Dodaj do ulubionych

na zachętę; wątek dla PeeFa... ;-)

06.12.12, 16:31
Naszego forumowego gorliwca mainstreamowego... ;-)
Otóż Rostowski ratując budżet już na dobre powtarza grecko-włoskie manipulacje finansowe. Natomiast najnowsze dane GUSu na końcówkę 2012r. wskazują na wzrost wynoszący niecałe półtora procent, czyli ledwo przykrywający inflację i wzrost cen (kluczowej) energii i żywności. Konkludując, 2013r. będzie rokiem polskiej zapaści i realizacji nadwiślańskiego scenariusza greckiego...

natemat.pl/42049,rzad-majstruje-przy-dlugu-publicznym-tego-rodzaju-wybiegi-stosowaly-grecja-i-wlochy
Obserwuj wątek
    • obrotowy 2013 jeszcze jakos przeciagniemy 06.12.12, 16:40
      z poziomem wzrostu od - 2 % do + 2 %, jako ze Polska ma na ten rok jeszcze zagwarantowane dotacje unijne.
      schody zaczna sie od 2014 - gdy te dotacje beda juz mniejsze, a gros drog krajowych i autostrad bedzie juz konczone i spadnie rola ich budowy jako czynnika wzrostu.

J.K.
      • borrka Bajdurzycie Doktorze. 06.12.12, 16:53
        Programowo nie wierze w propagande sukcesu, ani w czarnowidztwo.
        • obrotowy A niby dlaczego ? 06.12.12, 17:01
          borrka napisał:
          > Programowo nie wierze w propagande sukcesu, ani w czarnowidztwo.

No to o co chodzi? Skoro napisalem, ze na przyszly rok trza sie liczyc ze stagnacja ?
          To przeciez nie czarnowidztwo.
          • borrka Stagnacja jest elementem cyklow ekonomicznych. 06.12.12, 17:08
            Ani Keynes, ani Marks, ani nawet Krol Zurawi nie potrafia tych cykli wyeliminowac.
            To troche tak, jakby zarzadzic likwidacje dnia i nocy.

Trzeba byc trzezwym, stojacym na ziemi optymista, gdy chce sie cos osiagnac :)
            A nie rozpaczac, ze zimą jest zimno !
            • romrus Re: Stagnacja jest elementem cyklow ekonomicznych 06.12.12, 17:13
              borrka napisał:
              > Trzeba byc trzezwym, stojacym na ziemi optymista, gdy chce sie cos osiagnac :)

Prawdziwy optimista nawet na cmetarzu zamiast krzyzy widzi sami plusy:-)
              • przyjacielameryki Re: Stagnacja jest elementem cyklow ekonomicznych 06.12.12, 17:18
                romrus napisał:

> borrka napisał:
                > > Trzeba byc trzezwym, stojacym na ziemi optymista, gdy chce sie cos osiagn
                > ac :)
                >
                >
                > Prawdziwy optimista nawet na cmetarzu zamiast krzyzy widzi sami plusy:-)

Romrus, z innej beczki. Słyszałeś, Rosja poucza UE i Polskę za łamanie praw człowieka. Cha!, cha!, cha! Gogol wiecznie żywy, a w Polsce te tragikomedie z Rosją w tle zawsze cieszyły się wielką popularnością. Dzisiaj mamy teatr gogolowski nie wychodząc z domu. Brawo!
                • romrus Re: Stagnacja jest elementem cyklow ekonomicznych 06.12.12, 17:29
                  przyjacielameryki napisał:
                  > Romrus, z innej beczki. Słyszałeś, Rosja poucza UE i Polskę za łamanie praw człowieka. Cha!, cha!, cha! Gogol wiecznie żywy, a w Polsce te tragikomedie z Rosją w tle zawsze cieszyły się wielką popularnością. Dzisiaj mamy teatr gogolowski nie wychodząc z domu. Brawo!

Rosjanie szybko sie ucza, a mame od kogo.

Dzis Clintonowa darla morde, ze wprowadzenie w Rosji obowiazku registracji NGO z udzialem zagranicznych pieniedzy to nie demokraticznie, przy tym ze w Stanach Foreign Agents Registration Act (FARA) dziala bez zmian od 1938 roku.

Rosijska Duma jako kpine po prostu przetlumaczyla amerikanska i ja uchwalila.

Potem wszyscy, ledwo wstrzymajac smiech, czekali na reakcje Jankiesow.
                  No i prosze - mame ja.

«В Рoccии мы нaблюдaем oгрaничение грaждaнcких cвoбoд, – выcкaзaлacь Клинтoн, – в тoм чиcле через зaкoнoдaтельcтвo, требyющее oт непрaвительcтвенных oргaнизaций и жyрнaлиcтoв региcтрирoвaтьcя кaк инocтрaнные aгенты, в cлyчaе еcли oни пoлyчaют финaнcирoвaние из-зa рyбежa».

www.nr2.ru/moskow/415392.html

Szczyt hipokryzji.
                  • przyjacielameryki Re: Stagnacja jest elementem cyklow ekonomicznych 06.12.12, 17:35
                    No ale po co ten cyrk z prawami człowieka w UE?? Ty też nie ufasz UE w tym i Polsce? Nie są u nas przestrzegane prawa człowieka? Jestem ciekaw Twojej, takiej solidnej uczciwej opinii romrus!
                    • romrus Re: Stagnacja jest elementem cyklow ekonomicznych 06.12.12, 17:56
                      > No ale po co ten cyrk z prawami człowieka w UE?? Ty też nie ufasz UE w tym i Polsce? Nie są u nas przestrzegane prawa człowieka? Jestem ciekaw Twojej, takiej solidnej uczciwej opinii romrus!

Na ogol sa przestrzegane, ale polityczny wyjatki i podwojny standarty sa.

Tribunal wobec b/ Jugoslawii - to sa jaja.
                      Uznanie Kosowa, a nie uznanie Abchazji i Osecii - to sa jaja.
                      Lista Magnickiego - to sa jaja.
                      Stosunek krajow baltyckich do mniejszosci narodowych - to sa jaja.
                      Marszy i glorifikacja SS-manow w krajach baltyckich - to sa jaja.
                      etc

UE zadala sobie bardzo wysoki standart i teraz musi jemu odpowiadac, ale odpowiada nie zawsze. Ten, kto uwaza ze ma prawo uczyc innych, musi byc idealnym, a nie jest.

Co do rosijskiego MSZ, to zwykla gra diplomatyczna. Wyslali naszego diplomata - wyszleme waszego, dwuch - to dwuch. Taki sam bezsens, jak wypowiedzi Clintonowej.

• borrka Gadanie. 06.12.12, 18:01
                        Jesli w Polsce opowiadaja bzdury o "zamachu" smolenskim, to ja nie mam prawa nabijac sie z krola zurawi ?
                        Przeciez to gorsze blazenstwo, niz Kaczynscy razem wzieci.
                        • romrus Re: Gadanie. 06.12.12, 18:04
                          borrka napisał:

> Jesli w Polsce opowiadaja bzdury o "zamachu" smolenskim, to ja nie mam prawa nabijac sie z krola zurawi ?

A kto cie przeszkadza?

> Przeciez to gorsze blazenstwo, niz Kaczynscy razem wzieci.

To kwestia gustu.
                          Na tym forum kartofle sa lubiony:-)
              • mara571 Re: Stagnacja jest elementem cyklow ekonomicznych 06.12.12, 21:06
                romrus napisał:

> Prawdziwy optimista nawet na cmetarzu zamiast krzyzy widzi sami plusy:-)

Jestes pewien, ze na kazdym? (cmentarzu)
    • borrka I nie zapomnij, ze znaleziono trotyl ! 06.12.12, 16:41
      Ja ci znajde link dowodzacy niezbicie plaskosci ziemi.
      lumiere.ens.fr/~alphapsy/blog/images/flat%20earth.jpg
      • przyjacielameryki Re: I nie zapomnij, ze znaleziono trotyl ! 06.12.12, 16:56
        borrka napisał:

> Ja ci znajde link dowodzacy niezbicie plaskosci ziemi.
        > lumiere.ens.fr/~alphapsy/blog/images/flat%20earth.jpg

Brawo borka. Ten przygłup smoleński cały czas wyszukuje jakieś informacje które mają jakoby wskazywać, że Polska się wali, że wszystko jest zle robione, złe inwestycje, złe zakupy, z gazu łupkowego nic nie będzie. Dla tego przygłupa F16 to złom, cieszy sie z usterek dreamlinera a największym dramatem był rozpad ZSRR i uzyskanie niepodległości przez Polskę. Dlatego nie może ścierpieć polskich sukcesów. To jakiś prowokator, nie ma sensu wdawać się z tym przygłupem w jakąkolwiek polemikę.
        Ten przygłup smoleński chyba faktycznie podskakiwał by do góry z radości gdyby Polska miała poważne kłopoty.
        • 5magna Re: I nie zapomnij, ze znaleziono trotyl ! 06.12.12, 18:23
          Tu nic o trotylu nie pisali ale tylko to ze znalezli "siano w glowach" Na tym kontynencie tylko sie smieja z baranow nawet ci najglupsi. PS. To co mowia o polskiej ekonomii to trzeba pomnozyc przez 3. Jeszcze beda jezdzic z Polski do Grecji autostopem aby wygrzac kosci...

wyborcza.biz/biznes/1,100897,12952800,Gospodarka_jest_w_stagnacji.html
          • borrka Nikt sie z ciebie nie smieje. 06.12.12, 18:32
            Zbyt nudny jestes.
            • 5magna Re: Nikt sie z ciebie nie smieje. 06.12.12, 18:38
              A tobie rura powstaje czy wisi? Z tym samolotem to proponuje dla uspokojenia nucic sobie pod nosem: "Lecialem w samolocie lapalem gowno w locie a gowno jak to gowno lapalo sie nierowno..."
    • wojciech.2345 Re: na zachętę; wątek dla PeeFa... ;-) 06.12.12, 18:45
      gambit_smolenski1 napisał(a):
      > Naszego forumowego gorliwca mainstreamowego... ;-)
      ---------------
      LOL.
      • przyjacielameryki Re: na zachętę; wątek dla PeeFa... ;-) 06.12.12, 19:07
        wojciech.2345 napisał:

> gambit_smolenski1 napisał(a):
        > > Naszego forumowego gorliwca mainstreamowego... ;-)
        > ---------------
        > LOL.

Wojtek, posłuchaj. Ja Ciebie bardzo szanuję za twoja mądrość i wrażliwość(tak odczuwam po Twoich wpisach), chociaż mamy inne poglądy polityczne. Ja nie jestem żadnym członkiem PO, nie robię żadnej reklamy PO bo PO w ogóle mnie nie obchodzi. Tusk też mnie nie obchodzi. Mnie zależy na Polsce i ja z wielu polskich sukcesów po prostu jestem zadowolony(pomimo bardzo wielu błędów i nieprawidłowości). I czy będzie rządził PIS czy PO zawsze tak samo będzie mi zależało na Polsce i polskim sukcesie bo tu mieszkam, bo czuję się polskim patriotom, bo jestem dumny że jestem Polakiem i najzwyczajniej w świecie chcę żeby Polsce udało się.
        Ale to co wyprawia ten przygłup smoleński jest tak wyjątkowo żałosne że ja już nie wytrzymuję nerwowo. To nie ma nic wspólnego z poglądami. Radość z kłopotów prawdziwych czy tych wyimaginowanych Polski nie jest poglądem, jest stanem!

Weż to wszystko pod uwagę co napisałem bo zależy mi bardzo na twojej opinii!
        • borrka On tylko odrabia lekcje. 06.12.12, 19:11
          Postac dramatyczna, iscie szekspirowska, to Igorek.
          Calym sercem nienawidzi Polski i jednoczesnie wie, ze wszystko jej zawdziecza.
          Nie zazdroszcze Igorkowi rowniez z innych powodow, ale o rodzinach nie piszemy.
        • wojciech.2345 Re: na zachętę; wątek dla PeeFa... ;-) 07.12.12, 17:47
          > Radość z kłopotów
          > prawdziwych czy tych wyimaginowanych Polski nie jest poglądem, jest stanem!
          ------------------------------------
          Pełna zgoda.
          Może życie mu się nie udało.
          -----------------------------------
          > Weż to wszystko pod uwagę co napisałem bo zależy mi bardzo na twojej opinii!
          -----------------
          Czytam prawie wszystkie Twoje posty.
          Niech to posłuży Ci za moją opinię.
      • polski_francuz Dzieki za dedykacje 06.12.12, 19:43
        Co do tematu: wierze w przedsiebiorczosc Polakow i w to, ze sobie jakos dadza rade. Nie w takich klopotach juz bylismy i jakos wyszlo na nasze.

Co do trickow bankowych, wielu przywodcow europejskich jest po stazach w roznych bankach, aby daleko nie szukac, Mario Monti, premier Wloch. Nasz minister ma tez zdaje sie taki staz. Wzbudza takie obsadzenie zaufanie tzw "rynkow finansowych" czyli inwestorow i tym lepiej dla Polski.

W koncu, ciesze sie, ze widze na watku romrusa, ktory jest mi sympatycznym nickiem. I jeszcze mam starszny zasuw w pracy i sie troche mniej na forum udzielam.

Pozdro dla wszystkich

PF
        • przyjacielameryki Re: Dzieki za dedykacje 06.12.12, 19:48
          polski_francuz napisał:

> Co do tematu: wierze w przedsiebiorczosc Polakow i w to, ze sobie jakos dadza r
          > ade. Nie w takich klopotach juz bylismy i jakos wyszlo na nasze.
          >
          > Co do trickow bankowych, wielu przywodcow europejskich jest po stazach w roznyc
          > h bankach, aby daleko nie szukac, Mario Monti, premier Wloch. Nasz minister ma
          > tez zdaje sie taki staz. Wzbudza takie obsadzenie zaufanie tzw "rynkow finansow
          > ych" czyli inwestorow i tym lepiej dla Polski.
          >
          > W koncu, ciesze sie, ze widze na watku romrusa, ktory jest mi sympatycznym nick
          > iem. I jeszcze mam starszny zasuw w pracy i sie troche mniej na forum udzielam.
          >
          > Pozdro dla wszystkich
          >
          > PF

Jak było we Wrocławiu?
          • polski_francuz Re: Dzieki za dedykacje 06.12.12, 19:57
            Wyslalem Wam pocztowke

PF
            • 5magna Re: Dzieki za dedykacje 06.12.12, 21:23
              Nie gazport nie lupki. Co pozostanie glupki??
              wyborcza.biz/biznes/1,100896,13001518,Skandal_lapowkarski_we_wloskiej_firmie_budujacej_gazoport.html
              Dobrali sie makaroniarz z kretaczem i beda budowac gazport...
              • polski_francuz Na ucieche 06.12.12, 21:35
                czekistom, co nie?

PF

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka