Dodaj do ulubionych

Syn prezydenta

07.06.24, 20:36
Syn prezydenta Bidena wlasnie stoi przed sadem za kłamstwo przy zakupie pistoletu.
Ta sprawa ciagnie sie od kilku lat i nie byłoby jej gdyby prawnicy syna nie nabruździli.
Otóż wynegocjowali ugodę i dodali do niej klauzulę nietykalności za wszystkie inne przestepstwa, ktorych mógł się dpuścic. Sedzia tego nie zatwierdzil i mamy sad.
Prezydent powiedzial, ze nie ulaskawi syna. Dlaczego? Ja ulaskawiłbym swojego syna. A moze 12 przysieglych sedziów to przyjaźni tatusiowi demokraci i nie bedzie potrzeby ulaskawienia? Niewinny. Albo winny i dostnie 3 miesiace w zawieszeniu i wtedy będzie narracja, ze system jest sprawiedliwy.
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Syn prezydenta 07.06.24, 20:49
      No i Felus co z tego?…ulaskawienia nie bedzie
      • j-k gostek nie m wyjscia 07.06.24, 21:01
        szwampuch58 napisał:
        > No i Felus co z tego?…ulaskawienia nie bedzie

gostek nie ma wyjscia

bo sa wybory.

po wygranych - moze go ulaskawic.
        • bmc3i Re: gostek nie m wyjscia 07.06.24, 21:15
          j-k napisał:

> szwampuch58 napisał:
          > > No i Felus co z tego?…ulaskawienia nie bedzie
          >
          >
          > gostek nie ma wyjscia
          >
          > bo sa wybory.
          >
          > po wygranych - moze go ulaskawic.

Jak może skoro zapowiedział że "nie ułaskawi, bo kazdy musi ponosić konsekwencje"? Jak by to wówczas uzasadnił I jak wpłynełoby to na szanse wyborcze następnyvh kandydatów demokratów?
          • j-k Re: gostek nie ma wyjscia 07.06.24, 21:18
            bmc3i napisał:
            ... I jak wpłynełoby to na szanse wyborcze następnych kandydatów demokratów?

nijak.

Ameryka to wielki kraj i po trzech latach od takiej decyzji - (nastepne wybory)

nikt nie bedzie o tym pamietal.
            • bmc3i Re: gostek nie ma wyjscia 07.06.24, 21:25
              j-k napisał:

> bmc3i napisał:
              > ... I jak wpłynełoby to na szanse wyborcze następnych kandydatów demokratów?
              >
              >
              > nijak.
              >
              > Ameryka to wielki kraj i po trzech latach od takiej decyzji - (nastepne wybory)
              >
              > nikt nie bedzie o tym pamietal.

Nie, Ameryka to wielki kraj w ktorym wybory są co DWA lata, w którym z tego powodu kampania wyborcza trwa permanentnie.
              • felusiak1 Re: gostek nie ma wyjscia 07.06.24, 22:43
                Co pjerdolisz. Clinton ułaskawil terrorystow. Obama zrobil to samo. Wyborcy tego nie pamietają i generalnie olewaja.
                • felusiak1 Re: gostek nie ma wyjscia 07.06.24, 22:58
                  Biden ulaskawił trzech agentów irańskiego rzadu, zanim zostali skazani.
    • bmc3i Re: Syn prezydenta 07.06.24, 21:07
      felusiak1 napisał:

> Syn prezydenta Bidena wlasnie stoi przed sadem za kłamstwo przy zakupie pistole
      > tu.
      > Ta sprawa ciagnie sie od kilku lat i nie byłoby jej gdyby prawnicy syna nie nab
      > ruździli.
      > Otóż wynegocjowali ugodę i dodali do niej klauzulę nietykalności za wszystkie i
      > nne przestepstwa, ktorych mógł się dpuścic. Sedzia tego nie zatwierdzil i mamy
      > sad.
      > Prezydent powiedzial, ze nie ulaskawi syna. Dlaczego? Ja ulaskawiłbym swojego s
      > yna. A moze 12 przysieglych sedziów to przyjaźni tatusiowi demokraci i nie bedz
      > ie potrzeby ulaskawienia? Niewinny. Albo winny i dostnie 3 miesiace w zawieszen
      > iu i wtedy będzie narracja, ze system jest sprawiedliwy.

Zapomniałeś dodać, że Biden zapowiedział iż w razie skazania jego syna, nie zastosuje prawa łaski. Nie ułaskawi go, bo każdy musi ponosić konsekwencje swoich czynów.

W przecieienstwie do Trumpa I jego poecznimów, których Trump ułaskawia jeszcze przed orzecxeniem sądu o winie.

I na tym polega różnica miedzy Bidenem, a Trumpem.
      • szwampuch58 Re: Syn prezydenta 07.06.24, 21:11
        Bingo
      • felusiak1 Re: Syn prezydenta 07.06.24, 22:44
        bmc3i napisało: "Zapomniałeś dodać, że Biden zapowiedział iż w razie skazania jego syna, nie zastosuje prawa łaski."

Ja napisalem: "Prezydent powiedzial, ze nie ulaskawi syna."

Kto zapomniał?
    • szwampuch58 Re: Syn prezydenta 10.06.24, 06:15
      Debilowi dziwka zaszkodzila Felus,w sondazach przegrywa nagle z Bidenem
    • felusiak1 Proces zakończony, przysiegli debatują 10.06.24, 23:40
      Widzę tylko dwa mozliwe werdykty. Pierwszy to brak werdyktu w wyniku braku zgody a drugi to uniewinnienie.
      Ten proces jest w Delaware.
      • jackk3 Re: Proces zakończony, przysiegli debatują 11.06.24, 17:34
        Jestes pewny? Sami specjalisci tutaj... Co do Bidena to pasuje takie polskie poiedzenie jak ulal - Rodzinka nieliczna ale sliczna!
        • felusiak1 Re: Proces zakończony, przysiegli debatują 11.06.24, 19:24
          Byłem prawie chyba napewno pewny a tu taki psikus wywineli. Teraz tatuś będzie musial ulaskawić . A zarzeka się, ze nie ulaskawi. Co za wyrodny ojciec. Ja ulaskawilbym błyskawicznie.
          • engine8t Re: Proces zakończony, przysiegli debatują 11.06.24, 20:24
            felusiak1 napisał:

> Byłem prawie chyba napewno pewny a tu taki psikus wywineli. Teraz tatuś będzie
            > musial ulaskawić . A zarzeka się, ze nie ulaskawi. Co za wyrodny ojciec. Ja ula
            > skawilbym błyskawicznie.
            >

Patrzac jak mine mial Hunter po ogloszeniu wyroku (grozi mu 25 lat on byl bardzo zadowolony) to znaczy ze on juz wie co Tatus zrobi - Tatus moze jeszcze nie wie jako ze on juz nic sa nie wie, ale mu powiedza i zrobi.
    • malkontent6 Winny 11.06.24, 18:14
      Wśród gadających głów na CNN wielki smutek.
      • felusiak1 Re: Winny 11.06.24, 19:18
        Niesprawiedliwość. W kwestionariuszu pytają o zazywanie nielegalnych substancji. Jesli zazywałeś to nie możesz posiadac broni bo zagrażasz ale jesli jesteś alkoholikiem nietrzeźwiejacym to nie ma przeszkod. W sklepie udawaj trzeźwego.
        • pies.na.czarnych Re: Winny 11.06.24, 23:39
          Jest narkomanem i tego nie zakłamiesz. W tej chwili swój nauk trzyma pod kontrolą, ale w kwestionariuszu kłamał. Teraz dodatkowo czeka go następny proces za przestępstwa podatkowe.
    • boomerang Re: Syn prezydenta 12.06.24, 04:25
      > Prezydent powiedzial, ze nie ulaskawi syna.

Zachowuje się jak Stalin, który nie zgodził się na wymianę więźniów - syna Stalina za generała Paulusa.
      • felusiak1 Re: Syn prezydenta 12.06.24, 06:08
        Nie bój nic. On nie pójdzie siedzieć. Dostanie prace spoeczną i dozorcę.
        • pies.na.czarnych Re: Syn prezydenta 12.06.24, 13:07
          felusiak1 napisał:

> Nie bój nic. On nie pójdzie siedzieć. Dostanie prace spoeczną i dozorcę.
          >

W tej sprawie napewno nie pójdzie siedzieć chociażby dlatego, że to zdażyło mu się pierwszy raz i nigdy nie był karany. Jakkolwiek suweren znając materiał dowodowy może być lekko wkurwiony jeżeli tak się stanie. Jego SMS do znajomego dwa dni po zakupie broni „spałem w samochodzie i paliłem kokainę”.
          "Syn Joe Bidena zwolniony z wojska po zażyciu kokainy. Pozytywny wynik testu na obecność narkotyków pochodzi z połowy 2013 roku".

W drugiej sprawie, która go czeka może być gorzej dla niego i to na jego własne życzenie. Najpierw zgodził się przyznać do winy licząc na łagodny wymiar kary, ale kilka dni temu to odwołał. Chodzi o przęstepstwo podatkowe.

Trump w obu sprawach nie widzi podłoża politycznego mimo, że sędzia to jest sędzia mianowany przez Trumpa :)
        • engine8t Re: Syn prezydenta 13.06.24, 00:47
          felusiak1 napisał:

> Nie bój nic. On nie pójdzie siedzieć. Dostanie prace spoeczną i dozorcę.
          >

Jak ja bylbym prezydentem a to bylby moj syn to bym go ulaskawil.
        • boomerang Re: Syn prezydenta 13.06.24, 00:56
          w pracy to go akurat nie widzę, ale dozorca może się przydać
      • pies.na.czarnych Re: Syn prezydenta 12.06.24, 13:10
        boomerang napisał:

> > Prezydent powiedzial, ze nie ulaskawi syna.
        >
        > Zachowuje się jak Stalin, który nie zgodził się na wymianę więźniów - syna Stal
        > ina za generała Paulusa.

Ale zapaliłeś. 🤨
    • polski_francuz Kontekst i demokracka 12.06.24, 09:43
      felusiak1 napisał:

" Syn prezydenta Bidena wlasnie stoi przed sadem za kłamstwo przy zakupie pistoletu."

Trzeba dodac kontekst, ktory mi podaja nasze media, ze synalek byl alkoholikiem i narkomanem. Troche to kiepsko brzmi i komentarz, biorac pod uwage, kontrkandydata, ktore tez ma sadowe pierepalki, jest dosc trudny. Demokracja slabuje...

PF
      • boomerang Re: Kontekst i demokracka 12.06.24, 10:34
        warto być alkoholikiem, tak na wszelki wypadek, jeśli o mnie chodzi to pod tym względem jestem zabezpieczony
        • polski_francuz Re: Kontekst i demokracja 12.06.24, 13:04

boomerang napisał:

" warto być alkoholikiem, tak na wszelki wypadek, jeśli o mnie chodzi to pod tym względem jestem zabezpieczony "

Inwestujesz w winnice, he?

PF
        • pies.na.czarnych Re: Kontekst i demokracka 12.06.24, 13:11
          boomerang napisał:

> jeśli o mnie chodzi to pod tym
          > względem jestem zabezpieczony

Wszyłeś sobie Esperal?
          • boavista4 Re: Kontekst i demokracka 13.06.24, 03:14
            nie ma sie co bac
            idzmy wszyscy spac!
            Trump juz powiedzial ze hunter je niewinny
            czyli wyrok bedzie dziecinny.