Dodaj do ulubionych

Matrix w GRU

16.07.05, 07:26
W dzisiejszej Rzeczpospolitej (dodatek Plus Minus) artykuł Krystyny Kurczab-Redlich "Przetarte szlaki terroru".

<Sekretarzy partyjnych przebranych za prezydentów podejmuje się na światowych salonach, ściska w objęciach i niezbyt uważnie patrzy im na ręce, by nie widzieć, gdzie je trzymają. A trzymają je na cynglu broni wymierzonej w znienawidzony Zachód. Ten cyngiel to terroryzm. Co Kreml może mieć do terroryzmu islamskiego? Tyle, co nauczyciel do ucznia.>

www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_050716/plus_minus_a_7.html
Obserwuj wątek
    • babariba666 a ja mam krytyczny mocno stosunek do... 16.07.05, 07:49
      ...wszelkich tekstów opartych na 'relacjach' byłych agentów największych wywiadów.
      Bo: gdyby taki jeden z drugim rzeczywiście byli ważnymi osobami w strukturach organizacji wywiadowczych, to nawet po dezercji i przejściu na drugą stronę - nikt by im nie pozwolił na łażeniu z gębą po pismakach, tylko by ich przez lata całe wyżymali z wiedzy w sposób utajniony silnie.
      A jak po pismakach latają z paszczą, to znaczyć by mogło, że dla wywiadów zadnych wartości najmniejszej nie przedstawiają.
      I tyle są warte ich relacje...
      Pozdrawiam
      • cepimierz Re: a ja mam krytyczny mocno stosunek do... 16.07.05, 09:34
        A może tym wywiadom właśnie zależy na tym, żeby ktoś paszczył -
        • naf-naf Re: nowe szczyty bezczelnosci! 16.07.05, 10:49
          Dziennikarka,otwarcie usprawiedliwiajaca niespotykane gdzieindziej bestialstwo proboje wmowic rzekome poparcie do terroryzmu jego ofiar! Przywolujac "relacje" manipulowanych zdrajcow. "Czy Czeczeni przyłączą się do terroryzmu międzynarodowego? Na pewno nie wezmą na celownik państw, które ich przyjmują i rozumieją. Jak choćby Polska."Naprawde? Tak jest Pani tego pewna? Po Londynie?
        • babariba666 albo nie zrozumiałęm, o czym piszesz, albo... 16.07.05, 11:15
          ...musiałoby być tak, że KGB Suworowa takiego na przykład 'zdradziło i uciekło' po to, zeby ponamącać we łbach takim nielicznym jak ja???
          • naf-naf Re: albo nie zrozumiałęm, o czym piszesz, albo... 16.07.05, 11:29
            Suworowa nikt z szanyjacych sie historykow powaznie nie bierze.Jest wycelowany wwlasnie w podobnych do ciebie.Artykulik zas jest otwarcie propagandowy i znieslawiajacy.Autorka tego nawet nie ukrawa.Same przypuszczenia i wymysly z dodatkiem manipulacji.
            • cepimierz Re: albo nie zrozumiałęm, o czym piszesz, albo... 16.07.05, 13:25
              W odróznieniu od Ciebie, Autorka, wie co pisze. I tego że wie -
              • naf-naf Re: albo nie zrozumiałęm, o czym piszesz, albo... 16.07.05, 13:30
                Faktycznie, o nieswiadomosc tego co robi ja posadzic nie mozna.Dawno juz wiarygadna nie jest a nawet sie nie stara.Ma wdziecznego odbiorce, jej starczy....
                • cepimierz Re: albo nie zrozumiałęm, o czym piszesz, albo... 16.07.05, 13:31
                  W odróznieniu od ciebie, kolego, ona tam była i widziała swoje.
          • cepimierz Re: albo nie zrozumiałęm, o czym piszesz, albo... 16.07.05, 13:30
            Inaczej. Że takiemu agentowi X który zwiał z kraju Y do kraju Z, służby kraju Z powalają (a może nawet nakazują) pyszczyć prasie, po to żeby publika w kraju Z i zaprzyjaźnionych mogła się doweidzieć o pewnych sprawach kraju Y, o których, przez wzgląd na konieczność zachowania poprawnych stosunków na linii Z::Y, nie wypada publicznie mówić.

Czy teraz już jasne?

• babariba666 dziub, dziub, dziub dziubku... 16.07.05, 14:43
              ...ja nie wim, jak to się dzieje w 'realu', tak sobie tylko przypuszczałem :)))
    • read1 Czerwona zaraza 16.07.05, 15:40
      To nie matrix, ale polityka Kremla.
    • borrka1 Re: Matrix w GRU 16.07.05, 16:59
      cepimierz napisał:

> W dzisiejszej Rzeczpospolitej (dodatek Plus Minus) artykuł Krystyny Kurczab-
      Red
      > lich "Przetarte szlaki terroru".
      >
      >
      > <Sekretarzy partyjnych przebranych za prezydentów podejmuje się na światowy
      > ch salonach, ściska w objęciach i niezbyt uważnie patrzy im na ręce, by nie
      wid
      > zieć, gdzie je trzymają. A trzymają je na cynglu broni wymierzonej w
      znienawidz
      > ony Zachód. Ten cyngiel to terroryzm. Co Kreml może mieć do terroryzmu
      islamski
      > ego? Tyle, co nauczyciel do ucznia.>
      >

z takim samym skutkiem mozna twierdzic ze Al Kaida to dziecko Pentagonu,no i co
      z tego?Kobita po prostu zarabia na kromke chleba,z maslem.
      USA i ZSRR tworzyly rozne legalne i nielegalne organizacje dla swoich
      politycznych celow,to nie tajemnica,jak stara sie podac to autorka,dzisiaj one
      albo wyrwaly sie spod kontroli albo reaktywowaly w zupelnie innych niz
      pierwotnie celach.
      A klepanie tych bylych KGB-cow,to rowniez ich sposob zarabiania na chleb,zawsze
      znajdzie sie dziennikarzyna bezrobotny ktory popedzi za taniocha.Powazni
      profesjonalisci sie tym nie zajmuja.Ale w mysl zasady,dla kazdego cos
      milego,mnie to nie przeszkadza,swoje i tak wiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka