Gość: Eva Do Ewy: Amnesty International IP: *.dip.t-dialin.net 11.05.04, 01:47 Gość portalu: Ewa napisał(a): > Protesty Amnesty International i innych organizacji humanitarnych z > powodu "torturowania" (głównie totury moralne) więźniów w Iraku są bardzo > jednostronne. Jeszcze nie słyszałam protestów tej organizacji przeciw > rozrywaniu ludzi na kawałki, ciągnięciu zwłok za samochodami i wieszaniu > szczątków na mostach, przeciw przykładaniu noży do gardeł Japończyków, > strzelaniu jeńcom w głowę przetd kamerą video, przeciw porywaniu i przeciw > wysadzaniu autobusów z dziećmi, budynków z cywilami i tak dalej. Amnesty > International widzi wszystko jednym okiem, głównie lewym. Arabom wolno > wszystko, a protestów jakoś nie słychać, bo mogą przecież wysadzić biuro, > czego na pewno nie zrobią Amerykanie. Kto wie, Ewo, ja mysle, ze moze byc i odwrotnie.. Jesli to Arabowie czy Muzulmanie napadna na USA, zbombarduja zwyklym ludziom domy, zniszcza Bog wie czemu w mgnieniu oka cala ich egzystencje, i WOWCZAS DOPIERO Amerykanie wezma sie za odwet i za obrone wlasnej ziemii, to mysle, ze AI nie bedzie pietnowac Amerykanow. Nawet gdyby rozerwali z rozpaczy paru wyznawcow Allaha na kawalki i powiesili ciala na moscie. I nawet jesli przylozyliby noz do gardla paru Japonczykom, Wlochom, Polakom, Izraelitom czy innym sprytnym ludziom interesu, ktorzy kraza niczym sepy tam, gdzie lew dokonal wlasnie krwawego rozboju. AI nie popiera i nie szczuje do krwawego odwetu, ale rozumie prawo do samoobrony. Jesli przyjdzie taki czas na USA - nie bedzie go za to pietnowac. Oby do tego nie doszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EVIE TO NIE WYSTAR http://www.argentina.indymedia.org/news/2004/05/19 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.05.04, 02:10 www.argentina.indymedia.org/news/2004/05/192544.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Sąd za maltretowanie więźniów IP: *.proxy.aol.com 11.05.04, 02:27 Pierwszy za te zbrodnie powinien byc postawiony Bush i Rumsweld.Powinni zrobic to samo do niego co jankis robia do Irakow ktorzy bronia swojego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalamer Re: Sąd za maltretowanie więźniów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 03:00 jezeli zostalo powiedziane w ime usprawiedliwienia postepowania Amerykanow- za oplucie mnie w twarz odwinalem sie kolba- to chyba sprawa jest oczywista. Straszne rzeczy dzieja sie na swiecie, a Ameryka udaje, ze to ona go zbawia od nieprawosci. slabo sie robi. Żal mi calego swiata arabskiego. i Ameryki takze. I nas tez troche, bo poklepia nas jedynie za interwencje w Iraku po ramieniu w podziekowaniu. nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmm Przestępcy będą się teraz sądzić? Ja nie rozumiem. IP: *.proxy.aol.com 11.05.04, 03:48 Czy ktoś mi to wyjaśni, jakie prawo jest stosowane w rozstrzyganiu o przestępstwie Amerykanina wobec Irakijczyka? Kto przetrzymuje oskarżonych i kto przygotowuje sprawę sądową? Gdyby tak rosyjski żołnierz, albo niemiecki w Polsce... . Co mam o tym sądzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmm Re: Przestępcy będą się teraz sądzić? Ja nie rozu IP: *.proxy.aol.com 11.05.04, 03:53 Te same pytania powstają gdy chodzi o przestępstwa Irakijczyków wobec bezbronnych Amerykanów i innych narodowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt K. Sekretarzem Generalnym Amnesty International jest IP: *.gv.shawcable.net 11.05.04, 04:24 .. niejaka Irene Khan, wasata muzulmanka z Bangla Desh - teraz zapewne zrozumiesz, Ewo, dlaczego ta "organizacja", opanowana przez miedzynarodowe muzulmanstwo nie protestuje, kiedy to wspolbracia w wierze morduja niewiernych. Muzulmanie moga wyrzynac sie nawzajem (w Algierii w ciagu trzynastu lat wojny domowej wybito jakies sto dwadziescia tysiecy) albo mordowac niewiernych - to ich prawo, dane przez pedofila Machometa (vide Poludniowy lub Zachodni Sudan, Timor Wschodni czy Moluki). Krzyk ta banda podnosi jedynie, kiedy to islamskiej swoloczy rzekomo dzieje sie krzywda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Sekretarzem Generalnym Amnesty International IP: *.client.comcast.net 11.05.04, 04:56 Przeczytaj uwaznie jeszcze raz cos napisal a dojdziesz do wniosku ze jestes gorszy od tej swoloczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt K. Zarzuc mi klamstwo w tym, co napisalem... IP: *.gv.shawcable.net 11.05.04, 06:02 ... - no, moze mam zle informacje co do wasow tej islamskiej krowy. Dodac moge, ze Irene Khan nalezy do muzulmanskiej sekty izmaelitow, potomkow morderczych assasynow z okresu krucjat. Ma waszec jakies rozsadne kontrargumenty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Sąd za maltretowanie więźniów IP: 168.143.113.* 11.05.04, 05:13 Gość portalu: Ewa napisał(a): > Protesty Amnesty International i innych organizacji humanitarnych z > powodu "torturowania" (głównie totury moralne) więźniów w Iraku są bardzo > jednostronne. Jeszcze nie słyszałam protestów tej organizacji przeciw > rozrywaniu ludzi na kawałki, ciągnięciu zwłok za samochodami i wieszaniu > szczątków na mostach, przeciw przykładaniu noży do gardeł Japończyków, > strzelaniu jeńcom w głowę przetd kamerą video, przeciw porywaniu i przeciw > wysadzaniu autobusów z dziećmi, budynków z cywilami i tak dalej. Amnesty > International widzi wszystko jednym okiem, głównie lewym. Arabom wolno > wszystko, a protestów jakoś nie słychać, bo mogą przecież wysadzić biuro, > czego na pewno nie zrobią Amerykanie. Na pewno? Taka jestes pewna? No,wiec tutaj nie chodzi o jakies tam "torury moralne",bo tylko takie pokazane sa na tych kilku zdjeciach,ktorych,jak dzis sie dowiedzialem z CNN sa tysiace, i tasmy video,czyzby to wszystko bylo o tym samym? Tak sa przypadki fizycznego molestowania i to prowadzacych w wielu wypadkach do smierci ofiary;czyli bestialskich morderstw. A roznica tego moja droga panno,pomiedzy tym,co robia Arabowie wysadzajac autobus z dziecmi,polega na tym,ze dzieje sie to w wiezieniu,ktore znajduje sie pod kontrola sil amerykanskich i tam w ciszy nocy zdarzaja sie te rzeczy, dzien po dniu,systematycznie;to porostu oboz koncentracyjny dzisiejszych marzen. Jak mozna to porownywac z samobojczymi zamachami? gdzie zdesperowani mlodzi ludzie chca pokazac swiatu swoja niemoc przeciw tyranii!! Niestety,ale czas plynie;i to nie dla tych co wedlug ciebie sa za wolnoscia, ale zdecydowanie przeciwko nim. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Sąd za maltretowanie więźniów IP: 168.143.113.* 11.05.04, 05:51 Osobiscie wydaje mi sie,ze ten problem ma bardziej zlozone podloze. W Ameryce doszly od pewnego juz czasu do glosu,chociaz na razie "ukrytego", pewne sily,ktorych zadaniem jest zapanowac nad swiatem,i zrobia one wszystko,aby to zrobic. Stad tez 9/11 i wojna z Irakiem i teraz te zniewolenia. Te ostatnie sluza,jak mi sie wydaje,aby skompromitowac obecna admisnistracje w oczach calego swiata,a wiec i Iraku,po czym przejac nad nim wladze jako inne oblicze Ameryki,chociaz bedzie ono tym samym de facto. :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.polkan Re: do Piotra M. IP: *.25-151.libero.it 11.05.04, 06:30 Piotrze prosilem Cie zebys nie pieprzyl a Ty swoje.Kup sobie bilet i pojedz do Oswiecimia i zobacz choc to co tam zostalo.Moze szok, ktory Cie chyba nie ominie, spowoduje poczatek procesu myslowo-porownawczego. A ludzi nie wysylaj na szubiennice bo to nie ladnie. Sam tez nie proboj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Sąd za maltretowanie więźniów IP: *.isp.pl 11.05.04, 08:22 Przez całe ubiegłe stulecie Ameryka wyciągała Europę z różnych kłopotów - w pierwszej i drugiej wojny światowej płacąc życiem swoich żołnierzy. Później była zimna wojna, Korea i Wietnam gdzie Ameryka postawiła szlaban agresji Rosji i Chin kosztem również wielkich strat w ludziach, był most powietrzny do Berlina, i zwalczanie komunizmu gdzie to tylko było możliwe, dzięki czemu padł również PRL. A dzisiaj wielu z nas widzi Amerykę przez pryzmat filmu "HAIR", oczyma nadźganych lewicujacych hippiesów, przez pryzmat lewaków różnej maści, którzy jakoś nie zauważali wojny w wietnamie jako przejawu imperializmu ZSRR, a obronę przed imperializmem wolnego świata przedstawiali jako "amerykańską agresję" i wielką niesprawiedliwość dziejową. Tymczasem to Ameryka wygrała. I Irak wygra także pomimo strat, i ujadania lewaków wszelkiej maści. Dzisiejszy europejski antyamerykanizm stał się ideologią europejskich państw - nieudaczników oraz ideologią nieudaczników "indywidualnych", na zasadzie głębokiego kompleksu wobec lepszych prawie juz pod każdym względem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neszczu Re: Sąd za maltretowanie więźniów IP: 210.9.93.* 11.05.04, 08:29 przerobilas przemowienie Brezniewa i wymienilas ZSRR na Ameryke? Odpowiedz Link Zgłoś
ping-pong Re: Sąd za maltretowanie więźniów 11.05.04, 08:31 Gość portalu: ewa napisał(a): > Przez całe ubiegłe stulecie Ameryka wyciągała Europę z różnych kłopotów - w > pierwszej i drugiej wojny światowej płacąc życiem swoich żołnierzy. Później > była zimna wojna, Korea i Wietnam gdzie Ameryka postawiła szlaban agresji Rosji > > i Chin kosztem również wielkich strat w ludziach, był most powietrzny do > Berlina, i zwalczanie komunizmu gdzie to tylko było możliwe, dzięki czemu padł > również PRL. A dzisiaj wielu z nas widzi Amerykę przez pryzmat filmu "HAIR", > oczyma nadźganych lewicujacych hippiesów, przez pryzmat lewaków różnej maści, > którzy jakoś nie zauważali wojny w wietnamie jako przejawu imperializmu ZSRR, a > > obronę przed imperializmem wolnego świata przedstawiali jako "amerykańską > agresję" i wielką niesprawiedliwość dziejową. Tymczasem to Ameryka wygrała. I > Irak wygra także pomimo strat, i ujadania lewaków wszelkiej maści. Dzisiejszy > europejski antyamerykanizm stał się ideologią europejskich państw - > nieudaczników oraz ideologią nieudaczników "indywidualnych", na zasadzie > głębokiego kompleksu wobec lepszych prawie juz pod każdym względem. Wobec tych dowodow wszystko jest jasne: zdjecia z Iraku zostaly sfalszowane przez gleboko zakompleksionych ujadajacych europejskich lewakow-nieudacznikow, gorszych pod prawie kazdym wzgledem od Ameryki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Sąd za maltretowanie więźniów IP: *.isp.pl 11.05.04, 08:37 Dokładnie.A może byś sprawdził co się dzieje w więzieniach rosyjskich, chińskich, kolumbijskich arabskich i innych. Daj Boże wszystkim więźniom świata, aby byli tylko maltretowani "po amerykańsku". To sa tylko niechlubne wyjątki, a tam reguła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Sąd za maltretowanie więźniów IP: 168.143.113.* 11.05.04, 08:48 Gość portalu: ewa napisał(a): > Dokładnie.A może byś sprawdził co się dzieje w więzieniach rosyjskich, > chińskich, kolumbijskich arabskich i innych. Daj Boże wszystkim więźniom > świata, aby byli tylko maltretowani "po amerykańsku". To sa tylko niechlubne > wyjątki, a tam reguła. A skad wiesz jak ci wiezniowie naprawde byli maltretowani? Poza tym, to piszesz nie na temat,bo nie mowimy tu o innych panstwach tylko o wspanialej Ameryce niosacej wszystkich wolnosc. Tamte wszystkie to wiadomo,ze bagno,ale ze Ameryka tez? to dopiero niespodzianka? Czyzbys chiala,porownujac Ameryke z nimi pokazac ze to to samo. Tak,ale niestety znacznie gorzej. Ameryka nie ma dzis do zaprezentowania nic!!Nawet sily! jest w rozpadzie. I za kilka moze lat odezwie sie w niej znowu duch wlsciwej "demokracji", niszczacej swiat bardziej rozsadnie niz dzis?? Czego zycze jej z calego serca. God bless America and all of US!!! :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Sąd za maltretowanie więźniów IP: *.isp.pl 11.05.04, 08:59 Potwierdzasz tylko co napisałam. Ameryka musi być ideałem bez skazy, ale innych państw to nie dotyczy. Jeżeli więc jest najmniejsze odstępstwo od idaału, to Ameryka jest już samym dnem, niezaleznie od zła jakie pleni sie w innych państwach. Na tej zasadzie, jeszcze niedawno totalnej nędzy bloku wschodniego przeciwstawiano fakt, że Amerykanie przeciez biją Murzynów. A już najśmieszniejsze to, że standardy Ameryki jako państwa które musi być idealne, wyznaczaja zawsze najwieksi nienawistnicy Ameryki. I jeszcze na marginesie: Ameryka się nie rozpada - przeciwnie ma się coraz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neszczu Re: Sąd za maltretowanie więźniów IP: 210.9.93.* 11.05.04, 09:09 Gość portalu: ewa napisał(a): > Potwierdzasz tylko co napisałam. Ameryka musi być ideałem bez skazy, ale innych > > państw to nie dotyczy. Jeżeli więc jest najmniejsze odstępstwo od idaału, to > Ameryka jest już samym dnem, niezaleznie od zła jakie pleni sie w innych > państwach. Na tej zasadzie, jeszcze niedawno totalnej nędzy bloku wschodniego > przeciwstawiano fakt, że Amerykanie przeciez biją Murzynów. A już > najśmieszniejsze to, że standardy Ameryki jako państwa które musi być idealne, > wyznaczaja zawsze najwieksi nienawistnicy Ameryki. I jeszcze na marginesie: > Ameryka się nie rozpada - przeciwnie ma się coraz lepiej. Ameryka - idealem. Zaczynasz mnie zaciekawiac. Mieszkalem troche w Ameryce i zadnych idealow sie nie dopatrzylem, choc bardzo chcialem. Czy mozesz napisac o jakich idealach mowisz??? Masz cos na mysli czy tylko tak pieprzysz trzy po trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Sąd za maltretowanie więźniów IP: *.isp.pl 11.05.04, 10:02 Źle mnie zrozumiałeś. Ameryce bardzo daleko do ideału. Ale aby "dołożyć" Ameryce stawia się jej takie zarzuty, jakby miała obowiązek być ideałem. A juz najśmieszniejsze, że to Arabowie zarzucaja Ameryce "naruszanie praw człowieka". A wszyscy to kupują, nie biorąc pod uwagę co z tymi "prawami" wyprawiają Arabowie u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal Arabowie mają do tego pełne prawo IP: *.bg.am.poznan.pl 11.05.04, 11:02 (żeby powoływać się na prawa człowieka) To wcale nie jest śmieszne, tylko smutne, że Amerykanie dają im do tego okazje. Nikt Amerykanów do Iraku nie zapraszał, przeciwnie, prawie wszyscy atak odradzali a administracja parła do niego ze wszystkich sił. Początkowo powodem miało być zagrożenie bronią ABC, potem, kiedy okazało się że to bzdura GWB zaśpiewał na inną nutę - Saddam był zły i był dyktatorem, nawet jeżeli pomyliliśmy się co do broni, to i tak dobrze się stało, bo teraz zaprowadzimy tu demokrację i pokażemy co to prawa człowieka. No i pokazują - nie ma dwóch zdań... Powinni świecić przykładem i nie dopuszczać do _żadnych_ ekscesów, bo obecnie zaprowadzanie porządku i demokracji to już _jedyny_ powód ich obecności w Iraku. A demokracja == prawa człowieka, jeśli nie wiesz. PS. Patrzysz na Stany przez różowe okularki, usprawiedliwiając ich działania poczynaniami innych, jeszcze gorszych krajów. Drobna uwaga - Kolumbie, Chiny i Koree w swoich strasznych więzieniach maltretują obywateli _swojego_ kraju, a Amerykanie w Iraku maltretują na _obcej_ ziemi obywateli _innego_ kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Sąd za maltretowanie więźniów IP: 168.143.113.* 11.05.04, 09:30 Gość portalu: ewa napisał(a): > Potwierdzasz tylko co napisałam. Ameryka musi być ideałem bez skazy, ale innych > > państw to nie dotyczy. Jeżeli więc jest najmniejsze odstępstwo od idaału, to > Ameryka jest już samym dnem, niezaleznie od zła jakie pleni sie w innych > państwach. Na tej zasadzie, jeszcze niedawno totalnej nędzy bloku wschodniego > przeciwstawiano fakt, że Amerykanie przeciez biją Murzynów. A już > najśmieszniejsze to, że standardy Ameryki jako państwa które musi być idealne, > wyznaczaja zawsze najwieksi nienawistnicy Ameryki. I jeszcze na marginesie: > Ameryka się nie rozpada - przeciwnie ma się coraz lepiej. Ameryka jest krajem specyficznym.Widze,ze piszesz z Polski,a wiec czy kiedys bylas w Ameryce wiecej niz 10 lat,bo ponizej nic o niej nie mozesz powiedziec. Ja w niej mieszkam i lubie ja.Ale co innego lubic kraj a co innego te bande ktora jest teraz u steru. Oni sa zdolni do wszystkiego. Twoja argumentacja pokrywa sie z argumentacja Rumsfelda,ktory broniac sie w ostatni piatek,mowil,ze "my Amerykanie nigdy nikogo nie skrzywdzilismy, a najlepszym dowodem na to jest,ze wiele ludzi przyjezdza tu do nas i zostaje, widocznie jest im tu lepiej niz w innych miejscach..." Tak,tylko jak to wyglada z punktu widzenia kraju,ktory jest okupowany,a jego ludzie poniewierani? Zycze pomyslnosci i przyjazdu do Ameryki,gdzie bedziesz moc zrealizowac swoje marzenia niewatpliwie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Sąd za maltretowanie więźniów IP: *.isp.pl 11.05.04, 10:13 Byłam Ameryce, ale krócej. Piszesz o polityce w Ameryce i piszesz jak demokrata. Republikanin napisałby inaczej. W jednym się zgadzam: Ameryka jest wspaniałym krajem ze swoimi blaskami i cieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neszczu Re: Sąd za maltretowanie więźniów IP: *.swiftdsl.com.au 11.05.04, 13:25 Gość portalu: ewa napisał(a): > Byłam Ameryce, ale krócej. Piszesz o polityce w Ameryce i piszesz jak > demokrata. Republikanin napisałby inaczej. W jednym się zgadzam: Ameryka jest > wspaniałym krajem ze swoimi blaskami i cieniami. Tak, tak, stare, dobre czasy. Tylko, ze swiat sie zmienia. I Ameryka razem z nim. Rezultat jest taki, ze olbrzymi cien Ameryki przyslonil wszelkie jej blaski (ktorych i tak juz niewiele zostalo). No i Bush, ktory wzorujac sie na Stalinie kompletnie zamienil USA w USSR XXI wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neszczu Re: Sąd za maltretowanie więźniów IP: 210.9.93.* 11.05.04, 08:53 Gość portalu: ewa napisał(a): > Dokładnie.A może byś sprawdził co się dzieje w więzieniach rosyjskich, > chińskich, kolumbijskich arabskich i innych. Daj Boże wszystkim więźniom > świata, aby byli tylko maltretowani "po amerykańsku". To sa tylko niechlubne > wyjątki, a tam reguła. Tortury amerykanskie to nie wybryk kilku lobuzow tylko regula narzucona przez dowodztwo us armi. Jak wysoko ta afera dojdzie, czy do samego Rumsfelda czy nie to tylko czas pokaze. Poza tym co to za glupie wytlumaczenie, ze amerykanie moga torturowac Irakijczykow, bo w wiezieniach kolumbijskich jest zle. Czy ja mam prawo wyjsc na ulice i strzelac do ludzi bo jest tylu seryjnych mordercow??? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.kraczkowski "Lepsi prawie juz pod każdym względem" 11.05.04, 20:58 Gość portalu: ewa napisał(a): > Przez całe ubiegłe stulecie Ameryka wyciągała Europę z różnych kłopotów - w > pierwszej i drugiej wojny światowej płacąc życiem swoich żołnierzy. Jest pani niezorientowana. W ojnach swiatowych USA wyciagnely z klopotow samych siebie, a Europejczycy USA w tym pomogli. Polacy pomogli USA w II wojnie sw. kosztem zycia 6 mln. swych obywateli, a USA Polsce kosztem zycia ok. 100.000 swych zolnierzy. Bez amerykanskiej pomocy dla Hitlera i Nazistow (Amerykanom chodzilo o ulatwienie Nazistom opanowanie Europy) nie doszloby do drugiej wojny sw. Jesli pani uwaza, ze USA mogly sobie pozwolic na nie branie udzialu w obu wojnach swiatowych, to jest pani w bledzie - USA dzialaly we wlasnym interesie i na obu wojnach ogromnie skorzystaly, politycznie i gospodarczo. To byly wojny swiatowe, a nie lokalne, gdzies w Europie - wrog byl tak wspolny, ze jest niepowaznym opowiadanie, ze to USA pomogly Europejczykom. Wobec rozmiarow amerykanskiej pomocy dla Nazistow oraz znanych amerykanskich intryg i manipulacji nie mozna wykluczyc, ze USA chcialy drugiej wojny swiatowej w Europie aby zalatwic ZSRR i europejskich konkurentow. Francja i GB wykluczyly np. USA w 1916r. z Bliskiego Wschodu. Dodajmy, ze faszyzm rozwijal sie w USA tak samo jak w Niemczech i bez katastrofy Nazistow byc moze doszloby do faszystowskich USA. Np. nazistowskie ustawy rasowe byly dokladna kopia ustaw USA. Dopiero negatywny przyklad praktyki nazistow otworzyl USA oczy na to, dokad prowadza amerykanskie faszystowskie trendy. > Później była zimna wojna, Korea i Wietnam gdzie Ameryka > postawiła szlaban agresji Rosji i Chin kosztem również wielkich > strat w ludziach, był most powietrzny do Berlina, i zwalczanie > komunizmu gdzie to tylko było możliwe, dzięki czemu padł > również PRL. USA odstapily Polske ZSRR po drugiej wojnie swiatowej, mimo ze jako jedyne mialy wtedy bron atomowa, a Polska z uwagi na swoj olbrzymi wklad w pokonanie wspolnego wroga byla rownoprawnym aliantem. USA traktowaly jednak ta wojne swiatowa jako wojne o sfery wplywow i uznaly prawo ZSRR do podporzadkowania sobie Europy Wschodniej az po NRD. Zimna wojna byla wojna wspolna Zachodu, USA byly tu tylko najwiekszym i najsilniejszym panstwem, ale udzial Europy Zach. byl ogromny. USA nie przeszkadzalo panstwo apartheidu RPA. Wietnam nie chcial komunizmu, lecz wolnosci od kolonializmu. USA pomagaly jednak najpierw masowo Francji w jej kolonialnej wojnie przeciw walczacym o wolnosc Wietnamczykom, a potem same wepchnely swa napascia Wietnam w objecia ZSRR. Wietnam, wykrwawiony wieloletnia wojna z potezna Francja zbrojona przez USA, musial szukac sojusznikow wsrod przeciwnikow USA. > A dzisiaj wielu z nas widzi Amerykę przez pryzmat filmu "HAIR", > oczyma nadźganych lewicujacych hippiesów, A co, zolnierze USA w Wietnamie nie konsumowali masowo narkotykow? Zeby byc przeciw niesprawiedliwej wojnie nie trzeba lewicowac, wystarczy odrobina przyzwoitosci i rozsadku. Organizator wojny wietnamskiej, minister obrony USA McNamara, stwierdzil po latach o tej wojnie: "nie mielismy racji, bylismy ignorantami". McNamara nie jest lewicowcem. > przez pryzmat lewaków różnej maści, > którzy jakoś nie zauważali wojny w wietnamie jako > przejawu imperializmu ZSRR, a obronę przed > imperializmem wolnego świata przedstawiali jako "amerykańską > agresję" i wielką niesprawiedliwość dziejową. To, ze ZSRR pomagajac Wietnamowi w jego sprawiedliwej walce przeciw bandyckiej agresji USA kierowal sie swym imperializmem nie ma tu zadnego znaczenia. Wietnamczycy mieli prawo bronic sie przed USA takze uzywajac imperializmu ZSRR. Pani wyobrazenia o USA sa beznadziejnie naiwne: USA powstaly jako zbrodnia przeciw ludzkosci i dla ludzkosci byloby najlepiej, gdyby do powstania USA nigdy nie doszlo, a teren USA nalezal nadal do prawowitych indianskich wlascicieli. Europejczycy zrobiliby pod kazdym wzgledem lepiej, gdyby poprzestali na handlu i pokojowej wspolpracy z Indianami, zamiast dokonac na nich Holocaustu z ok. 55. mln. ofiar. Ale nawet pozniej, w momencie powstania USA do indian nalezala ponad polowa obecnego terenu USA. Jesli odrzucic przekazanie wlasnosci w drodze oszustwa i mordu to USA naleza nadal do indian. > Tymczasem to Ameryka wygrała. Co wygrala? Od mordu na indianach USA wygraly wiekszosc wojen bo zawsze napadaly na slabszych. Tym wieksza zasluga Wietnamu dla ludzkosci, ze polozyl kres bandyckiej agresji USA. I podziw dla Wietnamu, ze nie dokonal zemsty na USA i nie zorganizowal USA kilkuset 911 aby wyrownac rachunki nieludzkiej agresji USA. > I Irak wygra także pomimo strat, i ujadania lewaków wszelkiej maści. Moze i wygra, ale bedzie to tylko kolejna amerykanska zbrodnia. Moja prognoza jest jednak inna: USA atakuja nie Irak, lecz ponad miliard muzulmanow. Wsrod tego miliarda znajdzie sie az nadto partyzantow, ktorzy odepra atak USA przy pomocy szerzenia w USA chodrob zakaznych. Moze i amatorskich bomob atomowych. > Dzisiejszy > europejski antyamerykanizm stał się ideologią europejskich państw - > nieudaczników oraz ideologią nieudaczników "indywidualnych", na zasadzie > głębokiego kompleksu wobec lepszych prawie juz pod każdym względem. Pani wybaczy, ale to brednie nie wymagajace komentarza. Dodam jednak, ze ci "nieudacznicy" finansuja to co pani w USA tak podziwia, bez ich pieniedzy pozyczanych USA, bylby USA niczym. Klopot USA lezy w tym, ze pozyczaja, ale nie moga oddac i oplacic procentu, wiec pozyczaja jeszcze wiecej i napadaja na stacje benzynowe - patrz tabele: www.geocities.com/pkraczkowski/europa/gpatent.htm Piotr Kraczkowski CV: www.geocities.com/pkraczkowski/evitae.htm www.geocities.com/pkraczkowski/politik/glinkpol.htm www.geocities.com/pkraczkowski/europa/gpalesti.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIT Re: Sąd za maltretowanie więźniów IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 11.05.04, 08:53 Strażnicy z innych więzień w Iraku bronią kolegów z Abu Ghraib, twierdząc, że przemęczeni i przepracowani poborowi nie są dostatecznie pilnowani przez oficerów. POBOROWI????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neszczu Re: Sąd za maltretowanie więźniów IP: 210.9.93.* 11.05.04, 08:59 Gość portalu: PIT napisał(a): > Strażnicy z innych więzień w Iraku bronią kolegów z Abu Ghraib, twierdząc, że > przemęczeni i przepracowani poborowi nie są dostatecznie pilnowani przez > oficerów. > > POBOROWI????? No i nikt im nie przeczytal Konwencji Genewskiej, wiec nie wiedza, ze miotla jest do zamiatania a nie do wpychania do dupy wiezniom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Sąd za maltretowanie więźniów IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 11.05.04, 09:18 TO SAMO ROBIA NA BALKANACH I NIKAT ICH NIE SADZI!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podushka Re: Sąd za maltretowanie więźniów IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.05.04, 10:32 Z powyższych postów wynika, że Amerykane mają prawo rozstrzeliwać 10 "irackich terrorystów", uprzednio oczywiście po małych torturkach za zabicie jednego koalicyjnego żołnierza. Ludzie, czy wy słyszeliście w ogóle o czymś takim jak uniwersalne zasady prawa, czy prawa naturalne, przysługujace każdemu człowiekowi? Jeżeli USA pretendują do miana najbardziej cywilizowanego państwa świata ( Korea czy Chiny takich pretensji nie mają) to powinny przestrzegać cywilizowanych zasad!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opiniapollpressage NARKOTYKI-HASZYSZ a WOJNA PO ARABSKU IP: *.sympatico.ca 11.05.04, 10:28 HASZYSZ, ALKOHOL a SPOSOB BYCIA ARABOW Kto zna z bliska zycie ludnosci pod ta strefa geograficzna i w tym rezymie religijnym to wie, ze tam nie wszystko jest takie kolorowe. Najbardziej wiedza to kobiety, ktore wyszly za Arabow i na starosc dosluzyly sie tytulu garkotluka. Tam pod sloncem poludnia jak czlowiek wypije "50" to dostaje pomieszania zmuslow. Jezeli zrobi to Arab z tym swoim niekontrolowanym temperamentem to skutki zawsze sa oplakane. Ogolnie Araby lubia alkohol, lecz na skutek nakazow religijnych popijaja go w wielkiej tajemnicy. Co innego jest z haszyszem. Haszysz podobny jest do plasteliny, ciemno-brazowy a centymetr tego swinstwa kosztuje pare dolarow. Jego sie pali tak jak papierosa. W czasie swojego pobytu tam nie spotkalem ani jednego tubylca, ktory by nie palil haszyszu. To jest tradycja, zwyczaj i nalog, ktory doprowadza, ze czlowiek w wieku czterdziestu lat wyglada wlasnie..jak Arab. Wrocmy na pole walki gdzie fanatyczni wojownicy ida do ataku, oczywiscie po dawce haszyszu. Znawcy twierdza, ze trafiony w serce moze jeszcze wykonywac swiadome ruchy przez minute lub dwie..a wiec strzelac. Strzal w glowe konczy wszystko. Jak walczyc z takimi wariatami, ktorzy nigdy sie nie poddaja i chowaja za kobiety i dzieci. To jest specyfika tamtych terenow. Nad arabskimi armiami zawsze unosila sie chmura oparow haszyszu. Aby nie byc jednostronnym dodam, ze Zydzi nie sa lepsi ale napewno sprytniejsi. Sterowane z satelity skomputeryzowane w pelni oddzialy amerykanskie laserami wypalaja mrowie tego wojowniczego luda. O ilosci wypalonych i uszkodzonych moze dowiemy sie za 10 lub 50 lat lub nigdy. Specjalisci twierdza, ze odciac droge Araba do haszyszy to najlepsza rzecz, ktora moze sie przydazyc armii stanow. OPINIA POLL PRESS AGENCY BONAWENTURA SOLSKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: Sąd za maltretowanie więźniów IP: *.zapora / 212.160.172.* 11.05.04, 10:46 W łykend wielu dziennikarzy ogłosiło krucjatę przeciwko SE za opublikowanie zdjęc ś.p. Wladka Milewicza. Pojawiały się głosy, że to niemoralne, że epatuje się krwią, przemocą etc. I cóż znajdujemy w dzisiejszej Gazecie - zdjęcie zaszczutego irackiego więźnia. W tekście potępiane są takie praktyki, ale na zdjęciu pokazuje się nagiego człowieka i wokół niego żołnierzy z psami. Czy to jest moralne? Czy to nie jest pokazywanie przemocy?? Jak to się ma do świętego oburzenia (które zresztą podzielam) wywołanego sobotnią publikacją SE????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Te zdjecia to jest kwintesecja Ameryki... IP: *.ipt.aol.com 11.05.04, 11:02 ... i ich slugusow. Rzygac sie chce. (Ale przeciez Kwasniewski i Miller wiedzieli w co wchodza. Ludzi nauczyli sie ponizac za komuny. Teraz mlodosc sie im przypomniala. Musza miec satysfakcje.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arabskie zwierzeta Re: Sąd za maltretowanie więźniów IP: *.proxy.aol.com 11.05.04, 11:30 Doczekamy sie jeszcze czasow,kiedy Bush i Rumsfeld zezra swoje slowa przeprosin pod adresem tych podludzi.W pierdlu tym ,byli przetrzymywani najgorsi z najgorszych.To ci podludzie i im podobni zabili 4 dziewczynki w Izraelu i ich matke , to oni wpakowali serie w Milewicza.To arabskie bydlo nie boi sie smierci, jedyne co ich moze zastraszyc to kompletne ponizenie.Kazda wojna wymaga innej taktyki.Juz niedlugo sie dowiemy ze wszystko bylo OK i potrzeba wiecej zastraszania i ponizania tych podludzi.Maszerowanie przed biala amerykanka z golym kutasem, majtki na lbie araba,trzymanie tych zwierzat na smyczy czy obwachiwanie przez psy, jest ODPOWIEDNIA TECHNIKA na tego wroga.Jest to moze szokujace dla ludzi zachodu ale ile przez to uratowano zolnierzy Us army ,polskich i koalicyjnych???Sam jeden allah wie.Bush stracil rozmach i jakos glupi sie uwiklal w tac cala smierdzaca sprawe, ujawniona O BOZE przez prawnikow ,ktorzy beda domagac sie wysokich odszkodowan dla tego bydla.USA jest na skraju zapasci i moralnej i etycznej.Gdyby mieli takie media podczas 2 wojny swiatowej w USA mowiloby sie po niemiecku.A co na to wszystko nasze kochane ZOMO z lat 80-tych???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesio64 Arabskie bydlo IP: *.proxy.aol.com 11.05.04, 11:31 Doczekamy sie jeszcze czasow,kiedy Bush i Rumsfeld zezra swoje slowa przeprosin pod adresem tych podludzi.W pierdlu tym ,byli przetrzymywani najgorsi z najgorszych.To ci podludzie i im podobni zabili 4 dziewczynki w Izraelu i ich matke , to oni wpakowali serie w Milewicza.To arabskie bydlo nie boi sie smierci, jedyne co ich moze zastraszyc to kompletne ponizenie.Kazda wojna wymaga innej taktyki.Juz niedlugo sie dowiemy ze wszystko bylo OK i potrzeba wiecej zastraszania i ponizania tych podludzi.Maszerowanie przed biala amerykanka z golym kutasem, majtki na lbie araba,trzymanie tych zwierzat na smyczy czy obwachiwanie przez psy, jest ODPOWIEDNIA TECHNIKA na tego wroga.Jest to moze szokujace dla ludzi zachodu ale ile przez to uratowano zolnierzy Us army ,polskich i koalicyjnych???Sam jeden allah wie.Bush stracil rozmach i jakos glupi sie uwiklal w tac cala smierdzaca sprawe, ujawniona O BOZE przez prawnikow ,ktorzy beda domagac sie wysokich odszkodowan dla tego bydla.USA jest na skraju zapasci i moralnej i etycznej.Gdyby mieli takie media podczas 2 wojny swiatowej w USA mowiloby sie po niemiecku.A co na to wszystko nasze kochane ZOMO z lat 80-tych???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas ISLAM=TERROR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 12:19 sami chcieli,by ich tak postrzegac.przez ich perfidne działanie dla wiekszości ludzi słowo terroryzm nieodzownie wiąże sie ze słowem islam. mi tak samo. Jak ktos mi powie że"islam to religia pokoju" to go wyślę do maratonu usmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: MAMLAS=GLUPOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ipt.aol.com 11.05.04, 14:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: MAMLAS=GLUPOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ipt.aol.com 11.05.04, 14:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: ISLAM=TERROR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bb.telus.com 11.05.04, 17:37 To samo bys mogl powiedziec o katolicyzmie (jest wiecej na to dowodow). Ze sie takie Idioty jak Ty rodza...powinno byc wstyd Twojej matce ze Cie urodzila - wygiecie ludzkosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Osiol jestes IP: *.ipt.aol.com 11.05.04, 14:27 Ty chyba wiadomosci nie sledzisz: wedlug dowodztwa amerykanskiego (tak!!!), 70- 90% wiezniow w tym pierdlu to ludzie kompletnie przypadkowi. Poza tym jedej rzeczy nie rozumiesz. Te zdjecia udowodnily swiatu, ze Amerykanie to wielka banda fiksatow seksualnych, a cala wojna w Iraku to wynik ich perwersji. Sposob na leczenie kompleksow. Od Dzordza Dablju (ktorego czplinowski sposob chodzenia wskazuje na niedoleczonego syfilisa, a sposob mowienia, ze jest tabetykiem), poprzez Ramsfelda (niezdenazyfikowanego hitlerowca z Chicago) i Kondolize (co powinna se dziecko zrobic, a nie zachowywac sie jak malpa w czasie menopauzy), po te 21 letnie kurewki (co daja na parkingach kierowcom ciezarowek), ktore pelnily role straznikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas Re: Osiol jestes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 16:37 No no,tak samo przypadkowi jak ci,którzy wysadzają sie w autobusach pełnych dzieci lub ci,którzy rozwalili WTC albo pociągi w Madrycie. ISLAM=TERROR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taki Jeden Łoś Re: Osiol jestes IP: *.ichf.edu.pl 11.05.04, 16:51 Jest przynajmniej jedna zasadnicza roznica. Organizacje terrorystyczne nie sa przedstawicielami narodow i nie dzialaja w ich imieniu, a jedynie w swoim wlasnym. Nawet zachodnia prasa nazywa je "ekstremistycznymi". Natomiast armia USA dziala w imieniu demokratycznie wybranego rzadu i w imieniu calego spoleczenstwa amerykanskiego. Zreszta jesli uwazasz, ze armie zachodnie w dzialajac w imieniu swoich spoleczenstw powinny w swoim postepowaniu rownac do standardow postepowania ekstremistow islamskich, to dyskusja z toba jest nieporozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus W dodatku... IP: *.ipt.aol.com 11.05.04, 16:59 ...sa to armie zboczencow i prowadzone przez zboczencow (jak widac na zalaczonych obrazkach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Mamlas czytaj zanim odpowiadasz IP: *.ipt.aol.com 11.05.04, 17:02 70-90% jest przypadkowa zdaniem amerykanskiego dowodztwa, czyli twierdzisz, ze wladze amerykanskie klamia. Tylko, ze im to szkodzi (w tym wypadku), a nie pomaga. Dlaczego mieliby to tobic? (Ale moze masz racje. Ta administracja USA to takie bezmozgi - i do tego zboczency - ze wszystko jest mozliwe.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Arabskie bydlo IP: *.bb.telus.com 11.05.04, 17:33 Grzesio64 - nowy Hitlerek Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.kraczkowski "Czego na pewno nie zrobią Amerykanie" 11.05.04, 13:00 Gość portalu: Ewa napisał(a): > Protesty Amnesty International i innych organizacji humanitarnych z > powodu "torturowania" (głównie totury moralne) więźniów w Iraku są bardzo > jednostronne. Bez sensu - pani sugeruje, ze istnieja jakies panstwa jako strony. Jest tylko jedna wladza rzad USA odpowiadajacy za wszystko, co wynika z agresji USA na Irak. To co robia bojownicy o wolnosc Iraku jest dzielem osob prywatnych, nie kierowanych przez przedstawicielstwo Iraku. > Jeszcze nie słyszałam protestów tej organizacji przeciw > rozrywaniu ludzi na kawałki, ciągnięciu zwłok za samochodami i wieszaniu > szczątków na mostach, przeciw przykładaniu noży do gardeł Japończyków, > strzelaniu jeńcom w głowę przetd kamerą video, przeciw porywaniu i przeciw > wysadzaniu autobusów z dziećmi, budynków z cywilami i tak dalej. Amnesty > International widzi wszystko jednym okiem, głównie lewym. A niby dlaczego mialby ktokolwiek potepic jakakolwiek forme, chocby bardzo okrutna, walki Irakijczykow przeciw agresorom zabierajacym im ich wolnosc by ukrasc ich rope? Jakikolwiek wolny rzad Iraku rolzliczylby USA za ich ohydna polityke wobec Iraku od okolo 1953 roku, za popelnione wspolnie z Husseinem zbrodnie, za smierc ponad miliona Irakijczykow. Zaden wolny rzad Iraku nie dalby firmom USA ani jednego kontraktu. Irak nie ma zatem najmniejszych szans na wolnosc tak dlugo jak USA maja w Irak cos do powiedzenia. Michnik i inni propagandzisci klamstw moga sobie tu opowiadac co zechca. Co do metod, to Irakijczycy maja prawo uwazac, ze wolno im stosowac metody dozwolone przez np. Ustawe Zasadnicza (Konstytucje) RFN. Jej art. 20, pkt. 4 (tzw. "artykul terrorystyczny") mowi, ze kazdy Niemiec ma prawo stosowac "przeciw kazdemu" (czyli takze przeciw kobietom i dzieciom) dowolne srodki aby chronic Niemcy. Pod "dowolne srodki" rozumie sie wprawdzie najlagodniejsze z prowadzacych do celu alternatyw, ale zaklada, ze moze to byc teoretycznie kazdy srodek, a wiec jak najbardziej: "> rozrywanie ludzi na kawałki, ciągnięcie zwłok za samochodami i wieszanie > szczątków na mostach, (...) przykładanie noży do gardeł Japończyków, > strzelanie jeńcom w głowę przetd kamerą video, (...) porywanie i (...) > wysadzanie autobusów z dziećmi, budynków z cywilami i tak dalej." Co pani sobie w ogole wyobraza? Ze napadnie pani na jakis kraj, a napadnieci beda tak uprzejmi by nie rozerwac pani autem? Irakijczycy bronia sie na wlasnym terytorium przeciw potedze wojskowej USA i z braku lagodniejszych alternatyw rozrywaja agresorow autami". Pani najwyrazniej nie rozumie, ze Irakijczycy maja np. prawo odpalic bombe atomowa w Warszawie lub Waszyngtonie. Aby nie byc goloslownym podaje "artykul terrorystyczny" konstytucji RFN: "Gegen jeden, der es unternimmt, diese Ordnung zu beseitigen, haben alle Deutsche das Recht zum Widerstand, wenn andere Abhilfe nicht möglich ist." Grundgesetz, Art. 20, Pkt. 4 Ale i bez tego typu sformulowan prawnych elementarne poczucie przyzwoitosci powiada, ze napadniety ma prawo broinic swego zycia, godnosci ludzkiej i wolnosci kazda metoda, i ze napastnik odpowiada za te metody, a nie ten kto sie broni. > Arabom wolno > wszystko, a protestów jakoś nie słychać, bo mogą przecież wysadzić biuro, > czego na pewno nie zrobią Amerykanie. Dokladnie tak: "Arabom wolno wszystko", o ile nie maja lagodniejszych metod. Obecnie jest jasnym, ze nie maja. Pani mniemanie, ze Amerykanie nie wysadza jakiegos biura jest skrajna naiwnoscia. USA wysadzily wszystkie biura w Hiroszimie i Nagasaki. W Beirucie w 1985 USA wysadzily bomba wiernych po mszy zabijajac ok. 85 ludzi, w tym kobiety i dzieci. A jak USA bedzie pasowal, to poprosza Izrael. Jak podal byly premier Izraela Scharett w swych pamietnikach, Izrael wyslal np. w 1953 r. swych agentow by dokonywali zamachow bombowych na kina, autobusy itp. oraz na brytyjskich dyplomatow i placowki brytyjskie w Egipcie w taki sposob, by wygladalo, ze zamachowcami byli Arabowie: "The actions should cause arrests, demonstrations, and expressions of revenge. The Israeli origin should be totally covered while attention should be shifted to any other possible factor. The purpose is to prevent economic and military aid from the West to Egypt." Cele: "One, cultural and information centers; two, economic institutions; three, cars of British representatives and other Britons; four, whichever target whose sabotage could bring about a worsening of diplomatic relations." www.chss.montclair.edu/english/furr/essays/rokach.html Nie mniej humanitarne slizby tajne Francji wysadzily Statek Green Peace "rainbow Worrier" zabijajac fotografa Green Peace. Dodajmy, ze jest rzecza niepowazna zarzucanie USA torturowanie kilkuset wiezniow, skoro USA odpowiadaja za smierc ponad miliona Irakijczykow, a od 2003 roku za smierc ok. 15.000 i rany/inwalidztwo dalszych klikudziesieciu tysiecy. Jest pani tak niezorientowana, ze na pani miejscu zlozylbym wniosek o odebranie pani praw wyborczych na conajmniej piec lat. Piotr Kraczkowski CV: www.geocities.com/pkraczkowski/evitae.htm www.geocities.com/pkraczkowski/europa/gpatent.htm www.geocities.com/pkraczkowski/politik/glinkpol.htm www.geocities.com/pkraczkowski/europa/gpalesti.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.polkan Re: do Ewy IP: *.25-151.libero.it 11.05.04, 15:16 Dziekuje za artykuly.To jest to co trzeba pisac, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: do Ewy IP: *.ipt.aol.com 11.05.04, 16:08 Tu nie chodzi o tortury. Wy wszyscy (lacznie z Amarykanami) jestescie jedna wielka banda fiksatow, co brandzluje sie przed telewizorem jak widzi rozpieprzanych arabusow. Jak arabow nie kocham, ale zboczencami - takimi jak wy - to sie brzydze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: do Ewy IP: *.gdynia.mm.pl 11.05.04, 16:10 Gość portalu: t.polkan napisał(a): > Dziekuje za artykuly.To jest to co trzeba pisac ********************* Głupoty? Zauważyłem, że to robisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Sąd za maltretowanie więźniów IP: 5.5R4D* / *.mch.sbs.de 11.05.04, 16:51 Gość portalu: Ewa napisał(a): > Protesty Amnesty International i innych organizacji humanitarnych z > powodu "torturowania" (głównie totury moralne) więźniów w Iraku są bardzo > jednostronne. Jeszcze nie słyszałam protestów tej organizacji przeciw > rozrywaniu ludzi na kawałki, ciągnięciu zwłok za samochodami i wieszaniu > szczątków na mostach, przeciw przykładaniu noży do gardeł Japończyków, > strzelaniu jeńcom w głowę ... To jesteś głucha... Cały czas Amnesty International stara się Amerykanów powstrzymywać. A fakty, które ujrzały światło dzienne, to tylko kropla w morzu. Co do bombardowania biur to już to zrobili, a nawet więcej, szkoły, domy, szpitale, m.i. ginekologiczny z kobietami w ciąży. A zrobią jeszcze więcej w imię walki z terroryzmem ( chciałoby się rzec "świętej walki").No ale tłumaczą wciąż, "takie są koszty wojny", ale nie chcą zauważyć, że tej wojny wcale mogło nie być, tylko tak bardzo jej chcieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geo Re: Sąd za maltretowanie więźniów IP: *.gdls.com / *.gdls.com 11.05.04, 17:07 Ewa, w tej chwili amerykanie okupuja Irak, i Czerwony Krzyz protestuje przeciwko torturom, wlasnie do wladzy zwierzniej, chyli do okupanta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euro Skandal! IP: 82.254.52.* 11.05.04, 17:11 Jak dlugo jeszcze polscy zolnierze i cywile beda uczestnicyc i ginac w tym miedzynarodowym skandalu skandalu bez zgody ONZ. Proponuja wycofac zolnierzy a wyslac tam Kwasniewskiego ze swita, Millera ze swita, Zemke, Glodzia co nie slucha Papieza, Komorowskiego, Kaczunskiego i innych poskich politrukow ktorzy zniszczyli imie Polski w swiecie! Skandal i hanba narodowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bigos Fakt ! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.05.04, 17:22 Gość portalu: Euro napisał(a): > Jak dlugo jeszcze polscy zolnierze i cywile beda uczestnicyc i ginac w tym > miedzynarodowym skandalu skandalu bez zgody ONZ. Proponuja wycofac zolnierzy a > wyslac tam Kwasniewskiego ze swita, Millera ze swita, Zemke, Glodzia co nie > slucha Papieza, Komorowskiego, Kaczunskiego i innych poskich politrukow ktorzy > zniszczyli imie Polski w swiecie! Skandal i hanba narodowa Oby tylko wybory jak najpredzej byly, to beda ci panowie mieli od razu na to czas. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Cyrk na kolkach IP: *.bb.telus.com 11.05.04, 17:18 Jak pamietam z histori to Hitler nigdy nic nie zrobil swoim za te rozne zbrodnie. Dlaczego mialby to zrobic on skoro idzie jego sladami. A polska to idzie sladami ukraincow za czasow hitlera...a szkoda bo zle to szybko przychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bigos Celem Amnesty ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.05.04, 17:19 ... jest obrona ludzi przed panstwami. Panstwo jako takie ma dosc srodkow do samoobrony i zbyt czesto ich naduzywa - jak to na Bliskim Wschodzie od lat widac, i w Iraku takze. Dlatego Bogu dziekowac, ze Amnesty istnieje i kto z Was ma to niech im pieniedzy da, bo to tylko takie organizacje w tym ziemskim padole moze cos z czasem osiagna - i na pewno szybciej niz Bush i Rumsfeld i ich bomby... . Dlatege Evo: ucz sie dziecko ucz ... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZZZ Niepewnosc IP: *.bb.telus.com 11.05.04, 17:28 Po tym calym cyrku ciekawe kto to zrobil ta cala afere w Nowym Yorku. A moze to sami amerykanie przy pomocy "innych" aby pobudzic busines. To co wyprawiaja na swiecie to zmienia moja opinie o roznych sprawach i mysle ze trzeba przeanalizowac pewne sprawy z histori " dlaczego zaden zyd nie zginal w Nowym Yorku? i tak dalej" Z regoly nie gina tylko ci co to powoduja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geo Re: Niepewnosc IP: *.gdls.com / *.gdls.com 11.05.04, 17:39 To w usa jest glosna sprawa( no, moze nie taka glosna), ze to zydzi podpuscili i pomogli arabom wysadzic 2 wieze w nowym jorku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOKTOR MUREK właśnie takie kołki głosują na leppera IP: 195.205.132.* 11.05.04, 17:43 bo mozna wcisnac im kazda historie, jasne, to zydzi wyrypali 2 wieze, frodo baggins i inne niziolki, zydzi numer jeden Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda zastanawiaja się IP: *.gdynia.mm.pl 11.05.04, 18:23 Gość portalu: DOKTOR MUREK napisał(a): > bo mozna wcisnac im kazda historie, jasne, to zydzi wyrypali 2 wieze, frodo bag > gins i inne niziolki, zydzi numer jeden ********************* Ani Żydzi, ani hobbici. Zwyczajnie ludzie się zastanawiają: dlaczego Żydów w WTC nie było, bo mieli urlopy chorobowe. Dlaczego najbardziej gardłujące za wojną lobby to lobby żydowskie. Ludzie mają sie prawo zastanawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Celem Amnesty ... IP: *.gdynia.mm.pl 11.05.04, 18:28 Gość portalu: Bigos napisał(a): > ... jest obrona ludzi przed panstwami. Panstwo jako takie ma dosc srodkow do > samoobrony i zbyt czesto ich naduzywa - jak to na Bliskim Wschodzie od lat > widac, i w Iraku takze. Dlatego Bogu dziekowac, ze Amnesty istnieje i kto z Was > ma to niech im pieniedzy da, bo to tylko takie organizacje w tym ziemskim padol > e > moze cos z czasem osiagna - i na pewno szybciej niz Bush i Rumsfeld i ich bomby ******************** Masz rację. Ale niektórym się to nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Droga Ewo IP: 216.223.64.* 11.05.04, 18:35 Zapomnialas kto na kogo napadl i o co chodzi w tej wojnie.Jak dotychczas nie porwano zadnego turysty, porwane kilku facetow, ktorzy przyjechali do Iraku by przywlaszczyc cudze. Nie widzisz roznicy miedzy tym, ktory wtargnal do twojego domu, wzial pieniadze z twojego konta i "pomaga" ci zrobic porzadek w twoim domu,ba nawet to i owo chce zmienic oczywiscie na twoj koszt .Dodajmy,ze ten nieproszony gosc jest znacznie wiekszy i silniejszy od ciebie i rozdziela kontrakty jak uwaza i za ile uwaza. Nie lubie wojny, ale tez wierze, ze napadniety ma prawo uzyc wszelkich dostepnych srodkow w obronie wlasnej.Zgadzam sie ,ze srodki Arabow sa czesto bardzo drastyczne,ale sa to jedynie dostepne srodki. W otwartej walce nie maja najmniejszych szans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.polkan Re: do marudy IP: *.25-151.libero.it 11.05.04, 22:28 Maruda jestes nudny jak flaki z olejem. Jak juz brakuje ci argumentu to chcesz mnie obrazac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: do t.polkana IP: *.ipt.aol.com 12.05.04, 11:22 t.polkan - ty podobnie jak Bush czy Kondoliza jestes taki glupi, ze ciebie obrazic sie nie da. (Jest to raczej dewaluacja inwektyw.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Sąd za maltretowanie więźniów IP: *.proxy.aol.com 12.05.04, 01:52 Ameryka i Niemcy w 39 to jedno i to samo .Bush jest gorszy nirz Hitler i powinien zostac usuniety od wladzy dla dobra swiata. Odpowiedz Link Zgłoś