felusiak1 06.01.21, 08:07 I demokraci uzyskają pelnię wladzy. I bedzie wesoło, oj bedzie. Ale jest takie powiedzenie, Be careful what you wish for. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tanebo001 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 08:20 Nie przesadaj. Nikt ruskich trolli nie będzie smażył na krześle elektrycznym... Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 08:22 Give them a chance, mate. Zobaczymy jak sie to dalej potoczy. PF Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 08:29 Not a slightest chance I give them a chance. I see them as enemies which they are. Obama zawiadomil mnie jak bedzie rzadził. Chuck Schumer mnie zawiadomil i Nancy też. Po raz pierwszy od przyjazdu zaczałem rozwazać czy nie wyprowadzić się stąd. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 08:44 felusiak1 napisał: "Po raz pierwszy od przyjazdu zaczałem rozwazać czy nie wyprowadzić się stąd." Odradzam. Zgodnie z zasada Petera kazdy dazy do osiagniecia progu niekompetencji. Rozszerzmy to do progu zaadaptowania sie. Stany, jak pisze dzi-kej sa teraz jak wiele innych panstw zachodnich. Ani wiecej ani mniej. Ego jeszcze troche wieksze niz poczucie realizmu, ale ja to bardzo dobrze znam z kraju gdzie zyje. Polska bedzie interesujaca ale sie jeszcze "staje" i ma turbulencje mlodosci. Wielu Amerykancow emigruje do Ameryki Poludniowej. Ale tam tez turbulencje i wielu emigruje do Stanow wlasnie. Moze do Kanady ale tam jeszcze zimniej niz w NY i basen trzebaby budowac pod dachem i bardzo ocieplany. Pozostaje pozostac i ogladac "Dallas" w TV. PF Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 10:31 To nie jest o pieniadzach. Życie jest bardzo meczace. Idiotyzm na kazdym kroku. Wszystko jest polityczne, nawet masło. Ze wszystkich megafonów mówią mi, że ze wzgledu na moją biala skore jestem rasistą, którego życiowym celem jest supremacja, nienawidze kobiet i homoniewiadomo i muszę się samocenzurować. Już się samoniecenzuruję bo moje pieniadze wplywają co miesiąc ale moja corka musi uwazać na to co mówi bo może niechcący urazić kogoś wrażliwego i wyrzucą ją z pracy. Nie do pomyślenia jeszcze 10 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 10:43 felusiak1 napisał: "ale moja corka musi uwazać na to co mówi bo może niechcący urazić kogoś wrażliwego i wyrzucą ją z pracy. " Czasy sie zmienily i ci ktorzy byli mniej wazni jak kobiety czy kolorowi staja sie wazniejsi. Wczoraj ogladalem film z lat prohibicji z Gary Cooperem i kobieta mogla sie tylko patrzyc ulegle w oczy a szef gangu jej konkurentke wywalal z domu jak chcial. Jeszcze gorzej mieli murzyni na poludniu. Co se pozyles i porzadziles to Twoje. Pozytywuj, co ja robie jak kazdy gracz w tenisa:) PF Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 10:45 Feluś, jest jeszcze gorzej, niż myślisz, bo mogą Ci wyciągnąć coś, co powiedziałeś lub zrobiłeś 15-20 lat temu, a co dzisiaj jest "niepoprawne" i skazać na śmierć cywilną. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Nareszcie skapowalem 06.01.21, 10:52 lubat napisał: "mogą Ci wyciągnąć coś, co powiedziałeś lub zrobiłeś 15-20 lat temu, a co dzisiaj jest "niepoprawne" i skazać na śmierć cywilną." Dlaczego grubiejacy lysawy blondyn sie tak do wladzy przyszpila. Boi sie kary smierci cywilnej:) PF Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 18:24 Nie pieprz glupot..... Moga to zrobic i robia ale tym co moga cos na tym zyskac... Przecietnego platnika podatkow nawet nie sprawdzja ile na podatkach oszukuje bo choc wiedza ze oszukuje to nie na tyle aby sie to oplacilo... Tak nie jest wcale az tak zle. Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 11:30 Czytam artykuly NYT z lat II WS. Dotarlem juz do roku 1942. Miedzy innymi o radzieckich zolnierskich butach "walonkach" i jakie sa one dobre na zimno w rosyjskim klimacie chociaz sa bardzo proste i z jednego kawalka grubego filcu. O tym, ze zolnierz radziecki ma ocieplane spodnie tuz powyzej kolan, co bardzo mu pomaga w tamtejszym klimacie, bo jak czlowiek marznie tuz powyzej kolan, to czuje dyskomfort w calym ciele. A z innej beczki o tym, ze utworzono po raz pierwszy dywyzjon lotniczy US Army, ktorego czlonkowie sa czarni. Najciekawiej na temat oddawania krwi. Tym czarnym, ktorzy chcieli oddac krew dla rannych na froncie, lagodnie odmowiono tlumaczac im, ze ciagle istnieja przesady i wielu bialych nie chce transfuzji krwia od czarnych. Chociaz z fizycznego punktu widzenia krew bialych i krew czarnych niczym sie nie roznia. Z wiadomosci na froncie same kleski aliantow - cztery pierwsze lata wojny to ich spektakularne kleski, dopiero dwa lata przed zakonczeniem wojny nastepuje przesilenie i wszystko zaczyna isc "z gorki". W Europie triumfy Niemiec (zatopienie "Hooda" najwiekszego statku i dumy angielskiej floty), w Azji zatopienie przez japonskie lotnictwo dwoch najwiekszych po "Hoodzie" angielskich okretow "Prince of Wales" i "Repulse" (kazdy z ponad 1000 osobowa zaloga). Japonczycy zajmuja Hong-Kong, Singapur, Filipiny, Indonezje i wchodza niemal "jak w maslo" w inne posiadlosci bialego czlowieka. Tylko w Rosji Hitler sie zawiodl w stosunku do swoich marzen. Ale po pewnym czasie wysilek aliantow przyniosl rezultaty. Stad wniosek, ze nie nalezy sie nigdy zalamywac. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 13:21 ... albo taki, ze warto czasem wejść w cudze położenie/użyć walonek/ by dowiedzieć , co w śniegu piszczy. /ooo kalesonach czy onucach nie wspominając, pozdrawiam d’oakvilla opowiestnie/ Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 18:22 Eh, mozna wylaczyc TV i miec polityke i wszytko co z nia zwiazane serdecznie w D... Mnie zaden rzad nie moze zbyt wiele zlego zrobic.. I niestety - gdzie znajdziesz miejsce lepsze od tego co masz? Moze w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
kylax4 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 19:44 Jest prostszy sposób. Nie obrażać innych ludzi. Wtedy nikt Cię z pracy nie wyrzuci. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: zaczałem rozwazać czy nie wyprowadzić się stąd 06.01.21, 09:57 Do Brazylii droga prosta... (no chyba, że tamtejszego czuba też wkrótce pogonią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: zaczałem rozwazać czy nie wyprowadzić się stą 06.01.21, 17:20 pijatyka napisała: > > Do Brazylii droga prosta... (no chyba, że tamtejszego czuba też wkrótce pogonią > ;) > Raczej do Iranu. Taka sama ideologia, jak ta odchodząca do przeszłości w USA Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 11:06 felusiak1 napisał: > I demokraci uzyskają pelnię wladzy. I bedzie wesoło, oj bedzie. > Ale jest takie powiedzenie, Be careful what you wish for. 11.30 pm wieczorkiem czerwoni wygrywali, rano boom, czarny na pierwszym miejscu. --- -caesar_pl: Polacy to zruszczeni Slowianie -boomerang: Póknij się w łeb, Cysorzu Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 11:09 W najgorszym wypadku jak sie dzis nie wyjsni albo do 16 stycznia bedziemy musieli sie uzbroic w cierpliwosc i czekac do 04 marca na ostateczna decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 11:28 monalisa2016 napisał(a): > W najgorszym wypadku jak sie dzis nie wyjsni albo do 16 stycznia bedziemy musie > li sie uzbroic w cierpliwosc i czekac do 04 marca na ostateczna decyzje. > Nic mi te daty nie mowia. --- -caesar_pl: Polacy to zruszczeni Slowianie -boomerang: Póknij się w łeb, Cysorzu Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 11:42 Nie chce mi sie komentowac...ludzkiej glupoty w dokonywaniu wyborow... Pod rzadami Bidena, proces upadku imperium przyspieszy... Przegrana obydwu republikanskich kandydatow do senatu w Georgii, bedzie miala bardzo niekorzystny wplyw dla Trumpa w dzisiejszym wspolnym posiedzeniu obu izb... Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 12:44 senioryta13 napisał: > Nic mi te daty nie mowia. Te daty sa zalezne od przebiegu jak i efektywnosci dzisiejszych obrad, skoro nie padnie dzisiejsze rozwiazanie przedluzy sie termin o 10 dni dla przedstawienia pewnych dowodow, gdy 16 stycznia nie bedzie rozwiazania moze byc uruchomiona pewna procedura, wszystko jest zalezne i w rekach obecnego jeszcze urzedujacego prezydenta. Senioryta powinnas o tym wiedziec. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 [...] 06.01.21, 12:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 13:06 Nie oceniajmy dnia przed zachodem slonca. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 13:20 Za strzaly w plecy czarnego,bialy nie zotanie ukarany...dlatego nie dziwi twoj rasistowski wpis..Ameryka jest chora Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 13:45 szwampuch58 napisał: > Za strzaly w plecy czarnego,bialy nie zotanie ukarany...dlatego nie dziwi twoj > rasistowski wpis..Ameryka jest chora Coraz wiecej slysxe czarnych mowiacych w narzeczach afrykanskich, na ziemi amerykanskiej, zdxiwilo mnie to. A poza tym, zawsze naxywam sprawy po imieniu. --- -caesar_pl: Polacy to zruszczeni Slowianie -boomerang: Póknij się w łeb, Cysorzu Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 13:50 Ja rowniesz:smierdzisz rasistko gnojem Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 13:57 szwampuch58 napisał: > Ja rowniesz:smierdzisz rasistko gnojem Chcesz powiedziec, ze komunisvi nie sa rasistami? --- -caesar_pl: Polacy to zruszczeni Slowianie -boomerang: Póknij się w łeb, Cysorzu Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 14:13 Senioryta13 nie karm trolla. Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 13:48 szwampuch58 napisał: > Za strzaly w plecy czarnego,bialy nie zotanie ukarany...dlatego nie dziwi twoj > rasistowski wpis..Ameryka jest chora Ty niby nie rasista zrozimiales o kogo chodzi, po nazwisko niekoniecznie --- -caesar_pl: Polacy to zruszczeni Slowianie -boomerang: Póknij się w łeb, Cysorzu Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 14:31 senioryta13 napisał: > felusiak1 napisał: > > > I demokraci uzyskają pelnię wladzy. I bedzie wesoło, oj bedzie. > > Ale jest takie powiedzenie, Be careful what you wish for. > > 11.30 pm wieczorkiem czerwoni wygrywali, rano boom, czarny na pierwszym miejscu Nie, o 11:30 pm EST Warnack wygrywal juz z Leffer o 35.000 glosow, a Ossoff przegrywal z Perdue tylko o 1200 glosow. Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Gegen Demokraten... 06.01.21, 12:26 "Gegen Demokraten helfen nur Soldaten" - "przeciwko demokratom pomoga tylko zolnierze" powiedzial kiedys krol pruski Fryderyk Wilhelm IV, ostatni krol samodzielnych Prus przed zjednoczeniem Niemiec w roku 1871 (jego brat i nastepca Wilhelm I zostal Cesarzem Niemiec). Jeden z moich kolegow w PRL-u sparafrazowal te wypowiedz i powiedzial zartujac: "Gegen Kommunisten helfen nur Faschisten" W tamtym bowiem okresie komunisci byli uosobieniem wszelkich wad i zla. I w zwiazku z tym, kazdy kto ich dawniej zwalczal, nawet faszysci, musieli byc "cacy". W Polsce panowala wtedy szarosc i bieda i od komunistycznej propagandy "przewracaly sie flaki". Jak uwazaja niektorzy, tamta propaganda to byl jeszcze "pikus" w porownaniu z dzisiejsza prawicowa propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś
tuttifrutti1234 Re: Gegen Demokraten... 06.01.21, 13:19 Jaka bieda? Nie trzeba było być komunistą, żeby żyć w PRL jak pączek w maśle. Zachciało się Zachodu dla mas, to teraz macie. Dlaczego nie wracacie do Polski kolorowej, wymarzonej, bez komunistów? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Gegen Demokraten... 06.01.21, 18:29 Glupcze, trzeba bylo w 95% byc komunista albo z nimi scisle wspolpracowac - czyli donosic i dawac w lapke.. Innej opcji na dostatnie zycie nie bylo. A zmartwie cie ze pomimo wszytkich tych problemow to zycie na zachodzie bylo, jest i dlugo bedzie lepsze niz w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
tuttifrutti1234 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 13:08 Mokre sny? Myślałem felek, że chcesz się pochwalić, że nadal miewasz polucje, a tu znów polityka :( Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 13:17 Adrian Maliniak-Duduś chyba się zapłacze. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 13:28 Nic podobnego, nie ma znaczenia jak nazywa wlasciciel "loda" Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 14:08 Nie placz. Nikt firm nie znacjonalizuje, biznesów nie zakaże. Co najwyzej podniosa federalna minimalną do $15/h, dadzą Ci stimulus check na $2000, pomogą stanom walczyc z covid, panstwo prxestanie walczyc z DACA i Obama Care,i zniesiony zostanie system w ktorym im wiecej kto zarabia, tym mniejsze podatki placi. Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 14:33 bmc3i napisał: > Nie placz. Nikt firm nie znacjonalizuje, biznesów nie zakaże. Co najwyzej podni > osa federalna minimalną do $15/h, dadzą Ci stimulus check na $2000, pomogą stan > om walczyc z covid, panstwo prxestanie walczyc z DACA i Obama Care,i zniesiony > zostanie system w ktorym im wiecej kto zarabia, tym mniejsze podatki placi. Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 15:00 bmc3i napisał: > Nie placz. Nikt firm nie znacjonalizuje, biznesów nie zakaże. Co najwyzej podni > osa federalna minimalną do $15/h, dadzą Ci stimulus check na $2000, pomogą stan > om walczyc z covid, panstwo prxestanie walczyc z DACA i Obama Care,i zniesiony > zostanie system w ktorym im wiecej kto zarabia, tym mniejsze podatki placi Ucieklo mi, wiec w skrocie, AOC nawet zaskoczyla, a ty jakos jeszcze nie. Bede rzady tylko jefnej partii, nie musze tlumaczyc co to znaczy dla kraju. --- -caesar_pl: Polacy to zruszczeni Slowianie -boomerang: Póknij się w łeb, Cysorzu Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 15:22 senioryta13 napisał: > bmc3i napisał: > > > Nie placz. Nikt firm nie znacjonalizuje, biznesów nie zakaże. Co najwyzej > podni > > osa federalna minimalną do $15/h, dadzą Ci stimulus check na $2000, pomog > ą stan > > om walczyc z covid, panstwo prxestanie walczyc z DACA i Obama Care,i znie > siony > > zostanie system w ktorym im wiecej kto zarabia, tym mniejsze podatki plac > i > > Ucieklo mi, wiec w skrocie, > AOC nawet zaskoczyla, a ty jakos jeszcze nie. > Bede rzady tylko jefnej partii, nie musze tlumaczyc co to znaczy dla kraju. Na pewno nie bedzie gorzej niz w latach 2016-2018 gdy miejsce mialy rzady tylko jednej, przeciwnej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 14:51 Niederlage zeigt ein Mensch seinen wahren Charakter. Bei Donald Trump war das nicht nötig. Längst weiß die ganze Welt, dass der scheidende Präsident der USA ein geistig beschränkter, dreister, dilettantischer, arroganter, egomanischer und empathieloser Lügner ist. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 16:45 oko.press/demokraci-wygrywaja-w-georgii-paradoksalnie-to-jeden-z-najwiekszych-sukcesow-trumpa/ Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 17:58 I będzie wesoło: prezydent i obie izby Kongresu w rękach jednej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 18:16 Jak za republikanów... Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 18:21 Wesolo bylo 4 lata,teraz bedzie normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 18:25 malkontent6 napisał: > I będzie wesoło: prezydent i obie izby Kongresu w rękach jednej partii. > Ostatnim razem gdy tak bylo, to Republikanie obnizyli podatki najbogatszym. Gdy ostatni raz tak mieli Demokraci, to uchwalili Obama Care, a wczesniej New Deal Roosevelta i system Social Security. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 18:37 heheheheh teraz zobaczymy jak sie beda czuli ci co na demokratow glosowali jak im podatki poleca w gore, policja sie wycofa a czarni zaczna znow zapleniac urzedy i dostawac wieksze socjale... Chyba jak zwykl e beda robic to co robili - uciekac do innych stanow.... I tacy jak bmc3i beda za to placic..... Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 18:47 Wez prawacki cwoku zamkni lodowke bo ci komunisci z niej pouciekli,hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 19:38 engine8 napisał(a): > heheheheh teraz zobaczymy jak sie beda czuli ci co na demokratow glosowali ja > k im podatki poleca w gore, policja sie wycofa a czarni zaczna znow zapleniac u > rzedy i dostawac wieksze socjale... > Chyba jak zwykl e beda robic to co robili - uciekac do innych stanow.... > > I tacy jak bmc3i beda za to placic..... Podatki pojda w gore tylko dla zarabiajacych powyzej 150k rocznie. Ciebie wiec to nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax4 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 19:50 150K rocznie to zarabia masa Amerykanów. Ergo podatki zostaną podniesione dużej części społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 19:57 kylax4 napisał: > 150K rocznie to zarabia masa Amerykanów. Ergo podatki zostaną podniesione dużej > części społeczeństwa. > Duza to pojecie wxgledne. Wiekszosc marzy o zarabianu polowy tego. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 20:01 Czyli kto? Średnie zarobki w USA to 60,6 tysiąca dolarów rocznie. www.uwujasama.pl/srednie-zarobki-w-usa-w-2019-i-pensje-w-konkretnych-zawodach/ czyli kto zarabia ponad 150 tys. $ rocznie? Wallstreet? Hoolywood? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 20:05 Felus,Seniorita, Enigme i reszta tych lajz z Podlsia Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 20:10 tanebo001 napisał: > Czyli kto? Średnie zarobki w USA to 60,6 tysiąca dolarów rocznie. www.uwujasama.pl/srednie-zarobki-w-usa-w-2019-i-pensje-w-konkretnych-zawodach/ czyli kto zarabia ponad 150 tys. $ rocznie? Wallstreet? Hoolywood? 60 tys to mediana houshold income, a nie srednie zarobki. Household income. czyli mediana dochodu na gospodarstwo domowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax4 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 23:51 150K nie zarabiają żadni miliarderzy (oni i tak nie płacą podatków), tylko lekarze, adwokaci, inżynierowie, czy programiści. Czyli wyższa klasa średnia. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 21:24 150K rocznie to zarabia masa Amerykanów w twojej wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax4 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 23:52 8% gospodarstw zarabia powyżej 150k, czyli można przyjąć, że 5-6% społeczeństwa zarabia taką kwotę. To nie jest klasa miliarderów, ale dobrze zarabiający specjaliści. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax4 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 23:53 I takich ludzi powinno się promować, a nie dodatkowo opodatkowywać. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Chyba spełnią się mokre sny 07.01.21, 01:41 kylax4 napisał: > I takich ludzi powinno się promować, a nie dodatkowo opodatkowywać. > Promować? Prawnika biorącego kilka tysiecy dolarów za wpisanie imienia i nazwiska oraz adresu do szablonu umowy prxy closingu zakupu domu lub mieszkania? Z jakiego powodu? Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Chyba spełnią się mokre sny 07.01.21, 03:52 bmc3i napisał: > Promować? Prawnika biorącego kilka tysiecy dolarów za wpisanie imienia i nazwis > ka oraz adresu do szablonu umowy prxy closingu zakupu domu lub mieszkania? A to dopiero oszusci I pomyslec ze taki jeden z drugim na prezydenta sie pcha, ze o congresmanach I senatorach juz nie wspomne. --- -caesar_pl: Polacy to zruszczeni Slowianie -boomerang: Póknij się w łeb, Cysorzu Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 18:34 Bedziemy wiec miec tak jak inni maja :) Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 18:20 Ja licze na przynajmniej jeden + w Georgii... A jak nie wjdzie to zawsze moge i bede musial liczyc na siebie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 19:00 engine8 napisał(a): > Ja licze na przynajmniej jeden + w Georgii... A jak nie wjdzie to zawsze moge > i bede musial liczyc na siebie. :) Kazdy normalny tu liczy na siebie, darmozjady tylko ciagle wyciagaja lape po wiecej. Przyjdzie taki np. Corzan I podwyzszy podatki od nieruchomosci tak jak juz to k iedys zrobil, po 1000 w gore na Rok w ciagu 3 lat, cale szczescie, ze go na p... wyrzucili, ale juz za machloje nie pociagneli do odpowiefxialnosci, wiadomo , panisko z D-Mafii. --- -caesar_pl: Polacy to zruszczeni Slowianie -boomerang: Póknij się w łeb, Cysorzu Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Chyba spełnią się mokre sny 06.01.21, 23:32 Twitter ocenzurował film prezydenta Donalda Trumpa wzywający demonstrantów w budynku stolicy USA do pokojowego rozproszenia się i powrotu do domu. Użytkownikom Twittera uniemożliwiono polubienie, retweetowanie lub odpowiadanie na tweet ze względu na „ryzyko przemocy”. Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Chyba spełnią się mokre sny 07.01.21, 00:07 Paul Sperry: 'Były agent FBI przebywający na terenie Kapitolu Stanów Zjednoczonych właśnie wysłał do mnie SMS-a i potwierdził, że co najmniej 1 „ładunek autobusowy” zbirów z Antify infiltruje pokojowych demonstrantów Trumpa w ramach operacji pod fałszywą flagą Trumpa' --- -caesar_pl: Polacy to zruszczeni Slowianie -boomerang: Póknij się w łeb, Cysorzu Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Ilhan Omar 07.01.21, 00:10 Ilhan Omar: ‘I am Drawing Up Articles of Impeachment’ Against President Trump adding that the president should be “removed from office.” Kongresmanka z Somalii, juz krzyczy aby ponownie zrobic impeachmant Trumpowi i sila usunac go z WH, Coz za nienawisc... --- -caesar_pl: Polacy to zruszczeni Slowianie -boomerang: Póknij się w łeb, Cysorzu Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Ilhan Omar 07.01.21, 00:21 Trumo to oczywiście z pochodzenia Apacz... Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Ilhan Omar 07.01.21, 01:43 senioryta13 napisał: > Ilhan Omar: ‘I am Drawing Up Articles of Impeachment’ Against President Trump a > dding that the president should be “removed from office.” > > Kongresmanka z Somalii, juz krzyczy aby ponownie zrobic impeachmant Trumpowi i > sila usunac go z WH, > > Coz za nienawisc... > Jeszcze kilka miesiecy temu kazal sie jej wynosic do kraju w ktorym urodxili sie jej rodzice. Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Ilhan Omar 07.01.21, 01:49 bmc3i napisał: > senioryta13 napisał: > > > Ilhan Omar: ‘I am Drawing Up Articles of Impeachment’ Against President T > rump a > > dding that the president should be “removed from office.” > > > > Kongresmanka z Somalii, juz krzyczy aby ponownie zrobic impeachmant Trump > owi i > > sila usunac go z WH, > > > > Coz za nienawisc... > > > > > Jeszcze kilka miesiecy temu kazal sie jej wynosic do kraju w ktorym urodxili si > e jej rodzice. przeciez Ilhan Omar urodzila w Somalii , nie wiedziales o tym ? --- -caesar_pl: Polacy to zruszczeni Slowianie -boomerang: Póknij się w łeb, Cysorzu Odpowiedz Link Zgłoś