Dodaj do ulubionych

Koniec kabaretu o "sfałszowaniu"wyborów w Rosji

11.03.12, 16:33
Zachód z niekłamanym żalem odtrąbił atak na rzekome sfałszowanie wyborów przez Putina.

Nieotulony w bólu Spiegel wydusił się z siebie ostatni artykuł w którym niejako, w sposób pośredni odszczekuje, co wcześniej nakłamał. Robi to sprytnie - ustami "stypendystów". I właśnie tylko dlatego otworzyłam wątek, bo opis ostatniego sabatu "stypendystów" (wczorajsza demo w Moskwie) i cytaty z wypowiedzi mają wartość kabaretową.

Najpierw Spiegel przyznaje, że ilość opozycjonistów była znacznie mniejsza niż oczekiwano. Wcześniej ten sam Spiegel pisał o 50 tys., no ale co go obchodzi, co sam pisał parę godzin wcześniej. Następnie przyznaje, że opozycjoniści to kupa oszołomów, którzy w trakcie mitingu pokłócili się między sobą, gwizdali na siebie na wzajem i ubliżali sobie od najgorszych, nacjonaliści zwinęli flagi ochrzanili resztę i opuścili demo. Słowem totalny bardak w wykonianiu światowych demokratów, tej ponoć nadziei Rosji na lepszą przyszłość.

Teraz co do samych rzekomych fałszerstw wyborczych - to był dopiero numer godny aktora, jakim jest z zawodu opozycjonista Maksim Witorgan. Otóż z braku dowodów fałszerstw powiedział on, że mało co było widać, mało co wiadomo, ale to nie ważne, bo prawda nie jest kategorią prawniczą (sic!) . Liczy się tylko, że oni - opozycjoniści WIEDZA, że wybory sfałszowano.

Man habe zwar "wenig gesehen" und könne "noch weniger beweisen", ruft der Schauspieler und Oppositionsaktivist Maksim Witorgan trotzig von der Bühne. Die Wahrheit aber sei "keine juristische Kategorie". Entscheidend sei allein, "dass wir wissen, dass gefälscht wurde".

Trzeba uczciwie dodać, że tyle głupoty to nawet zebranym oszołomom było za dużo i jeden z nich ochrzanił przez megafon dzielnego aktora i resztę znajdującą się na podium.

www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,820564,00.html

Smętne widowisko dała tzw. przyszłość (ta lepsza) rosyjskiego narodu, a zachodnie media razem z nią.
Obserwuj wątek
    • igor_uk Re: Koniec kabaretu o "sfałszowaniu"wyborów w Ros 11.03.12, 16:56
      Ewa,tego i trzeba bylo spodziewac sie. zwyciestwo Putina jest zbyt wyoskie,a do tego przy bardzo wysokiej frekwencji,dla tego trudno podwazyc oficialne wyniki wyborow.Co innego,jak by za Putina zaglosowalo 51% ,przy frekwencji blisko,lub ponizej 50% ,to napewno by nie odpuscili ,a tak nie maja innego wyjscia.Troche popyskowali,napewno jeszcze troche popyskuja,ale i tak nic im nie wyjdzie.Zreszta Clintonowa ich juz "zdradzila".
      • przyjacielameryki Re: Koniec kabaretu o "sfałszowaniu"wyborów w Ros 11.03.12, 17:00
        To czym wytłumaczysz te wielotysięczne manifestacje antyputinowskie w Moskwie i innych rosyjskich miastach? Wszystko tłumaczycie sobie w Rosji imperialistycznymi knowaniami Zachodu pod przywództwem USA???
        • romrus Petersburg 11.03.12, 17:48
          przyjacielameryki napisał:
          > To czym wytłumaczysz te wielotysięczne manifestacje antyputinowskie

W Petersburgu 10 marzca wyslo dokladnie [u]40 OSOB.[/u].

Tym razem dane policji i organizatorow byli jednakowy :-)))
          • przyjacielameryki Re: Petersburg 11.03.12, 18:36
            romrus napisał:

> przyjacielameryki napisał:
            > > To czym wytłumaczysz te wielotysięczne manifestacje antyputinowskie
            >
            > W Petersburgu 10 marzca wyslo dokladnie [u]40 OSOB.[/u].
            >
            > Tym razem dane policji i organizatorow byli jednakowy :-)))

A w Moskwie też 40 osób?? Gratuluję dobrego samopoczucia!
            • romrus Re: Petersburg 11.03.12, 19:34
              przyjacielameryki napisał:
              > A w Moskwie też 40 osób??

W Moskwie wyszlo okolo 10 000, ktorych pozostala 140-milionowa Rosja z przyjemnoscia olewa cieplym moczem.

>Gratuluję dobrego samopoczucia!

Dziekuje uprzejmie
        • globalny.podzegacz.wojenny Re: Koniec kabaretu o "sfałszowaniu"wyborów w Ros 11.03.12, 22:35
          przyjacielameryki napisał: Wszystko tłumaczycie sobie w Rosji imperialistycznymi knowaniami Zachodu....
          -
          Drugu S.Sza. Bliski Wschód nie należy do Zachodu. Polecam globus, bo można nim pokręcić.
      • eva15 Re: Koniec kabaretu o "sfałszowaniu"wyborów w Ros 11.03.12, 17:04
        Mnie nie musisz przekonywać, nie o mnie tu chodzi. Prasa mimo, że była wysoka frekwencja i mimo miażdżącej przewagi Putina i tak plotła o "fałszerstwach", czyli zachowywała się jak te oszołomyz wczorajszej demo.
        • igor_uk Re: Koniec kabaretu o "sfałszowaniu"wyborów w Ros 11.03.12, 17:13
          Alez Ewa,to tylko gra pozorow ,miedzy innymi i dla takich proamerykanskich pridurkow,jakich mamy tu na forum. Nu co jeszcze moga robic? Kultury politycznej nie maja,poniewaz ich wychowala "ulica",a przyznac porazke,trzeba miec ta kulture.

Przeczytalem dzis opus Condoleezza Rice w The Washington Post ,gdzie ona pisze tak,jak by w ogule nie zyje na tym Swiecie i wszystkoco o nim wie,to tylko to,co przeczyta w "GW" (he,he).
          Jak lubisz posmiac sie,to polecam:

"But this victory may be both Putin’s last and the final one for Putinism. The future turns on the behavior of a rising Russian middle class that is integrated into the world and alienated by the Kremlin’s corrupt politics"
          zauwaz,najpierw robi przypuszczenie,a pozniej na tej podstawie probuje opisac co w Rosji jest i co bedzie ,jak by na podstawie czegos ,co juz stalo sie.
          • eva15 Re: Koniec kabaretu o "sfałszowaniu"wyborów w Ros 11.03.12, 17:19
            Ha, ha, inna żurnalia kopiując mądrych z uSA też to wypisuje. Pismaki twierdzą, że ta wygrana to przegrana i że koniec systemu Putin i tak jest już bliski. Nie wiadomo nawet, czy dotrwa on do końca kadencji.
          • igor_uk Ewa,zapomnialem o linkie. 11.03.12, 17:32
            www.washingtonpost.com/opinions/how-russias-urban-middle-class-can-bring-an-end-to-putinism/2012/03/08/gIQA1FL1zR_story.html
            • eva15 Re: Ewa,zapomnialem o linkie. 11.03.12, 17:47
              Przeczytałam. Dokładnie to samo pisze zachodnai żurnalia, tylko przekłada to z angielskiego na niemiecki, francuski etc...
              Ciekaw, czemu nie ma na całym Zachodzie JEDNEJ gazety wydawanej w USA różnych językach dła wszystkich krajów zachodnich. Byłoby dużo taniej...
          • misterpee Re: Urabianie opini publicznej Rosji - illuminaci 11.03.12, 20:14
            nie przestali, teraz po obecnej kompromitacji beda snuc nastepne plany podboju Rosji i swiata. Zapewne sadza ze nowe pokolenie zapomni o Jelcynie, dalej beda podjudac 'mlodych i wyksztalconych' dawac im stypendia na Manhattanie i Florydzie, piescic mniejszosci seksualne, zbroic muzulmanow na poludniu, prowokowac akty terroru, tak dlugo az przejma wladze w Rosji, a potem beda panowac nad swiatem. Wtedy Condee Rice juz nie bedzie potrzebna i wroci na swoja plantacje do zbiorow bawelny. Ale ich wojna z "terrorem" doprowadzi do ogromnego wzrosu populacji juz zbudowanego archipelagu Gulag, doprowadzi do nastrojow rewolucyjnych u nich samych. Zobaczcie jak adminstracje zachodnie poteguja wojne z kosciolem przez falszywe oskarzenia, oskarzanie o pranie pieniadzy (hahaha oskarzycielem jest samo USA), doprowadzania do bankructwa kosciolow. Wtym samym czasie w Rosji regia jestsilniejsza niz kiedykolwiek. Putin glosi idee panslawistyczne i moralne; Zachod walczy z patriotyzmem i etyka, walczy ze swoimi narodami. Nic dziwnego ze Putin bedzien miec poparcie nie tylko w Rosji, ale i na swiecie. Ile srebrnikow dostaje Condee za pisanie tych bzdur? Jasne ze w Rosji jest jeszcze mnostwo krewniakow i przyjaciol emigrantow z Brighton Beach i Szczaranskich, jasne ze oni beda robic wszystko zeby sie pozbyc WWP.
        • przyjacielameryki Re: Koniec kabaretu o "sfałszowaniu"wyborów w Ros 11.03.12, 17:16
          eva15 napisała:

> Mnie nie musisz przekonywać, nie o mnie tu chodzi. Prasa mimo, że była wysoka f
          > rekwencja i mimo miażdżącej przewagi Putina i tak plotła o "fałszerstwach", cz
          > yli zachowywała się jak te oszołomyz wczorajszej demo.

A co tam prasa! Sami Rosjanie nie akceptują Putina. Jeżeli nawet większość na niego głosowała to nie znaczy że go zaakceptowała. Putin odsunął wcześniej najważniejszych konkurentów, ale i bez tego wygrałby. Widać jednak, że to tchórz i boi się normalnej, takiej sportowej konkurencji. Putin to kompletna miernota, ochroniarz oligarchów, to człowiek który boi się rzetelnej, prawdziwej konkurencji. Rosjanom można tylko współczuć, ale widać że społeczeństwo rosyjskie przebudza się co widać po kpinach z Putina w internecie i na różnych manifestacjach. zachód w końcu zaakceptuje tego człowieczka bo jakoś z ta Rosją trzeba się dogadywać, ale społeczeństwo rosyjskie ma go już stopniowo dość. Kolejne lata zapowiadają się ciekawie.
          • eva15 Re: Koniec kabaretu o "sfałszowaniu"wyborów w Ros 11.03.12, 17:22
            O jakich najważniejszych konkurentach bełkoczesz? O Jawlińskim, który ma ca 2-3% poparcia w narodzie, więc sfałszował podpisy na listach przedwyborczych, co mu udowodniono?

Nawet jakby fałszerstwa nie wykryto i Jawliński by wystartował, to co ?*Pobiłby Putina tymi swoimi 2-3%?
            • igor_uk Ewa,ja juz nie moge. 11.03.12, 17:36
              Zauwaz,co p.a. wypisuj? On nawet nie zdaje sobie spraw z tego,ze zdecydowana wiekszosc Rosjan zaglosowala za Putinym,a drugi to komuch Ziuganow.Nikt ,poza tymi dwumia politykami w Rosji nie licza sie. Ciekawo,kogo on chcial by widziec ,jako Prezydenta Rosji -Putina,czy Ziuganowa?
              W kolko powtarzanie przez niego dyrdymal,zmusza domyslac sie,ze to tylko bot.
              • eva15 Re: Ewa,ja juz nie moge. 11.03.12, 17:41
                Tak, on bełkocze jak płyta, która się zacięła.
              • przyjacielameryki Re: Ewa,ja juz nie moge. 11.03.12, 18:42
                igor_uk napisał:

> Zauwaz,co p.a. wypisuj? On nawet nie zdaje sobie spraw z tego,ze zdecydowana w
                > iekszosc Rosjan zaglosowala za Putinym,a drugi to komuch Ziuganow.Nikt ,poza ty
                > mi dwumia politykami w Rosji nie licza sie. Ciekawo,kogo on chcial by widziec ,
                > jako Prezydenta Rosji -Putina,czy Ziuganowa?
                > W kolko powtarzanie przez niego dyrdymal,zmusza domyslac sie,ze to tylko bot.

Uspokój się. Ja nigdy nie twierdziłem że Putin nie wygrałby wyborów. Zastanawiam się tylko dlaczego jest takim tchórzem i eliminował swoich konkurentów już przed wyborami, dlaczego nie potrafił przypieczętować swojego zwycięstwa w duchu sportowym tak jak np. Insinbajewa na halowych MŚ.

A tak na marginesie to piękna i sympatyczna kobieta!
                • eva15 Re: Ewa,ja juz nie moge. 11.03.12, 18:50
                  Podasz wreszcie jakich to ważnych konkurent#w wyeliminował Putin?
                  • igor_uk Re: Ewa,ja juz nie moge. 11.03.12, 18:52
                    Podejrzewam,ze jemu tego jeszcze nie napisali w programie.
                    • przyjacielameryki Re: Ewa,ja juz nie moge. 11.03.12, 19:42
                      igor_uk napisał:

> Podejrzewam,ze jemu tego jeszcze nie napisali w programie.

Mnie interesuje to dlaczego Putin okazał się takim tchórzem. Ja nie wiem kto mu faktycznie zagrażał skoro tchórz bał się sportowej rywalizacji. Wszystko okazałoby się w sportowej walce, ale tchórz bał się takiej sportowej walki pomimo że w sondażach miał przewagę. Dlaczego tak się bał??
                      • eva15 Re: Ewa,ja juz nie moge. 11.03.12, 19:45
                        No to jeszcze raz - jakiego poważnego konkurenta wyeliminował Putin?
      • globalny.podzegacz.wojenny Re: Koniec kabaretu o "sfałszowaniu"wyborów w Ros 11.03.12, 22:30
        Tylko Bierezowski (Brzozowski) mógłby powalić w wyborach duet Putin-Niedźwieź. Igorze.
    • orlea-nski globalnym mafiom brakuje już kasy i gazu 11.03.12, 17:18
      dla produkowania i podtrzymywania kolorowych oszołomskich rewolucji w krajach, które maja jakies bogactwa, lub ktorych nienawidzi Izrael. Bogate kraje wkrotce same stana sie pariasami z wlasnej glupoty.
      • kaszebe12 Re: globalnym mafiom brakuje już kasy i gazu 11.03.12, 19:05
        Zachod Europy juz sie sam pozbawil przemyslu i powyrzucal na bruk ludzi pracy.-Co dalej w programie ?
    • yurek11111 Kabaretu z wyborami ciag dalszy...Komsomol klamie! 11.03.12, 19:12
      Po podliczeniu głosów okazało się, że przy nazwisku Putina 466 osób skreśliło krzyżyk (47,7 proc.), przy nazwisku Giennadija Ziuganowa zaś 176 osób (18 proc.).

Ktoś, nie wiedzieliśmy kto, sfałszował wyniki"

I była to niewątpliwie słuszna uwaga, bo nauczycielka już nie wróciła. Zjawił się za to obcy mężczyzna, który rozdał obserwatorom kopie - choć nie były to na pewno kopie wyników, które zabrała ze sobą Natalia Dimitriewa. Według tych wyników bowiem na Putina głos oddało... 780 osób, co dawało mu ponad 80 proc.! Na Ziuganowa rzekomo zagłosowało tylko 83 Rosjan w tym okręgu.
      Następnego dnia historyczka wraz z resztą obserwatorów złożyła doniesienie do prokuratury. Przedstawili zeznania świadków i wszystkie dowody rzeczowe. "Ale nie jestem pewna sukcesu. Mam doświadczenie nie tylko z putinowską Rosją, ale i z dawną Rosją Radziecką. Różnice pomiędzy nimi dwoma coraz bardziej się zacierają" - skwitowała na koniec.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11323548,Jak_sie_falszuje_wybory_w_Rosji__relacja_naocznego.html
    • lubat Re: Eva, Igor... 11.03.12, 19:15
      Chyba już tylko dla rytuału próbujecie przekonywać takich amigo czy borata do czegokolwiek, ale sami przecie widzicie, że ludzie wielkiej wiary gotowi by byli raczej ponieść męczeńską śmierć, niż przyjąć do wiadomości coś, co by zachwiało ich wiarę.

Nie pamiętam, kto napisał zaraz po wyborach do Dumy i następujących po nich protestach "demokratów" (być może Łagowski lub ktoś podobnego kalibru), że Rosja pod pewnym względem coraz bardziej upodabnia się do krajów afrykańskich, a tym względem jest to, że strona przegrana nie chce uznać swojej porażki i gotowa jest wywołać wojnę, byle dowieść swoich "praw".

Tydzień przed wyborami prezydenckimi oglądałem w "totalitarnej" rosyjskiej tivi program "Nacjonalnyj interes", oczywiście o wyborach. Brali w tym udział politolodzy, prawnicy, dziennikarze tak prokremlowscy, jak i krytycy władz.

Padło tam pytanie: co musiało by się stać, by opozycja uznała wybory jako uczciwe, sprawiedliwe i niezakłamane. Odpowiedź mnie zdumiała, bo nawet nie wiedziałem, że bada się tam także (nie wiem w jaki sposób) postawę ludzi, którzy w nic nie uwierzą, nawet gdyby poświadczył to sam archanioł Gabriel. Tak więc jest grupa ludzi, dla których wszystkie te kamery w lokalach, obserwatorzy wszystkich kandydatów w każdej komisji, obserwatorzy prawników rosyjskich czy obserwatorzy organizacji międzynarodowych są świadectwem tego, że .... wybory sfałszowano. Tak jak u nas Ziobro: brak dowodu oznacza, że go zniszczono.

Ta grupa "niewiernych" w Rosji liczy podobno 18% ludności, (w roku 2008 było to 10%) i tych ludzi nic ani nikt nie przekona do przyjęcia czyichkolwiek wyjaśnień. To nie dotyczy tylko przeciwników Putina, ale tak samo przeciwników komuszków, czy w ogóle jakiegokolwiek establiszmentu.

Tak więc silna wiara w swoje racje to nie tylko przypadłość amigo czy borata, oni mają swoich pobratymców wśród braci Rosjan i braci smoleńskich, których nic i nikt nie przekona, że samolot nie może ścinać lasu, jak kosa świeżej trawki z ranną rosą.
      • eva15 Re: Eva, Igor... 11.03.12, 19:36
        To prawda, nawiedzonych nc nie przekona. Otwprzyłam ten wątek raczej dlatego, że rozbawiły mnie wygibasy Spiegla, który zaczął się wycofywać rakiem z nagonki, którą uprawiał przed wyborami i zaraz po.
        Przykro patrzeć, co zrobiono z dziełem życia Augsteina. Czasem zaglądam do jego starych artykułów pisanych rzetelnie, intelłigentnie i wnikliwie, ech były czasy... Dziś Spiegel stacza się do pozycji gadzinówki dla inteligencji.
        • elka-sulzer Re: Eva, Igor... 11.03.12, 20:02
          "Wolne media" sa naprawde zabawne, zeby nie powiedziec wrecz komiczne.... Wezmy np. ten artykul
          www.nytimes.com/2012/03/08/world/asia/corruption-remains-intractable-in-afghanistan-under-karzai-government.html?_r=2&hp
          The players include people tied to President Hamid Karzai’s inner circle, many of whom have profited from the crony capitalism that has come to define Afghanistan’s economic order, and nearly brought down Kabul Bank . . . . Despite years of urging and oversight by American advisers, Mr. Karzai’s government has yet to prosecute a high-level corruption case.

Toz boki mozna zrywac, zyjac w USA i czytajac w "wolnej prasie" jak to kraj (okupowany przez USA) jest rzadzany przez tych ktorzy “have profited from the crony capitalism that has come to define its economic order” albo to ze ci rzadzacy "nearly brought down”.
          Hmmm, zastanawiam sie jak jak moze wygladac zycie w Afganistanie www.huffingtonpost.com/2009/06/02/government-sachs-goldmans_n_210561.html

A najlepsze moim zdaniem to jest to "Despite years of urging and oversight by American advisers, Mr. Karzai’s government has yet to prosecute a high-level corruption case"
          Cymes! Prawdziwy cymes!
          • eva15 Re: Eva, Igor... 11.03.12, 22:26
            A narodek to łyka...
      • yurek11111 lubaciku,po co tylu uczonych do prostego pytania?? 11.03.12, 19:55
        Wystarczy nie falszowac, i nie miec tradycji falszowania...

re:
        Padło tam pytanie: co musiało by się stać, by opozycja uznała wybory jako uczciwe, sprawiedliwe i niezakłamane.
        • misterpee Re: yureczku - mow za siebie 11.03.12, 20:46
          piszesz dokladnie to co odnosi sie do ciebie w tqoim kraju, byl obama zamiast busha, efekty jescze gorsze niz za busha. to byl wybor dla USA. Teraz cyganicie wybory ile sie da tak zeby uistawic Romneya przeciwko Obamie. Ktokolwiek wygra, wy bedziecie obsadzac caly rzad swoimi ludzmi. To jest demokracja.
          • yurek11111 szczylku,demokracja w/g mnie ,to inna forma... 11.03.12, 21:12
            ...zniewalania ludzi,cofnij sie do moich wpisow, i wskaz mi pochwaly prezydentury Busha, czy Obamy, z USA wyemigrowalem kilkanascie lat temu, wiec nie podlaczaj mojej skromnej osoby, do tego co tam sie dzieje....
            misterpee napisała:

> piszesz dokladnie to co odnosi sie do ciebie w tqoim kraju, byl obama zamiast
            > busha, efekty jescze gorsze niz za busha. to byl wybor dla USA. Teraz cyganicie
            > wybory ile sie da tak zeby uistawic Romneya przeciwko Obamie. Ktokolwiek wygra
            > , wy bedziecie obsadzac caly rzad swoimi ludzmi. To jest demokracja.
            • igor_uk yureczek. 11.03.12, 21:51
              A czemu obrazasz innych forumowiczy? misterpee jest bardo opanowanym i wyjatkowo kompetentnym czlowiekiem.To ze tobie czsami wali w twoja glowke i dostajesz zajebow (tak robi sie zawsze,jak widzisz napisano slowo Rosja lub Putin),to nie jest wina misterpee .A poniewaz widzisz slowo Putin zawsze,a to ze wzgledu na twoja sygnaturke,to jebie cie na pkraglo.
    • ukos Nie było wyborów, to i fałszowania nie było 11.03.12, 21:04
      Wybory byłyby, gdyby rejestracja kandydatów mogła się odbywać bez zgody Putina. A tak to było tylko głosowanie.
      • lubat Re: Nie było wyborów, to i fałszowania nie było 11.03.12, 21:44
        Pod każdą szerokością geograficzną i w każdym ustroju znajdą się debile, którzy będą do us**nej śmierci powtarzać to, co im podrzucą ich mainstreamowi idole.

W przypadku Rosji będą pieprzyć o oszustwach, chociaż wszystkie ośrodki badania opinii, w tym tak odległe od Kremla, jak Lewada, przez wiele tygodni przedtem przewidywały taki właśnie wynik Putina. Idioci nie muszą wiedzieć, że badania przeprowadza się anonimowo, i że ankietowani nie mają przystawionego kałacha do głowy. Jeśli fakty nie spełniają oczekiwań idiotów, to tym gorzej dla faktów.

Ukłony od komisji macierewicza:)
    • lubat Re: Koniec kabaretu o "sfałszowaniu"wyborów w Ros 11.03.12, 22:00
      Zdaje się, że zaczął się już odwrót na całej linii, a Obama będzie się musiał tłumaczyć na forum "świat" - szczególnie azbestom.

wiadomosci.onet.pl/swiat/obama-przeniosl-szczyt-g8-kommiersant-to-nieoczeki,1,5053455,wiadomosc.html
      Jako "nieoczekiwane wyjście naprzeciw nowemu prezydentowi Rosji" określa dziennik "Kommiersant" niedawną decyzję prezydenta USA Baracka Obamy o przeniesieniu majowego szczytu G8 z Chicago do Camp David, około 100 km na północ od Waszyngtonu. "Kommiersant" pisze, że Obama swoim gestem zadziwił nawet amerykańskich polityków.
      • eva15 Re: Koniec kabaretu o "sfałszowaniu"wyborów w Ros 11.03.12, 22:13
        Link się nie otwiera:

Szukana strona nie istnieje lub została przeniesiona do nowej wersji serwisu
        • yurek11111 Charakterystyczne dla lubata,kreci... :-)))))))) 11.03.12, 22:23
          ewcia ,wlasciwie to sie zgadzam z mysla przewodnia:Koniec kabaretu o "sfałszowaniu"wyborów w Rosji ,pod warunkiem ze sie zgodzisz ze:Teraz zaczyna sie kabaret demokratycznych rzadow Putina....

eva15 napisała:

> Link się nie otwiera:
          >
          > Szukana strona nie istnieje lub została przeniesiona do nowej wersji serwisu
          >
          • elka-sulzer Re: Charakterystyczne dla lubata,kreci... :-))) 11.03.12, 22:36
            Przepraszam, ze sie wtrace miedzy wodeczke i zakaske, yurek ... jakis kabaret zwsze mosi sie krecic by tacy jak ja czy ty mieli sie na co gapic bez zawracania glowy "strszym i madrzejszym".

A jesli o lubata chodzi to wyglada na to byc moze wcale nie krecil ...
            www.guardian.co.uk/world/2012/mar/05/g8-summit-moved-chicago-camp-david
        • romrus Prosze, Ewa 11.03.12, 22:29
          eva15 napisała:
          > Link się nie otwiera:

wiadomosci.onet.pl/swiat/obama-przeniosl-szczyt-g8-kommiersant-to-nieoczeki,5053455,11535579,artykul-fotoreportaz-duzy.html
          • eva15 Re: Prosze, Ewa 11.03.12, 22:33
            Spasibo. Ale czemu Rosji/Putinowi na tym zależało?Chodzi o symbolikę?
            • eva15 Re: Prosze, Ewa 11.03.12, 22:35
              A, sorry, pytanie nieaktualne. Początkowo otworzyło się tylko zdjęcie z podpisem, dopiero po kliknięciu cały artykuł, zaraz go przeczytam.
              • globalny.podzegacz.wojenny Re: Prosze, Ewa 11.03.12, 23:02
                Tutaj w oryginale:
                www.youtube.com/watch?v=9Y7KwCk9Myc&feature=player_embedded
                • eva15 Re: Prosze, Ewa 11.03.12, 23:18
                  Tja, cytat: