Dodaj do ulubionych

Putin,Lukaszenko,Nazarbajew.

22.12.14, 22:17
Wlasnie w takiej kolejnosci wypowiedzieli sie, wymienione przez mnie ludzi,odnosnie Ukrainy.
A nie Lukaszenko,a nie Nazyrbajew,nie powiedzieli nic,czego nie powiedzialby Putin.
Malo tego,Nazarbajew od razu po wizycie w Kijowie,polecial do Moskwy zdawac raport ze swojej misji.I jestem pewien tego,ze Lukaszenko rowniez zlozyl raport,ale teleonicznie.
Inteligetni inaczej zakladaja watki,wypowiadaja sie,pluja sie jadem,a nic nie rozumia z tego,co dzieje sie na ich oczach.
A dzieje sie tylko to,ze probuje sie rozpoczac nowe procesy na Ukrainie,ktore w ostatecznosci doprowadza do calkowitej dyskredytacji banderowcow,a Poroszenko,lub kto inny,poprowadzi Ukraine w kierunku Rosji.
I to jest celem Putina,jak i moim.Ukraina ma byc jedyna,oczywiscie bez Krymu i z osobnym statutem regionow,ktore uznaja,ze im to jest niezbedne i przyjazna Rosji.I tak bedzie.Droga nie jest prosta,bo przeszkoda stoja nie tylko banderowcy,a i Stany.Ale Rosja walczy o Ukraine,a Stany walcza Ukraina,to naprawde duza roznica,bo Stany gotowe walczyc do ostatniego Ukrainca,a dla Rosji kazdy Ukrainiec jest bliski,nawet ten,ktory dzis na Rosje pluje.
Obserwuj wątek
    • antyk-acap Re: Putin,Lukaszenko,Nazarbajew. 22.12.14, 22:28
      Bredzisz synku! Dzięki twojemu rasPutinowi Ukraińcy nienawidzą Rosjan. Wojna i zajęcie Ukrainy skończyłoby się wojną partyzancką. A w Moskwie mielibyście Dubrowkę co wieczór. Wejście na teren NATO skończy się stratą zielonych ludzików i śmiercią publiczną Rosjan. Plus broń atomowa. W Polsce i Łotwie. Kilka kilometrów od Olgino...
      • wiarusik Re: Putin,Lukaszenko,Nazarbajew. 22.12.14, 22:30
        ukraina przyjazna rosji? nie po tej wojnie.
    • wiarusik Re: Putin,Lukaszenko,Nazarbajew. 22.12.14, 22:29
      gdy wszystko się wali pozostała...nadzieja.
      • marko125 Wiarusik 22.12.14, 22:32
        Tym razem mamy ciekawą odsłonę :) Tajna misja Łukaszenki i Nazarbajewa w Kijowie :) Sądziłem, że Igorek nas już niczym nie zaskoczy :) Już nawet nie pomogły tajne układy z Obamą, potem tajne porozumienia i ucieczka wojsk UA z Mariupola itp. :)
        • wiarusik Re: Wiarusik 22.12.14, 22:58
          na pochyłe drzewo wszystkie kozy skaczą. tak to wygląda.
    • igor-uk15 Alez chlopaki wy sa zabawni. 22.12.14, 22:38
      Ale i uzyteczni przy tym.
      • dupeteczek Re: Alez chlopaki wy sa zabawni. 22.12.14, 22:52
        Ale się tawariszcz rezydent rozmarzył:)
    • eva15 USA wiedzą, co robią 22.12.14, 22:58
      Igorze, następnym krokiem USA są próby powolnego pozyskiwania Białorusi i Kazachstanu. USA nie chcą się pogodzić z powstaniem Unii Eurazjatyckiej i rozpoczynają dywersję na tyłach wroga.

To nie przypadek, że właśnie Poroszenko, uznawany na Białorusi, w Kazachstanie a nawet i w Rosji za relatywnie przytomnego, zaprosił Łukę i Nazarbajewa, a nie Nuland- Jaz, czyli Nuljaz. Nuljaz to US- jastrząb, na jego tle Poroszenko to gołąbek pokoju - akceptowalny w Moskwie, Mińsku i Astanie. Typowa gra w policjanta ddobrego i złego.

Skutkiem tych US-zalotów (via Poroszenko) Białoruś i Kazachstan wzmacniają swe pozycje wobec Rosji. Taka jest polityka i NIC na to nie poradzisz.
      Zauważ też, że i Białoruś i Kazachstan powstały podobnie jak Ukraina z NICZEGO, nie mając nigdy wcześniej własnego państwa (pomijam czasy chanatu w Azji odnośnie Kazachstanu) i podobnie jak Ukraina powstały w znacznym stopniu kosztem rosyjskich terytoriów (zwłaszcza Kazachstan).
      • j-k wez sie nie zapedzaj... 22.12.14, 23:06
        eva15 napisała:
        > Zauważ też, że i Białoruś.... powstały podobnie jak Ukraina z NICZEGO,
        > nie mając nigdy wcześniej własnego państwa

wez sie nie zapedzaj :)
        Bialorus miala jak najbardziej wlasne panstwo
        w latach sojuszu z Polska 1390-1795.

Litwa etniczna (Zmudz) sie wtedy nie liczyla
        - a kraj nazywany "Litwa" - to byla obecna Bialorus,
        gdzie mowiono po bialorusku i miala wlasne prawa i urzedy.

- kanclerz Wiekli litewski
        - hetman Wielki Litewski itd...
        • antyk-acap Re: wez sie nie zapedzaj... 22.12.14, 23:12
          Dzisiejsza Litwa to w zasadzie była Żmudź.
          • j-k dokladnie tak... 22.12.14, 23:16
            antyk-acap napisał:
            > Dzisiejsza Litwa to w zasadzie była Żmudź.

nie w zasadzie - tylko dokladnie.
            wtedy na dzisiejsza Litwe mowiono: Zmudz i Zmudzini...
            w Dawnej Rzeczypospolitej nie odgrywali oni zadnej roli politycznej.
            lesny narod...

- cos tak jak Kurpie...
      • igor-uk15 Ewa,przeciez nic odkrywczego nie piszesz. 22.12.14, 23:12
        To my juz setki razy przerobiali i zawsze zgadzamy sie co do tego,jakie sa plany amerykanskie.
        Czy Ty naprawde uwazasz,ze Lukaszenko jest tak naiwny,zeby wierzyc Amerykanom,czy Nazarbajew nie wie tego,ze dopoki on bedzie zdala od Stanow,to bedzie w swoim Kazachstanie rzadzic tak,jak jemu podoba sie?
        Zachowanie Lukaszenko i Nazarbajewa przypomina mnie zachowanie prezesow kolchozow (w przypadku Lukaszenko to jest autentyk).Oni u siebie w kolchozach byli Bogami,od ktorych zalezalo wszystko,ale jak sekretarz rejonowego komitetu partii do nich dzwonil,to oni wstawali na bacznosc.

p.s. I Bialorus i Kazachstan,nie stali budowac swoja autentycznosc na wrogosci do Rosji i w tym jest radykalna roznica mieddzy tymi panstwami i Ukraina.
        • karbat Re: Ewa,przeciez nic odkrywczego nie piszesz. 22.12.14, 23:19
          eva15 napisała:
          > Igorze, następnym krokiem USA są próby powolnego pozyskiwania Białorusi i Kazac
          > hstanu. USA nie chcą się pogodzić z powstaniem Unii Eurazjatyckiej i rozpoczyna
          > ją dywersję na tyłach wroga.

nie sadze , pozyskanie Bialorusi do .. Nato ... , nie maja o czym marzyc,
          skad wezma na Bialorusi platnych Usa parobkow ... .
          Mentalnosc Bialorusina jest inna od banderowcow .

Bialorus w Unii , dodgadac sie z ruskim i Unia , jak bedzie istniec ;) , byloby niezle ...

Kazachstan ... pozyskanie Kazachstanu do ... Nato w Kazachstanie ...
          Nato jest na to za krotkie , cienki Bolek ,- no i ...
          Chinczyk tez mialby cos do powiedzena na ten temat
          myslisz , ze Chinczyk by sie przygladal jak mu Nato buduje pod nosem bazy ...

to co piszesz nie ma dla mnie wiekszego sensu :(

• j-k jest roznica: 22.12.14, 23:20
          Bialorus jest politycznie niezalezna od Rosji - ale zalezna gospodarczo.

Kazachstan odwrotnie: - jest niezalezny gospodarczo (ma mase wlasnych zasobow)
          ale jest zalezny politycznie (4 miliony Rosjan)

radzilbym sie wstrzymac z przedwczesnymi ocenami Lukaszenki i Nazarbajewa...

- obaj sa realistami - a nie napalencami...

• kzet69 Re: jest roznica: 22.12.14, 23:29
            masz rację i obydwaj wyczuli szansę na wydobycie się spod rosyjskiego buta...
            • igor-uk15 zuzia,idz juz spac. 22.12.14, 23:33
              Tu dorosli Panowie rozmowiaja o sprawach,o ktorych ty nic nie mozesz wiedziec.
              • xavras_wyzhryn Re: zuzia,idz juz spac. 23.12.14, 00:35
                igor-uk15 napisał(a):

> Tu dorosli Panowie rozmowiaja o sprawach,o ktorych ty nic nie mozesz wiedziec.

Więc zamilcz, czytaj grzecznie i się ucz, chłoopcze.
          • igor-uk15 otoz to,Janusz. 22.12.14, 23:32
            Wlasnie dlatego ja ich oceniam realistycznie.

p.s. Bialorus niezalezna politycznie od Rosji?
            Dobry zart,Janusz.Niezaleznosc Lukaszenki konczy sie na granice bialorusko-rosyjskiej,jak tylko on ja przekracza w kierunku Moskwy.Ale u siebie w Minsku on jest calkowicie niezalezny,jak byl niezalezny kazdy prezes kolchozu w ZSRR.
            • kzet69 Re: otoz to,Janusz. 22.12.14, 23:39
              igor-uk15 napisał(a):
              "Niezaleznosc Lukaszenki konczy sie na granice bialorusko-rosy
              > jskiej,jak tylko on ja przekracza w kierunku Moskwy.Ale u siebie w Minsku on je
              > st calkowicie niezalezny,jak byl niezalezny kazdy prezes kolchozu w ZSRR."

Przez tą waszą pogardę dla wszystkich innych narodów: Amerykańskiego, Ukraińskiego, Żydowskiego, Polskiego, Białoruskiego a nawet ostatnio Szwedzkiego utoniecie panie kacap samotnie w szambie waszych neoimperialnych urojeń, nikt wam panie kacap łapy nie poda, najwyżej z buta dociśnie deskę by mniej śmierdziało...

ps. dlaczega panie kacap robisz na tym forum wszystko co w twojej mocy by zobrzydzić i moralnie upodlić Rosyjski naród???
              • igor-uk15 zuzia-spac. 22.12.14, 23:58
            • eva15 Re: otoz to,Janusz. 22.12.14, 23:50
              Jasio-głuptasio po nocy bełkocze. Nie ma niezależności politycznej bez niezależności ekonomicznej. Takie cudaki istnieją tylko w jasiowej wyobraźni.
              • j-k Belkot... bez wiedzy... 23.12.14, 00:03
                Evcia umyj moze klatke schodowa, bo Swieta ida...

miast smecic jak nie-taczka.

Lukaszenka ma pod calkowita kontrola bialoruskie KGB.
                rosyjskie FSB jest natychmiast zamykane na Bialorusi i dyskretnie odsylane do Rassiji,
                gdy ktoregos zlapia :)))
                • igor-uk15 He,he. 23.12.14, 00:07
                  Janusz,moze pogadamy o islamuskach?
              • ola.z.opola Re: otoz to,Janusz. 23.12.14, 00:09
                eva15 napisała:
                > Jasio-głuptasio po nocy bełkocze. Nie ma niezależności politycznej bez niezależ
                > ności ekonomicznej. Takie cudaki istnieją tylko w jasiowej wyobraźni.

Evo, mam wrazenie, ze co robisz to syzyfowa praca. Inteligentnego nie musisz przekonywac - idioty nie przekonasz!
                Jestem przekonana, ze afirmujacy opozycje do tego co piszesz, to idioci probujacy uchodzic za intelektualistow. ;-)

• j-k smiech na sali. 23.12.14, 00:12
                  ola.z.opola napisała:
                  > Jestem przekonana, ze afirmujacy opozycje do tego co piszesz, to idioci probuja
                  > cy uchodzic za intelektualistow. ;-)

uwazaj. - moze byc i odwrotnie :)
                  PS. jak tam z waszym RAS-iem w Opolu ?

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
                  • xavras_wyzhryn Re: smiech na sali. 23.12.14, 00:33
                    W jakim Opolu? olgino raczej.
        • eva15 Re: Ewa,przeciez nic odkrywczego nie piszesz. 22.12.14, 23:46
          To prawda, że obaj nie budowali swego państwa na wrogości do Rosji i to zasadnicza różnica w stosunku do Ukrainy. Ale obaj nie mają pewności czucia się samodzielnym, okrzepłym państwem, zwłaszcza, gdy są państwem po części na teryrytoriach zagarniętym Rosji (dzięki Jelcynowi) - to przypadek Kazachstanu.
          Nie takie to wszystko proste, Igorze i USA dobrze o tym wiedzą...
          Ja nie twierdzę, że USA te kraje pozyskają, ja twierdzę, że zaczęły o nie grać.

Oby tylko Łuka i Nazarbajew nie wykazali się głupotą Januka. Myślę, że chyba nie, bo przecież chyba się uczą na jego błędach z lawirowaniem między Wschodem a Zachodem.
          • wiarusik Re: Ewa,przeciez nic odkrywczego nie piszesz. 22.12.14, 23:56
            wychodzi na to, że poprzednia dekada i początek obecnej to lucidum intervallum rosji, w jej chorobie nowotworowej.
            czy tak będzie wyglądała przyszłość?:
            i.imgur.com/Texkemi.jpg
          • igor-uk15 Oni graja o te kraje caly czas,nie przestawaja. 22.12.14, 23:56
            Stad te sankcje na Lukaszenko,stad kokietowanie Nazarbajewa.W przypadku tych dwuch panstw Stanom nie udalo sie zrobic to,co bez problemow dalo sie zrobic na Ukrainie,mnie chodzi o wyhodowanie pokolenia rusofobow,ale tam ziarna wpadali w odpowiednia glebe.W Kazachstanie i Bialorusji Amerykanie takiego komfortu nie mieli,a oprocz tego i Lukaszenko i Nazarbajew twarda reka rzadzili przez wszystkie lata u siebie w kraju,co nie pozwolilo na stworzenie jakiejs powaznej opozycji.
            Na Ukrainie Stany dzialali ponad 20 lat,i jak widzimy,do konca im nie udalo sie osiagnac swoich cele,a to znaczy,ze oni przegrali.
            • eva15 Re: Oni graja o te kraje caly czas,nie przestawaj 23.12.14, 00:01
              ?? Sądzisz, że USA na Ukrainie przegrały?
              • igor-uk15 Tak ,Ewa. 23.12.14, 00:05
                Nie mozno byc troche w ciaze i nie mozno troche opanowac kraj.Albo calosc,albo nic.

Oczywiscie dzis wydaje sie,ze Stany calkowicie kontroluja Ukraine,ale Ukraine nie da sie kontrolowac,bo to nie kraj,a tylko obszar geograficzny.
                • eva15 Re: Tak ,Ewa. Obyś miał rację 23.12.14, 00:27
                  Wg mnie Ukraina stała się dla USA bardzo ważnym pionkiem w grze o dalszą światową dominację. Rosja rozwijała się zbyt szybko, zbyt prężnie i trzeba było temu zapobiec uderzając tam, gdzie naprawdę zaboli. Zbudowane na fałszywych przesłanach sankcje (MH17) służą osłabianiu Rosji, hamowaniu jej rozwoju. Dokładnie temu samemu służy używanie Ukrainy jako środka do celu.

Dla USA gra toczy się o wielką stawkę, bo Rosja rzuciła ostre wyzwania:
                  - dobrze się rozwijająca współpraca z EU/Niemcami
                  - Unia Eurazjatycka,
                  - BRICS,
                  - zbliżenie z Chinami,
                  - danie USA po gębie w Gruzji (Abchazja, Osetia)
                  - odzyskanie Krymu

To wszystko to już o wiele za dużo, zwłaszcza w obliczu dotychczasowych danych ekonomicznych Rosji. Jeszcze kilka takich spokojnych dla Kremla lat, a Rosja stałaby się atrakcyjna już nie tylko dla gastarbeiterów z Azji ale i dla mas bezrobotnych zachodnich obywateli....

USA wcale nie chodzi o to, że będą w pełni kontrolować Ukrainę. Oni Meksyku też w pełni nie kontrolują. Ale - na tyle kontrolują chaos, że on przynosi im korzyści.
                  • eva15 Re: Tak ,Ewa. Obyś miał rację 23.12.14, 00:29
                    Zrozum, Igorze, USA wcale nie chodzi o to, by na Ukrainie zaprowadzić ład, porządek i rzeczywistą demokrację.
                    • igor-uk15 Ja to zbyt dobrze rozumiem,Ewa,.... 23.12.14, 00:38
                      kazdym swoim nerwem,z wiadomych przyczyn.
                  • igor-uk15 Ewa,ja doskonale rozumiem to,co kieruje Stanami... 23.12.14, 00:37
                    powiem wiecej,ja nie mam im tego za zle.Oni to robia dla wlasnego dobra,ale dla dobra Rosji jest przeciwdzialac planom Amerykanow.I Rosja ma wielkie szanse byc gora,najwazniejsze nie dac sie wciagnac w ta gre,ktora zaplanowali w Ameryce.jak na razie Rosji udaje sie platac plany Amerykanom i ja wierze w to,ze tak bedzie i dalej.

p.s. na odnoklassnikach (odpowiednik Naszej klasie),obserwuje dyskusje w jednej z miejscowosci na Ukrainie.Zauwazam bardzo pozytywne zmiany.Jeszcze kilka miesiecy temu,tam panowala zgoda,co do tego,co dla Ukrainy jest dobre.Dzis tam idzie walka nie na zycie,a na smierc.Ludzi ,ktore znaja sie osobiscie,staraja sie nie spotykac sie w realu,a tylko obrzucaja sie wyzwiskami wirtualnie (to dobrze),chociaz calkiem niedawno stali po tej samej stronie.Strona nazywa sie wspomoz ATO i na poczatku oni wszysci wspierali dzialania banderowcow,dzis juz nie.
                    • eva15 Re: Ewa,ja doskonale rozumiem to,co kieruje Stana 23.12.14, 01:27
                      Ech, Igorze, ilu ludzi nie wspiera władzy w Grecji, Hiszpanii, w międzyczasie w Niemczech... I co z tego?
                      • igor-uk15 Ale mnie chodzi o zmiany,... 23.12.14, 01:51
                        ktore zachodza na Ukrainie.

p.s. i w Grecji,i w Hispanii,i w Niemczach,lud nie buntowal sie,Ukraina jest czyms innym pod tym wzgledem.Mieszkancy tego obszaru nie maja zadnego szacunku do wladzy,nie wazno jakiej.Dlatego to o czym pisze,ma wieksza wage na Ukrainie,niz w wymienionych przez Ciebie panstwach.
                        • eva15 Re: Ale mnie chodzi o zmiany,... 23.12.14, 02:06
                          Tu masz sporo racji. Tych ludzi "demokracja " nie zdążyła jeszcze do cna ogłupić.
    • ola.z.opola Re: Putin,Lukaszenko,Nazarbajew. 22.12.14, 23:59
      igor-uk15 napisał(a):

> Ale Rosja walczy o Ukraine,a Stany walcza Ukraina,to naprawde duza
      > roznica,bo Stany gotowe walczyc do ostatniego Ukrainca,a dla Rosji kazdy Ukrain
      > iec jest bliski,nawet ten,ktory dzis na Rosje pluje.

Ladnie napisales Igorze ;-)
      Ukraina dzisiaj jest rozdarta i pogubiona. Za duzo halasu robi EU i USA wokol niej.
      Ukraincow najmniej slychac - slychac natomiast Poroszenko, jego rzad i protektorow ukrainskiego balaganu z USA, ich lokaji z EU i reszte rusofobow, ktorzy i na tym forum "rzucaja sie w oczy".
      Ciezko mi to pisac poniewaz jestem obywatelka kraju ktory stanowi "swiatowa czolowke" EU, ale zbankrutowana EU i USA nie maja zadnej przyszlosci. Ukraina zawsze moze powrocic na lono Rosji i nie watpie, ze tak sie stanie. Dlug panstw EU i USA jest juz niemozliwy do splacenia ani w wypadku Europy, ani tym bardziej USA! Jesli nawet ma sie wrazenie, ze katastrofa jest odlegla - powoduje to halas wywolywany przez przegranych (EU i USA), ktory odwraca (na krotko) nasza uwage.
      Dzis przyszloscia swiata jest niestety BRICS!
      "Trzeba z zywymi naprzod isc, po zycie siegac nowe, a nie w uwiedlych laurow lisc z uporem stroic glowe"... jak powiedzial wieszcz!

• igor-uk15 Dzieki,moja droga Ola :-) 23.12.14, 00:11
        Pisalem to od serca,bo dla mnie Ukraina jest bardzo bliska.Tam spoczywa moja Mama i tam mieszkaja moi najblizsi.
        Co do reszty Twoich slow - 100% racji.
        • 5magna Re: Dzieki,moja droga Ola :-) 23.12.14, 00:17
          A ukrainskie zloto zamienilo sie w olow....

rt.com/business/216687-gold-missing-ukraine-bank/
        • xavras_wyzhryn Re: Dzieki,moja droga Ola :-) 23.12.14, 00:26
          igor-uk15 napisał(a):

> Pisalem to od serca,bo dla mnie Ukraina jest bardzo bliska.Tam spoczywa moja Ma
          > ma i tam mieszkaja moi najblizsi.
          > Co do reszty Twoich slow - 100% racji.

To czemu zabijacie Ukraińców, rujnujecie im kraj i kradniecie ziemię?

A to wszystko starym hitlerowsko-stalinowskim sposobem - bez wypowiedzenia wojny...
          • igor-uk15 Ja nie jestem po stronie banderowcow,... 23.12.14, 00:40
            i dlatego zwracasz sie pod niewlasciwym adresem,xavras_wyzhryn.Jak zobaczysz na forum borrata-banderowca,u niego i zapytaj:po cholere niszcza Ukraine.
            • xavras_wyzhryn Re: Ja nie jestem po stronie banderowcow,... 23.12.14, 10:36
              Aha... to oświeć mnie bo nie rozumiem... to ukraińskie zielone ludziki opanowały rosyjski Krym, czy jednak było odwrotnie?

To ukraińskie czołgi i "ochotnicy" dokonali agresji na rosyjski Donbas, czy jednak jest odwrotnie?

Chwaliłeś się, że masz mapę, to sobie na nią spójrz.
      • brat_kryzysa ola z opola, pieknie napisane 23.12.14, 14:42
        pisz czesciej

pozdrawiam
    • xavras_wyzhryn Re: Putin,Lukaszenko,Nazarbajew. 23.12.14, 00:17
      igor-uk15 napisał(a):

> Wlasnie w takiej kolejnosci wypowiedzieli sie, wymienione przez mnie ludzi,odn
      > osnie Ukrainy. A nie Lukaszenko,a nie Nazyrbajew,nie powiedzieli nic,czego nie powiedzialby > Putin. Malo tego,Nazarbajew od razu po wizycie w Kijowie,polecial do Moskwy zdawac rap
      > ort ze swojej misji.I jestem pewien tego,ze Lukaszenko rowniez zlozyl raport,al
      > e teleonicznie.

Hehe no to niezły raport Nazarbajew zdał, bo:

1. Przebywający w Kijowie kazachski prezydent Nursułtan Nazarbajew zapowiedział, że jego kraj zwiększy dostawy węgla do ukraińskich elektrowni. Wojna odcięła im bowiem dostawy węgla z Donbasu.

2. Jednocześnie prezydenci obu krajów zapowiedzieli „wznowienie współpracy wojskowo-technicznej w pełnym zakresie".

Na pewno to się putinowi podoba i na pewno dlatego w wywiadzie dla rosyjskiej gazety "Kommiersant" jeden z liderów partii sprawiedliwa rosja michaił jemelianow powiedział :"To zdrada Rosji! On (...) utrzymuje kontakty z ludźmi, którzy doszli do władzy w wyniku przewrotu, który był projektem antyrosyjskim".

Lol, zaklinasz rzeczywistość, ale słabo ci idzie, bardzo słabo.
      • igor-uk15 xavras_wyzhryn,mape masz w domu? 23.12.14, 00:22
        Jak masz,to popatrz na nia.

• wiarusik a ty masz? 23.12.14, 00:30
          kazachstan sąsiaduje z chinami, zatem ma się do kogo "przytulić", gdyby putler zaczął naciskać.
        • xavras_wyzhryn Re: xavras_wyzhryn,mape masz w domu? 23.12.14, 00:30
          Owszem mam i to zapewne lepszą od twojej, bo na mojej Krym i Donbas są w całości ukraińskie.

A tak na marginesie, niebawem w unii celnej zostanie wam tylko jeden członek - rosja. Tylko czy wtedy jeszcze słowo unia będzie miało rację bytu?
          • igor-uk15 Czyli nic nie widzisz,xavras_wyzhryn. 23.12.14, 00:41
            Pozostaje sie tobie rola uzytecznego idiota.
            • xavras_wyzhryn Re: Czyli nic nie widzisz,xavras_wyzhryn. 23.12.14, 08:37
              Zawsze to lepiej niż bezużyteczny idiota jak ty ;-)
              • igor-uk15 Re: Czyli nic nie widzisz,xavras_wyzhryn. 23.12.14, 09:24
                A mozesz sobie wyobrazic to, ze mozno nie byc idiotom?Dla mnie to jest czyms naturalnym, bo nim nie jestem, ty z kolei jestes dumny ze swojej uzytecznisci.Wlasnie o to chodzilo Radkowie.kiedy on mowil o robieniu lodow.Pa,pajatzyk,jestes kolejny,ktory nie jest wart mojej uwagi.Ale nadal mizesz byc moim osobistym uzytecznym....
                • xavras_wyzhryn Re: Czyli nic nie widzisz,xavras_wyzhryn. 23.12.14, 10:32
                  Powtarzaj to sobie codziennie przed snem, jak mantrę. Twojego stanu to nie poprawi, ale przynajmniej będziesz miał poczucie spełnionego obowiązku.
                  • igor-uk15 Pamjetaj,xsavras,jaki jestem dobry:-) 23.12.14, 12:27
                    Otoz,biedaczysko,wytlumacze tobie o co chodzi z ta napa.W Kijowie propozycje Nazarbajewa odebrali,jako kpine.Bo kazachski wegiel bedzie drozszy od poludniowo-afrykanskiego,a do tego transportowac go trzeba kolejami,ktore biegna przez Rosje.I koleczko zamknelo sie.Nadal banderowcy musza nie tylko dogadac sie z "agresorem",a i jeszcze placic mu za tranzyt.

p.s.a ty,biedaczysko,bedziesz do konca swoich dni robic loda,bo taki twoj zakichany los.
    • igor-uk15 Patrzcie i sluchajcie uwaznie. 23.12.14, 11:47
      Putin i Nazarbajew o wizycue ostatniego w Kijowie:
      "Пyтин и Нaзaрбaев oбcyждaют в Мocкве итoги визитa президентa Кaзaхcтaнa нa Укрaинy"
      www.vesti.ru/videos/show/vid/630782/cid/1/#
      Wszystko co piszr,zawszr okazuje sie prawda.
      • brat_kryzysa Dlaczego Ukraina musi byc cala 23.12.14, 15:06
        Ano dlatego by skutecznie przeprowadzic debanderyzacje, jesi oddzieli sie Galicje , stanie sie wylegarnia wszystkiego co zle
        Debanderyzacja musi obejowac klechow glownie Grekokatolickich, oni najmocniej sieja nienawisc, w podrecznikach Bandera musi stac sie na rowni z Hitlerem, pomniki zwiazane z tym banerowski dziadostwem musza zostac publicznie obalone, banderowscy czynownicy zeslani do glebokiego lagru
        Nowa Ukraina ma rozliczyc zbrodnie ludobojstwa wolynskiego na Polakach
        • igor-uk15 Re: Dlaczego Ukraina musi byc cala 23.12.14, 15:50
          Zgadzam sie z Toba.Zreszta trudno byloby mnie nie zgodzic sie,o ile od samego wystepuje za jedyna Ukraine bez banderowcow.
          • brat_kryzysa Re: Dlaczego Ukraina musi byc cala 23.12.14, 16:11
            Choc w luznej federacji
            No i na powrot zjednoczyc cerkwie z tego co wiem UCPPK jest niekanoniczna
            • igor-uk15 Re: Dlaczego Ukraina musi byc cala 23.12.14, 16:41
              I nadal zgadzam sie.Federacja,w ktorej podmioty maja duza samodzielnosc.
              Ukrainska cerkiew prawoslawna ma byc jedyna,pod moskiewskim patriarchatem,a unici nie powinni miec tam nic do gadania.
              • brat_kryzysa Re: Dlaczego Ukraina musi byc cala 23.12.14, 16:48
                Wiesz osobiscie mialem okazje posluchac na Ukrainie dokladnie w Drohobyczu na jakims swiecie unickich szczekaczek, takiego poziomu agresji nie slyszalem nigdzie oczywiscie wszystko podpierali pseudopatriotyzmem ukrainskim...oni sieja ferment i zlo, zamiast byc przykladem ekumenizmu okazuja sie antyprzykladem i zbydlecenia wartosci, z niecierpliwoscia czekam na ich lustracje, nie tylko ja ale i rowniez ksadz Isakowicz Zalewski, ciekawe , ze watykan milczy co co ich wystepkow....pomijam rowniez ich prozelityzm, w Lwowie unitow , roznych ich grup jest jak mrowek
    • brat_kryzysa Widze, ze znow cenzura uwziela sie na ciebie 23.12.14, 13:39
      Mysle, ze oni nie sprawdzaja co kasuja, dziwie sie ze trolli typu pijaczek nie zablokuja
      • igor-uk15 Re: Widze, ze znow cenzura uwziela sie na ciebie 23.12.14, 15:53
        Jestem pewien,ze tak i jest.Cenzura dostaje donosy od takiej pijaczynki i kasuje,wierzac jej na slowo.Ale mnie to nie przeszkadza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka