Dodaj do ulubionych

Papież wróci do szpitala?

29.03.05, 17:35
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • tabed Nie wróci 29.03.05, 18:01
      Niejaki Pałasiński w TVN 24 mówił, z gazeta włoska kłamie, a on wie, że
      wszystkie badania w szpiatlu juz wykonano i nie ma takiej potrzeby. Na taki
      debilizm to nóż w kieszeni sie otwiera - i to ma być podobno rzetelna
      informacja, pies mu mordę lizał.
    • amerykanin09 [...] 29.03.05, 18:24
      • plafar Re: Papiesz a eutanazja, - Obywatel USA 29.03.05, 23:05
        To odpis do pana o nazwie amerykanin09, - Sam moglbys sie przeniesc do nieba... Amerka
        niczego Ciebie nie nauczyla i nie nauczy, wiec moze przenies sie do nieba juz dzisiaj, ale tam
        moze miejsca dla Ciebie zabraknac... widzisz jak latwo jest komus radzic... czy potrafisz sobie
        poradzic sam? nie potrafisz.
        • amerykanin09 Re: Papiesz a eutanazja, - Obywatel USA 29.03.05, 23:20
          Jesli chodzi o mnie to z wielka przyjemnoscia bym sie przeniosl do nieba. O ile
          takie instnieje. NIe jestem jednak tego na 100% pewny. Moze jest, moze nie ma.
          Za duzo poge stracic.
          Papiesz z drugiej strony powinniem wiedziec takie zeczy.
          Poza tym jestem pewien ze tam byloby mu o wiele lepiej.
          A tu tylko naraza siebie i kosciol na ataki i pogarsza sytuacjie "kosciola" na
          ziemi.
          Ale ty oczywiscie nie jestes katolikiem i zyczysz mu zeby sie meczyl na ziemi
          zamiast przyjemnie spedzal czas w Niebie
          • plafar Re: Papiesz a eutanazja, - Obywatel USA 29.03.05, 23:42
            > amerykanin09 -napisal
            > Ale ty oczywiscie nie jestes katolikiem i zyczysz mu zeby sie meczyl na ziemi
            > zamiast przyjemnie spedzal czas w Niebie

Nie, nie jestem Katolikiem, jestem Luteranem (kosciol Ewangelicko-Augsburski) i nikomu
            smierci nie zycze... ale widocznie twoja religia zyczy... a moze to poprostu niemoznosc
            powiedzienia czegos sensownego, a wielka chec zabrania glosu, po prostu slowa dla slow aby
            komus dokopac, kogos zranic i tak zaistniec... czyli preaca dla pracy nie dla efektu...
            pozdrawiam
            • amerykanin09 Re: Papiesz a eutanazja, - Obywatel USA 29.03.05, 23:55
              Jesli sie nie myle wy tez macie niebo. Nie macie za to czysca.
              Zawsze wydawalo mi sie ze celem kazdego chrzescijanina jest miejsce w niebie.
              A nasze zycie na ziemie jest tylko krotka przygoda.
              Smierci jest tylko i wylacznie koncem tej przygody na ziemi
        • kropekuk Czy Niebo to dla ciebie KARA ZA GRZECHY? Ach, 30.03.05, 04:13
          ci polscy papisci - nawet wlasny kler ich ponownie do nauki katechizmu zagania,
          wtorny religijny ANALFABETYZM
    • cosimo Re: Papież wróci do szpitala? Kościół NO FUTURE! 29.03.05, 18:29
      Nie męczcie Go, pozwólcie Mu odejść do aniołów. Jego misja się skończyła.
      Zadnego cudu już nie będzię!
      Kościół NO FUTURE!
      • ethebor Re: Papież wróci do szpitala? Kościół NO FUTURE! 29.03.05, 20:46
        Koniec Kosciola wieszczono wielokrotnie. Od cesarzy Rzymu, przez wodzow
        tureckich az po Nietschego i Lenina. No i Kosciol to przezyl, a wieszcze dawno
        pomarli z ze swoimi ideami.
    • teodot Czas na abdykację... 29.03.05, 19:25
      Choroba, cierpienie to rzecz ludzka. Ale też czas już wreszcie przyznać, iż Jan
      Paweł II od dawna nie jest w stanie wypełniać swej funkcji. To widzą coraz
      liczniejsi, to wręcz budzi już zgorszenie ale chodzi o to, by przyznał wreszcie
      to on sam. Bo przejdzie do historii nie taki jakim by chciał przejśc ale jako
      przyczyna właśnie owego zgorszenia. I chyba nawet tym, którzy to obserwuja
      należą się słowa przeprosin. Z jego strony...
      • transgalaktyk Re: Czas na abdykację... 29.03.05, 20:10
        bardzo mi przykro ze opinie polskiej koltunerii mozna czytac na forum gazety.
        Jan Pawel II pelni swoja funkcje z wlasnej woli pomimo choroby, starosci i
        cierpienia.
        Pokazuje NAZISTOM (chcacym eliminowac ludzi starych, chorych,
        niepelnosprawnych), ze czlowiek to cos wiecej niz mlodosc, zdrowie, ze prawo do
        zycia dotyczy wszystkich, ze starosci i cierpienia nie wolno wyrzuic ze swiata
        ludzi pieknych i zdrowych.

Dziekuje Ojcze Swiety za pokazanie ze granice czlowieczenstwa sa znacznie dalej
        niz pokazuja to reklamy telewizyjne, telewizja i kolorowe czasopisma.
        Dziekuje za Twoj KRZYK.

Dominik Orzel (lat 30)
        • dolenicz Re: Czas na abdykację... 29.03.05, 21:39
          Trafil Pan w samo sedno rzeczy. Dziekujac, podpisuje sie w calosci pod panskimi
          slowami.
        • indianski Re: Czas na abdykację... 29.03.05, 21:54
          Fidel Castro tez pelni "swoje obowiazki" z wlasnej woli . Co nie znaczy ze nie
          czas na zmiany . Obaj sa z innej epoki .
        • tuptus4 Re: Czas na abdykację... 30.03.05, 07:07
          Brawo!!! nareszcie rozsadny glos na tym forum, gdzie wija sie ludzie bez
          szacunku dla cierpienia innych!
    • yasqier zaklady 29.03.05, 19:54
      Papiez jeszcze zyje, a juz mozna robic zaklady o to, kto bedzie nastepnym. Jak
      spiewal Queen: Show must go on....

www.readabet.com/index.php/other/article/7237
      • ethebor Re: zaklady 29.03.05, 20:55
        Jak na razie wszyscy potecjalni typowani nastepcy odpadaja po kolei ze wzgledu
        na wiek. Kardynalowie Ratzinger czy Lustiger nie moga byc juz wybrani... nie
        rozumiem tych co oczekuja rewolucji: nastepca moze byc wylacznie kardynal
        mianowany przez obecnego papieza, czyli taki na ktorego mianowanie Jan Pawel II
        mial co najmniej duzy wplyw.

yasqier napisał:

> Papiez jeszcze zyje, a juz mozna robic zaklady o to, kto bedzie nastepnym. Jak
        > spiewal Queen: Show must go on....
        >
        > www.readabet.com/index.php/other/article/7237
        • reniatoja Re: zaklady 30.03.05, 12:06
          > nastepca moze byc wylacznie kardynal
          > mianowany przez obecnego papieza, czyli taki na ktorego mianowanie Jan Pawel
          II
          > mial co najmniej duzy wplyw.

Coś bzdury piszesz. Papieża wybiera konklawe złożone z kardynałów i obecny
          papiez nie bedzie miał w tej kwestii prawa głosu bo rzecz będzie działa się po
          jego smierci.
    • indianski [...] 29.03.05, 20:06
      • ethebor Re: Papież wróci do szpitala? 29.03.05, 20:59
        Giamelli jest klinika nalezaca do Uniwersytetu Katolickiego w Mediolanie. Do
        niedawana caly wloski kosciol utrzymywal Watykan (Papiez jest zarazem prymasem
        Wloch) i zapewne lozyl tez na Uniwersytet.
    • ethebor Re: Papież wróci do szpitala? 29.03.05, 21:03
      36. Odpowiedział Jezus: Królestwo moje nie jest z tego świata. "
      (BT, Jn 18:36)

meritum3 napisał:

> Czas poszukać sobie miłościwego Boga , nie msciwego satrapę, który nawet nie
      > oszczędza swojego plenipotenta na ziemi.
      • amerykanin09 Re: Papież wróci do szpitala? 29.03.05, 22:07
        sugerujesz ze Bug nie ma wplywu na to co sie dzieje na ziemi?
        • precz_z_preczem Re: Papież wróci do szpitala? 29.03.05, 22:42
          > sugerujesz ze Bug nie ma wplywu na to co sie dzieje na ziemi?

Panie amerykanin09 (lat 9?) To jest nie na temat! O tym jaki wpływ na to co się
          dzieje na Ziemi (klimat itp.) lepiej podyskutować na jamis forum o meteorologii.
          Jeżeli Bug ma jakis wpływ to raczej lokalnie.

Pozdrawiam,

• amerykanin09 Re: Papież wróci do szpitala? 29.03.05, 23:15
            Jak sie okazuje ortografia sie na cos przydaje. Zmiana literki w wyrazie moze
            zmienic znaczenie zdania. Chociaz oczywiscie inteligentne osoby zrozumialy o co
            mi chodzi. Morze w tedy kiedy Polacy beda w koncu inteligentni pozwolimy sobie
            na uproszczenie jezyka polskiego.
            Jestem przeciwo urzywaniu dwoch znakow do zapisania tego samego dzwieku. Kiedys
            bylu ku temu podstawy. Teraz czas sie jednak pozby rz, ch i o z kreska
            • precz_z_preczem Ja też jestem przeciwny... 29.03.05, 23:26
              A co ma inteligencja do wykształcenia? Poczytaj troche książek, spróbuj
              wieczorowo skończyć jakąś szkołę i wrócimy do dyskusji. Jak się wychowałeś na
              papce z TV (co widac po Twoich wypowiedziach na forum) to za bardzo nie mamy o
              czym dyskutować.

Pozdrawiam i życzę wytrwałości w wykorzystywaniu inteligencji do zdobywania
              minimum wykształcenia.
              • amerykanin09 Re: Ja też jestem przeciwny... 29.03.05, 23:41
                Nie widze w twoich wypowiedziach nic konstruktywnego.
                To ty sie przeczepiles do mojej wypowiedzi.
                A wypowiedz Ethebora wskazywala raczej na jego powiazania z Kalwinizmem a nie
                katolicyzmnem
                Natomiast co do szkoly to sa marne szanse ze skonczyles lepsza szkole niz ja
                • okrutnik1 No dalej chłopaki 29.03.05, 23:51
                  Przyłóżcie sobie jeszcze po razie - to staje się niezwykle zabawne
    • amerykanin09 Re: Papiesz a eutanazja 29.03.05, 22:06
      Ty to jestes uosobieniem dobrych manier.
      A tak poza tym to co, nie wierzysz ze papiesz pojdzie do nieba?
      Wolisz zeby sie meczyl na ziemi zatem?
      Jak wiekszosc z katolikow nie rozomiesz nawet w co wierzysz i na czym twoja
      religia polego.
      Idzi dalej sluchac Rydzyka
      • tuptus4 Re: Papiesz a eutanazja 30.03.05, 07:03
        jak juz tu piszesz to chociaz pisz bez ortografow, mlocie!!!
        masz ograniczone pole myslenia, brak kultury i brak szacunku dla czlowieka
        chorego kimkolwik by on byl!
    • tetao A mają lekarstwo na PYCHĘ? 29.03.05, 22:23
      Może dotarłoby, że bez niego świat się nie skończy i że w Święcie
      Zmartwychwstania to nie o NIEGO chodzi, ale o kogoś zupełnie innego.
      • precz_z_preczem Re: A mają lekarstwo na PYCHĘ? 29.03.05, 22:48
        > Może dotarłoby, że bez niego świat się nie skończy i że w Święcie
        > Zmartwychwstania to nie o NIEGO chodzi, ale o kogoś zupełnie innego.

Bingo. A stawianie Papieża na równi z Chrystusem jest bałwochwalstwem.
        Kościół Katolicki nie ma w tej chwili przywódcy. Papiestwo nie jest instytucją,
        w której wszyscy wiedzą co mają robić - to nie gospodarka wolnorynkowa.
        Szanuję Papieża Jana Pawła II i dlatego brzydzę się tym jak gracze w Kościele
        Katolickim się w tej chwili nad nim znęcają. Co w ostatnim okresie wywalczą dla
        siebie to ich, więc będą starali się przedłużać ten stan w nieskończoność
        bredząc o "duchowym przywództwie" Ojca Świętego.

Pozdrawiam,
        Pozdrawiam
        • okrutnik1 Re: A mają lekarstwo na PYCHĘ? 29.03.05, 23:38
          Widzę że śmiało sobie poczynasz - uważaj bo za podważanie dogmatu o
          niepokalanym poczęciu można w Polszy dostać z 5 tysięcy EUR (grzywny).
          • kropekuk A wiesz, JAKI to dogmat? Polscy papisci zwykle nie 30.03.05, 04:17
            wiedza, chociaz niby powinni...
    • precz_z_preczem Re: Papiesz a eutanazja 29.03.05, 22:52
      borrus napisał:
      > Ja k. Ci dam w morde to gwarantuje że trafisz prosto do nieba

Borrus! Nie jestem pewny, czy dobrze odczytuje twoje pierwsze zdanie. Czy w
      pierwszych słowach sie przedstawiasz "Ja Kur... Ci dam w mordę [...]" czy spacja
      z kropką poplątały Ci szyk i miało być "Jak Ci dam w mordę [...]"

Pozdrawiam,
    • kropekuk To Wojtyla jest niesmiertelny? Przesadzasz... 30.03.05, 04:11

• debestofkropeczka Do indianski 30.03.05, 10:02
      Odpowiedz godna przedszkolaka? Rzeczywiscie jest prosta. Tylko ty nie
      zrozumiales... Mialam na mysli, ze wszyscy ubodzy w rozum krzycza w takich
      sytuacjach: kto za to placi? Zeby tlum poruszyc. Bo najlatwiej jak powiesz: oni
      cie okradaja, nie daj sie.
      To mocno niesmaczne, w sytuacji gdy wlasnie o tym CZLOWIEKU mowisz.
      Bledne jest rowniez twoje myslenie, ze pisanie bredni na forum zrekomensuje
      wszelkie braki, ktorych jestes nosicielem.
    • reniatoja widowisko dla gawiedzi 30.03.05, 12:13
      To wszystko: papiez sie ukazał, papież się nie ukazał, pobłogosławił, reką,
      wzrokiem, powiedział dwa słowa, znowu się ukazał, a miał się nie ukazać, ukazał
      sie na minute, powiedział cos, ale bardzo niewyrzźnie, nie ukazał się na kilka
      minut nie powiedział nic, ale pomachał lewą ręką... To wszystko kojarzy mi sie
      z małpa w cyrku. Nie rozumiem ludzi, którzy stoja pod oknem godzinami, zeby
      zobaczyć cierpiacego człowieka przez parę sekund. A zanim on się w tym oknie
      UKAZE (jak zjawa jakas, czy co?)to sztab ludzi musi go pewnie ubrac, posadzić
      na wózku, umyć, uczesać, potem rozebrac, położyć z powrotem do łózka, komu to
      potrzebne tak meczyć starego chorego człowieka? Jak się ludzie chcą modlic za
      niego, to niech się modlą, a nie szukają sensacji. Zeby się za kogoś modlic,
      nie trzeba go widzieć w takim stanie. Współczuję papieżowi cierpienia i
      choroby, ale nie rozumiem robienia z tego widowiska.
    • mozart skonczy sie tym, ze bedzie odzywiany przez sonde! 30.03.05, 12:29
      Czy w zwiazku z ze sprawa Teri nalezy poddac go smierci glodowej?
    • juras_z_berlina1 Milczący Ojciec św. jako znak czasu.. 30.03.05, 13:16
      Jan Paweł II jak żaden inny papież przemierzył cały świat, głosząc prawdę,
      napietnując zło, przekonując do odnowy i nawrócenia... Wygłosił setki
      przemówien, zachęcał, nawoływał... Tylko czy arogancki współczesny świat tak
      naprawdę go słuchał? Czy brał poważnie jego przestrogi, zastanawiał się nad
      głębokim sensem jego słów? Nawet w jego własnym kraju ojczystym, który
      odwiedzał najczęściej i w którym był i jest rzekomo 'uwielbiany', tak niewiele
      z jego proroczych, mądrych słów do ludzi rzeczywiście dotarło...
      Nie stosuje się do jego zaleceń nawet duża część duchowieństwa, tak tego
      konserwatywnego, radiomaryjnego i intergystycznego, jak i
      większość 'modernistów', według których Kościół posoborowy powinien przypominać
      jakieś absurdalne towarzystwo wzajemnej adoracji, gdzie wszystko już wolno i w
      którym Wszechmogącego Boga sprowadza się do roli dobrodusznego, wyrozumiałego
      kumpla...

A teraz Jan Paweł zamilkł.
      Jakby Bóg poruszony ogólnym lekceważenie jego słów, uznał, że obojetnej na głos
      Jego sługi ludzkości NIE WARTO już więcej upominać...

I jeszcze jedno.
      Jak zinterpretować fakt, że najstraszliwsze kataklizmy ostatnich miesięcy miały
      miejsce w czasie największych chrześcijańskich świąt? Świąt, przed którymi
      setki tysięcy ochrzczonych Europejczyków, Amerykanów i Australijczyków ucieka
      jak od najochydniejszych, traumatycznych wspomnień?

Znaki czasu.

"Mówił także do tłumów: Gdy ujrzycie chmurę podnoszącą się na zachodzie, zaraz
      mówicie: Deszcz idzie. I tak bywa.(55) A gdy wiatr wieje z południa,
      powiadacie: Będzie upał. I bywa.(56) Obłudnicy, umiecie rozpoznawać wygląd
      ziemi i nieba, a jakże obecnego czasu nie rozpoznajecie?(57) I dlaczego sami z
      siebie nie rozróżniacie tego, co jest słuszne?" (Lk 12:54-57)

Pozdrowienia

Juras

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka