Dodaj do ulubionych

PiS szykuje rózgi na media

04.02.06, 07:09
Rózgi? A nie ucieszył się, że został olany przez "pogrobowców" Niech się
zdecyduje!
Oni mają takie móżdżki,
że ich zdaniem jakieś różdżki
zmienią obraz ich na świecie,
a to przecież zwykłe ciecie.
Obserwuj wątek
    • dagilis PiS szykuje rózgi na media 04.02.06, 07:11
      PiS off!!!! Kaczuchy won do ciemnogrodu!
      • rakunica Re: PiS szykuje rózgi na media 04.02.06, 07:27
        Boja sie bicia? Nie - wolnosci slowa. Przed chwila czytalam post, ktory za
        moment zniknal. Akurat na temat.:

jazgot praleczek z mediów tzw. publicznych
        Autor: 9111951u
        Data: 04.02.06, 07:17 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
        i pomyśleć, że tak ładnie prali, a teraz co ?

• ziomal-18 KU CHWALE OJCZYZNY... 04.02.06, 09:03
          Nie wiem ja inni dziennikarze, ale jak ja bylbym tamtego dnia w sejmie to juz
          mialbym jednoznaczna opinie o Kaczynskich.
          Spojrzcie jak sytuacje w Polsce moga odbierac ludzie z zagranicy. Szczegolnie
          inwestorzy. Nie ukrywajmy, to gospodarka jest najwazniejsza.

1. Populisci u wladzy - takie teksty byly po wyborach
          2. Populisci + jak to nazwac, przeciez oni nawet nie potrafia logicznie myslec
          3. Proby wprowadzenia cenzury, dyktatu i ogranizenia dostepu do informacji

Sorry, ja wymiekam.
          • noadam Re: KU CHWALE OJCZYZNY... 04.02.06, 09:19
            Ja dopiero czytając dzisiejszą gazetę, widzę, jak wielki zrobilismy krok wstecz.
            [']
            • marona Re: KU CHWALE OJCZYZNY... 04.02.06, 09:52
              Prwada jest taka, że PiS podzielił nie tylko dzinikarzy na lepszych i gorszych.
              Tak naprawdę podzielili także społeczeństwo na tych co mają dostęp do TV trwam
              i tych, których albo na to nie stać albo nie mają destępu z powdów
              technicznych. Najgorszy jest jedank podział na Polaków katolików i Polaków nie
              katolików czyli tych gorszych których nie trzeba informować
              • garscik Re: KU CHWALE OJCZYZNY... 04.02.06, 11:06
                rm od dawna dzieli ludzi na katolików i katoli... aż żal sciska...
                • tatamajaja [...] 04.02.06, 11:14
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • kontonaspam Kaczoszenka w tercecie egzotycznym 04.02.06, 11:41
                    Dziękuję miłościwie nam panującemu Panu Prezesowi.
                    Teraz już nie muszę oglądać wszystkich stacji
                    w poszukiwaniu wiarygodnych informacji. Zostałem
                    zwolniony z trudnego zadania wybierania obiektywnych
                    mediów. Dodatkowo zostałem zwolniony z jakże trudnego
                    problemu prawno-podatkowego dotyczącego podatku dochodowego
                    od lokat. Ich kurs wreszcie się załamał i nie mam już zysku,
                    od którego wcześniej musiałbym zapłacić prawdopodobnie
                    podatek, który nie wiedziałem jak obliczyć.
                    Czekam teraz na zamknięcie granic, bo ciągle nie wiem
                    w którą stronę miałbym pojechać. Czy wybrać naszą drugą
                    ojczyznę, Wielką Brytanię, gdzie jest już wielu moich
                    przyjaciół, czy może bezbożną Szwecję, gdzie na ulicy
                    mógłbym np. spotkać dwóch całujących się pedałów.
                    Czekam jeszcze na przywrócenie obowiązku pracy, w celu
                    rozwiązania problemu bezrobocia, dopisania dekalogu do
                    kiodeksu karnego, zerwania stosunków dyplomatycznych
                    z Rosją i Niemcami, zlikwidowania RPP i przekazania jej
                    obowiązków Ministrowi Finansów.
                    Spodziewam się także zakazu handlu w niedziele, co nie
                    będzie mi przeszkadzało, gdyż zagraniczna firma która
                    mnie wyzyskuje od poniedziałku do soboty, nie zostawiając
                    w tygodniu czasu na zakupy zapewne się niedługo zwinie.
                    Ale to dobrze, bo na pewno dostanę zasiłek dla bezrobotnych
                    (póki obowiązek pracy nie stanie się powszechny), który
                    będę odbierał w Wytwórni Papierów Wartościowych zarządzanej
                    przez wielkiego wodza Andrzeja L.

PS: A za ten post, to azyl polityczny znajdę chyba nawet na Białorusi...
                    • almagus Re: Pociągnij dalej !!!!!!!!!!! 04.02.06, 12:21
                      dccircle 04.02.06, 07:09
                      >Rózgi? A nie ucieszył się, że został olany przez "pogrobowców" Niech się
                      zdecyduje!
                      Oni mają takie móżdżki,
                      że ich zdaniem jakieś różdżki
                      zmienią obraz ich na świecie,
                      a to przecież zwykłe ciecie.<

Już napisali w sejmowym klozecie
                      "to nie my to PO są ciecie!"
                      • centrolew Zakiwał się na amen,,, 04.02.06, 13:08
                        No, tu już Kaczyński przesadził - można walczyć ze wszystkimi, ale w
                        demokratycznym Państwie zawsze się przegrywa z mediami - to czwarta władza!
                        Jeśli chce wygrać, musi zmienić ustrój... I tego się obawiam, ale nawet nie
                        samej dyktatury, ale całego chaosu związanego z samą próbą (bo w to, że mu się
                        to nie udałoby, to jestem prawie pewien).
                        • fritz.fritz W Polsce pluralizm polityczny mediow jest science 04.02.06, 14:03
                          fiction.

"Przypadkiem" wszystkie media maja to samo zdanie... tematy dotyczace
                          poskomunistycznej kloaki w Polsce i atakuja wszystkie sily ktore chca
                          doprowadzic do zakonczenia reform panstwa zapoczatkowanych w 1989 roku i
                          zablokowanych umowami okraglego stolu.

Ciekawe retrospektywa redaktora Wildsteina w Wprost, ale uwaga, tylko dla
                          myslacych **

**nieupowaznieni do myslenia czytaja tylko i wylacznie na wlasna
                          odpowiedzialnosc z powodu niebezpieczenstwa skaleczenia.

www.wprost.pl/ar/?O=86452&C=57
                          • kralik11 [...] 04.02.06, 14:27
                            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                            • mcov KaczoLeppery niszcza Polske 04.02.06, 17:05

• puba wraca komuna.. II PRL -Kaczopospolita 04.02.06, 18:00
                                • jurek_rz Re: W demokracji CZWARTA WŁADZA też powinna 04.02.06, 18:19
                                  podlegadz wyborowi.Uważam,że jak demokracja ,to demokracja
                                  • nyyankee IV Rzeczpospolita Klerykalna 04.02.06, 20:19
                                    Transmisja podpisania paktu koalicyjnego między PiS, Samoobroną i LPR wyłącznie
                                    w katolickiej telewizji i radiu nie tylko dyskryminuje inne media. Przede
                                    wszystkim to kolejny objaw postępującej klerykalizacji Polski i przekształcania
                                    jej w państwo wyznaniowe.
                                    Hierarchowie najpierw zapędzali wiernych do głosowania na prawicę, potem
                                    negocjowali większość dla rządu, a na końcu stali się gwarantem „paktu
                                    stabilizacyjnego", co jest wydarzeniem bezprecedensowym we współczesnych
                                    demokracjach. Cenę politycznych zabaw polityków z biskupami zapłacą zwykli
                                    obywatele - dosłownie i w przenośni, gdy katolicyzm stanie się oficjalną
                                    ideologią państwową.
                                    • gadery Re: IV Rzeczpospolita Klerykalna 04.02.06, 20:48
                                      TV Trwam nie jest katolicką telewizją więc proszę jej tak nie nazywać. To samo
                                      dotyczy też radia Maryja.
                                      • gelimer A jak ich nazywać? Sami o sobie tak mówią i... 04.02.06, 21:07
                                        ...kościół temu nie zaprzecza.
                                        • opokalana Haniebne zachowania prezesiątka. 04.02.06, 23:26
                                          • andrzej.zagorski UWAGA! FORUM OBRZEZYWANE PRZEZ MICHNIKA !!!!!! 05.02.06, 03:06
                                            uwaga !!!
                                            na tym forum posty
                                            znikają bez śladu jak ludzie
                                            w czasach bierutowskiego peerelu !
                                            • andrzej.zagorski GESZEFCIARSKIE MEDIA CHCĄ RZĄDZIĆ !!!!!!!!!!!! 05.02.06, 03:11
                                              Autor: ubol.z.giewu

To co wyprawiają w Polsce
                                              geszefciarskie, pl-jęz. media typu
                                              gw, tvn24, tvn, polsat, rzeczplita, newsweek, polityka itp.
                                              nie mieści się w pale !!!

w niemczech, uk czy we francji dawno
                                              by zostaly -te tuby obcej finansjery i esbecji-
                                              przywołane do porządku
                                              przez odpowiednie
                                              organy porządkowe i prawne!

pod pretekstem łamania prawa
                                              do rownego dostepu do informacji
                                              pl.-jez. media rozpetały histerię
                                              na niespotykaną skale

celem ratowania mafijnego
                                              esbecko-komunistycznego układu
                                              żerujacego na Polsce
                                              • btabu Re: GESZEFCIARSKIE MEDIA CHCĄ RZĄDZIĆ !!!!!!!!!!! 05.02.06, 12:07
                                                napisales posta normalnie jakbys wiersz pisal :)
                                              • robnick Re: GESZEFCIARSKIE MEDIA CHCĄ RZĄDZIĆ !!!!!!!!!!! 05.02.06, 12:08
                                                A poza tym ze zdrówkiem w porządku? No to zdrowia życzę, bo na rozum to pewnie
                                                będzie już za późno.
                                        • krychola Re: A jak ich nazywać? Sami o sobie tak mówią i.. 05.02.06, 01:48
                                          gelimer napisał:

> ...kościół temu nie zaprzecza.
                                          Bo tak po prawdzie nawet nie może zaprzeczyć. Zbyt wielu niestety ludzi to
                                          słucha
                                  • krychola Re: W demokracji CZWARTA WŁADZA też powinna 05.02.06, 01:47
                                    jurek_rz napisał:

> podlegadz wyborowi.Uważam,że jak demokracja ,to demokracja

To przecież sam dokonujesz wyboru codziennie. Kupujesz Nasz Dziennik lub
                                    Wyborczą. Akurat ta druga pomimo krytyki władzy te wybory wygrywa
                                  • koham.mihnika glosujesz swoim portfelem lub pilotem, twoj wybor. 05.02.06, 02:52
                                    ograniczenia mediow sluza TYLKO przekupnej wladzy, ktora boi sie prawdy. Media
                                    nie musza byc bezstronne i nie sa, jak dlugo JEDNOCZESNIE masz dostep do radia
                                    ma ryja i gadzinowki.
                                    masz rzepe, wybiorcza, zycie lub dziennik lokalny, pare tygodnikow, radia
                                    wszelkiej masci oraz tv.
                                    rzad jest od rzadzenia, trzymanie mediow za ryj to pomysl komuny i jej
                                    nastepcow, wychowanych w zdrowym ubeckim systemie.
                                    kaczory/PiS nie sa lepsze niz komuna.
                          • mularz Re: W Polsce pluralizm polityczny mediow jest sci 04.02.06, 15:26
                            przecież Wildstein to mason...
                          • gigok HAHA !! macie teraz kaczynskich!! bylo na nich 04.02.06, 16:11
                            nie glosowac! ja wybralem PO i jestem zadowolony...
                            • thorgallpl Re: HAHA !! macie teraz kaczynskich!! bylo na nic 04.02.06, 17:48
                              gigok napisała:

> nie glosowac! ja wybralem PO i jestem zadowolony...

taaak, tylko pytanie z CZEGO sie tak cieszysz, parobku?
                            • thorgallpl Re: HAHA !! macie teraz kaczynskich!! bylo na nic 04.02.06, 17:51
                              gigok napisała:

z czego sie tak cieszysz? ze przepychali becikowe w rozszerzonej postaci, by podstawic noge PIS? PIs sie musial z kims dogadac i to zrobil, placac przy okazji najmniejsza z mozliwych cen
                            • ejtamdupatam Re: HAHA !! macie teraz kaczynskich!! bylo na nic 05.02.06, 11:44
                              gigok napisała:

ja jestem dumny ze oddalem glos na PO, i fajnie byloby gdyby wybory zostaly
                              powtorzone i odbyly sie nie w niedziele po mszy sw ale jakos w tygodniu.... kto
                              wie moze wtedy ci ktorzy nie sa zdecydowani nie dali by sie przekonac glosowi z
                              ambony ktory mowi co bylo by lepsze dla jego organizacji....
                          • pawka55 Do frtiz.fritza 04.02.06, 22:30
                            Jesli twoje przemadre opinie opieraja sie na wypocinach Wprost, to gratuluje
                            szerokiego swiatopogladu.O jakosci tego tygodnika swiadcza stale
                            artykuly "profesorow", ktorzy pisza o ekonomii swiatowej, w tym takze
                            amerykanskiej. Przebywam w tym ostatnim kraju od 16 lat, i w przeciwienstwie od
                            wiekszosci mieszkajacych w nim Polakow, swietnie znam jezyka angielski i
                            doskonale orientuje sie w sprawach wewnetrznych US. Takich andronow o zyciu w
                            USA jakie znajduja sie w we Wprost, nie znajdziesz fritz.fritz nigdzie indziej.
                            Wiem zatem co ksztaltuje twoj debilny swiatopoglad na wszelkie sprawy, nie
                            wylaczajac spraw polskich

Polak w Ameryce
                            • ejtamdupatam Re: Do frtiz.fritza 05.02.06, 11:54
                              pawka55 napisał:

> Jesli twoje przemadre opinie opieraja sie na wypocinach Wprost, to gratuluje
                              > szerokiego swiatopogladu.O jakosci tego tygodnika swiadcza stale
                              > artykuly "profesorow", ktorzy pisza o ekonomii swiatowej, w tym takze
                              > amerykanskiej. Przebywam w tym ostatnim kraju od 16 lat, i w przeciwienstwie od
                              >
                              > wiekszosci mieszkajacych w nim Polakow, swietnie znam jezyka angielski i
                              > doskonale orientuje sie w sprawach wewnetrznych US. Takich andronow o zyciu w
                              > USA jakie znajduja sie w we Wprost, nie znajdziesz fritz.fritz nigdzie indziej.
                              >
                              > Wiem zatem co ksztaltuje twoj debilny swiatopoglad na wszelkie sprawy, nie
                              > wylaczajac spraw polskich
                              >
                              > Polak w Ameryce

wiec sie gosciu ciesz i nie pisz na tym forum bo ty nie musisz tutaj mieszkac!!
                              ze znasz angielski to cos takiego wielkiego?? ja bylem rok w UK i tez znam
                              angielski ale czy to wazne?? poszpanowac mogles w 1989 roku... buhehe
                        • krychola Re: Zakiwał się na amen,,, 05.02.06, 01:45
                          centrolew napisał:

> No, tu już Kaczyński przesadził - można walczyć ze wszystkimi, ale w
                          > demokratycznym Państwie zawsze się przegrywa z mediami - to czwarta władza!
                          > Jeśli chce wygrać, musi zmienić ustrój... I tego się obawiam, ale nawet nie
                          > samej dyktatury, ale całego chaosu związanego z samą próbą (bo w to, że mu się
                          > to nie udałoby, to jestem prawie pewien).
                          >
                          Hitler wcale nie zmieniał ustroju i tak miał pełnie władzy
                      • tales1 ALEŻ TE PISMAKI SĄ GŁUPIE! AŻ WSTYD PATRZEĆ! 04.02.06, 14:21
                        • bikej5 Re: ALEŻ TE PISMAKI SĄ GŁUPIE! AŻ WSTYD PATRZEĆ! 04.02.06, 14:33
                          To se oczka zasłoń ,albo gnaj w stepy ..zabierz tabliczkę ,węgielek ..wstydu nie będzie No!Trzymam kciuki!Sprawcie sie dobrze...liczę na epopeję!!!!
                        • ciagciulaciag TO NIE PATRZ CIECIU JEDEN ! 04.02.06, 16:37
                    • stefa12 Re: Kaczoszenka w tercecie egzotycznym 05.02.06, 00:37
                      czy w trakcie pisania postu doznałeś orgazmu/
                    • krychola Re: Kaczoszenka w tercecie egzotycznym 05.02.06, 01:43

>
                      > PS: A za ten post, to azyl polityczny znajdę chyba nawet na Białorusi...

A ja czasem też mam obawy że w końcu za Kaczorów mnie posadzą.
                  • jola_z_dywit ANTYPOLSKIE MEDIA WYPOWIEDZIAŁY WOJNĘ PATRIOTOM 04.02.06, 16:37
                    Pookrądłostołowa sitwa właścicieli Polski w zgodnym ataku na opcje pronarodowe.
                    Wycięcie raka korupcji,nepotyzmu i nieformalnych powiązań przestępczej elity
                    zawłaszczającej media coraz bliżej.
                    Ataków będzie więcej.
                    Aż do tzw.obywatelskiego nieposłuszeństwa(dywersji).
                    • ozcunt2 jarek k. nie musi 04.02.06, 17:10
                      jarosław kaczyński nie musi przychodzić na konferencje prasowe. wysyła tam swoje
                      najświeższe kasety z tv trwam
                    • dziadek544 Re: ANTYPOLSKIE MEDIA WYPOWIEDZIAŁY WOJNĘ PATRIOT 04.02.06, 18:46
                      jola_z_dywit napisała:

> Pookrądłostołowa sitwa właścicieli Polski w zgodnym ataku na opcje pronarodowe.
                      > Wycięcie raka korupcji,nepotyzmu i nieformalnych powiązań przestępczej elity
                      > zawłaszczającej media coraz bliżej.
                      > Ataków będzie więcej.
                      > Aż do tzw.obywatelskiego nieposłuszeństwa(dywersji).

Jakbym słuchał tow. Wiesława (dla młodszych wyjaśniam. Wiesław- pseudonim
                      Władysława Gomułki I sekretarza PZPR 1956-1970), albo kabaretu "Dudek".
                      "A Wy jesteście swołocz i woda na młyn odwetowców z Bonn"
                    • meylec No przecież oni chcieli tylko przećwiczyć 04.02.06, 20:19
                      podpisanie Paktu. I zrobili to przy udziale Telewizji "TRWAM" dla osiągnięcia
                      większego autentyzmu. Żeby póżniej, po tej próbie generalnej, dobrze wypaść.
                      Ale przewrażliwieni na swoim punkcie dziennikarze tego nie zajarzyli. A mogliby
                      chociaż sobie zadać proste pytanie: Czy nas powinno obchodzić co umówieni z
                      nami politycy robią przed godziną spotkania?
                    • ljab Re: ANTYPOLSKIE MEDIA WYPOWIEDZIAŁY WOJNĘ PATRIOT 04.02.06, 23:02
                      Znałem jedną JOLĘ (nawet niewiem skąd), ale ona miała - oprócz tego co mają
                      wszystkie Jole - jeszcze głowę, a w niej trochę mózgu. Pronarodowa Jolu z Dywit
                      (lub jolu z dywit) - TKM i wszystko jasne.
                    • opokalana Jola, znowu cie wypuścili? 04.02.06, 23:31
                      A leki przynajmniej bierzesz?
              • firaneczka Re: KU CHWALE OJCZYZNY... 04.02.06, 11:48
                jestem niekatolikiem ale uważam że nazywanie katolikami słuchaczy rm jest przesadzone.
                Prawdziwym Katolikom można troche rzeczy zarzucić ale bez przesady, natomiast rm i jego słuchaczą można duużo zarzucić...
              • przytomny2 Re: KU CHWALE OJCZYZNY... 04.02.06, 15:55
                O jakim "podziale na katolikow i niekatolikow chrzanisz"??? Co ma wspolnego
                mozliwosc odbioru RM z konfesja? Od kiedy to niekatolik nie moze sluchac jej
                programow??? A czy przypadkiem katolik Niesiolowski, ktoremu PiS odmowil prawa
                do bycia wybranym marszalkiem senatu nie jest katolikiem? Czy abp Zycinski,
                pietnujacy ksenofobiczne ciagoty RM i ska nie jest arcybiskupem Kosciola
                katolickiego?? A czy przypadkiem Niedziela, Gosc Niedzielny czy wreszcie
                Tygodnik Powszechny, ktorych tez nie bylo przy tym parafowaniu nie sa mediami
                katolickimi? Przeciez "katolicki" znaczy powszechny a nie narodowy,
                radiomaryjny, "kaczynski". Jak masz wlasne prywatne antykoscielne fochy to jest
                to wylacznie twoj problem, z ktorym nie musisz sie tu obnosic.
                Dziecko, przestan bredzic!!! Co wogole ma wspolnego ksenofobia RM z wiekszoscia
                Polakow wyznania rzymskokatolickiego? Do sluchania tych audycji przyznaje sie
                raptem 30% katolikow, a reszta??? Przeciez nawet w ostatnim tygodniu arcybiskup
                Goclowski wzywal do odpolitycznienia RM i nie wystepowania politykow na jej
                antenie.
                • dziadek544 Re: KU CHWALE OJCZYZNY... 04.02.06, 18:52
                  przytomny2 napisał:
                  Przeciez nawet w ostatnim tygodniu arcybiskup
                  > Goclowski wzywal do odpolitycznienia RM i nie wystepowania politykow na jej
                  > antenie.

I tu mamy najlepszy dowód na rozdział Państwa i Kościoła.
                  Gocłowski swoje, a Kaczyński & Co swoje.
                  Nie ma Kościół żadnego wpływu na polityków i niech nikt mi nie mówi, że jest
                  inaczej.
                  • ejtamdupatam Re: KU CHWALE OJCZYZNY... 05.02.06, 11:37
                    dziadek544 napisał:

> przytomny2 napisał:
                    > Przeciez nawet w ostatnim tygodniu arcybiskup
                    > > Goclowski wzywal do odpolitycznienia RM i nie wystepowania politykow na j
                    > ej
                    > > antenie.
                    >
                    > I tu mamy najlepszy dowód na rozdział Państwa i Kościoła.
                    > Gocłowski swoje, a Kaczyński & Co swoje.
                    > Nie ma Kościół żadnego wpływu na polityków i niech nikt mi nie mówi, że jest
                    > inaczej.

heheh a czy ks dyr rydzyk to nie klecha?? i nie ma wplywu na kaczuchy??
                    najpierw sobie odpowiedz na te pytania
              • pskrzyn Re: KU CHWALE OJCZYZNY... 04.02.06, 16:23
                celna uwaga.
              • krychola Re: KU CHWALE OJCZYZNY... 05.02.06, 01:41
                marona napisał:

> Prwada jest taka, że PiS podzielił nie tylko dzinikarzy na lepszych i
                gorszych.
                >
                > Tak naprawdę podzielili także społeczeństwo na tych co mają dostęp do TV
                trwam
                > i tych, których albo na to nie stać albo nie mają destępu z powdów
                > technicznych. Najgorszy jest jedank podział na Polaków katolików i Polaków
                nie
                > katolików czyli tych gorszych których nie trzeba informować

A ja nawet jakbym miał dostęp do Tv Trwam to i tak bym jej nie oglądał. A może
                mam i nie wiem o tym? Nie szkodzi
                • ejtamdupatam Re: KU CHWALE OJCZYZNY... 05.02.06, 12:02
                  krychola napisał:

> marona napisał:
                  >
                  > > Prwada jest taka, że PiS podzielił nie tylko dzinikarzy na lepszych i
                  > gorszych.
                  > >
                  > > Tak naprawdę podzielili także społeczeństwo na tych co mają dostęp do TV
                  > trwam
                  > > i tych, których albo na to nie stać albo nie mają destępu z powdów
                  > > technicznych. Najgorszy jest jedank podział na Polaków katolików i Polakó
                  > w
                  > nie
                  > > katolików czyli tych gorszych których nie trzeba informować
                  >
                  > A ja nawet jakbym miał dostęp do Tv Trwam to i tak bym jej nie oglądał. A może
                  >
                  > mam i nie wiem o tym? Nie szkodzi

osobiscie tez nie chce widziec tego trwam na swoje oczy
            • langwer2 Re: KU CHWALE OJCZYZNY... 04.02.06, 10:12
              Do noadama:Jeżeli twoje widzenie opiera się na gazecie to współczuję ci.
              • bbn777 Re: KU CHWALE OJCZYZNY... 04.02.06, 11:22
                langwer2 napisał:
                > Do noadama:Jeżeli twoje widzenie opiera się na gazecie to współczuję ci.

Skad wiesz, ze tylko na gazecie? Poza tym - jezeli nie widzisz do czego ta
                wladza zmierza, to ja tez Ci wspolczuje. Mozna nie lubic GW, ale po tym co sie
                teraz dzieje "na gorze"... no comments..
              • krychola Re: KU CHWALE OJCZYZNY... 05.02.06, 01:55
                langwer2 napisał:

> Do noadama:Jeżeli twoje widzenie opiera się na gazecie to współczuję ci.

Ja niestety naszego dziennika nie czytuje, czasami wyborczą do tego dochodzi
                Polityka i w sumie prawie to samo ona pisze co i wyborcza.
            • stary_szczur Re: KU CHWALE OJCZYZNY... 04.02.06, 16:37
              noadam napisał:

> Ja dopiero czytając dzisiejszą gazetę, widzę, jak wielki zrobilismy krok
              wstecz
              dobrze, że przynajmniej teraz,ciekawe kiedy sam Kaczor się ocknie, że szansy na
              IV Rzeszę nie ma...buuuu
              a już walka z dziennikarzami to własnoręczne kopanie sobie grobu, ojciec Rydzyk
              nie zapewni mu władzy nad mediami tak samo jak tej władzy nie zapewni mu
              opłacana różnymi becikowymi i senioralnymi gawiedź, jeśli sypnie się gospodarka
              to pierwsze co podadzą na stół owej gawiedzi będzie kaczka w pomarańczach...
          • tomash8 Re: KU CHWALE OJCZYZNY... 04.02.06, 09:57
            "Nie ukrywajmy, to gospodarka jest najwazniejsza."

Bluźnierco! liczy się Bóg, honor i ojczyzna, co tam gospodarka!
            • kolter Re: KU CHWALE OJCZYZNY... 04.02.06, 10:04
              Bog Bogiem interesy jego samozwanczych urzednikow ponad wszystko
              • meylec To pan dziennikarz może sobie robić przerwę 04.02.06, 11:42
                w robocie kiedy chce? Rzucić na podłogę swoje narzędzie pracy? I to akurat gdy
                dochodzi do ważnego wydarzenia politycznego tuż obok. No fajnie.
                • protoplex Re: To pan dziennikarz może sobie robić przerwę 04.02.06, 11:58
                  Tak jest!!!
                  Wszelkim leniom oraz politycznym prowokatorom mówimy stanowcze NIE!!!

--
                  Wolność, Równość, Spieprzaj dziadu!!!
                  • stary_szczur Re: To pan dziennikarz może sobie robić przerwę 04.02.06, 16:44
                    > Tak jest!!!
                    > Wszelkim leniom oraz politycznym prowokatorom mówimy stanowcze NIE!!!

i parówkowym skrytożercom...
                • aria10 Re: To pan dziennikarz może sobie robić przerwę 04.02.06, 15:27

> w robocie kiedy chce? Rzucić na podłogę swoje narzędzie pracy? I to akurat
                  gdy
                  > dochodzi do ważnego wydarzenia politycznego tuż obok. No fajnie.
                  Jakby zarabiali po 800 zł na miesiąc i widmo zwolnienia z pracy,to bojkot nie
                  byłby im w głowie.
                  • meylec Re: To pan dziennikarz może sobie robić przerwę 04.02.06, 20:00
                    Tak jest. To środowisko może sobie pozwolić na fochy, indywidualizm, urażony
                    egotyzm i co tam jeszcze chce. Nie tak jak przeciętny pracownik w Polsce. A
                    może ja miałem ochotę obejrzeć relację. I to się nie liczy?
                    • krychola Re: To pan dziennikarz może sobie robić przerwę 05.02.06, 01:59
                      meylec napisał:

> Tak jest. To środowisko może sobie pozwolić na fochy, indywidualizm, urażony
                      > egotyzm i co tam jeszcze chce. Nie tak jak przeciętny pracownik w Polsce. A
                      > może ja miałem ochotę obejrzeć relację. I to się nie liczy?

To przecież TV Trwam chyba transmitowała to wydarzenie?
                  • krychola Re: To pan dziennikarz może sobie robić przerwę 05.02.06, 01:58
                    aria10 napisała:

>
                    > > w robocie kiedy chce? Rzucić na podłogę swoje narzędzie pracy? I to akura
                    > t
                    > gdy
                    > > dochodzi do ważnego wydarzenia politycznego tuż obok. No fajnie.
                    > Jakby zarabiali po 800 zł na miesiąc i widmo zwolnienia z pracy,to bojkot nie
                    > byłby im w głowie.

A może tylko nie chcieli uczesniczyć w nic nie znaczącej farsie? Przecież
                    wszystko i tak było już podpisane
                • ciagciulaciag Za kare Jankowski wydyma krnabrnych dziennikarzy! 04.02.06, 16:41
                  meylec napisał:

> w robocie kiedy chce? Rzucić na podłogę swoje narzędzie pracy? I to akurat
                  gdy
                  > dochodzi do ważnego wydarzenia politycznego tuż obok. No fajnie.
              • rogerja Re: KU CHWALE OJCZYZNY... 04.02.06, 12:20
                Bog Bogiem interesy jego samozwanczych urzednikow ponad wszystko.

Jaki Pan taki kram,
          • popermoper zukowski wstydz sie 04.02.06, 10:35
            myslalem ze jest pan powaznym socilogiem a nie kolejnym w histori przykladem
            naukowca na uslugach dyktatury
            • gzegzolka Re: zukowski mocno się wstydz 04.02.06, 12:54
              zgadzam się. Bardzo Pan, panie doktorze sprAwicował się i Pańskie komentarze do
              wyników badań sa tak nieobiektywne, ze juz lepiej zostac posłem niz
              ideologizować naukę
          • abwprl1 Re: KU CHWALE OJCZYZNY... 04.02.06, 11:48
            ziomal-18 napisał:

> Nie wiem ja inni dziennikarze, ale jak ja bylbym tamtego dnia w sejmie to juz
            > mialbym jednoznaczna opinie o Kaczynskich.
            > Spojrzcie jak sytuacje w Polsce moga odbierac ludzie z zagranicy. Szczegolnie
            > inwestorzy. Nie ukrywajmy, to gospodarka jest najwazniejsza.
            >
            > 1. Populisci u wladzy - takie teksty byly po wyborach
            > 2. Populisci + jak to nazwac, przeciez oni nawet nie potrafia logicznie myslec
            > 3. Proby wprowadzenia cenzury, dyktatu i ogranizenia dostepu do informacji
            >
            > Sorry, ja wymiekam.
            Nie ukrywajmy, to gospodarka jest najwazniejsza.
            A gdzie miejsce dla człowieka. Bez osoby ludzkiej nie będzie żadnej gospodarki.
            To raczej ta gospodarka powinna służyć człowiekowi, a nie odwrotnie.
          • ainka_in_love paranoja 04.02.06, 15:00
            To co sie zaczynac dziac w tym kraju to czysta paranoja. Politycy faworyzuja
            media - a przeciez demokracja cechuje sie tym, ze obuwatele maja prawo bo
            wyboru alternatywnych srodkow przekazu, wiec kazda gazeta, radio i telewizja
            powinny miec dostep do uroczystosci i waznych wydarzen panstwowych. to nie mecz
            na munidalu ze za transmisje placi sie slona kase. Wygla to na poczatek konca
            dekomracji i wolnosci. Nigdy nei popieralam Pis, a ich notowania obecnie sa na
            duzym minusie.
          • mysz_polna5 Re: KU CHWALE OJCZYZNY... 04.02.06, 15:06
            ziomal-18 napisał:

>
            > 2. Populisci + jak to nazwac, przeciez oni nawet nie potrafia logicznie myslec
            >
            > Sorry, ja wymiekam.

Nie tylko ty wymiekasz!
            Z dzisiejszej GW /tytuly w skrocie/:

1. teraz rozgi,
            2. PiS bierze sie za szkoly
            3. i obsesja lazienkowa. Wiceminister edukacji buduje lazienki.

Jedyn po raz pierwszy... hohoho! Zdjecie J.K. z normalna twarza. No tylko te
            wielomowiace oczy!
            Nie trzeba byc specem od fotografii, aby wiedziec, ze mozna zrobic takie
            zdjecie, ze czlowiek nawet najmondrzejszy, bedzie wygladal jak idiota, albo
            calkiem odwrotnie.

A najbardziej rozsmieszyla mnie wczorajsze oswiadczenie 'dziwewieciu'.
            Dziwieciu przeciwko dwom /RM i TV Trwam/. Fajna proporcja! Ta dziwiatka
            potwierdzila znana prawde ~ w czyich rekach sa media i kto jest ich
            MANIPULATOREM.

"Rola mediow to nie powielanie nienawisci i propagowanie wrogowsci".

Do nich nalezy, obiektywna, profesjonalna informacja. Ot co! Zas zamkniecie
            drzwi przed nosem tym 'dziewieciu', to jest to ~ o co sie juz od dawna te media
            prosily! Ten pstryk w nos, moze tych szefow choc na chwile otrzezwi? Choc
            watpie!
          • piotrgiedrowicz Re: KU CHWALE OJCZYZNY... 04.02.06, 15:24
            kurs złotego stabilny, a nawet rośnie. wskaźniki giełdowe stabilne. nie twórzmy
            nastroju grozy. niestety w obecnych mediach dominuje jedna opcja: infantylne
            laleczki, którymi kieruje owczy pęd. blok obrażonych mediów to doprawdy jakaś
            dziecinada. własny pakt każdy ma prawo podpisywać jak mu sie podoba. równie
            dobrze można bojkotować pożar. natomiast poważne sprawy, dylematy przed jakimi
            stoi społeczeństwo, tudzież wiele, wiele anegdot - przedstawiłem w swej
            nieistniejącej w opinii medów powieści pt. "Bessa~Lala", którą korzystając z
            gościny niezastąpionego forum gazeta.pl serdecznie Państwu polecam. wyluzujmy
            się__pozdrawiam__piX.
          • huski Re: KU CHWALE OJCZYZNY... 04.02.06, 17:16
            ziomal-18 napisał:

>
            >
            > Sorry, ja wymiekam.

Sluchaj, ludzi takich jak Ty co wiedza za gospodarka jest najwazniejsza mozna
            policzyc na palcach jednej reki. Stare baby zrzeszone przy Radiu Maryja potrafia
            tylko przeklodac koraliki przy rozancach, a wiekszosc dziennikarzy tylko
            dyskutuje wolnosc slowa to tamto, a gdzie pytania o inwestycje redukcje
            bezrobocia fundusze EU to powinny byc tematy wywiadow a nie czy Rydzyk zrobil to
            czy tamto. To cale talatajstwo zejdzi za jakies 10 - 20 lat, ale mlodzi ludzie
            beda musieli zyc z tym co po sobie zostawia.
            • rk111 Re: KU CHWALE OJCZYZNY... 04.02.06, 17:38
              Widać wyraźnie, że katolicy w Polsce podzielili się na tych, którzy bezgranicznie wierzą w „jedynie właściwą drogę o. Rydzyka ,PiS-u i jego satelitów, czyli Samoobrony i LPR-u,i na ogromną większość mającą inne zdanie- z Biskupami na czele
          • stefa12 Re: KU CHWALE OJCZYZNY... 05.02.06, 00:34
            Swego czasu podobnego argumentu użyl "cimoszko"
        • vonkris CZY KACZYNSKI POTRAFI CHOC RAZ POWIEDZIEC PRAWDE?? 04.02.06, 11:00
          Bezczelne klamstwa tego pseudo poltyka zaczynaja juz przekraczac granice
          dopuszczalne nawet w polityce... Byc moze tepe babcie i dziadki z RM biora
          wszystko na wiare i juz sie modla do Jareczka. Na szczescie wiekszosc Polakow
          potrafi logicznie myslec i wyciagac wnioski wiec albo Kaczynski nie wie co to
          "parafowanie" czyli jest zwyczajnie tepy i niedouczony albo ma juz w takiej
          pogardzie Polakow, ze wydaje mu sie iz mozna im wcisnac kazda bzdure... Pamieta
          rozmowy z moimi przyjaciolmi w czasach kiedy PC Kaczynskich szlo z hukiem na
          dno. Wszyscy twierdzili, ze to polityczny koniec blizniakow. Ja twierdzilem, ze
          takie "chore na wladze" oszolomy ktore maja poczucie wlasnej nieomylnosci i
          misji do spelnienie jeszcze wroca na scene. Stwierdzilem wrecz, ze "fekalia nie
          tona i predzej czy pozniej wyplyna na powierzchnie"... Niestety nie pomylilem sie...
          • elukasz Re: CZY KACZYNSKI POTRAFI CHOC RAZ POWIEDZIEC PRA 04.02.06, 11:13
            w czasie wyborów rzeczywiście myślała logicznie.
            • vonkris Wiekszosc byla na wyborach??? 04.02.06, 11:16
              Mamy chyba jakies inne informacje i dane statystyczne...
              • bbn777 Re: Wiekszosc byla na wyborach??? 04.02.06, 11:24
                vonkris napisał:

> Mamy chyba jakies inne informacje i dane statystyczne...

Nie bylo wiekszosci na wyborach... Co swiadczy o tym, ze jednak nie mysla...
                • vonkris Re: Wiekszosc byla na wyborach??? 04.02.06, 11:32
                  bbn777 napisał:

> vonkris napisał:
                  >
                  > > Mamy chyba jakies inne informacje i dane statystyczne...
                  >
                  > Nie bylo wiekszosci na wyborach... Co swiadczy o tym, ze jednak nie mysla...
                  to swiadzy jedynie o tym, ze nie byli glosowac...
                • abwprl1 Re: Wiekszosc byla na wyborach??? 04.02.06, 11:55
                  bbn777 napisał:

> vonkris napisał:
                  >
                  > > Mamy chyba jakies inne informacje i dane statystyczne...
                  >
                  > Nie bylo wiekszosci na wyborach... Co swiadczy o tym, ze jednak nie mysla...

To gdzie ta większość była.?
          • zooolw Re: CZY KACZYNSKI POTRAFI CHOC RAZ POWIEDZIEC PRA 04.02.06, 11:40
            vonkris uważaj, w IV rzeczpospolitej takie posty będą surowo karane
            • vonkris Re: CZY KACZYNSKI POTRAFI CHOC RAZ POWIEDZIEC PRA 04.02.06, 11:50
              zooolw napisał:

> vonkris uważaj, w IV rzeczpospolitej takie posty będą surowo karane

moga mnie Kaczynski z Wassermannem sciagnac do Polski jak zaangazuja wiadome
              sily :-) Najwyzej zostane pierwszym wiezniem sumienia IV RP...
              • michal04 Re: CZY KACZYNSKI POTRAFI CHOC RAZ POWIEDZIEC PRA 04.02.06, 12:02
                vonkris napisał:

> zooolw napisał:
                >
                > > vonkris uważaj, w IV rzeczpospolitej takie posty będą surowo karane
                >
                > moga mnie Kaczynski z Wassermannem sciagnac do Polski jak zaangazuja wiadome
                > sily :-) Najwyzej zostane pierwszym wiezniem sumienia IV RP...

TE WIADOME SIłYY JUZ DZIALAJA. POTRAFIA NAWET BLYSKAWICZNIE ZAWIESIC NA
                TELEGRAFICZNYCH SLUPACH PRZEWODY GAZOWE NA ZYCZENIE WASSERMANNA. MOZNA SADZIC,
                ZE SCIAGNIECIE KOGOS Z ZAGRANICY NIE BEDZIE DLA NICH PROBLEMEM.
            • mariantonia Re: CZY KACZYNSKI POTRAFI CHOC RAZ POWIEDZIEC PRA 05.02.06, 02:11
              On cały czas mówi prawdę, tyle, że swoją, w dodatku w poczuciu misji i z
              zapewnionym rozgrzeszeniem, od cZasu do czasu prawdę omija. Dlatego własnie
              tacy skuteczni chorzy na władzę są tak niebezpieczni.
          • abwprl1 Re: CZY KACZYNSKI POTRAFI CHOC RAZ POWIEDZIEC PRA 04.02.06, 11:52
            vonkris napisał:

> Bezczelne klamstwa tego pseudo poltyka zaczynaja juz przekraczac granice
            > dopuszczalne nawet w polityce... Byc moze tepe babcie i dziadki z RM biora
            > wszystko na wiare i juz sie modla do Jareczka. Na szczescie wiekszosc Polakow
            > potrafi logicznie myslec i wyciagac wnioski wiec albo Kaczynski nie wie co to
            > "parafowanie" czyli jest zwyczajnie tepy i niedouczony albo ma juz w takiej
            > pogardzie Polakow, ze wydaje mu sie iz mozna im wcisnac kazda bzdure...
            Pamieta
            > rozmowy z moimi przyjaciolmi w czasach kiedy PC Kaczynskich szlo z hukiem na
            > dno. Wszyscy twierdzili, ze to polityczny koniec blizniakow. Ja twierdzilem,
            ze
            > takie "chore na wladze" oszolomy ktore maja poczucie wlasnej nieomylnosci i
            > misji do spelnienie jeszcze wroca na scene. Stwierdzilem wrecz, ze "fekalia
            nie
            > tona i predzej czy pozniej wyplyna na powierzchnie"... Niestety nie pomylilem
            s
            > ie...
            Byc moze tepe babcie i dziadki z RM biora
            > wszystko na wiare
            Na szczescie wiekszosc Polakow
            > potrafi logicznie myslec i wyciagac wnioski
            Takie były wyniki wyborów. Większość POLAKOW biorących udział w wyborach
            logicznie myślała.
            • vonkris Nie bardzo rozumiem co chcesz przekazac abwprl1 04.02.06, 11:55
              ale niech ci bedzie...
          • ghost263 Re: CZY KACZYNSKI POTRAFI CHOC RAZ POWIEDZIEC PRA 04.02.06, 13:14
            Wiekszosc Polakow potrafi myslec? A dzieki komu Kaczory sa u wladzy? Kto ich
            wybral? Ludzie tu nie ma co komu tlumaczyc. Wiekszosc naszych rodakow to
            niestety idioci (nie obrazajac ludzi chorych na chorobe jaka jest idiotyzm).
            • vonkris Re: CZY KACZYNSKI POTRAFI CHOC RAZ POWIEDZIEC PRA 04.02.06, 13:17
              Wiekszosc ludzi wciaz ma nadzieje, ze jak ktos cos obiecuje to dotrzyma slowa.
              Dzieki temu Kaczynscy sa u wladzy. Wiekszosc ludzi potrafi takze oceniac czy
              slowa dotrzymano. Dlatego Kaczynscy predzej czy pozniej wladze straca.
            • katschy.qper Re: CZY KACZYNSKI POTRAFI CHOC RAZ POWIEDZIEC PRA 04.02.06, 13:18
              NIE. lUDZIE BYWAJA SAMOTNI, SKRZYWDZENI, BIEDNI, ITP. pis SUGERUJE ZE POZWOLI
              IM WZIĄĆ ODWET I NA JAKICHŚ "winnych" SIE ZEMSCIC. nO TO GŁOSUJĄ, PRZEKONANI ZE
              TO WŁASNIE JEST TA MORALNA POLSKA
              • vonkris Re: CZY KACZYNSKI POTRAFI CHOC RAZ POWIEDZIEC PRA 04.02.06, 13:25
                To prawda, ze Kaczynskich popieraja zakompleksieni frustraci i stanowia wielka
                czesc ich elektoratu. Jednak ten elektorat jest tak niestabilny i
                nieprzewidywalny, ze bardzo szybko moze sie od nich odwrocic i z taka sama
                zaciekloscia z jaka ich popieral bedzie zwalczal "jedynych prawych i
                sprawiedliwych". Daj Boze zebysmy nie musieli na to czekac az dwanascie miesiecy...
        • kralik11 Re: PiS szykuje rózgi na media 04.02.06, 14:23
          rakunica napisała:

> Boja sie bicia? Nie - wolnosci slowa. Przed chwila czytalam post, ktory za
          > moment zniknal. Akurat na temat.:
          >
          > jazgot praleczek z mediów tzw. publicznych
          > Autor: 9111951u
          > Data: 04.02.06, 07:17 + dodaj do ulubionych wątków
          >
          > skasujcie post
          >
          > + odpowiedz cytując + odpowiedz

Wytrzezwiej najpierw a przekonasz sie, ze biale myszki to tylko twoje
          urojenia ;))))
      • almagus Re: PiSszykuje rózgi na media,pozabiera przepustki 04.02.06, 07:32
        Marszałek Marek Jurek pozabiera przepustki dziennikarzom i da tym czarnym
        muchom!
        Wszystkie media liberalne
        są dla Rydza nienormalne.
        Spojrzał groźnie spod moherka.
        Premier pozycja ratlerka.
        Tylko Trrwam wam prawdę powie,
        poukłada jakoś w głowie.
        Bo kaganiec na ratlerki
        i zawijać wam w papierki
        przyjdzie, gdy was liberały,
        libertyni, agnostycy, aferały
        razem z koszerną gazetką,
        że do szamba za klozetką
        spadniecie po ich kopie,
        Ty się lepiej słuchaj chłopie!
        Ja wam wszystko poukładam,
        ludziom na pokutę zadam.
        Każdy przecież umoczony,
        kradnie, rwie do cudzej żony.
        Oczywiście to nie w Pisie,
        to w Platformie widzi mi sie.
        Musisz usiąść na Platformie,
        jeszcze jest w za dobrej formie.
        Z rządem mamy siłę młota,
        na myszy wystarczy kota.
        Kuski weźmie się do Truska
        i zrobimy z niego Ruska.
        Zawsze Niemcy z Ruskim przecie
        robią nam układy krecie.
        Z wermachtem afera dęta
        dała nam dziś prezydenta,
        ale czegoś tu brakuje.
        PO nam horyzont psuje,
        z tej przyczyny i dlatego:
        w miącho,
        ropę, gaz, wrzucimy jego!

Coś tam trzepie pod moherkiem,
        to głupota z bulterierkiem!
        Rydzol daje więcej mocy,
        aż polucje miałem w nocy!
        • koham.mihnika wezykiem - kaziu, powiedz temu panu, gdzie ten pan 04.02.06, 10:37
          moze pana majstra w d... pocalowc.

wezykiem

pan panie prezesie jest zwyczajnie smieszny, co polityka dyskawlifikuje.
          sam, z wlasnej i nie przymuszonej woli, sie pan skompromitowal i osmieszyl.
          • vonkris wezykiem - kaziu, powiedz temu panu, gdzie 04.02.06, 11:08
            moze pana majstra w dupe pocalowac...
            Przyklad idzie z gory - a ze Wasserman intelektem nie grzeszy to skoro prezes
            Kaczynski ma wszystkich gleboko to yntelektualysta Wasserman chce miec
            wszystkich jesazcze glebiej. W razie klopotow zasloni sie sluzbami i one go
            obronia... Zapomnial tylko biedaczyna, ze ludzie maja dobra pamiec a jak sie
            nimi pomiata to zapamietuja na cale zycie... Panie Wasserman - ministrem sie
            bywa i za lat najdalej kilka bedziesz sie pan musial wanna zaslaniac...
            • koham.mihnika Re: wezykiem - kaziu, powiedz temu panu, gdzie 04.02.06, 11:46
              amen, bracie. kaczki z oberszpiclem moga dziennikarzom NAGWIZDAC!!!!!
              Konuch moze sobie gardlowc az mu piana z pyska pojdzie, i tak nic nie wskora.
              PRZEPADLO.
          • dziadek544 Re: wezykiem - kaziu, powiedz temu panu, gdzie te 04.02.06, 18:57
            koham.mihnika napisał:

> moze pana majstra w d... pocalowc.
            >
            > wezykiem
            >
            > pan panie prezesie jest zwyczajnie smieszny, co polityka dyskawlifikuje.

To nie jego wina - już taki śmieszny się urodził.
      • xyzx1 cenzorzy z "gw" 04.02.06, 08:49
        był kiedys taki dzień-pokazanie jaka cenzura jest na Białorusi - tego dnia
        miedzy innymi w koszernej były artykuły zamazane bodajże czarnnym kolorem...
        ale również tego dnia z archiwum "szczekawki tok-fm"(agora) znikał
        kompromitujący wywiad jaki udzielili tzw "niezależni" "dziennikarze" z A.
        Macierewiczem - w nim powoływali się m.in. na źródła tak jak np. jakiś
        szeregowy SB-ek "pracujący" w więzieniu, w którym Macierewicza
        przetrzymywano..zniknęły też (ale to norma) komentarze pokazujace prawdę o
        agorze, "gw" tok-fm...w ogóle wywiad żywcem wzięty z czasów PRL. a swoją drogą
        po wywiadzie z Macierewiczem na antenie ukazał sie wywiad z Urbanem - ale to
        już było wazeliniarstwo potulnych "dziennikarzy"....
        MYŚLCIE!!!!!
        • patman Ty też zacznij myśleć 04.02.06, 10:03
          I co z tego? GW jest prywatnym przedsięwzięciem, może sobie robić ze swoimi zasobami co chce, łącznie z ich kasowaniem - nie będę wnikał czy robią to by coś ukryć czy z innych względów - to jest ich prawo. Nie podoba ci się kierunek GW, to jej nie czytasz - nikt cię do tego zmusić nie może.
          Natomiast rząd nie ma prawa mieszać się w sprawy tego, co publiczne i prywatne media publikują, a tym bardziej dzielić je na swoje i nieswoje. Takiej bezczalności w podejściu do wolności słowa nie było nawet za, tfu, SLD. Wkraczamy w II PRL.
        • rakunica Re: cenzorzy z "gw" 04.02.06, 18:45
          xyzx1 napisał: (...)

Zgadzam sie z toba. Czwarta wladza pozalowania bylaby godna gdyby nie robila
          tak wielkich szkod manipulujac faktami.

Polecam niezaleznego Miroslawa Krupinskiego:
          members.iinet.net.au/~miroslaw/aktualny.htm
          • rom48 Ten twoj niezalezny to od czego on niezalezny?? 04.02.06, 19:03
            Od rozumu i samodzielnego myslenia??????
          • dziadek544 Re: cenzorzy z "gw" 04.02.06, 19:03
            rakunica napisała:

>
            > Polecam niezaleznego Miroslawa Krupinskiego:

A od kogo niezależny?
            Czy od swoich fobii też?
            Niezależny to to samo co obiektywny?
      • alannia2 Re: PiS szykuje rózgi na media 04.02.06, 09:30
        Masz rację, zgadzam się z Tobą, wolę aby ich nie było; ale dlaczego tak
        nieelegancko to napisałeś.
      • vonkris Czy Kaczynski potrafi choc raz powiedziec prawde?? 04.02.06, 10:57
        Bezczelne klamstwa tego pseudo poltyka zaczynaja juz przekraczac granice
        dopuszczalne nawet w polityce... Byc moze tepe babcie i dziadki z RM biora
        wszystko na wiare i juz sie modla do Jareczka. Na szczescie wiekszosc Polakow
        potrafi logicznie myslec i wyciagac wnioski wiec albo Kaczynski nie wie co to
        "parafowanie" czyli jest zwyczajnie tepy i niedouczony albo ma juz w takiej
        pogardzie Polakow, ze wydaje mu sie iz mozna im wcisnac kazda bzdure... Pamieta
        rozmowy z moimi przyjaciolmi w czasach kiedy PC Kaczynskich szlo z hukiem na
        dno. Wszyscy twierdzili, ze to polityczny koniec blizniakow. Ja twierdzilem, ze
        takie "chore na wladze" oszolomy ktore maja poczucie wlasnej nieomylnosci i
        misji do spelnienie jeszcze wroca na scene. Stwierdzilem wrecz, ze "fekalia nie
        tona i predzej czy pozniej wyplyna na powierzchnie"... Niestety nie pomylilem sie...
      • mike63 Komuchy z PIS coraz bardziej się panoszą 04.02.06, 11:48
      • michal04 KACZORKI SA W CIEMNOGRODZIE 04.02.06, 11:51
        dagilis napisał:

> PiS off!!!! Kaczuchy won do ciemnogrodu!

"dagilisie" do jakiego ciemnogrodu chcesz wysłać kaczuchy? Przecież oni są w
        ciemnogrodzie i - nie kto inny - miszkańcy ciemnogrody ich wybrali na swoich
        przywódców!
      • rojczer Re: PiS szykuje rózgi na media 04.02.06, 20:17
        Posadź Kaczora na grzędzie,
        to on wpieprzy się wszędzie.
        Zresztą czego innego można spodziewać się po aparatczykach partii o wdzięcznej
        nazwie Populizm i Sochalizm (w skrócie PiS) jeśli nie reaktywowania
        socjalistycznego zamordyzmu. Także w mediach.
      • skewl Re: PiS szykuje rózgi na media 04.02.06, 22:18
        artykuł jest skandaliczny. Kaczyński powiedział, że:

Z wywidu Olejnik i Kublik:

Mówił Pan wczoraj, że dziennikarze sejmowi, którzy krytykowali tę sytuację,
        powinni zostać ukarani. Dlaczego?

- Zachowali się niegrzecznie, zareagowali zbyt ostro. Gdybym ja bym marszałkiem
        Sejmu, tobym tego tak nie zostawił. Ale decyzja należy do marszałka.

Marszałek wycofa im akredytacje sejmowe?

- Bez przesady! Może zwróci uwagę redaktorom naczelnym, ale to już jego sprawa.

Więc gdzie groźby?>>>
    • demis1 Re: PiS szykuje rózgi na media 04.02.06, 07:13
      > Dziennikarzy już putin do LAGROW zamknąl,a ostatnio kaczory sa w dobrej
      komitywie z putinem kto wie czy nie będziemy odbijać naszych PISARZY WOLNEGO
      SLOWA.
      • szczupak276 Re: PiS szykuje rózgi na media 04.02.06, 07:19
        Bardzo ciekawa sytuacja. Ciekawy jestem,kto będzie następny do kneblowania gęby?
        Cenzura wraca i to od razu z podzialem na naszych i tych gorszych!
        • rakunica Re: PiS szykuje rózgi na media 04.02.06, 07:31
          forum.gazeta.pl/forum/73,46481,1540823.html?f=28&w=36184962&a=36184962&rep=1

szczupak276 napisał:

> Bardzo ciekawa sytuacja. Ciekawy jestem,kto będzie następny do kneblowania
          gęby
          > ?
          > Cenzura wraca i to od razu z podzialem na naszych i tych gorszych!

Cenzura i autocenzura tych, ktorzy musza pracowac zeby jesc i oplacic dach -
          byla jest i bedzie - po obu stronach. Tak to juz dziala. To bylo dawno kiedy
          celem prasy byla rzetelna informacja o faktach. Teraz to brzmi jak bajka dla
          dzieci.

Anna Kozlowska
          • amhu Re: PiS szykuje rózgi na media 04.02.06, 10:44
            Nie widzisz roznicy miedzy cenzura a autocenzura?
        • jojop Komuna, tylko ze fioletowa. 04.02.06, 07:53
          Dla tych co czasow komuny nie pamietaja, bylo tak samo.
          Tylko ze obowiazujacy kolor to byl czerwony, teraz jest fioletowy.

jojop
    • carlitos35 Fedorowicz zdjęty... 04.02.06, 07:30
      Smutna i mała to władza, która boi się przenikliwych błaznów...
      • rakunica Re: Fedorowicz zdjęty... 04.02.06, 07:33
        Fedorowicz sie blaznil ostatnimi laty, niestety. Zabraklo mu przenikliwosci.
        I przestal bawic.

Anna Kozlowska
        • carlitos35 Re: Fedorowicz zdjęty... 04.02.06, 07:36
          rakunica napisała:

> Fedorowicz sie blaznil ostatnimi laty, niestety. Zabraklo mu
          przenikliwosci. I przestal bawic.
          >
          > Anna Kozlowska

Każdy ma swoje poczucie "błazenady i przenikliwości". Z tow. Kozłowską nie
          pójdę na zamianę.
          I Fedorowicza żal.

"Za miłość - wszystko wybaczę !..."
        • sclavus Re: Fedorowicz zdjęty... 04.02.06, 19:09
          rakunica napisała:

> Fedorowicz sie blaznil ostatnimi laty, niestety. Zabraklo mu
          przenikliwosci.
          > I przestal bawic.
          >
          > Anna Kozlowska

Jak się ma mohairowy beret na głowie, to już nic nie bawi... chyba, że ojczulek
          dyrektor coś palnie.... Choćby jednak nie wiadomo jak się nadymał, do pięt
          Fedorowiczowi nawet nie sięgnie... co najwyżej, pęknie mu ruptura... :-((
      • alannia2 Re: Fedorowicz zdjęty... 04.02.06, 09:52
        carlitos35 napisał:
        > Smutna i mała to władza, która boi się przenikliwych błaznów...

Stańczyk był błaznem ale nie jest nim pan Federowicz. Wnosi on w mój dom
        umiejętność patrzenia na Władzę przez różowe okulary.
      • mg2005 Re: Fedorowicz zdjęty... 04.02.06, 12:18
        carlitos35 napisał:

> Smutna i mała to władza, która boi się przenikliwych błaznów...
        >
        >

Co racja ,to racja... Oczywiście pamiętasz,że władzę w TVP sprawuje pan z PO...))
        • evald Re: Fedorowicz zdjęty... 04.02.06, 15:05
          I co to ma do rzeczy. Wszyscy z TVP juz trzesa portkami. Zaczyna sie era cenzury
          PiSu. DLa mnie PiS to "komunisci". Nie wazne co robili przed rokiem 90-tym, w
          duchu i postepowaniu to typowi komunisci. Jeszcze przyjdzie nam znowu walczyc o
          wolnosc pod ich rzadami...
          • jola_z_dywit Re: Fedorowicz zdjęty...nareszcie ! koniec szmiry 04.02.06, 16:39
            żal tylko że tak późno.
            • chochlik5 Re: Próba generalna 04.02.06, 23:28
              Słownik wyrazów obcych i zwrotów obcojezycznych (Włóadysław Kopaliński)
              "Parafa - inicjały, skrót podpisu. Parafować - stawiać paraf, aby stwierdzić
              zgodność kopii z oryginałem, wstepnie, doraźnie, prowizorycznie zatwierdzić
              projekt, akt urzędowy, umowę (miedzynarodową) itp /.../
              Nie rozumiem po co ten cały cyrk z dublowaniem tej samej czynności. Czy to
              znaczy, ze ta pierwsza była tylko próbą generalną przed premierą? Próba
              generalna przed widzami z radia Maryja i telewizji Trwam. Po co? Żeby sie przy
              przedstawieniu dla wszystkich mediów nie pomylić sie w tym co było uzgodnione
              przy aprobacie RM i T Trwam. Dla czego próba nie odbyła się np w biurze prezesa
              PiS, Przeciez to spotkanie przewodniczących partii. To porozumienie partyjne.
            • mariantonia Re: Fedorowicz zdjęty...nareszcie ! koniec szmiry 05.02.06, 01:51
              Koniecznie powiedz, co nie jest szmirą, żebym nie miała wątpliwości i nie
              trawiła czasu na byle co
            • koham.mihnika Re: Fedorowicz zdjęty...nareszcie ! koniec szmiry 05.02.06, 02:56
              w porownaniu z blaznem Lepperem Jacek F jest piramida intelektu.

na czym ty sie wychowalas? jedyna ksiazke jaka mialas to ksiazeczka PKO, a
              pozniej ksiazeczka zdrowia dla panien lekkiego prowadzenie. gratuluje kariery.
    • manonfire Re: PiS szykuje rózgi na media 04.02.06, 07:41
      Jestem zdecydowanym przeciwnikiem pis-u, Kaczyńskich, Dornów itd, ale w tym
      artkule słowa Jarosława K. zostały przekręcone. Nie powiedział "[...]Marszałek
      powinien wyciągnąć KONSEKWENCJE" tylko "WNIOSKI". To duża różnica. Niemniej
      jego reakcja jest oczywiście typowo "kaczyńska": to nie my jesteśmy winni,
      tylko ONI. A ONI to wszyscy, którzy nie myślą tak, jak Kaczyńscy. Cytując
      Króla Juliana z "Madagaskaru": "Nonsens. Hańba ci"
    • maretina pi=komuna bis 04.02.06, 07:41
      bede to powtarzac do znudzenia, bo coraz wiecej wspolnego maja kaczory z komuna.
      bardzo to smutne.```````
      • maretina oczywiscie mialo byc pis=komuna bis/nt 04.02.06, 07:42

• carlitos35 Re: oczywiscie mialo byc pis=komuna bis/nt 04.02.06, 07:46
          Oczywiście - domyśliliśmy się. Przynajmniej - ja. :-)))
      • presentation1 Re: pi=komuna bis 04.02.06, 08:23
        Z komuna najwiecej wspolnego ma PO.Chca ciagnac rozkradanie panstwa.Chca
        uprawnic wszystkie zlodziejstwa do tej port.A ty powtarzaj swoje w kolko.Jak po
        kanabisie.
        • evald Re: pi=komuna bis 04.02.06, 15:08
          HAHAHA. Po pierwsze skad Ty wiesz co oni chca robic - jestes jasnowidzka? Ja
          patrze na ich postepowanie i ich program i widze lekko liberalne poglady na
          gospodarke (co najwazniejsze) oraz mocno zakorzenione wartosci demokratyczne. I
          Ty smiesz mowic, ze oni sa komunistami? Prawdziwymi komunistami w Polsce jest
          PiS, kawalek za nimi SLD, w duzej mierze ze wzgledu na przeszlosc... PiS
          zasluzyl na to szczytne miano swoim postepowaniem obecnie...
          • mysz_polna5 Re: pi=komuna bis 04.02.06, 15:10
            evald napisał:

... PiS
            > zasluzyl na to szczytne miano swoim postepowaniem obecnie...

Wytlumacz! Czym konkretnie?
      • protoplex Re: pi=komuna bis 04.02.06, 11:55
        UWAGA!!!
        Chcę założyć nową partię o nazwie "Uczciwość i Moralność".
        Poszukuję:
        1. bliźniaka do pary
        2. trzech niezrównoważonych emocjonalnie lub psychologicznie (łachudry mile
        widziane) do objęcia resortów siłowych
        3. lekko faszyzujących wykolejeńców (najlepiej z wyrokami) oraz wyznawców
        ideologii trzeciej/czwartej/piątej drogi do zawarcia koalicji.

W zamian oferuję:
        1. Unieważnienie wszystkich niekorzystnych wyroków.
        2. Obwołanie zainteresowanych bohaterami narodowymi walczącymi o zdobycze
        nowego ustroju
        3. Dotrwanie do końca kadencji.

Do CV proszę dołączyć:
        1. oświadczenia lustracyjne i majątkowe zainteresowanych oraz ich rodzin do 10
        pokolenia wstecz i wprzód.
        2. Weksle in blanco (na cele charytatywne).
        3. Zaświadczenie odpowiednich organów o braku skrzywień... takich... wszelkich
        skrzywień (to zaświadczenie wydaje Komisja Uczciwości i Moralności).

--
        Wolnośc, Równość, Spieprzaj dziadu!!!
    • kubok Bracia Kaczynscy, zapomnieli, ze kiedys walczyli o 04.02.06, 07:49
      wolne media. A teraz co??? Chca gazety, radia i telewizji, ktore mowia tak jak
      to braciom na reke. Zapomnieli czy przyznaja sie do bledu?

Ech...
      • vonkris Bracia Kaczynscy niczego nie zapomnieli... 04.02.06, 11:14
        ...wrecz odwrotnie. Pamietaja, ze to media wykonczyly ich zalosna partyjke pod
        nazwa PC opisujac jej kombinacje i przekrety wiec teraz zrobia wszystko, zeby
        nikt nie zagrozil ich nowej zalosnej partyjce. Mordy w kubel i bic brawo albo
        zdychac...
    • burakiprlu towrzycie bolszewie 04.02.06, 07:54
      kaczynski i lperowcy to najgorsza kategoria bolszewii i scierwa, dazacia do
      wladzy absolutnej i miazdzacej wszelkie przejawy demokracji, a demokracja nie
      jestescie i prawdopodobnie nigdy nie bedziecie kiedy religijna stacja tv staje
      sie jedynym przekaznikiem informacji. kaczynskich zescie wybrali i za to
      bedziecie pokutowac, jestescie scierwo , nie zal mi was
    • apoplaws Re: PiS szykuje rózgi na media 04.02.06, 07:55
      Pan Kaczynski, jak sadze, wyciagnal lekcje z historii SLD, ktora glownie media
      niemal zmiotly ze sceny politycznej (slusznie przeciez, bo nie klamstwa
      przedstawialy). Postanowil wiec zadzialac proaktywnie.
      Zaczyna wiec od rodzaju "swietej inkwizycji" w postaci instytutu, ale mysle, ze
      docelowo wchodza w gre wzorce rosyjskie pacyfikacji mediow. Potrzeba do tego
      nowo tworzonego urzedu antykorupcyjnego - wlasnie poznalismy pierwsze cele jego
      atakow.
      • gucio60 Re: PiS szykuje rózgi na media 04.02.06, 08:02
        obawiam sie, z Kaczki beda mialy do czynienia z Bruksela albo moze to jedyna
        droga obudzenia Brukseli i wskazania na konflikt religijno-etniczno-kulturowy
        jaki narasta w Europie ?

czyz nie tego zadaja "bratnie kraje arabskie" jak ich ladnie okreslil premier
        Danii, kontroli mediow ?

wiem, to powrot do epoki kamienia lupanego ale gdzies trzeba zaczac !!!
    • silenius.monachijski Wyzszych niz boski wzrost 155 cm tez beda zwalczac 04.02.06, 07:59
      • presentation1 Re: Wyzszych niz boski wzrost 155 cm tez beda zwa 04.02.06, 08:24
        Kim ty jestes?Nachapany ,nakradziony i glupi.Na idiotow przyszla kreska.Na
        zlodziei takze.