Dodaj do ulubionych

Nie jest jeszcze z nami tak źle :o)

IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.09.04, 18:55
67% Polaków ma w dupie to co się stało 17.IX.1939. Na nic więc się zdały
wieloletnie akcje propgandowe kato-praciwcy. Obywatele nie dali sie ogłupić i
wciąż wiekszość z nas za jedynych winowajców IIWŚ uważa Niemców. Nie udało
sie więc pieprzonym faszystom przenieść części win za zbrodnie ich
hitlerowskich ziomali na ZSRR.
Obserwuj wątek
    • abstrakt2003 A ilu polaków ma w dupie takich bolszewików 17.09.04, 18:59
      jak ty?
      • Gość: Tomson A co mnie to obchodzi, ja nie bolszewik. IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.09.04, 19:01
        • wqrwiony2 To trockista - jedno g_wno... 17.09.04, 19:03
    • wqrwiony2 W d_pie to ty masz - jak pamiętam z konkursu 17.09.04, 19:00
      Groszka - co innego, niż 17 września...
      • Gość: Tomson Osioł jesteś i tyle, przemawia przez ciebie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.09.04, 19:03
        pospolity nacjonalizm, który stawia zaćmę na twój mózg, a to przykre bo Amerykę
        potrafisz ocenić trafnie, a na ocenę wschodniego sąsiada brak ci już dystansu.
        • wqrwiony2 Obiektywizm to nie nacjonalizm - tobie się 17.09.04, 19:09
          wszystko kojarzy z czarno-białą opozycją: "komunizm i Rosja cacy! Ameryka i
          kapitalizm be!" Świat jest bardziej skomplikowany niż na szkoleniach partyjnych...
          • Gość: Tomson To że ZSRR nie było takie sqrwielskie jak USA, IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.09.04, 19:24
            nie znaczy że było cacy. Ja nigdy nie negowałem radzieckich zbrodni, zawsze
            potępiałem Stalina i Katyń, oraz wywózki Polaków. Ale w Polsce panuje głupia
            fobia stawiania znaku równości miedzy ZSRR przed i po 1956 roku. Potępia się
            radzieckie nieprawości na Polakach, ale nikt nigdy nie zająknie się o tym ile
            zawdzięczamy Armii Czerwonej, która wytępiła najgorszą zarazę znaną Europie. Tą
            samą miarą mierzy się zdrajców którzy kolaborowali z Rosją Radziecką w 1920
            roku (wtedy naszym wrogiem) i tych którzy u boku Armii Czerwonej walczyli z
            hitlerowską gangreną. To mnie wqrwia i z tym walczę.

wqrwiony2 napisał:

> Świat jest bardziej skomplikowany niż na szkoleniach partyjnych
            NO WŁAŚNIE!!! I tego się trzymaj. Ja widzę wady jakie miał komunizm, ty za
            cholerę nie chcesz widzieć jakim gównem jest panująca dzisiaj w Polsce
            demokraja i drapieżny kapitalizm. To co mi się w komuniźmie najbardziej
            podobało to interwencjonizm państwowy, kotrola państwa nad wielkimi koncernami
            i ochrona własnego przemysłu, co dla biedniejszych krajów jest JEDYNĄ szansą na
            nadgonienie bogatych (Korea Płd., Japonia), ale z drugiej strony potępiam
            całkowite zniszczenie drobnej przedsiębiorczości. Ty zaś patrzysz jednostronnie
            dla ciebie komunizm to 100% be, a kapitalizm to 100% ok.
            • wqrwiony2 To przeczytaj "Archipelag Gułag" - lektura dobrze 17.09.04, 19:26
              też ci zrobi na ortografię.
              • Gość: Tomson Nic do ciebie nie trafia, nie sądziłem że aż taki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.09.04, 19:29
                tępy jesteś....
                • wqrwiony2 Zniżam się do poziomu rozmówcy - teraz piszę 17.09.04, 19:31
                  leżąc płasko na podłodze - npaisz jeszcze coś "mądrego", a będę musiał przenieść
                  się do piwnicy...
                  Gratuluję zrównania rekordu Fredzia54...
                  • Gość: Tomson Napisałem już tobie na czym polega moje IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.09.04, 19:33
                    obiektywne podejście, jeśli nie potrafisz tego pojąć, twój probolem, ja z tego
                    powodu płakać nie będę.
                    • wqrwiony2 Twój obiektywizm sprowadza się do prostego 17.09.04, 19:36
                      równania: "USA=syf; Rosja i komunizm=cud". Jesteś gotów potakiwać w każdym
                      wątku, atakującym (słusznie) obecną politykę USA, ale nie dostrzegasz analogii
                      pomiędzy dziećmi czeczeńskimi, a palestyńskimi - wot, politruk...
                      • Gość: Tomson Dostrzegam analogie, dlatego potępiam bandytów IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.09.04, 19:39
                        czeczeńskich którzy doprowadzili tą republike do takiego stanu do jakiego
                        Palestynę doprowadzili Żydzi.
                        • Gość: Tomson . Re: Dostrzegam analogie, dlatego potępiam bandytó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 19:42
                          Dokladnie - a nieodpowiedzialni Polacy doprowadzili swoj kraj na prawie taki sam
                          skraj updaku jak w 39 roku.

A wtedy pomogl nam Zwiazek Radziecki (nasz dziadek przywolal do porzadku kilku
                          polskich hrabiow) - a kto dzis nam pomoze ?

Moze Bat'ka Lukaszenko ?
                          Na kogo mozemy liczyc ?
      • Gość: gustaw Tomson IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 19:04
        ijk.netfirms.com/Tomson.swf
    • sanctum.officium twój dziadzio w NKWD, babcia w UB i tate w SB... 17.09.04, 19:00
      ciężko pracowali przez pół wieku nad tym wynikiem
      a teraz mały czerwony na michnikowym forum dalej smród
      i propegande kałmucką rozsiewa
      • wqrwiony2 W Wandei wiedzieli dobrze, co się z rewolucyjnym 17.09.04, 19:02
        motłochem robi... Ale obawiam się, że odwołanie się do Wandei zmusi Tomsona do
        wyczerpującego ślęczenia nad wyszukiwarką...
      • Gość: Tomson Mój jeden dziadek siedział za Stalina w więzieniu, IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.09.04, 19:08
        a potem jako inspektor nadzoru zaprojektował piękne osiedle w małym podsłupskim
        miasteczku. Mój drugi dziadek zrobił z zapyziałej dziury, jaką jeszcze w na
        początku lat 70-ych był Człuchów, kwitnące miasto. Więc odpierdol się od moich
        dziadków, bo twoi leżący plackiem przed radiem słuchając dukania ojca Rydzyka,
        do pięt im nie dorastają.
        • abstrakt2003 Więc jednak.... 17.09.04, 19:10
          jesteś bolszewikiem z dziada pradziada!!!
          PS
          U nas takich popaprańców psami się szczuje!
          • wqrwiony2 Sensacja! Tomson przyznał, że w komuniźmie 17.09.04, 19:14
            więzienia były! Ciekawie, jak wybrnie teraz z dylematu: czy stwierdzi, że
            dziadek był przestępcą - i dlatego siedział; czy też przyzna, że czerwona
            swołocz trzymała niewinnych ludzi...?
            • Gość: Tomson A kiedy pisałem że nie było, KIEDY??!! Pokaż mi IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.09.04, 19:26
              jedną taką moją wypowiedź????
              Pokaż albo przestań bezmyślnie pierdolić jak crassula i traian.
              • wqrwiony2 Przecież w słonecznej Arcadii komunizmu 17.09.04, 19:28
                nie mogło być więzień! Jak inaczej wytłumaczyć twoj entuzjazm?
                • Gość: Tomson Re: Przecież w słonecznej Arcadii komunizmu IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.09.04, 19:31
                  wqrwiony2 napisał:

> nie mogło być więzień! Jak inaczej wytłumaczyć twoj entuzjazm?
                  Jaki entuzjazm? Jeśli uważasz że kraj musi być słoneczną Arcadią by być lepszy
                  od IIIRP, to naprawdę jestes ociężały umysłowo i nie wiesz w jakim świecie
                  żyjesz.
                  • wqrwiony2 To za co dziadzio siedział? Za kryminał czy za 17.09.04, 19:34
                    niewinność? W tym drugim przypadku nie miał możliwości uczciwej obrony, co w
                    "zgniłej domokracji" może się wlecze, ale zawsze zostaje Strasbourg...
                    • Gość: Tomson Mój dziadek siedział w czasach stalinowskich, IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.09.04, 19:45
                      które na każdym kroku potępiam.
                      A siedział za to że kazał do siebie mówić "Panie Poruczniku",
                      zamiast "Towarzyszu Poruczniku". Potem zrechabilitowany i wielokrotni
                      odznaczany za walkę przeciw nazistom i za pracę inspektora nadzoru bodownictwa.
                      Tylko w czasach stalinowskich siedziało się za niewinność, potem wystarczyło
                      tylko nie fikać władzy, a nawet jak ktoś podskakiwał to porównywanie represji
                      stosowanych w latach 1956-89 do tego co działo się w krajach kapitalistycznych
                      mocno wspieranych przez USA (Chile,Argentyna) zakrawa na śmiech.
                      • Gość: Tomson . Re: Mój dziadek siedział w czasach stalinowskich, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 19:50
                        Tomson,

przeciez wiesz ze dziadka to posadzili na pol roku za odchylenie
                        prawicowo-nacjonalistyczne. Do konca tego nie mogl tym izraelitom wybaczyc. On
                        taki ideowy polski komunista - taka piekna karta walki z londynskim podziemiem w
                        39 i 45 roku. A jak sie zasluzyl przy referendum 3 x TAK - ile on tych kart
                        przepisal.
                        A jego tak potraktowali, te swinie - no ale na szczescie towarzysze z
                        bezpieczenstwa zrozumieli swoj blad w pore i dziadziusia zwolnili. Dobrze ze tak
                        sie stalo bo mogl jak tylu innych skonczyc z kula w tyl glowy.
          • Gość: Tomson Jednym słowem ci co pracowali i próbowali coś IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.09.04, 19:25
            budować za komuny, to dla ciebie bolszewicy. Pierdolnij się łeb zjebie!
        • wqrwiony2 Trockiści też siedzieli w więzieniu, co nie 17.09.04, 19:11
          zmiania faktu, że gdyby się dorwali do władzy, robiliby takie same jatki.
          A Człuchów pamiętam z początku lat 80-tych i nie pogratuluję socrealistycznej
          architektury. Ładny jest tylko zamek, ale ten wybudowały "feudalne pijawki,
          ciemiężące lud pracujący miast i wsi"...
          • Gość: Tomson . Re: Trockiści też siedzieli w więzieniu, co nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 19:26
            Nasz dziadek siedzial przed wojna na Cytadeli (po tym jak przygotowywal bombe na
            pilsudzkiego) ale na szczescie Rosjanie go wymienili za polskich szpionow
            zlapanych w Moskwie.

To nie bylo sanatorium prosze panstwa.

No ale co polskim panom odplacil kiedy wrocil z Armia Czerwona na Zachodnia
            Ukraine to jego.
            Niejeden hrabia poszedl pod stienku - tak robilo sie rewolucje.

Pozdrowienia dla mojego brata Tomsona (bez kropki) ze Slupska.
            • wqrwiony2 won, podróbo "neoplusie"! 17.09.04, 19:29
              • Gość: Tomson . Re: won, podróbo "neoplusie"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 19:38
                Jaka podroba ?

czy juz jestes tak pijany ze nie odrozniasz mnie od Tomsona ?

moze powinienies polewac w mniejsze stakany albo zmienic denaturat na cos
                lzejszego - bo do nocy jeszcze daleko.

A dla mojego brata Tomsona (bez kropki) - szczere proletariackie pozdrowienia.
        • Gość: adas Re: Mój jeden dziadek siedział za Stalina w więzi IP: *.katowice.msk.pl / 81.219.117.* 17.09.04, 20:00
          Ten dziadek co sowieckie tankietki witał kwiatami w 39 roku?
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=15857440&a=15858546
          Rewolucja najszybciej zżera swoje dzieci, tyle dobrego, że Tomsonek nie
          przeżyłby nawet dwóch tygodni w systemie.
          Już mogę zrozumieć że T. jest kanalią, ale tego co jeszcze robi w tym kraju za
          cholerę.
          • Gość: Tomson . Re: Mój jeden dziadek siedział za Stalina w więzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 20:10
            Moj dziadek nie wital tankietek zadnymi kwiatami - on jechal jedna z tych
            tankietek a potem walczyl z polska kontrrewolucja i hrabiostwem na Zachodniej
            Ukrainie.

A ze go posadzili w 49 - to byl wynik syjonistycznego spisku.
            Ale za to potem go towarzysze bardzo przepraszali za pomylke - dobrze ze dziadek
            twardy byl (przedwojenny komunista w koncu) i to wszystko jakos zniosl.
    • Gość: marcus_crassus wiekszosc Polakow nie zna dokladnej daty agresji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 20:17
      natomiast nie "ma w dupie" bo to duza roznica.nic dziwnego.spytajmy sie kiedy
      mial miejsce cud nad wisla,kiedy odzyskano niepodleglosc etc...

normalna kwestia.najwazniejsze daty ktore zna cala Polska to:

1 wrzesien
      1,3 maj

i to wszystko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka