Dodaj do ulubionych

..............arze - blokady dróg!!

10.07.02, 09:10
Aby ulżyć swoim kompleksom, nienawiści i agresji w miejsce kropek wpisz dowolny
model samochodu
Dla inteligentnych inaczej, przykład:
Astrarze - blokady dróg!! (no tu się możemy pozbyć jednego "a")
Mercedesiarze - blokady dróg!! (tu musimy dodać "i")
itd. itd. :))

pozdrawiam
Rafał
Obserwuj wątek
    • Gość: alf Re: ..............arze - blokady dróg!! IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.02, 09:32
      geminix napisał:

> Aby ulżyć swoim kompleksom, nienawiści i agresji w miejsce kropek wpisz dowolny
      >
      > model samochodu
      > Dla inteligentnych inaczej, przykład:
      > Astrarze - blokady dróg!! (no tu się możemy pozbyć jednego "a")
      > Mercedesiarze - blokady dróg!! (tu musimy dodać "i")
      > itd. itd. :))
      >
      > pozdrawiam
      > Rafał

Nie chodzi o nienawiść czy coś w tym stylu. Zastanawiam się tylko czy kierowcy
      Polonezów robią to celowo czy nieświadomie? Obserwuje to zjawisko blokowania
      drogi przez kierowców Polonezów od pewnego czasu i zaczyna mnie to zastanawiać?
      • Gość: macio Re: ..............arze - blokady dróg!! IP: LUDK* / 130.227.160.* 10.07.02, 11:17
        Jednak generalizujesz. Twoje obserwacje sa wyrywkowe,
        a zapewniam Cie ze z pewnoscia nie postepuja tak
        wszyscy kierowcy tych malo powazanych aut a nawet
        ze nie postepuje tak wiekszosc z nich.

pozdr
        M.
        • Gość: Niknejm Re: ..............arze - blokady dróg!! IP: 5.3R1D* / *.pg.com 10.07.02, 11:35
          Gość portalu: macio napisał(a):

> Jednak generalizujesz. Twoje obserwacje sa wyrywkowe,
          > a zapewniam Cie ze z pewnoscia nie postepuja tak
          > wszyscy kierowcy tych malo powazanych aut a nawet
          > ze nie postepuje tak wiekszosc z nich.

Powiem szczerze - coś w tym jednak jest, bo sam to widzę, i jednak w przypadku
          Poldków częściej niż w przypadku innych aut.
          Może wynika to z faktu, że Poldek jako auto w miarę tanie i łatwe do tuningowania
          cieszy się sporym uznaniem chłopaczków tuż po zrobieniu prawka jazdy, którzy już
          czują się 'mocni za kółkiem' i nie wyobrażają sobie, by ktoś mógł wyprzedzić
          stuningowanego Poldka. Dziś się natknąłem na takiego. Zajeżdżał drogę, kombinował
          maksymalnie. Odpuściłem, żeby nie prowokować wariata, po czym dopiero na
          światłach uciekłem mu, choć chłopak robił wszystko, żeby tak się nie stało.
          Takie zjawisko społeczne...

Pozdrawiam,
          Niknejm
          • Gość: alf Re: ..............arze - blokady dróg!! IP: *.intertele.pl / *.dialup.rzeszow.pl 10.07.02, 11:57
            Może jest słaba widoczność w tych Poldkach? Może te samochody są za duże na
            Polskie ciasne drogi? Od pewnego czasu przyglądam się tej grupie kierowców i
            odnosze wrażenie że wiekszość strasznia kombinuje, manewruje i blokuje
            poczynania innych użytkowników. Czy to samochód niegdyś dyrektorski tak wpływa
            na całokształt jazdy? Kiedyś jeździłem kompresorem (maluchem) ale pozostały mi
            tylko dodatnie odruchy na drodze (ustępuje jadącym szybciej, włączam wcześniej
            kierunkowskaz i nie blokuje za wszelką cenę przejazdu).
          • Gość: Mikolaj Re: ..............arze - blokady dróg!! IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 10.07.02, 12:08
            Gość portalu: Niknejm napisał(a):

> Gość portalu: macio napisał(a):
            >
            > > Jednak generalizujesz. Twoje obserwacje sa wyrywkowe,
            > > a zapewniam Cie ze z pewnoscia nie postepuja tak
            > > wszyscy kierowcy tych malo powazanych aut a nawet
            > > ze nie postepuje tak wiekszosc z nich.
            >
            > Powiem szczerze - coś w tym jednak jest, bo sam to widzę, i jednak w przypadku
            > Poldków częściej niż w przypadku innych aut.
            > Może wynika to z faktu, że Poldek jako auto w miarę tanie i łatwe do tuningowan
            > ia
            > cieszy się sporym uznaniem chłopaczków tuż po zrobieniu prawka jazdy, którzy ju
            > ż
            > czują się 'mocni za kółkiem' i nie wyobrażają sobie, by ktoś mógł wyprzedzić
            > stuningowanego Poldka. Dziś się natknąłem na takiego. Zajeżdżał drogę, kombinow
            > ał
            > maksymalnie. Odpuściłem, żeby nie prowokować wariata, po czym dopiero na
            > światłach uciekłem mu, choć chłopak robił wszystko, żeby tak się nie stało.
            > Takie zjawisko społeczne...
            >
            > Pozdrawiam,
            > Niknejm

Twoja Honda to jeszcze budzi respekt, ale żebyś wiedział jakie niezdrowe ale za
            to silne emocje wywołuje u wyprzedzanych Micra (itp. maluchy)! Czasami mam
            wrażenie że depczę butem całe czyjeś ego...
            • Gość: Hiszpan Ruchome blokady dróg... IP: 213.25.43.* 10.07.02, 12:34
              ostatnio widziałem Dodge Viper no wiecie V10 coś około 8l pojemności ... i ten
              kolo też nie chciał dać się wyprzedzić... tyle że ja śmigałem motorem i nawet
              jego starania nic nie dały... (swoją drogą był to juz ciekawy przeciwnik)
              Wniosek:
              nie chcesz by cokolwiek cię blokowało kup motocykl! :)

PZDR!
        • vwdoka Re: ..............arze - blokady dróg!! 10.07.02, 12:34
          Zapewniam Cię, iż postępują tak równie często posiadacze innych samochodów. Ja
          również tak jeżdżę na terenie zabudowanym. Nie mam zamiaru dla jakiegoś idioty
          wjeżdżać na chodnik czy w inny samochód.
          vwdoka
          PS Nie mam Poloneza, chiciaż kiedyś miałem i mile go wspominam....
          vwdoka
          • Gość: alf Re: ..............arze - blokady dróg!! IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.02, 12:53
            Nie chodzi wyprzedzanie. Większość kierowców poldków wykonuje takie manewry i
            styl jazdy zygzakiem że gdyby nie PL-ka to można pomyśleć że to chiński
            turysta. Jest to zjawisko niepokojące bo dotyczy największej po maluchach
            rzeszy użytkownikach Polskich dróg.
            • vwdoka Re: ..............arze - blokady dróg!! 10.07.02, 13:06

Ja na przykład bardzo nie lubię jeżdzić po studzienkach, włazach i innych muldach
              (bo się panom asfaltowcom za dużo wylało chyba) bo mnie trzzęsie a nierzadko i
              koło można potenjalnie zostawić w takiej dziurze...
              vwdoka
          • Gość: Niknejm Re: ..............arze - blokady dróg!! IP: 5.3R1D* / *.pg.com 10.07.02, 13:08
            vwdoka napisał(a):

> Zapewniam Cię, iż postępują tak równie często posiadacze innych samochodów. Ja
            > również tak jeżdżę na terenie zabudowanym. Nie mam zamiaru dla jakiegoś idioty
            > wjeżdżać na chodnik czy w inny samochód.

I nikt od Ciebie tego nie wymaga. Chodzi o sytuacje jak ta dzisiejsza - gość
            jedzie lewym pasem, OK trudno, nie będę migał ani trąbił, zmieniam pas na prawy.
            Gość wtedy na prawo. OK, może chciał ustąpić z lewego, no problem, przyhamowuję,
            kierunkowskaz, na lewy. Gość wtedy też na lewy. I tak kilka razy jeszcze. Jak
            pisałem, 'zrozumiałem aluzję' kretyna i odpuściłem, dopiero potem gościowi
            uciekłem. O takie sytuacje mi chodziło, i o to, że nader często spotykam się z
            tym w wykonaniu dzieciaków za kierownicą Poldka.

Aha, moja Hondzia nie budzi respektu, hi hi. Taki zwykły Civic 5D, kompakt z
            wyglądu jak każdy inny. I za to go lubię...

Pozdrawiam,
            Niknejm
            • vwdoka Re: ..............arze - blokady dróg!! 10.07.02, 13:18

Aha, to ja Ci powiem, iż takie zachowanie najczęściej obserwuje w wykonaniu
              tzw. "kierowców" - choć słuszniejsze byłoby debil - samochodów typu "nówka lekko
              przechodzona" BMW 3 i golfów... Najśmieszniejsze bylo jak na lekkim ale długim
              podjeżdzie cienkuś z kompletem dresów na pokładzie nie chciał się dać
              wyprzedzić... ale moja Carinka jest po chiptunningu...
              vwdoka
            • vwdoka Re: ..............arze - blokady dróg!! 10.07.02, 13:19
              Aha, to ja Ci powiem, iż takie zachowanie najczęściej obserwuje w wykonaniu
              tzw. "kierowców" - choć słuszniejsze byłoby debil - samochodów typu "nówka lekko
              przechodzona" BMW 3 i golfów... Najśmieszniejsze bylo jak na lekkim ale długim
              podjeżdzie cienkuś z kompletem dresów na pokładzie nie chciał się dać
              wyprzedzić... ale moja Carinka jest po chiptunningu za to bez żadnych spoilerów-
              bajerów... ot zwykła jak tyle innych i też za to ją lubię...
              vwdoka

• Gość: alf Re: ..............arze - blokady dróg!! IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.02, 13:31
                Zachowania dresiarzy wszyscy znają i czy Kojak jedzie Beemką czy jakimś tam
                trupem ze śmietnika z niemiec to nieważne. Proszę tylko o weryfikację czy
                większość Poloneziarzy odpierdziela variete umyślnie czy nieświadomie?
                • Gość: Niknejm Re: ..............arze - blokady dróg!! IP: 5.3R1D* / *.pg.com 10.07.02, 16:59
                  Gość portalu: alf napisał(a):

> Zachowania dresiarzy wszyscy znają i czy Kojak jedzie Beemką czy jakimś tam
                  > trupem ze śmietnika z niemiec to nieważne. Proszę tylko o weryfikację czy
                  > większość Poloneziarzy odpierdziela variete umyślnie czy nieświadomie?

Nie no, nie większość. Część, ale nie większość na pewno.

Pozdrawiam,
                  Niknejm
                • geminix Re: ..............arze - blokady dróg!! 11.07.02, 08:31
                  Wszystko to kwestia statystyki.
                  Gdybyś przez rok zapisywał każdy samochód kierowcy, który Cię wk..wił, okazałoby
                  się że ich liczebność reprezentuje rokład wszystkich marek w Polsce (z
                  dokładnością do błędu statystycznego)

Pierdołowatość kierowcy NIE zależy od:
                  - marki samochodu
                  - wieku pojazdu
                  - wieku kierującego
                  - płci (tak tak)
                  itd.
                  reszta wynika z uprzedzeń, stereotypów i ogólnie panujących (błędnych) opinii
                  (np. kobieta, taksówkarz, warszawiak itd. - przepraszam wymienionych). Taka
                  powszechna opinia panuje na przykład na temat przyczyn wypadków. Większość
                  zapytanych stwierdziłaby, że wypadki najczęściej powoduje zły stan techniczny
                  pojazdów, a to bzdura, ponieważ jest on przyczyną mniej niż 2% wypadków.

Po prostu Polonezów jest najwięcej, więc wydaje Ci się, że tylko ich kierowcy
                  popełniają wszystkie wykroczenia itd. Jeśli ktoś pokusiłby się o rzetelne badania
                  to okazałoby się że każda grupa kierowców jest pierdołowata w jednakowym stopniu.
                  I stąd trochę prowokujący tytuł mojego posta. Głombami są w jednakowym stopniu i
                  kierowcy Lancii i maluchów, merców, Opli, starzy, młodzi, kobiety, mężczyżni,
                  policjanci i piekarze itd.

pozdrawiam
                  Rafał
                  PS. Jedyną grupą, która jest wyjątkiem od tej reguły to dresiarze, ale oni są
                  wyjątkiem od każdej reguły :)
                  • Gość: alf Re: ..............arze - blokady dróg!! IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.02, 09:03
                    Trochę mi ulżyło bo nie wiedziałem co się nagle stało z moim znajomym który
                    wcześniej kręcił innymi brykami a teraz ma Poldzia i jadąc za nim szczęka mi
                    spadła jek gostek zmienił styl jazdy! Szok! Chyba te bryki są troszeczkę
                    niewymiarowe na Polskie drogi i dlatego tak się trzymają osi jezdni!

Pozdrawiam wszystkich kierowców Poldziów!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka