IP: *.aster.pl 14.12.04, 19:15
Dana33 napisała:

> cepus, zaraz sie rozplacze,

Nie płacz, Danka, co tam. Świat jest mały, i pewnie gdzieś kiedyś się spotkamy. Co do mnie to Twoje odejście coś znaczy.

Chyba nie jest dla Ciebie tajemnicą, że ugrzęzłem na tym Forum dlatego, że byłaś tu Ty. Bez Ciebie trochę to nie będzie miało sensu. A nawet w ogóle. Lubię pyskate. Co robić, tak to ze mną już jest. Coś bylo pewnie wdrukowane. Doprowadzałaś mnie setki razy do rozpaczy, do wściekłości, a nawet do białej gorączki. Nigdy mi nie wierzyłaś, podejrzewałaś zawsze o wredne intencje. Dla mnie Ty byłaś pierwszym bliższym spotkaniem z Izraelem. Nie za bardzo to wyszło. Zważywszy, że mnie trafiał szlag, kiedy na wszelki wypadek zaliczałaś mnie do antysemitów, a Ty miałaś dosyć mojej dociekliwości, tych prób docierania do szczegółow (tych samych, w których kryje się diabeł). Traktowałem Cię, jak się to mówi, z dobrodziejstwem inwentarza - przecież wiem, gdzie pracujesz. Nie wyszło. A przecież gdzieś w środku, gdzieś pomiędzy tymi wszystkimi spięciami i konfliktami kryje się zwyczajna oferta zwykłej przyjaźni. Czy da się ją zrealizować? Nie wiem, być może trzeba byłoby zbyt wiele odrzucić, może za bardzo się odsłonić. Ktoś tu kiedyś z przekąsem napisał, że trzymam tu wysoko gardę. To fakt. Ale i Ty wysoko ją trzymałaś. Chyba nie zdołaliśmy się poznać.

Szkoda.

I tego.
Obserwuj wątek
    • Gość: CEPOWA [...] IP: 5.6R1D8DEBUG* / 212.25.109.* 14.12.04, 19:19
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • krystian71 Nu,Dana,to sa wyrazenia NIEPARLAMENTARNE 14.12.04, 19:52
      • Gość: Cep Zostaw, IP: *.aster.pl 14.12.04, 20:16
        to nie Dana.
        • krystian71 Akurat!!! 14.12.04, 20:18
          • cien_anny [...] 14.12.04, 20:19
            • krystian71 ja ktos takie swinstwa pije,to potem ma omamy n/t 14.12.04, 20:21
              • cien_anny [...] 14.12.04, 20:25
    • Gość: Cep Wont z mojego wątku! IP: *.aster.pl 14.12.04, 20:31
      Ja tu czekam na Danę!
      • krystian71 to usiadz wygodnie n/t 14.12.04, 20:35
        • cien_anny [...] 14.12.04, 20:53
      • dana33 Re: Wont z mojego wątku! 14.12.04, 20:59
        :))))
    • antek_cukierman Re: l tego 14.12.04, 20:51
      Wlasciwie, to nie powinno Ci byc smutno, Cepie. Masz wolne pole (semantyczne oczywiscie) a i forum odetchnie. Stanie sie "polskie" - jak to wielokrotnie rzucano Danie i jej polsko-izraelskim rodakom w twarz. Nie zauwazylem bys w jakikolwiek sposob skrytykowal te chamsko-antysemicka zezwierzecona bande, zjednoczona w nieustannym wirtualnym festiwalu " kleine Jedwabne".
      Dana na swoja zydowsko-izraelska polskosc jest bardzo wyczulona. Przy tym jest dumna. Masz swoj udzial w wolnym polu, Cepie.
      • Gość: ABE A sio, cukierek, ty nam Dany nie podburzaj IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 14.12.04, 21:09
        wcale nie jest tak mowisz.
        Pojawilo sie to to cukierkowe trzy godziny temu na tym forum i juz chce
        diagnoze nam stawiac. Gowno wiesz.
        • abstrakt2003 Re: A sio, cukierek, ty nam Dany nie podburzaj 14.12.04, 21:14
          ABE ty głupia kobieto! Antek to pacynka! On wszystko doskonale wie i forum zna!
          • Gość: ABE A kto to, ces? n.t IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 14.12.04, 21:33
            • abstrakt2003 Re: A kto to, ces? n.t 14.12.04, 21:36
              No, nie wiem... to nie ten styl...
      • Gość: Cep Re: l tego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.12.04, 21:24
        Wiesz, Cukiernik, trochę mi przykro i trochę mi wstyd za to, co napisałeś.

Tak się rzeczy mają.
        • Gość: Cep Re: l tego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.12.04, 21:29
          Aha, a co do tego <rzucania w twarz>, to - tak, rzucałem. Do momentu, kiedy
          pojawiła się Admin-Kropka, z uprawnieniami wycinania wszystkiego, co było
          sprzeczne z Regulaminem Forum. Nie znałeś mnie w 2002 i 2003 roku. Nie wiesz,
          że robiłem tu nie tylko za kapusia, ale i za żydka?
    • dana33 Re: l tego 14.12.04, 20:54
      cepus, nu, co ty tu za insynuacyjki robisz. wiesz gdzie pracuje, ale inni nie
      wiedza, i piszac tak jak napisales, to oczywiscie wszyscy sa zaraz pewni, ze
      pracuje w mossadzie, a ja nie i ty to wiesz, prawda? wiec zeby nikt nie mial
      zadnych zludzen, to na zakonczenie powiem slicznie wszystkim, ze pracuje nie w
      mosadzie i nie w jewish agency, ale w keren hayesod, ktory nie zajmuje sie
      zadna propaganda, tylko zbieraniem pieniedzy na rozne projekty w israelu. i do
      tego nie siedze nawet w glownym biurze, tylko w archiwach, bo tam sie grzebie w
      ladnych starych papierach, co uwielbiam. a ty cepusiu, nie insynuuj, bo to
      baaardzo nieladnie.
      wiesz gdzie mozesz do mnie pisac, wiec naprawde nie rozlewaj lez. pomysl za to,
      ile ja zyskuje... :)
      • Gość: ABE Re: l tego, i wogole IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 14.12.04, 21:04
        Dana,
        Nie badz glupia. Co ty bez nas zrobisz? A juz najgorsze jak pomysle, co my
        zrobimy bez Ciebie! Czy Ty wiesz, ze Twoje odejscie wywola reakcje lancuchowa?
        Najpierw Ty, potem Twoi oponenci z pierwszej linii ognia (czyli cep oczywiscie,
        krystian, rozlupany, zafajdaniec, tozero, rattlerski, drzewiecki!!!! Toz to
        polowa forum!) Ja to juz wogole odejde PRZED Toba! Ja juz zreszta o tym pisalam
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=18517585&a=18531202
        Po drugie odejda Twoi sojusznicy - znaczy sie, nie tyle odejda o ile beda bali
        sie sami (BEZ CIEBIE) tu wchodzic. Ty bylas dla nich jak taka FIREWALL, a bez
        Ciebie taki z daleka po prostu nosa tu nie wetknie. Cala reprezentacja sprawy
        izraelskie zaginie. Wyobrazasz sobie co to oznacza - my tu zaczniemy hulac,
        niestworzene rzeczy o Izraelu mowic (i w nie swiecie wierzyc), my tu bedziemy
        pluc i zlorzeczyc i nie bedzie NIKOGO, zeby nas powstrzymac.
        Usiadz sobie spokojnie Danuska w archiwum, w najbardziej zakurzonym,
        odosobnionym miejscu, i jeszcze raz to na zimno przemysl.
        Rowniez mam apel do z daleka i wtracalskiego, zeby od czasu do czasu sie
        pokazali na odsiecz.
        Ja ze swojej strony obiecuje, ze nie beda brala udzialu w zadnych nagonkach w
        ktorych jest juz trzech naganiaczy. Z trzema naraz przeciez umiesz sobie
        radzic. No, glowa do gory Danka!
        • cien_anny [...] 14.12.04, 21:11
          • krystian71 [...] 14.12.04, 21:17
            • cien_anny [...] 14.12.04, 21:23
              • krystian71 to mi wisi 14.12.04, 21:28
                i tak,TAKIM ręki nie podaje
                • cien_anny [...] 14.12.04, 21:32
                  • krystian71 Nie ma takich farmaceutykow,co by honor zwrocily 14.12.04, 21:38
                  • dana33 Re: no tak wisi 14.12.04, 21:39
                    :)))))
            • Gość: ABE yep, to ten sam z roztrojeniem jazni. Moze to IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 14.12.04, 21:27
              jojo.
          • Gość: ABE No, popatrz Danka co nam tu zostanie! IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 14.12.04, 21:26
            Chcialam jeszcze dodac na temat twoich wartosci edukacyjnych. Piszesz u
            abstracta, ze twoje pisanie o twoim kraju i twojej kulturze to rzucanie grochem
            o sciane. I ze zadnych efektow od 3 lat.
            Zwroc uwage, ze tu jest mlody narybek. Ci co byli tu trzy lata temu, moze
            czegos sie o twoim kraju i kulturze nauczyli, ale moze juz ich nie ma. Sa nowi.
            Nowe pokolenia, he he. Kto nas nauczy?
            Jak pisales gdzies wczesniej ze juz kiedys tam bylas napisalas o zbrojnym
            udziale Zydow w wojnie i nie chcialas sie powtarzac, to uwierz mi bylo wielu
            takich jak ja, ktorych tu nie bylo jak to napisalas. Czasami trzeba sie
            powtarzac.
            Ja Ci powiem cos na pokrzepienie serca. I to ostatnich paru dni.
            Mam tutaj troche kontaktu z Izraelczykami (ci co nas na paczki zapraszaja).
            Pare dni temu poczytalam troche o tych chanukas i palacych sie swieczkach
            (czlowiek sie nie przyzna, ze te wasze linki kulturowe czyta, ale teraz sie
            przyznaje). NO wiec sobie poczytalam o palacym sie plomieniu przez te 8 dni, i
            o tym zrywie zydowskim przeciw Syrii, itd itd). I mialam okazje, tak przy
            okazji businessu, popisac sie ta wiedza przy naszych Izraelczykach. Az im sie
            oczy rozmazaly, ze ktos cos tam o nich wie i nie ma to nic wspolnego z Murem.
            Wiec jakis efekt macie tu na nas. Ale bez powtorek to wkrotce to wszystko
            zapomniemy. A wtedy to juz wiesz jak to sie skonczy?
            • cien_anny [...] 14.12.04, 21:29
              • Gość: ABE Ty i dana, hahaha. Nie bezczesc jej pamieci, ona IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 14.12.04, 21:35
                jeszcze tu jest. Do polnocy. Mam nadzieje, ze po Polnocy ty tez znikniesz
                wulgarna zmoro
        • dana33 Re: l tego, i wogole 14.12.04, 21:35
          nu, abe, co ja ci ide powiedziec? rozsmieszylas mnie na koncu :))))
          nu, ale dowcipu to ci nigdy nie brakowalo, szkoda tylko, ze go tak rzadko
          uzywalas. wszyscy bysmy na tym skorzystali i to forum tez.
          nie moja droga, nie mam ochoty na wiecej. jak ci dziecko podrosnie, a
          szczgolnie jesli to dziewczynka, to bedziesz miala doscy klotni z nia, jesli
          lubisz sie klocic, i uwierz mi, mowi ci to matka dwoch "doroslych", znaczy sie
          18 i 19 lat, dziewczyn. z daleka wchodzil na forum juz zanim ja tu weszlam. i z
          daleka tez sobie swietnie daje rade z tymi ujadaczami, bo widzisz abe, on facet
          na poziomie, o jakim taki split, zerowiec czy krystian tylko marzyc moga.
          wszyscy israelczycy na tym forum, ci jeszcze obecni i ci, ktorzy juz odeszli,
          sa i byli na poziomie niedostepnym dla tej forumowej zgraji. i nie mysle tu
          akurat o poziomie wyksztalcenia, chociaz sama rozumiesz, ze to nie mecyja, byc
          na wyzszym poziomie od zerowca, mam uczucie, ze twoje male dziecko jest na
          wyzszym poziomie juz dzisiaj: zerowiec po prostu nie ma poziomu, zero, null,
          efes. a forum bedzie swietnie szlo dalej. ale jak zauwazysz, ze za pare
          miesiecy zniknie stad ta banda, a zostana normalni ludzie, to daj mi znac.
          sprawdze i sie zastanowie... a tymczasem abe, wszystkiego, mimo zes zacieta, to
          mysle o tobie z sympatia po tym watku do moniki.
          • Gość: ABE Re: l tego, i wogole :( IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 14.12.04, 21:49
            Pozostaje nam uszanowac Twoja decyzje. Troche tu bedzie bezbarwnie. Dawalas nam
            pewnien balans tutaj. Takie mi porwnanie przychodzi do glowy: z Dana
            siedzielismy sobie na wozie, my po jednej stronie, a Dana z druzyna po drugie.
            Dana z wozu zsiadla, a my sie wszyscy hybnelismy i bec! bo nie bylo juz przeciw-
            wagi.

Pani Beacie sie polepszylo, co jest wspaniale. Zawsze jest nadzieja. :)))))
            I na powroty tez, mam nadzieje :)
      • Gość: Cep Re: l tego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.12.04, 21:22
        No i widzisz. Natura bierze górę. Znów podejrzenia. Że nieczyste intencje, że
        insynuacyjki. Jak długo tak można?

Nie rozumiesz, że Ty dla mnie jesteś mieszkająca w Izraelu Polka? Tylko czemu,
        jeśli już uzywamy tego samego języka, wciąż sobie wchodzimy na odciski? Piszę
        to wszystko nie na Twój prywatny adres, bo chcę żeby było jasne, że bardzo
        sobie kontakt z Tobą ceniłem, choć - jak już napisałem - aż za często trafiał
        mnie szlag.

Więc co, jest między nami bariera nie do przebycia, niemożność nawiązania
        normalnej, ludzkiej relacji tylko dlatego, że postanowił tak jakiś niemiecki
        malarz pokojowy - jeszcze zanim oboje przyszliśmy na świat? To ma tak być? Nie
        mogę znieść tego, że kiedykolwiek chcę poważnie porozmawiać o Państwie, w
        którym mieszkasz, gdzieś w przestrzeni dialogu pojawia się ten malarz. A do
        cholery z nim. I z popłuczynami jego idei.

Pewnie, że do Ciebie napiszę. Na Boże Narodzenie. I czekam na zmiany w Twojej
        części świata.

C.
        • cien_anny [...] 14.12.04, 21:26
          • krystian71 Nu i widzisz,radz se sam n/t 14.12.04, 21:32
            • cien_anny [...] 14.12.04, 21:33
              • krystian71 cien jak cien - cienias na pewno !!! n/t 14.12.04, 21:41
        • dana33 Re: l tego 14.12.04, 21:42
          :))))
    • lechu1 ahmed-krystian na proste pytanie nie potrafisz odp 14.12.04, 21:39
      www.homa.org/Details.asp?ContentID=2137352826&TOCID=2083225445
      dlaczego molestujecie biedne zwierzeta ???
      Unikasz odpowiedzi po w cywilizowanym swiecie jest na was paragraf
      • krystian71 Re: ahmed-krystian na proste pytanie nie potrafis 14.12.04, 21:44
        w linka mi sie nie chce wchodzic
        Mowisz o tych rzezakach?
        Co podrzynaja zwierzetom gardlo?
        I godzinami czekaja na ich smierc?
        I mowia , ze to koszerne?
        Fuj,chyba sie zrzygam!!!
    • zniwiarka Re: l tego i tentego 14.12.04, 23:04
      przepraszam, że się wtrącam, bo należę raczej do czytaczy tego forum.
      Nie dziwię się, że Dana ma już dość. Ileż mozna wytrzymać z "poczuciem winy" za
      każde zabite palestyńskie dziecko, za każdego cywila, za kazdy metr
      isralelskiej ziemi, za każdego na świecie złodzieja i cwaniaka żydowskiego
      pochodzenia? Bo tak wynika z wielu wypowiedzi na forum - że to Dana jest winna.
      A Dana? Wypominasz Polakom antysemityzm i holocaust, jakbyśmy wszyscy nic
      innego w zyciu nie robili tylko latali po świecie z hasłem "bij Żyda" na ustach.
      Tymczasem wszyscy urodziliśmy sie po wojnie i nikt z nas nie brał udziału w
      holocauście, a Ty Dano, pewnie w życiu nie trzymałaś karabinu w ręku. I sądząc
      z Twoich wypowiedzi, oddałabyś parę lat zycia za to, żeby wreszcie ta wojna się
      skończyła.
      Ci z nas, którzy zyją w spokojnych krajach, nie mają pojęcia co to jest wojna.
      I na dobra sprawe nie powinnismy zabierać głosu na ten temat. Mozemy jedynie
      zadawać pytania i grzecznie czytać odpowiedzi. A Ty Dano, nie wypominaj bez
      przerwy, że wszyscy Polacy to antysemici, bo dobrze wiesz, że to nie jest
      prawda. Zawsze i wszedzie byli i będa szuje i normalni ludzie. Przed wojną były
      w Polsce pogromy, ale byli tez tacy, którzy byli bici, bo się sprzeciwiali.
      Ojciec Kolbe był antysemitą i nacjonalistą, ale poszedł na smierć za innego
      czlowieka. I nie pytał go o pochodzenie.
      Wiesław Kielar, więzień Oświęcimia z numerem pięćset coś, napisał książkę o
      swoim pobycie w obozie. "Anus mundi", gorąco polecam. Chyba najlepsza książka o
      wojnie, jaką znam.
      Jest tam scena, w której Niemcy puszczaja psy w grupe więźniów. Na placu stoi
      jeden jedyny słup. Komu uda się wdrapac, tego psy nie rozszarpią. Ten przezyje.
      Więźniowie rzucają się w stronę słupa, rozpychają, strącają. Przyjaciel zrzuca
      przyjaciela, któremu wczoraj oddał kromke chleba...
      Nie mamy pojęcia, co wojna potrafi zrobić z człowiekiem. Nie mamy pojęcia, jak
      zyje się w warunkach zagrożenia zycia. Jak czeka się na powrót córki z
      dyskoteki, bo dziecko ma wrócić autobusem. Nie wiemy co znaczy mieć dziecko w
      wojsku w kraju wojny.
      I bardzo dobrze. Obysmy nigdy się nie dowiedzieli.
      To wszystko wie Dana i inni mieszkańcy Israela.
      Czy mozna się dziwić, że denerwują ich nasze wpisy typu "jak mały Jasio
      wyobraża sobie wojenkę?"
      A czy nas nie wkurzają oskarżenia o antysemityzm, morderstwa, Jedwabne i inne?
      A co ja mam wspólnego z Jedwabnem? Do czasów książki nie wiedziałam nawet, że
      jest taka miejscowość.
      Nie zmienimy historii. Ani dawnej, ani przyszłej. Wojny były, sa i będą. Bo
      czlowiek sie Panu Bogu zupełnie nie udał. Ale czy to wina Rozłupańca albo Dany?

I najwazniejsze: czytam to forum, czasem się wściekam, czasem płaczę ze
      śmiechu, czasem ręce załamuję nad człowieczą głupotą. Ale dziś siedziałam dlugo
      jako ten (wygięty nieco) słup soli.
      Chyba nie macie pojęcia, jak Wy się wszyscy lubicie, jak jesteście zżyci i
      przywiązani do siebie. I tak trzymać :-)
      Dana, jak sobie pójdziesz z forum, to w trzy dni będziesz miała zapchaną
      skrzynkę mailową, że nie wspomne o niespodziewanych gościach przy stole.
      Dobrze radzę. Nie ryzykuj :-)
      • Gość: dana33 do zniwiarki IP: *.broadband.actcom.net.il 14.12.04, 23:18
        tylko dla ciebie, zniwiarko, lamie na 2 minuty moje postanowienie, bo juz sie
        pozegnalam, u mnie jest juz 00:05 ale u ciebie jest tylko 23:05....

masz oczywiscie duzo racji. i ja pisalam o tym tez. nie przypominam sobie,
        zebym kiedykolwiek oskarzala wszystkich polakow o antysemityzm. ale jesli mi si
        to zdarzylo, to mi przykro, bo rzeczywiscie tak nie bylo i nie jest. masz na to
        dowody nawet na tym forum. nie przypominam sobie rowniez, zeby ktorys z
        israelczykow, przynajmniej tych dla mnie widocznych z adresami, oprocz naszego
        fredzia, kiedykolwiek otorzyl jaki watek atakiem na polske i polakow. ale tez
        moge sie mylic.
        nie, nie chce tu zostac. nie w takiej atmosferze, jaka tu panuje od miesiecy i
        z dnia na dzien jest gorzej. napisalam do adminow, mysle, ze jest to w ich mocy
        nie tylko usuwac, ale banowac tych forumowiczow, od ktorych po prostu zieje,
        gucio, zbalansowany, ad, split, krystian... nie, zniwiarko, tych ja nie lubie.
        ci nawet nie sa smieszni. ani twoje slowa nic nie zmienia w ich zachowaniu, ani
        moje nic nie zmienily, kiedy pisalam to samo, ze wojna to nie spokojna
        kawiarnia warszawska. odpowiedzi byly, ze oczywiscie to ja jestem winna.
        dzieki ci za mile slowa. jak sie kiedys tutaj cos zmieni, to sie zastanowie nad
        powrotem. ale tak jak to wyglada, to predzej zawrzemy pokoj z palestynczykami,
        niz to forum zmieni atmosfere. najserdeczniej

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka