Gość: www.irak.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 11:01 Stop rzezi ! Okupanci precz z Iraku ! www.irak.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Boom A ty czego sie tak pienisz? IP: 5.3.1R* / *.ihug.com.au 10.08.04, 11:07 Tak krzyczysz, zeby cywilow nie zabijac, a teraz to ci nie pasuje, ze Amerykanie chca, zeby cywile opuscili Nadzaf? Powinni to zrobic juz tydzien temu, wtedy ginelaby tylko holota chcaca wladzy nieograniczonej dla siebie. Znam ten typ "wojownikow arabskich" u siebie - handluja narkotykami, jezdza sportowymi samochodami i zyja przecietnie okolo 28 lat - jak sami miedzy soba sie nie zalatwia, to policja ich zalatwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonanza Brawo Boom!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 11:42 Masz całkowitą rację! Dzięki Hiszpanom i tym podobnym uciekinierom, mafia iracka zyskuje jakby poparcie dla dalszej eskalacji rozróby. Sprawdza się stare przysłowie; co by nie zrobił i tak będzie źle dla tych, dla których niepasuje prawość!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bum Re: hamerykanska "stabilizacja" postepuje??? IP: 129.81.192.* 10.08.04, 17:45 To Amerykanie przez swoja agresje na Irak rozpoczeli te cala (jak to laskawie okreslasz...) "rozrobe"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . amerykanie mordują irakijczyków a świat milczy!!!! IP: *.crowley.pl 10.08.04, 18:23 nie piewszy raz w historii no bo kto może zatrzymać amerykańskie ludobójstwo w Iraku, albo jak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat slusznie - czas zrobic porzadek w Iraku IP: 62.29.137.* 10.08.04, 16:42 a metody - mniej istotne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stop.Rzezi Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu IP: 206.54.158.* 10.08.04, 11:16 Stop rzezi ? Jest prosty sposob. Zlozyc bron "bojownicy"-sadrysci i skonczyc to zbiorowe samobojstwo. Nie macie szans na "ostateczne zwyciestwo". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Londyn Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu IP: *.ipt.aol.com 10.08.04, 11:24 Niech Amerykane wyrzna tych wszystich waraitow i bedzie spokoj. Burzyc dom po domu, rznac, aby wyplewic tych glupcow i ekstremistow - bronai islamu a uciekaja na zachod, aby im byo lzej. Brawo Bush Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Londona ty hitlerowcu z ameryki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 11:32 gdzieś ty sie ulung kanalio,gdzieś ty sie chował,ale jestem spokojny,nienawiść do ludzi sama cie kiedyś zabije,zdechniesz jko świr albo cie rak stoczy to tylko kwestia czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kattarzyna Brawo Amerykanie !!!! IP: *.utc.com 10.08.04, 23:38 tak trzymac i niepieprzyc sie z tym terrorystyczna banda !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gucio60 Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu 10.08.04, 11:32 amerykanie powinni zrobic to juz dawno i nie tylko w nadzafie ale przede wszystkim w faludzy, postawic ultimatum a pozniej wyrzanc dom po domu, byloby to zgodne z koranem, oka za oko, zab za zab, reka za reke wojny nie wygrywa sie z przedmiotami tylko z ludzmi i to ich trzeba zniszczyc, bedzie to tez zarazem zgodne z biblia i wszyscy beda zadowoleni, arabowie pojda do raju po swoje zony a my, reszta swiata bedziemy mieli spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu 10.08.04, 12:07 gucio60 napisał: > amerykanie powinni zrobic to juz dawno i nie tylko w nadzafie ale przede > wszystkim w faludzy, postawic ultimatum a pozniej wyrzanc dom po domu, byloby > to zgodne z koranem, oka za oko, zab za zab, reka za reke > wojny nie wygrywa sie z przedmiotami tylko z ludzmi i to ich trzeba zniszczyc, > bedzie to tez zarazem zgodne z biblia i wszyscy beda zadowoleni, arabowie pojda > > do raju po swoje zony a my, reszta swiata bedziemy mieli spokoj Reszta swiata bedzie miala spokoj ???? To ty bezmyslna kreaturo nie masz spokoju ??? Czy to Irakijczycy przyszli spalic twoj dom i wymordowac rodzine ?? Nie to amerykanska holota spod znaku $$$ morduje nie dbajac nawet o sensowny pretekst. Na pohybel mordercom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do schlagbaum Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 12:31 >Reszta swiata bedzie miala spokoj ???? >To ty bezmyslna kreaturo nie masz spokoju ??? >Czy to Irakijczycy przyszli spalic twoj dom i wymordowac rodzine ?? >Nie to amerykanska holota spod znaku $$$ morduje nie dbajac nawet o sensowny >pretekst. >Na pohybel mordercom. Właśnie - na pohybel mordercom! To właśnie te brudasy, nazywające siebie "islamskimi bojownikami" wypowiedziały wojnę naszej cywilizacji dokładnie 11 września. Teraz to już tylko kwestia czasu, aż zaatakują np. Polskę za chore urojenia w ich umysłach. Arabowie mają taką mentalność, jeżeli nie będziemy się bronić - zniszczą nas! Najgorsze co można zrobić to iść śladem Hiszpanii, Francji, Niemiec... Wybrali po prostu chwilowy spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu 10.08.04, 12:37 Gość portalu: do schlagbaum napisał(a): > Właśnie - na pohybel mordercom! To właśnie te brudasy, nazywające > siebie "islamskimi bojownikami" wypowiedziały wojnę naszej cywilizacji > dokładnie 11 września. Teraz to już tylko kwestia czasu, aż zaatakują np. Polsk > ę > za chore urojenia w ich umysłach. Arabowie mają taką mentalność, jeżeli nie > będziemy się bronić - zniszczą nas! Najgorsze co można zrobić to iść śladem > Hiszpanii, Francji, Niemiec... Wybrali po prostu chwilowy spokój. Nastepny polglowek nie widzacy roznicy miedzy Islamista a terrorysa i miedzy terrorysa a Irakijczykiem. Zbyt ograniczony jestes palancie bym mial ochote ci to tlumaczyc. Niech do twojej swiadomosci dotrze, ze to nie Irakijczycy zaatakowali WTC ale teraz pewnie juz cos podobnego planuja i trudno im sie dziwic. Na pohybel mordercom. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu 10.08.04, 13:14 Spokojnie, spokojnie :) > Niech do twojej swiadomosci dotrze, ze to nie Irakijczycy zaatakowali WTC Co fakt, to fakt. Nie Irakijczycy - tylko, ze to wiemy akurat dzisiaj, a nie wczesniej - taki maly niuans :) Patrzac na sklad etniczny i narodowosciowy barachla z Al Kaidy, to rozpierducha powinna faktycznie nie obejmowac Iraku, ale wiekszosc Bliskiego Wschodu plus polnocno-zachodnia Afryke. Bylbys wowczas usatysfakcjonowany? ;) > Na pohybel mordercom. Biedni Francuzi... Chcesz ich tez na pohybel? Dla przypomniania - w bialych rekawiczkach wykonczyli cala algierska organizacje terrorystyczna. Praktycznie zadnych procesow - tylko trupy. A teraz pytanie - jak myslisz, o co walcza sadrysci? Tylko szczerze i bez hasel :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu IP: 195.62.30.* 10.08.04, 13:29 Jestem zaskoczony skąd na tym forum tyle ludzi nienawidzących Irakijczyków. Nasuwają się na myśl słowa piosenki "Dziwny jest ten świat" Czesława Niemena. Bardzo ciekawy jestem, czy któraś z tych osób nienawidzacych Irakijczyków ucierpiała OSOBIŚCIE z ich powodu. Najczęściej nie. Wiele z nich powtarza tylko propagandowe słowa o zagrożeniu Islamem WTC broni masowego rażenia etc. Nie będę powtarzał co było prawdizwą przyczyna napadu USA na Irak bo do ludzi zaślepionych żadne argumenty nie docierają. Mam dla nich dobrą radę. Niech zaciągną się do wojska i jadą do Iraku. Wojsko Polskie i Amerykańskie ma problemy z rekrutacją napewno ich przyjmą. Ale mam poważne wątpliwości czy skorzystają z mojej rady bo wydaje mi się, że są to małe tchórzliwe nienawidzące, stworzenia, które najbezpieczniej czuja się za klawiaturą komputera. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu IP: 195.62.30.* 10.08.04, 13:29 Jestem zaskoczony skąd na tym forum tyle ludzi nienawidzących Irakijczyków. Nasuwają się na myśl słowa piosenki "Dziwny jest ten świat" Czesława Niemena. Bardzo ciekawy jestem, czy któraś z tych osób nienawidzacych Irakijczyków ucierpiała OSOBIŚCIE z ich powodu. Najczęściej nie. Wiele z nich powtarza tylko propagandowe słowa o zagrożeniu Islamem WTC broni masowego rażenia etc. Nie będę powtarzał co było prawdizwą przyczyna napadu USA na Irak bo do ludzi zaślepionych żadne argumenty nie docierają. Mam dla nich dobrą radę. Niech zaciągną się do wojska i jadą do Iraku. Wojsko Polskie i Amerykańskie ma problemy z rekrutacją napewno ich przyjmą. Ale mam poważne wątpliwości czy skorzystają z mojej rady bo wydaje mi się, że są to małe tchórzliwe nienawidzące, stworzenia, które najbezpieczniej czuja się za klawiaturą komputera. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu 10.08.04, 14:01 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Jestem zaskoczony skąd na tym forum tyle ludzi nienawidzących Irakijczyków. > Nasuwają się na myśl słowa piosenki "Dziwny jest ten świat" Czesława Niemena. > Bardzo ciekawy jestem, czy któraś z tych osób nienawidzacych Irakijczyków > ucierpiała OSOBIŚCIE z ich powodu. Najczęściej nie. Nie wydaje mi sie nawet, ze jest to nienawisc. To zwykla bezinteresowna glupota. Najbardziej prymitywna propaganda na poziomie Gazet takich jak Der Stuermer czy Voelkischer Beobachter trafia na podatna, bo glupota uzyzniona glebe i daje owoc w postaci moralnego wsparcia dla ordynarnego barbarzynstwa. Jak mozna dyskutowac z kims, kto twierdzi, ze przed napascia na Irak nie wiedziano o tym czy owym. Cywilizowany swiat wiedzial i dlatego sie do tej hanby nie przylaczyl. Nie wiedzieli wtedy i nie wiedza dzisiaj tylko ci, ktorzy wiedziec nie chca i ci ktorzy sa zbyt ociezali umyslowo, by oderwac sie od prymitywnej propagandy i samemu pomyslec. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu 10.08.04, 14:33 Ani do Arabow jako nacji, ani do Irakijczykow nic nie mam. To tak na wstepie. Moje uzebienie leczy nawet stomatolog z Iraku o nazwisku Husain (nie mam pewnosci co do pisaowni i nie jest to zart z mojej strony). > Jak mozna dyskutowac z kims, kto twierdzi, ze przed napascia na Irak nie > wiedziano o tym czy owym. Mozna - przedstawiajac dowody, iz stan byl odmienny. Jak sie ich nie ma, to faktycznie nie mozna dyskutowac. > Cywilizowany swiat wiedzial i dlatego sie do tej hanby nie przylaczyl. Dla przypomnienia - przed interwencja/napascia nikt nie byl zadowolony z przebiegu szescioletnich inspekcji rozbrojeniowej ONZ. Nawet kraje bedace w opozycji, co do krokow czynionych przez USA. Roznica polegala jednak na tym, ze czesc chciala kolejnych rezolucji ONZ i inspekcji (olewanych przez Saddama), a czesc chciala faceta zlapac za jaja i przy okazji zobaczyc co tam na polach naftowych slychac (co do ostatniego, nie zamierzam sie spierac). Dopiero pojawienie sie lotniskowcow amerykanskich w Zatoce i wojsk ladowych w Kuwejcie i Turcji spowodowalo, ze Saddam byl gotow isc na wszelkie ustepstwa, ze wspolpraca z CIA wlacznie - trudno sie dziwic - dyktatorowi i mordercy zalezalo na wladzy, a nie na Irakijczykach. Tylko wowczas bylo juz ociupinke za pozno... Co do ropy - proponuje spojrzec na realizacje programu ONZ "ropa za leki" i "ropa za zywnosc". W przestronnych kieszeniach administracji ONZ w 'niewyjasnionych okolicznosciach' zniknelo ponads 1.5 miliarda $ z tego programu, a kasa idaca do Iraku szla glownie na budowe palacow Saddama i rozwoj tajnej policji. Cywilizowany swiat... heh. A tak BTW - kogo zaliczasz do cywilizowanego swiata? Francja - gdy jej Algierczycy nadepneli na odcisk, nie maila najmniejszych sentymentow, Rosja - uprawia sobie ludobojstwo w Czeczenii, Chiny... o kurcze :), Niemcy - wowczas akurat doszlo do zblizenie intetresow z Francja i tworzenie tzw "lokomotywy Europy, poza tym Niemcy mieli nawet zrozumiale obiekcje co do wysylania swoich wojsk w misji pokojowej na Balkany. Kto jeszcze? Ameryka, WB, Hiszpania, Wlochy, Japonia, kraje Beneluxu, o Europie Wschodniej nie wspomne przez skromnosc :), Australia - rozumiem, ze przez jakas zapyzialosc USA chcesz odmowic cywilizacji - a co masz do norm cywilizacyjnych pozostalych krajow? :) > Nie wiedzieli wtedy i nie wiedza dzisiaj tylko ci, ktorzy wiedziec nie chca i > ci ktorzy sa zbyt ociezali umyslowo, by oderwac sie od prymitywnej propagandy Od mojego umyslu trzymaj sie z daleka :) Przytocz mi dowody, datowane chociaz na miesiac przed wojna, ktore mowily: 1. Ze Irak nie wpieral terrorystow 2. Ze nie mial BMR Przytocz - jesli beda wiarygodne - odniesiesz sukces - przekonasz do swoich racji jednego czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakaka Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu IP: 149.156.127.* 10.08.04, 15:04 Brawo r306, Świetne argumenty. Dodam jedno odnośnie BMR(chem). Byla, użyto jej wobec Kurdów i Irańczyków. Czyżby ją wtedy całą wyczerpano?Wątpię i podobnie myśleli i inspektorzy ONZ i Amerykanie. Po zajęciu Iraku przez aliantów nie znaleziono jej. I to jest przerażające, bo ani nie znaleziono dokumentów o jej degradacji ani wcześniej Saddam nie przedstawił tej dokumentacji. A znacie prawo zachowania masy? Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu 10.08.04, 15:05 r306 napisał: > Przytocz mi dowody, datowane chociaz na miesiac przed wojna, ktore mowily: > 1. Ze Irak nie wpieral terrorystow > 2. Ze nie mial BMR > Przytocz - jesli beda wiarygodne - odniesiesz sukces - przekonasz do swoich > racji jednego czlowieka. Twoj problem polega na tym, ze nie jestes jakos w stanie zrozumiec iz w cywilizowanym swiecie nalezy udowodnic wine a nie niewinnosc. Winy nie udowodniono wtedy ani teraz. Irak napierw skazano potem wykonano wyrok a nastepnie stwierdzono, ze mimo iz byl niewinny to i tak dobrze sie stalo. To jest zwyczajna zbrodnia. PS Cywilizowny swiat to nie tylko kilka glow pastw, ktore dla wlasnych interesow sa w stanie sie zeszmacic. Tam gdzie dziewiecdziesiat procent spoleczenstwa jest przeciwko udziale w bandyckiej awanturze tam nie mozna mowic o poparciu dla poczynan usa. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu 10.08.04, 15:20 No i widzisz - tak jak przypuszczalem - wykazales sie kompletnym brakiem dowodow na swoje tezy. > Twoj problem polega na tym, ze nie jestes jakos w stanie zrozumiec iz w > cywilizowanym swiecie nalezy udowodnic wine a nie niewinnosc. Slepota to nie jest moj problem - chyba nie dostrzegasz faktow - uzycie przez Saddama broni gazowej w wojnie z Iranem, zagazowanie kikudziesieciu tysiecy Kurdow rowniez gazem bojowym (to jest BMR jakbys nie wiedzial). To sa moje dowody!!! Bardzo, kurde, cywilizowane! Poparte filmami, probkami chemicznymi, relacjami swiadkow. Wszyscy - caly pierniczony, cywilizowany swiat, chcial, aby po wojnie z Kuwejtem, Husain pozbyl sie tej broni. I ani ONZ, ani sam Husein nie przedstawili dowodow na zniszczenie tej broni. To sa FAKTY. > Cywilizowny swiat to nie tylko kilka glow pastw, ktore dla wlasnych interesow > sa w stanie sie zeszmacic. > Tam gdzie dziewiecdziesiat procent spoleczenstwa jest przeciwko udziale w > bandyckiej awanturze tam nie mozna mowic o poparciu dla poczynan usa. Cywilizowny swiat, czyli wlasnie te spoleczenstwa, na ktorych glos sumienia sie powolujesz, juz raz nas Polakow skazaly na zaglade - 1 wrzesnia 1939 roku. Zobacz sobie przekroj spoleczny co do wyksztalcenia i swiadomosci gdzie lezy Irak dowolnego spoleczenstwa, a przekonasz sie, ze 60% z tych 90% na ktore sie powolujesz, nie ma nawet seledynowego pojecia gdzie Irak lezy. To tyle w kwestii cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu 10.08.04, 15:40 r306 napisał: > No i widzisz - tak jak przypuszczalem - wykazales sie kompletnym brakiem > dowodow na swoje tezy. Nie badz smieszny. Wysylano wielokrotnie inspektorow. Czesc z nich byla agentami CIA i ci wlasnie inspektorzy nie znalezli dowodow winy. Jak dlugo nie ma dowodow winy jest sie niewinnym. Taki wynik nie byl jednak w interesie bushystow a jezeli wynikal z faktow to tym gorzej dla faktow. Wojny potrzebowali i chcieli. Reszta to dorabianie ideologii. Jakiejkolwiek. Byle sprzedac. > Cywilizowny swiat, czyli wlasnie te spoleczenstwa, na ktorych glos sumienia sie > > powolujesz, juz raz nas Polakow skazaly na zaglade - 1 wrzesnia 1939 roku. > Zobacz sobie przekroj spoleczny co do wyksztalcenia i swiadomosci gdzie lezy > Irak dowolnego spoleczenstwa, a przekonasz sie, ze 60% z tych 90% na ktore sie > powolujesz, nie ma nawet seledynowego pojecia gdzie Irak lezy. To tyle w > kwestii cywilizacji. Tu sytuacja jest przeciez odwrotna. Spoleczenstwa probowaly zapobiec zagladzie narodu, ktory dla interesow spolki wokol Fuehrera XXI wieku jest maltretowany. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu 10.08.04, 15:55 > Nie badz smieszny. > Wysylano wielokrotnie inspektorow. Czesc z nich byla agentami CIA i ci > wlasnie inspektorzy nie znalezli dowodow winy. Bhehehe udales sie teraz :) Zobacz na date raportu pokontrolnego inspektorow ONZ i porownaj ja z data wybuchu wojny :) Zobacz wnioski w tym raporcie... Przesledz rezolucje ONZ, ktore przez bite szesc lat oprotestowywaly dzialania Saddama, ktory inspektorow nie wpuszczal do poszczegolnych baz wojskowych, albo wpuszczal ich tam z kilkudniowym opoznieniem - zapewne chcial, aby sie dobrze wyspali przed inspekcja hehe. Albo tez zwyczajnie wywalal z Iraku. Zwroc uwage na tajemnicze znikniecia oficerow irackiej armii, ktorzy udostepniali inspektorom ONZ wejscie do baz, bez zgody Saddama i w tych bazach, o dziwo - znajdowano czesci wyposarzenia broni chemicznej - np. luski ze sladami gazow bojowych - natomiast nikt nie byl im w stanie pokazac dokumentacji utylizacji smego gazu - wyparowal? Czlowieku - przeciez Ty nawet nie znasz tresci ani jednej z rezolucji ONZ, nie znasz tresci zadnego z raportow inspektorow ONZ, a pleciesz takie farmazony, ze ja sie zastanawiam, dlaczego Ci jeszcze odpowiadam. > Tu sytuacja jest przeciez odwrotna. Jaaasne - i jak sie znow sytuacja odwroci, a spoleczenstow cywilizowane TRADYCYJNIE powie, ze jest przeciwko wojnie, to no coz - pomyli sie? :) Ty nawet nie dostrzegasz kontrargumentu na to, ze wola spoleczenstwa nie ma bezposredniego przelozenia na fakty i akty, bo i swiadomosc spoleczenstaw jako ogolu jest ograniczona - znow polecam badanie na swiadomosci - gdzie jest Irak :) > Spoleczenstwa probowaly zapobiec zagladzie narodu O czym Ty pleciesz? Jakiej zagladzie? Dlugo mi zajelo, ale Ty jednak jestes oszolom :) Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu 10.08.04, 16:18 r306 napisał: polecam badanie na swiadomosci - gdzie jest > Irak :) Ty chyba piszesz z usa W usa mianowicie ponad 70% ankietowanych nie bylo w stanie okreslic gdzie lezy Irak ale wojne uznalo za uzasadniona. Tez mi sie juz znudzilo. Z uporem maniaka probujesz odwracac kota do gory ogonem i juz stracilem nadzieje ze w koncu cos zrozumiesz. Mysle jednak, ze nawet ciebie powinno zastanowic dlaczego za powod wojny podawano zagrozenie BMR, potem Wspieraniem terroryzmu dalej obaleniem tyrana a teraz juz nie wysila sie nikt by nastepne bzdury wymyslac. Proby znalezienia odpowiedniego opakowania dla zbrodni nie powiodly sie i tylko oszolomy dalej nie chca tego widziec. Czesc narodu > O czym Ty pleciesz? Jakiej zagladzie? Dlugo mi zajelo, ale Ty jednak jestes > oszolom :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bk Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu IP: 12.24.244.* 10.08.04, 15:46 r306 lecz twoje uzebienie bo na twoj chory umysl jest za pozno, jest zle sa takie kanalie jak ty!! jest dobrze ze takich kanali jest tak malo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoeT Re: Selekcja informacji przez rzad Busha IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 10.08.04, 16:05 r306 napisał: > Przytocz mi dowody, datowane chociaz na miesiac przed wojna, ktore mowily: > 1. Ze Irak nie wpieral terrorystow > 2. Ze nie mial BMR 1. Nie bylo zadnych dowodow, ze Irak wspieral terrorystow bin Ladena. Bylo wiadomo, ze bin Laden byl wrogiem Saddama, bo Saddam nie byl islamskim ekstremista. Irak byl wzglednie laicki - kobiety pracowaly i chodzily w europejskich ubraniach, chrzescijanie prowadzili legalne sklepy sprzedajace alkohol. 2. Inspektorzy ONZ powtarzali wielokrotnie przed rozpoczeciem wojny z Irakiem, ze w Iraku nie ma juz BMR. Byla ona w Iraku kilkanascie lat temu, ale w wyniku dlugich inspekcji ONZ wspartych przez grozbe amerykanskich lotniskowcow i samolotow, ktore od czasu do czasu bombardowaly wojskowe obiekty Saddama, ta bron zostala zlikwidowana. Jedynie Chalabi mowil Bushowi, ze jest w Iraku BMR i mieszkancy powitaja wojska amerykanskie z kwiatami. Wiadomo bylo, ze Chalabi byl skazany za oszustwa, ale Bush jr zdecydowal sie wierzyc jemu, a nie inpsektorom ONZ. Reasumujac - rzad Busha wybral te opinie, ktore dawaly uzasadnienie dla wojny z Irakiem, zignorowal te ktore mowily, ze nie ma powodow do wojny i zajal Irak. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Selekcja informacji przez rzad Busha 10.08.04, 19:29 > 1. Nie bylo zadnych dowodow, ze Irak wspieral terrorystow bin Ladena Byly i sa dowody na to, ze siatka Bin Ladena usilowala nawiazac wspolprace z Saddamem - teraz, po przesluchaniach oficerow armii irackiem wiemy, ze Saddam tej wspolpracy nie nawiazal. To FAKT i wcale nie zamierzam mu zaprzeczac ani nie zaprzeczalem. Tylko ze przed wojna jedynie wrozka bylaby w stanie tak misternie dowiesc, ze bojazn Husaina przed religijnym fanatyzmem bedzie wieksza od jego wrogosci do Stanow. Jak najbardziej "swieckie" i antyterrorystyczne Niemcy przepuscily przez swoje uczelnie i granice cala prawie siatke terrorystow odpowiedzialnych za 11 wrzesnia. Nikt wiec nie bylby w stanie przed wojna dac jakichkolwiek gwarancji, na to, ze Saddam nie wspolpracuje z Al Kaida. To smutne i ubolewam tez nad tym, ale niektorych rzeczy mozna byc pewnym dopiero jak sie czlowiek poparzy. > 2. Inspektorzy ONZ powtarzali wielokrotnie przed rozpoczeciem wojny z > Irakiem, ze w Iraku nie ma juz BMR I tu popelniasz naduzycie - inspektorzy, zaden z nich, nigdy nie stwierdzil, ze broni nie ma - mowili natomiast, ze tej broni nie znalezli. A to jest diametralna roznica. > Byla ona w Iraku kilkanascie lat temu, ale w wyniku > dlugich inspekcji ONZ wspartych przez grozbe amerykanskich lotniskowcow i > samolotow, ktore od czasu do czasu bombardowaly wojskowe obiekty Saddama, ta > bron zostala zlikwidowana. Czy ktokolwiek jest w stanie pokazac mi protokol ze zniszczenia tej broni? Jest protokol ze zniszczenia kilku skudow podczas pierwszej inspekcji i to wszystko. Zaden gaz bojowy "sie nie likwiduje" z uplywem czasu - na to trzeba procesu utylizacji - i dokumentacji z takich procesow domagaly sie komisje ONZ - nie otrzymaly ZADNEJ. W Polsce minelo 60 lat od wojny a nadal znajdowane sa niewybuchy a nawet cale sklady amunicji. Jesli sadzisz, ze tak trudno ukryc bron na terenie kraju wielkosci cirka about Polski, to ja nie chce wiedziec, w co jeszcze wierzysz. To, ze CIA dala dupy, to tez FAKT, z ktorym spierac sie nie bede, ale na mily Bog, nie gadajcie glupst, ze cacy Saddam chcial tak dobrze, a ten szatanski Bush chcial tylko wojenki, bo wowczas nie wiem juz czy smiac sie czy plakac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bum Re:"do schlagbaum" - czy ty sie regularnie myjesz? IP: 129.81.192.* 10.08.04, 17:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Skąd tyle nazi-swołoczy na polskim forum? IP: *.chello.pl 10.08.04, 18:50 Zastanawia mnie kim są ludzie w rodzaju 'Gucia' bądź 'Londyna'. Piszą po polsku, więc chyba Polacy? Jeśli tak, to jakie świadectwo naszemu narodowi oni wystawiają? Właśnie obchodziliśmy rocznicę zamordowania Warszawy przez Hitlera. Po raz kolejny Polska posłała w swiat żałosne jęki, płacz i słowa moralnego potepienia pod adresem nie tylko morderców, ale i tych, którzy nam nie pomogli, albo niedość energicznie pomagali, albo nie chcą teraz pamiętać. Tego polskiego płaczu i moralnych wyrzutów świat zresztą nasłuchał się już niemało przez ostatnie dwieście lat z okładem. Ale równocześnie Polska wspiera zbrojnie akt ewidentnej agresji, a tacy jak 'Gucio' czy 'Londyn' bez żenady nawołują do tego, by ta agresja przybrała charakter hitlerowskiego bestialstwa. Bo przecież to, czego oni żądają w Faludży czy Nadżafie - burzenie dom po domu, wycinanie ludzi w pień - to kropka w kropkę to samo, co w Warszawie przed 60 laty robili von dem Bach, Reinefarth czy Dirlewanger. To ja teraz zapytam tych wszystkich Polaków, którzy jeszcze zachowali odrobinę uczciwości i poczucia smaku - jak myślicie, jaką twarz pokazuje naród, który zachowuje się w ten sposób? Czy jest coś bardziej obrzydliwego i godnego pogardy niż rozmazgajony morderca? Takich postów, jak te 'Gucia' i 'Londyna', spotyka się na forach 'Wyborczej' kompromitująco wiele. Jedyna moja nadzieja w tym, że może tak naprawdę to ich autorzy wcale nie są Polakami. Może to jacyś propagandyści lub prowokatorzy na usługach - bo ja wiem? - CIA? Mosadu? Powiernictwa Pruskiego? Ludzie, którzy właśnie chcą, by Polska miała wobec świata obleśną twarz hipokryty i mazgaja-mordercy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm... I brawo Rosjanie, którzy to robią w Czeczenii? IP: *.gorzow.mm.pl 10.08.04, 12:32 Co prawda, niezbyt konsekwentnie... Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: I brawo Rosjanie, którzy to robią w Czeczenii 10.08.04, 13:03 Co robia Rosjanie w Czeczenii, a co robia Amerykanie w Iraku? Pokaz podobienstwa i roznice. I nie uzywaj goloslowia, bo nikt nie bedzie takich hasel bral pod uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm... Rosjanie robią właśnie to, co proponuje "Londyn" IP: *.gorzow.mm.pl 10.08.04, 14:58 ...czy też "gucio60" (p. ich posty). Ale niezbyt konsekwentnie bo nie wszystko spalili, ba - wymyślili jakiś proces polityczny, jakiegos Kadyrowa itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bum Re: Amerykanie wzywaja, Amerykanie groza... IP: 129.81.192.* 10.08.04, 17:52 "Londyn'ie"... Moze przyda sie odrobina lodu na zbytnio rozgrzana glowke? Fakt, niektorym nic - nawet i lod nie jest w stanie pomoc! Rasizm i ksenofobia nie pomagaja zbytnio w mysleniu. A hamerykanskie bomby i kule nie beda nigdy w stanie rozwiazac wszystkich problemow na Bliskim Wschodzie! Czasem potrzeba tez odrobine madrosci politycznej, rozsadku i dyplomacji... Nie zas li tylko brutalnej sily i agresji!!! ------------------------------------------------------ Less Bush, more trees! ------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonanza Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 11:31 Brawo Boom!!!! Masz całkowitą rację! Dzięki Hiszpanom i tym podobnym uciekinierom, mafia iracka zyskuje jakby poparcie dla dalszej eskalacji rozróby. Sprawdza się stare przysłowie; co by nie zrobił i tak będzie źle dla tych, dla których niepasuje prawość!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu IP: 62.111.199.* / *.crowley.pl 10.08.04, 12:14 Wybić ich do nogi !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdn... Re: Idioci wzywam was do ewakuacji z tego forum ! IP: *.dsl.pipex.com 10.08.04, 13:20 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalej amerykanie Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu IP: 195.245.217.* 10.08.04, 13:32 dadza im 3-dniowe ultimatum, a potem potraktuja swiete miasto bomba atomowa, albo napalmem. brawo bush! teraz juz spokojnie mozesz wrzucic czerwony alarm do konca kampanii prezydenckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu 10.08.04, 13:46 > swiete miasto Swiete dla kogo? Sadzisz, ze dla Al Sadra? Jak myslisz, dlaczego sadrysci swoje magazyny broni utworzyli na terenie cmentarza i w meczetach? Dlaczego tam sie ukrywaja? Jesli jeszcze meczet od biedy mozna potraktowac jako schron, to juz cmentarz zadna miara tak traktowany byc nie moze. Wiec? Co do bomby atomowej i napalmu to mi sie nawet komentowac nie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalej amerykanie Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu IP: 195.245.217.* 10.08.04, 13:57 > Co do bomby atomowej i napalmu to mi sie nawet komentowac nie chce... a niby dlaczego mieliby tego nie zrobic? chyba, ze... no jasne napalm przeciez lepiej pali sie w dzungli niz na pustyni Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu 10.08.04, 14:03 > a niby dlaczego mieliby tego nie zrobic? chyba, ze... no jasne napalm > przeciez lepiej pali sie w dzungli niz na pustyni Wlasnie dales dowod, ze nawet nie wiesz jak dziala napalm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bum Re: pisac kazdy moze... IP: 129.81.192.* 10.08.04, 17:59 "r306"... Musze przyznac, ze jestes wyjatkowym glupkiem i kanalia!!! P.S. Napalm pali sie w kazdych warunkach i w kazdym miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi szukam jakis zdjec z tortur w Iraku z okresu... IP: 62.148.81.* 10.08.04, 13:54 witam szukam jakis zdjec z tortur w Iraku z okresu od 1978 r. do 2000 - to prawda ze ich tam nie bylo? to prawda ze terroryzm 'palestynski' to klamstwo i oni nikogo nie zabijaja? dlaczego o tym nie informujecie? czy to nie jest hipokryzja? gloryfikowanie smierci bandytow i terrorystow? zobaczcie co sie dzieje w palestynei kiedy izrael wycofuje sie z tych ziem - wasi idole rzucili sie sobei nawzajem do gardel... widze tam tez wiele odnosnikow do stron antyizraelskich - polecam douczyc sie historii i dokrztalcic sie kim sa palestynczycy, skad ta nazwa, jakie korzenie, polecam sprawdzic kto kogo zaatakowal, ile razy, kiedy i co powiedzial. obejzalem sobie ta stronke a wlasciwie stronki :( zal mi ich tworcow i zycze wam zebyscie nie odwiedzili kiedys np. izraela i nie wsiedli do autobusu pechowego. ups - przeciez palestynczycy to pacyfisci ktorzy nie szkola sie od dziecka w zabijaniu /oczywiscie to zydowska propaganda - tylko ze ja widzialem troch ewiecej zdjec i niekoniecznie kadrowanych :(/, oni was kochaj i chetnie wsadziliby wam granat w tylek - takie ich sado-macho - bo was lubia :> szukam jakis zdjec z tortur w Iraku z okresu od 1978 r. do 2000 - to prawda ze ich tam nie bylo? to prawda ze terroryzm 'palestynski' to klamstwo i oni nikogo nie zabijaja? dlaczego o tym nie informujecie? czy to nie jest hipokryzja? gloryfikowanie smierci bandytow i terrorystow? koloego jeszcze jedno: kiedy uzbrojony mezczyzna staje naprzeciw uzbrojonego mezczyny to to jest wojna, pojedynek, walka.. ale kiedy uzbrojony mezczyzna obcina glowe zwiazanemu jak zwierze czlowiekowi to to jest rzez kiedy jakis czlowiek wchodzi do autobusu obwiazany ladunkami i 20 osob wysyla do piachu a pozostale 20 czyni kalekami do konca zycia to to jest rzez kiedy rodzice ucza swoje dzieci nienawisci do innego narodu, biora na demonstarcje gdzie dochodzi do wymiany strzalow, chowaja sie za nimi z karabinami czyniac z nich zywe tarcze to to jest rzez - a ci rodzice nei zasluguja nawet na nazwanie ich rodzicami - a raczej .... sam sobie dopowiedz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalej amerykanie Re: szukam jakis zdjec z tortur w Iraku z okresu. IP: 195.245.217.* 10.08.04, 14:18 nic nie bierze sie z powietrza. w izraelu wzajemny, powtarzam wzajemny terror obu stron konfliktu trwa juz od bardzo dlugo. po obu stronach jest tyle nienawisci i cierpienia, ze przestalo miec jakiekolwiek znaczenie kto zaczal. tam wlasnie przydalaby sie interwencja sil pokojowych onz, lecz przy dzisiejszym stanie niemocy tej organizacji trudno o tym dyskutowac. natomiast agresja na irak nie miala zadnego sensu. co z tego, ze pozbawila wladzy krwawego satrape jakich wielu w tym regionie. przeciez w arabii saudyjskiej takze nagminnie lamane sa prawa czlowieka. jednak arabia jest sojusznikiem usa w tzw. wojnie z terroryzmem. skutkiem interwencji w iraku jest calkowita destabilizacja i anarchizacja tego kraju, a w przyszlosci takze regionu. Ludzie przetali sie bac tajnej policji saddama, ale za to boja sie wyjsc na ulice, bo moga zostac ofiara bandytow, ekstremistow, badz amerykanskich bomb. kto na tym zyskuje, kto korzysta? na pewno organizacje terrorystyczne, ktore w dezorganizowanym kraju czuja sie jak ryba w wodzie. kto jeszcze? ktos kto na tej wojnie zarabia i eksploatuje pola naftowe... Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: szukam jakis zdjec z tortur w Iraku z okresu. 10.08.04, 15:09 > nic nie bierze sie z powietrza. Brawo! Tylko dlaczego zabraklo Ci konsekwencji w dalszej czesci posta? > lecz przy > dzisiejszym stanie niemocy tej organizacji trudno o tym dyskutowac No prosze - w przypadku konfliktu palestynsko-izraelskiego dostrzegasz niemoc ONZ, a w przypadku inspekcji rozbrojeniowych ONZ w Iraku juz nie? No bo piszesz co nastepuje: > natomiast agresja na irak nie miala zadnego sensu Przepraszam, ale o czym Ty piszesz? A czy ten sens wykluczyly niezborne i wystawiane ciagle "do wiatru" przez Saddama inspekcje tego slabiutkiego ONZ? Przypominam - ten facet uzyl juz raz BMR - dowodem na to, iz ja posiadal jest kilkadziesiat tysiecy zagazowanych Kurdow. Dodowu, ze jej nie posiadal w chwili wybuchu wojny, ONZ nie dostarczylo i wcale sie z tego powodu NIE CIESZE! > skutkiem interwencji w iraku jest calkowita > destabilizacja i anarchizacja tego kraju, a w przyszlosci takze regionu Hmmm, mylisz teraz przyczyny pierwotne z wtornymi. Pierwotna przyczyna, iz Irak jest zupelnie niestabilnym tworem panstwowym jest fakt, ze podczas ustepowania z tych terenow imperiow kolonialnych, kilku pacanow, niezwazajac na podzialy etniczne i religinje wytyczylo w tym regionie granice linijka. Taki tygielek moga wytrzymac albo demokracje na wzor zachodni (a i to nie zawsze), albo silna reka dyktatora/przywodcy - wzor arabski. Problem zaczal sie wowczas, gdy dyktatorowi, osadzonemu nomen omen przy udziale Amerykanow, odbila kompletnie szajba i stal sie zupelnie nieobliczalny, a w tym regionie (zasoby ropy), to wlasciwie wyrok interwencji zbrojnej - wczesniej lub pozniej. Przyczyna wtorna - w Iraku jest w tej chwili bajzel, bo... o paranojo... ci Amerykanie nie potrafia wlasnie rzadzic silna reka, a demokracji sie tak szybko wprowadzic nie da, jesli w ogole, zwazywszy na teren. Gdyby "porzadzili" sie na wzor Saddama, ktory lekka reka tlumil powstania Kurdow i sunnitow (czy szyitow? pogubilem sie :)), to sadrysci pociagneliby tydzien - a pozniej pozostaloby kika kilkadziesiat tysiecy trupow i zgliszcza. I bylby spokoj faktycznie spokoj. Tylko, ze ten spokoj nalezy wprowadzic inaczej - i to jest, ogromny problem. I zdaja sobie z tego sprawe wszyscy - glownie Amerykanie. Choc przynaje - ich dzialania, brak konsekwencji, czesto nieznajomosc miejscowych realiow, potrafia doprowadzic do szewskiej pasji. > ktos kto na > tej wojnie zarabia i eksploatuje pola naftowe... Zwerfikuj swoja teze z wydatkami jakie USA ponosi w zwiazku z prowadzeniem tej wojny. Oczywiscie - biznes wojenny, to jeden z lepszych biznesow, ale pisanie sobie lekka reka, ze eksploatacja zloz ropy naftowej pokrywa z nadwyzka koszty tej wojny, to juz grube naduzycie i brak wiedzy na temat ilosci obecnie wydobywanej ropy ze zloz irackich. Czasem to wydobycie zupelnie stoi, bo "ktos" wysadza instalacje transporujace. A niestabilna sytuacja na rynkach ropy najbardziej wlasnie bije w gospodarke amerykanska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalej amerykanie Re: szukam jakis zdjec z tortur w Iraku z okresu. IP: 195.245.217.* 10.08.04, 15:54 odniose sie krotko tylko do ostatniego fragmentu, bo musze niestety troche popracowac: > Zwerfikuj swoja teze z wydatkami jakie USA ponosi w zwiazku z prowadzeniem tej > wojny. Oczywiscie - biznes wojenny, to jeden z lepszych biznesow, ale pisanie > sobie lekka reka, ze eksploatacja zloz ropy naftowej pokrywa z nadwyzka koszty > tej wojny, to juz grube naduzycie i brak wiedzy na temat ilosci obecnie > wydobywanej ropy ze zloz irackich. Czasem to wydobycie zupelnie stoi, bo "ktos" > > wysadza instalacje transporujace. A niestabilna sytuacja na rynkach ropy > najbardziej wlasnie bije w gospodarke amerykanska. koszty wojny pokrywa podatnik amerykanski, zyski natomiast rosna firmom zbrojeniowym i spolkom naftowym. wysoka cena ropy na rynkach swiatowych to okazja do zbudowania olbrzymich fortun. nie trzeba byc moorem, zeby wiedziec, ze rodzina bushow od lat powiazana jest z przemyslem naftowym, co w tym kontekscie sklaniac musi do refleksji czy bush, aby reprezentuje interesy swojego narodu, czy swoje wlasne i swojej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kybernetes Re: szukam jakis zdjec z tortur w Iraku z okresu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 14:27 Masz racje kolego chowanie się za dziećmi lub ich wysyłanie z bombami albo zabijanie bezbronnych jeńców jest zwykłym bandytyzmem, który dewaluuje każdą walkę o wolność, czy to AK - owcy pedzili przed czołgami cywilów w Warszawie 1944 r? I jak to ocenia Ci wszyscy forumowicze nienawidzący wszystkich i samych siebie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikwadrat Konflikt 'zachodu' z aabami? islamem? IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 10.08.04, 14:53 Pi,. no przynajmniej mozna z taka wypowiedzia polemizowac (gdybym rzeczywiscie wiedzial o co i komu chodzi). Wiekszosc, a pewnie i wzstkie tu opinie sa produktem miazgi informacyjno-propagandowej ktora nam sie wpaja w prasie, telewizji oraz na internecie. Arabowie mieli swoje uklady spoleczne, podobnie jak ludy Azji poludniowo-wschodniej, Ameryki Poludniowej, Afryki. Nie jestem pewien czy chcialbym byc czlonkiem takiej spolecznosci, ale, prawde mowiac malo to nas wzystkich obchodzi. Nie stanowi to dla kogokolwiek wiekszego problemu. Wiele plemiennych zwyczajow w Afryce jest bardzo okrutnuch, na przyklad, ale przeciez nikt nie nawoluje do zadnych krucjat z tego powodu. Nie znaczy to ze nie powinnismy probowac jakos na nich wplywac, ale to inna sprawa.. Tragedia krajow arabskich jest to ze nagle, w skali historycznej, pojawily sie nowe rzesze ludzi pragnacych tam mieszsac i zyc w zupelnie inny sposob. Te rzesze chca, w dodatku, przestawic Arabow na ich wlasny sposob zycia. Ma to byc rowniez w interesie arabskim, bo mamy globalizacje, itd.. Upraszczam tu zapewne utozsamiajac religijne interesy jednej grupy (Zydzi w Palestynie) i ekonomiczne interesy drugiej grupy (Amerykanie a w krajach roponosnych) ale mechanizmy nieuniknionego konfliktu sa dosyc podobne. Arabow rownie malo obchodza historyczne prawa Zydow do Palestyny jak i ekonomiczne prawa 'Zachodu' do ropy i wiekszosc a nich chcialaby zyc tak jak ich przodkowie. Jest to prawdopodobnie niemozliwe z wielu powodow. Obozy uchodzcow lub rezerwaty w stylu indian amrykanskich nie wchodza chyba w rachube. Tragiczne jest to ze duza czesc swiata ma rowniez interes ekonomiczny w wydobywaniu ropy, wiec 'amerykania' sa naszymi naturalnymi sprzymierzencami lub nawet 'agentami' w krajach arabskich. W efekcie, arabowie z pewna doza slusznosci, traktuja caly 'zachod' jako wrogi. Jestem jak najdalszy od akceptowania metod walki ktore arabowie przyjmuja, ale skazani sa oni na kleske. Sugestia aby wystapili do otwartej walki zbrojnej przeciwko armii amerykanskiej jest naiwna i graniczy z glupota. Stany Zjednoczone wydaja na zbrojenia tyle ca caly swiat razem wziety (mniej wiecej) i samobojstwm bylaby proba konwencjonalnej walki zbrojnej. Albo sie Arabowie pogodza z losem, albo ich czeka eksterminacja. Latwo to mowic z daleka, duzo trudniej ich o tym przekonywac. Tragiczne jest to ze do tych konfliktow wciaga sie wiecej krajow i ludzi. Tych ludzi indoktrynuje sie i zieja oni nienawiscia i pogarda do ludzi, ktorzy nic im osobiscie nie zawinili i o ktorych wiedza bardzo malo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus A ja wzywam Amerykanow, aby poszli po rozum IP: *.ipt.aol.com 10.08.04, 13:59 do glowy, bo z tym maja spory klopot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu IP: *.acn.waw.pl 10.08.04, 14:08 Jankesi wypierdalać z Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek TO KILL OR CAPTURE MUSLIM CLERIC. IP: *.dynamic.mts.net 10.08.04, 14:31 Drugie podejscie ? Powodzenia! JANKESI, UCIEKAJCIE Z IRAKU . Powtorka z historii: "We were wrong, very wrong" - Robert McNamara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwer Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 10.08.04, 14:40 TEN CO OTWORZYŁ "PUSZKĘ PANDORY" POWINIEN JĄ ZAMKNĄĆ.ZAPEWNE PRZED WYBORAMI NIE BEDZIE MIAŁ ODWAGI TO ZROBIĆ.ZACHOWA SIĘ JAK TCHÓRZ!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat "PUSZKA Z PANDORA" - stary komuszy witz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 15:07 "Obecnie bojowki najwyrazniej powrocily na cmentarz". Jak my w Najafie przestaniemy kontratakowac z jedna reka przywiazana do plecow i roszczyc sie zeby jakas 110mm haubica minaretu przypadkiem nie przetracila, to "Armia Mahdiego" ( a jak skonczyl SAM Mahdi?! :-) jeszcze raz powroci na cmentarz i juz go nigdy nie opusci, bo Islam (chwala Allahowi!) zmartwychstania wiernych nie przewiduje. ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej $$-sturmbannführer Merkat znowu nadaje! IP: *.chello.pl 10.08.04, 17:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bum Re: "meerkat" = buszewik i stary propagandzista!!! IP: 129.81.192.* 10.08.04, 18:07 Jak to latwo przestac sie troszczysc o CUDZE swiatynie i zabytki! Coz... w koncu hitlerowcy tez nie przejmowali sie swiatyniami/kosciolami podczas powstania warszawskiego. A walki trwaly tez i na cmentarzach... p.S. Prezentujesz to samo myslenie 'meerkat' - coz, ow faszyzujacy sposob myslenia wciaz tkwi w tobie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Bum= stary antysemita o mentalnosci Kalego! :-((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 18:29 Masz racje! przykladem zaniedbanie i dewastacja cmentarzy zydowskich w Polsce przez miejscowych antysemitow. A polska opinia pubiczna tez sie tym nie przejmuje. "Jak to latwo przestac sie troszczyc o cudze swiatynie i zabytki"! :-((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko Nie popuszczac okupantom / bandytom z US IP: *.tor.primus.ca 10.08.04, 15:08 Amerykansyny niech u siebie pacyfikuja np.NY . Nikt was tam nie zapraszal bandyci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Nie popuszczac okupantom / bandytom z US IP: 209.47.22.* 10.08.04, 16:33 Jak to ich nikt niezapraszal. Wielki narod Iracki. Rzad Iracki moze ich poprosic o wyjazd i tego nie robi :-). A nawet przeciwni prosi amerykanow o wsparcie w walce z fanatykami religijnymi. Juz chyba sam zapomniales ze Sadr jest odpowiedzialny za zamachy na swoich konkurentow do wladzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gap Tortury i wynaturzenia mają swoje źródło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 16:22 w zwierzęcej mentalności części osobników wypisujących na forum chore brednie pełne nienawiści.To wstydliwa prawda o tzw. cywilizowanych społeczeństwach.Niemcy zanim dokonali holocastu też uchodzili za nader cywilizowanych i kulturalnych.Ale to tylko fasada.Przeciez te cywilizacje żywiły się nieludzkim wyzyskiem i mordem-przypomnijmy podbój indian przez hiszpanów ,jankesów,niewolnictwo w stanach ,Brazylii,kolonializm.Uczestniczący w tym łajdactwie narody dzisiaj cywilizowane wielce nigdy nie dokonały katharsis i skutki tego mamy takie,że kontynuowany jest podbój i wyzysk tyle,że w nieco innych formach,czyimiś rękami czyli zakamuflowny.No i odzywaj sie te ukryte zwierzęta rowniez na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Tortury i wynaturzenia mają swoje źródło IP: 209.47.22.* 10.08.04, 16:39 Proponuje abys sprzedal samochos i nie kupowal tej "krwawej ropy". Zebys przestal chodzic do supermarketow i niekupowal tam zywnosci ktora jest uprawiana przy urzyciu chemi (tez pochodne od ropy). Zebys nigdy niekupowal nic z plastyku (tez z ropy). I poprostu mieszkal w domu drewniany i uprawial sam swoje pole (przy pomocy konika). Jak to spelnisz to bedziesz mial moralne prawo innych krytykowac. A jezeli zyjesz jak reszta z nas kozystajac z osiagow zachodniej cywilizacji oraz produktow ropopochodnych to siedz cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacyfista Yankees go home! Zmasakrowaliscie dzies. tysiecy IP: *.28.62.81.cust.bluewin.ch 10.08.04, 17:08 Irakijczykow .. Nikt was tam nie zapraszal i nikt was tam nie chce...Wasz Szef Bush Jr winien odpowiedziec przed Miedzynarodowym Trybunalem, w gronie innych wasali.. www.panstwozla.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Yankees go home! Zmasakrowaliscie dzies. tysi IP: 209.47.22.* 10.08.04, 17:09 Jak to nie. Przeciez obecny rzad Iracki chce obecnosci wojsk amerykanski w Iraku. Nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat paSYF!Tys sie jeszcze z woda w hajzlu nie spuscil? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 17:22 A przeciez tak cie prosilem tlumaczac ze cuchniesz pod niebiosa. Jesli chcesz sie sie tego komuszego fetoru pozbyc powtarzaj kazdego ranka po przebudzeniu te oto mantre: AMERYKA CALA SRA NA paSYFa Z PANSTWA ZLA! Wiecej pod <www.pasyfsra.commie> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: paSYF!Tys sie jeszcze z woda w hajzlu nie spu IP: *.ipt.aol.com 10.08.04, 18:02 Czolowy antysemita forum sie odezwal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacyfista ten "rzad" to farsa- na czele stoi agent CIA ! IP: *.28.62.81.cust.bluewin.ch 10.08.04, 17:28 Odpowiedz Link Zgłoś
mustafa_ben_halim Re: Yankees go home! Zmasakrowaliscie dzies. tysi 10.08.04, 19:21 Gość portalu: Bolo napisał(a): > Jak to nie. Przeciez obecny rzad Iracki chce obecnosci wojsk amerykanski w > Iraku. Nieprawdaz? Blaznie ! Jaki iracki rzad ? Czy wybrali go Irakijczycy ? Czy Irakijczykow reprezentuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Yankees go home! Zmasakrowaliscie dzies. tysi IP: 209.47.22.* 10.08.04, 19:34 Ciekawe. To jak Saddam sie sam wybral to jest cacy? Ale jak obecne wladze sa poparte przez Stany to juz nie jest cacy. Roznica jest taka ,ze jak by ci wszyscy "ekstremisci" nie zaklucali spokoju publicznego to wolne wybory be sie dawno odbyly i byl by juz demokratyczny rzad. Ale ekstrema wie ,ze niema tak duzego poparcia wsrod zwyklych Irakijczykow i robia wszystko aby do wyborow niedopuscic. Licza na to ,ze tak jak Saddam sami sie wybiora przy pomocy kalacha. Idz i niegrzesz wiecej bracie :-) Bolo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolega Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu IP: *.bchsia.telus.net 10.08.04, 17:15 "Powstanie Warszawskie 21 wieku" Tylko z taka roznica ze poprzednia sie bronili na wlasnym terenia a teraz atakuja i zabijaja na obcym terenie za olej. Jak powiedziel Belka w CNN wczoraj to zginelo 10 polakow w Iraku a rannych jest ~ 2%. Czy ta cena za vise (ktorej dlugo nie zobaczycie) jest warta takich poswiecen? Odpowidz zastawie "madrzejszym" niech sobie pogadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu IP: 209.47.22.* 10.08.04, 17:26 A gdzie to "powstanie warszawskie 21 wieku" jest? Al Sadr powstancem? Dobre sobie, czy to nie ten sam gosc ktory kazal wpieprzyc pare bomb w tlum swoich "braci irakijczykow" podczas jakis tam swiat religijnych? Czy to nie ten sam gosc ktory jest scigany za zabicie konkurencyjneo "kleryka". Gdzie tu K..wa poruwnanie z powstancami z Warszawy. Czy te mlocie slyszales kiedys aby powstancy w Warszawie wsadzali bomby w tlum ludzi podczas pielgrzymek? Jak takimi chorymi poruwnaniami obrazac powstancow Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolega Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu IP: *.bchsia.telus.net 10.08.04, 17:29 A mowilem...juz sie zaczyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacyfista poznajcie cala prawde o brudasach zagladajac tu... IP: *.nyc.rr.com 10.08.04, 17:38 www.jtf.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: poznajcie cala prawde o brudasach zagladajac IP: *.ipt.aol.com 10.08.04, 17:55 To jakas antysemicka strona co chce doprowadzic do kolejnego holokaustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abu Lahab Tyfus, holokaust to bedzie jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 00:00 na skutek swojego kunktatorstwa rozwali sie EU bo Stany dojda do wniosku, ze lepsza dezintegracja niz integracja. Do podobnych wnioskow juz doszly Rosja i Chiny. Stany to jedyny rozsadny partner Europy. Francja i Niemcy gna sie pod szantazem swych islamskich spolecznosci a Chiny i Rosja sprytnie to wykorzystuja do sklocenia USA i EU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do_Bolo naucz sie polskiego IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 10.08.04, 21:56 na przyklad ortografii, to moze Ci sie horyzonty myslowe poszerza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: naucz sie polskiego IP: 209.47.22.* 10.08.04, 22:28 Naprawde? Gramatyka poszerza horyzonty? Nieprawdopodobne? To takie proste, wystarczy nawkowac sie gramatyki i wszystkie problemy swiata bedziemy mieli rozwiazane. A tak na serio, to wedlug mnie bardziej sie liczy tresc niz forma. Napewno przyjemnie bylo by pisac gramatycznie po Polskiemu ale niestety ja nie z Polski. Pozatym napisz cos wiecej niz jedno zdanie, abym mial porownanie jak wygladaja te twoje szerokie horyzonty i sie przekonal ,ze to faktycznie pomaga :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sumeryjczyk Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 17:51 amerykanie- to sluszne rozwiazanie, skoro sadrysci chowaja sie miedzy cywilami niech ostatni opuszcza miasto i a sadrysci stana do otwartej walki, Us Army - babilonczycy Wam pomoga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu IP: *.ipt.aol.com 10.08.04, 17:58 He, he, glupi pomysl. Ma on tylko sens jezeli sadrystow uzbroi sie jak Amerykanow. Poki co trzeba chowac sie za cywilow. To jest normalna sytuacja asymetryczna. Realia dyktuja taktyke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abu Lahab Ale ty jestes oswiecony. Czyzbys pobieral lekcje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 23:50 w jakiejs madrasie. Na twoja taktyke jest prosta metoda. Wszystkim ktorzy wychodza ze strefy robisz test na pewne substancje azotowe zawarte w kazdym prochu strzelniczym. Ktokolwiek uzywal broni palnej w ostatnich dniach bedzie mial substancje te na lapkach i czasem na twarzy. Obecnie dostepne testy sa latwe do zrobienia i wyniki otrzymujesz natychmiast. Tych co strzelali na bok a tych co nie na wolnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Do SUMERYJCZYKA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 18:32 Pytanie tylko, czy arabusy STANA do otwartej walki, bo to troche co innego niz chowanie sie za dzelabami kobiet i dzieci lub minaretami meczetow! Odpowiedz Link Zgłoś
mustafa_ben_halim Re: Do SUMERYJCZYKA!!! 10.08.04, 20:41 Gość portalu: meerkat napisał(a): > Pytanie tylko, czy arabusy STANA do otwartej walki, bo to troche co innego niz > chowanie sie za dzelabami kobiet i dzieci lub minaretami meczetow! Pytanie godne skretynialego, polaczkowatego busholoma ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abu Lahab Wrocilem. Tym razem z chlopcami z Fort Bragg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 20:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abu Lahab Mohamet zgrzeszyl przeciw wszystkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 21:07 zapuszczajac jad w dusze i ciala swoich wyznawcow. Sura XLVII przekletego Koranu w ustepie 4 mowi:"Kiedy wiec spotkacie tych, ktorzy nie wierza, to uderzcie ich mieczem po szyi; a kiedy ich rozbijecie, to mocno zacisnijcie na nich peta". Abu Lahab mial racje walczac z Mohametem. Teraz jest po stronie chlopcow z Fort Bragg a jego zona wiecej nie nosi na szyi "sznura z wlokien palmy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abu Lahab Sura XXV ustep 52 rzecze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 21:37 "Nie sluchaj wiec niewiernych i zwalczaj ich z wielkim zapalem, przy pomocy Koranu". Mustafa, Koran jest jedna z najbardziej nasyconych jadem tzw. swietych ksiag jakie kiedykolwiek czytalem. Z tej racji jest wykorzystywany przez rozne gady do swoich rozgrywek o cos wiecej niz rope. Nie wiem jak to jest, ze w Eurabii nawet tak relatywnie racjonalne panstwo jak Wielka Brytania godzi sie na cos takiego: www.wprost.pl/ar/?O=64721&C=73. Chcialbym zebys wiedzial, ze wasz jad jest instrumentem Chin i Rosji do wbicia klina miedzy EU i USA. Mam nadzieje, ze rzady EU wytrzezwieja i zrozumieja ten grozny dla calego swiata fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Sura XXV ustep 52 rzecze IP: 209.47.22.* 10.08.04, 21:56 Ciekawe. Niestety wielu tego niedostrzega. W wiekszosci dlatego ,ze niemieszkali z muzulmanami. Ja mieszkalem pare lat w "obozie" w niemczech i mam ich "innej" tolerancji po wyzej dziurek w nosie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam ewakułować cywili, potem walnąć NUKE i po kłopocie IP: *.enms.pl 10.08.04, 18:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek EWAKU(L)OWAC CYWILI, POTEM WALNAC... IP: *.dynamic.mts.net 10.08.04, 19:15 Ewakuowac wszystkich Irakijczykow z Iraku, moze bedzie wreszcie spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiepski Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.08.04, 19:58 Jakim prawem ta arogancka i debilna holota z debilnym prezydentem na czele wzywa do opuszczenia domow przez prawowitych mieszkancow Iraku. Niech sami wracaja do domow albo wroca w czarnych workach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu IP: 209.47.22.* 10.08.04, 20:02 Masz racje. Niech bombarduja miasto pelne ludzi. Wtedy tacy jak ty beda zadowoleni z siebie gdy znowu sobie pomysla "a niemowilem ,ze to mordercy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek "STASBILIZACJA" NADZAFU. IP: *.dynamic.mts.net 10.08.04, 20:27 President Bush said Monday that coalition forces were "making pretty good progress about stabilizing Najaf" - MSNBC News Oj Bushling Jr., teraz nie wiesz, jak sie wydostac z tego gowna, co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RMRM Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 20:22 Dziwi mnie, gdy czytam jak zdecydowana większość nagle zapomniała (albo nie wie), że ameryka wyzwoliła europę od faszyzmu, że później zapobiegła ekspansji komunizmu, że Saddam mordował swój naród. Nie byłoby tych manifestacji pacyfizmu, dziennikarzy w Iraku, gdyby nie ameryka, nie byloby wolnosci slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu IP: 209.47.22.* 10.08.04, 20:33 RMRM, oni niezapomnieli tylko umiejetnie przemilczaja ten fakt. Ci ludzie sa karmieni codziennie lewicowa papka w mediach. I to sa efekty. Naiwniacy zaslaniaja sie ONZ i EU. Obydwie struktury gowno robia. To chyba nawet dzisiaj czy wczoraj EU stwierdzila ,ze niema "ludobujstwa" w Darfurze (prowincja Sudanu). Te dziesiatki tysiecy ludzie tak dla hobby sie pozabijali a dzieci same sobie dla zabawy w plonace domy wskakiwaly. Wstyd mi za "europejczykow" ktorzy nawet na swoim podworku (Jugaslawia) nieumieli zaprowadzic pozadku. Takie zachowanie EU chowajacej glowe w piasek jest spowodowane krzykiem wszystkich tych "uzytecznych idiotow" - pacyfistow. EU jest sparalizowana strachem oraz wlasnym egoizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek MANIFESTACJE PACYFIZMU... IP: *.dynamic.mts.net 10.08.04, 20:39 To, ze ktos jest przeciwny wojnie, ktora ty popierasz, wcale nie oznacza, ze ten ktos jest poacyfista. To taka chamska, Bushycka propaganda. Co bylo w Iraku za Saddama, to kazdy wie, a co bedzie, to jeszcze sie okaze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: MANIFESTACJE PACYFIZMU... IP: 209.47.22.* 10.08.04, 21:39 Mietek, ja niejestem przeciwko tobie poniewaz nie popierasz wojny w Iraku. Ja jestem przeciwko tym wszystkim ktorzy zawsze krzycza "make love not war" w kazdej sytuacji. Czasami sa sytuacje kiedy trzeba uderzyc piescia w stol. Czy wojna w Iraku byla potrzebna, moze nie. Osobiscie uwazam ,ze dobrze sie stalo ,ze Sadama obalono (kto wie co mu jeszcze moglo walnac do glowy). I wcale sie nieciesze ,ze rok po obaleniu dyktatury Sadama ludzie nadal gina tam przez w wiekszosci polityczne rozgrywki roznych grup "bojowkarzy". Dziwia mnie ci wszyscy pacyfisci ktorzy maja pelna gebe frazesow ,ze wojna jest zla a zdrugiej strony zacieraja rece kiedy nadal tam ludzie gina w walkach roznych frakcji. I ciesza sie tylko z tego ,ze USA sie tam noga podwinela. Ja bym wolal aby im sie tam udalo jak najszybciej zaprowadzic porzadek, aby zwykli ludzie niemusieli sie bac chodzic po ulicy lub jechac na targ bo jakis nawiedzony moze zdetonwac siebie razem z niewinnymi ludzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepacyfista Bezpieczentwo w Iraku IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 10.08.04, 22:02 Bolo, Saddam to byl dyktator i nikt go zalowal nie bedzie. Z drugiej strony sytuacja w Iraku jest teraz duzo gorsza niz byla za Saddama i nikt nie ma pojecia co z tym fantem zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Bezpieczentwo w Iraku IP: 209.47.22.* 10.08.04, 22:33 Mam nadzieje ,ze go nikt nie bedzie zalowal. Co do sytuacji w Iraku to sie zgodze ,ze sytuacja ekonomiczna jest gorsza. Ale czy jest mniej bezpiecznie to niewiem. Wczesniej ludzie gineli tysiacami pocichu (w masowych grobach), wielu w strasznych mekach. Czy tylko dlatego ,ze niebylo tego widac w TV bylo bezpieczniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepacyfista Re: Bezpieczentwo w Iraku IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 10.08.04, 22:58 Na ulicach bylo bezpieczniej, kobiety mogly choodzic ulicami, samochody ani bomby nie wybuchaly. Czy wiecej 'cywili' ginelo rocznie niz dzisiaj to jest dobre pytanie. Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek MOJ DROGI BOLO. IP: *.dynamic.mts.net 10.08.04, 23:53 I chwala bogU ze Im sie noga podwinela, bo jeszcze przyszly by Bushytom jakies pomysly co do Iranu czy Korei N., i moglo by sie to skonczyc duzo gorzej. A tak juz sie wyleczyli z imperialistycznych ciagotek. Demokracja to wespaniala rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: MOJ DROGI BOLO. IP: 209.47.22.* 11.08.04, 00:37 Moj drogi Mieciu. Jezeli USA sa imperialistycznym krajem to sa nim bardzo dziwnym. Przy tak miazdzacej przewadze militarnej mogli by taki Irak obrocic w pyl i kazdego swojego przeciwnika rowniez. Co do demokracji to jest to faktycznie wspaniala rzecz, ale sie niebardzo sprawdza na wojnie. Czy np. Rosja by sie tak pieprzyla z Sadrem? Poprostu dawne temu by zrownali pol miasta razem z Sadra meczetem i bylo by po imprezie. Tylko Amerykanie sie tak cackaja (i dobrze mniej cywilnych ofiar). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonasz Re: Amerykanie wzywają do ewakuacji Nadżafu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 22:53 I tu się mylisz większość pamięta Amerykańskie sankcje przeciwko ludności Polski ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Sankcje US "przeciw LUDNOSCI Polski"????! :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 23:05 Czy ty, zalosny ignorancie kpisz, czy o droge pytasz? USA wprowadzilo sankcje przeciwko "LUDNOSCI Polski" w takim samym stopniu w jakim ONZ wprowadzilo je 13 lat temu przeciwko "LUDNOSCI" Iraku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezuita Re: Sankcje US "przeciw LUDNOSCI Polski"????! :-) IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 10.08.04, 23:15 Witaj bracie Meerkat! Oczywiscie ze sankcje ONZ byly przciwko Saddamowi, a nie przeciwko ludnosci Iraku. To tylko wina Saddama ze sie to tego nie przyznal, i ze setki tysiecy ludzi, glownie dzieci, zmarly na ich skutek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abu Lahab Loyola skad u ciebie ten przyplyw humanitaryzmu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 23:31 Giordano Bruno cie nie lubi i Joanna d'Arc tez. Ludzie marli bo sie nie zdobyli na to by urwac glowe Saddamowi. Jakby sie rzucili kupa to Saddam moze by sie nie oparl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ignacy Re: Loyola skad u ciebie ten przyplyw humanitaryz IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 11.08.04, 00:13 Salem Alejkum, Abu Lahab, Saddamowi sie dotalo to co mu sie nalezalo. Byloby jeszcze lepiej gdyby to ci uciemiezeni i przesladowani sie na to zdobyli. Tlumaczenie gresji amerykanskiej wzgledami humanitarnymi nawet sp. Ignacemu by nie wpadlo do glowy. Ale to wszystko bylo i nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem. Pytania co z tym teraz zrobic. Marionetkowy rzad i blichtr demokracji chyba nie wyjdzie. Nie mam zadnej sympatii dla bojowkarzy Sadra, ale wybijanie ich do nogi zrobi z nich mitycznych bohaterow i moze tylko pogorszyc sytuacje. Wycofanie wojsk amerykanskich to pewna recepta na wojne domowa, ale to moze byc nawet najlepsze wyjscie. Jezeli ktos ma lepszy pomysl to powinien szybko napisac do Georga W. (nie jestem pewien czy on czyta te forum) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abu Lahab Marionetkowy rzad moglby zalatwic wiele spraw. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 11:12 Istnieje mozliwosc, ze Europa (nie Eurabia) zrozumie, iz dala sie wmanewrowac w sztuczny konflikt ze Stanami (ktory wkrotce moze przybrac rozmiar powazniejszy). Stoja za tym Chiny i Rosja, ktorym nie na reke zjednoczony organizm jakim staje sie EU. Jeszcze bardziej nie moga strawic faktu, ze EU moglaby dzialac reka w reke z USA totez kombinuja, kazdy na swoj sposob, jakby tu zwasnic dwie strony. Chiny daja marchewke w postaci lukratywnych kontraktow (Maglev, Renault, eksploatacja ropy na szelfie) a Rosja uzywa sprytnej dyplomacji w dyskusjach o ropie, gazie i innych surowcach mineralnych. Chiny maja oczywiscie cel zbudowania wplywow na Bliskim Wschodzie i chcialy wejsc tam tylnymi drzwiami uzywajac Francji i Niemiec. Na razie sie nie udalo. Wyjsciem z sytuacji w Iraku bylaby radykalna zmiana zdania przez panstwa europejskie co do oceny wojny i jak najszybsze dogadanie sie z USA. Nalezy dac mieszkancom Iraku konsumpcje dobr materialnych. Taki rozwoj wydarzen oslabilby morale roznej masci bojownikow a wzmocnil obecny rzad. Bojownicy Sadra nie beda mitycznymi bohaterami i powinni byc wybici do nogi gdyz nie sa wcale wyrazem woli spoleczenstwa irackiego a raczej terroryzujaca banda nasylana do Iraku przez Iran i Syrie, ktore w tej rozgrywce sa sterowane z Rosji i Chin za posrednictwem Francji i Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Re: Sankcje US "przeciw LUDNOSCI Polski"????! :-) IP: *.dynamic.mts.net 11.08.04, 00:10 To ty naprawde myslisz, ze to ONZ wprowadzil 13 lat temu sankcje przeciwko Irakowi ?! A z innej beczki, nie tak dawno temu Bushling Jr. powiedzial ze ONZ jest "irrelevant", i "on the verge of ridicule". Nie minal rok, a kundelek podwinal ogonek, i ze skomlaniem prosi o pomoc. Jaka roznice moze zrobic te kilka miesiecy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abu Lahab Jaka wiekszosc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 23:15 U sasiada jest akurat grill. 8 osob. Zapytalem ich o amerykanskie sankcje przeciwko nim. Nikt nic nie pamieta. Proba statystyczna moze jest mala i obarczona pewnymi wadami. Tak czy siak, mow za siebie Jonasz bo za dzialanie bez prokury wieloryb cie polknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ważniak To znowu ty pasyfista?Mama płaci za życie? IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.04, 23:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KROK do debilkow typy ....pacyfa:)))) IP: *.sympatico.ca 10.08.04, 23:59 ....ktos na tym forum skarzy sie ,ze USA morduje Irakijczykow a swiat milczy....hahahahahha..o wieksza bzdure trudno doprawdy....co to jest militia Sadra?...banda ,ktora zastraszyla miejscowa ludnosc,mordujac,grabiac,gwalcac ...ciekawostka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mts Re: do debilkow typy ....paSyfa:)))) IP: *.dynamic.mts.net 11.08.04, 06:55 Zbyt duzo takich debilo-paSyfow i tyspojebow zyje na tym swiecie.Wierza w takie "prawdy"jekie im sa w danym momencie wygodne.Tu nie istnieje sila perswazji, bo jak wytlumaczyc debilowi TO co dla normalnego czlowieka jest jasne i oczywiste.USA decyduje dzisiaj o losach cywilizowanego swiata, nielatwa i niewdziecznato rola,a kto inny kandydowal by na to miejsce, moze Rosja, Niemcy, Chiny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbig NYC Nieudolnosc barbazyncow IP: *.dip.t-dialin.net 10.08.04, 23:59 obnaza ich slabosc, od kwietnia nie umieja sie uporac z garstka sadrystow. Wejdzcie do miasta, walczcie jak mezszczyzna przeciwko mezszczyznie, wy pentaki, umiecie tylko gwalcic iracke dzieci. To jest wasz jedyny sujces. Odpowiedz Link Zgłoś