer a government by conviction and the vote of the majority, but a government by the opinion and the duress of small groups of dominant men." Excerpt frpm 1912 campaign speech ----- Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Felus 24.11.09, 20:17 Twoj cytat felus, choc "missed the boat completely" w tym watku jest znamienny pod innym wzgledem. Cytat ukazuje znajomosc psychiki ludzkiej bez wzgledu kto go nie napisal. Tak samo jak inny cytat, ten jak wiesz udokumentowany:) "Of course the people don't want war ...but, after all, it is the leaders of the country who determine the policy, and it is always a simple matter to drag the people along, whether it is a democracy, or a fascist dictatorship, or a parliament or a communist dictatorship ... voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is to tell them they are being attacked, and denounce the pacifists for lack of patriotism and for exposing the country to danger." Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 nie na temat 25.11.09, 01:06 elko piszesz dużo, nieskładnie i nie na temat. Twój pierwszy cytat jest tworem bujnej wyobraźni. Twoje wywody są bezsensowne. Przytaczanie nowych cytatów niczego nie zmienia. Twój argument jest infantylnie niespójny. Dyskusja z tobą jest tym samym bezprzedmiotowa. Dziekuję..... Odpowiedz Link Zgłoś
anti.global jedyny ratunek dla USA.... 24.11.09, 08:24 doprowadzic rewolucje do konca, oglosic swiatu bankructwo, pojmac wszystkich bankierow i okolobankierkie hieny (politykow) oraz korporacjonistow i wydac ich na tortury i pozarcie Chinczykom. narod USA musi odmowic splacania swiatu dlugow zaciagnietych przez bankierkich bandytow, niech Chinczycy sami rozprawia sie z nimi i niech im odbiora swoja kase. Odpowiedz Link Zgłoś
3nd Tax 24.11.09, 10:22 Z nowym prawem zdrowotnym ma wejść nowy podatek (750$ od osoby)tylko dla obywateli USA mieszkających poza granicami tego kraju. Będzie to podatek automatyczny bez względu na wysokość zarobku i stan finansowy osoby. Podatek ten nie da żadnego ubezpieczenia zdrowotnego dla tych obywateli w czasie pobytu w USA. Natomiast nie płacenie podatku daje możliwość zlikwidowania obywatelstwa. Są podania głoszące pisanie petycji do Kongresu za nie poparcie tego prawa jako niesprawiedliwego albo zmiany (zlikwidowanie tego podatku). Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Tax 24.11.09, 15:36 Chca wydoic tych co wyjechali i pozbyc sie na zawsze tych co nie beda w stanie zaplacic.....Ha,ha,ha, DEMOKRACJA i WOLNOSC. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Tax 24.11.09, 18:06 Potem moze wspanialomyslnie oglosza amnestie i powiedza ze mozesz dostac obywatelstwo zpowtotem ale jak odbebnisz 2 lata na amerykanskiej wojnie. Juz nawet zagluja obywatelstwem.Ps. De oakville "ukochana" ci sie sku...a zupelnie... Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: jedyny ratunek dla USA.... 24.11.09, 15:30 Tu jest przyklad co trzeba robic... www.timesonline.co.uk/tol/news/world/asia/article6929374.ece Odpowiedz Link Zgłoś
anti.global Re: jedyny ratunek dla USA.... 24.11.09, 19:55 jasne, ze to powinno spotkac wszystkich bankierow i korporacjonistow. Mysle, ze nie dlugo spotka. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: jedyny ratunek dla USA.... 25.11.09, 01:50 Tu o nich mowa.... news.goldseek.com/GoldenJackass/1259100000.php Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany koniec i t 26.11.09, 00:45 ak bliskiwww.youtube.com/watch?v=eZA0qNsf4m0&feature=player_embedded Odpowiedz Link Zgłoś