Dodaj do ulubionych

bardzo prawdziwe stwierdzenie....

IP: *.bb.netvision.net.il 05.07.04, 09:29
"Od paru lat istnieje taka przestrzeń zbiorowa, w której możemy przejrzeć
się - i zadrżeć, uświadamiając sobie, wśród kogo żyjemy. To dyskusyjne fora
internetowe, przepełnione bluzgami, wulgarnością, a przede wszystkim
wszechogarniającą agresją.

Zjawisko to jest słabo opisane, bo i budzi pewną bezradność. Uczestnicy nie
są oczywiście reprezentatywną próbką pozwalającą snuć uogólnienia o
społeczeństwie, nie są jednak również marginesem, którego zachowania nie mają
znaczenia dla jakości międzyludzkich relacji.

To zbiór osób posiadających komputer, umiejących się nim posługiwać - czyli
wyposażonych w jakąś kompetencję, choćby cywilizacyjną. Ludzi, którzy
korzystając z anonimowości i nie obawiając się reakcji otoczenia, wylewają z
siebie złość, frustrację i chamstwo."
serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34591,2162209.html
Obserwuj wątek
    • mirmilek Samokrytyka? n/t 05.07.04, 10:00

• fredzio54 Re: Samokrytyka? n/t 05.07.04, 10:23
        mirmilek napisał:

>
        Dlaczego twoje bracia morduja chrzyjcyjanow W Sudanie i swoich w Iraku?
        Dalczego cygan w Uni niema parwo ?
        Dlaczego rosjani w Baltikum sa przesladowani i nie maja obywatelstwa w Uni
        demokratyczna ?
        • humbak Re: Samokrytyka? n/t 05.07.04, 10:33
          W Sudanie z tego co wiem poszło o gospodarkę. Religia to tak naprawdę pretekst.
          Cyganie? Jakich praw nie mają?
          Wyjaśnij ostatni arg, bo nie zrozumiałem.
          Pozdrawiam
          • fredzio54 Re: Samokrytyka? n/t 05.07.04, 11:06
            humbak napisał:

> W Sudanie z tego co wiem poszło o gospodarkę. Religia to tak naprawdę
            pretekst.
            > Cyganie? Jakich praw nie mają?
            > Wyjaśnij ostatni arg, bo nie zrozumiałem.
            > Pozdrawiam
            >
            Cygani w europie nie maja prawa osiedlic sie i wykztalcenia i nawet posilky nie
            dostaja
            W Republiki baltyckiej sa kolo 5-7 Mil Rosjanonow co sie tam urodzili i nie maja
            obywatelstwa i pracyw tych pantwo, te panstwa sa Uni czlanki
            Unia antysemicka wystepuja dla arabstwo ale u siebie w Domu diskriminuja
            miliony ludzi
            • humbak Re: Samokrytyka? n/t 05.07.04, 11:15
              1.Ja tam spotkałem we Francjii Cyganów jak najbardziej osiadłych. A poza tym,
              to oni trochę mój strach budzą. Wiesz, że na Słowacji mogą stać się
              większością? Biedni są jak myszy, bezrobotni, a dzieci po kilkanaścioro mają.
              2.Co do Rosjan w Republikach Bałtyckich, to myślę, że ta sprawa będzie musiała
              zostać uregulowana. Te kraje dopiero od niedawna w Unii są. Jak i my. Poza tym
              tam ostatnio jakieś problemy z Rosją były. Nie pamiętam tylko o co dokł.
              chodziło.
              Pozdrawiam
              • fredzio54 Re: Samokrytyka? n/t 05.07.04, 12:55
                humbak napisał:

> 1.Ja tam spotkałem we Francjii Cyganów jak najbardziej osiadłych. A poza tym,
                > to oni trochę mój strach budzą. Wiesz, że na Słowacji mogą stać się
                > większością? Biedni są jak myszy, bezrobotni, a dzieci po kilkanaścioro mają.
                > 2.Co do Rosjan w Republikach Bałtyckich, to myślę, że ta sprawa będzie
                musiała
                > zostać uregulowana. Te kraje dopiero od niedawna w Unii są. Jak i my. Poza
                tym
                > tam ostatnio jakieś problemy z Rosją były. Nie pamiętam tylko o co dokł.
                > chodziło.
                > Pozdrawiam
                ja widzialem cyganow bosnogi i glodni w polsce i slowacij ,tez widzialem jakw
                ausri ich morduja
                w baltikum zostać uregulowana jak te ludzie nie mja lementarne parwo zdrowie
                paraca i paszport
                Ale arabo dupe popierac sa piersi
    • Gość: Wqrwiony2 Np. piszą, że ktoś "śmierdzi" albo obdarzają IP: 195.150.115.* 05.07.04, 10:11
      komplementami w stylu; "Rachelko-szmatełko"...
      Cieszę się, Danuś, że to ty napisałaś - ciekaw jeno jestem, czy to zdrowy
      przejaw samokrytyki, czy też kolejna odsłona tragifarsy fałszu i zakłamania w
      twoim wykonaniu...
      Wiem, że jak zwykle za chwilę zaczniesz emanować nienawiścią, ale naprawdę mi
      ciebie żal - dostrzegałem w tobie cechy, które mi się podobały, ale pozwoliłaś,
      by Mr Hyde przeważył nad dr Jekyllem...
      • Gość: dana33 bardzo prawdziwe stwierdzenie IP: *.bb.netvision.net.il 05.07.04, 10:15
        uderz w stol a nozyce sie odezwa....
        na zlodzieju czapka gorze....
        krzyknij w las i dostaniesz odpowiedz....
        • Gość: Wqrwiony2 Oj, Danuś, Danuś - a po co niby zakładałaś ten IP: 195.150.115.* 05.07.04, 10:20
          wątek?
        • mirmilek Re: bardzo prawdziwe stwierdzenie 05.07.04, 10:26

czyli jednak

"kolejna odsłona tragifarsy fałszu i zakłamania w
          twoim wykonaniu..."
    • fredzio54 Re: bardzo prawdziwe stwierdzenie.... 05.07.04, 10:20
      Co odczekasz od Polakow ? aby byli Zionisci Oawej Israel
      Narod ciemny katolicki low tech nic nie pstawili nan nogi
      wole zyc w szare fasady krzywe chodniki brod i smorod i sie na zydow co niema
      naskarzac !
      2 Narodu na swie nie zmienja sie
      POLACY I ARABY !
      • humbak Re: bardzo prawdziwe stwierdzenie.... 05.07.04, 10:24
        Czytałeś artukł z linku?
    • Gość: Wqrwiony2 Prościej byłoby podać adres I.P. autora wszystkich IP: 195.150.115.* 05.07.04, 11:12
      wymienionych wątków (no - może prawie wszystkich...).
      • pan.scan Słuszny postulat 05.07.04, 11:36
        Administracje portali w PL winny umieścić w szyldzie informację, by przypadkowi
        zaglądacze nie zrażali się chamskimi, rasistowskimi, obscenicznymi i
        prostackimi tytułami i taką treścia postów, a zaczynali lekturę od IP.

Mam prostszy pomysł, jakkolwiek bardziej kosztowny i zdecydowanie trudny w
        realizacji dla potencjalnych uczestników programu:

"Takie będą Rzeczpospolite, jakie ich młodzieży chowanie"
        • Gość: Wqrwiony2 Bynajmniej nie pisałem tego z ironią - IP: 195.150.115.* 05.07.04, 11:45
          Na forum występuje kilku osobników, z którymi wszelka dyskusja z góry skazana
          jest na niepowodzenie - i do takich zalicza się wspomniany z wielu wątków
          "abchsia.telus" czy "Fredzio54". Dlatego też w większości przypadków
          zaoszczędzam sobie trudu czytania ich postów, których zawartość jest
          nieodmiennie związana z ich "miłością" do wybranych grup etnicznych czy
          narodowościowych...
          • pan.scan Tajemnice kuchni tego forum znane 05.07.04, 11:58
            są jego bywalcom.
            Przypadkowy człowiek z zewnątrz (cały smaczek to polskojęzyczny obcokrajowiec)
            tu zagladający zapewne wylatuje stąd jak rażony piorunem z przekonaniem, że PL
            to kraj ksenofobów, prymitywów, nieuków i ignorantów.
            Pomijając ignorancję i operowanie stereotypami wcale niemałej części
            forumowiczów, to dużej mierze negatywny wizerunek Polski kreują takie szumowiny
            jak z podanej przeze mnie strony. C'est le ton qui fait la chanson.
            • Gość: Wqrwiony2 A jak przyjemnie przy tym dostrzegać jedynie IP: 195.150.115.* 05.07.04, 12:04
              Polaka-ksenofoba, zapominając przy tym o izraelskim ksenofobie z Netanii,
              prawda? Niewiele brakowało, abym mógł się podpisać pod twoją wypowiedzią...
              Przykro, ale belka w oku to częsta przypadłość na forum...
              Forumowi Polacy często kłócą się z rodzimymi rasistami, ale - nie wiedzieć czemu
              - nie przypominam sobie, żeby "polskojęzyczni z zagranicy" mitygowali swoich
              pobratymców - sądzisz, że tędy droga?
              • fredzio54 Re: A jak przyjemnie przy tym dostrzegać jedynie 05.07.04, 13:00
                Gość portalu: Wqrwiony2 napisał(a):

> Polaka-ksenofoba, zapominając przy tym o izraelskim ksenofobie z Netanii,
                > prawda? Niewiele brakowało, abym mógł się podpisać pod twoją wypowiedzią...
                > Przykro, ale belka w oku to częsta przypadłość na forum...
                > Forumowi Polacy często kłócą się z rodzimymi rasistami, ale - nie wiedzieć
                czem
                > u
                > - nie przypominam sobie, żeby "polskojęzyczni z zagranicy" mitygowali swoich
                > pobratymców - sądzisz, że tędy droga?
                To jest moje parwo nie znosic moich wrogow
                niejestem chrzyjcianski mazochista kiedy mi sie plauje na jeden bok mam
                powstawic drogi ? czy oszlales my jestesmy w wolnym karju na swojej ziemi nie
                na polskie laski w gettach albo w obozy lagody
                • Gość: babariba fredzia ty już przestań... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 05.07.04, 15:59
                  ...ja ciebie ta kordeł oddam, dwie ciebie kordeły oddam, a nawet trzy... W tym jedna wypraną. Tylko ty się odstosunkuj od tych kordełów i napisaj cosc nowe, bo nudno już jest.
                  a poza tym toasta wzniosę: 'i dajboh sztob nieposlednij' - tym co jusz powinienieś wieść
                  • Gość: dana33 do babariby IP: 192.114.44.* 05.07.04, 16:06
                    a ty skad tu spadles? zaczynam byc cieta na ciebie, ze nie raczysz odpowiadac
                    na listy....
              • pan.scan Mieszkam w Polsce, 05.07.04, 13:18
                więc izraelscy ksenofobowie mnie nie interesują za specjalnie. Zdecydowanie
                bardziej komfortową sytuacją byłoby bycie bez winy, a wytknięcie jej drugiej
                stronie, w tym wypadku winnej. Nie ma dymu bez ognia, a zaszłości jak zwykle
                biorą sie ze stereotypów i nierozliczonej wzajemnie historii.
                Zdaję sobie sprawę, że to dążenie do nieosiągalnego absolutu.

P.S. Pisząc o "polskojęzycznych" miałem na myśli ludzi ze świata, niekoniecznie
                z Izraela. Wbrew pozorom polski jest dość popularny nie tylko w IL, nie mówiąc
                już o młodym pokoleniu Polonii.
                • Gość: Wqrwiony2 Tak - to się dało zauważyć, że oprócz Fredzia54 IP: 195.150.115.* 05.07.04, 13:26
                  najpaskudniej piszą ludzie spoza Izraela. Nie da się jednak, ukryć, że piętnując
                  (słusznie) autora wątków antyżydowskich, uporczyiwe pomijasz milczeniem wyskoki
                  antypolskie. Ja mam czyste sumienie, a ty?
                  • pan.scan Wątki antypolskie? 05.07.04, 13:55
                    Ja takich nie widzę. Trudno nazwać antypolskim problem szmalcowników w świetle
                    inicjatywy CW, problem odszkodowań za zagrabione mienie, Jedwabne czy serię
                    mordów w tamtym czasie i tamtym regionie itp. Że hańbiące Polskę te wydarzenia
                    były zgoda - ale czy antypolskie jest pisanie o nich?
                    Wątków o tym że nasze dziewczyny brzydkie nie zauważyłem - zareagowałbym.

Sumienie mam czyste jak łza. Zakładam, że więcej niż przeciętny forumowicz wie
                    na tyle o chlubnych kartach swej historii (bo ta i sama się broni), że
                    tzw."antypolonizmy" nie robią na nim wrażenia o spiskowej teorii itd...
                    Ponadto niechęcią napawa mnie branie udziału w pyskówkach forumowych i bicie
                    piany na nowe-stare tematy.
                    Znam to na wylot, jestem tu od ponad 3 lat.
                    • Gość: Wqrwiony2 Nie dostrzegasz więc wypowiedzi Fredzia54? IP: 195.150.115.* 05.07.04, 13:57
                      Mam zacytować?
                      • pan.scan Re: Nie dostrzegasz więc wypowiedzi Fredzia54? 05.07.04, 14:02
                        Olewam z definicji.
                        Swego czasu traktowałem go jako faceta niedoinformowanego. Od kiedy na moje
                        info podane w dobrej wierze nawymyślał mi od antysemitów itd - jest dla mnie
                        uosobieniem złośliwie złej woli. Forumowy gucio et consortes a rebours.
                        • Gość: Wqrwiony2 To właśnie chciałem usłyszeć - dzięki IP: 195.150.115.* 05.07.04, 14:05
          • fredzio54 Re: Bynajmniej nie pisałem tego z ironią - 05.07.04, 12:58
            Gość portalu: Wqrwiony2 napisał(a):

> Na forum występuje kilku osobników, z którymi wszelka dyskusja z góry skazana
            > jest na niepowodzenie - i do takich zalicza się wspomniany z wielu wątków
            > "abchsia.telus" czy "Fredzio54". Dlatego też w większości przypadków
            > zaoszczędzam sobie trudu czytania ich postów, których zawartość jest
            > nieodmiennie związana z ich "miłością" do wybranych grup etnicznych czy
            > narodowościowych...
            nie porownaj mnie z lachudrami gojskich ja nie przekalina polske i polakow
            ja sie zwami tylko nabijam
            • Gość: babariba fredzia - marna prowokatora IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 05.07.04, 23:24
              nawet pożydłaczyc nie umi
    • tees1 Re: bardzo prawdziwe stwierdzenie.... 05.07.04, 11:59
      Ciesze sie, ze to podnioslas. Zacznij od siebie.
      I przetlumacz ten artykul fredziowi.

Inny cytat z tego artykulu:

"Na internetowych forach wygadanym antysemitom usiłują replikować inni
      dyskutanci, ale stają wobec takiego dylematu, jak każdy, kto chce powstrzymać
      człowieka głoszącego fanatyczną nienawiść. Polemizować z nim, tłumaczyć mu czy
      zdezawuować go jako osobę? Internauci najczęściej sięgają po to ostatnie i w
      efekcie OBIE STRONY PRZERZUCAJĄ SIĘ OBELGAMI TYCZĄCYMI KWALIFIKACJI UMYSŁOWYCH
      I POCHODZENIA RASOWEGO."

Wart Pac palaca ...
      • Gość: Wqrwiony2 Otóż to! IP: 195.150.115.* 05.07.04, 12:05
      • mirmilek Otoz nie! 05.07.04, 12:20
        >Internauci najczęściej sięgają po to ostatnie i w
        > efekcie OBIE STRONY PRZERZUCAJĄ SIĘ OBELGAMI TYCZĄCYMI KWALIFIKACJI UMYSŁOWYCH
        > I POCHODZENIA RASOWEGO."

typowe tlumaczenie danki "widzicie do czego mnie doprowadziliscie". a to nie
        jest zadne tlumaczenie. zadne.

Ponadto sugeruje sie tutaj, ze chamstwo takiej danusi jest WYWOLANE. ja twierdze
        ze jest WYCHOWANE.
        • fredzio54 Re: Otoz nie! 05.07.04, 13:02
          mirmilek napisał:

> >Internauci najczęściej sięgają po to ostatnie i w
          > > efekcie OBIE STRONY PRZERZUCAJĄ SIĘ OBELGAMI TYCZĄCYMI KWALIFIKACJI UMYSŁO
          > WYCH
          > > I POCHODZENIA RASOWEGO."
          >
          > typowe tlumaczenie danki "widzicie do czego mnie doprowadziliscie". a to nie
          > jest zadne tlumaczenie. zadne.
          >
          > Ponadto sugeruje sie tutaj, ze chamstwo takiej danusi jest WYWOLANE. ja
          twierdz
          > e
          > ze jest WYCHOWANE.
          >
          twoja palestyna zniknie jak gora piachu na pustyni
          • Gość: mirmil Re: Otoz nie! IP: 217.153.143.* 05.07.04, 14:26
            ile w tobie dobrej woli, fredziu! jak ci sie z tym zyje?
          • Gość: dana33 Re: Otoz nie! IP: 192.114.44.* 05.07.04, 14:28
            tak tak, wqrwielskie i mirmilowskie tego forum....
            ja tu przez caly pierwszy rok, czyli rpzez polowe mojego forumowego istnienia,
            nie robilam nic innego, tylko wyjasnialam, odpowiadalam, tlumaczylam. nie
            uzywalam zadnych obrazliwych slow wtedy, nawet nie idiota. bylo nawet wielu,
            ktorzy pisali o tym, ze uzywam zawsze uprzejmego i spokojnego jezyka. narazona
            bylam przez was tutaj, i mam na mysli was, zgraje chamsko-antysemicka, na takie
            obrazania, takie wyzywania, tak wulgarne opisywanie mojej osobe, takie
            podsylanie linkow pelnych penisow itd itd, ze ktos inny na moim miejscu nie po
            roku, ale po 4 takim wulgarnym poscie poslal by was tam, gdzie wasze miejsce. w
            momencie, jak zrozumialam, z kim mam do czynienia, przestalam tlumaczyc i
            wyjasniac. oddaje pieknym za nadobne. wasze kretynskie oskarzenia mnie o
            nienawisc do polski i do polakow tez sa wyssane z palca. nigdy, nigdy nie
            pisalam o polsce i polakach jako ogol, z nienawiscia, bo jej nie mam. (wiem,
            kretacz mirmilek ma pod reka jeden post moj, w ktorym ironicznie odpowiedzialam
            na to, co napisano o israelu), kto umie pisac normalnie, normalnym jezykiem,
            ten dostanie rowniez normalna odpowiedz. ten kto pisze jak sgraja wqurwielsko-
            rozlupansko-hanesowska, dostanie odpowiedz dokladnie w takim samym stylu. i
            gadanie tu o moich wulgarnych postach, do dokladnie to samo, co wasze
            kretynskie gadanie o ty, ze my zabijamy arabow i wtedy oni W ODPOWIEDZI,
            zabijaja nas. bo to dokladnie na odwort. to WY zaczeliscie obrazac i bluzgac na
            mnie, a TERAZ JA robie dokladnie to samo.
            • Gość: dana33 Re: Otoz nie! IP: 192.114.44.* 05.07.04, 14:34
              dokladnie jak na tym watku, gdzie wykorzystalam sytuacje, jaka zdarzyla sie
              wojskom polskim w iraku, i napisalam to, co wy sqrwiele, piszecie tu o wojsku
              isralaelskim..... i wy, widzac bezsens tego, nawet nie zareagowaliscie

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=13940687

nie, ze wat to przeszkodzi przy nastepnej okazji znow rzucic sie z piana na
              ustach na "israelskich zoldakow". ot waqsze zaklamanie, WASZA nienawisc do
              zydow i israela, wasza hipokryzja. nu, zera jestescie, nawet spojrzec w waszym
              kierunku nie mozna, bez uczucia doglebenj odrazy i pogardy.
              • Gość: Wqrwiony2 Jak widzę, c...e cię nie tylko brak dobrego IP: 195.150.115.* 05.07.04, 14:58
                wychowania, ale i niepohamowany pociąg do kłamstwa. Oto "biedna istotka",
                zagubiona w bezmiarza chamstwa zakłada wątek, w którym żali się na wulgaryzmy -
                jedynie po to, by po kilku godzinach urządzić spektakl nienawiści i ciskania
                epitetemi.
                To jasne, Danuś, że masz poważne problemy, ale - jak często - mylisz przyczyny
                ze skutkami. Przyczyna tkwi w tobie, Danuś. To dość typowe, że każdy mizantrop
                szuka winy w świecie zewnętrznym, ale nawet w takim wypadku obowiązują pewne
                granice.
                Tak - to prawda, że potępiam obecną politykę Izraela (Też mam swoje emocje i aż
                mnie korciło, żeby nawiązać tutaj do twojego syna...), ale nie jestem nawet
                antyizraelski - choćby z uwagi na Tomka44, który mnie wkurza czasami, ale po
                prostu i irracjonalnie lubię "drania". Jest to - co prawda - uproszczenie, znam
                bowiem kilku Izraelczyków oprócz was - forumowiczów. Co prawda nie podejrzewam,
                abyś chciała z nimi zamienić bodaj jedno słowo po zapoznaniu się z ich
                przekonaniami - i to także dobrze o nich świadczy...
                Zarzucanie mi, że jestem antyżydowski, jest po prostu nikczemne - ale to typowy
                slogan w ustach takich kłamców, jak ty.
                Osoba, która rozpoczyna wypowiedź od sformułowania "Rachelko-szmatelko", a
                zgłasza pretensje do innych - i to często fałszywe! - powinna się zastanowić nad
                swoim miejscem w normalnym społeczeństwie.
                Szkoda, Danuś - naprawdę szkoda...
                • Gość: wqrwiony2 Admin: "cechować" w 3 os. l.p. to nie penis IP: 195.150.115.* 05.07.04, 14:59
                  uczta się!
            • Gość: arab Re: Otoz nie! IP: *.165.102.173.Dial1.Detroit1.Level3.net 05.07.04, 14:39
              Amen!
            • tees1 przyklady 05.07.04, 15:13
              Gość portalu: dana33 napisał(a):

> i mam na mysli was, zgraje chamsko-antysemicka, na takie
              > oddaje pieknym za nadobne.

Oto jeden przyklad z wlasnego doswiadczenia:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=10179044&a=10186809

a drugi gdzies mi sie zgubil.

I teraz "zgraja chamsko-antysemicka", to jest trzeci.

• Gość: dana33 Re: przyklady IP: 192.114.44.* 05.07.04, 15:25
                alez oczywiscie teesie, masz racje i popierasz to co napisalam: wszystko to
                nastapilo w drugim roku mojego pobytu na forum. znajdz taki watek z pierwszego
                roku.
                • Gość: wqrwiony2 Zapomniałem, że zostałaś "zgwałcona psychicznie" IP: 195.150.115.* 05.07.04, 15:44
                  i odpowiadasz jedynie za pierwszy rok swojej działalności. Z tego wynika jednak,
                  ze obecnie nie odpowiadasz, Danuś, za swoje czyny - czyli jesteś niepoczytalna -
                  co by się z grubsza zgadzało...
                • tees1 ja ci lat nie licze 05.07.04, 15:56
                  Nie popieram. Widze tylko, ze czesto na konkrety odpowiadasz, ni stad ni zowad,
                  wyzwiskami. Dlatego staram sie nie wdawac w dyskusje.
                  • Gość: dana33 Re: ja ci lat nie licze IP: 192.114.44.* 05.07.04, 16:09
                    wyzywiskami, szanowny teesie, to ja odpowiadam nie na konkrety, tylko na
                    wasze "konkrety". mala roznica, ale wazna.
              • pan.scan Re: przyklady 05.07.04, 15:37
                Re: Dzicz zydowska musi zniknac z powieszchni
                Autor: gini Data: 03.05.2004 15:18

Wybicie tego chorego bakcyla judaistycznego to jedyna droga do pokoju.Brawo
                ARAFAT bij do konca to terrorystyczne scierwo.
                To chyba nie antysemickie jest.

• Gość: rachelka Re: bardzo prawdziwe stwierdzenie.... IP: *.twcny.rr.com 05.07.04, 14:38

> alez alez, takmalo, widzisz, mam dosc czesto ogromna ochota nabic wam mordy,
      > ale niestety, przez computer nie idzie. nu, to jako slaba substitute, wytykam
      > wam gdzie klamiecie i manipulujecie. cala przyjemnosc po mojej stronie, uwierz
      > mi. a zdrowa jestem absolutnie.... :):)
      to tak na boku w ramach dodania paru slow na temat kultury
      osobistej,argumentacji i doboru slow przesylanych przez internet przez autorke
      tego watku.o osobistych oblegach pod moim adresem nie warto wspominac,zaraz je
      uslyszycie:))
      • Gość: Wqrwiony2 Zaraz usłyszysz, że "śmierdzisz" - Danuś zawsze IP: 195.150.115.* 05.07.04, 14:42
        obdarza mnie takim czułym słówkiem, kiedy kończą jej się argumenty...
        Pozdrawiam
        Wqrwiony2
        • Gość: dana33 Re: Zaraz usłyszysz, że "śmierdzisz" - Danuś zaws IP: 192.114.44.* 05.07.04, 14:44
          o nie wqurwielski, nie zawsze. ale ostatni raz dalam sie przec ciebie nabrac z
          twoim watek o wspomniach polskich zydow. potem, jak zaczlaes chamsko i
          manipulacyjnie wykorzystywac to co tam napisalam, wtedy zrozumialam, jaki
          kawalek bydlaka ty jestes. i tego nie zapomne ci nigdy. jak dlugo jestem na tym
          forum.
          • Gość: Wqrwiony2 Danuś - uzasadniaj swoje łajdactwa, jak uznajesz IP: 195.150.115.* 05.07.04, 15:06
            za stosowne, ale nie oczekuj, że ktoś da za nie złamanego obola. Dziwnym trafem
            wychodzi na to, że tutaj wszyscy cię ciągle krzywdzą - stąd cała twoja nienawiść
            "skrzywdzonej dziewicy".
            • Gość: dana33 Re: Danuś - uzasadniaj swoje łajdactwa, jak uznaj IP: 192.114.44.* 05.07.04, 15:28
              o nie, nikt mnie nie krzywdzi, nawet taki jak ty nie. i nie taki jak twoj
              przyjaciel splito-hanesowo-mirmilski. wy mnie skrzywdzic nie mozecie,
              manipulanci. nie dano wam. natomiast wy ci, co bluzgacie na mnie. i wy, to
              jeszcze dlugo nie "wszyscy". wyobraz sobie, ze sa 2-3 osoby, ktore uwazaja, ze
              mam racje.
              • Gość: Wqrwiony2 Poproszę o przykłady moich bluzgów - i nie IP: 195.150.115.* 05.07.04, 15:58
                wykręcaj się znowu, że "nie masz ochoty na rozmowę ze mną"...
                • Gość: dana33 Re: Poproszę o przykłady moich bluzgów - i nie IP: 192.114.44.* 05.07.04, 16:12
                  juz napisalam, ze nie bede spedzac wiecej godzin w wyszukiwarce. ale nie
                  oskarzam nikogo, jesli nie mam do tego podstaw. a ciebie to ja juz od dawna
                  sprawdz oskarzam.
                  • Gość: Wqrwiony2 "Proces inkwizycyjny"? oskarżyciel=sędzia? IP: 195.150.115.* 05.07.04, 16:17
                    Nie posądzałem cię o takie przywiązanie do wartości dominikańskich, Danuś...
                    Twoje oskarżenia nie sądowoden, kłamczuszko...
                    • Gość: dana33 Re: "Proces inkwizycyjny"? oskarżyciel=sędzia? IP: 192.114.44.* 05.07.04, 16:27
                      nu, kazdy kto zainteresowany moze sprawdzic. a to wlasnie tez cie denerwuje,
                      nie, kretaczu? bo ja przynajmniej nie klamie i nie manipuluje, tak jak ty to
                      robisz, zafajdancu.
                      • Gość: Wqrwiony2 O! "zafajdańcu" - jednak się rozwijasz - tak IP: 195.150.115.* 05.07.04, 16:33
                        jeszcze do mnie nie mówiłaś, Danuś - no więc proszę, żebyś mi podała konkrety
                        miast ogólnikowo i ekstatycznie rozwodzić się nad: "każdy może"...
        • Gość: rachelka Re: Zaraz usłyszysz, że "śmierdzisz" - Danuś zaws IP: *.twcny.rr.com 05.07.04, 14:45
          ja czekam na cos bardziej oryginalnego ale i tak czytam rzadko jej posty,sa inne
          lepsze.widze,ze juz mam konkurencje w postaci madonny rachelki,popularnosc robi
          swoje,nawet gdy jest niezamierzona:))
          rowniez pozdr.
          • Gość: dana33 Re: Zaraz usłyszysz, że "śmierdzisz" - Danuś zaws IP: 192.114.44.* 05.07.04, 14:49
            przepraszam, rachelko szmatelko, uzylam zlego slowa piszac p twoim
            prymitywizmie, to nie to. chcialam napisac o twoim ograniczeniu...
            ty nawet nie widzisz, gdzie cie ktos ironicznie podrabia, takas zadufana w
            sobie i swojej popularnosci..... gdzie ty a gdzie popularnosc tomka, ty mu
            nawet do piet nie siegasz, a on cholera, zyd czystej rasy....
            • Gość: Wqrwiony2 Gratuluję, Danuś, następnego pokazu ogłady... IP: 195.150.115.* 05.07.04, 15:04
              • Gość: rachelka Re: Gratuluję, Danuś, następnego pokazu ogłady... IP: *.twcny.rr.com 05.07.04, 15:13
                hej nie widzisz wq..ze wystarczy pare tygodni cos popisac na tym forum i taki
                zamet wprowadzic,ze az sobowtory sie wykluwaja .uha ale bidaki mnie tu nie
                lubia,ide plakac bo inni z czystej rasy tacy polularni,madrzy,obyci a ja taka
                mizerota:)))
              • pan.scan Tak się składa, że Dana ma rację. 05.07.04, 15:15
                Zbiorowisko antysemitów, ksenofobów i ćwierćinteligentów. Codziennie odywa się
                tu wirtualny pogrom na Danie i Izraelu. W grupie, bo indywidualnie to każdy z
                was neptek i gówniarz mający w głowie intelektualną sieczkę. W realu trzeba by
                wam miesiąca, a zrobiliście całkiem realny pogrom.
                Czerń jest, wqrwiony za szefa, bo wyższe IQ.
                To nie tylko polski fenomen, cała Europa wraca do tradycyjnych, antysemickich
                korzeni.
                • Gość: rachelka Re: Tak się składa, że Dana ma rację. IP: *.twcny.rr.com 05.07.04, 15:21
                  pan scan rzeczywiscie trafiles na zrodlo szerszeni na tym forum.dobrotliwi i
                  dobrze wychowani zydzi dzielnie walcza z ciemnota i zacofaniem polakow i calego
                  swiata rownie zacofanego.dana,fredzio i inni co dzien musza wstawac po to aby
                  odpierac dzielnie ataki coraz bardziej namnazajacych sie kontrrewolucjonistow.co
                  za poswiecenie.juz niedlugo chyba dostana medal za wysluge lat i dobra postawe
                  ideologiczna na tym forum.mysle,ze nawet GW powinna to zrobic,gdyz dobrze
                  reprezentuja swoj narod bedac zawsze gotowi do boju o sprawiedliwosc i slusznosc
                  swej sprawy.
                  • pan.scan Nie inaczej. 05.07.04, 15:29
                    Ciemnota i głupota niestety polską przywarą. Wśród Polonii jeszcze większa.
                    0,7kg mydła i 2 książki rocznie na statystycznego Polaka. Niecałe 10% populacji
                    ma wyższe studia, 20 procent gotowa głosowac na Leppera, a 15 na LPR.
                    Mnie jest wstyd.

To ty pod róznymi dziwnymi nikami puszczasz na aktualnościach spod tego IP
                    twcny.rr.com różne przedrukowane z witryny "patriota" brednie o Zydach,
                    masonach, spiskach itd? To by wiele tłumaczyło....

• gini Re: Nie inaczej. 05.07.04, 15:41
                      pan.scan napisał:

> Ciemnota i głupota niestety polską przywarą. Wśród Polonii jeszcze większa.
                      > 0,7kg mydła i 2 książki rocznie na statystycznego Polaka. Niecałe 10%
                      populacji
                      >
                      > ma wyższe studia, 20 procent gotowa głosowac na Leppera, a 15 na LPR.
                      > Mnie jest wstyd.

Co ty nie powiesz?Za kogo sie wstydzisz, za Polakow, ze na Lepera chca glosowac?
                      A na kogo maja glosowac?Na Borowskieego?Przeciez formacja tego pana rzadzi w
                      Polsce od ilus tam lat, i co maja z tego ludzie?
                      Znasz ceny ksiazek?Wiesz, ze ludziom brakuje, na lekarstwa?

>
                      > To ty pod róznymi dziwnymi nikami puszczasz na aktualnościach spod tego IP
                      > twcny.rr.com różne przedrukowane z witryny "patriota" brednie o Zydach,
                      > masonach, spiskach itd? To by wiele tłumaczyło....
                      >
                      > Jakie brednie o Zydach?O kolaboracji zydowskiej z hitlerowcami to sa brednie
                      wg ciebie naturalnie, a Nowaka mozna cytowac tylko w przypadku, gdy pisze
                      niepochlebnie o Giertychu panie hipokryto.
                      • Gość: dana33 Re: Nie inaczej. IP: 192.114.44.* 05.07.04, 15:52
                        gini zlotko..... brak pieniedzy na ksiazki? a w polsce zamknieto wszelkie
                        biblioteki? nie mozna wypozyczac???? jak juz argumentujesz, to wysil sie
                        zlotko co nieco.
                        • gini Re: Nie inaczej. 05.07.04, 16:09

> gini zlotko..... brak pieniedzy na ksiazki? a w polsce zamknieto wszelkie
                          > biblioteki? nie mozna wypozyczac???? jak juz argumentujesz, to wysil sie
                          > zlotko co nieco.

Jak najbardziej brak pieniedzy, a bibliotek zamknieto bardzo duzo, naturalnie
                          nie musisz o tym wiedziec , nie wiesz tego, ze studenci kseruja ksiazki, bo
                          podreczniki sa zbyt drogie.
                          Nie wiesz tego, ze ostatnio kobieta nie zrobila dziecku badan bo nie miala czym
                          zaplacic za te badania, o bezrobociu w Polsce tez nie slyszalas,o wielu innych
                          rzeczach tez nie bo i skad, pan scan z Polski pisze , ale on chetnie nasralby
                          na grob swoim dziadkom by tylko Zydom zrobic przyjemnosc, taki nasz swojski
                          renegacik.
                        • Gość: wszystkojednokto Re: Nie inaczej. IP: *.chello.pl 05.07.04, 16:15
                          tu chyba nie chodzi o biblioteki,sam mam w domu parę setek,wystarczy by
                          podnieśc statystyki dla calego osiedla.Nie badź Dana zlosliwa,książek tyle się
                          wydaje na ile popyt jest,jak ludzie nie mają co do garnka włozyć,albo za co
                          lekarstw wykupić to ksiązki nie kupią
                          • Gość: dana33 Re: Nie inaczej. IP: 192.114.44.* 05.07.04, 16:24
                            nie jestem zlosliwa. ale i u nas nie jest rozowo. generalissimo zalatwil nas
                            ladnie gospodarczo swoja zabawe w intifade. ludzie u nas tez nie maja
                            pieniedzy. juz pisaliscie tu szeroko na forum o biednych israelksich,
                            glodujacych dzieciach. ale biblioteki sa otwarte i ludzie, nie mogac kupic
                            ksiazki, ida do biblioteki. tak ze bez przesady. tylko ze na tym forum, wszyscy
                            sa bardziej dokladac zydom niz usiasc i poczytac.
                            • Gość: wszystkojednikto Re: Nie inaczej. IP: *.chello.pl 05.07.04, 16:33
                              Dana,to pan scan wrzucił do jednego worka te 2 książki na glowe(nie wiadomo czy
                              wydawane czy przeczytane i skąd taka statystyka) te mydlo ,Leppera i LPr,czyli
                              co mu na język przyszlo,żeby milosc do tego kraju okazać.I tak wlasnie jest w
                              tytułowym artykule.
                              Tomek z Fredziem pisza o koleinach i krzywych chodnikach,Gaal,że to komunizm
                              nie dał Polsce szans do rozwoju.Tu Fredek ma racje,a Gaal może nie???
                              • Gość: dana33 Re: Nie inaczej. IP: 192.114.44.* 05.07.04, 16:39
                                pan.scan pisze z polski. i pozwolisz, ze wierze jemu duuuuuuzo bardziej, niz
                                gini lub temu swirowi wqrwielskiemu. jak pan.scan napisal, to znaczy ze tak
                                jest.
                                • Gość: wszystkojednokto Re: Nie inaczej. IP: *.chello.pl 05.07.04, 16:48
                                  Dana do qrwy nędzy przeczytaj caloksztalt a nie tylko wyrwane zdanie.Pan Scan
                                  sugeruje pogromy,pan Scan pisze o antysemickich korzeniach
                                  europejskich,wierzysz mu dlatego,że mieszka w Europie czy dlatego,że jest wasz?
                                  I do tego ta pełna satyswakcja
                                  • Gość: ANka Ktosiu ja tez w tej kwestii Cie popre, niestety IP: *.ifn-magdeburg.de 05.07.04, 17:26
                                    przeciwko Scanowi. A w Polsce siedzi na stale moj maz a ja co 2 tygodnie.
                                    Akurat jest tak ze nie tylko ksiazki sa drogie. Czas tez. Ten sam, ktory trzeba
                                    poswiecic na robienie roznych rzeczy w domu, ktore moglby zrobic ktos inny.
                                    Niestety uslugi tez juz nie sa tak tanie. A jedzienie w zwiazku z Europka z dnia
                                    na dzien zrobilo sie drozsze. Mowie to wam bo mam przekroj z tego co jest tu na
                                    wschodzie Niemiec, gdzie bezrobocie ponoc takie jak w Polsce i z tego co w
                                    Polsce. Niestety roznica ogromna. Ksiazki czyta sie gdy ma sie zapewnione
                                    jedzienie na dzien nastepny. A gdy tego brak niestety nawet na czas w bibliotece
                                    ludzi nie stac. Dobrze by niektorzy to rozumieli. .
                                    Trzeba pomagac rozumiec ludziom by nie glosowali na leppera. A nie mowic im ile
                                    razy maja sie myc w tygodniu gdy nie maja np kanalizacji a szambo. Madralus
                                    PanScan moglby jednak byc nieco bardziej zorientowany w sytuacji, zamiast
                                    hodowac oryginalne rasy psow. Tlumaczyc, iz wyjazd do WB bez znajomosci jezyka
                                    teraz i wowczas gdy ponoc nie bylo wolno w praktyce niczym sie nie rozni. Prawda
                                    jest taka, ze jesli ktos sobie radzil pracowal w Anglii i wczesniej. I
                                    przymykano na to oko, gdy ludzie nie generowali problemow. Po prostu nie ma
                                    cudow. Sami odpowiadamy za swoj los. Ale nie ma co tez potepiac ludzi za to ze
                                    nie fascynuja sie secesja tam, gdzie zamiast bogatego mieszczanstwa jest
                                    wplywowe SLD.
                                    Sprobujcie sklonic dzieci do nauki, gdy burczy im w brzuchu.
                                    Bez odpowiedniego poziomu cukru i mikroelementow mozg nie pracuje.
                                    Koniec i kropa. A ten poziom musi byc zapewniony stale.
                                    Jak bedziecie miec pewnosc, ze ktos mial szanse sie uczyc jedzac normalnie,
                                    mozecie go potepiac. W innej sytuacji raczej bym sie z taka ocena nie spieszyla.
                                    • pan.scan ----------------W punktach 05.07.04, 19:09
                                      - czytelnictwo w Polsce również za komuny było pod zdechłym psem. Można
                                      poszukać w rocznikach statystycznych, jeśli ktoś chce.Wykwit harlequinów na
                                      pocz.lat '90 przyzwyczajeń do potrzeby lektury nie zmienił. Stoiska "Taniej
                                      książki" po 5-10 zł nie są oblegane. Produkcja "Wina Polskiego" ma okres
                                      ochronny bodaj przez 5 lat.

- nie demonizuj podwyżek związanych z UE. Ich beneficjentem jest przede
                                      wszystkim wieś, szczególnie w rejonie przygranicznym z Niemcami. Jest o tym
                                      również w dzisiejszej GW, a od miesiąca w całej naszej prasie.

- o higienie wiadomo co i jak. Wystarczy latem wejść do autobusu. Ze znanych
                                      przykładów, zakrawających na czarny humor: W szczecińskiem olbrzymia duńska
                                      ferma, produkująca 100 procent na eksport do UE. Wymogi technologiczne wymagają
                                      natrysku przed każdorazowym wejściem na salę tuczu. Pracownik w wywiadzie - "do
                                      żony sie myję raz na tydzień, a do świni każą mi codziennie".

- o "pustych" żołądkach:
                                      Znajomy z forum prowadzi firmę doradczo - finansową - m.in wnioski dla rolników
                                      o dopłaty. Średnio 500 - 600 zł pieniędzy za nic na rolnika.
                                      Pytanie (cztery tygodnie temu, kiedy 50% rolników nie złożyło wniosków o
                                      dopłaty do ziemi)- dlaczego tak mało.
                                      - Nie chcą, nie wiedzą.
                                      - Arizonę przywieźli do sklepu
                                      ------
                                      - coś z prasy o pracy:

"Właścicielowi daczy na Mazurach pewnego dnia pękła rura i woda zaczęła zalewać
                                      świeżo położony parkiet. Pobiegł do pobliskiej wsi, gdzie pod sklepem zwykle
                                      można zastać przedstawicieli różnych profesji. Hydraulików było akurat dwóch.
                                      – Panowie, chodźcie, pomóżcie, bo mi woda dom zalewa – agitował nerwowo
                                      właściciel daczy.
                                      – E, nie – brzmiała leniwa odpowiedź sączących owocowe wino hydraulików.
                                      – Ale ja dobrze zapłacę – nie ustępował poszkodowany.
                                      – Nie, nie robim.
                                      – Ale dlaczego?!
                                      – Nie robim, bo się ujebiem."

polityka.onet.pl/162,1161603,1,0,2451-2004-19,artykul.html
                                      możesz i tu, jeśli nie jesteś na bieżąco:

polityka.onet.pl/162,1135024,1,0,2421-2003-40,artykul.html
                                      • biedronka24 Nie demonizuje. 05.07.04, 19:29
                                        Moje dane moze nie statystyczne choc prywatne sa z Wa- wy.
                                        Fakty zamykanych sklepow z elektronika tez stamtad.
                                        Harlequiny sa popularne wszedzie. A telenowele wziely sie i z Brazylii i z
                                        Portugalii a ona jakby w Europie.
                                        O higienie wcale nie wiadomo. Ja bylam juz latem i we Francji gdzie prysznicow
                                        wbrud i w Czechach i na Wegrzech. Bez przesady.
                                        Chodzi o to ze wogole sposrod wszystkich nowo przyjetych czlonkow unii u nas
                                        chyba jest najwiekszy kontrast miedzy wsia i miastem.
                                        Ludzie nie potrafia nawet zbudowac normalnego domu ze smakiem. Gdy tylko maja
                                        odrobine pieniedzy buduja barokowe palace. To chore. Bo u nas po prostu pieknych
                                        cottage houses nie ma. Sprobuj popytac o taki normalny projekt architektow.
                                        Sprobuj cos takiego wybudowac. Albo jakies ´sprawdzone wzorce´ albo plastiki.
                                        Moze jedynie domy z bali wchodza pod jakis element tego standardu ale co tu
                                        mowic o dostepnej cenie?!
                                        Reszta to klocki. A gdzie tu mowic o koncertach symfonicznych odbywajacych sie
                                        na wsiach niemieckich, czy sztukach teatralnych.
                                        Woda zas kosztuje. Gdybys mial szambo wiedzialbys. Ja - tak sie sklada wiem. Ale
                                        stac mnie na wylewanie jej codziennie. Jeszcze.
                                        Wies u nas zawsze byla zaniedbana. Czemu ty nie wyjedziesz na wies Panie Scanie?
                                        Ja o tym marze. Ale chleb kupowac tez bedziesz gdzies musial, i z sasiadami
                                        rozmawiac. I szambo wywozic. Takie sa na razie polskie realia.
                                        Do wymarzonego cottage house niestety im daleko. I nie chodzi tylko o pijanstwo.
                                        Chodzi o perspektywy i szansy tych ludzi na zmiany. A) Troche sie im trudno
                                        dziwic ze zwatpili jesli zwatpili. B) Na herbicydy, traktory tez trzeba miec
                                        kase - i wiedze. Na rasy hodowlane i kase i wiedze.
                                        Skad oni mieli ja wyniesc? Z kwadransu dla rolnikow? Z pijanstwem to przesada.
                                        Zapominasz- ja tez mieszkam na wsi. Mam perspektywe bo akurat tez jedna noga u
                                        Ossich. Niby w miescie. Zapewniam, ze przebijaja. Rozni ich tylko moze rytmika
                                        picia.
                                        • pan.scan Re: Nie demonizuje. 05.07.04, 20:37
                                          Znam jedno i drugie. Mam dom na wsi 30km od Warszawy, która poza odległością
                                          nie różni się mentalnością od podlaskiego interioru. Włącznie ze sławojkami
                                          (mimo łazienek w domach) i szambami wylewanymi dla oszczędności na pola.
                                          Śmieciami wywalanym do lasu i pijakami nocującymi po rowach, albo rozjeżdżanymi
                                          przez auta, bo i tak bywa. Rodzinami nie puszczającymi samodzielnie swoich 15
                                          letnich dzieci do W-wy, bo coś złego się stanie.
                                          Mieszkam również Warszawie, gdzie jest szambo wylewające się na podwórko i
                                          smród na okolicę, bo właścicielowi nie chce się go naprawić.
                                          I mam doświadczenia z ostrołęckiej wsi, gdzie miało być taniej, a gdzie miałem
                                          interes, w którym "pracownicy" tylko pili i kradli z zakładu wszystko co się
                                          dało, po to żeby kupić kolejną butelkę bełta. Wyszło drożej.
                                          Nic nowego nie piszesz, oprócz tego, że ja w swojej optyce nie bardzo akceptuję
                                          tłumaczenia – "bo tam gdzieś oni mają podobnie jak my". Równać do lepszego,
                                          perspektywy i szanse każdy ma w ręku.

Przynajmniej raz w roku robię objazd Polski od Szczecina do Ustrzyk i Augustowa
                                          do Zgorzelca. Mam skalę i wiem, jak ludzie mogą żyć, jeśli mają świadomość.
                                          Godnie – dla siebie. Naprawienie płotu i uprzątnięcie gnoju z podwórka,
                                          załatanie dachu i wyczyszczenie obes.anej krowy nie jest problemem. Wyłącznie
                                          kwestia świadomości. Potem chcenia. Jaka jest bezwola w naszym
                                          społeczeństwie "nieobywatelskim" – vide frekwencja w każdych wyborach do
                                          samorządów a ostatnio do PE. Pokutuje "homo-sovieticus". Leppera popularność
                                          miedzy innymi tym spowodowana, że obiecał podnieść zasiłki do 1000 zł.

Kilka lat temu premier Łotwy zaapelował do rodaków " wstawcie sobie zęby,
                                          naprawcie płoty i uczcie się angielskiego". Kosztowało go to co prawda utratę
                                          stanowiska, ale wytyczony trend zaowocował. Choćby stopniem "uinternetowienia"
                                          Łotwy, rozwojem gospodarczym, świadomością. Postsowiecka republika. Taki wzór
                                          lepszy do naśladowania.

P.S.

Ta pani G. pohukujaca niżej ma tę przywarę, że lubi sie wtrącać do rozmowy.
                                          Na ogół bez ładu i składu, więc trzeba sie odganiać od niej jak od muchy.
                                          Pobrzęczy, pobrzęczy i poleci złożyć jajeczka dalej. Oczywiście, można użyć
                                          łapki. Tylko na to czeka.
                                          • gini Re: Nie demonizuje. 06.07.04, 00:19
                                            pan.scan napisał:

> Znam jedno i drugie. Mam dom na wsi 30km od Warszawy, która poza odległością
                                            > nie różni się mentalnością od podlaskiego interioru. Włącznie ze sławojkami
                                            > (mimo łazienek w domach) i szambami wylewanymi dla oszczędności na pola.
                                            > Śmieciami wywalanym do lasu i pijakami nocującymi po rowach, albo
                                            rozjeżdżanymi
                                            >
                                            > przez auta, bo i tak bywa.

Pewien jestes, ze w Polsce mieszkasz?Bo ja myslalam ze w Belgii.Tak sie sklada,
                                            ze jak zaczelam pisac na kraju, to niejaki Andy napisal toczka w toczke co ty,
                                            nie mozna w Belgii przejechac autostrada, bo gnojowice na pola wylewaja.
                                            A clochardow ci w Belgii dostatek, co i raz jakis koczujacy na pustostanach
                                            pozar wznieci, od zapalonego papieroska.Ale dalej placzesz jak zle w tej
                                            Polsce, co ty tazm szukasz, jest wolnosc , wyjedz wreszcie z tego kraju
                                            obrzydliwego..
                                            Rodzinami nie puszczającymi samodzielnie swoich 15
                                            > letnich dzieci do W-wy, bo coś złego się stanie.

A te co mieszkaja w Warszawie to zyja jeszcze?

> Mieszkam również Warszawie, gdzie jest szambo wylewające się na podwórko i
                                            > smród na okolicę, bo właścicielowi nie chce się go naprawić.

Oj wej, ty meczennik jestes doprawdy!!!

> I mam doświadczenia z ostrołęckiej wsi, gdzie miało być taniej, a gdzie
                                            miałem
                                            > interes, w którym "pracownicy" tylko pili i kradli z zakładu wszystko co się
                                            > dało, po to żeby kupić kolejną butelkę bełta. Wyszło drożej.

Biedny scan te polskie antysemity sie uwziely wprost na niego, nie dosc, ze
                                            smierdzi w Polsce, ze sie nie myja, wylewaja szambo, na pola i w stolicy na
                                            podworka, to jeszcze, przepili scana abstynenta interes.Oj wej!!!

> Nic nowego nie piszesz, oprócz tego, że ja w swojej optyce nie bardzo
                                            akceptuję
                                            >
                                            > tłumaczenia – "bo tam gdzieś oni mają podobnie jak my". Równać do lepszeg
                                            > o,
                                            > perspektywy i szanse każdy ma w ręku.

Tylko nie kaz rownac nam do Izraela, przypadkiem.

> Przynajmniej raz w roku robię objazd Polski od Szczecina do Ustrzyk i
                                            Augustowa
                                            >
                                            > do Zgorzelca. Mam skalę i wiem, jak ludzie mogą żyć, jeśli mają świadomość.

Zyc swiadomoscia sie nie da, trzeba miec kase i jakas nadzieje, jak masz
                                            malutkie miasteczko, w ktorym jeden zaklad utrzymywal cale rodziny, sklepikarzy
                                            itd.. i ten zaklad padl, to jaka swiadomosc masz?

> Godnie – dla siebie. Naprawienie płotu i uprzątnięcie gnoju z podwórka,
                                            > załatanie dachu i wyczyszczenie obes.anej krowy nie jest problemem.
                                            Wyłącznie
                                            > kwestia świadomości.

Wiesz jak czlowiek glodny i nie ma perspektyw, to mu sie nie chce, widzisz to
                                            co chcesz widziec te obesrane krowy...
                                            A ja swojego czasu jak mieszkalam w Polsce, bylam na wakacjach, gdzie ludzie
                                            mieli jedna krowe, ale nie mieli mleka dla kota.Wiec w innym miejscu kupowalam
                                            mleko i nosilam kotu.Dzieciak byl tak ambitny, ze choc glodny byl to odmawial
                                            poczestunku, musialam kombinowac jak kon pod gorke by troche dokarmic.Ale w
                                            domu za to bylo tak czysto, ze z podlogi mozna bylo jesc.
                                            Powiem Ci jeszcze cos co powtarzam czasami swojemu mezowi, zeby nie polskie
                                            femmes de menage, to by Belgow robactwo zezarlo.

Potem chcenia. Jaka jest bezwola w naszym
                                            > społeczeństwie "nieobywatelskim" – vide frekwencja w każdych wyborach do
                                            > samorządów a ostatnio do PE.

A na kogo glosowac?Ciagle na tych samych ?A co oni w koncu zrobili?Pan Wrobelek
                                            wyrownanie wezmie cos okolo 4 milionow, tak mu kolesie zalatwili, na kogo
                                            glosowac?Na kulczykowatych, ?
                                            Beznadzieja i tyle, a jak ci tak smierdzi to masz chyba paszport, wynies sie
                                            tam gdzie nie smierdzi .
                                            Chyba sa jakies kibuce jeszcze?W kibucach jest czysto i koszernie,muzyke
                                            klezmerska bedziesz mial na co dzien.

Pokutuje "homo-sovieticus". Leppera popularność
                                            > miedzy innymi tym spowodowana, że obiecał podnieść zasiłki do 1000 zł.
                                            >
                                            > Kilka lat temu premier Łotwy zaapelował do rodaków " wstawcie sobie zęby,
                                            > naprawcie płoty i uczcie się angielskiego". Kosztowało go to co prawda utratę
                                            > stanowiska, ale wytyczony trend zaowocował. Choćby
                                            stopniem "uinternetowienia"
                                            > Łotwy, rozwojem gospodarczym, świadomością. Postsowiecka republika. Taki wzór
                                            > lepszy do naśladowania.
                                            >
                                            > P.S.
                                            >
                                            > Ta pani G. pohukujaca niżej ma tę przywarę, że lubi sie wtrącać do rozmowy.
                                            > Na ogół bez ładu i składu, więc trzeba sie odganiać od niej jak od muchy.
                                            > Pobrzęczy, pobrzęczy i poleci złożyć jajeczka dalej. Oczywiście, można użyć
                                            > łapki. Tylko na to czeka.
                                            • gini ReDokonczenie 06.07.04, 00:30
                                              Ta pani G. pohukujaca niżej ma tę przywarę, że lubi sie wtrącać do rozmowy.
                                              > Na ogół bez ładu i składu, więc trzeba sie odganiać od niej jak od muchy.
                                              > Pobrzęczy, pobrzęczy i poleci złożyć jajeczka dalej. Oczywiście, można użyć
                                              > łapki. Tylko na to czeka.

Lapki na mnie masz za krotkie , musisz sie z tym pogodzic panie ubek .
                                              Nie wtracam sie do rozmow co probujesz tu sugerowac, to jest forum publiczne,
                                              odpowiadam na posty, przykro mi strasznie, ze wciaz sprawiam Ci zawod, ale
                                              musosz zrozumiec, ze tu jest forum swiat a nie Toskania, gdzie sobie rozmowcow
                                              dobierasz i pisza to co chcialbys przeczytac.
                                              Zawolasz kolegow na pomoc?
                                      • gini Re: ----------------W punktach 05.07.04, 19:37
                                        Czytelnictwo wszedzie gdzie ksiazki sa drogie, jest marne, w Belgii tez.Dplicz
                                        do tego, telewizje, po co czytac ksiazke skoro "Pana Tadeusza" obejrzy sie w
                                        kinie, a zapomnialam o internecie, to tez wszystko odciaga.

Nic nie pisalam o podwyzkach zwiazanych z wejsciem do UE.Pisze o ogolnej
                                        pauperyzacji spoleczenstwa, ktore stac na co raz mniej, azle naturalnie Ty tego
                                        nie dostrzegasz.12 polskich duzych miast przoduje w Europie w bezrobociu, to sa
                                        wiadomosci z GW.panie kolego.
                                        Wiadomosc z gazety o oplatach pobieranych za badania, na ktore nie stac
                                        rodzicow to tez wiadomosc z gazety.Akcja "Päjacyk" to akcja gazety, Nakarm
                                        glodne dzieci, polskie strony glodu itd....
                                        Ale na Irak wydaje sie 308 milionow dolarow, na muzeum holocaustu 15 milionow
                                        dolarow i co rusz jakis festiwal zydowski, jakis pomnik w Belzcu, i ostatnia
                                        umowa podpisana z USA, o ochronie miejsc pamieci, czyli wszystkiego co
                                        zydowskie, zaplaci naturalnie podatnik.
                                        Finansujemy Midrasza, ale brak pieniedzy na "Kurier Wilenski" , ale to masz
                                        gdzies oby "Slowo Zydowskie " sie ukazywalo.

Ta higiena to byla przed wojna na Nalewkach, no coz, juz jej nie ma.Kazdy Zyd
                                        chalaciarz byl czysty i pachnacy , a Polacy brudni.
                                        Ten przyklad podajesz po raz enty i o czym ma to swiadczyc?Ze wszyscy Polacy
                                        sie nie myja?
                                        Az tak nienawidzisz tych brudnych Polakow to co jeszcze robisz w tej Polsce?Po
                                        cholere Ci polskie smrody wachac, po cholere jeczysz tu na tym forum?
                                        Widzisz, sranie na grob dziadka potraktowano jako obelge, ale ty to robisz
                                        prawie w kazdym swoim poscie.Chwalisz sie, ze dziadek ratowal Zydow, ale
                                        uogolniajac wkladasz go do worka z roznymi szmalcownikami..
                                        Wiec chcac nie chcac srasz mu na ten grob.
                                        Coz podciagne troche antysemitow w meczu bo przegrywaja ciagle.
                                        • biedronka24 Jak juz gracie kochani 05.07.04, 19:40
                                          to ustalcie moze co jest ta stawka.
                    • Gość: rachelka Re: Nie inaczej. IP: *.twcny.rr.com 05.07.04, 15:42
                      malo tego pan scan to sie niebezpiecznie rozmnozylam na tym forum,nie wiem czy
                      bedziesz w stanie sledzic moje posty ,bo robi sie ich coraz wiecej:)))uch ta
                      kontrewolucja nigdy nie spi,zupelnie jak wrog ludu
                    • Gość: Wqrwiony2 Dalej - ależ z ciebie bije miłość do Polski i IP: 195.150.115.* 05.07.04, 15:48
                      Polaków... I ty masz czelność pisać o ksenofobii? Ciebie wczoraj wręcz szlag
                      trafiał, ze ja śmiałem wypowiadać się na temat muzyki żydowskiej - zastrzeżona, co?
                      Otóż mylisz się, biedny człowieku - my, Polacy, rozróżniamy Żydów, Izraelczyków
                      i ksenofobów.
                      I kryj się dalej pod "logiem" - Dana jest przynajmnie elementarnie uczciwa i
                      wiadomo, skąd pisze...
                      • Gość: dana33 Re: Dalej - ależ z ciebie bije miłość do Polski i IP: 192.114.44.* 05.07.04, 16:14
                        o jak to ladnie wqrwielski..... 2/3 forum sie loguje..... a tgy cos swojej
                        zgraji nie namawiasz na wylogowanie sie, co? ot i lajdactwo wqurwielszczaka....
                        • Gość: Wqrwiony2 Danuś - nie odwracaj kota ogonem - szacowny IP: 195.150.115.* 05.07.04, 16:21
                          rozmówca raz się zarzeka się, że go Fredzio wyzwał od antysemitów, choć archiwum
                          milczy na ten temat; innym zaś razem pisze w imieniu "polskojęzycznych z
                          zagranicy"; wreszcie deklaruje, ze jest Polakiem i martwi się o ogląd Polski na
                          świecie. Dziwne, że tobie to nie "śmierdzi" - jak niemal wszystko... Aj,
                          zapomniałem, że sojusznika - tak jak Fredzia - własną piersią będziesz broniła...
                          • Gość: dana33 Re: Danuś - nie odwracaj kota ogonem - szacowny IP: 192.114.44.* 05.07.04, 16:30
                            wlasnie, my zydzi bronimy naszych sojusznikow wlasna piersia, a tacy jak ty,
                            mogz swoich sprzedac w dogodnym dla nich momencie. o tym tez wiemy.
                            jak to fredzio mowi, za butelke wodki, to ty bys sprzedal wqrwielski, wlasna
                            zone.
                            • Gość: Wqrwiony2 No to już niezły rynsztok z ciebie bije, Danuś - IP: 195.150.115.* 05.07.04, 16:37
                              coraz wyraźniej widać, jaki szacunek żywisz do Polski i Polaków. Co zaś do
                              sojuszników, to pozwolę sobie żywić odmienne zdanie - gdyby, na przykład Polska
                              zawarła ongiś (a nie było to wykluczone) sojusz z III Rzeszą, nie wyobrażam
                              sobie stania w jednym szeregu z żołdakami z Sonderkommando - a ty?
                      • pan.scan Widzisz , jaki Prawdziwy Polak 05.07.04, 16:33
                        z ciebie wychodzi. Jak ktoś inaczej myśli - Żyd. Bo myślenie musi być jedyne i
                        słuszne - wszystkiemu winien Żyd, a Polak (Prawdziwy) bez zmazy i skazy.
                        I nie ubieraj się w szatki sprawiedliwego i obiektywnego, nieco
                        inteligentniejszy jesteś od tej tu zgrai - to się lepiej kamuflujesz.
                        W 1938 pierwszy byś lagę do łapy wziął na UW.

Wrzuć do wyszukiwarki scan nielogowany, to zaspokoisz swoja ubecką ciekawość.
                        Na aktualnościach, koleś, bo tam z kretynami w dużej mierze walczyliśmy i
                        zrobiliśmy porządek. Oprócz gini i twego kolegi Zawadzkiego.
                        Zajrzysz - dostaniesz w łeb. Jak różne splity, gucie i reszta hołoty.
                        • Gość: wszystkojednokto Re: Widzisz , jaki Prawdziwy Polak IP: *.chello.pl 05.07.04, 16:36
                          co za stek sqrwysyńskich pomówień
                        • gini Re: Widzisz scanie ubeku 05.07.04, 16:38
                          pan.scan napisał:

> z ciebie wychodzi. Jak ktoś inaczej myśli - Żyd. Bo myślenie musi być jedyne
                          i
                          > słuszne - wszystkiemu winien Żyd, a Polak (Prawdziwy) bez zmazy i skazy.
                          > I nie ubieraj się w szatki sprawiedliwego i obiektywnego, nieco
                          > inteligentniejszy jesteś od tej tu zgrai - to się lepiej kamuflujesz.
                          > W 1938 pierwszy byś lagę do łapy wziął na UW.
                          >
                          >
                          > Wrzuć do wyszukiwarki scan nielogowany, to zaspokoisz swoja ubecką ciekawość.
                          > Na aktualnościach, koleś, bo tam z kretynami w dużej mierze walczyliśmy i
                          > zrobiliśmy porządek. Oprócz gini i twego kolegi Zawadzkiego.
                          > Zajrzysz - dostaniesz w łeb. Jak różne splity, gucie i reszta hołoty.

Stosowaliscie ubeckie metody lacznie z wysylaniem faksow z lodzkiej gminy
                          zydowskiej , i wywaliliscie polowe dyskutantow, kazdy kto ma inne poglady to
                          wrog, kazdy kto nie kocha Zydow tak jak scan to wrog.
                          A na Gini za krotkie twoje lapki, ubeku.
                          • gini Re: scanie ubeku 05.07.04, 16:40
                            Piszesz "zrobilismy " to znaczy kto?Scanik i jego zydoubecja forumowa.
                          • pan.scan --------------Ależ droga gini, 05.07.04, 17:23
                            nie turbuj sie gołąbeczko. To, że z tobą rozmawiaja ze 2-3 osoby zawdzięczasz
                            swemu intelektowi. A raczej jego wulkanowi.
                            Trawestując* znane hasło z epoki gierka " jedynym kryterium wartości człowieka
                            jest rozum".
                            Co dajesz dziś "souper"?

*
                            sjp.pwn.pl/haslo.php?id=62817

• gini Re: kierowniku zydoubecji forumowej 05.07.04, 18:02
                              pan.scan napisał:

> nie turbuj sie gołąbeczko. To, że z tobą rozmawiaja ze 2-3 osoby zawdzięczasz
                              > swemu intelektowi. A raczej jego wulkanowi.
                              > Trawestując* znane hasło z epoki gierka " jedynym kryterium wartości
                              człowieka
                              > jest rozum".
                              > Co dajesz dziś "souper"?
                              >
                              > *
                              > sjp.pwn.pl/haslo.php?id=62817
                              >
                              >
                              >
                              Oj rozmawiaja, rozmawiaja scanie,choc tak bardzo zydoubecja sie starala bym
                              zamilkla jak wielu innych.
                              Ty preferujesz wulkan intelektu danutkowy, czy tez danowy, obie siebie warte...
                              Wiec zostawiam Cie w tym milym towarzystwie.

Ciekawe kto slal donosy na Zawadzkiego do kuratorium.
                              • Gość: wszystkojednokto Re: kierowniku zydoubecji forumowej IP: *.chello.pl 05.07.04, 18:26
                                gini napisała
                                > Ciekawe kto slal donosy na Zawadzkiego do kuratorium
                                widzisz gini temu międzyinnymi służy logowanie swoich wypowiedzi na forum,ale
                                pan-scanowi sie wypsnęlo,choc moze on nie widzi niestosowności swoich gróźb.
                                My to mamy we krwi i takie podchody wzbudzaja nasz wstręt
                        • Gość: wqrwiony2 Postrzegasz prawdę przez pryzmat własnych fobii - IP: 195.150.115.* 05.07.04, 17:13
                          skoro już się przyznałeś, nie kręć, proszę...
                          • pan.scan Amen. n/t 05.07.04, 17:24
                • gini Re: Tak się składa, że Dana ma rację. 05.07.04, 15:22
                  pan.scan napisał:

> Zbiorowisko antysemitów, ksenofobów i ćwierćinteligentów. Codziennie odywa
                  się
                  > tu wirtualny pogrom na Danie i Izraelu. W grupie, bo indywidualnie to każdy z
                  > was neptek i gówniarz mający w głowie intelektualną sieczkę. W realu trzeba
                  by
                  > wam miesiąca, a zrobiliście całkiem realny pogrom.
                  > Czerń jest, wqrwiony za szefa, bo wyższe IQ.
                  > To nie tylko polski fenomen, cała Europa wraca do tradycyjnych, antysemickich
                  > korzeni.
                  >

oj wej a ja myslalam, ze to tylko my Polacy z mlekiem matki wyssali tego
                  antysemityzma, a tu prosze cala Europa ma antysemickie korzenie.
                  Widac cos w tym jest , ze Zydow nikt nie lubi.
                  Uprzejmie objasniam, ze wqrwiona na szefa nie jestem bo go nie posiadam.

Krytyka, terrorysty Sharona to jest naturalnie pogrom na Izraelu, a szowinizm
                  Dany jest jak najbardziej ok .dla Scana pana, inteligentnego troszke inaczej.
                  Poza inwektywami zero argumentow jak zwykle scanie panie.
                  Kazdy ktto nie kocha Zydow tak jak ty, to naturalnie antysemita, ksenofob,
                  polglowek i cwiercinteligent.
                  Jestes zalosny, Dana i ty oraz dankapani, sami swoim chamstwem prowokujecie
                  antysemityzm, nie mowiac juz o CW i tym Zuroffie .
                  Zalosny jestes
                  • pan.scan Re: Tak się składa, że Dana ma rację. Ja też. 05.07.04, 15:32
                    Re: Do pollaka jak sie trafi
                    Autor: gini Data: 31.03.2004 23:23

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=11722763

Jeszcze jedna qrwa zboczona.

• tees1 przeczytaj, co napisales 05.07.04, 15:33
                  pan.scan napisał:

> Zbiorowisko antysemitów, ksenofobów i ćwierćinteligentów.

> Codziennie odywa się
                  > tu wirtualny pogrom na Danie i Izraelu.

> W realu trzeba by
                  > wam miesiąca, a zrobiliście całkiem realny pogrom.

> cała Europa wraca do tradycyjnych, antysemickich
                  > korzeni.
                  • pan.scan Re: przeczytaj, co napisales 05.07.04, 16:24
                    - Mam zdjęcia (maj br) z kamienia nagrobnego na bunkrze Anielewicza w centrum
                    Warszawy. Ze stosownym napisem sprajowym. Na zyczenie mogę przesłać. Również
                    nieco innych. Z Łodzi na przykład.

- O odradzającym sie antysemityźmie w Europie na kanwie "zagrożenia Izraela dla
                    pokoju światowego" wg niedawnych badań UE krążą tony literatury. Ostatnio w
                    Polityce i Tyg.Powsz. Wrzuć do wyszukiwarki odpowiednie hasła. W wydawnictwie
                    Ureus w Gdyni kup książkę "DIABEŁ I ŻYDZI - Średniowieczna koncepcja Żyda a
                    współczesny antysemityzm". To o korzeniach i powrocie do nich.

- co do pogromów - wybacz, nie muszę sie spowiadać z moich opinii. Znając nieco
                    historię, mogę domniemywać jakie niesie to za soba skutki.
                    • gini Re: przeczytaj, co napisales 05.07.04, 16:36
                      pan.scan napisał:

> - Mam zdjęcia (maj br) z kamienia nagrobnego na bunkrze Anielewicza w centrum
                      > Warszawy. Ze stosownym napisem sprajowym. Na zyczenie mogę przesłać. Również
                      > nieco innych. Z Łodzi na przykład.
                      >
                      > - O odradzającym sie antysemityźmie w Europie na kanwie "zagrożenia Izraela
                      dla
                      >
                      > pokoju światowego" wg niedawnych badań UE krążą tony literatury.

A co to ma wspolnego z antysemityzmem?Przeciez Izrael to nie wszyscy Zydzi to
                      pierwsze, drugie, polityka Izraela ,na Bliskim Wschodzie, to jest zagrozenie
                      dla pokoju swiatowego, wojna z Irakiem tez Izraelowi byla na reke, coz w tym
                      dziwnego , ze ludzie w Europie, odbieraja dzialania Izraela jako zagrozenie dla
                      pokoju swiatowego.

Ostatnio w
                      > Polityce i Tyg.Powsz. Wrzuć do wyszukiwarki odpowiednie hasła. W
                      wydawnictwie
                      > Ureus w Gdyni kup książkę "DIABEŁ I ŻYDZI - Średniowieczna koncepcja Żyda a
                      > współczesny antysemityzm". To o korzeniach i powrocie do nich.

To nie jest powrot do jakichs antysemickich korzeni, nie wszyscy sa
                      syjonistami, tak jak Ty i wystepujacy tu Zydzi, ludzie patrza na poczynania
                      Izraela pod innym katem, kazda zas krytyke syjoniosci i Zydzi, odbieraja jako
                      antysemityzm i probuja przy pomocy antysemityzmu, kneblowac, nie dopuszczac
                      innego spojrzenia oprocz ich wlasnego.

>
                      > - co do pogromów - wybacz, nie muszę sie spowiadać z moich opinii. Znając
                      nieco
                      >
                      > historię, mogę domniemywać jakie niesie to za soba skutki.
                      >
                      • pan.scan To jak tam było w końcu 05.07.04, 16:43
                        z tą matką i czworgiem dzieći - okupantami? Zabił Mossad, a wojskowi filmowali?

Idź do magla, na cholerę mnie zaczepiasz i pleciesz furt to samo od roku.
                        P.S.
                        Kupiłaś już Hutu-Hutu Grynberga?
                • Gość: Wqrwiony2 Konkrety - proszę o dowody mojej ksenofobii i IP: 195.150.115.* 05.07.04, 15:40
                  antysyjonizmu, albo oczekuję na przeprosiny. Potwierdza się moja opinia o
                  ludziach, kryjących się pod "logowaniem" - wygodnie udawać wiele osób z
                  nierozpoznanego serwera? Potam próbujesz kogoś przekonać o swojej obiektywnej
                  trosce o kulturę... A ja naiwnie uwierzyłem w twoje bajeczki o Fredziu,
                  tymczasem tobie dopiero za którymś razem udało się przełamac swoje opory przed
                  przynaniem, że ten osobnik uprawia antypolską działalność.
                  Nawet w USA mało kto daje sobie "wcisnąć" kłamstwo, ze krytyka wobec Izraela =
                  antysyjonizm - "to se be vrati..."
                  • Gość: dana33 Re: Konkrety - proszę o dowody mojej ksenofobii i IP: 192.114.44.* 05.07.04, 15:56
                    tys to jesli nie ex ubowiec to syn takiego. jakas manie masz z tym logowaniem,
                    lajdaku. dla ciebie kazdy logowany, to potencjalny przestepca.
                    wiec co ty na to, ze logowany tomek44 to ja?
                    • Gość: Wqrwiony2 Ubecka przeszłość - jak widzę - stanowi bolesną IP: 195.150.115.* 05.07.04, 16:01
                      zadrę na twoim życiorysie. Ja zaś po prostu sam gram fair i lubię wiedzieć, z
                      kim rozmawiam.
                      Nie rozśmieszaj mnie - różnica poziomu jest tak drastyczna, że nawet po
                      reedukacji nie mogłabyś odgrywać Tomka - poza tym on też pisze z otwartego I.P.
                      • Gość: dana33 Re: Ubecka przeszłość - jak widzę - stanowi boles IP: 192.114.44.* 05.07.04, 16:32
                        ales mnie ubawil teraz, tomek zdaje sie tez w majtki zrobil ze smiechu...
                        oj, wqrwielski, ales ty glupek...
                        jak mnie kiedys naprawde szlag trafi na ciebie, to jeszcze ci powiem cos, co od
                        razu wywola u ciebie atak serca...
                        • Gość: Wqrwiony2 Cieszę się, że cię rozbawiłem - poczucie humoru IP: 195.150.115.* 05.07.04, 16:38
                          to ważna rzecz w dzisiejszym świecie - jakże przepojonym nienawiścią...
      • Gość: dana33 Re: bardzo prawdziwe stwierdzenie.... IP: 192.114.44.* 05.07.04, 14:42
        rachelko szmatelko, ty tez czytac nie umiesz, czy co? wyraznie napisalam, ze
        zaczelam na was bluzgac po roku bycia uprzjemna. ty juz wpadlas w ten drugi
        rok. wiec nie oczekuj, ze bede uprzejma dla takiej jak ty szmatelki, ktora
        pisze o moim narodzie i moim kraju jak pisze. ty szmatelko, nawet jeden raz nie
        probowalas byc objektywna, tak ze spadaj tutaj ze swoim placzem. litosci we
        mnie nie znajdziesz, nu, moze troche dla twojego prymitywizmu....ten
        rzeczywiscie wart litosci.
        • Gość: Wqrwiony2 Biedna - świat ją skrzywdził! Nikt cię na forum IP: 195.150.115.* 05.07.04, 15:10
          nie zatrzymuje, Danuś. Skoro zaś czerpisz z tego podejrzaną przyjemność,
          nieodparcie kojarzącą się z krzyżówką sado-masochizmu oraz ekshibicjonizmu, nie
          narzekaj, że rzeczywistość cię zdeprawowała, to bowiem wystawia niechlubną
          cenzurkę twojemu charakterowi - coż mamy zatem sądzić o kobiecie - matce
          dorosłych już dzieci, która w ciągu roku tak gwałtownie się zmieniła? sądzę,
          Danuś, że raczej przeważyło twoje prawdziwe ja...
          • Gość: dana33 Re: Biedna - świat ją skrzywdził! Nikt cię na for IP: 192.114.44.* 05.07.04, 15:38
            alez wqrwielski, nie mam zludzen, ze mnie tutaj nikt nie zatrzymuje. tylko
            widzisz, ja sama dzisiaj w tym drugim roku zaczynam nabierac przyjemnosci bycia
            na forum. w pierwszym roku szukalam linkow, pytalam, interesowalam sie, zeby
            dac wam jak najprawdziwsze i najdokladniejsze odpowiedzi. a dzisiaj to juz nie
            trace tyle czasu i jak widze, ze moge gdzies dolozyc, to dokladam, i cala
            przyjemnosc po mojej stronie. wysilac dla was wiecej sie nie bede. zostawajcie
            przy swojej prawdzie. bogu dzieki, ze nie jestescie przedstawicielami ani
            polski ani polakow, nawet jak mieszkacie tam. a co ty myslisz o moim
            charakterku i jaka mu cenzurke wystawisz, to, ja cie pardon, wqrwielski, jak to
            ladnie mowi po rosyjsku, mnie to do sraki.
            • Gość: Wqrwiony2 Zatem nie płacz, tylko rozmawiaj normalnie - a IP: 195.150.115.* 05.07.04, 15:57
              jeśli nie potrafisz bez wulgaryzmów i nienawiści, to nie miej potem pretensji,
              że tak, a nie inaczej cię widzą. Nie mamy tutaj ani twojego chwalebnego - i
              niewątpliwie walecznego - życiorysu; nie dysponujemy także zdjęciem (jeśli
              pamiętasz, to nie ja podałem link do tamtego zdjęcia z grubą babą - ale pewnie
              zwalisz na mnie - jak zawsze...) twojej nadobnej osoby. Co więcej - nawet
              niespecjalnie to kogokolwiek interesuje. Jedyne, czym dysponujemy, to twoje
              wypowiedzi, wulgarne zagrywki, prymitywnie kąśliwe epitety, zapiekła nienawiść,
              pogarda i ksenofobia.
              Wyobraźnia podsuwa nieciekawy obraz - i nie ma on niczego wspólnego z faktem, że
              jesteś Żydówką - ten argument działał jedynie na Niemców i - zdaje się - nawet
              oni zaczynają mieć dość. Danuś - nie jesteś "wybraną" odgórnie - jesteś jedynie
              rezultatem swoich własnych wyborów...
              • Gość: dana33 Re: Zatem nie płacz, tylko rozmawiaj normalnie - IP: 192.114.44.* 05.07.04, 16:17
                ah, ah, petaku, co ja bym zrobila bez twoich nauk?
                • Gość: Wqrwiony2 Obawiam się, ze to samo, Danuś, poziom towjej IP: 195.150.115.* 05.07.04, 16:31
                  kultury bowiem - w połaczeniu z zastanawiającą, przyznam, nienawiścią - nie daje
                  bowiem asumptu do przypuszczeń, abyś była otwarta na dyskusję...
                  • Gość: dana33 Re: Obawiam się, ze to samo, Danuś, poziom towjej IP: 192.114.44.* 05.07.04, 17:09
                    nu, wqrwielski, nie uzurpuj sobie, zes ty taki wazny, zebym cie nienawidzila.
                    tys mi kompletnie obojetny, nie ziebi nie parzy, ot takie nic.
                    • Gość: Wqrwiony2 Nawet nie wiesz, Danuś, jak mnie zraniłaś - po IP: 195.150.115.* 05.07.04, 17:17
                      prostu zrównałaś moje "ego" z ziemią - jak mogłaś? Już nawet na twoją nienawiść
                      nie zasługuję...
                      A serio, Danuś, to chyba powinnaś przemyśleć swój system wartości, skoro tak
                      wysoko cenisz nienawiść...
                • Gość: ANka Abstrahujac od statystyk Pana Scana IP: *.ifn-magdeburg.de 05.07.04, 17:35
                  i jego ulubionych tekstow antypolskich o mydle w swiecie sztuki,
                  bo pewnie kwestie kanalizacji artystow nie interesuja, zgadzam sie z toba dano
                  calkowicie, ze osoby wylewajace tu na forum swa nienawisc moglyby sie zajac
                  bardziej praktycznie poprawa swojego losu, zamiast uzalaniem sie i wylewaniem
                  brudu na innych. Jak maja czas na bluzgi, znaczy sie wiedzie im sie lepiej, niz
                  czesci glodujacych Polakow.
                  A dla Pana Scana dodam, ze w wielu kwestiach wielokrotnie juz sie okazalo ze
                  bolaczka Polakow sa bynajmniej nie braki w wiedzy ogolnej, historiim matematyce
                  a braki w podstawowych, banalnych w gruncie rzeczy umiejetnosciach jezykowych,
                  braki w agresywnym podejsciu do zycia i odwadze. Polacy zaufajcie sobie.
                  Uwierzcie ze tylko troche wysilku kosztuje zmiana waszej pozycji na zachodzie,
                  bo wiedza w zakresie wielu dziedzin przerastacie niejednego europejczyka.
                  Wystarczy swiadomosc ze nie mozna uciec przez aktywnoscia polityczna, ze nie ma
                  czegos takiego jak zle urzedy i dobrzy ludzie, ze trzeba trzymac sie zasad i
                  zadac ich przestrzegania przez wszystkich - urzednikow, politykow, policjantow,
                  kierowcow i nauczycieli. Tylko tak sie buduje swoj kraj, a bez aktywnosci w tej
                  dziedzinie nie mozna liczyc na to ze bedzie lepiej. I jeszcze jedno - nie
                  sluchajcie tych co wam mowia gdzie macie glosowac na kogo itd- jglosujcie na
                  tych na ktorych uwazajcie - baczcie tylko skad bierze sie wasze zdanie i czy na
                  pewno je macie. Usciski dla wszystkich Polakow niezaleznie od pochodzenia i
                  wyksztalcenia.
                  Biedronka 24
      • Gość: geo Prawda w oczy kole IP: *.165.102.173.Dial1.Detroit1.Level3.net 05.07.04, 14:51
        Dana, kazdy narod ma swoje wady czy przywary, ktorych innych moga razic.
        Siegajac wstecz, mozna latwo zauwazyc ze zydow jednak w zadnym panstwie nie
        cierpiano.Przepedzono ich z wielu krajow; o Niemcach nie wspomijajac.
        Dlaczego? Gdyz wczesniej czy pozniej dochodzili miejscowi, ze zydzi daza do
        kontrolowania ich panstwa.Glownym celem w zyciu zydow jest mamona i kontrola.
        Na tutejszym forum ludzie wyrazaja swoje emocje. Jedni zachowuja sie
        kulturalnie i owijaja rzeczy w bawelne, inni sa dosadniejsi i wala prosto z
        mostu. Tak jak czuja. Widza, jak Isrel morduje palestynczykow, jak miesza i
        sieje ferment na swiecie - wiec tu, na forum, wyrazaja swoja opinie.
        • Gość: dana33 Re: Prawda w oczy kole IP: 192.114.44.* 05.07.04, 14:55
          alez oczywiscie, einstein mial w glowie tylko kontrolowanie mamony, tuwim o
          niczym innym nie myslal, tylko o kontrolowaniu panstwem, mendelsohn uwazal, ze
          mamona i rzad to najlepiej razem....

prywmitywne myslenie pozostaje prymitywnym mysleniem. u ciebie geo tez.
          • Gość: geo Re: Prawda w oczy kole IP: *.165.102.173.Dial1.Detroit1.Level3.net 05.07.04, 15:15
            hahahahaha zawsze jest tak
            ktos nie ma argumentow, zaczyna wyzywac: jak"prymitywne myslenie itd.
            Po prostu Dana, otworz oczy, poczytaj, posluchaj co caly swiat o was mysli,
            co wy tu na tym swiecie ile zla czynicie.
            Wtedy mozemy porozmawiac; na razie tylko paszkwile i wyzwiska piszesz.
            Jestes TY prymitywna w swoim mysleniu; a moze rzad isrelski ci placi za twoje
            wypociny na tym forum?
            • Gość: dana33 Re: Prawda w oczy kole IP: 192.114.44.* 05.07.04, 15:40
              ciucius, ja wiem dokladnie, co swiat mysli o nas. swiat nie zapomina informowac
              nas o tym dzien w dzien.
              ale z calego serca radze ci poczytac, posluchac, co swiat mysli o polakach
              twojego typu.
            • Gość: Tomek44 Re: Prawda w oczy kole IP: 5.5R* / 83.130.128.* 05.07.04, 15:47
              Posluchaj geo. Ja nie jestem anypolonusem, a odwrotnie, ale kiedy juz mowa o
              Zydach, to poczytaj co sie mowi i pisze o Polakach. Bynajmniej nie Zydzi
              wysmiewaja sie z glupoty Polakow. Tak widza Polske na swiecie. Kojarzy sie z
              glupota, pijanstwem i zacofaniem. Na ktorym miejscu obecnie uplasowala sie
              Polska po wejsciu do Unii? Nawet kraje, ktore byly daleko w tyle, przescignely
              Polske. Mam na mysli Slowacje i kraje nadbaltyckie. Wiesz dlaczego duze
              korporacje wycofyja sie z Polski? Bo zmarnowala pieniadze, bo nie wybudowala
              drog, a drogi to najwazniejszy problem w wejsciu obcego rynku do Polski.Nie ma
              infrastruktury. Kto bedzie jezdzil tymi koleinami? I nie tylko to. Zobacz co
              sie dzieje. Taka widzi sie Polske w swiecie. Ja to wiem, bo mam dosc duze
              kontakty.
              Wiec nie porownuj nas do Polakow. Oba narody jada na tym samym wozku. My, bo
              zabilismy Pana Jezusa, a Polacy, bo Pan Bog odebral im rozum. Tak to widzi
              swiat.
              • biedronka24 Tomku mylisz sie- absolutnie nie masz racji 05.07.04, 18:16
                wrecz przeciwnie. Pojedz do ossich. Zobaczysz co to brud i pijanstwo. A tak - na
                ulicach. Gdyby nie to ze jest obowiazek sprzatania ulic przez gospodarzy..
                Aaa i pojedz do Irlandii. Przenocuj gdzies w niedrogim hoteliku i....uwazaj na
                odchody ludzkie w korytarzach...
                Tomku - gdzie ty zyjesz?
                Nie masz pojecia jak jest w tej pieknej EUROPIE?
                To co Polakow rozni to przede wszystkim nieswiadomosc swojego wplywu na to co
                sie dzieje i konsekwencji. Oraz naiwna wiara w mozliwosc istnienia czegos
                takiego jak bezinteresownosc ze strony innych ludzi. Pod wieloma innymi
                wzgledami sa bynajmniej nie gorsi niz przecietny europejczyk.
          • perry.perry Dana! 05.07.04, 16:07
            Wlasnie przeczytalem ten zalacznik Katarzyny.
            Przeciez ten Geo i cala mirmilowska reszta ilustruje wlasnie glowna teze tego
            artykulu. Jeszcze raz powtarzam moje niezmienne pytanie: czy nie czas
            pozostawic to szambo Polakow. Niech sie popisuja!
            Dlugonosy Zydek Parchaty ktory dazy tylko za mamon i kontrola swiata!
            • Gość: Wqrwiony2 "szambo Polaków", mości nie-ksenofobie? IP: 195.150.115.* 05.07.04, 16:27
              Dziękuję za zilustrowanie problemu...
            • Gość: dana33 do perry.perry IP: 192.114.44.* 05.07.04, 16:34
              nu, dlatego sie wlasnie wqrwielski & co tak wsciekl, ty farsztejst?
              a dlaczego chcesz zebym stracila the best show in town? i to jeszcze za darmo???
              • Gość: Wqrwiony2 I tutaj się mylisz, mości panno - spektaklu to IP: 195.150.115.* 05.07.04, 16:41
                nikt inny, jak ty mi właśnie dostarczasz - ale nie powiem, żeby obserwowanie,
                jak nisko potrafi upaść człowiek pod brzemieniem nienawiści, sprawiało mi
                przyjemność...
                • Gość: dana33 Re: I tutaj się mylisz, mości panno - spektaklu t IP: 192.114.44.* 05.07.04, 16:53
                  prawda? ja tez zaluje, jak ty nisko upadles... nu, ale ty to juz sie nikak nie
                  podniesiesz...
                  • Gość: Wqrwiony2 Ale czy panience z dobrego domu aby przystoi IP: 195.150.115.* 05.07.04, 16:59
                    tak "w parterze" z nieznanym ksenofobem? No, nie wiem...
                    • Gość: dana33 Re: Ale czy panience z dobrego domu aby przystoi IP: 192.114.44.* 05.07.04, 17:18
                      glupi tez jestes? bo myslalam, ze parszywy antysemita tylko i cham. nie
                      myslalam, ze tez glupi.
                      • Gość: Wqrwiony2 "parszywy antysemita", "cham" - czekam na dalsze IP: 195.150.115.* 05.07.04, 17:20
                        wyczyny, Danuś. Ja już teraz rozumiem, dlaczego ty dzieci polskiego nie uczysz -
                        ja też bym się wstydził, gdyby przeczytały, co rodzice potrafią wypisywać...
                      • biedronka24 Dano nade wszystko zaden Polak 05.07.04, 18:07
                        zaden reprezentatywny. Poznam Cie z moim mezem. Jemu tu wszyscy sie klaniaja:)
                        Kompletnie nie wiemy dlaczego ale sie klaniaja. A wszystkie panie slodko sie
                        usmiechaja....
                        Daruj sobie tego gamonia. To gamon i nie warto o niego strzepic jezyka.
                        • Gość: Wqrwiony2 Ależ oczywiście - jedynie Polki, które nienawidzą IP: 195.150.115.* 05.07.04, 18:14
                          Arabów, mogą się tak dobrze zrozumieć z Daną...
                          • biedronka24 Jeszcze czegos zapomnialam przekazac 05.07.04, 18:18
                            ale to moj maz powie. To znaczy tym - co to maja odwage. Nie tchorzom. A
                            mianowicie ze duzo bardziej niz przecietny Polak nie mam nic przeciwko Arabom i
                            jakiejkolwiek nacji. Moze dlatego ze cale zycie bardzo wiele podrozowalam i
                            nauczylam sie od mojego taty fascynacji innymi kulturami. Ale nie za cene swojej
                            i swojego prawa do normalnego zycia.
                            • Gość: Wqrwiony2 Ty się przeciętnym Polakiem nie zasłaniaj, IP: 195.150.115.* 05.07.04, 18:21
                              całkiem niedawno bowiem ziałaś otwartą nienawiścią do Arabów. Kłamstwo ma
                              kruciutkie nogi.
                            • biedronka24 A chamow nie lubia wszystkie Polki 05.07.04, 18:23
                              Jesli to co pan soba reprezentuje to arabskie jest- to szczerze wspolczuje.
                              Ciekawe czy rodacy sa wobec tego podobnego zdania. Reszte bedzie musial Pan
                              ustalac z moim mezem lub powietrzem. Ach ustalilismy z nim (moim mezem) ze moja
                              cena to 50 wielbladow za samo rozpoczecie dyskusji. W przypadku zerwania rozmow
                              ten wklad przepada. Ja pokladam calkowite zaufanie w mezu. Co mam nadzieje
                              wyrazam niniejszym wystarczajaco jasno nawet dla mowiacych osiolow. No chyba ze
                              jestes tchorzem na co tak jakby wyglada.
                              I to byloby na tyle by wyrazic moje zdanie na temat reprezentatywnosci zwierzat
                              z Azji wsrod mezczyzn w Polsce. Sadze ze pojawianie sie ich sporadycznie w
                              spoleczenstwie nawet polskim o niczym nie musi przesadzac.
                              • Gość: Wqrwiony2 Już słyszę to popiskiwanie podtarzałej florci - IP: 195.150.115.* 05.07.04, 18:28
                                ostrożnie - ponoć nadmierna afektacja prowadzić może do astmy...
                                A te 50 wielbłądów to było w latach 70-tych? Nie zdawaluowałaś się od tego czasu
                                aby?
                              • Gość: wszystkojednokto Re: A chamow nie lubia wszystkie Polki IP: *.chello.pl 05.07.04, 18:30
                                anka,kobieta,która ma choc trochę poczucia własnej wartości nie podpiera sie w
                                co drudim zdaniu własnym mężem jak proteza
                                • biedronka24 to zart :) 05.07.04, 18:33
                                  Przepraszam - chetnie wyjasnie- taka zabawa. Jesli ktos nie umie myslec inaczej
                                  o kobiecie jak przez pryzmat jej meza to tak nalezy z nim rozmawiac. Wie Pan
                                  tego sie przy okazji moich podrozy nauczylam. Jesli ktos zyczy sobie by tak sie
                                  do nieg o zwracac i taki jest system jego wartosci to czemu nie? :))))
                                  Ja z tym czlowiekiem o tym nicku juz wogole nie zamierzam powaznie rozmawiac.
                                  Zdazylo mi sie to pare razy- moj blad.
                                  • biedronka24 A na 50 wielbladow 05.07.04, 18:35
                                    to niewielu ksiazat berberyjskich stac :).
                                    Poza tym my mamy jeszcze wymagania co do charakteru :)))))
                                    No i musza byc ujezdzone...Zadnych ´zrebiat´.
                                    • biedronka24 strategia koczownikow 05.07.04, 18:42
                                      to taka strategia w ktorej ma sie duzo dzieci, czesto wiele kobiet, i ´ruchomy
                                      dobytek´. W tej strategii istotna funkcje pelni ´honor´ jako biologiczny
                                      wykladnik przenoszenia ´genow´ ojca.
                                      Sa takie kultury w ktorych strategia koczownicza przez wiele pokolen bierze gore
                                      nad strategia osiadla. Wspolistnienie tych dwoch strategii jest prawie
                                      niemozliwe. W kazdym niemal przypadku jesli mamy spolecznosci stosujace jedna
                                      albo druga strategie pojawienie sie w jej najblizszym otoczeniu spolecznosci
                                      stosujacej ta druga stanowi zagrozenie. Prosze mi inaczej wyjasnic jak to jest
                                      iz sa kultury, ktore przez setki pokolen prawie nie zmienily swojego sposobu
                                      zycia pomimo kontaktow z innymi kulturami.
                                      Jest jeszcze jedno. Strategia koczownicza to prawie zawsze eksploatacja i
                                      wyniszczanie. Strategia osiadla wymusza oszczedne gospodarowanie zasobami
                                      przyrody i planowanie przyszlosci.
    • gini Re: bardzo prawdziwe stwierdzenie.... 05.07.04, 15:26

> "Od paru lat istnieje taka przestrzeń zbiorowa, w której możemy przejrzeć
      > się - i zadrżeć, uświadamiając sobie, wśród kogo żyjemy. To dyskusyjne fora
      > internetowe, przepełnione bluzgami, wulgarnością, a przede wszystkim
      > wszechogarniającą agresją.

Zydowska placzko, ile razy atakowalas po chamsku i ublizalas ludziom, ile razy
      zwracalo ci sie uwage, ale jak zwykle otwierasz twarz, kiedy dostaje sie tobie,
      jak ty rozdzielasz inwektywy to jest ok bos ty z narodu wybranego i uwazasz, ze
      ci wolno.

>
      > Zjawisko to jest słabo opisane, bo i budzi pewną bezradność. Uczestnicy nie
      > są oczywiście reprezentatywną próbką pozwalającą snuć uogólnienia o
      > społeczeństwie, nie są jednak również marginesem, którego zachowania nie mają
      > znaczenia dla jakości międzyludzkich relacji.

Ja caly czas mam nadzieje, ze wszyscy Zydzi nie sa tacy jak ci forumowi.

>
      > To zbiór osób posiadających komputer, umiejących się nim posługiwać - czyli
      > wyposażonych w jakąś kompetencję, choćby cywilizacyjną. Ludzi, którzy
      > korzystając z anonimowości i nie obawiając się reakcji otoczenia, wylewają z
      > siebie złość, frustrację i chamstwo."
      > serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34591,2162209.html

Piszesz o sobie, o swoich chamskich atakach na ludzi, majacych inne poglady niz
      ty, dobrze, ze myslisz samokrytycznie.
      • Gość: Tomek44 do Dany33 IP: 83.130.128.* 05.07.04, 15:34
        gini, jak zwykle dala popis swojej gazetowej inteligencji.
        Z nikim sie tak "dobrze" nie dyskutuje jak z ta sfrustrowana baba.
        Mam nadzieje, ze ja Dana olejesz.

• Gość: dana33 Re: do Dany33 IP: 192.114.44.* 05.07.04, 16:03
          wlasnie im powiedzialam prawde, ze ty logowany i ja nie logowana, to jedna i ta
          sama osoba. juz przestaje pisac sama do siebie... :)

wqrwielski tutaj ma manie ubeka, podejrzewa kazdego, kto sie loguje... fajnie,
          nie? taka wiara polaka w polaka.... nieograniczone zaufanie do ziomka....
          nu, usmiac sie z nich mozna, to prawda...
          • Gość: wszystkojednokto Re: do Dany33 IP: *.chello.pl 05.07.04, 16:07
            A gdzie tu masz do cholery jakiegoś logowanego Tomka!!!
            • Gość: Wqrwiony2 Jeśli nie urazi to twoich delikatych uczuć, Danuś IP: 195.150.115.* 05.07.04, 16:24
              dołączam się to tej prośby...
            • Gość: dana33 Re: do Dany33 IP: 192.114.44.* 05.07.04, 16:35
              ha ha ha, tego to ja wat przynajmniej teraz nie zdradze....
              ciut przyjemnosci tez chce miec...
      • Gość: dana33 Re: bardzo prawdziwe stwierdzenie.... IP: 192.114.44.* 05.07.04, 16:01
        ciucka polsko-antysemicka. to nie moja slowa, tylko waszego ksiedza, kretynko.
        no i analfabetka tez jestes, czytac nie umiesz tego, co ja pisze: napisalam o
        pierwszym roku. a w drugim to owszem, teraz wam dowalam prawie tak samo jak wy
        mnie. zacznij pyskowac, jak ci napisze, ze jestes stara, antysemicka kurwa z
        tlusta dupa i ze ci brakuje nocnych przyjemnosci i dosle ci to zdjecie, ktore
        jeden z was mi dosylal kilka razy: miske pelna penisow. jak ci cos takiego
        napisze, i reszcie oddam doslownie to co do mnie pisali, to dopiero wtedy
        bedziemy kwita, farsztejst, ciucka?
        • gini Re: hej hej zydowska placzko 05.07.04, 16:14

> ciucka polsko-antysemicka. to nie moja slowa, tylko waszego ksiedza, kretynko.
          > no i analfabetka tez jestes, czytac nie umiesz tego, co ja pisze: napisalam o
          > pierwszym roku. a w drugim to owszem, teraz wam dowalam prawie tak samo jak
          wy
          > mnie. zacznij pyskowac, jak ci napisze, ze jestes stara, antysemicka kurwa z
          > tlusta dupa i ze ci brakuje nocnych przyjemnosci i dosle ci to zdjecie, ktore
          > jeden z was mi dosylal kilka razy: miske pelna penisow. jak ci cos takiego
          > napisze, i reszcie oddam doslownie to co do mnie pisali, to dopiero wtedy
          > bedziemy kwita, farsztejst, ciucka?

Skoro sama lubisz ludziom dolozyc, to po co lzy lejesz po raz kolejny na temat
          chamstwa.
          buuu, ublizaja mi antysemity wstretne...
          buuu kropka ratuj, bo Zydowke bijom!!!
          buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
          • Gość: dana33 Re: hej hej zydowska placzko IP: 192.114.44.* 05.07.04, 16:36
            ja leje lzy???????????????????? nu, moze, ze smiechu nad wami...
            zgraji na takim poziomie moralnym to trudno znalezc naraz....
    • Gość: babariba dobrze by było, zeby ci różni, którzy... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 05.07.04, 15:52
      z forumów różnych korzystają - elementarny dystans mieli do tego, co pisują tu. I żeby nawet najbardziej nawet skrajne opinie nie były stąd cięte.
      Bo skąd się Dana dowie, ilu jest antysemitów w Polsce na przykład, jak mnie tu nie będzie...
      Ja bym 'ciął' tych wszystkich, którzy 'zawodowo', albo 'etatowo' przedstawiają tu pewne poglądy. Bo to jest nadużycie pop prostu... I złodziejstwo
      • Gość: dana33 Re: dobrze by było, zeby ci różni, którzy... IP: 192.114.44.* 05.07.04, 16:20
        fajno, to kto wg ciebie przedstawia tutaj swoje poglady etatowo i zawodowo?
        • Gość: Wqrwiony2 "Uderz w stół, a nożyce się odezwą", Danuś... IP: 195.150.115.* 05.07.04, 16:24
          • Gość: dana33 Re: "Uderz w stół, a nożyce się odezwą", Danuś... IP: 192.114.44.* 05.07.04, 16:37
            jasne, wqrwielski, to jeszcze jedna z twoich prawd..... nu, i oni mi tyle
            place, ze nazywam sie teraz rothschild.
            • Gość: Wqrwiony2 Nie, Danuś - ja ciebię cytuję - sama tak dzisiaj IP: 195.150.115.* 05.07.04, 16:43
              napisałaś - mądre przysłowie, trzeba przyznać...
    • Gość: Tomek44 Re: bardzo prawdziwe stwierdzenie.... IP: 5.5R* / 83.130.128.* 05.07.04, 16:31
      Wycofuje sie z tego watka, bo zaczely ponosic mnie emocje, a wtedy jak to widac
      powyzej ludzie wyciagaja argumenty i uderzaja ponizej pasa. Czesto nie myslac
      tak, jak to pisza.
      Co mam zrobic? Boli mnie napadanie na Polakow, bo to ja i boli mnie napadanie
      na Zydow, bo to tez ja. Jednak za nim cos napiszecie o Izraelu, to porzadnie
      sie zastanowcie.
      Nasze dane sa takie:
      75% zabitych Izraelczykow w ostatnim czasie to cywile
      co 4 na 1000 Arabow z wschodniej Jerozolimy byl zamieszany w terror
      nie bylo ani jednego terrorysty samobojcy ze wschodniej Jerozolimy
      60% aktow terrorystycznych bylo w Jerozolimie
      w ciagu 1,5 roku zatrzymano 4800 terrorystow gotowych do akcji, zabito 880
      w ciagu 05 roku zatrzymano 38 terrorystow samobojcow z pasami dynamitu na ciele
      w drodze do Jerozolimy
      od czasu zbudowania plotu-muru nie przeszedl zaden terrorysta z terenow
      Szomronu, z ktorego wychodzilo najwiecej terrorystow samobojcow.
      Ilekroc chcemy podpisywac umowy pokojowe, zaczynaja sie ataki ze strony
      skrajnych organizacji terrorystycznych. Ostatnio zabilismy kilku terrorystow w
      miasteczku palestynskim i miasteczko swietowalo, bo uwolnilo sie od tych
      bydlakow, ktorzy rowniez terroryzowali i mordowali wlasna "nieposluszna"
      spolecznosc.
      Terror mozna powstrzymac, ale tylko jedna metoda, czy sie to podoba takim gini
      i innym czy nie.
      Nie pisze o zabitych cywilach palestynskich, bo zrobia to inni. To jest wojna
      wywolana nie przez nas, ale boli mnie wiadomosc o kazdym zabitym dziecku
      palestynskim, jak i o kazdym naszym.
      Wiecej na tym watku nie odpowiem. Zazwyczaj panuje nad emocjami, ale czasami
      mnie ponosi.
      • Gość: dana33 Re: bardzo prawdziwe stwierdzenie.... IP: 192.114.44.* 05.07.04, 16:43
        nic tomeczku sie martw, kochanie, ja sobie teraz zrobie przerwe na zasluzony
        odpoczynek, a potem sprawdze to te wqrwielskie tutaj wymyslily z nowych prawd,
        i juz im doloze za ciebie i za siebie.
        • Gość: Wqrwiony2 Ty się, Danuś, chyba nigdy niczego nie nauczysz... IP: 195.150.115.* 05.07.04, 16:56
          A ja, naiwny, myślałem, że to Polska była "Chrystusem narodów" (jak twierdził
          pewien wieszcz narodowy...), tymczasem to ty podjęłaś się tego szczytnego zadania...
          "wqrwielkim", jak to z właściwą sobie delikatnością ujęłaś, bądź łaskawa
          "dokładać" od siebie, a nie w imieniu Żydów całego świata - twoja to bowiem
          postawa wobec innych ludzi budzi mój sprzeciw, a nie pochodzenie. Ale ty lubisz
          wrzucać do jednego worka tych wszystkich, którzy przed tobą nie padają na kolana...
      • Gość: Wqrwiony2 Różnimy się w ocenie konfliktu palestyńsko- IP: 195.150.115.* 05.07.04, 16:51
        izraelskiego, ale na tym wątku i tak nie ma sensu rozmowa na jego temat - emocje
        za bardzo się rozbuchały i raczej niczego nie osiągnęlibyśmy.
        Szanuję jednak kulturę, która nie pozwala ci dłużej tutaj pozostawać. Osobiste
        antypatie jednych nakładają się na etniczne fobie innych. Zważ jeno, że zaczęło
        się od piętnowania przez Danę kultury innych - choć sama ma sporo "za uszami".

Dziękuję za zdanie:
        "Co mam zrobic? Boli mnie napadanie na Polakow, bo to ja i boli mnie napadanie
        na Zydow, bo to tez ja".
        Pozdrawiam
        wqrwiony2
      • Gość: wszystkojednokto Re: bardzo prawdziwe stwierdzenie.... IP: *.chello.pl 05.07.04, 17:09
        No to teraz ja coś napisze od siebie.Kiedy zagościłem na tym forum mialem
        calkiem ugruntowane przekonania wyniesione z domu rodzinnego i z wlasnych
        przemyśleń.Dotyczyły one Żydow,ich wkladu w kulturę narodową(to wiadomosci
        wyniesione ze szkoly)ich wspolzycia na ziemiach polskich(tu się mogłem oprzeć
        na pelnych sentymentu wspomnieniach moich rodziców)Dotyczyly one równiez
        kwestii samego bytu państwa Izrael,jego prawa do istnienia i jego walki o
        przetrwanie.Uważalem,że to kwestia również polskiej racji stanu,i kwestia
        naszych sentymentów,bo przecież oni w jakiś sposob tez sa nasi,swoi,stąd są ich
        korzenie,polskim jezykiem władaja.Tych pokladow
        nienawiści,złośliwości,szadenfrojde,braku zrozumienia,tolerancji dla
        jaknajbardziej skrajnych opini muszę przyznać,że się nie spodziewałem.
        Może internet to lustro na gościńcu,może wentyl bezpieczeństwa dla różnych
        skrajnych poglądów.
        Dla mnie ma jednoznaczną wartość.Pozbawil mnie iluzji,wyleczył z naiwności
        pokazal niezakamuflowana polityczną poprawnością prawdę.
        • Gość: dana33 Re: bardzo prawdziwe stwierdzenie.... IP: 192.114.44.* 05.07.04, 17:16
          alez ja sie z toba zgadzam..... z kazdym slowem......
          jak ja tu weszlam, to weszlam, bo myslalam tak samo, bo uwazalam, ze informacje
          podawana o nas i israelu nie sa dokladne, nie sa objektywne, jak to
          dziennikarze wlasnie. weszlam tu, bo uwazalam i uwazam, ze jestem nie tylko
          zydowka ale i polka i kiedys bylam najpierw polka a potem zydowka. ale jak
          piszesz sam, po pierwszym roku pozbylam sie iluzji, przynajmniej co czesci
          forumowiczow. ale w porownaniu z toba, ja nie stracilam wiary w polske i
          polakow jako ogol. sa normalni, sa porzadni, sa mili, sa serdeczni. wqrwielski
          & co, to naprawde nie polska i nie polacy.
          • Gość: Wqrwiony2 Jako wierny czytelnik twoich wypowiedz, Danuś IP: 195.150.115.* 05.07.04, 17:24
            muszę przeznać, że przechodzisz sama siebie w zakłamaniu. Prawdą jest jedynie
            to, że przez długi czas nie używałaś wulgaryzmów, natomiast reszta to czczy
            wymysł. Nagłą przemianę ująłbym nieco inaczej, Danuś - po prostu do białej
            gorączki doprowadzają cię ludzie, których nie udało ci się "urobić" na swoją
            modłę - mimo początkowych nadziei...
          • Gość: wszystkojednokto Re: bardzo prawdziwe stwierdzenie.... IP: *.chello.pl 05.07.04, 17:24
            przeczytalem co tu qrwa splodzilem i zanim coś dodam,chce jeszcze raz
            podkreślić,ze nie na swoich rodakach sie zawiodłem ale na tych rodakach
            narodowości żydowskiej,Dana,bo to jest byćmoże niejasne w moim poście
            • Gość: ANka Czyli ze, ma pan swoich rodakow za wqrwielskich?. IP: *.ifn-magdeburg.de 05.07.04, 17:42
              Bo ja na tym forum poznalam juz z pana strony: Goldbauma, Mirmilka,
              Wqurwielskiego. Kazdy jeden tak samo ´szarmancki´. Musze przyznac ze w zyciu
              realnym z podobnym zachowaniem ze strony Polakow spotkalam sie moze ze 2 razy.
              Jezeli taka statystyka Pana zadowala to wspolczuje. Prosze jednak wziac pod
              uwage spojrzenie kobiety na osobnikow z tego forum. Moze sie przydac- tak sadze.
              • Gość: Wqrwiony2 Jeśli ktoś jest takim zapiekłym rasistą, jak ty, IP: 195.150.115.* 05.07.04, 17:45
                Nie powinien się spodziewać róż rzucanych pod nogi...
                • Gość: ANka Jak ci napisal Tomek IP: *.ifn-magdeburg.de 05.07.04, 17:52
                  dobrze zrobiloby ci nauczenie sie do czego sluzy forum. Nie sadze by moglo
                  sluzyc nawet budowaniu opinii o konkretnej osobie. Poniewaz zakladam iz nie jest
                  mozliwe by w realnym zyciu mogl istniec taki glupek jak ty- udajacy milosnika
                  kobiet przy reprezentowaniu opinii wybitnie antyfeministycznych i zatwardzialym
                  chamstwie wiec po prostu wybacz- daruje sobie rozmowy z toba. Moze dla Dany- dla
                  mnie sa malo zabawne. Ja rozdawanie litosci odbieram niezbyt chetnie. Wole ludzi
                  podziwiac. I dawac im nadzieje. W twoim przypadku nie widze zbyt wielu szans.
                  • Gość: Wqrwiony2 I kto to mówi??????? IP: 195.150.115.* 05.07.04, 17:55
                    • biedronka24 Moja podrobka-- nie wiesz?! nt :) 05.07.04, 17:56
                      • Gość: Wqrwiony2 Widzę - kropki miast mózgu... IP: 195.150.115.* 05.07.04, 17:57
                        • biedronka24 Nie trzeba bylo jesc tej wolowiny / nt 05.07.04, 18:02
                          • Gość: Wqrwiony2 To co w niej było, że tak cię obsypało...? IP: 195.150.115.* 05.07.04, 18:04
              • Gość: wszystkojednokto Re: Czyli ze, ma pan swoich rodakow za wqrwielski IP: *.chello.pl 05.07.04, 17:55
                ktoś cie tu wyzwał,ubliżył nazwal arabskim materacem,albo tak nazwał twoja
                matkę,nie zauważylem,choc na takie rzeczy zwracam uwagę,takie zboczenie z domu
                wyniesione.Natomiast Rachelka czy ABE miały by tu dużo do
                powiedzenia,bynajmniej nie na temat Mirmiła czy Wqrwielskiego,jeśli już musisz
                zbaczać na temat wyzwolenia kobiet
                • biedronka24 wyzwolenia mnie kompletnie nie interesuja 05.07.04, 18:01
                  bo tez nie bylam wiezniem. Natomiast te osoby, o ktorych mowie wyzywaly i
                  odnosily sie nie raz zle. Wybacz ale to pamietam akurat swietnie. Nie chodzi o
                  wyzwolenie tylko odzywki vel. kretynka- na dzien dobry to nie jest obyczajowosc
                  polska. I nie ma to nic wspolnego z wyzwoleniem. Jesli nie wiesz o czym mowie co
                  mozliwe jesli piszesz z Niemiec to kobiety w Polsce szanowalo sie za roznice a
                  nie podobienstwo do mezczyzn. Powinno Panu szanownemu wystarczyc. Wiek zas
                  powinien cos niecos przypomniec.
                  • Gość: wszystkojednokto to po co pani wciska te kobiety do każdego wątku IP: *.chello.pl 05.07.04, 18:12
                    Pisze z Polski.Szanuję kobiety nie za rożnice ani za podobieństwa,szanuję
                    kobiety jak każdego człowieka godnego szacunku,jeśli godny szacunku jest.
                    To nie ten wątek droga pani biedronko,to wątek o ogólnym braku szacunku między
                    czlonkami narodowości mówiącymi bylo nie było tym samym językiem i majacymi te
                    same historyczne przejścia,wychowanymi w tych samych warunkach a więc
                    takimi,którzy powinni podobnie reagować na podobne bodźce.
                    • biedronka24 to nie jest licytacja 05.07.04, 18:30
                      stosunek do kobiet to mam nadzieje i pana zdaniem stosunek do czlowieka. A skoro
                      tak to te osoby (ktore wymienilam) w tej kwestii sa totalnymi abnegatami. Nie
                      musze podawac chyba przykladow. To mi w zupelnosci wystarcza. Jesli ktos na
                      dzien dobry zwraca sie do kogos po chamsku moim zdaniem jest chamem. Moze Pan ma
                      inne zdanie - takie jest moje.
                      I tak bylo w przypadku tych osob. Nie w przypadku Dany i nawet nie Fredzia (a
                      tak) bo pamietam jego zwrot w stosunku do mojej osoby za pierwszym razem. Nie
                      jest to jednak licytacja. Ja tylko twierdze - prosze pana ze moge dostarczyc
                      dowodow na to iz to forum nie jest dobrym zrodlem do uogolnien czy
                      jakichkolwiek wnioskow dot. zachowan czy wiedzy jakiejs grupy ludzi. I to
                      zgadzaloby sie z tym co powiedziala na poczatku tego watku Dana. Zbyt duzo tu
                      frustratow, ktorzy wykorzystuja to miejsce do odreagowywania jakichs swoich
                      kompleksow.
                      • Gość: wszystkojednokto Re: to nie jest licytacja IP: *.chello.pl 05.07.04, 18:39
                        forum jest tylko lustrem na gościńcu,gdzie każdy może zobaczyć wlasny
                        wykrzywiony wizerunek,jeśli panią interesują tylko wypowiedzi
                        antyfeministyczne,tylko takie wypowiedzi pani zobaczy,jeśli w/g pani Fredzio
                        jest w porządku ,bo wyraża sie z rewerencją o kobietach ,natomiast pluje na
                        Polskę i na to co dla niektórych stanowi rzecz świętą, podpierając sie przy tym
                        ordynarnymi pomówieniami,pani prawo dać mu świadectwo moralności.Ale proszę
                        pamiętać,ze takie świadectwo również pani sobie wystawia
                        • biedronka24 Nic z tych rzeczy. 05.07.04, 18:47
                          Juz panu mowilam. Interesuje sie nie wykrzywionym wizerunkiem ale caloscia.
                          Nie ma tu zadnych ordynarnych pomowien. I nie chodzi nawet o antyfeminizm.
                          Niejaki Goldbaum nazwal mnie w drugim swoim poscie kretynka. Sadzi Pan ze ja go
                          obrazilam? Obrazilam jakiegos jego Boga? Nacje? Nic z tych rzeczy. Teraz ukrywa
                          sie czesto i gesto pod innymi nickami poniewaz dal juz niejednokrotnie wyraz
                          swojej kultury osobistej.

Niestety to nie sa pomowienia a fakty. Gdyby ich nie bylo- nie pisalabym o nich.
                          Ja nie szukam tu wzorcow zachowania sie forumowego. Ale z cala pewnoscia prosze
                          Pana wiem co nim nie jest.
                          • biedronka24 Potrzebuje Pan dowodow? 05.07.04, 18:49
                            swiadectw? A wlasciwie kim Pan jest? Pisal Pan wczesniej pod innym nickiem?
                            Dokad siega pana pamiec? Bo jesli nie jest wybiorcza to chetnie podam dowody na
                            chamstwo wymienionych osob. Jesli zas to tylko gra - to czemu mialabym brac w
                            niej udzial?
                            • biedronka24 Zreszta juz niepotrzebne. sa wyzej 05.07.04, 18:51
                              Ciekawe jak nadreprezentatywne jest tu grono osob ktore kompletnie nie przyjmuja
                              do wiadomosci faktow, gdy te nie sa w zgodzie z ich oczekiwaniami :).
                              Juz samo to niestety potwierdza teze Dany.
        • Gość: ANka A ja sie utwierdzilam w przekonaniu tym co Dana IP: *.ifn-magdeburg.de 05.07.04, 17:39
          ze w internecie jest pelno wariatow. Takich jak np internetowy Wqurwielski. Od
          czasu do czasu erudyta- innym razem totalny cham. W zaleznosci od humoru.
          Podejrzewam ze zmieniajacy tez nicki od czasu do czasu choc twierdzacy niezbicie
          iz tego nie robi:). wcale bym sie nie zdziwila po tym jak glosno oznajmia swoj
          dobry stosunek do kobiet i jak to wyglada w praktyce wymiany zdan z osoba o tym
          nicku:)
          Na szczescie nie ugruntowuje swoich pogladow przy pomocy zadnych forow. To tylko
          jeszcze jedno zrodlo informacji. Bynajmniej nie najwazniejsze.
          • Gość: Wqrwiony2 Otóż nie, droga florciu: po prostu "jak Kuba Bogu, IP: 195.150.115.* 05.07.04, 17:48
            tak Pan Bóg Kubie". Posądzenie o zmianę nicków jest zaś co najmniej niewłaściwe
            w ustach osoby, która sama pisała raz jako ANka, innym zaś razem jako Biedronka.
            Kiedy ci to wytknąłem, wtraźnie zabolało, zatem próbujesz - na swój mało
            wyrafinowany sposób - odwrócić całą historię...
            • biedronka24 Juz cierpie :) 05.07.04, 17:54
              Uwielbiam wprost dyskutowac w ten sposob. To tak podnosi na duchu ze mamy wciaz
              tak bystrych obywateli. Tak skarbie ja mam nie jeden login. Tysiac i dwie
              dziesiate nickow i jeszcze od czasu do czasu wlamuje sie do ciebie. Nie
              zauwazyles zmian na swoim komputerze? To ja tam dzialam. Od dawna. Nawet zanim
              tu zaczelam pisac na forum.....

Rumakiem to ty niestety nie jestes - wiec lepiej badz czym jestes.
              • Gość: Wqrwiony2 Nie podniecaj się już tak tymi porównaniami z IP: 195.150.115.* 05.07.04, 17:55
                ujeżdżaniem...
                • biedronka24 Ze shrekiem dziubku 05.07.04, 17:57
                  a raczej jego osiolkiem. I marzeniami....
                  Ale lotnosc nie zawsze jest nam dana prawda?
                  • Gość: Wqrwiony2 Nie tłumacz się, stara zbereźnico... IP: 195.150.115.* 05.07.04, 17:59
                    • biedronka24 Szanowny panie - to moj ostatni tekst do Pana 05.07.04, 18:04
                      ten kwalifikuje Pana wylacznie do spotkania z moim mezem- i to proponuje
                      niniejszym jesli Pana na to stac. Prosze wykazac sie odwaga wobec mezczyzny. Ja
                      panu piesci wymierzac nie bede. Mam Pana i panskie wypowiedzi w nosie. I prosze
                      to sobie raz na zawsze zapamietac. Z oslami nie zwyklam prowadzic dyskusji.
                      • Gość: Wqrwiony2 Obiecanki-cacanki... IP: 195.150.115.* 05.07.04, 18:06
    • tees1 semici 88 pkt - antysemici 30 pkt 05.07.04, 18:04
      Mecz na wyzwiska “semici” kontra “antysemici”

(prosze sie nie obrazac za zaliczenie/niezaliczenie do jednej lub drugiej
      druzyny – kto tu wdepnal, wpadl w jedno lub w drugie, bo jak wiemy, swiat
      dzieli sie na semitow i antysemitow)
      (punkty przyznaje za obelgi (nawet te sprytne) lub wyrazy obelzywe)

Wynik po 137 postach w tym watku:

“semici” – 88 punktow

dana33 - 48 punktow
      (zgraje chamsko-antysemicka; waqsze zaklamanie; WASZA nienawisc do zydow i
      israela; wasza hipokryzja. nu, zera jestescie (aa, sorry, “zera” to ocena
      kwalifikacji zawodowych – nie uznaje tego punktu); kawalek bydlaka ty jestes;
      manipulanci; kretaczu; zafajdancu; szmatelko (4x); twoim prymitywizmie (3x);
      twoim ograniczeniu; swojej zgraji; ot i lajdactwo wqurwielszczaka; za butelke
      wodki, to ty bys sprzedal wqrwielski, wlasna zone; tys to jesli nie ex ubowiec
      to syn takiego; ales ty glupek...; spadaj tutaj; mnie to do sraki; petaku; tys
      mi ot takie nic; ciucius; ty farsztejst; jak ty nisko upadles; glupi tez
      jestes; parszywy antysemita tylko i cham; ma manie ubeka; ciucka polsko-
      antysemicka; kretynko; no i analfabetka tez jestes; zacznij pyskowac, jak ci
      napisze, ze jestes stara, antysemicka kurwa z tlusta dupa i ze ci brakuje
      nocnych przyjemnosci (5 pkt); farsztejst, ciucka; zgraji na takim poziomie
      moralnym to trudno znalezc; te wqrwielskie tutaj;
      fredzio54 – 11 punktow
      (twoje bracia morduja; Unia antysemicka; arabstwo; Ale arabo dupe popierac;
      Narod ciemny katolicki; chrzyjcianski mazochista; polskie laski w gettach;
      lachudrami gojskich; )
      pan.scan – 19 punktow
      (Zbiorowisko antysemitów, ksenofobów i ćwierćinteligentów (3 pkt);
      indywidualnie to każdy z was neptek i gówniarz mający w głowie intelektualną
      sieczkę (to tez); zrobiliście całkiem realny pogrom (implikuje mordercze
      sklonnosci); Czerń; Europa wraca do tradycyjnych, antysemickich korzeni;
      Ciemnota i głupota niestety polską przywarą; Prawdziwy Polak - Jak ktoś inaczej
      myśli – Żyd; W 1938 pierwszy byś lagę do łapy wziął na UW; swoja ubecką
      ciekawość; koleś - z kretynami zrobiliśmy porządek Oprócz gini i twego kolegi
      Zawadzkiego. Zajrzysz - dostaniesz w łeb. Jak różne splity, gucie i reszta
      hołoty (dwa punkty za to); Jeszcze jedna qrwa zboczona.; Idź do magla)
      Tomek44 – 7 punktow
      (glupoty Polakow. Tak widza Polske na swiecie. Kojarzy sie z glupota,
      pijanstwem i zacofaniem (2 punkty); My, bo zabilismy Pana Jezusa, a Polacy, bo
      Pan Bog odebral im rozum (2 punkty); popis swojej gazetowej inteligencji;
      sfrustrowana baba; Mam nadzieje, ze ja olejesz)
      perry.perry – 3 punkty
      (to szambo Polakow; Dlugonosy Zydek Parchaty ktory dazy tylko za mamon i
      kontrola swiata! (2 punkty);

“antysemici” – 30 punktow

mirmilek – 0 punktow
      humbak – 0 punktow
      wqrwiony2 – 9 punktow
      (niepohamowany pociąg do kłamstwa; zagubiona w bezmiarza chamstwa; kłamców, jak
      ty; cała twoja nienawiść; kłamczuszko (chociaz… moze to pieszczotliwie bylo? –
      nie uznaje tego punktu); biedny człowieku; rynsztok z ciebie bije; Ubecka
      przeszłość - jak widzę - stanowi bolesną zadrę na twoim życiorysie; jak nisko
      potrafi upaść człowiek pod brzemieniem nienawiści; przechodzisz sama siebie w
      zakłamaniu)
      babariba – 0 punktow
      tees1 – 0 punktow
      rachelka – 0 punktow
      gini – 12 punktow
      (hipokryto; on chetnie nasralby na grob swoim dziadkom; renegacik;
      Stosowaliscie ubeckie metody; ubeku; zydoubecja forumowa; inteligentnego
      troszke inaczej; Zalosny jestes; Zydowska placzko; atakowalas po chamsku;
      otwierasz twarz; to jest ok bos ty z narodu wybranego)
      wszystkojednokto – 3 punkty
      (do qrwy nędzy; co za stek sqrwysyńskich pomówień)
      geo – 6 punktow
      (Glownym celem w zyciu zydow jest mamona i kontrola; Isrel morduje
      palestynczykow, jak miesza i sieje ferment na swiecie; Jestes TY prymitywna;
      rzad isrelski ci placi za twoje wypociny)
      • Gość: Wqrwioy2 A tak się starałem... IP: 195.150.115.* 05.07.04, 18:16
      • Gość: wszystkojednokto Re: semici 88 pkt - antysemici 30 pkt IP: *.chello.pl 05.07.04, 18:20
        musi ten mecz przegrany?
        czy tylko więcej samokontroli?
        Dobra naukowa robota,ja też mam swoje archiwum i swoje data z cobardziej
        smakowitymi kąskami
      • Gość: rachelka Re: semici 88 pkt - antysemici 30 pkt IP: *.twcny.rr.com 05.07.04, 18:40
        bardzo mi smutno,ze nie zdobylam zadnego gola w dziedzinie besztania biednych i
        zacnych pro-zydowskich forumowiczow,jak zawsze jestem w tyle kibicujac
        pilkarzom:)) ale ma skromna osoba,ktora tyle wyzwisk tutaj na forum uzbierala i
        to zarowno od zgrai kobitek jak i ich wiernych meskich pieskow przyczynila sie
        walnie do tego fantastycznego zwyciestwa iteligencji semickiej .tak trzymac
        • Gość: wszystkojednokto Re: semici 88 pkt - antysemici 30 pkt IP: *.chello.pl 05.07.04, 18:49
          to był mecz na wyzwiska a nie na argumenty więc nie duzo straciłas,ale jak w
          kazdym meczu można sie wiele dowiedzieć o przeciwniku,bywa,że nerwy puszczą i
          słów już nie da sie cofnąć.Na miejscu niektórych zmienil bym nicka,bo
          przyznasz,że dla Polaków kabel i donosiciel to największa obelga
          a tak wogóle to cześc Rachelka
          • biedronka24 dla Polakow 05.07.04, 18:52
            najwieksza obelga to jednak nadal tchorzostwo. A nieumiejetnosc przyznania sie
            do bledu tez nim jest.
            • Gość: Wqrwiony2 Błąd, panno rasistko? Jeśli najpierw zachowujesz IP: 195.150.115.* 05.07.04, 19:03
              się, jak na owym zdjęciu z Konkursu Groszka - czyli zadeklarowana nazistka,
              nienawidząca Arabów i muzułmanów - to nie dziw się, że spotyka cię taka doza
              szacunku, na jaką zasługujesz, florciu...
            • Gość: Wqrwiony2 A co do drugiego zarzutu - nie myślisz chyba, że IP: 195.150.115.* 05.07.04, 19:04
              ujawnię swoją toższmość przed florcią i niewątpliwą plotkarką?
              Przestań czytać "harlequiny", ciuciuś...
          • Gość: rachelka Re: semici 88 pkt - antysemici 30 pkt IP: *.twcny.rr.com 05.07.04, 18:58
            Gość portalu: wszystkojednokto napisał(a):

> to był mecz na wyzwiska a nie na argumenty więc nie duzo straciłas,ale jak w
            > kazdym meczu można sie wiele dowiedzieć o przeciwniku,bywa,że nerwy puszczą i
            > słów już nie da sie cofnąć.Na miejscu niektórych zmienil bym nicka,bo
            > przyznasz,że dla Polaków kabel i donosiciel to największa obelga
            > a tak wogóle to cześc Rachelka
            oczywiscie,ze mozna sie wiele dowiedziec na podstawie postow,co do nickow to
            jest mi absolutnie obojetne ile i jakich kto uzywa,to tylko kamuflaz na to
            forum.raczej wazne jest kto i jak sie podnieca,jakich argumentow uzywa i jak sie
            potrafi zachowac.to mozna poznac po paru postach.slowa rowniez mnie nie obchodza
            bo wielu ludzi chce ponizyc drugich,gdyz sami sa malutcy i niepewni siebie a
            lzenie pozwala im poczuc sie kims waznym.dziwi mnie jedynie,ze wielu
            forumowiczow zarowno kobiet jak i facetow nie stroni od najgorszego typu wyzwisk
            w stosunku do kogos zupelnie im nieznanego.ja na przyklad nie potrzebuje
            watpliwej jakosci komplementow od calej tej szczekajacej na mnie sfory, ani tez
            nie potrzebuje pochwal do tego aby wiedziec kim jestem i co soba reprezentuje.to
            forum traktuje jako przerywnik w moim dosyc zajetym praca zyciu ,nic poza tym
            rowniez pozdr.
            • biedronka24 Tudziez jako tablice ogloszen 05.07.04, 19:01
              na ktorej mozna wywiesic wszystko. Wlacznie z napisem: ´nie lubie sloni bo sa
              glupie´.
              To ciekawe ze wielu chce sie tak bezuzytecznie trwonic czas...
              • biedronka24 A jak ktos zwraca sie do kogos per kretyn 05.07.04, 19:03
                w drugim poscie to o kim to swiadczy? O tym co pisze czy o opisywanej osobie?
                • Gość: rachelka Re: A jak ktos zwraca sie do kogos per kretyn IP: *.twcny.rr.com 05.07.04, 19:06
                  biedronka24 napisała:

> w drugim poscie to o kim to swiadczy? O tym co pisze czy o opisywanej osobie?
                  to jest raczej pytanie retoryczne i nie podlega dyskusji,przynajmniej dla mnie
                • biedronka24 Niektorzy zas nazywaja trchorzostwo 05.07.04, 19:07
                  ostroznoscia. No zawsze mozna byc chamem na zapas. Prawda ze niektorzy
                  powiedza-´bylem chamem bo nigdy nie wiedomo czy osoba z ktora rozmawiam nim sie
                  nie okaze´...
                  Buahaha...
                  Dobranoc panstwu....
                  Ja ide na wrotki z rodzinka.....
                  • Gość: Wqrwiony2 Najbardziej zaś mi się podoba, że spod maski IP: 195.150.115.* 05.07.04, 19:36
                    "kulturalnej" florci w momentach zdenerwowania wychodzi z ciebie taki sam
                    "portret Doriana Greya", jak wtedy, gdy pokazałaś swoje nazistowskie oblicze,
                    ciuciuś...
                    • biedronka24 NIe badz goloslowny Panie osiolku 05.07.04, 19:43
                      podaj jakis obraz mojego ´nazizmu´. Podeprzyj to jakims niezbitym faktem. Bo o
                      tym ze ty jestes autorem roznych wspanialych ´utworow´ obrazajacych ludzi
                      wlasnie w ten sposob to juz wiecej krzyczec nie musisz.
                      Powiem ci jednak ze jesli nazizmem jest niechec w stosunku do chamstwa to bedne
                      taka nazistka do konca zycia. Mam nadzieje ze to cie zmartwi.
                      Pa.
                      • Gość: Wqrwiony2 Poszukam, florciu - aż ci się hormony kotłowały, IP: 195.150.115.* 05.07.04, 19:53
                        kiedy pisałaś o islamie i Arabach - masz to jak w banku (i nie podniecaj się tak
                        - to już nie te lata - 50 wielbładów to już teraz ewentualnie tylko dopłata w
                        drugą stronę...)
                        • biedronka24 Szukaj chamie- ktorym jestes 05.07.04, 19:56
                          i bedziesz zapewne jeszcze dlugo...w kazdym razie w moim mniemaniu.
                          I tchorzu. Ja w kazdym razie ostatecznie wiecej z toba dyskutowac ani powaznie
                          ani niepowaznie nie zamierzam. Niezaleznie juz od tego co tu jeszcze wymodzisz.
                          Zreszta mam ciekawsze i wazniejsze sprawy a i ciekawszych i przyjemniejszych w
                          relacjach ludzi wokol siebie:).
                          • Gość: wszystkojednokto Re: Szukaj chamie- ktorym jestes IP: *.chello.pl 05.07.04, 20:00
                            idziesz na te wrotki,czy już wróciłaś
                            • Gość: Wqrwiony2 Jeżdzi na nich od rondla do zlewu - w ten sposób IP: 195.150.115.* 05.07.04, 20:04
                              najskuteczniej się samorealizuje - tak trzymać!
                              • Gość: wszystkojednokto Re: Jeżdzi na nich od rondla do zlewu - w ten spo IP: *.chello.pl 05.07.04, 20:30
                                niestety,diagnoza sluszna.A zdawalobysię tak samo plodne zajęcie jak większość
                                innych.Po co od razu popadać w kompleksy i na silę doszukiwać się mizogynizmu
                                tam gdzie inne wartości sa opluwane
                          • Gość: Wqrwiony2 ale jesteś ślicznie wulgarna - cała ty... IP: 195.150.115.* 05.07.04, 20:03
    • schlagbaum Logika ludow Azji 05.07.04, 20:46
      AA dowala BA
      AB-AK & BA-BZ dowala AA

BA dowala AA
      AA-AK dowala BA
      BA-BZ dowala AA-AK & AL-AZ

BA dowala AA- AZ
      AA dowala BA
      BA_BZ dowala AA-AZ i przyznaje racje BA+ oglasza AA antysemita
      AB-AK przyznaje racje AA rezultat AA-AZ ogloszeni sa przez BA-BZ antysemtami

BA-BZ skarza sie na antysemityzm AA-AZ

Znowu sie potwierdzilo, ze nizaleznie od sytuacji BA-BZ zawsze maja racje
      i zawsze sa pokrzywdzeni i to przez AA-AZ.

• Gość: Juha Kankunen Azji? IP: 66.225.241.* 06.07.04, 12:41
        Czy ktoś oprócz nich tak ma? Zdaje się, że są w tym unikalni.
        • schlagbaum Re: Azji? 06.07.04, 12:51
          Gość portalu: Juha Kankunen napisał(a):

> Czy ktoś oprócz nich tak ma? Zdaje się, że są w tym unikalni.

Nic dziwnego kiedy jest sie czescia "narodu wyselekcjonowanego"
    • Gość: babariba a co z kordłą fredzi 50 czwartej??? IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 05.07.04, 23:18
      • Gość: dana33 do teesa IP: *.bb.netvision.net.il 06.07.04, 08:21
        szanowny teesie. doceniam wklad pracy i strate czasu na obliczenie glosow w
        meczu semici kontra antysemici. jestem zbudowana moim osiagnieciem. po roku
        otrzymywania roznych ladnych postow, uwazam, ze na tym watku oddalam czesc
        tego, co dostalam do dzisiaj. tylko czesc, zaznaczam. bede dalej oddawac, na
        bierzaco. kazdy wulgarny, klamliwy i manipulacyjny post, obrazajacy mnie i moj
        kraj, bedzie odpowiednio zwrocony. czasy zyda, przmemykajacego sie pod sciana i
        majacego napisane na czole "przepraszam ze zyje" minely dawno.
        • Gość: dana33 do wszystkojednokto IP: *.bb.netvision.net.il 06.07.04, 08:32
          absolutnie bylo mi jasne co napisales w swoim poscie. dlatego tez ja napisalam,
          ze "w porownaniu z toba, ja nie stracilam wiary w polske i polakow jako ogol."
          wlasnie na odwrot jak ty. ale nie przejmuj sie, wszystkojednokto. u ciebie to
          pracuje dokladnie wg norm. troche postow (troche wiadomosci z mass media),
          szybkie przeczytanie (i postow i wiadomosci), niewiele zastanowienia, zadnego
          sprawdzenia (ani historii postow, ani wiadomosci zawartych w massmedia) i
          opinia gotowa. znam to. jestem przyzwyczajona. i tym jak to pracuje i tym, jak
          szybko ta metoda dziala na zmiane zdania.
          ciagle jeszcze wqurwielski, gini, mirmil, hanes, abe, goldbaum, split, i cala
          ta reszta zgraji nie sa dla mnie przedstawicielami polski i polakow. natomiast
          sa doskonalymi reprezentantami klamst, manipulacji, kretactw i czystego
          antysemitzymu w nowej formie.
          • Gość: wszystkojednokto Re: do Dany IP: *.chello.pl 06.07.04, 12:56
            właśnie dlatego,że napisałaś
            "w porownaniu z toba, ja nie stracilam wiary w polske i polakow jako ogol."
            musiałem dorzucić swój komentarz,bo ja też tej wiary nie straciłem,a nie
            wiedziałem czy to dla ciebie jasne.
            Wiary w Polaków nie straciłem ,bo są zawsze tacy sami,potrafią się różnić
            dyskutować z sobą i czasem zmieniać poglądy
            Jako przedstawicielka narodu żyjącego z nami od 800 lat powinnaś o tym
            doskonale wiedzieć,wiedzieć co nas denerwuje,co doprowadza do białej gorączki,i
            czego nie możemy pojąć.
            A takim Danuś tematem jest fałszywy solidaryzm plemienny ,coś czego nawet nie
            próbuj Polakom tłumaczyć,bo tego nigdy nie zrozumieją,mówię to z własnego
            doświadczenia,gdyż czytając twoje m.in.próby wyjaśnienia tematu robiłem okrągłe
            oczy i absolutnie nic z tej argumentacji do mnie nie docierało.
            Twierdziłaś,że ten solidaryzm pozwolił przetrwać Żydom jako narodowi przez
            tysiące lat nie rozpłynąć się w obcym żywiole,itd.itp.
            Twierdzę Danuś,że nie doceniasz własnego narodu,na pewno macie szereg innych
            zalet,które umożliwiły wam przetrwanie,a ta solidarność do nich nie należy to
            jakaś paskudna przywara budząca agresję,uniemożliwiająca wszelką dyskusję także
            na tym forum,bo ile możesz prowadzić dyskusji z człowiekiem,który zamiast
            merytorycznie odnieść sie do poruszonych kwestii sprawdza pierw adres nadawcy i
            z braku argumentów bluzga.To Dana nie jest żadna dyskusja,to forum jest jak
            słup ogłoszeniowy na którym kto chce nalepia swoje wynurzenia,podchodzi drugi i
            dowiesza swoje nawet nie zaznamiając się z argumentacją przeciwnika.
            Są Dana tematy w których masz prawo nie tylko do wlasnego zdania,ale i do
            tego,by tego zdania nie zmieniać.Tym tematem jest sytuacja w twoim własnym
            kraju,który znajduje się w stanie permanentnej wojny i zagrożenia.To jest
            sprawa bezdyskusyjna i z przedstawiania ci własnych pogloądów na tę wojnę dawno
            zrezygnowałem to wasza wojna,wasz los w niej się waży i trudno dawać dobre rady
            z kraju,gdzie nigdy żaden autobus nie wyleciał w powietrze.
            Ale są tematy,Dana,w których mam coś do powiedzenia a w których ty posługujesz
            się stereotypami,przyklejejąc od razu przeciwnikowi łatkę antysemityzmu.
            I tu znów działa wasz sławny solidaryzm ,który ci nie pozwala zauważyć
            pospolitego chamstwa,prostactwa i poprostu łgarstwa w postach twoich rodaków.
            Wynurzenia te dotyczą glownie sytuacji w Polsce czy charakteru Polaków,jeśli są
            śmieszne czy złośliwe nie ma sprawy mogę się pośmiać razem z ich autorem,ty
            sama dobrze wiesz,że Polacy mają specyficzne poczucie humoru,takie trochę
            masochistyczne i z siebie też śmiać się potrafią.Ale tragedią Fredziów jest,że
            te ich wypociny z założenia są oparte na łgarstwie.
            I to jest Dana odrębny temat,który wymaga odrębnego wyjaśnienia
            Mam wrażenie,że zerwany między naszymi narodami w 1968r kontakt zaowocował po
            waszej stronie całkowitą nieznajomością Polski ,tej przed 68 i tej po.
            Różne historie wypisywano w naszych podręcznikach historii,wiesz bo się z nich
            uczyłaś.Ale czy napewno wiesz,które historie przez Polaków były przyjmowane za
            swoje?Czy pamiętasz po której stronie była sympatia w waszej 7-mio dnowej
            wojnie,co mówiła ulica,tylko nie pisz mi o tym co można było wyczytać w
            tzw.polskiej prasie.To samo dotyczy waszych przymuszonych wyjazdów.
            Opierać sie w swoich opiniach n/t Polaków na tym co pisała tzw polska
            komunistyczna prasa przez Polaków również znienawidzona to w moim pojęciu jest
            szczyt manipulacji.Ja przez te lata przeniosłem swoje poglądy w sposób
            nienaruszony,argumentację komunistów odrzucałem a o tym co się o nas pisze na
            tzw.Zachodzie miałem blade pojęcie.Bo te łgarstwa fredziowe nie z jego własnego
            wyssane są paluszka,jest to jakaś wizja historii wcale nie tak rzadko u was
            występująca.Miała być nawet jakaś komisja do spraw podręczników historii
            utworzona,ale sprawa się jak zwykle rozmyła.Widać nikomu u was na tym nie
            zależy.Takie komisje polsko-niemieckie w swoim czasie tworzono.Rezultaty jakieś
            są.
            Piszesz:. troche postow (troche wiadomosci z mass media),
            > szybkie przeczytanie (i postow i wiadomosci), niewiele zastanowienia, zadnego
            > sprawdzenia (ani historii postow, ani wiadomosci zawartych w massmedia) i
            > opinia gotowa.
            ja Dano nie poddaję się tak łatwo a już szczególnie manipulacjom,forum to
            rzadko czytam ale swoje spostrzerzenia mam.W zeszły weekend ukazał się taki
            wątek "Żydowski mister universum",była tam fotografia nastolatka,który
            zginął.,ciebie gdzieś wcięło na dwa dni,wiesz człowiek ma takie głupie
            myśli,tfu,tfu,to mogła być fotografia mojego syna,choć nie ten typ:)
            I to wtrącalski jako jeden z pierwszych zbluzgał autora tych wymiocin i nie on
            jeden.
            Bo tzw"solidaryzm"narodowy Dano to paskudna cecha i to jest wg mnie główna
            przyczyna tego,że zrozumienie na tym forum przychodzi nam z takim trudem.
            Sorry za rozwlekłość i brak spójności,pracuje i dopisuje i znow pracuje,zrobił
            się z tego niezły poemat,na nowo-stary wątek też się nie nadaje:),niech leci
            Ukłony

• Gość: ANka Niech w ksiegach wiedzy szpera Rabin IP: *.ifn-magdeburg.de 06.07.04, 13:13
              nauka to jest wymysl diabli- madroscia (pana wszystko:))) jest karabin, karabin
              i klinga ukochanej szabli....
              I dlatego na wszelki wypadek-----
              Musi podkreslic jakiz to jest wspanialomyslny (Dano) gdybys nie wiedziala
              :)))).... I jak (Dano tu uwazaj) zmienia zdanie. Hi, hi

Na wrotkach bylo super- jak zawsze. Tyle ze to inlinery- dlatego jeszcze
              bardziej super. Moje dzieciaki robia postepy...

Ksiadz niech mnie grzebie albo Rabin, ha, ha, ha, ale nie pana od uklonow.
              Tego zjedza robaczki......
              Bo pogrzebal uczciwosc zanim zrobil to ksiadz. Dal sie przekupic - tanio
              wqrwielskiemu.....
              Ha, ha, ha......Ba nie musial dawac sie przekupywac. Najprawdopodobniej takiej
              zalety nigdy nie posiadal....

Z braku argumetow do ´pierw´ bluzga niejaki kolega Goldbaumik. Dana wie ze tak
              jest. I ja tez. Ale Pan wszystko- tego nie zauwazyl. Ha, ha, ha,

• gini Re: do Dany 06.07.04, 14:55
              Nie wiem czy wiesz, ale ja zaczelam pisac na forum kraj.Pisalam jako Ania,
              dodali mi Ania z Belgii, pozniej zmienilam nicka i pisze jako gini.
              (pan scan Ci potwierdzi bo on zna moje posty z tamtego okresu)
              Bylam wrecz filosemicka, pisali mi, ze pewniem Zydowka, agent mossadu itd...
              ciezko uwierzyc no nie.
              Przyszla sprawa Jedwabnego, nie wszystko mi sie podobalo co pisze IPN, wiec
              wbrew moim poprawnie politycznym kolegom, pisalam to co mysle, i to sie nie
              spodobalo.
              Zalozono watek "Do antysemitki Ani" Zdebialam, a byly to poczatki, gdy forum
              interesowal sie moj maz.Duzo tam nie rozumial, ale troche ja tlumaczylam,
              troche znajomi, jest jeszcze gdzies jego wpis z tamtego okresu...
              A wpisal sie bo ktos piszacy pod nickiem skin, zaatzkowal Zydow, ja
              przetlumaczylam o co chodzi, wiec dopisal cos tam po francusku, jak znajde to
              przytocze.
              Nigdy w zyciu z moich ust nie wyszlo nic zlego pod adresem Zydow, wiec gdy maz
              zobaczyl ten watek, to tez zdebial..
              Prosilam o jakis przykladowy post na moj antysemityzm, nic z tego, i wiesz co
              bylo przykre?Nikt wlasciwie nie wystapil w mojej obronie.
              Zaczelam wiec sie zastanawiac jak to z tymi Zydami jest...
              Nigdy przedtam njie interesowalam sie ani Zydami, ani Izraelem.
              Mialam zakodowane, ze hitlerowcy wymordowali Zydow i tyle, Zydzi mieli moje
              wspolczucie i sympatie.
              Ale jak przylozyli po glowie i nikt nie przyszedl z pomoca, troszke sie
              zbuntowalam .
              Nie bardzo mi pasuje jak ja w kogos chlebem a ktos we mnie kamieniem...
              Wiec zapamietaj sobie 'Kto sieje wiatr ten zbiera burze" Za Sharonow zaplaca
              potem Hemary czy Slonimskie...
              Ale ciagnijcie dalej, Ty Scan, Snajper i wielu innych , robcie sobie wrogow
              skoro wam tak potrzebni.
              • mirmilek Re: do Dany 06.07.04, 15:02
                nie ty jedna nie mozesz sie doprosic od dany, przykladow, nie ty jedna...

ale ich nie dostaniesz, bo ich zwyczajnie... nie ma.

nie drecz wiec danusi klamczuszki.
                • gini Re: do Dany 06.07.04, 15:14
                  mirmilek napisał:

> nie ty jedna nie mozesz sie doprosic od dany, przykladow, nie ty jedna...
                  >
                  > ale ich nie dostaniesz, bo ich zwyczajnie... nie ma.
                  >
                  > nie drecz wiec danusi klamczuszki.
                  >
                  Alesz ja nie drecze,pisalam ogolnie, od ponad dwoch lat ciagle tam ktos mi
                  zarzuca antysemityzm, ale jak prosze o przyklady, to za cholere ich nie ma.
                  Pisza np , ze za caloksztalt....

A tu stare wpisy moje antysemickie i mojego meza, ktoremu tam kazalam cos
                  napisac, jak Dana francuskiego nie rozumie, to scan przetlumaczy on rozumie
                  dobrze.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=1300947&wv.x=1&a=1314368
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=1300947&wv.x=1&a=1304847
                  Za to mnie pozniej obrzucano materacami arabskimi, zrobiono ze mnie islamistke
                  i prawie terrorystke.
                  • Gość: rachelka Re: do Dany IP: *.twcny.rr.com 06.07.04, 15:23
                    gini ty czekalas troche dlugo na obelgi w moim przypadku przyszlo to w pierwszym
                    tygodniu postow tutaj i prostej wymiany mysli.poniewaz ja jak wielu innych nie
                    zgadzam sie z obecna polityka izraela obelgi w tym samym stylu i formie byly
                    rzucane szybciutko.widac z powyzszego przykladu,ze ci bojowkarze nie znosza
                    nikogo kto ma inne niz oni poglady i metoda jest ta sam - atak z obrzydliwymi
                    wyzwiskami.daje to wiele do myslenia o tym jak brutalny i nietolerancyjny jest
                    ten system i co robi sie z przeciwnikami.nigdy i za zadna cene nie chcialabym
                    zyc w takim systemie absolutnej wladzy i absolutnego posluszenstwa,przypomina mi
                    to komune.
              • Gość: wszystkojednokto Re: do Dany IP: *.chello.pl 06.07.04, 16:11
                no prosze cóż za lustrzane odbicie losów,ale tak naprawdę jesteś gini pierwszą
                osobą z naszej strony ,która mnie zaatakowała,bo tak mogę chyba rozumieć
                ostatnie zdanie twojego postu
                > Ale ciagnijcie dalej, Ty Scan, Snajper i wielu innych , robcie sobie wrogow
                > skoro wam tak potrzebni.
                Snajpera nie znam,a scan to chyba ten pan-scan co aktualnie toczy pianę na
                wątku do Tomka 44?
                Nie mówię o drobnym podszczypywaniu,bo to tylko takim dyskusjom nadaje
                smaczku,czy podskubywaniu przez takie osóbki jak Anka,której postów nie
                rozumiem,a jak czasami doczytam do końca to zapominam o czym na początku była
                mowa,taki mam już intelektualny defekt.
                Żyję w tym kraju i na mocy takich różnych rodzinnych doświadczeń i swoich
                spostrzeżeń mam prawo zabierać głos i swoje wyrażać opinie,rok 68 naprzykład
                przeżyłem świadomie,chociaż byłem jeszcze szczeniakiem,interesowałem się co to
                się w kraju wyrabia i pytałem starszych.
                Więc jak teraz ktoś przedstawia mi opinie o moich rodakach zaczerpnięte z
                ówczesnych gazet lub telewizji to traktuję to jako ordynarne nadużycie.
                To mnie szantażowano-"nie pójdziesz na pochód,nie zdasz matury"
                "nie pójdziesz na wybory,nie dostaniesz się na studia"
                To my walczyliśmy z tym ustrojem,nie wjechał Anders na białym koniu,ani Ameryka
                nie przysłała interwencyjnego korpusu i jakoś poradziliśmy sobie z tym problemem
                Problem leży w czym innym.U mojej babci na strychu odkryłem podręcznik do
                historii z roku 47 czy 48.W nim było wszystko to so wypisują Fredzie czy
                Jarki,o wojnie imperialistycznej 39r,o AK,który kolaborował z Niemcami o
                biednych czechach exterminowanych na Zaolziu.Nie muszę chyba dodawać,że autorzy
                tego podręcznika nosili takie jakies nie polskie nazwiska.
                Czy to jest zarzut,który mogę przedstawić np.Dance?A co ona ma z tym wspólnego?
                Ale jeśli widzę,że Fredzie czerpią z tej skarbnicy pełnymi rękami to czuję
                wstręt do nich i do każdego dla którego wydaje się to zabawne.
                Dla mnie to prosta uczciwość,jeśli dla kogoś to jest antysemityzm,może to tak
                nazwać.Jego sprawa.Sam tylko sobie wystawia świadectwo.
                Ale się rozpisałem,ozia nie dała talentu do lapidarnego przedstawiania myśli:)
                Pozdrawiam
                • Gość: rachelka Re: do Dany IP: *.twcny.rr.com 06.07.04, 16:36
                  wszystkojednokto nie masz sie co tlumaczyc.tu kazdy postuje co chce a drudzy mu
                  odpowiadaja.ja nie szukam tu ani wrogow ani przyjaciol, wiec stwierdzenie,ze
                  piszcie sobie tutaj jesli chcecie znalesc wrogow i sa oni nam potrzebni jest
                  smieszne.ludzie wymieniaja zdania i maja do tego prawo.to jest forum gdzie
                  dyskutujemy wiec niech nikt tobie ani mnie nie mowi co mamy robic,bo my chyba
                  dobrze wiemy.co do historii to zgadzam sie z toba,wiekszosc krajow zaciera
                  prawde,bo nie jest ona dogodna klikom co rzadza.wszyscy polacy zdaja sobie
                  sprawe co zaszlo w przeszlosci a co bylo fikcja i to,ze paru glupkow postuje
                  tutaj jakies brednie nie zmieni chyba naszego pogladu.co do biedronko-anki to
                  jej postow nie da sie czytac bez wypicia alkoholu,bo to sie kupy nie trzyma.no
                  lece juz do pracy i serdecznie pozdr pzryjaciol po kazdej stronie odry i wisly,
                  jak rowniez roznych oceanow i morz:))
                  • Gość: wszystkojednokto :) n/t IP: *.chello.pl 06.07.04, 16:52
                • Gość: Franz Beckenbauer Re: do Dany IP: 66.225.241.* 06.07.04, 16:45
                  :)
                  Widzisz, oni "bez plemiennej solidarności by zginęli".
                  Otóż ciekawe co by się stało, gdyby skurwiela nazwać skurwielem a podłość
                  podłością? Coś by wybuchło może? Doszłoby do do anihilacji ich Narodu?
                  Otóż nic by sie nie stało - poza zniknięciem przyczyn antysemityzmu.
                  Tyle tylko, że jest to kwestia i elementarnej uczciwości i elementarnego
                  szacunku, których, pomimo pojawiających sie tu i ówdzie frazesów, najwyraźniej
                  brak - niestety jest tak, ze bredzenia najgorszego śmiecia po ich stronie
                  więcej są dla nich warte niż uczucia kogokolwiek po "aryjskiej" stronie, razem
                  i z osobna.

• Gość: wszystkojednokto Re: do Dany IP: *.chello.pl 06.07.04, 17:00
                    :)
                • gini Re: do wszystkojedno 06.07.04, 17:28
                  Gość portalu: wszystkojednokto napisał(a):

> no prosze cóż za lustrzane odbicie losów,ale tak naprawdę jesteś gini
                  pierwszą
                  > osobą z naszej strony ,która mnie zaatakowała,bo tak mogę chyba rozumieć
                  > ostatnie zdanie twojego postu
                  > > Ale ciagnijcie dalej, Ty Scan, Snajper i wielu innych , robcie sobie wrogo
                  > w
                  > > skoro wam tak potrzebni.
                  > Snajpera nie znam,a scan to chyba ten pan-scan co aktualnie toczy pianę na
                  > wątku do Tomka 44?
                  .

Zle zrozumiales, post byl adresowany do scana, pana, i tyczylo sie glownie jego
                  i jego znajomych, z FA.
                  Bo my ze scanem piszemy na FA, ja tu czasem wpadam goscinnie, a Scan sie chyba
                  zadomowil .
              • mirmilek Kochani - sami wiecie, jak to dziala + dla gini 06.07.04, 23:21
                nasi goscie z izraela maja dwie szufladki

proszaronista
                antyszaronista

antyszaronistow staraja sie zniszczyc na wszelkie mozliwe sposoby (logowanie stu
                nickow, wulgarne posty, bluzgi, inwektywy, zmyslone zarzuty, klamstwa - vide
                koncowe posty tego watku, gdzie nie moge sie doprosic od dany dowodow
                udowadniajacych jej oszczerstwa...) a ze nam najgorzej kojarzy sie hitleryzm,
                antysemityzm, komory gazowe, etc. to naturalnie i bezwstydnie jestesmy o to
                wszystko oskarzani. co ciekawe obiektem atakow nie sa osoby wypisujace
                obrzydliwosci na temat zydow, odmawiajace im prawa do istnienia, faktycznie
                nawolujace do nowego holokaustu. nasi koledzy swietnie czuja, gdzie jest
                zagrozenie i atakuja z furia i precyzyjnie. za obiekt atakow wybieraja sobie
                krytykow polityki zbrodni praktykowanej obecnie przez izrael i jej premiera
                zbrodniarza szarona. wypada jedynie przypomniec i wierzyc, ze nasi forumowi
                goscie z izraela nie sa reprezentatywni ani dla swojego spoleczenstwa, ale na
                zydow w ogolnosci. wulgarnych frustratow jest sporo wszedzie.

dla gini:

spojrz sobie na moje pierwsze posty na tym forum. znajdziesz je w archiwum pod
                nickiem mirmil chyba z 3 lata temu. jak widac zachowanie dany i tym podobnych
                nie za bardzo sluzy sprawie syjonistycznej, bo nie musze dodawac chyba pod czyim
                wplywem moje poglady ulegly pewnej zmianie ;)
            • Gość: wszystkojednokto oczywiście codziło mi o wqrwielszczaka IP: *.chello.pl 06.07.04, 17:06
              osoby dramatu mi się poplątaly he,he :)
    • mirmilek JA TEZ DANA PROSZE CYTAT Z MOICH BLUZGOW! 06.07.04, 09:31
      zwaz, ze robie ci przysluge, bo nie chce, zebys wyszla na klamczuche. prosze
      wiec, zapodaj linka do tych bluzgow, ktorymi cie obrzucalem.
      • Gość: dana33 Re: JA TEZ DANA PROSZE CYTAT Z MOICH BLUZGOW! IP: *.bb.netvision.net.il 06.07.04, 10:19
        mirmilek, ze ty czytac nie umiesz, a raczej nie chcesz, to mi znane. wyraznie
        napisalam, ze "sa doskonalymi reprezentantami klamst, manipulacji, kretactw i
        czystego antysemitzymu w nowej formie". nie bylo slowa o bluzgach.
        tak ze przestan manipulowac. a na klamczuche to ja w waszych postach juz dawno
        wyszlam, tak ze nie musisz sie wysilac, kretaczu. i to ze manipulujesz i
        krecisz, to dostales na tym forum dosyc listow na ten temat. to tez nie nowosc
        dla nikogo.
        • mirmilek Re: JA TEZ DANA PROSZE CYTAT Z MOICH BLUZGOW! 06.07.04, 11:16

> mirmilek, ze ty czytac nie umiesz, a raczej nie chcesz, to mi znane. nie bylo
          slowa o bluzgach.

PO CO KLAMIESZ, DANA?

>tak tak, wqrwielskie i mirmilowskie tego forum....

(..)

narazona
          bylam przez was tutaj, i mam na mysli was, zgraje chamsko-antysemicka, na takie
          podsylanie linkow pelnych penisow itd itd, ze ktos inny na moim miejscu nie po
          roku, ale po 4 takim wulgarnym poscie poslal by was tam, gdzie wasze miejsce

(...)

to WY zaczeliscie obrazac i bluzgac na
          mnie, a TERAZ JA robie dokladnie to samo.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=13953346&a=13960757
          PO CO KLAMIESZ, DANA? PO CO KLAMIESZ, DANA? PO CO KLAMIESZ, DANA? PO CO
          KLAMIESZ, DANA? PO CO KLAMIESZ, DANA? PO CO KLAMIESZ, DANA? PO CO KLAMIESZ,
          DANA? PO CO KLAMIESZ, DANA? PO CO KLAMIESZ, DANA? PO CO KLAMIESZ, DANA? PO CO
          DANA? PO CO KLAMIESZ, DANA? PO CO KLAMIESZ, DANA?

NO, DANA, WYJAW NAM TAJEMNICE, PO CO KLAMIESZ? CO CI Z TEGO PRZYJDZIE?
          • Gość: dana33 [...] IP: 192.114.44.* 06.07.04, 23:33
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • mirmilek wulgarna do konca - cala dana - gdzie te cytaty? 06.07.04, 23:43

> mowimy tu, manipulancie o dwoch roznych postach. a teraz spier..aj...

odpowiedz, dana, na proste dwa pytania:

1. oskarzasz mnie w jakimkolwiek swoim poscie o "takie
              podsylanie linkow pelnych penisow itd itd" oraz ze "to WY zaczeliscie obrazac i
              bluzgac na mnie"?

2. czy jestes w stanie podac linka do JEDNEJ JEDYNEJ mojej wiadomosci, gdzie
              odezwalem sie do ciebie wulgarnie, gdzie cie zbluzgalem, gdzie cie wyzywalem,
              gdzi podsylalem linki pelne penisow?

pyt dodatkowe:

DLACZEGO KLAMIESZ?
              • Gość: dana33 [...] IP: 192.114.44.* 07.07.04, 00:17
                • Gość: dana33 do wszystkojednokto IP: 192.114.44.* 07.07.04, 00:19
                  Jasne mi bylo, ze nie straciles wiarty w polakow. Ja pisalam o tym, ze ja, mimo
                  bluzgow ciaglych, klamania i oczerniania zydow i israela przez niektorych
                  polakow, nie stracilam w nich wiary. Natomiast ty, bo paru zydow na forum pisze
                  co pisze o polakach, straciles wiare w zydow. Tu jest roznica miedzy zydami a
                  polakami, ktorzy czasem gotowi sa oskarzyc "swojego" o plucie na zydow, ale
                  tez po przeczytaniu paru watkow zydow plujacych na polske i polakow natychmiast
                  zmieniaja swoje zdanie o wszystkich zydach. Widzisz, w ten sposob ja juz dawno
                  powinnam oskarzyc wszystkich polakow, wlacznie z toba, o antysemityzm i
                  nienawisc do zydow i israela.
                  Jako przedstawiciele narodu wsrod ktorego zydzi zyli od 800 lat, ktorzy
                  przyczynili sie walnie do rozwoju polski we wszystkich dziedzinach, jako ci, ci
                  przezyli rok 1968 mniej lub wiecej biernie, powinniscie wiedziec, co znaczy ta
                  nienawisc na forum, to ciagle oskarzanie nas o wszystko zlo na swiecie wlacznie
                  z polska, te ciagle posylanie nas spowrotem to gazu, porownywanie z hitlerem,
                  to obrazliwe uzywanie ss w imionach israela i sharona, to zmienianie nazwy
                  panstwa na na i-sra-el, czy usra-el czy iSSrael, to cytowanie palestynskiej
                  propagandy, i nadewszystko ten upor nie wiedziec faktow i prawdy i naszego
                  prawa do obrony i zycia we wlasnym kraju. My tego tez nie mozemy pojac.
                  Polacy nie sa w stanie zrozumiec plemiennego solidaryzmu? Zgadzam sie. Polacy
                  lubia jeden drugiemu podstawiac noge. To jest znany fakt. Dlatego tez nie
                  umieja zrozumiec, ze my nie, my nie podstawiamy nogi jeden drugiemu. Nie podoba
                  sie to tobie? Trudno, ale tak jest. I nie myle sie. To, ze awsze trzymalismy
                  razem, to ze zawsze i do dzisiaj na calym swiecie zyd pomaga zydowi, to jest
                  napewno jednym z glownych powodow, choc napewno nie jedynym, ktory pozwolil
                  narodowi zydowskiemu przetrwac tysiace lat.
                  Nie bardzo zrozumialam to zdanie: ",bo ile możesz prowadzić dyskusji z
                  człowiekiem,który zamiast merytorycznie odnieść sie do poruszonych kwestii
                  sprawdza pierw adres nadawcy i z braku argumentów bluzga." Miales na mysli
                  fredzia? Bo jedyny, ktory sprawdza tu adresy to wqrwielski.
                  Nie, ja nie przyklejam sterotypowo kazdemu latki antysemickiej, na odwort,
                  pisalam nie raz, ze fakt, ze ktos jest antysemita nie przeszkadza mi. Ale byc
                  antysemita na poziomie, to sztuka. Bo mozesz nie lubiec zydow, miec swoje
                  zdanie o nich, ale nie mozesz byc nieuczciwy w sensie przekrecania faktow,
                  naklanianie tych faktow do tej "prawdy" antysemickiej bluzgajac i oskarzajac
                  zydow bez przerwy o wszystko. I tylko sobie poczytaj posty, do ktorych linki
                  dal pan.scan na watku do tomka, zdaje sie, zedby wiedziec kto to wqrwielski, z
                  ktorym mialam kiedys dyskusje, jak jeszcze mial nik andrzej. Od niego to az
                  smierdzi antysemityzmem, i to takim prymitywnym. A ten to najgorszy, ten
                  prymityw.
                  Co do roku 68, to mylisz sie bardzo. Ja wprawdzie wyjechalam rok wczesniej, ale
                  ci co wyjechali, to znali polske 1968 doskonale. I nawet, jak zgadza sie, ze
                  ta cala nagonka i wyrzucanie zydow zaaranzowane bylo "odgornie", to jednak
                  padlo na gotowa do zarzyznienia ziemie. Nie, oczywiscie nie wszyscy polacy i
                  nie cala polska. Ale dostatecznie duzo, zeby pozostawic u tych zydow uczucie
                  odepchniecia, wyrzucenia i znarnowania im zycia. I wiesz, bardzo trudno
                  dyskutowac z uczuciami....
                  Pamietam dobrze, co mowila ulica w 1967.... porzucaja troche pomaranczami i
                  zabawa sie skonczy.... to bylo jeszcze jedno z weselszych powiedzen. A mojej
                  mamie powiedziano przy wyjezdzie, ze "z wrony nie mozna zrobic orla", a te
                  dzieci, ktorym rodzice zabronili bawic sie z dziecmi zydowskimi, "bo to bedzie
                  zle widziane"? i owszem, jak ci odebrano prace, jak wyrzucono twoje dziecko z
                  uniwersytetu, jak nie pozolono mu bawic sie z jego przyjaciolmi, to wlasnie tak
                  zmuszono cie do wyjazdu z polski. I to do jakiego wyjazdu: musiales jeszcze
                  jako zyd oddac polskie obywatelstwo i podpisywac jakies tam zobowiazania. Nie
                  musisz mi wierzyc. Przeczytaj sobie przemowienie towarzysza wieslawa z 1968
                  roku. pamietam i wiem. I mimo to, nie stoje tu 24 godziny na forum i nie
                  przypominam i nie oskarzam.
                  A co do wladzy prlu, to dzisiaj wygodnie zwalac wszystko na komunizm... a prze
                  komunizmem to antysemityzmu w polsce nie bylo? A pogrom w kielcach i w
                  jedwabnem to juz po wojnie, to nie prawda? Przeciez to fakty, udokumentowane.
                  Mimo to, nikt z nas nie zaczal z tymi oskarzeniami. To przyszlo jako odpowiedz
                  na ataki antysemickie na nas.
                  Zrozumienie na tym forum nie przychodzi wogole. Tomek i ja proponowalismy
                  kilkakrotnie zostawic przeszlosc, nie wyciagac dzisiaj rzeczy, ktore dzialy sie
                  60 lat temu. Zaczac od nowa. Co u ciebie? Co u mnie? Rzeczy codzienne, jak
                  wygladaja szkoly dzisiaj u was i u nas. Jak sobie dajemy rade z bezrobociem,
                  ktore szaleje i u was i u nas, co lubisz, jakie ksiazki, jaka muzyke, jak
                  wychowujesz dziecko, zeby wzroslo bez nienawisci do czlowieka, nawet jak on
                  inny.... nie, nigdy to nie zostalo podjete przez nikogo, na odwort, natychmiast
                  dochodzili do glosu wlasnie te zgraje wqrwielsko-splitowskie, z ich antysemicka
                  tyrada, wszystkim znana.
                  Nie, na nowo-stary watek to sie nie nadaje. Ten nowo-stary watek, to wlasnie
                  watek tych 3-4 osob, ktore sa zainteresowane w dzisiaj, a nie we wczoraj.

• haashama Re: do wszystkojednokto 08.07.04, 20:50

> Polacy nie sa w stanie zrozumiec plemiennego solidaryzmu? Zgadzam sie. Polacy
                    > lubia jeden drugiemu podstawiac noge. To jest znany fakt. Dlatego tez nie
                    > umieja zrozumiec, ze my nie, my nie podstawiamy nogi jeden drugiemu. Nie
                    podoba
                    >
                    > sie to tobie? Trudno, ale tak jest. I nie myle sie. To, ze awsze trzymalismy
                    > razem, to ze zawsze i do dzisiaj na calym swiecie zyd pomaga zydowi, to jest
                    > napewno jednym z glownych powodow, choc napewno nie jedynym, ktory pozwolil
                    > narodowi zydowskiemu przetrwac tysiace lat.

/......./

> Co do roku 68, to mylisz sie bardzo. Ja wprawdzie wyjechalam rok wczesniej,
                    ale
                    >
                    > ci co wyjechali, to znali polske 1968 doskonale. I nawet, jak zgadza sie, ze
                    > ta cala nagonka i wyrzucanie zydow zaaranzowane bylo "odgornie", to jednak
                    > padlo na gotowa do zarzyznienia ziemie. Nie, oczywiscie nie wszyscy polacy i
                    > nie cala polska. Ale dostatecznie duzo, zeby pozostawic u tych zydow uczucie
                    > odepchniecia, wyrzucenia i znarnowania im zycia. I wiesz, bardzo trudno
                    > dyskutowac z uczuciami....

odpowie mafii na blaszakach dostatecznie duzo polakow, ze wiesz, bardzo trudno
                    dyskutowac z uczuciami, byla zydokokomuna itd. itd. czy nie byla, uczucia byly
                    takie, ze byla, no i solidaryzm plemienny zadzialal - polacy przetrwali tysiac
                    lat w panstwie dzieki okresowym wybuchom solidarnosci. Nie podoba sie to
                    tobie? Trudno, ale tak jest. I nie myle sie.
                • mirmilek zmiana wersji? to po co klamalas? dawaj te linki! 07.07.04, 00:30
                  widzisz, danuto, wytlumacze ci kilka spraw z logiki. jak napiszesz:

panx i panz sa wulgarni to znaczy ze:

panx jest wulgarny oraz panz jest wulgarny. NIE TYLKO JEDEN Z TYCH PANOW, ALE OBAJ.

rozumiem, dana, twoja bezsilnosc, bo w moim przypadku nie mozesz twierdzic, ze
                  twoja chamstwo jest odpowiedzia na moje chamstwo. i dlatego klamiesz.

ALE BEZSILNOSC I FRUSTRACJA NIE USPRAWIEDLIWIAJA KLAMSTWA.

Zdobadz sie, danusiu, na refleksje: jakie wartosci wyznajesz, jakich wartosci
                  bronisz. Dzis po raz kolejny udowodnilas, ze prawda do nich nie nalezy.
                  • fredzio54 [...] 07.07.04, 06:48
                    • Gość: wszystkojednokto Re: zmiana wersji? to po co klamalas? dawaj te li IP: *.chello.pl 07.07.04, 06:53
                      dobre,fredzio ,krótko a treściwie,wstałem,przy porannej kawie wszystkie
                      wypowiedzi przeczytałem,teraz już więcej nie muszę,można się zabrać do roboty
                    • Gość: zbalansowany [...] IP: *.mel.connect.com.au / *.connect.com.au 07.07.04, 09:45
                      • Gość: zbalansowany do Fredzia IP: *.mel.connect.com.au / *.connect.com.au 08.07.04, 01:40
                        I popatrz Fredziu obu nas wychlastali ??!!!

I za co ? , za niwinnosc !!!

A ja chcialem tylko zebys napisal cos ciekawego o Merkawie i ile medali i za co
                        dal ci Szaron.
      • mirmilek dana! wulgaryzmy utrudniaja rozmowe! sama widzisz! 07.07.04, 12:44
        dana, moze zmien styl wypowiedzi, to administracja nie bedzie wiecej musiala
        kasowac twoich wulgarnych postow. Proponuje, abys zamiast obrzucac mnie
        wyzwiskami, odpowiedziala tak zwyczajnie na ponizsze pytania:

1. oskarzasz mnie w jakimkolwiek swoim poscie o "takie
        podsylanie linkow pelnych penisow itd itd" oraz ze "to WY zaczeliscie obrazac i
        bluzgac na mnie"?

2. czy jestes w stanie podac linka do JEDNEJ JEDYNEJ mojej wiadomosci, gdzie
        odezwalem sie do ciebie wulgarnie, gdzie cie zbluzgalem, gdzie cie wyzywalem,
        gdzi podsylalem linki pelne penisow?

pyt dodatkowe:

DLACZEGO KLAMIESZ?

pyt dodatkowe 2:

dlaczego bluzgasz? daje ci to jakies spelnienie? satysfakcje?
        • Gość: dana33 Re: dana! wulgaryzmy utrudniaja rozmowe! sama wid IP: 192.117.117.* 07.07.04, 13:13
          przestan klamac, manipulowac i krecic, to ja przestane cie obrzucac. zupelnie
          proste, chociaz na odwrot, jak jestes przyzwyczajony u swoich przyjaciol
          arabsko-terrorystycznych.
          • gini Re: dana! wulgaryzmy utrudniaja rozmowe! sama wid 07.07.04, 13:50

> przestan klamac, manipulowac i krecic, to ja przestane cie obrzucac. zupelnie
            > proste, chociaz na odwrot, jak jestes przyzwyczajony u swoich przyjaciol
            > arabsko-terrorystycznych.

Moze przytocz jakies przyklady, klamstw czy tez manipulacji?
            Bo jak zwykle pomowienia bez pokrycia pani Danuto .
            Bo jak na razie to ty klamiesz i manipulujesz sreberko, poza obrzucaniem blotem
            nie stac cie na nic innego.
            • mirmilek powoli, gini, powoli, wszystko w swoim czasie 07.07.04, 14:11
              1. niech dana udowodni, ze ja zbuzgalem.

potem poprosimy o udowodnienie, ze klamie. teraz dana stara sie rozmyc dyskusje,
              stawia nowe zarzuty, prowokuje. o to jej chodzi.

po co sie denerwowac? WYSTARCZY POPATRZEC, JAK SIE DANA KRECI, ZAMIAST
              ZWYCZAJNIE PODAC LINKI DO MOICH BLUZGOW POD JEJ ADRESEM.
    • rycho7 to jeszcze ktos dyskutuje z dana33 ??????????????? 07.07.04, 10:49
      • Gość: dana33 Re: to jeszcze ktos dyskutuje z dana33 ?????????? IP: 192.117.117.* 07.07.04, 13:13
        rychlo, zlotko, jak mnie nie obrzuca conajmniej raz dziennie, to im sie nudzi.
        jeszcze beda dlugo gadac ze mna, bez obawy.
      • Gość: rachelka Re: to jeszcze ktos dyskutuje z dana33 ?????????? IP: *.twcny.rr.com 07.07.04, 15:42
        z dana nie ma co dyskutowac gdyz dana jako najmadrzejsza wie wszystko i sama
        moze sobie odpowiedziec na swoje pytanie.nawet papuga nie miala by tu zadnej
        szansy bo ta elokwentna dana (lub pomnozone jej wersje)zakrzycza wszystko i
        wszytkich.argumenty nie sa tu wazne liczy sie tyrada slowna na wage.nie wiem po
        co sie trudzicie,ale i tak zaraz uslyszycie :))
        • Gość: dana33 Re: to jeszcze ktos dyskutuje z dana33 ?????????? IP: 192.117.117.* 07.07.04, 16:26
          wow, rachelko.... ale trafna analiza!!!! (dlatego tym razem zostawilam
          szmatelke na boku... )
          • Gość: rachelka Re: to jeszcze ktos dyskutuje z dana33 ?????????? IP: *.twcny.rr.com 07.07.04, 16:38

> wow, rachelko.... ale trafna analiza!!!! (dlatego tym razem zostawilam
            > szmatelke na boku... )
            dana wszystko wie,dana dobra,dana madra,dana najladniejsza,dana
            najmadrzejsza,dana grzeczna,dana sprawiedliwa,dana dobra gosposia,dana dobra
            matka,dana dobra zydowka,dana dobra zona,dana dobra obywatelka izraela,dana
            wesola,dana dowcipna,dana wali dobrze w morde polakow,dana lzy najlepiej, dana
            bluzga najlepiej, dana................................nudna bo mnie chwali a to
            obelga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka