polski_francuz 17.08.16, 23:12 By sie nauczyc walczyc i wygrywac z Amerykancami! PF Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uu1 Re: Trzeba nowego Wagnera 17.08.16, 23:32 polski_francuz napisał: > By sie nauczyc walczyc i wygrywa > c z Amerykancami! To co dzisiaj zaprezentowali siatkarze to była kompromitacja. Katastrofalna zagrywka, złe przyjęcie, brak bloku, złe ustawienie przy atakach przeciwnika. --------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Trzeba nowego Wagnera 18.08.16, 09:47 Amerykanie sa trudnymi przeciwnikami. Ich silna strona jest morale "winnera". I tego morale zabraklo i siatkarzom i francuskiemu trenerowi. Trzeba byla jak Wagner powiedziec sobia, ze "interesuje mnie tylko zloto". To byla jedyna bron na Amerykancow. PF Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Trzeba nowego Wagnera 18.08.16, 11:28 polski_francuz napisał: > Amerykanie sa trudnymi przeciwnikami. Ich silna strona jest morale "winnera". I > tego morale zabraklo i siatkarzom i francuskiemu trenerowi. Owszem, zabrakło. Rzecz w tym, że jesteśmy zwycięzcami jest zwieńczeniem kilku innych czynników, których wczoraj zabrakło. ;- ( > Trzeba byla jak Wagner powiedziec sobia, ze "interesuje mnie tylko zloto". To b > yla jedyna bron na Amerykancow. Akurat takie wypowiedzi były - przyjechaliśmy wygrać olimpiadę. Kiedyś takie teksty głosił również Dawid Murek. --------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
dicksmith Re: Trzeba nowego Wagnera 19.08.16, 00:47 Albo przerzucić się na bardziej atrakcyjną widowiskowo siatkówkę plażową. Siatkówka na sali gimnastycznej to już przeżytek. Nigdy nie lubiłem siatkówki, choć jestem słusznego wzrostu. W szkole wybierałem piłkę nożną. Do piłki nożnej trzeba mieć talent, natomiast dobrego siatkarza można zrobić z byle kołka, byle by miał słuszny wzrost i mocną łapę. Siatkarstwo mi nie imponuje zupełnie. Nuda. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Trzeba nowego Wagnera 19.08.16, 12:12 dicksmith napisał: > Nigdy nie lubiłem siatkówki, choć jestem słusznego wzrostu. Pamiętasz co powiedział cesarz Napoleon do adiutanta, który stwierdził, że jest od niego wyższy? > Do piłki nożnej trzeba mieć talent, natomiast dobrego siatkarza można zrobić z byle kołka, >byle by miał słuszny wzrost i mocną łapę. Niesłychanie oryginalna i rzadka opinia. Taka maleńka ilustracja - boisko ma wymiary 18 x 9 m. Piłka przy mocnym serwie ma prędkość ca 100 km/h, co oznacza, że w ciągu sekundy przelatuje ca 27 m. Siatkarz odbierający zagrywkę ma około 0,6 sekundy czasu na reakcję. Jest sprawą oczywistą, że byle kołek świetnie sobie w tej sytuacji poradzi. > Siatkarstwo mi nie imponuje zupełnie. Nuda. Słownik języka polskiego siatkarstwo «wyrabianie siatek, sieci» Mnie też nie. ----------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Trzeba nowego Wagnera 19.08.16, 01:44 Nie oglądałem meczu ale patrzac na wynik nie mogę oprzeć się wrażeniu, że nie było to łatwe zwyciestwo amerykanów. Przypuszczam, ze polacy dali z siebie wszystko ale to było zbyt mało. Na plazy ameryjanki dały z siebie wszystko ale to było za mało aby pokonać brazylijki a potem stoczyły cięzka walkę z innymi brazylijkami o brąz. Mie ulega też watpliwości, że istnieje ogromna roznica w mentalności pomiedzy polakami i amerykanami. Być może ta amerykańska mentalność pomaga w szczesciu. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Trzeba nowego Wagnera 19.08.16, 13:03 a co z niemiecka bo dziewczyny z Hamburga zlali na piasku spacerkiem wszystkie inne dziewczyny i jako pierwsze Europejki zdobyly medal na olimpijskim piachu Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Trzeba nowego Wagnera 20.08.16, 17:36 Widocznie piasek na plazach Hamburga sprzyja formie. Odpowiedz Link Zgłoś