Dodaj do ulubionych

Nazarbajew forever

18.11.15, 10:32
Prezydent Kazachstanu pełniący swój urząd od 1990 roku stwierdził, że nie udało mu się dotychczas znaleźć nikogo, kto mógłby go godnie zastąpić. A swoją drogą to Nazarbajew ma dzieci? Może zgodnie z tradycją pierworodny powinien odziedziczyć ten demokratyczny urząd po ojcu? Nie sądzę, by naród Kazachstanu miałby coś przeciwko, i udzieliłby w następnych demokratycznych wyborach 99,7% poparcia delfinowi.
Obserwuj wątek
    • kylax1 Nazarbajew stanowi tamę dla Putina. 18.11.15, 12:17
      I na razie dobrze, że rządzi tym krajem, bo wyraźnie dystansuje się od Moskwy. Nie wiadomo, czy w razie demokratycznych wyborów, rosyjska mniejszość nie zagłosowałaby na jakieś promoskiewskie partyjki, co wprowadziłoby destabilizację w tym kraju.
      • vladexpat Re: Nazarbajew stanowi tamę dla Putina. 18.11.15, 14:37
        kylax1 napisał:

> I na razie dobrze, że rządzi tym krajem, bo wyraźnie dystansuje się od Moskwy.
        > Nie wiadomo, czy w razie demokratycznych wyborów, rosyjska mniejszość nie zagło
        > sowałaby na jakieś promoskiewskie partyjki, co wprowadziłoby destabilizację w t
        > ym kraju.
        >
        A ja w ogóle jestem za przywróceniem monarchii w krajach, gdzie demokracja się nie przyjęła. Chan Nazarbajew czy Car Putin i wszystko jasne.
    • j-k wczorajszy jestes , Wladek... 18.11.15, 14:47
      juz 2 lata temu czytalem , ze poszukuje nastepcy...
      na topie byl wtedy jego ziec - Alijew...

- moze mu z czyms podpadl ?
    • mara571 Re: Nazarbajew forever 18.11.15, 20:07
      ma corki.
      Ziec mial byc nastepca, ale mu sie zmarlo w wiedenskim wiezieniu. Oczywisice samobojstwo.
      To taka tradycja tego miasta.
      Nazywal sie Rachat Alijew.
      Nie wiem czy ma wnuki plci meskiej i w jakim wieku.
      • mara571 Jeszcze link dla ciebie Vlad 18.11.15, 20:08
        www.spiegel.de/politik/ausland/oesterreich-rachat-alijew-aus-kasachstan-tot-aufgefunden-a-1020155.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka