dorodny16 22.08.05, 17:20 A ja myślałem żę trzęsienie stołkami w włoskim rządzie lub w Watykanie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dronk 2 bledy redaktora !!! 22.08.05, 18:07 Wstrzasy mialy sile 4,8 oraz powinno byc: hipocentrum a nie epicentrum! Toz to punkt generujacy wstrzasy byl pod a nie na powierzchni ziemi!!! Proponuje zagladac tutaj: earthquake.usgs.gov/recenteqsww/Quakes/quakes_all.html przed pisaniem artykulow!!! PS. Panie redaktorze, ja jestem lekarzem, mam mniejsza pensje od Pana/Pani ale jakbym leczyl z taka dokladnoscia jak Pan/Pani to ludziska by mi umierali!!! :( Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re: 2 bledy redaktora !!! 22.08.05, 19:36 Taki jest niestety poziom PAP. Co wiecej w Rzymie zginela jedna osoba - facet ktorego trzesienie ziemi zrzucilo z drabiny... nl Odpowiedz Link Zgłoś
sine.ira Re: 2 bledy redaktora !!! 22.08.05, 20:35 www.bbc.co.uk/polish/worldnews/story/2005/08/050822_earthquake_italy.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
dronk skale oceny trzesien ziemi 22.08.05, 23:57 7 stopni!!!! Moj Boze.... Skala Richtera bardziej do mnie przmawia.... Chyba w BBS Polska sie przeszarzowali.... Zobaczcie: pl.wikipedia.org/wiki/Skala_Richtera Odpowiedz Link Zgłoś
ania_pannonia250 Re: 2 bledy redaktora !!! POLEMIKA 22.08.05, 21:21 Gwoli uścislenia, panie mądralinski! Ze słownika wyrazów obcych PWN: epicentrum miejsce na powierzchni Ziemi leżące bezpośrednio nad ogniskiem trzęsienia Ziemi, do którego najwcześniej dochodzą wstrząsy o największym natężeniu <epi- + centrum> Proszę korzystać ze słowników i nie oskarżać redaktorów bezpodstawnie! O ile mi wiadomo redaktorzy w obecnych czasach mają mniejsze szanse dorabiania niż lekarze... Za dobry tekst czytelnicy nie dofinansowują. Odpowiedz Link Zgłoś
mrawicz Re: 2 bledy redaktora !!! POLEMIKA 22.08.05, 22:11 Jak się chce krytykować, to najpierw samemu trzeba umieć czytać. Redaktor napisał, że epicentrum było pod dnem morze, ergo – nie było to (jak w definicji) miejsce na powierzchni Ziemi, a pod powierzchnią ziemi, czyli ognisko trzęsienia Ziemi. Więc skrytykowany "mądraliński" miał rację, a krytykantka "pannońska" się ośmieszył (dodając niesmaczny komentarz ideologiczny). Idź Pannonia do Pannoni. Tu ludzie umieją czytać i rozumieją, co czytają. Odpowiedz Link Zgłoś
dronk do anna_pannonska 22.08.05, 23:50 Wiec prosze sie leczyc u "dochtora" co zyje i ksztalci sie za 1300 pln brutto - zycze zdrowia !! Mam nadzieje, ze porozmawiamy ze soba, Pani Obiekcie Nauki Lekarza :P I prosze nie narzekac, jak lekarz nie rozpozna zawalu serca u Pani lub Jej rodziny - co to za roznica: zawal lub zator, PRAWDA???? PS. Ja w odroznieniu od Pani CHCE otrzymywac rzetelna informacje podobnie jak ja rzetelnie postepuje ze swoimi pacjentami, czy to grzech??????? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
toman2 Belfru 22.08.05, 22:36 Z powodu takich belfrów jak Pan cały Świat się z nasz smieje...przyczepiamy się do siebie na wzajem z byle powodu, cieszymy się z potknięć naszych rodaków, a jak ktoś osiąga jakiś sukces, to tylko pretekst by zaostrzyc naszą czujność na szukanie defektu...żalosne! Odpowiedz Link Zgłoś
dronk Do Pana toman2 23.08.05, 00:09 Mysle, ze jesli zarzuca mi Pan, ze jestem "belfrem" w zlym tego slowa znaczeniu, to "przepraszam dzis narod za skutki"... Oczywiscie political correct jest siedziec cicho, nie widziec bledow innych ludzi, byc usmiechnietym az do bolu i cieszyc sie z tego, co spadnie ze stolu wladcow.... Moze Pan woli uprawiac taki styl zycia - Pana wola.... Ja uwazam, ze nalezy wytykac bledy innych, naprawiac swoje bledy i robic wszystko aby pracowac lepiej. Jak ktos mi mowi, ze robie cos zle to nie obraza sie tylko analizuje i jak sie okaze, ze faktycznie cos knoce to sie poprawiam a nie obrazam, dążę do doskonalosci, a Pana postawa spolegliwosci jest mi obca :( Jak Pana zle ocenilem to przepraszam... Od innych oczekuje duzo a od siebie wiecej, czy to zle? Redaktor popelnil kilka bledow notabene juz na tych stronach wytykanych w czasie ostatniego trzesienia ziemi w Japonii (zle nazwanie ogniska trzesienia) - dlaczego nie ucza sie redaktorzy na bledach swoich kolegow i popelniaja nadal te same? Zapytam po raz kolejny: kto chce byc obiektem nauki mlodego lekarza, powiedzmy chirurga? Kazdy oczekuje, ze lekarz bedzie operowal dobrze (za nieprzespane noce na dyzurach za 300 pln) dostajac 1300 pln brutto (!) miesiecznie a redaktor dostajacy 2000 brutto moze gotowac "knoty medialne" bez konca? Ja szanuje swoj zawod i jako czytelnik Gazety oczekuje rzetelnego informowania mnie lub nic_niepisania - sam sobie znajde w necie info o zdarzeniach na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomas132 Re: Niewielkie trzęsienie ziemi w Rzymie 23.08.05, 00:31 JEZU CO W TYM RZYMIE SIĘ DZIEJE O TYLKO ABY NIKOMU NIC SIĘ NIE STAŁO JUTRO NASZE DZIECKIO WRACA Z TAMTąd .Chyba nowy papież czuwa tak o Jezu jestem nerwowy ,ale będzie dobrze pozdrawiam was wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
tomas132 Re: Niewielkie trzęsienie ziemi w Rzymie 23.08.05, 00:34 nam tej prawdy nie powiedzą trzęsienie miało 6,1 no mósimy sie bać o swoich,nieprawdaz???? Odpowiedz Link Zgłoś
tomas132 Re: Niewielkie trzęsienie ziemi w Rzymie 23.08.05, 00:47 no przecież tam sa moi bliscy mi ludzie denewuję sie co ta jest grane o Jezu tam było sile naprawdę trześienie uzyskałem kontakt moi są cali] Odpowiedz Link Zgłoś