Dodaj do ulubionych

Zdziwiony forumowicz

16.03.06, 14:47
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=24924207&wv.x=2&a=37065563
znow czuje ze zacznie sie od belkotu na temat 'roznic kulturowych'. tylko jeszcze nikt nie potrafil mi
wytlumaczyc jakie to roznice kulturowa panuja pomiedzy korea polnocna a poludniowa.
Obserwuj wątek
    • nicolas1981 Re: Zdziwiony forumowicz 16.03.06, 15:12
      Mi dziwi ze jeszcze cos ci dziwi
      • bugsior Re: Zdziwiony forumowicz 16.03.06, 15:19
        wiesz, nadal nie potrafie zrozumiec jak niski szacunek dla zycia ludzkiego, jak podla osoba trzeba byc
        zeby usprawiedliwiac dzialania takiego rezimu jak ten polnocnokoreanski i tlumaczyc to roznicami
        kulturowymi. bynajmniej nie wiem czy gdzies indziej na swiecie jest jeszcze bastion tak
        wyrafinowanego, zbiurokratyzowanego stalinizmu gdzie obywatel jest zupelnie nikim.
        • nicolas1981 Re: Zdziwiony forumowicz 16.03.06, 15:23
          chcialbym wyjechać do KRL-D zeby faktycznie zobaczyć ten kraj i kto wie może
          zmienić zdanie na ten temat, jednakże finansowo nie moge sobie pozwolić.
          • bugsior Re: Zdziwiony forumowicz 16.03.06, 15:26
            fajnie jakby otworzyli granice i poludniowi mogli bez problemu wjechac na polnoc. kto wie, moze tez
            'zmieniliby zdanie na ten temat'. a moze ci z polnocy 'zmieniliby zdanie' na temat 'wspanialosci' opresji
            kima.
            • nicolas1981 Re: Zdziwiony forumowicz 16.03.06, 15:41
              raczej reunifikacje nie planuja ze wzgeldu na koszty finansowe
              • bugsior Re: Zdziwiony forumowicz 16.03.06, 15:49
                bardziej chodzilo mi o to ze koreanczycy z polnocy 'nie daj boze' uslyszeliby ze jest jakas alternatywa,
                zobaczyliby na wlasne oczy, dotkneli, porozmawiali z koreanczykami z poludnia i zobaczyli ze sa
                ludziska szczesliwe. no i co wtedy? co by im kim w zamian powiedzial? stancie pod sciana z
                zawiazanymi oczami?

na zjednoczenie za wczesnie. najpierw trzeba krl-d sie samemu zresormowac, ludzie musza miec
                troche czasu na jakies alternatywne rozwiazania. zjednoczenie jest jednym z ostatnich elementow
                przemian.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka