Dodaj do ulubionych

Witam braci Moskali :)

06.07.14, 21:02
Widzę, że jest tu Was mrowie. Wytłumaczcie mi więc proszę, dlaczego wschodnia Ukraina miałaby woleć należeć do ubogiej, bokiem robiącej (zamordystycznej) Rosji, niż do zamożnej i wolnej Europy? W Polsce średnia zarobków jest 5 razy wyższa niż w Rosji. Mimo katotalibskiej odchyłki wolno u nas też ca 5 razy więcej niż w Rosji. No to o co chodzi? Dlaczego Ukraina miałaby woleć ruską bidę od europejskiego dobrobytu? Potrafi mi któryś z putinowskich propagandzistów to wyjaśnić?
Obserwuj wątek
    • vladexpat Re: Witam braci Moskali :) 06.07.14, 21:13
      taziuta napisał:

> Widzę, że jest tu Was mrowie. Wytłumaczcie mi więc proszę, dlaczego wschodnia U
      > kraina miałaby woleć należeć do ubogiej, bokiem robiącej (zamordystycznej) Rosj
      > i, niż do zamożnej i wolnej Europy? W Polsce średnia zarobków jest 5 razy wyższ
      > a niż w Rosji.

Bzdura. Średnie zrobki są w Rosji niewiele niższe niż w Polsce, za to praktycznie nie ma bezrobocia.

> Mimo katotalibskiej odchyłki wolno u nas też ca 5 razy więcej ni
      > ż w Rosji.

Znowu kulą w płot. Wolno co? W Europie wszędzie zakazy palenia, wyprowadzania psów bez smyczy, spożywania alkoholu na ulicy itp. itd. A w Rosji wolno. Zależy co dla kogo ważniejsze.

> No to o co chodzi? Dlaczego Ukraina miałaby woleć ruską bidę od euro
      > pejskiego dobrobytu?

Zanim Ukraina dojdzie do europejskiego dobrobytu - miną długie lata ciężkej pracy, potu i znoju. A Rosjanie mogą w krótkim czasie podrzucić kilka prezentów, jak na przykład niskie ceny na gaz.

> Potrafi mi któryś z putinowskich propagandzistów to wyjaśnić?

Świat jest bardziej skomplikowany, niż się niektórym wydaje.
      • taziuta Re: Witam braci Moskali :) 07.07.14, 05:34
        vladexpat napisał:

> Bzdura. Średnie zrobki są w Rosji niewiele niższe niż w Polsce, za to praktycznie nie ma
        > bezrobocia.

Gdzie to wyczytałeś? W notatniku agitatora? ;)

> Znowu kulą w płot. Wolno co? W Europie wszędzie zakazy palenia, wyprowadzania psów
        > bez smyczy, spożywania alkoholu na ulicy itp. itd. A w Rosji wolno. Zależy co dla kogo
        > ważniejsze.

Zakazy palenia, wyprowadzania psów, spożywania alkoholu są dla ludzi i przez ludzi wprowadzane. Ale tu masz rację. Zależy co dla kogo jest ważniejsze. Dla mnie ważniejsza jest możliwość wolnego wyboru. Dla Ciebie możliwość spożywania alkoholu na ulicy. Ok., smacznego! :)

> Zanim Ukraina dojdzie do europejskiego dobrobytu - miną długie lata ciężkej
        > pracy, potu i znoju. A Rosjanie mogą w krótkim czasie podrzucić kilka prezentów, jak na
        > przykład niskie ceny na gaz.

Jasne, że czekają ich długie lata ciężkiej pracy. Bez pracy nie ma kołaczy, przeca.
        Ale co do prezentów, to bardziej im potrzebna wędka niż parę rybek. A tą wędką jest zmiana organizacji państwa. Rosyjski feudalny model był dobry w średniowieczu, ale czemuś średniowiecze przeszło już do historii. Było mniej wydajne, najwyraźniej.

>
        > > Potrafi mi któryś z putinowskich propagandzistów to wyjaśnić?
        >
        > Świat jest bardziej skomplikowany, niż się niektórym wydaje.

To prawda.
        • humbak Re: Witam braci Moskali :) 07.07.14, 07:38
          www.bankier.pl/wiadomosc/Tak-sie-zarabia-w-Europie-Polska-w-grupie-biedakow-2915322.html
          • indeed4 Przykry obraz potężnej Rosji: 07.07.14, 10:27
            www.bankier.pl/wiadomosc/Przykry-obraz-poteznej-Rosji-3074854.html
          • taziuta Re: Witam braci Moskali :) 07.07.14, 17:22
            Jest jeszcze coś takiego jak rozwarstwienie. Gdzie nam tam do Rosji...
            Przeczytaj link poniżej, zamieszczony przez Indida. Wspiera on moją tezę, że tylko omamiony rosyjską propagandą/zindoktrynowany do imentu, może woleć przynależność do rosyjskiej 'strefy wpływów' zamiast europejskiej.

Pracuję z Rosjanami. Jesteśmy inżynierami i zarabiamy tyle samo. Ale ichni krewni i znajomi na analogicznych stanowiskach (nie wymagających wyższych kwalifikacji) zarabiają u nich 5 razy mniej niż w Polsce. Może to inny miernik niż średnia (ale dotyczący większości, a nie wybranych nielicznych) bo jak widać średnia może być b. myląca...
            • indeed4 Re: Witam braci Moskali :) 07.07.14, 17:31
              O rozwarstwieniu są lepsze źródła - zobacz tutaj

forum.gazeta.pl/forum/w,50,151322513,151323414,Dla_ktorych_Rosjan_Putina_i_jego_oligarchow_.html
            • humbak Re: Witam braci Moskali :) 07.07.14, 19:52
              Ziutek. Jak Cię kopnę, to raze z utką na biegunie wylądujesz. Pisałeś o średnich zarobkach, dałem Ci link do średnich zarobków. Nie nie pisałem o życiu Rosjan, dystrybucji majątku, ani ich wpływie na pogodę na Malediwach.
              • taziuta Re: Witam braci Moskali :) 07.07.14, 20:11
                humbak napisał:

> Ziutek. Jak Cię kopnę, to raze z utką na biegunie wylądujesz. Pisałeś o średnich zarobkach,
                > dałem Ci link do średnich zarobków. Nie nie pisałem o życiu Rosjan, dystrybucji majątku, ani
                > ich wpływie na pogodę na Malediwach.

Czepiasz się. Owszem, statystycznie rzeczywiście zarabiamy podobnie, ale jeśli weźmiesz pod uwagę rozwarstwienie, to zarabiamy 5 razy więcej. Skrót myślowy. Znasz to pojęcie? :>
                • humbak Re: Witam braci Moskali :) 07.07.14, 20:43
                  Nie czepiam się. Odniosłeś się do ścisłego pojęcia, Kolego.
    • pimpus18 Re: Witam braci Moskali :) 06.07.14, 21:14
      Ach, to dlatego w Pomrocznej tej wojny i zbrodni nie pokazują?

• remez2 Re: Witam braci Moskali :) 06.07.14, 23:09
      > Dlaczego Ukraina miałaby woleć ruską bidę od europejskiego dobrobytu?
      Nie ma żadnego dobrego powodu. Ale jest pytanie - kto Ukrainie ten europejski dobrobyt gwarantuje?
      • taziuta Re: Witam braci Moskali :) 07.07.14, 05:25
        remez2 napisał:

> /.../ Ale jest pytanie - kto Ukrainie ten europejski dobrobyt gwarantuje?

Nie 'kto', lecz 'co'. Dobrobyt może 'zagwarantować' (nie z dnia na dzień, niestety) jedynie normalne prawo. Tj. zespół wielu praw i właściwa organizacja państwa. Jak spojrzysz na Polskę i nasz dochód narodowy na głowę (przemnożysz przez liczbę mieszkańców), a następnie na to ile pieniędzy otrzymaliśmy od UE, to widać, że otrzymaliśmy grosze. Olbrzymia większość to wynik naszej własnej pracy. Ale najpierw były reformy, których na Ukrainie i w Rosji nie było. U nich była i jest beznadzieja, więc niewielu się chce, no i mają co mają...
        • remez2 Re: Witam braci Moskali :) 07.07.14, 09:08
          Bez marzeń ludzie nie polecieliby w kosmos.
          W Iraku "zainstalowano" demokrację. Efekt powszechnie znany.
          Na Ukrainie dwa mocarstwa walczą o własną pozycję. Giną obywatele Ukrainy. :- (

• humbak Re: Witam braci Moskali :) 07.07.14, 09:14
            W kosmos ludzie polecieli nie dzięki marzeniom, tylko ciężkiej pracy.
            • remez2 Re: Witam braci Moskali :) 07.07.14, 09:19
              humbak napisał:

> W kosmos ludzie polecieli nie dzięki marzeniom, tylko ciężkiej pracy.
              Byłem/jestem przekonany, że pierwsze były marzenia.
              Ale to najmniej ważny fragmencik tego wątku.
              • humbak Re: Witam braci Moskali :) 07.07.14, 09:25
                Marzenia bez pracy nic nie znaczą. Praca bez marzeń całkiem sporo.
                Jasne, to tylko offtopic. Po prostu nie lubię takiego stawiania sprawy. Na loty w kosmos pracowały miliony ludzi. Nie dość że ktoś musiał sprzęt wyprodukować, to jeszcze majątek zbudować, który by na to pozwolił. Jedno mocastwo się posypało m.in. za sprawą tych wydatków.
                • remez2 Re: Witam braci Moskali :) 07.07.14, 09:44
                  > Jasne, to tylko offtopic. Po prostu nie lubię takiego stawiania sprawy.
                  Jakiego? Wykładać punkt po punkcie, co było pierwsze - jajo .. Istnieje pojęcie skrótu myślowego.
                  Ale jest hot topic. Powtórzę się - na Ukrainie giną ludzie. W imię czego? Dobrobytu przyszłych pokoleń? To bardzo zła droga.
                  • humbak Re: Witam braci Moskali :) 07.07.14, 09:52
                    > Jakiego? Wykładać punkt po punkcie, co było pierwsze - jajo .. Istnieje pojęcie
                    > skrótu myślowego.

Istnieje też hierarchia wartości, docenianie wkładu ludzkiego i wiele innych rzeczy. Co miałem powiedzieć na ten temat, powiedziałem.

> Ale jest hot topic. Powtórzę się - na Ukrainie giną ludzie. W imię czego
                    > ? Dobrobytu przyszłych pokoleń? To bardzo zła droga.

Giną. W imię czego? Wątpię by można było ustalić jedną przewodnią ideę tego konfliktu.
                    Czasem nie ma dostępu do dobrej drogi.
                    • remez2 Re: Witam braci Moskali :) 07.07.14, 10:01
                      > Giną. W imię czego? Wątpię by można było ustalić jedną przewodnią ideę tego konfliktu.
                      Napisałem wyżej. Wielkie mocarstwa walczą o strefy wpływów. Wszystko inne jest pochodną.
                      > Czasem nie ma dostępu do dobrej drogi.
                      Wtedy należy zatrzymać się.
                      • humbak Re: Witam braci Moskali :) 07.07.14, 10:18
                        > Napisałem wyżej. Wielkie mocarstwa walczą o strefy wpływów. Wszystko inne jest
                        > pochodną.

Upraszczasz.

> Wtedy należy zatrzymać się.

Papier wszystko przyjmie.
                        • remez2 Re: Witam braci Moskali :) 07.07.14, 10:24
                          humbak napisał:

> > Napisałem wyżej. Wielkie mocarstwa walczą o strefy wpływów. Wszystko inne
                          > jest
                          > > pochodną.
                          >
                          > Upraszczasz.
                          Nie, nie upraszczam.
                          > > Wtedy należy zatrzymać się.
                          >
                          > Papier wszystko przyjmie.
                          Zwłaszcza akt zgonu.
                  • indeed4 Tu masz "w imię czego": 07.07.14, 11:48
                    en.wikipedia.org/wiki/Democracy_Index

i na drugi raz nie zadawaj głupich pytań - w imię czego walczyła "Solidarność" też zapytasz?

remez2 napisał:

>W imię czego?
                    • indeed4 EOT. 07.07.14, 11:49
                    • remez2 Re: Tu masz "w imię czego": 07.07.14, 12:40
                      indeed4 napisał:
                      > i na drugi raz nie zadawaj głupich pytań - w imię czego walczyła "Solidarność" też zapytasz?
                      Jeżeli nie widzisz różnicy pomiędzy ówczesną sytuacją Polski, i sytuacją w Polsce a obecną sytuacją Ukrainy, i sytuacją na Ukrainie - to mogę Ci jedynie pogratulować jasności umysłu.
                      PS - o demokracji "zainstalowanej" w Iraku napisałem wyżej.
                      • taziuta Re: Tu masz "w imię czego": 07.07.14, 17:05
                        remez2 napisał:

/.../
                        > PS - o demokracji "zainstalowanej" w Iraku napisałem wyżej.

O demokracji 'zainstalowanej' w Iraku nie można mieć gorszego zdania niż to, które dzielę z Indrisem. Ale też przy każdej okazji wypominamy Amerykaną tę bandycką napaść. I rozwój wypadków pokazuje, że Lepper, Giertych (plus Indris i ja) mieliśmy rację...

Ale to w niczym nie usprawiedliwia Rosyjskiej interwencji/napaści na Ukrainę. Ukraina musi sama rozwiązać swoje problemy. Doradzać mogą jej oczywiście wszyscy, tak Amerykanie, jak UE, Rosja czy Polska. Ale jest poważna różnica między doradzaniem a pomocą wojskową, w tym podsyłaniem 'ochotników', a to robi tylko Rosja.
                        • remez2 Re: Tu masz "w imię czego": 07.07.14, 17:52
                          Ale to w niczym nie usprawiedliwia Rosyjskiej interwencji/napaści na Ukrainę. Ukraina musi sama rozwiązać swoje problemy. Doradzać mogą jej oczywiście wszyscy, tak Amerykanie, jak UE, Rosja czy Polska. Ale jest poważna różnica między doradzaniem a pomocą wojskową, w tym podsyłaniem 'ochotników', a to robi tylko Rosja.
                          Blackwater Worldwide + ca 5 000 000 000 $ od 1991 r. nazywasz doradzaniem?
                          Ukrainie przede wszystkim potrzebny jest wewnętrzny spokój. A następnie ich decyzja - co dalej. Bez doradców rosyjskich, amerykańskich, polskich itp. Obecnie ukraińscy obywatele giną w bezsensownych, bratobójczych walkach.
                          • indeed4 Następny z 3% elitarnej sekty pachołków Putina 07.07.14, 17:58
                            forum.gazeta.pl/forum/w,50,151842156,151842156,Kim_jest_te_3_Polakow_popierajacych_Putina.html
                            • remez2 Re: Następny z 3% elitarnej sekty pachołków Putin 07.07.14, 18:02
                              Słuchaj pozdrowiony przez B16 - nudzisz. Idź zarabiać gdzie indziej.
                              • indeed4 Re: Następny z 3% elitarnej sekty pachołków Putin 07.07.14, 18:12
                                Przeczytałeś i zrozumiałeś ten fragment?

Przeważająca część Polaków jest przekonana, że obecne wydarzenia na wschodzie Ukrainy są inspirowane przez Rosję i wynikają z bezpośredniego zaangażowania rosyjskich służb specjalnych (73 procent).
                                • remez2 Re: Następny z 3% elitarnej sekty pachołków Putin 07.07.14, 18:21
                                  indeed4 napisał:

> Przeczytałeś i zrozumiałeś ten fragment?
                                  > Przeważająca część Polaków jest przekonana, że obecne wydarzenia na wschodzi
                                  > e Ukrainy są inspirowane przez Rosję i wynikają z bezpośredniego zaangażowania
                                  > rosyjskich służb specjalnych (73 procent).

I co to ma do postu Taziuty i moich? Przecież nie o tym rozmawiamy
                                  btw - przy tak zmasowanej propagandzie polskich mediów powinno być znacznie więcej.
                                  • indeed4 Re: Następny z 3% elitarnej sekty pachołków Putin 07.07.14, 18:54
                                    wyżej tak strasznie rozpaczasz:

> Obecnie ukraińscy obywatele giną w bezsensownych, bratobójczych walkach.

Uznałem więc, że może warto przypomnieć dzięki komu :->
                                    • remez2 Re: Następny z 3% elitarnej sekty pachołków Putin 07.07.14, 19:08
                                      indeed4 napisał:

> wyżej tak strasznie rozpaczasz:
                                      >
                                      > > Obecnie ukraińscy obywatele giną w bezsensownych, bratobójczych walkach.
                                      A Ciebie to nie wzrusza?
                                      > Uznałem więc, że może warto przypomnieć dzięki komu :->
                                      Powtarzaj to sobie przed snem.
                                      btw - kiepski jest los najemnika na forum.
                                      • indeed4 Re: Następny z 3% elitarnej sekty pachołków Putin 07.07.14, 19:14
                                        Uznałem więc, że może warto przypomnieć dzięki komu :->

remez2 napisał:

> Powtarzaj to sobie przed snem.

A po co, skoro to fakty znane od wielu tygodni - czyżbyś nie zgadzał się z opinią 73% Polaków? :->
                                        • remez2 Re: Następny z 3% elitarnej sekty pachołków Putin 07.07.14, 19:20
                                          indeed4 napisał:
                                          > A po co, skoro to fakty znane od wielu tygodni - czyżbyś nie zgadzał się z opin
                                          > ią 73% Polaków? :->
                                          Po to żebyś nie zapomniał. Po raz trzeci pytam - co to ma wspólnego z rozmową z Taziutą?
                                        • indeed4 Re: Następny z 3% elitarnej sekty pachołków Putin 07.07.14, 19:22
                                          A czego znów nie zrozumiałeś? :->

forum.gazeta.pl/forum/w,50,151857564,151870792,Re_Nastepny_z_3_elitarnej_sekty_pacholkow_Putin.html
                                          • remez2 Re: Następny z 3% elitarnej sekty pachołków Putin 07.07.14, 19:35
                                            indeed4 napisał:

> A czego znów nie zrozumiałeś? :->
                                            Że komuś takiemu jak Ty, ktoś płaci za trollowanie na forum. Pieniądze wyrzucone w błoto.
                                            • indeed4 Re: Następny z 3% elitarnej sekty pachołków Putin 07.07.14, 19:46
                                              Zostawiam was prokremlowski towarzyszu w rękach Taziuty - myślę, że już się zorientował o co chodzi :->
                                              • remez2 Re: Następny z 3% elitarnej sekty pachołków Putin 07.07.14, 20:13
                                                indeed4 napisał:

> Zostawiam was prokremlowski towarzyszu w rękach Taziuty - myślę, że już się zor
                                                > ientował o co chodzi :->
                                                Uwolnienie się od Twojej męczącej obecności pozdrowiony przez B16 najemniku, warte jest każdych pieniędzy.
                                                btw - a może rozszerzysz swój nick o bullshitter?
                          • taziuta Re: Tu masz "w imię czego": 07.07.14, 20:28
                            remez2 napisał:

> Ale to w niczym nie usprawiedliwia Rosyjskiej interwencji/napaści na Ukrainę. Ukraina
                            > musi sama rozwiązać swoje problemy. Doradzać mogą jej oczywiście wszyscy, tak
                            > Amerykanie, jak UE, Rosja czy Polska. Ale jest poważna różnica między doradzaniem a
                            > pomocą wojskową, w tym podsyłaniem 'ochotników', a to robi tylko Rosja.

> Blackwater Worldwide + ca 5 000 000 000 $ od 1991 r. nazywasz doradzaniem?

Te w/w pieniądze to otrzymali za 'mieszanie' na Ukrainie? Bo zdaje się, że o niej mowa.

> Ukrainie przede wszystkim potrzebny jest wewnętrzny spokój. A następnie
                            > ich decyzja - co dalej. Bez doradców rosyjskich, amerykańskich, polskich
                            > itp.

Tia, w idealnym świecie zapewne. Ale tak się składa że z poradami pchają się wszyscy. Taki jest real. A z czyich rad zechcą skorzystać, to już ich sprawa. Ich, czyli aktualnie rządzących.

> Obecnie ukraińscy obywatele giną w bezsensownych, bratobójczych walkach.

Bo ktoś tam na wschodzi nie chce uznać aktualnego rozdania. To nic nowego, warcholstwo to nie tylko nasza specjalność. Szczególnie gdy jest tak ochoczo wspomagane przez braci Moskali...
                            • remez2 Re: Tu masz "w imię czego": 07.07.14, 20:39
                              taziuta napisał:

> > Blackwater Worldwide + ca 5 000 000 000 $ od 1991 r. nazywasz doradzaniem?
                              > Te w/w pieniądze to otrzymali za 'mieszanie' na Ukrainie?
                              Raczej na mieszanie.
                              > Bo zdaje się, że o niej mowa.
                              Oczywiście, że o niej.
                              > Tia, w idealnym świecie zapewne. Ale tak się składa że z poradami pchają się ws
                              > zyscy. Taki jest real. A z czyich rad zechcą skorzystać, to już ich sprawa. Ich
                              > , czyli aktualnie rządzących.
                              Dokładnie tak.
                              > Bo ktoś tam na wschodzi nie chce uznać aktualnego rozdania. To nic nowego, warc
                              > holstwo to nie tylko nasza specjalność. Szczególnie gdy jest tak ochoczo wspoma
                              > gane przez braci Moskali...
                              O ile wiem we wschodniej Ukrainie mieszkają obywatele ukraińscy rosyjskiego pochodzenia. Mają coś do powiedzenia, czy nie?
                              btw - imperializm rosyjski ma tę paskudną cechę, że w każdym zakątku świata wtrąca się w ..... wewnętrzne sprawy USA.
                              • indeed4 Lektura obowiązkowa: 08.07.14, 00:07
                                forum.gazeta.pl/forum/w,50,151704124,151704124,Tylko_8_Ukraincow_popiera_separatystow.html

wszystko co trzeba jest w tym wątku - jeśli czegoś nie rozumiesz, to mów :->

remez2 napisał:

> we wschodniej Ukrainie mieszkają obywatele ukraińscy rosyjskiego poc
                                > hodzenia. Mają coś do powiedzenia, czy nie?
                                • indeed-4 PS. 08.07.14, 02:20
                                  tu lektura uzupełniająca:

wyborcza.pl/1,75477,15833069,Propaganda_Kremla_nie_dziala__Donieck_nie_chce_do.html
      • indeed4 A kto Polsce ten dobrobyt gwarantował 07.07.14, 10:39
        i niby dlaczego miałby gwarantować? Czasy dobrych wujków minęły - dostaną od UE wędkę jak przed laty my, a reszta to ich problem.

> jest pytanie - kto Ukrainie ten europejski dobrobyt gwarantuje?
        • remez2 Re: A gdzie on jest - ten dobrobyt? 07.07.14, 10:45
          indeed4 napisał:

> i niby dlaczego miałby gwarantować? Czasy dobrych wujków minęły - dostaną od UE
          > wędkę jak przed laty my, a reszta to ich problem.
          Dostaną wędkę i zostaną posadzeni nad stawem, z którego ryba odłowiono i sprzedano.
          • indeed4 Wróżka Kasella - jak miło, witamy :-> 07.07.14, 10:48
            www.wrozkakasella.pl/index.php
            • remez2 Re: Wróżka Kasella - jak miło, witamy :-> 07.07.14, 11:00
              tiny.pl/q88l2
              tiny.pl/q88l8
              W czyim imieniu piszesz?

• indeed4 Re: Wróżka Kasella - jak miło, witamy :-> 07.07.14, 11:11
                wyborcza.pl/1,75478,16166506,1914___2014__Co_przez_100_lat_zmienilo_sie_w_Polsce_.html
                • remez2 Re: Wróżka Kasella - jak miło, witamy :-> 07.07.14, 11:18
                  A gdyby tak cofnąć się do 1014 r.
                  • indeed4 Re: Wróżka Kasella - jak miło, witamy :-> 07.07.14, 11:20
                    Wystarczy, że cofniecie się towarzyszu do swojego umiłowanego PRL :->
                    • remez2 Re: Wróżka Kasella - jak miło, witamy :-> 07.07.14, 11:28
                      indeed4 napisał:

> Wystarczy, że cofniecie się towarzyszu do swojego umiłowanego PRL :->
                      Towarzyszu? Ty i ja?
                      Człowiek (?) pozdrowiony przez B16 nie jest w stanie mnie obrazić.
                      btw - Ty znasz PRL z autopsji, ja nie.
                      PS - ta PRL, nie ten PRL.
                      • indeed4 Re: Wróżka Kasella - jak miło, witamy :-> 07.07.14, 11:34
                        Tysiące razy temat był omawiany na FK towarzyszu - wróćcie tam i sobie przypomnijcie.
                        • indeed4 EOT. 07.07.14, 11:34
                        • remez2 Re: Wróżka Kasella - jak miło, witamy :-> 07.07.14, 11:44
                          indeed4 napisał:

> Tysiące razy temat był omawiany na FK towarzyszu - wróćcie tam i sobie przypomnijcie.
                          Trzeba było się uczyć, uczciwie pracować - nie musiałbyś dorabiać na forach, pozdrowiony przez B16.
    • humbak Re: Witam braci Moskali :) 07.07.14, 09:52
      Owszem, ginęli ludzie w Kijowie, tak dla porządku.
    • lubat Re: Och, (ta)Ziuta 07.07.14, 10:29
      "Och Ziuta, naprawdę nie wiem jak się pozbyć
      Jak się pozbyć ciebie stąd
      ....
      Och Ziuta, ja wiem, że nie ma brzydkich kobiet
      Tylko wina czasem brak"
      • brat_ramzesa no wino to czasem bardziej niz wskazane 07.07.14, 20:49

• j-k Chetnie zamiast Moskali wytlumacze :) 07.07.14, 17:10
      Poniewaz mieszka tam 6,5 mln Rosjan, a stopa zyciowa jest w Rosji 2 razy wyzsza,
      niz na Ukrainie.

A Ukraina do UE nie nalezy i przez najblisze 20 lat napewno nalezec nie bedzie
      i na wzrost stopy zyciowej nie ma co tam liczyc.
      - Dobrze - jesli nie bedzie spadala (jak przez ostatnie 20 lat)

Dr. J.K.
      ekonomista.
      • taziuta Re: Chetnie zamiast Moskali wytlumacze :) 07.07.14, 19:33
        j-k napisał:

> Poniewaz mieszka tam 6,5 mln Rosjan, a stopa zyciowa jest w Rosji 2 razy wyzsza,
        > niz na Ukrainie.

I stać Rosję aby o 2 razy zwiększyć dochody 50 mln Ukraińców, po dołączeniu ich do średniowiecznego imperium, żyjącego z eksploatacji surowców? A co z modernizacją rosyjskiej armii (już raz Rosja wyścig zbrojeń przegrała, tym razem wygra?), a co z potrzebami dzisiejszych obywateli Rosji? Na kogo napadniecie, by je zaspokoić? :/

Aha, przypominam, że ograbić bogatszego można tylko raz. Jeśli nie skopiujesz jego organizacji społeczeństwa, innymi słowy jeśli sam nie zaczniesz wytwarzać dóbr, a nie tylko je kraść, to doopa blada. Marksizm/leninizm/stalinizm już to wykazaył bez żadnych wątpliwości...
        • j-k k... nie jestem Igorem :) 08.07.14, 14:13
          wiec przypominam, ze Rosja dawno juz odpisala Ukraine na straty i zalezy jej tylko na przejeciu najbogatszego Donbassu (z 6,5 mln ludnosci - glownie rosyjskojezycznej)
      • brat_ramzesa janusz lepiej oszczedzac koszera 07.07.14, 20:50
        tlumacz jak grochem o sciane
    • indeed4 Ponoć Ukraińcy nie widzą różnic pomiędzy Rosją 07.07.14, 17:20
      i Zachodem - przygotuj się na jeszcze ciekawsze rewelacje, na tym trollowisku nie takie rzeczy usłyszysz :-)))

Nade mną masz wzorcowy okaz krajowego moskiewskiego włazidupa (j-k) - od miesiąca cierpliwie mu tłumaczą, że tylko 18% mieszkańców Donbasu chce przyłączenia do Rosji (w tym tylko 16% osób narodowości rosyjskiej) a sklerotyczny maniak dalej swoje :->

forum.gazeta.pl/forum/w,50,151704124,151707143,16_osob_narodowosci_rosyjskiej.html

forum.gazeta.pl/forum/w,50,151704124,151704124,Tylko_8_Ukraincow_popiera_separatystow.html
      • j-k a ja ci, naiwniaku, cierpliwie tlumacze, 07.07.14, 17:31
        ze jesli Rosja zechce przylaczyc obszary z wiekszoscia rosyjska jezyczna
        - to to zrobi, a Zachod troche pokrzyczy i grzecznie podwinie ogon (razem z toba)

I nie pisze to z pozycji pro-putinowca , a jedynie z pozycji REALISTY.

Chcesz dzialke koshera, czy wolisz Maryche ?

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
      • indeed4 PS. 07.07.14, 18:09
        putinowski oszołom niedawno zachęcał separatystów do zbrojnego przyłączenia do Rosji

forum.gazeta.pl/forum/w,50,150933395,150933448,Powinni_zbrojnie_przylaczyc_sie_do_Rosji_.html
        • j-k belkot bez wiedzy ... 07.07.14, 18:57
          indeed4 napisał:
          > putinowski niedawno zachęcał separatystów do zbrojnego przyłączenia do Rosji

belkot bez wiedzy ...
          nie trzeba ich do tego zachecac.
          robia to z wlasnej nieprzymuszonej woli.
          - to w koncu Rosjanie.
        • indeed4 Euforia putinowskiego durnia 07.07.14, 19:30
          bo "wschód Ukrainy jest rosyjski" i szykuje się partyzancka wojna

forum.gazeta.pl/forum/w,50,151838300,151838542,szykuje_sie_wojna_partyzancka_.html

forum.gazeta.pl/forum/w,50,151787327,151854322,Wschod_Ukrainy_jest_rosyjski.html
          • j-k idiotyzmy dzieciecia... 08.07.14, 19:20
            indeed4 napisał:
            > bo "wschód Ukrainy jest rosyjski" i szykuje się partyzancka wojna

na szykuje sie , hloopcze...

PS. co w transkrypcji oznacza slowo - "hloopcze"?

vidze, musze zaczac ci to tlumaczyc...

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
      • indeed4 88 razy - kremlowska szczekaczka idzie na rekord 07.07.14, 19:06
        forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=belkot+bez+wiedzy+&author=j-k&title=&forum=
    • gobo2 dlatego,ze ruska bieda,pozwala przezyc wzystkim, 07.07.14, 17:43
      a europejski dobrobyt, na to nie pozwala...!!!
      taziuta napisał:(...)
      > Dlaczego Ukraina miałaby woleć ruską bidę od europejskiego dobrobytu? Potrafi mi któryś z
      > putinowskich propagandzistów to wyjaśnić?
    • gobo2 Re: Witam braci Moskali :) 07.07.14, 18:08
      taziuta napisał:

> Widzę, że jest tu Was mrowie. Wytłumaczcie mi więc proszę, dlaczego wschodnia U
      > kraina miałaby woleć należeć do ubogiej, bokiem robiącej (zamordystycznej) Rosj
      > i, niż do zamożnej i wolnej Europy? W Polsce średnia zarobków jest 5 razy wyższ
      > a niż w Rosji. Mimo katotalibskiej odchyłki wolno u nas też ca 5 razy więcej ni
      > ż w Rosji. No to o co chodzi? Dlaczego Ukraina miałaby woleć ruską bidę od euro
      > pejskiego dobrobytu? Potrafi mi któryś z putinowskich propagandzistów to wyjaśn
      > ić?
    • gosc_ze_smolenska Bardzo prosta odpowiedz: 07.07.14, 21:47
      "Однa мoвa! Однa нaция! Однa бaтькивщинa! Це Укрaинa! Мocкaлякy нa гилякy."
      www.youtube.com/watch?v=w8YqjAcaLYc
      Tlumaczenie dla obznanych w Ukrainskim: Jeden Jezyk! Jeden narod! Jedna ojczyzna! To jest Ukraina! Kto nie skacze ten Moskal!Moskalow na szubienice!
      Wiec ludzie ze Wschodu Ukrainy po prostu mowia innym jezykiem ale nie chca skakac razem na rozkaz i nie chca na szubienice. Widzisz, tak to jest proste.
      • gosc_ze_smolenska Re: Bardzo prosta odpowiedz: Korekta 07.07.14, 21:49
        powinno byc : dla nieobeznanych z jezykiem Ukrainskim
      • przyjacielameryki Re: Bardzo prosta odpowiedz: 07.07.14, 22:57
        gosc_ze_smolenska napisał:

> "Однa мoвa! Однa нaц
        > ;ия! Однa бaтьки
        > 074;щинa! Це Укрaин
        > a! Мocкaлякy нa гиля
        > ;кy."
        > www.youtube.com/watch?v=w8YqjAcaLYc
        > Tlumaczenie dla obznanych w Ukrainskim: Jeden Jezyk! Jeden narod! Jedna ojczyzn
        > a! To jest Ukraina! Kto nie skacze ten Moskal!Moskalow na szubienice!
        > Wiec ludzie ze Wschodu Ukrainy po prostu mowia innym jezykiem ale nie chca skak
        > ac razem na rozkaz i nie chca na szubienice. Widzisz, tak to jest proste.

Jacy ludzie? Kto nie chce Ukrainy? Ktoś to zbadał? Nie mam na myśli propagandy a rzetelne badania!!
        Państwo "Ukraina" zostało zaatakowane przez jakichś dywersantów w celu odłączenia od Ukrainy jakiejś części tego państwa. Z jakiego powodu? Dlaczego? Dlaczego wcześniej tego nie czynili drogą kompromisu, argumentów i zwyczajnego przekonywania, że chcą z Rosją a nie Ukrainą?

A te zielone ludziki, uzbrojone w granatniki, karabiny maszynowe i wyrzutnie rakiet plot. zakupione w wiejskim sklepie spożywczym to co to jest?

Gościu, kłamanie, oszukiwanie i mataczenie też ma swoje granice. Już się wyczerpały! Dobranoc!

• indeed4 Re: Bardzo prosta odpowiedz: 08.07.14, 01:28
          > Jacy ludzie? Kto nie chce Ukrainy? Ktoś to zbadał? Nie mam na myśli propagandy a rzetelne badania!!

Na litość boską, toż wątek o tym wisi od tygodni :->

• eldoradus Bardzo dobry temat, dobre pytanie! 07.07.14, 22:30
      ]:->
    • indeed4 Ciekawe - Moskale starannie omijają twój wątek :-> 08.07.14, 01:38
      pojawili się tylko ich polscy kumple, z którymi tu razem od miesięcy opijają zdobycie Krymu, "Noworosji" i zwycięstwo nad "banderowcami" - jutro napiszę dokładniej o co i kogo chodzi.

Narka.
      • boavista4 Re: po bombardowaniu wschodniej Ukrainy 08.07.14, 19:14
        wschodnioa Ukraina juz nigdy nie bedzie chciala pozostac pod administracja Ukrainska. Sasiedztwo Rosji daje ich odwagi, chocby z tego powodu ze ataku ze wschodu nie bedzie, bedzie tylko pomoc.
        Gdyby Hitler zaoferowal Polsce lepsza ekonomie za cene zaprzestania walki podziemniej. Polacy wtedy nigdy by taklwj oferty nie przyjeli, nawet gdyby nazisci zdobyli Moskwe i Nowy Jork. Strategia junty Kijowskiej jest szalona, tak sie nie walczy z wlasnym narodem.
        • j-k Tragedia Kijowa jest szalona , owszem... 08.07.14, 19:24
          boavista4 napisał(a):
          Strategia junty Kijowskiej jest szalona, tak sie nie walczy z wlasnym narodem.

Tragedia Kijowa jest szalona , owszem...
          ale z zupelnie innego powodu.
          nie rozumieja, ze Ukraina ma prawo do niepodleglosci - ale tylko na ukrainskich terenach.
          tam gdzie jest wiekszosc rosyjsko-jezyczna , ktora chce przylaczenia do Rassiji
          - tam te prawa Ukrainy sie koncza.
          • eryk2 Re: Tragedia Kijowa jest szalona , owszem... 08.07.14, 20:54
            gdzie jest wiekszosc rosyjsko-jezyczna , ktora chce przylaczenia do Rassiji
            >
            > - tam te prawa Ukrainy sie koncza.

A na jakich terenach Ukrainy rosyjskojęzyczna większość chce przyłączenia do Rosji? Bo na razie żadne badania socjologiczne ani wybory polityczne tego nie potwierdziły...
          • adamusb Re: Tragedia Kijowa jest szalona , owszem... 08.07.14, 20:59
            j-k napisał:

> boavista4 napisał(a):
            > Strategia junty Kijowskiej jest szalona, tak sie nie walczy z wlasnym narodem.
            >
            >
            > Tragedia Kijowa jest szalona , owszem...
            > ale z zupelnie innego powodu.
            > nie rozumieja, ze Ukraina ma prawo do niepodleglosci - ale tylko na ukrainskich
            > terenach.
            > tam gdzie jest wiekszosc rosyjsko-jezyczna , ktora chce przylaczenia do Rassiji
            >
            > - tam te prawa Ukrainy sie koncza.

Bzdury wypisujesz, panie doktorze.
            • j-k nadal Tragedia Kijowa jest szalona , owszem... 08.07.14, 21:25
              adamusb napisał:
              > Bzdury wypisujesz, panie doktorze.

Bzdury wypisujesz, panie nie-doktorze.

cos pomoglem ?
              • adamusb Re: nadal Tragedia Kijowa jest szalona , owszem.. 08.07.14, 21:38
                j-k napisał:

> adamusb napisał:
                > > Bzdury wypisujesz, panie doktorze.
                >
                >
                > Bzdury wypisujesz, panie nie-doktorze.
                >
                > cos pomoglem ?

Jak tam? ego ci podskoczyła po tak "błyskotliwej" ripoście?
    • dystans4 Re: Witam braci Moskali :) 08.07.14, 21:01
      Taziuto,
      staram się być odporny na wszelką propagandę. Już nie będę pisał o średniej, o medianie - ona tu chyba ważniejsza.
      Podam Ci wycinek z ogłoszeń o pracy w Nowosybirsku (żeby nie było, że z Moskwy czy Petersburga):
      Инженер-кoнcтрyктoр
      Стрoймет
      Выcшее oбрaзoвaние, cтaж рaбoты 1-3 гoдa, пoлнaя зaнятocть
      27 000 –
      50 000 рyб.
      Вчерa
      12:27
      Рaзнoрaбoчие нa прoизвoдcтвo пенoплacтa
      ООО ПСК "Авaнтaж"
      Среднее oбрaзoвaние, пoлнaя зaнятocть
      Дoбaвить в избрaннoе
      Вычеркнyть
      25 000 –
      35 000 рyб.
      Сегoдня
      00:35
      Сбoрщик кoрпycнoй мебели
      Тoргoвo-прoизвoдcтвеннaя кoмпaния Анкoр-М
      Средне-cпециaльнoе oбрaзoвaние, cтaж рaбoты 1-3 гoдa, пoлнaя зaнятocть
      30 000 –
      45 000 рyб.
      Сегoдня
      00:03
      Швея
      BiZZaRRo
      Стaж рaбoты 1-3 гoдa, пoлнaя зaнятocть
      18 000 –
      23 000 рyб.
      Вчерa
      23:23
      Электрoмoнтaжник, электрoмoнтер (мoнтaж ТП, РП, КЛ 10/0,4кВ)
      ООО "Энергoкaпитaл"
      Стaж рaбoты 1-3 гoдa, пoлнaя зaнятocть
      oт 30 000 рyб.
      Jeśli uwzględnić zróżnicowanie cen towarów i usług... to po prostu śmieszne.
      Pozdrowienia
      bul.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka