Dodaj do ulubionych

Prawda o wymierajacej Rosji

10.03.15, 07:27
Oto co pisza o Rosji "jedynie sluszne media" (forbes):
This represents an increase of about 275,000 on last January’s estimate of 143.7 million. That is decidedly lower growth than Russia recorded during 2013, but as the following chart shows it’s still a heck of a lot better than most of its post-Soviet history, when, even accounting for immigration, the country regularly lost more than 500,000 people a year. As bad as the demographic outlook might be at the moment, it was much worse in the not too distant past.

Czyli populacja Rosjan w ciagu roku wyrosla na 275 000.

Szkoda ze Wojtus i p-a nic z tego nie zrozumieja ba nie znaja jezyka swoje PANA.

Ale obrazki oni chyba moga zrozumiec?
Obserwuj wątek
    • xystos Re: Prawda o wymierajacej Rosji 10.03.15, 08:23
      tak,to prawda-wymieraja ludzie starzy lub/i chorzy - selekcja naturalna
      taka bylo ongis w calej skandynawi,obecnie niesa to kraje przeludnione
      i z znakomitym materialem genetycznym,to z wszech miar zdrowi i mocni ludzie.

przy obecnym stopniu zasmiecania/trucia per capita naszej planety
      ta moze bez uszczerbku na swym dobrostanie byc domem dla okolo
      pólmiljarda ludzi-wszystko powyzej to powolne umieranie naszej wspanialej planety

NWO jest koniecznoscia lecz nigdy niebedzie faktem pod dyktat zydowsko-masonski
      trzeba przeszkadzac/likwidowac ludzi ktorzy na dobrym klimacie i dobrych warunkach
      zyciowych na naszej planecie w przyszlosci chcieliby zbujac majatek

gilotyny czas wzniesc by zgodnie z religia niektorych koszernie w zasiaty
      zbrodniarzy wyprawiac !

ZEN
      • kaszebe12 -To Ona jeszcze istnieje ? 10.03.15, 08:58
        - Przeciez juz lata temu tutejsze szlomki oglosily samolikwidacjie tego faszystowskiego wrzodu na pieknym ciele bajecznego , a jakze szczesliwego swiata NWO.
    • j-k Darek, pozalujsta... 10.03.15, 09:04
      przyrostu nie ma.
      byla imigracja z bylych riespublik CCCP
      ale to powoli sie konczy.

PS. W Polsze jest to samo.
      ludzie przestaja chciec miec dzieci.
      • darekvtb Re: Darek, pozalujsta... 10.03.15, 09:15
        "byla imigracja z bylych riespublik CCCP"
        - owszem, sam znam wiele takich osob, ale to bylo w latach 90-ch. Bo ja osobiscie nie znam ANI JEDNEGO Rosjanina co powrocil do Rosji z bylych republik ZSRR w ciagu ostatnich 10 lat.
        Za to wszyscy moi znajomi emidranci co powrocili do Rosji - zrobili to w 90-ch.

"ale to powoli sie konczy"
        - a brazek dla Wojtusia Pan widzial? To "powoli sie konczy" juz trwa ponad 10 lat. Jakos tak dziwnie "sie konczy" :-)))
        • j-k Dobraj Noczi 10.03.15, 09:20
          a nie uprawiam na tym foro propagandy
          - like bystrzaki & WEB-brydada,

na razie to jest PAT.

Buenas Noches.
      • el.commendante Re: Darek, pozalujsta... 10.03.15, 11:56
        j-k napisał:

> przyrostu nie ma.
        > byla imigracja z bylych riespublik CCCP
        > ale to powoli sie konczy.
        >
        > PS. W Polsze jest to samo.
        > ludzie przestaja chciec miec dzieci.
        Nie to samo, bo z Polski ludzie emigrują, a nie jak do Rosji imigrują.
    • mlodavy Re: Prawda o wymierajacej Rosji 10.03.15, 11:41
      darekvtb napisał:

> Oto co pisza o Rosji "jedynie sluszne media" (forbes):
      > This represents an increase of about 275,
      > 000 on last January’s estimate of 143.7 million.

"Skład etniczny: Rosjanie (81,5%), Tatarzy (3,8%), Ukraińcy (3,0%), Niemcy (0,6%)."

Rosja nie Rosja niby Rosjanie to 80% czyli 115 milionów tylko czemu nie ma w tym wyliczeniu Czeczeńców podobno jest ich 3 miliony 2% w/w liczby, aha to jak mówi Kadyrow rosyjscy patrioci ;]

No tak od co najmniej Szturmu Groznego (1994-1995) kilkutygodniowe, ciężkie walki w trakcie I wojny czeczeńskiej pomiędzy wojskiem rosyjskim wspieranym przez oddziały antydudajewowskiej opozycji czeczeńskiej a uzbrojonymi bojówkami separatystów, zagranicznych islamistów i UNA-UNSO o stolicę Republiki Czeczeńskiej na przełomie roku 1994 i 1995. Bitwa o miasto zakończyła się zwycięstwem armii rosyjskiej i opozycji czeczeńskiej walczącej o pozostanie Republiki Czeczeńskiej w ramach Federacji Rosyjskiej.
    • wojciech.2349 Rosjan ubywa 10.03.15, 11:42
      W Rosji przybywa innych nacji.
      Rosjan ubywa.
      • szwampuch58 Re: Rosjan ubywa 10.03.15, 11:57
        czarne dziury na Syberii odkryto Wojtek,jak myslisz da sie tym wytlumyczyc ze Rosjan ubywa ?
      • darekvtb Trudne pytanie ;-) 10.03.15, 14:12
        "W Rosji przybywa innych nacji.
        Rosjan ubywa. "

Moja kolezanka w pracy urodzila sie w Tatarstanie. Ma nazwisko Tatarskie. Ma mieszkanie w Tatarstanie. Pracuje w Moskwie. Jest ateistka. Po tatarsku zna 5-6 slow. Z wygladu nie odroznisz jej od Polki. Czy zaliczysz ja do "innych nacji"?
        Byc Rosjaninem - to stan swiadomosci, a nie wiezy krwi i przodkowie.
        Pradziadek mojej zony byl 100% Polakiem. Mial kamienice w Warszawie (przed IWW). Obaj jego synowie wyrosli w ZSRR I byli oficerami Armii Czerwonej. Zakonczyli IIWW w Pradze. Jeden z nich zamieszkal na Ukrainie a drugi w Rosji. Obecnie ich potomkowie w konflikcie na Donbasie sa wrogami. To o jakiej nacji mozna tu gadac???
        • wojciech.2349 Re: Trudne pytanie ;-) 10.03.15, 15:18
          Rosja europejska jest impotentem.
          Poniał?
        • kacza_aberracja Re: Trudne pytanie ;-) 10.03.15, 16:37
          darekvtb napisał:

> "W Rosji przybywa innych nacji.
          > Rosjan ubywa. "
          > Byc Rosjaninem - to stan swiadomosci, a nie wiezy krwi i przodkowie.

Darek, masz absolutnie racje!
          Jestem przekonany, ze ten ignorant pracujacy w pocie czola na tym forum - kartoflany Wojtek, mial na mysli Snowdena i innych innostrancow jak np. zloty medalista z Soczi Vic Wild Rosjanin urodzony w USA - ktorzy to niby pompuja przyrost mieszkancow Rosji!
    • vladexpat Re: Prawda o wymierajacej Rosji 10.03.15, 14:25
      darekvtb napisał:

> Czyli populacja Rosjan w ciagu roku wyrosla na 275 000.
      >
      > Szkoda ze Wojtus i p-a nic z tego nie zrozumieja ba nie znaja jezyka swoje PANA
      > .
      Ciekaw jestem jak wyglądają te statystyki w przekroju etnicznym. W Skandynawii też przybywa ludzi tyle, że ci nowi Szwedzi czy Norwegowie coraz częściej mają zupełnie nieskandynawską ciemną karnację.
      • marko125 Re: Prawda o wymierajacej Rosji 10.03.15, 14:43
        Ten cały pseudo przyrost naturalny wiąże się z tym, że dzieci rodzi tak zwany wyż demograficzny z lat 80 to też jest lekka górka. Za parę lat znów będzie wielki spadek a potem już jazda w dół więc Dareczku nie podniecaj się FR wymiara tak czy siak, tylko proces na chwilę lekko spowolnił.
        • darekvtb Re: Prawda o wymierajacej Rosji 10.03.15, 15:01
          " Za parę lat znów będzie wielki spadek "

No to wtedy ja sie wezme do roboty i poprawie ten przyrost!
          Ale na razie to moja pomoc nie jest potrzebna :-))
          • wojciech.2349 Re: Prawda o wymierajacej Rosji 10.03.15, 15:49
            Darek,
            skoro zakładasz taki watek, to zajmij się merytorycznie.
            na moje oko Rosjan etnicznych w Rosji jest nie więcej niż
            80-90 mln.

Oni piją i są impotentami.
            • darekvtb Re: Prawda o wymierajacej Rosji 10.03.15, 21:06
              "na moje oko Rosjan etnicznych w Rosji jest nie więcej niż 80-90 mln. "

Pan, "kanapowy znaFFca Rosji", kiedy Pan ostatnio byl w Rosji, z kim rozmawial?
              Slowo "etniczny" - nie ma w Rosji zadnego znaczenia (no, chyba ze mowa o "etnicznych" pracownikach radia "Echo macy" :-))
              A ten pan uwaza sie za Rosjanina :-)) - ale kanapowy znaFFca nie skapuje o kogo chodzi..
              • wojciech.2349 ilu jest Rosjan? 10.03.15, 21:41
                Była kiedyś rozmowa na ten temat, ale zawodowy
                kłamczuch Walter nic do sprawy nie wniósł.

Odlicz tych "Rosjan" z małżeństw mieszanych.
                • darekvtb Re: ilu jest Rosjan? 11.03.15, 19:28
                  Ech, nic nie zrozumiales z tego co napisalem.. :-(
                • frompiter Kogo mam odliczyc, nazisto? 11.03.15, 20:02
                  wojciech.2349 napisał(a):
                  > Odlicz tych "Rosjan" z małżeństw mieszanych.

Moja zone, ktora jest o 75% Ukrainka?
                  Moja synowa-Osetyjke?
                  Moze rodzine najblizszych przyjaciol, gdzie zona jest o 50% Azerbajdzanka, o 50% - Ukrainka, a maz 100% Tatarzynem, razem z ich dziecmi?
                  A moze moja matke z ja krwia tatarska i ukrainska?

To u ciebie na wsi mieszkaja 2 narodowosci, Polacy i Cyganie.

Walnetym nazistom nigdy nie zrozumiec kto to "Rosjanie".

• mlodavy Re: Kogo mam odliczyc, nazisto? 11.03.15, 20:32
                    frompiter napisał(a):

> Moja zone, ktora jest o 75% Ukrainka?
                    > Moja synowa-Osetyjke?
                    > Moze rodzine najblizszych przyjaciol, gdzie zona jest o 50% Azerbajdzanka, o 50
                    > % - Ukrainka, a maz 100% Tatarzynem, razem z ich dziecmi?
                    > A moze moja matke z ja krwia tatarska i ukrainska?

> Walnetym nazistom nigdy nie zrozumiec kto to "Rosjanie".

Tylko, że etnogeneza Rosjan jest ogólnie znana:
                    Dominujący substrat
                    w etnogenezie Rosjan stanowiły plemiona wschodniosłowiańskie (Krywicze, Radymicze, Siewierzanie, Słowienie, Wiatycze i inne), którym współcześni Rosjanie zawdzięczają swój język i podstawy kultury ludowej.
                    Wraz z ekspansją terytorialną Rosji w kierunku wschodnim, wiele napotkanych przez Rosjan ludów ugrofińskich, tureckich, mongolskich, tunguskich i paleoazjatyckich uległo częściowej lub całkowitej z nimi asymilacji.

Z tego co piszesz etnogeneza "Rosjan" się nie zakończyła, skoro tak dobrze wiesz jakiej narodowości są w/w bliscy. Radymicze i Wiatycze pochodzą od Lachów to późna kolonizacja z VII - VIII wieku skoro Nestor ich tak wyróżniał, czyli Smoleńsk czy Moskwa to miasta polskie, możemy żądać ich oddania bardziej zasadnie niż Rosjanie Krymu.
                    • frompiter Re: Kogo mam odliczyc, nazisto? 11.03.15, 21:05
                      mlodavy napisał(a):
                      > Z tego co piszesz etnogeneza "Rosjan" się nie zakończyła, skoro tak dobrze wiesz jakiej narodowości są w/w bliscy.

W Rosji wszyscy wiedza narodowosc swoich blizkich z wielu powodow.
                      Nie kupuje wieprzowiny, jesli wsrod gosci beda ktos z muzulmanskich narodow, nawet jesli moga sie okazac ateistami.
                      Pametac o swoich przodkach roznych narodowosci to rzecz absolutnie normalna.
                      Po za tym, pojecie Rosjanin to nie tylko etniczne pochodzenie.
                      Na wlasny oczy widzialem jak Dagestanczycy zagranica na pytanie o narodowsci odpowiadaja "we are Russians", podkreslam nie "we are from Russia", tylko "Russians".

Mieszkancom monoetnicznych panstw a-la Polska tego nie zrozumiec nigdy.
                      Natomiast Darek, ktory mieszka w Moskwie, to doskonale rozumie.
                      Wlasnie on zalinkowal zdjecie etnycznego Zyda Wassermana, ktory mowi o siebie "Rosjanin".
                      forum.gazeta.pl/forum/w,50,156911382,156921222,Re_Prawda_o_wymierajacej_Rosji.html

Natomiast brednie o jednosci Slowian Rosjan nie interesuja absolutnie.
                      Dla mnie Tatarzy, Osetyjczycy, etc, 10 razy blizej niz Czesi, Slowacy i Polacy.
                      Ba, nawet blizej niz Ukraincy, oprocz tych, kto mieszka w Rosji i sie uwaza za "Rosjan" w szerokim pojeciu, jak n/p rodzina mojej zony.

>Smoleńsk czy Moskwa to miasta polskie, możemy żądać ich oddania bardziej zasadnie niż Rosjanie Krymu.

Zadaj.
                      Bedzie okazja sie posmiac.
                      • mlodavy Re: Kogo mam odliczyc, nazisto? 12.03.15, 16:11
                        frompiter napisał(a):

> Natomiast brednie o jednosci Slowian Rosjan nie interesuja absolutnie.
                        > Dla mnie Tatarzy, Osetyjczycy, etc, 10 razy blizej niz Czesi, Slowacy i Polacy.
                        > Ba, nawet blizej niz Ukraincy, oprocz tych, kto mieszka w Rosji i sie uwaza za
                        > "Rosjan" w szerokim pojeciu, jak n/p rodzina mojej zony.
                        >

Od pewnego czasu zostałem przez was przekonany, że Rosjanie to politycznie, etnicznie, mentalnie itd., niesłowianie, tylko nie wiem dla czego mieszacie się w wewnętrzne sprawy Słowian;] do których Białorusinów i w większości Ukraińców można bez wątpienia zaliczyć.

> >Smoleńsk czy Moskwa to miasta polskie, możemy żądać ich oddania bardziej z
                        > asadnie niż Rosjanie Krymu.
                        >
                        >
                        > Zadaj.
                        > Bedzie okazja sie posmiac.

Akurat te ziemie są chyba zamieszkałe poza samą miastem Moskwą, w większości przez ludność pochodzenia polskiego, więc rozumiesz czy nie rozumiesz ale to są więzy krwi;]
                        • frompiter Re: Kogo mam odliczyc, nazisto? 12.03.15, 16:41
                          mlodavy napisał(a):
                          > Od pewnego czasu zostałem przez was przekonany, że Rosjanie to politycznie, etnicznie, mentalnie itd., niesłowianie, tylko nie wiem dla czego mieszacie się w wewnętrzne sprawy Słowian; do których Białorusinów i w większości Ukraińców można bez wątpienia zaliczyć.

Ktorych "Ukraincow"?
                          Tych z Galicji:
                          img-fotki.yandex.ru/get/6104/13588754.12e/0_8b1fa_bc74dce3_XL
                          Czy tych, co nosza tureckie szalwary, turecki fryzury i uzywali tureckie szable:
                          www.zp-osou.sws.net.ua/img/fotos/17/002.jpg
                          upload.wikimedia.org/wikipedia/uk/3/36/%D0%91%D0%BE%D0%B9%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%B9_%D0%B3%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%BA.jpg

Musis sie zdecydowac, bo to sa rozny narody.

> > >Smoleńsk czy Moskwa to miasta polskie, możemy żądać ich oddania bardziej zasadnie niż Rosjanie Krymu.
                          > > Zadaj.
                          > > Bedzie okazja sie posmiac.
                          > Akurat te ziemie są chyba zamieszkałe poza samą miastem Moskwą, w większości przez ludność pochodzenia polskiego, więc rozumiesz czy nie rozumiesz ale to są więzy krwi;

Ahahaha:-)
                          Opowiedz to mieszkancom Moskwy i Smolensku, beda mieli niezly ubaw:-)

Przed tym, jak zadac terenow smolenskich, ze o moskiewskich nie wspominam, zabierzcie najwpierw Lwow i Wilno.
                          • mlodavy Re: Kogo mam odliczyc, nazisto? 12.03.15, 17:20
                            frompiter napisał(a):
                            > Ktorych "Ukraincow"?
                            > Tych z Galicji:
                            > Czy tych, co nosza tureckie szalwary, turecki fryzury i uzywali tureckie szable

To jest problem czy Janczarów;] można reslawizować(repolonizować), a szabla to jest polski wynalazek sprzed 2000 lat (podobnie formacja zbrojna dragonów-semenów), takie czarne szable prawdopodobnie ze stali sprężystej, są u nas odkrywane przez archeologów (zresztą o tym mówi moja sygnaturka).

> Ahahaha:-)
                            > Opowiedz to mieszkancom Moskwy i Smolensku, beda mieli niezly ubaw:-)
                            >
                            > Przed tym, jak zadac terenow smolenskich, ze o moskiewskich nie wspominam, zabi
                            > erzcie najwpierw Lwow i Wilno.

Coś się nadaje do reslawizacji(repolonizacji) coś się nie nadaje, to proces raczej na dziesiątki czy setki lat. Ten proces tyczy też Polaków.
                            • darekvtb Re: Kogo mam odliczyc, nazisto? 15.03.15, 22:48
                              "Coś się nadaje do reslawizacji(repolonizacji) coś się nie nadaje, to proces raczej na dziesiątki czy setki lat. Ten proces tyczy też Polaków."

Q-fa! Panie kochany, jaka nach.. "repolonizacji" Rosjan??? Dzieje sie na odwrot - wedlug miejscowych rusofobow, to oni nas (Polakow) rusyfikuja, a ja jestem tego jaskrawym przykladem! :-)))
                              • mlodavy Re: Kogo mam odliczyc, nazisto? 17.03.15, 10:40
                                darekvtb napisał:

> Q-fa! Panie kochany, jaka nach.. "repolonizacji" Rosjan??? Dzieje sie na odwrot
                                > - wedlug miejscowych rusofobow, to oni nas (Polakow) rusyfikuja, a ja jestem t
                                > ego jaskrawym przykladem! :-)))

Ja tam wolę być lachem niż kacapem, tak czy inaczej Rosjan to może nie spotkałem, a może bardziej widoczne są kobiety, które wyszły za Polaków, bardzo szybko nauczyły się polskiego ruski akcent prawie niewidoczny i dzieci mówią po polsku.

Nawet mój wujek (mąż ciotki) jest synem chyba z pochodzenia Rosjanki z gdzieś terenów miedzy Smoleńskiem, a Moskwą, trudno powiedzieć nawet dokładnie o co tam chodziło bo tym się nie chwalili, chyba uciekła z Rosji za czasów komunistycznych, była z tym związana jakaś jej rodzinna trauma.

Z kultury rosyjskiej owszem coś tam trawię ale są to głowinie ludowe trudno powiedzieć "rosyjskie" legendy czy bajki, bo to polska historia.

Jeszcze jeden dowód, że nasza historia to peryferyjnie religia, mitologia czy legendy.

Aleksander Afanasjew [...]Kiedy nie było niczego oprócz kamienia, Bóg posłał swojego koguta, który siadł w swojej jaskini i zniósł "czudesnoje jajco" (cudowne jajko), z którego wyciekło siedem rzek "orosiwszich zemlju". Wtedy wszystko się zazieleniło, rozkwitło, zapłodniło na ziemi. Ludzie zaczęli żyć bez kłopotów, ale im się znudziło, że kogut każe im codziennie pracować. Oni poszli do jaskini i zagrodzili ją kamieniami. [...]

Opis Polski Długosza, czyli siedem głównych rzek, a pierwszą górą jest góra cyklopów (Łysa Góra), tyle, że Długosz nie wiedział, że jest w tej górze trochę sztucznych komór(jaskiń) zasypanych kamieniami (i zalanych wodą), a nawet zabudowanych klasztorem tak, że mało kto o nich wie.

"Nareszcie na własne oczy mogliśmy się przekonać jak niesamowite są to wnętrza. Zdecydowanie bardziej przypominają one kościół, niż zbiorniki na wodę."

www.slowo.com.pl/kielce/?id=3147
                                • xystos zgermaniala swaloczi ... 17.03.15, 15:32

.. a ja wam radze na kursy rosyjskiego jezyka uczeszczac
                                  bo czy tego chcecie czy tez nie to my was lachy raz jeszcze
                                  wyzwolimy . tym razem po wsze czasy !

chcecie by Polsze na Sachalin przeniesc ?

ZEN
                                  • mlodavy Re: hehe zgermaniali szwedzi... 17.03.15, 15:50
                                    xystos napisał:

>
                                    > .. a ja wam radze na kursy rosyjskiego jezyka uczeszczac

a rosyjski to szwedzki czy niemiecki (zgermanialy), no bo w słowiańskim(polskim) miesiące nazywają się tak

Nazwy miesięcy niem. ros. polski
                                    Januar - Янвaрь- styczeń
                                    Februar - Феврaль- luty
                                    März - Мaрт- marzec
                                    April - Апрель-kwiecień
                                    Mai- Мaй -maj
                                    Juni - Июнь - czerwiec
                                    Juli - Июль -lipiec
                                    August - Авгycт - sierpień
                                    September - Сентябрь - wrzesień
                                    Oktober - Октябрь - październik
                                    November - Нoябрь -listopad
                                    Dezember - Декaбрь-grudzień
    • jk2007 dzięki uchodźcom z Ukrainy 10.03.15, 14:28
      darekvtb napisał:
      > Czyli populacja Rosjan w ciagu roku wyrosla na 275 000.
      ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      «Vivere est cogitare»
    • frompiter Moskwa wymiera:-) 10.03.15, 21:24
      www.youtube.com/watch?v=oLqJ0vSGKlk
    • atomnick Co z tego jak większość tego przyrostu naturalnego 10.03.15, 22:14
      przez całe życie nie będzie żyć tak, jak żyją ludzie w cywilizowanym świecie.
      Szkoda tylko, że nie podali ile osób w 2013 roku uciekło z Federacji.
    • mariner4 A jaki w tym przyroście udział mają Rosjanie? 12.03.15, 17:39
      A jaką Azjaci, Muzułmanie? Bo chyba nie Rosjanie decydują o tym przyroście. I czy to jest dla was korzystne?
      M.
    • xystos Re: Prawda o wymierajacej Rosji 17.03.15, 15:36

wymieraja nieproduktywne roczniki i narkomanska swolocz .

ZEN

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka