Dodaj do ulubionych

nie piszcie listow

10.01.06, 03:18
dancia musisz skonczyc z tymi "love letters" do mnie bo nasze homeland
security moze je otworzyc i co wtedy? oj felusiak ja wiem,ze ty wybaczysz
wodzowi taka niedyskrecje,ale jak tu nie porownac USA do naszeych kochanow
kacapow:))
dobrze,ze mamy forum niekontrolowane:)

www.cnn.com/2006/US/01/09/terrorism.mail.reut/index.html
Obserwuj wątek
    • o_brother Re: nie piszcie listow 10.01.06, 03:43
      To juz gdzies przerabialismy prawda?Toz to dlatego sie tu znalezlismy
      bo nasze listy komuna czytala.Trzeba bedzie powoli jub moze szybko sie pakowac
      i do kraju swego wracac bo zionce zrobia z USA nastepny swoj poligon
      doswiadczalny zamordyzmu jak w Sowietach.Bush sprzedal dusze diablu
      zioncowskiemu.
      • i-love-2-ski Re: nie piszcie listow 10.01.06, 03:47
        o_brother napisał:

> To juz gdzies przerabialismy prawda?Toz to dlatego sie tu znalezlismy
        > bo nasze listy komuna czytala.Trzeba bedzie powoli jub moze szybko sie pakowac
        > i do kraju swego wracac bo zionce zrobia z USA nastepny swoj poligon
        > doswiadczalny zamordyzmu jak w Sowietach.Bush sprzedal dusze diablu
        > zioncowskiemu.

tia,tia przerabialismy i to dawno. przeciez sie pisalo,ze 'kanarki zjadly
        bociana',czy 'ze,najlepsze kasztany sa na placu...'. widzisz jak dobrze,ze
        jestesmy juz zaprawieniu w noszeniu "butow szpiega",czy zbieraniu stonki
        jakiejstam:))
        • o_brother Re: nie piszcie listow 10.01.06, 03:59
          Ten eksperyment na Ameryce im sie uda.Za duzo tu ludzi ktorzy nie wiedza kim sa
          i dokad ida.To juz nie jest smieszne.
          • jennifer5 Re: nie piszcie listow 10.01.06, 04:45
            o_brother napisał:

> Ten eksperyment na Ameryce im sie uda.Za duzo tu ludzi ktorzy nie wiedza kim
            sa i dokad ida.To juz nie jest smieszne.

---

a prowadzi ich pupet i to na grubej smyczy:

"After all, Europe is America's closest ally." —George W. Bush, Mainz, Germany,
            Feb. 23, 2005

• perry-perry Re: nie piszcie listow 10.01.06, 03:59
      ja cie tez kocham, cholerko jasna

perry
      • i-love-2-ski Re: nie piszcie listow 10.01.06, 04:13
        perry-perry napisał:

> ja cie tez kocham, cholerko jasna
        >
        > perry

idz spac,bo cie mulla zbudzi za chwile. cholera,ze tez nie mozecie w tym eretzu
        spac po nocach,tylko jakies rachelki czytacie. moze ci obliczenia nie wyszly
        ,zadzwon do negeva,on ci pomoze liczyc te macierze ty niedojdo mamzerkowa.
        • mamzerek Re: nie piszcie listow 10.01.06, 06:11
          i-love-2-ski napisał:

> perry-perry napisał:
          >
          > > ja cie tez kocham, cholerko jasna
          > >
          > > perry
          >
          > idz spac,bo cie mulla zbudzi za chwile. cholera,ze tez nie mozecie w tym
          eretzu
          > spac po nocach,tylko jakies rachelki czytacie. moze ci obliczenia nie wyszly
          > ,zadzwon do negeva,on ci pomoze liczyc te macierze ty niedojdo mamzerkowa.

przeciez ja ci mowie, cholerko jasna, ze jestem perry i mieszkam w stanach
          zjednoczonych.

pycckue xyu
    • felusiak1 Re: nie piszcie listow 10.01.06, 04:18
      Urzad celny zawsze mogl w zgodzie z prawem otworzyc kazda przesylke nadchodzaca
      z zagranicy a niedawno dodano do tego, ze moze rowniez otwierac kazda przesylke
      opuszczajaca USA. Wodz akurat ma z tym niewiele wspolnego. Poprzedni wodz ma
      troche wiecej.
      Prawo uchwala Kongres a nie wodz w zwiazku z tym miejmy pretensje do kongresmanow.
      A tak na marginesie to ten wodz ma straszliwa sile. Powoduje tsunami, Katriny,
      obfite opady sniegu a wczoraj wywolal trzesienie ziemi w Kanadzie. Chyba
      przesyal lubic ich premiera.
      • i-love-2-ski Re: nie piszcie listow 10.01.06, 04:23
        felusiak1 napisała:

> Urzad celny zawsze mogl w zgodzie z prawem otworzyc kazda przesylke nadchodzaca
        > z zagranicy a niedawno dodano do tego, ze moze rowniez otwierac kazda przesylke
        > opuszczajaca USA. Wodz akurat ma z tym niewiele wspolnego. Poprzedni wodz ma
        > troche wiecej.
        > Prawo uchwala Kongres a nie wodz w zwiazku z tym miejmy pretensje do kongresman
        > ow.
        > A tak na marginesie to ten wodz ma straszliwa sile. Powoduje tsunami, Katriny,
        > obfite opady sniegu a wczoraj wywolal trzesienie ziemi w Kanadzie. Chyba
        > przesyal lubic ich premiera.

felusiak mam nadzieje,ze niczego zlego nie piszesz,bo zal byloby cie stracic z
        powodu glupich pomowien,zes terrorysta. powiedz mi w czym my roznimy sie od
        sowietow,ktorzy dokladnie to samo robili i tak samo argumentowali te powody jak ty?

U.S. officials are opening personal mail that arrives from abroad when they deem
        it necessary to protect the country from terrorism, a Customs and Border
        Protection spokeswoman said Monday.

ps. wuc dolozyl swoje 2 grosze,do tego ,abysmy mieli 2 razy wieksza
        biurokracje,ale zeby granice z meksykiem byly szeroko otwarte. tam chyba listow
        sie nie sprawdza tym co przez rio grande na bosaka przechodza?
        • jennifer5 Re: nie piszcie listow 10.01.06, 04:33
          i-love-2-ski napisał:

> felusiak... powiedz mi w czym my roznimy sie od
          > sowietow,ktorzy dokladnie to samo robili i tak samo argumentowali te powody
          jak ty?

---

Daj spokoj nie widzisz ze rozmowa z nim nie ma sensu. Jesli jemu nie powiedza
          co ma robic, jak ma myslec i co jest sluszne a co nie on sam nie jest w stanie
          sie wyslic na niezalezne myslenie. Powiedzmy ze Kongres jutro 'uchwali' ze
          felusiak ma sie wykastrowac poniewaz takie od jutra obowiazuje prawo, on to
          zrobi bez pytania dlaczego.
      • jennifer5 Re: nie piszcie listow 10.01.06, 04:27
        felusiak1 napisała:

> Urzad celny zawsze mogl w zgodzie z prawem otworzyc kazda przesylke... Prawo
        uchwala Kongres...

---

felusiak poprostu ...zamknij juz sie.

==============================================================================

"... You apparently would condone someone watching you from across the street,
        tailing you in your car, watching you masturbate, videotaping your sex, as long
        as they don't use it against you? You're one scary individual..."
        • i-love-2-ski Re: nie piszcie listow 10.01.06, 04:28
          jennifer5 napisała:

> felusiak1 napisała:
          >
          > > Urzad celny zawsze mogl w zgodzie z prawem otworzyc kazda przesylke... Pr
          > awo
          > uchwala Kongres...
          >
          > ---
          >
          > felusiak poprostu ...zamknij juz sie.
          >
          >he,he nasz felusiak sie cieszy,ze ktos za niego mysli i bawi sie w 'peeping toma':)
      • w_ojciech Re: nie piszcie listow 10.01.06, 04:42
        felusiak1 napisała:
        > A tak na marginesie to ten wodz ma straszliwa sile. Powoduje tsunami, Katriny,
        > obfite opady sniegu a wczoraj wywolal trzesienie ziemi w Kanadzie. Chyba
        > przesyal lubic ich premiera.
        • jennifer5 Re: nie piszcie listow 10.01.06, 04:47
          w_ojciech napisał:

> Wuc jest pechowy. Trza go wymienić.

---

mam propozycje, oddac 'foca' felusiakowi do adopcji, swoj swego zawsze
          przygarnie.
      • w_ojciech Felusiak czy Ty wiesz, że 10.01.06, 05:40
        były systemy penitencjarne pozwalające pociągnąć do odpowiedzialności
        karnej zwierzęta i przedmioty (np. piec hutniczy)?

A co dopiero szamana Busha?

PS. Nie wiem czy w tych systemach nadal utrzymano ten typ odpowiedzialności.
    • you-know-who Re: nie piszcie listow 10.01.06, 04:20
      > dobrze,ze mamy forum niekontrolowane:)

to nie wiesz dlaczego buszysyn wyglosil oredzie o Narodowej Incjatywie
      Bezpieczenstwa Jezykowego? Maja ksztalcic w celach wojskowych tlumaczy, na razie
      tylko za 700 mln zielonych.

bo nikt w NSA nie turla dropsa, kto jest kto i co jest grane na fs!!
      • i-love-2-ski Re: nie piszcie listow 10.01.06, 04:24
        you-know-who napisał:

>
        >
        > bo nikt w NSA nie turla dropsa, kto jest kto i co jest grane na fs!!

mam nadzieje,ze felusiak na mnie nie doniesie:)))
    • jennifer5 Re: nie piszcie listow 10.01.06, 04:22
      Kazdego dnia wychodzi na swiatlo dzienne cos nowego, cos co coraz blizej samo
      siebie okresla systemem totalitarnego zamordyzmu. Zobaczymy co przyniesie nam
      jutro, zaloze sie ze beda nowe 'sensacje'

---

"As you can possibly see, I have an injury myself... " —George W. Bush, Army
      Medical Center, San Antonio, Texas, Jan. 1, 2006
    • i-love-2-ski Re: nie piszcie listow 10.01.06, 04:26
      Grant Goodman, an 81-year-old retired history professor, drew attention to the
      policy after a letter he received from a colleague in the Philippines was opened
      and resealed by Customs and Border Protection, and only then sent on to him.

He said he was shocked and amazed that the letter
      • jennifer5 Re: nie piszcie listow 10.01.06, 04:36
        i-love-2-ski napisał:

>... niech zyje Lenin.

---

hahaha i cala reszta czerwonej braci .... hihihi :)))
    • fs_suck Re: nie piszcie listow 10.01.06, 04:37
      he,he,tak Ci sie tylko zdaje ze forum jest niekontrolowane,a zreszta kto to
      wie,jesli chodzi o Stany to byc moze wkrotce dojdzie do sytuacji,ze bedzie
      wiecej wolnosci w Polsce niz w USA,o ile juz tak nie jest,pozdrawiam ,fs_suck.
    • o_brother I nie pokazujcie ID. 10.01.06, 06:03
      Jak ta pani co poznala swoje prawa konstytucyjne ktore juz sie kurcza
      bo buszolomy buszuja i uprowadzaja ten kraj na mielizne.Czyli zionce w akcji.
      rockymountainnews.com/drmn/local/article/0,1299,DRMN_15_4274023,00.html
    • w_ojciech polskie info 10.01.06, 06:42
      USA: Agencja rządowa otwiera prywatne listy do Amerykanów
      Utworzone po ataku terrorystycznym z 11 września 2001 roku Ministerstwo Bezpieczeństwa Kraju otwiera prywatne listy przychodzące do Amerykanów w USA - podała telewizja MSNBC.
      Telewizja opisała przypadek 81-letniego emerytowanego profesora historii z Uniwersytetu stanu Kansas Granta Goodmana, który regularnie koresponduje ze swoją koleżanką z branży na Filipinach.

W grudniu, ku swojemu zdumieniu, Goodman dostał od niej list, który był otwarty i ponownie zaklejony zieloną taśmą z napisem "by Border Protection" (agencja ochrony granic w strukturze resortu bezpieczeństwa) i pieczęcią Ministerstwa Bezpieczeństwa Kraju (ang. skrót HSD).

Filipiny są jednym z krajów, gdzie działają terroryści islamscy, ale prof. Goodman powiedział, że jego koleżanka, od której otrzymuje listy, jest katoliczką nie mającą nic wspólnego z terroryzmem.

Rzecznik HSD John Mohan przyznał, że jego biuro ochrony granic i spraw celnych otwiera listy przychodzące do USA, kiedy uznaje to za konieczne z punktu widzenia bezpieczeństwa państwa.

Mohan podkreślił, że biuro jest do tego upoważnione od początku istnienia Ministerstwa Bezpieczeństwa Kraju i nadal będzie przeglądać prywatną korespondencję, gdy zaistnieje potrzeba.

Nie chciał jednak ujawnić dlaczego otworzono list do profesora Goodmana. Odmówił też podania bliższych kryteriów określających kiedy HSD uznaje, że należy otworzyć cudzy list.

Ironii sprawie dodaje fakt, że Goodman był w czasie II wojny światowej oficerem odpowiedzialnym za cenzurowanie korespondencji podległych mu żołnierzy. Powiedział, że wtedy jednak "czyniono to mniej niezręcznie".
      • aaron_brown Re: polskie info 10.01.06, 07:18
        odpowiedz jest prosta,USA staly sie panstwem policyjnym,troche sie mozna
        jakkolwiek dziwic dlaczego ,jak tak sie rzad USA boi wlasnego cienia nie
        wprowadzi obowiazku meldunkowego,np.w stylu jak dawniej w Polsce nad
        morzem"STREFA NADGRANICZNA NALEZY DOPELNIC OBOWIAZKU MELDUNKU W CIAGU 24 GODZIN
        OD MOMENTU PRZYBYCIA",a narod to i tak olewal,bo zawsze mozna bylo
        powiedziec,ze sie przyjechalo 3 godziny wstecz.
    • dana33 Re: nie piszcie listow 10.01.06, 08:32
      ah, ah, pustemo..... moje love letters nie sa prywatne.... umieszczam je na
      publicznym forum, wiec zadna tajemnica.... spoko..... co ty panikujesz tak
      ciagle???
      • i-love-2-ski Re: nie piszcie listow 10.01.06, 16:07
        dana33 napisała:

> ah, ah, pustemo..... moje love letters nie sa prywatne.... umieszczam je na
        > publicznym forum, wiec zadna tajemnica.... spoko..... co ty panikujesz tak
        > ciagle???

no o tych mowie. jeszcze jakis niedouczony mexico co czytac nie umie wezmie cie
        za arapa i juz po mnie,ide do guantanamo,razem z felusiakiem,bo jak wiadomo u
        nas odpowiedzialnosc zbiorowa. ty lepiej nie wspominaj mego nicku na forum,bo tu
        jak wiadomo cenzor nie spi,tylko kapuje.a panikowac musze,bo jak mi galareta nie
        wyjdzie,to jeszcze upodobnie sie do ciebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka